האם כדאי לחתוךמשה92

בס''ד

אני יוצא כבר חודשיים עם מישהי מאוד חמודה , באמת בחורה טובה אכפתית וצנועה ,  חוזרת בתשובה,אבל יש בעיה אחת , היא ממוצא רוסי(עלתה מרוסיה לפני 15 שנים) וזה גורם לכל מיני ספקות. אנחנו די רציניים ולא מזמן הכרתי אותה להורים שלי והם מאוד התלהבו כל עוד הם חשבו שהיא אשכנזיה ילידת הארץ, אבל כשהם גילו שהיא רוסיה, וההורים שלה חילונים וגרושים(אבא שלה בכלל לא פה) אז אימא שלי ישר התחננה בפניי שניפרד, היא ממש עושה עניין, אחיות שלי גם דיברו איתי שזו סכנה גדולה שאני אתבולל ודברים כאלה, עכשיו אני קצת חושש להיכנס לדברים האלה , גם בגלל שממה שהבנתי שכל העולים מרוסיה צריכים לעבור בירור יהדות מדוקדק (בניגוד נגיד לעולים מארצות הברית שלא עוברים אותו כי היהדות שלהם לא מוטלת בספק) וגם בגלל שלמרות שהיא באמת אחלה בחורה , יש לה רק אמא (שהיא דרך אגב באמת בנאדם מאוד נחמד) והיא לא יודעת מה זה משפחה יהודית....אני קצת מתלבט, האם מישהו נתקל בדברים דומים? כדאי להמשיך או שלחתוך ולכפות את השכל על הלב....

ברור שלחתוך!!!!בן של מלך
ב"ה
תגיד אתה נורמאלי?
יש לך קשיים? דברים לא ברורים?
תברר אותם לעומק כמו שצריך.
אם אמא שלך אמרה לך לחתוך.. ממתי זה שיקול?
אתה יוצא איתה או אמא שלך?
באמת שאני לא מבין אותך, אמרת שהיא צנועה וצדיקה וחוזרת בתשובה, אז למה לחתוך??
לא הצלחתי להבין בכלל, אבל אם אין לך כח להתמודד אז זה באמת מומלץ לחתוך..
יש לך את זה ביותר מבלבל את השכל?danielkporak

חחחחח צודק...ח"י

לא כי אמא אמרה, אלא כי באמת צריך לבדוק!!שואל שאלות

אני אשכרה נרשמתי עכשיו רק כדי להגיב לךמתן111

איזו גיבוב של שטויות במיץ עגבניות מיובשות כתבת פה, רובה המוחלט של העלייה מברית המועצות לשעבר הוא יהודי, מתוך 1.2 מיליון עולים, 300 אלף הם כאלו שאינם יהודים על פי ההלכה. כלומר 3/4 מהעלייה הם יהודים כשרים למהדרין. מה שכתבת פה, ובייחוד הגזענות של ההורים שלך, זה הקטע העצוב בעיניי באמת. עכשיו אני אעשה פה ניחוש פרוע ואנחש שאתה כנראה מבני עדות המזרח(בתור עולה וותיק מחבר העמים שלמד על בשרו מה זה דייטים בעולם הדתי אני מוכן להמר על הטלוויזיה שלי שאני צודק ), ואבא ואמא שמחו שהבאת להם אשכנזיה טובה , אבל כשהם גילו שהיא "רוסיה גויה", אז חייבים לברוח וזו התבוללות. האמת זה ממש לא חדש, אני נתקלתי בתגובות דומות כשיצאתי עם בנות בעיקר מקרב עדות המזרח, ישר שמעו רוסי, אז נקודת ההנחה היא שאני גוי עד שיוכח אחרת, לעומת זאת אשכנזיות, שאחת מהן הפכה לבסוף להיות אישתי קיבלו אותי ישר.

עזוב אני אפשט לך את זה, עדיף שתחתוך ותחסוך לה את הסבל שבלהיות בסביבה פרימיטיבית.

>>>>יואב גל
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך י"ט באב תשע"ה 13:30

הייתי מגיב לך באישי... אבל אני חושב שזה יהיה יותר רלוונטי לכתוב לך בפומבי...
מי שיצא פה מהשרשור גזען זה אתה!

התחלת יפה סיימת גרוע... אתה גזען לא פחות מהמשפחה שלו...ארץ הגליל
מכירה סיפור מקרובסוד הגן הנעלם
על מישהי שיצאה עם מישהו רוסי ורק אחרי שכבש את ליבה, סיפר לה שאבא שלו יהודי אבל אמא שלו גויה.. בגלל החלאה הזאת היא עזבה את היהדות לחלוטין.. מה תגיד על זה? ואני מכירה עוד סיפור על רוסיה לא יהודיה שרק אחרי חתונה התברר לבעלה שהיא לא יהודיה.. אז נכון שיש גם יהודים ממוצא רוסי אבל צריך לבדוק טוב טוב!
יש גם גויים מעוד ארצות. וזה לא שיש גם יהודים רוסים.הלליש
יש יהודים רוסים,וכמו בכל ארץ יש גם גויים.

ברור שצריך לוודא שאכן היא יהןדיה. אבל שום זעקות נגד התבוללות ושום סצנה נוספת. בדיוק כמו יהודי אחר שעולה מארצות הברית.
לדעתי לא בדיוקסוד הגן הנעלם
יש בארץ המון רוסים וממש לא כולם יהודים על פי ההלכה (כמו הרוסי שדיברתי עליו קודם והוא יהודי רק מצד האבא כלומר- גוי) לכן צריך להיזהר. וכן, בענינים האלה צריך לבדוק טוב עם הסבתא של הסבתא וכו׳, זה לא משחק. אנחנו לא רוצים שבעוד כמה דורות התברר חס ושלום שחצי מהעם לא יהודי.
זה לא יתברראביה_א
כי ההלכה היא שמשפחה שנטמעה נטמעה.
אם גילו במקרה על משםחה מסויימת זה משהו אחד, אבל משפחה שכבר חלק מהעם לא צריך לחקור 7 דורות אחורה
תודהסוד הגן הנעלם

לא ידעתי את זה. מה המקור?

אבא שלי פעם אמר ליסוד הגן הנעלם

שכשיבוא המשיח הוא יגיד לכל אחד אם הוא יהודי ומאיזה שבט הוא. (אם אני זוכרת נכון)

זכור לי בדיוק הפוךצריך עיון
לא זוכר את המקור ולא לצטט לגמרי, אבל משהו בסגנון של 'לא לרחק ולא לקרב'
יש משנה בסוף עדויות..אדם כל שהוא

אמר רבי יהושע, מקבל אני מרבן יוחנן בן זכאי ששמע מרבו ורבו מרבו, הלכה למשה מסיני שאין אליהו בא לטמא ולטהר לרחק ולקרב, אלא לרחק המקורבין בזרוע ולקרב המרחקין בזרוע.

משפחת בית צריפה היתה בעבר הירדן ורחקה בן ציון בזרוע, ועוד אחרת היתה שם וקרבה בן ציון בזרוע, כגון אלו, אליהו בא לטמא ולטהר לרחק ולקרב

רבי יהודה אומר, לקרב, אבל לא לרחק.

רבי שמעון אומר, להשוות המחלקת.

וחכמים אומרים, לא לרחק ולא לקרב, אלא לעשות שלום בעולם, שנאמר (מלאכי ג) הנה אנכי שלח לכם את אליה הנביא וגו' והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם

רמב"ם כותב הפוך בהלכות מלכיםדלת'

המשיח ישאיר כל אדם בחזקתו

מסכת יבמותteach

הרמב"ם כותב..אדם כל שהוא

[ג] בימי המלך המשיח, כשתתיישב מלכותו ויתקבצו אליו כל ישראל, יתייחסו כולם על פיו ברוח הקודש שתנוח עליו, שנאמר "וישב מצרף ומטהר . . ." (מלאכי ג,ג).  ובני לוי מטהר תחילה, ואומר זה מיוחס כוהן וזה מיוחס לוי, ודוחה את שאינן מיוחסין לישראל:  הרי הוא אומר "ויאמר התרשתא להם . . . עד עמוד כוהן, לאורים ולתומים" (עזרא ב,סג).  הנה למדת שברוח הקודש מתייחסין המוחזקין, ומודיעין המיוחס.  ואינו מייחס ישראל אלא לשבטיהם, שמודיע שזה משבט פלוני וזה משבט פלוני.  אבל אינו אומר על שהן בחזקת כשרות, זה ממזר וזה עבד--שהדין הוא שמשפחה שנטמעה, נטמעה.

אני זוכר שזה מדובר על ממזרים לא גויםפשושון

קידושין דף עא...

יש עוד גויים מעוד ארצות. והם מהוויים סכנת התבוללות לא פחותה.הלליש

אז במקום לקרב את אותו זרע ישראל,היא עזבה את היהדות?!חכמת ישישים

כנראה שהיה משהו דפוק ביהדות שלה עצמה. מכל מקום, עוד לא מאוחר. היא הרי יהודיה. הילדים שלה יהיו יהודים. אם היא נשארה בארץ, יש סיכוי טוב שהם יחזרו בתשובה בגדול. יתכן שהיא עצמה עוד תחזור בתשובה.

ניתן לנחש שבגלל היחס של רבנים מסוימים, שבמקום לקרב את זרע ישראל ולהסיר מכשולים מדרך שובם אל היהדות, הם מערימים עליהם קשיים כאילו היו גויים גמורים. העלבון גדול -- וזה מה שדוחה. דוחה את אנשי "זרע ישראל" ואת בני זוגם. הם הרי סבלו אנטישמיות בברית המועצות בדיוק כמו יתר היהודים. ובכל זאת, הם ראו עצמם יהודים.

בילדותי ישבנו ליד שולחן הסדר כשליד השולחן כסא ריק שסימל את יהדות ברית המועצות שעדיין שבויה ברוסיה, ובחסדי ה' יבוא יום ש"משם אקבצך".

וכי מה חשבנו? שאחרי שבעים שנה של דיכוי איום ונורא של היהדות, כל צאצאי היהודים היקרים הללו ירדו מהמטוס לבושים שטריימל וקפוטה?!

בבקשה בלי השמצות לשום כיוון!יעל מהדרום
וואו, אתה מדבר על גזענים ופרימיטיבים?! פאז
|מתלבט אם להעלות קונספירציה|אדם כל שהוא

|תוהה אם יש קשר בין שני משתמשים חדשים, שבאו לחמם לנו את הקיץ|

|לא אומר כלום|

מתן11היאאחרונה
התגובה שלך קיצונית מדי אם משה92 מגדיר את זה כבעיה זה בגלל שיש פה משו שהוא בעייתי וזה אחרי שהוא בדק
משה92 אתה צריך לבדוק עם הרב שלך ותראה מה יגיד ויש גם גיור לחומרה
"לכפות את השכל על הלב"?!תפוח יונתן

זה נשמע יותר כמו לכפות את ה- @#$%^& על הלב.

(מעדיף לצנזר בשביל שאף אחד לא יפגע)

יש לך את זה ביותר סטריאוטיפי?פרח-בר
תודה, בדיוק את הביטוי הזה חיפשתי.תפוח יונתן
זה נשמע יותר כמו לכפות את הסטריאוטיפים על הלב.
יהדות רוסיה היה היהדות הכי גדולה בעולם, לפני ההגירות הגדולותחסדי הים
והמלחמות בתחילת המאה ה-20. ישבו בתחום המושב ת"ח עצומים. יהדות רוסיה היה המקור הכי חזק בהובלה תורנית וציונית אז.

אז נכון שהיה את ההגירות, המלחמות, ובעיקר הקומוניסטים. אבל סוף סוף הם צאצאי יהדות מפוארת.

ברור שצריך לבדוק בעדינות אם אמה יהודיה, אבל אני מניח שאם הבחורה חזרה בתשובה, בטוח תקבל תשובה חיובית.

שיהיה לך בהצלחה!
לצוהר יש אגף לבירור יהדות. תיעזרו בהם אם אתה בספק.ותן טל

עצם זה שהיא "לא מכירה יהדות" - זה לא משנה. אם היא יהודיה היא יהודיה, ואז העיקר זה אם היא באמת חוזרת בתשובה ורוצה להיות דתייה ומוכנה להתאמץ בשביל זה! (וגם זה שהאמא/אבא לא דתיים וגרושים - לא רלוונטי בשבילנו).

ולמען האמת, אפילו אם יגלו שיש ספק כלשהו ביהדותה, כל עוד היא באמת רצינית ורוצה להיות דתיה - היא יכולה לעבור גיור/גיור לחומרא - ואם היא תעשה את זה בעזרת "בן זוג לעתיד" (במקרה שתחליטו שאתם רוצים, ורק זה מפריע..) - אז בית הדין יתחשב גם בזה ויראה שאתה דתי רציני וכו', וזה יעזור לזרז תהליכים, שלא מדובר בסתם גיור שבסוף המתגיירת לא תשמור מצוות...

בקיצור - במקרה הזה לא נכון להגיד "לכפות את השכל", כי זה לא "שכל" להגיד להיפרד - ולא משנה מה המשפחה אומרת. כי הכל ניתן לתיקון - כאשר הבחורה כמובן רוצה... - ניתן לברר יהדות ויש אנשים שמעולים בזה (כמו שאמרתי תפנו לצוהר או אולי יש גם אגף ברבנות הראשית...), וניתן גם מקסימום להתגייר...

ב"הצלחה! אם יהיו התפתחויות נשמח שתעדכן

דברים כדורבנות. תפנו ל"צוהר". ברבנות הראשית קצת מסוכן...חכמת ישישים

מה מסוכן ברבנות הראשית?ענבל
מסוכן, כי אולי יגלו את האמת שצוהר יעדיפו להחליק.יזהר

^^^פאז
פשוט לך לברר את זה.
אם היא צדיקה ויראת שמים מקסימום גם תתגייר לחומרא, ואשריה.
אחי, תצא מאחורי הסינר של אמא ותתחיל להיות בוגר ועצמאי.הלוי
מה שהמשפחה שלך אמרו אלו דברי הבל ושטות, סטיגמות, קיטלוגים וגזענות עם פנימית שאינם ראויים ליהודים.

או שתתאפס על עצמך, או שתחתוך כדי שהיא תוכל למצוא גבר שיוכל להכיל אותה, לאהוב אותה ולהקים איתה בית טוב.
נכון, אם כי הוא חייב לוודא שהיא יהודיה.רוני בלילה

אם כבר יצאת אז אולי כדאי לתת מקום לרגששירוש16

כמובן מבלי להזניח את עינין השכל-

המוצא שלה מצריך בירור מקיף. אם היא לא יהודיה- אין מקום בכלל להתלבט. גיור לשם נישואין לא פשוט ולא תמיד קביל. אם בכלל... .

אח"כ יש את העינין של חינוך ילדים.

הרי זה לא רק היא ואתה. יש בסיפור הזה גם עתיד של הילדים.

האם היא במקום של ללמוד ולגדול או במקום שהיא הגיע למקסימום- וכך היא מעוניינת להישאר.

בעינין החינוך זה מאוד חשוב. אולי עכשיו זה לא בידיוק מה שעומד לך בראש אבל צריך לחשוב על הדברים האלה מקודם. 

בקטע של חינוך זה מאוד תלוי בחינוך שהבחורה קיבלה בבית.

או החלטה חד משמעית שהחינוך שהיא קבלה בבית לא יעצב את העתיד שלה.

בהצלחה

אוקיי...ומה הקרטריון המחשיד?מתן111

בואי תסבירי לי בבקשה איזה מוצא זה כן בסדר, ולא מצריך בירור מקיף, כי הרי ברור שהמוצא הרוסי שלה חשוד ביותר. חבל באמת שלא בדקו יותר לעומק את שמואל מוהליבר (אחד מאבות תנועת הפועל המזרחי)אליעזר בן יהודה, טרומפלדור,ז'בוטינסקי,ביאליק ,גולדה מאיר ועוד רבים וטובים גם המוצא שלהם חשוד.,.....

נו...אדם כל שהוא

הנקודה היא, שיהודי שמגיע מתוך קהילה יהודית, ממשפחה יהודית מוכרת הוא מוחזק ביהדות.

המציאות ברוסיה בדורות האחרונים הייתה מאוד שונה לצערנו ולכן צריך לבדוק.

כמובן, אם התברר לך שהוא יהודי, הוא יהודי.

וכמו שתמצת את העניין יוני "אם היא גויה- היא גויה, אם היא יהודיה- היא יהודיה".

מה הבעיה לבדוק?שירוש16
עוד לא הבנתי...
זה מאליב? פוגע?
מה זה?
התכוונת לרב שמואל מוהליבר.ירושליםםםםם

א. במשפחתי האשכנזיתפאז
נהוג לבדוק לעומק כל מי שנישא בחול ליתר בטחון.
ב. תרצה או לא תרצה, יהדות ברית המועצות קצת שונה מבשאר העולם מ2 סיבות:
1. בגלל הקומוניזם לא שרדו שם קהילות אורטודוקסיות ששומרות על כללי היהדות.
גרים וחוזרים בתשובה יוצאי רוסיה לצערנו מתקשים בגלל זה
הרבה פעמים למצוא להם קהילה דתית להשתקע בה.
ב. ברוסיה יש תופעה נרחבת יחסית של לא יהודים שעלו לארץ מכח חוק השבות, והרבה שהתחזו ליהודים לצורך העניין. מה שלא קיים בצורה כה רחבה בשאר התפוצות
מנסיבות סביבתיות בגולה, למעט כל העליות האחרונות מאתיופיה.

אציין שיש לי היכרות קרובה עם יוצאי רוסיה, ואין לי שום דבר נגדם.
וגם לך, בתור אחד מהם אני מציעה להעריך את עצמך ואת מוצאך, ועם זאת לא לפחד להסתכל למציאות כמו שהיא בעיניים.
ובטח לא להביך את עצמך באמירות כדלעיל.
שירוש הטעות שלך זה להגדיר את זה "גיור לשם נישואין"ותן טל

בהנחה נניח שיגלו שיש ספק או פגם ביהדותה - היא לא "מתגיירת לשם נישואים" אם היא מתגיירת, כיוון שבמילא היא חזרה בתשובה כשעוד חשבה שהיא במילא יהודייה, אז אם פתאום תגלה שיש בעיה ביהדותה, ותתגייר גיור מלא או לחומרה - להיפך, זה מרבה יהודים כשרים בישראל במקום התבוללות! לנסות שוב לפקפק ולהגיד "זה רק גיורים לשם נישואים וזה לא באמת.." זה לא ראוי. בטח לא כשמדובר במישהי שכבר עשתה צעדים כאלו להתקרב לדת.

מה????ממתי יהודי רוסיה צריכים לעבור גיור?מהלליש
מכירה כאלו שעלו. גם כאלו שבאו ממשפצות חילוניות. שום פגם ביהדותם.
לא מבינה את רעיון ההתבולחות ואיך שזה נכנס לסיפור.
ולפי הגיון פשוט ההורים שלה חיו שם בזמן הקומוניזם. שיהודים הסתירו את יהדותם וסיפורי החיים שלהם שם מעוררי הערצה.
אישית,הייתי מעריכה מאוד אדם שעלה לארץ,חזר בתשובה ועבר את כל זה. לא פשוט בכלל.
דובר על בירור יהדות, לא על גיור...אדם כל שהוא

בירור יהדות עובר כל מי שהוריו לא התחתנו בארץמתן111

כתוב שם משו על סכנת התבוללות... וזה ממש הזוי בעיני.הלליש
אם היא גויה- היא גויה. אם יהודיה- יהודיה.יוני
תברר את זה ותחזור אלינו
בוא תסביר לי למה שגויה תחזור בתשובה ותצא עם מישהו דתי?מתן111

מי שגויה,כלומר לא יהודיה לפי לא יכולה "לחזור בתשובה", היא צריכה לעבור גיור, אני מאמין שהבחורה לא טיפשה ואין שום סיבה שהיא תמרח מישהו בשביל להתחזות ליהודיה... 

בקיצור, הדרך הכי פשוטה,בלי כל השטויות, תסתכל לה בת''ז למי שמופיע תאריך לידה עברי, אומר שהוא רשום במשרד הפנים כיהודי, שזה אומר שב99% מהמקרים בעת בירור יהדות במעמד הרשמה לנישואין זה מאושרר על ידי רבנות(מציע כמו רבים אחרים את ארגון שורשים של רבני צוהר ולא את ה****** של הרבנות הראשית).

למה לא?ט'
אם אבא שלה יהודי והיא עלתה מכח חוק השבות אז היא מבחינתה לא מתחזה.
לכן משרד הפנים הוא לא הוכחה לשום דבר. בטח לא ליהדות.
היא גדלה פה כישראלית לכל דבר, שירתה בצבא, וחזרה בתשובה.
למה שהיא תחשוב שמשהו לא בסדר??
בטח גם יש לה סבתא יהודיה. מצד האבא..

יש יותר מידי מקרים כאלה שיוצרים התבוללות שקטה ומסוכנת.
לכן קיימת האופציה של בירור יהדות.

אי הנעימות הזו לא מספיק שווה לו כדי לוודא שהוא יזכה לילדים יהודים מעל לכל ספק??

זה לא נכון כי אם הבעל יהודיאביה_א
אז הילדים שלו ירשמו כיהודים ויעלו מכוח חוק השבות
ולכן התחילו כל הבעיות, אבל מסכים עם מה שאמרו לפניי - אסור לחשוד סתם בכולם.,ולא צריך לחקור עד הסבתא של הסבתא של הסבתא.
בכל מקרה זאת שאלה שצריך לשאול רב. לא את ההורים שלך או שלה ובטח לא אותנו
אולי היא פשוט לא יודעת?פאז
מכירה בעצמי עולה ממקום אחר שבטוחה שהיא יהודיה למרות שהיא יודעת שאמא שלה נוצרית.
וגדלה בסביבה דתית!
ודבר שני גיור זה מסלול לא פשוט, ובפירוש יש כאלה שיעדיפו לעקוף אותו.
לגבי מה שהאחיות אמרו..ד.

מה הסכנה ש"תתבולל"?..

יש אפשרות ברבנות הראשית, לברר לגבי וודאות היהדות. יש אחראים על כך. תתקשר ותשאל. בד"כ אפשר לדעת מי היתה הסבתא. סה"כ, מספר הדורות שצריכים שם בירור, הוא לא כ"כ גדול. זה השנים של הקומוניזם, אלו שנולדו אל תוכם.

ההורים שלך משקפים גזענות במיטבהפרח-בר
כבר כתבתי פעם שלדעתי הרבנות עושה עוול גדול מאד לעולים מרוסיה , חברה נאלצה לעבור מסכת ייסורים כאשר ביקשה להתחתן ( אחרי שאחיה הגדול כבר עבר את כל תהליך הברורים היא נאלצה לעבור אותו שוב למרות שכאמור הם מאותה אמא).
לעצם הדיון- לדעתי אין שום סיבה לחתוך , עם כל הכבוד לאמא שלך היא לא צריכה להיות חלק מבחירת הבת זוג שלך. הבחורה תעבור את את הבירורים מול הרבנות וזהו.
יש לה רב? תשאל אותוארץטרופיתיפה
יש לה רב?ארץטרופיתיפה
תשאל אותו.
וזהו.
אם היא חוזרת בתשובה בטוח שיש לה רב.
כל העולים צריכים להביא אישור יהדות וזה לא משנה מדינה/גיל עליחופשיה לנפשי
אל תחתוךברקת
גם בגלל שאפשר לברר את זה וגם שגם במידה והיא לא יהודיה אפשר לגייר אותה כאן בארץ
אם היא חזרה בתשובה היא לא יהודיה?תדבר איתה על זהמה המהות

מניסיוןאגק
בכל מקרה כשנרשמים לנישואין ברבנות. הם מבררים את זה לעומק. בעלי עלה מברית המועצות ולא היה לנו מסובך בכלל בגלל שעל אחיו הגדול שהתחתן כמה שנים קודם עשו בירור רציני.
יש מלא התבוללות בחו"ל בכלל והברית המועצות בפרט זה ממש לא צחוק אבל זה גם לא כזה מסובך לבדוק.! אם היא חוזרת בתשובה היא גם אמורה להבין את המשמעות של זה. ולכן לדעתי כדאי לעשות בירור ולהעזר במקומות כמו הרבנות שיש להם את הכלים לעזור. ועדיף לעשות את זה כמה שיותר מהר..
אני נשואה לרוסיgor12
האם יש לה אחים או אחיות נשואים?
כי הם כבר עברו את הסיוט של הוכחת היהדות.

הייתי מתייעצת עם הרבנות, אם אפשר לברר...
נרשמתי בשם אחר כדי להגיב לך3040

סתם כדי לא להחשף בשם הרגיל שאני משתתפת בו בגלל כמה אנשים עם דעות קצת עקומות.

אני ילידת רוסיה, בארץ מגיל 3, אבא יהודי ואמא שהתגיירה אחרי בת המצווה שלי ולכן התגיירתי לבד, אחרי שהייתי שומרת תורה ומצוות במאה אחוז כי זה מה שרציתי. אני באמת פעם ראשונה נתקלת בבורות (סליחה..) כמו של ההורים שלך. נכון שיש הרבה עולים מחבר העמים שלא יהודים ע"פ ההלכה, אבל אין שום סיכון שבן אדם יתחתן ברבנות עם מישהי שלא יהודיה למהדרין לפחות כמוהו. הברורים בנושא הזה מחמירים מאוד וחוץ מזה שלכתחילה כל עולה יודע בדיוק אם הוא יהודי או לא, זה לא איזה משהו שפתאום צריך לבדוק לפני שמתחתנים, אם מישהי יודעת שהיא יהודיה הסיכוי שהיא לא הוא קלוש, ועדיין נבדק מאוד יסודי לפני החתונה.

לכן: אני מציעה לך לדבר עם הבחורה באופן גלוי על החשש שלך. למען האמת קשה לי לאחל לה להיות חלק ממשפחה גזענית שמזלזלת בה למרות יראת השמיים שלה (שזה לא דבר ברור מאליו אצל שום בחורה משום עדה!), אבל אני יוצאת מנקודת הנחה הדעות שלך הן לא כמו של ההורים ושיש ביניכם בסיס לעתיד טוב להקמת בית בישראל. תשאל אותה באופן עדין גלוי ולא מזלזל האם היא יהודיה מלידה, או התגיירה בגיור כשר (אגב היא שומרת מצוות אז לידיעתך בעיני ה' זה ממש לא מוריד מהערך שלה) ואז תוכל להיות רגוע. תגיד לה שגם אם היא התגיירה אין לך שום בעיה עם זה (בהנחה וזה נכון), רק שזה עניין שמאוד חשוב לך לוודא כדי להמשיך את הקשר לכיוון חתונה.

לגבי הבחור שדיבר מקודם על מזרחים ואשכנזים- זה לא נכון בכלל וממש הכללה. יש אשכנזים גזעניים וכאלה שלא ואותו דבר לגבי מזרחים ואין שום הבדל. בעלי ממוצא מזרחי ואין לו שום עקמומיות על המוצא שלי, הוא דווקא מעריך אותי מאוד מאוד ואנחנו משפחה עם 4 ילדים, מקפידים קלה כבחמורה וחיים בישוב מדהים בקהילה תומכת....

כל הכבוד, לך, לבעלך, ולכל הישוב!חכמת ישישים

ל3040 יש גמרא שאומרת גוי ששבת חייב מיתה..קיש קיש

אז להגיד שבעיני הקב"ה היא בסדר אני לא בטוח בכלל(כמובן במידה והיא באמת גויה).

וחוץ מזה לנושא המדובר- אפשר לעצום עיניים במסווה של פגוע והאשים את האחר בגזענות אך בעיני זה קצת התנהגות של ילד שמנסה ע"י המסכנות שלו לקבל דברים(כמו ש"ס שמנסה להשאיר את השוני העדתי לנצח) אבל באמת זה לא קשור לגזענות מדובר פה במקרה חשוב מאוד מאוד וא"א לעבור עליו בטענה שהרוב יהודים כי לצערנו יש בארצנו הרבה גויים במסווה יהודי(מי בכוונה ומי לא) ולכן לבדוק בקפידות אך עם המון רגישות לצד השני ולא לוותר על הוודאות עד כמה שאפשר..

ד"א יש לי חבר שנשוי לרוסיה וההתלבטות זו גם כן עלתה והם דיברו על זה והיא הבינה טוב מאוד את החשש והם בדקו וב"ה ראו שהמשפחה יהודיה והתחתנו וחיים באושר עם ילדים חמודים.. אפשר לפתור בעיות אם רוצים גם אם הם נקודות קצת רגישות.. כמובן במקומות כאלו להשתמש בנעימות ורגישות ביתר אך ללא ויתור על השכל ופיתרון הבעיה.. בהצלחה!!! 

ולך מתן 111 אם היית יוצא עם בחורה שח"ו יש לך חשש על מחלת נפש שיש לה היית משאיר את זה באוויר בטענות מגוחכות שהרוב הוא לא כזה או האשמה של מי שיועץ לך בכך שהוא מתנגד לקשר מסיבה כזו או אחרת???? וכן תתפלא לשמוע אבל אני מכיר אשכנזי שהוריו לא רוצים שיתחתן עם ספרדייה אז אל תסיק מסקנות מהר.. 

מדובר שם על גוי במשמעות של עובד עבודה זרהתפוח יונתן
לא למושג גוי של ימינו.
אני כתבתי שהערך שלה לא יורד במידה והתגיירה כבר3040

ואיפה מצאת בדברים שלי עצימת עיניים במסווה של פגוע? ומה נראה לך שאני רוצה לקבל? לא הבנתי אותך.

אני הצעתי לו לברר את הנושא היטב מול הבחורה ובין השאר כתבתי שאם יגלה שהיא עברה גיור זה לא מפחית מהערך שלה, אגב מי שחושב שזה כן מפחית אכן עדיף שלא יתחתן עם בחורה כזו גם אם היא מאוד מוצאת חן בעניו, כי יש המון המון אנשים שמכירים בערך האמיתי של גיור לשם שמיים, וזה מה שמגיע למישהי שהתגיירה לשם שמיים, מישהו שמכיר בערך שלה ושל מה שהיא עברה ועשתה, מי שמפריע לו, לא משנה מאיזה סיבה שלא יכנס לשם. 

זה כמו חוזר בתשובה, שיש מי שיסתכל על העבר שלו ויתנשא מעליו במסווה של צדיק טהור ויש מי שיסתכל על המעלה העצומה שלו ולאיפה הגיע.

וברור שהסוגיה הזאת מאוד חשובה וצריך לברר אותה. 

דרך אגב, אני אישית חושבת שלכתחילה מי שרוצה לעבור תהליך של גיור, כדאי שקודם תעבור אותו ורק אז תפגש למטרת נישואין, אבל יכול מאוד להיות שכאן מדובר בבחורה שעברה אותו ובחרה ביהדות כבר מזמן, או יהודיה מלידה בכלל.

ועוד משהו בהמשך לתגובה שלי לקישקיש3040

אדם שנמצא בהליכי גיור כבר לא רק יכול אלא חייב לשמור שבת כהלכתה כדי לוודא שזה מה שהוא רוצה ויכול לעמוד בזה, אבל צריך לעשות חילול שבת קטן ומזערי בכוונה בגלל העניין של גוי ששומר שבת, עד לטבילה שלו. למשל לקרוע דף, משהו כזה.

אין שמחה כהתרת ספקות...ח"י

אם היא באמת חשובה לך כדאי לך לבדוק...

אל תטמין את הראש בחול, מה אם אחרי שתיפרד תגלה שהיא כן יהודיה? חבל

לך תבדוק או שתלך לרב שלך.

בהצלחההההה!!

יכול להפסיד את אהבת חייך!דעה
הבחורה יכולה להיות יהודייה כדין.
בנוסף אפשר ללכת לרב ולעשות גיור לחומרא ולהתחתן מה הבעיה למה לא????
מה זה הגזענות הזו נגד רוסים הרוסיות יכולות להיות בעלות אופי מדהים ויפות ונחמדות למה לא.
תלך לרב ותראה אם היא רצינית ואל תפסיד אהבה והקמת בית שיכול להיות לפי רצון השם.
זה לא משהו שהרבנות תבקש אם תתארסו? מבקשים את הכתובה שלבצל ידך

ההורים משני הצדדים. אני בטוחה, ממה שאתה כותב, שגם אם חס וחלילה יתגלה שיש בעיה ביהדות- היא תסכים להתגייר אטז למה לפסול???????????????

^^^^^^renanaal

אין מנוסבת הרים

חלק מקשר אמיתי זה להיות כנה עם בן הזוג שלך. לדעתי אתה חייב לפתוח אתה את הנושא, במיוחד משום שמדובר בנושא כל כך מהותי, גם אם היא תפגע. וכמובן לדבר בעדינות, כדי שהיא לא תפגע. אם היא באמת מעוניינת בך, ובבית יהודי אמיתי היא תשתף פעולה ובע"ה לא תרמה אותך, כמו כל הסיפורים המפחידים שכתבו כאן.

אני נשואה ליוצא ברית המועצותמא

אני נשואה ליוצא ברית המועצות ודווקא הוא מאוד ער למצב הבעייתי הזה מכיוון של חברים שלו והוא אף נדרש לנושא והעיד על בת של חברים שהיא יהודיה.

יש לנו חברים שהייתה לו חברה שהתברר אפילו לה די פתאום שהיא לא יהודיה על פי ההלכה, ברוך השם היא התגיירה כדת וכדין והם נשואים באושר.

אז דבר איתה בכנות אבל לא לחתוך בשום פנים ואופן אלו החיים שלך ולא של הוריך ואין חיוב לשמוע בקולם.

בעלי הוא גם חוזר בתשובה ואנחנו זוג מעורב מבחינה של עדות והחיבור בין ההורים שלי ושלו למרות ההבדלים היה מההתחלה מעולה. זה רק עניין של רצון טוב.

רוב העולים מרוסיה יהודיםנר80

יש אפשרות לעשות ברור יהדות דרך צוהר. לדעתי מומלץ ממש בשבילה בכל מקרה, גם אם אתה תרצה  לא להתחתן איתה, שאלו  קשיים בחתונה עם חוזרת/ חוזר בתשובה. כמובן לחוזרים בתשובה יש גם ייתרונות. מכיוון שידוע שהאמא בארץ לדעתי רוב הסיכויים שהיא יהודיה, ושתמצאו איזה "תעודת נישואין של הסבתא" או משהו כזה, והיא תוכל להוכיח יהדות ככה.

בהצלחה

לחתוך בגלל בירור יהדות??ענבל
בס"ד

תבררו ואז תראו מה עושים.

אם היא גדלה כיהודיה דתייה וברבנות פתאום יגלו שאין לה הוכחות או שבאמת זה רק האבא והיא פה מתוקף חוק השבות אז יש דבר חביב ונחמד שנקרא בית דין לגיור.

מניסיון של שנה שירות שם זה באמת מקום חביב ונחמד והם ישתדלו להקל עליכם ולזרז את התהליך כמה שאפשר.
אין מה לפחד מזה וראיתי המון מקרים כאלה.
כל עוד אתה לא כהן אין לך בכלל מה לחשוש.

והרבנות אגב דורשת בפתיחת תיק נישואין אישור יהדות.
אם לא יהיה היא בעצמה תשלח אתכם לבית הדין לגיור.

אם תצטרכו עזרה בנושא אפשר בשמחה לפנות אלי ואשתדל לעזור.

ב"הצלחה!
אה, אני מקווה שהובהר שאני חושבת שטיפשי ולא הגיוני בעליל לחתוך בגלל דבר כזה.
יופי, ענבל. אז למה לא כתבת להם איך להתקשר אליך?חכמת ישישים

כי אני לא מפרסמת את מספר הפלאפון שלי לעיני כל ענבל
בס"ד

יפנו בפרטי ואולי יקבלו.
ממתי רצוי לפרסם טלפונים בפומבי?! יש מסר וש"א ב"היעל מהדרום
לא כל מה שכתבת שייך..ד.

יש הבדל מהותי בין בירור יהדות,

לבין אם מתברר שהיא אכן כאן רק מכח חוק השבות כי אביה יהודי והיא כלל לא.

מובן לגמרי, שאם מתברר שהבחורה בעצם גויה - אז זה לא איזה" פרט קטן", שתתגייר וזהו.... וכמובן, זה כבר "לא טיפשי ובלתי הגיוני בעליל לחתוך בגלל זה"...

זה חשבון מחדש לגמרי.

אבל אין סיבה לחשוב שכאן זה ככה.

במידה והיא מחליטה באותו רגע להתגייר לדעתי זאת אפילו מעלה.ענבל
בס"ד

ולחתוך בגלל זה זה מעשה מטופש, מחילה.
זה שהיא גילתה שהיא גויה לא הופך אותה אוטומטית למישהי לא טובה.
היא עדיין אותה אחת שהיא הייתה.

מה מה מה מה מה מה |מת|יוני
יש לי דרך ממש טובה לעזורeytan
אם תרצה תפנה אלי באישי..
אבא שלי מתעסק המון בדברים האלה והוא מבין בזה.. (הוא אב"ד)
אשמח לעזור..
איך אפשר לפנות אליך באישי? אף פעם לא הבנתי את זה.חכמת ישישים

אם אין דוא"ל או מס' טלפון -- אז איך? לא רק בנושא הזה אלא בכל נושא בשירשורים הללו.

יש מסר ויש שיחה אישית-יעל מהדרום
לק"י

בתחתית התגובה יש אפשרות ללחוץ על "מסר למחבר" או "שיחה עם המחבר".
א. לשרשר נכון זה מומלץ כדי שנשים לב.ענבל
בס"ד

את נכנסת להודעה עליה את רוצה להגיב ולוחצת שם "תגובה", לא בהודעה אחרת.

וליצירת קשר יש לך בתגובה שלי למטה "מסר למחברת" או "שיחה עם המחברת".
היא הגיבה נכון...גם איתן (באנגלית(הציע עזרה באישייעל מהדרום
אה צודקת, נכון. מחילה ענבל
כולם התמקדו פה בנושא של בירור יהדות..אדם כל שהוא

זו באמת הנקודה?

אם הנקודה הזו מסודרת, הכל בסדר, מבחינתך ומבחינת המשפחה שלך?

יהודי מתחתן רק עם יהודיה! צריך להגיד לאאא לנישואי תערובת!חן שחר

ואני ב"ה נשואה לבעלי היקר שעלה מרוסיה לפני כ-20 שנה.

יהודי. בעל תשובה אמיתי. ירא שמיים. מדקדק במצוות.

התשובה שלי היא: לברר יהדות!!!!!

יהודי הוא יהודי.

גוי הוא גוי.

אם היא יהודיה, לקבל אותה בחום ואהבה, ואם היא גויה שתתחתן עם גוי.

גם בעלי חושב כמוני. הוא אוהב את חבריו הרוסים והישראלים.

סולד בתכלית מנישואי תערובת.

מה??תפוח יונתן
אם יתברר לה שהיא גויה, את באמת חושבת שהיא תבחר להתחתן עם גוי על פני גיור וחתונה עם יהודי??
לא סובלת אנשים כמוך גזענות!!!דעה

ואהבת את הגר שכחת!!!

היא לא אמרה שהיא נגד גרים או משו..יעל מהדרום
לא נראה לי שהיא התכוונה שגר זה גוי3040

ואם זה מה שהיא התכוונה זה לא שווה להטריח את המקלדת שלי להגיב

יש גזענות ויש גרים- מה הקשר ביניהם?שירוש16

ואגב- התורה מאוד (מאוד) גזענית.

היא רואה בישראל כתכלית העולם, סיבת הבריאה, בנים לה', "גוי קדוש", עם מיוחד...

זו לא ההגדרה של גזענות וחכן התורה היהודית אינה כזו...הלליש
בשביל בירור יהדות צריך תעודת לידה מקורית שלהl666

ושל אימא ושל סבתא

אם יש לה את כל המסמכים אז זה תהליך של שתיים-שלוש פגישות ברבנות, אני עשיתי את זה תוך שבועיים

זה באמת חובה לפני שמתחתנים

אם אין מסמכים אז רב שעושה בירור מדבר עם סבתא

אם סבתא לא בחיים ואין מסמכים אז זה כבר בעייה

בקשר לגרושים אז בשנות 90 היה מצב קשה עם משבר מאוד רציני בחבר העמים ובאמת הרבה התגרשו

אבל זה לא משפיע לזוגיות של ילדים - אני בעצמי מאותו רקע ומכירה הרבה

אבל אם הרקע שלה לא טוב מבחינתך ומשפחה ממש לא מוכנה אז תחשוב אם אתה מוכן לריב עם משפחה בגללה

ותחליט

לדעתי אם הגעת עד עלום ומוצאת חן בעיניךלטובה
שווה מאוד לבדוק ולא להניח הנחות לשווא!! תעלה את הנושא ותלכו לבדוק זאת ברבנות. ותמיד יש אופציה של גיור במקרה הגרוע. ב"הצלחה!
תבדוק! ולא צריך לחתוך...שואל שאלות

אפשר לבדוק בכבוד,

אם היא אף פעם לא ביררה, אז שתדע בשביל מי שאחריך אם לא בשבילך..

ואם היא יודעת, הבעיה תפתר במהירות.

אם היא כ"כ עלולה להיעלב, תאמר לה שאחרים ממש לוחצים עליך בנושא (ולא כדאי שתאמר שזו אמך, למקרה שהיא תהיה חמותה בעתיד, שלא יתחילו ברגל שמאל...)

בהצלחה!!

זה מקובל, גם אם לא ידוע לכולכם,

ואני שמעתי על מישהי ממוצא רוסי שרצתה להתגייר כי רק אביה יהודי, ורק בבירורים האלו, הסתבר שגם אמא של אמה יהודייה...

קצת סדר בבלאגן.רוחמוש!

משה היקר! אתה ומשפחתך מבולבלים מאוד.

תרשה לי לעזור לך לעשות קצת סדר בבלאגן. קודם כל,רוב העולים מרוסיה יהודים כשרים למהדרין,וחלקם אפילו צאצאים לרבנים גדולים. בגלל 70 שנות שלטון קומוניסטי שהיה בהם שמד אמיתי ליהדות רוסיה,בדורות אחרונים היו נישואי תערובת רבים,אך ברוסיה קיים רישום מסודר של לאום,יש מסמכים מסודרים,לכן ברוב המקרים אפשר לדעת בלי שום בעיה-האם האדם הוא יהודי.

דווקא לגבי העולים מארצות הברית המצב לא פשוט,כי שם ישנם הרבה גיורים לא-אורטודוקסים ושם לפעמים באמת קשה לדעת,האם האדם יהודי אמיתי או שאמא שלו עברה גיור רפורמי.

לפי כללי הרבנות הראשית כל העולים שהוריהם לא התחתנו בארץ-צריכים לעבור בירור יהדות.ממש לא רק העולים מרוסיה.

עכשיו,משהו מוזר לי.

אתה כותב שהבחורה היא צדיקה וחוזרת בתשובה. אז מה שייך פה בכלל עניין ההתבוללות???

כנ"ל לגבי הוריה-מה היא אשמה שהם חילונים וגרושים? זה לא אומר כלום לגביה! אם היא חזרה בתשובה והיא בחורה בעלת מידות טובות-היא יכולה להקים בית יהודי נהדר! ובכלל  - זו זכות להתחתן עם בעלת תשובה. "במקום שבעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם עומדים"

אני מציעה לך לדבר איתה בנושא יהדותה בעדינות רבה,כי זה מאוד פוגע שחושדים בך,אחרת אתה עובר על איסורים רבים ומפורשים בתורה,שמדברים על צער הזולת...

מאחלת לך החלטה נכונה ולא מושפעת מסטיגמות!

עדיין לא הבנתי למה רבים פה מיעצים לבדוק את יהדותה?תפוח יונתן
מה זה משנה לו עכשיו אם היא יהודיה לפי ההלכה או לא? למה שזה יהיה תנאי להמשך הקשר? גם אם היא לא יהודיה הם יגלו את זה בבירור יהדות ברבנות, היא תעבור גיור ואז הם יתחתנו. מה ההבדל?
לפי מה שידוע ליסוד הגן הנעלם
יש בעייתיות בגיור שהוא רק למטרת חתונה, לא?
זאת סוגיה מאוד מסובכת.ענבל
בס"ד

ותהליך הגיור הוא תהליך ארוך שבסופו בודקים גם רצון ונכונות לקבלת עול מלכות שמיים בלי קשר לבן/בת הזוג.

במיוחד כשאלו אנשים שגדלו כל חייהם בארץ ולפעמים אפילו גדלו כיהודים.

זה לא כל כך פשוט כמו שזה נדמה.
אולי אצל גוי גמור אבל לא אצל "זרע ישראל"חכמת ישישים

אבל היא שומרת תורה ומצוות!יזהר

אם יסתבר שהיא גויה, מן הסתם היא תשמח להתגייר.

לחתוך בגלל סיבה כזו זה טירוףliat

ואני מתפלאית על האמא שלך אם היא אמרה לך כזה דבר אכזרי.

לא קראתי את כל התגובות פה,רני שמחה

יכול להיות שכבר הציעו את זה. אבל אולי תפנו לארגון צוהר? הם בשמחה יעשו בשבילה בירור יהדות. אני לא בטוחה כמה זמן זה לוקח, אבל זה חינם הם אנשים מקסימים, ואם תרצה אוכל לקשר אותך באופן ישיר איתם. 

בהצלחה! 

סדר העדיפויותדרך השם

תקשיב,אני ממליץ לך לשאול את עצמך (ולבחון את עצמך) את השאלה הנוכחית: מהי סדר העדיפויות בעולם?

וכמובן שרצון השם מגיע במקום הראשון!!!בסדר הזה)

ולכן עכשיו בקרה שלך תברר מהוא רצון השם...

מה אתה רומז?תפוח יונתן
לבדוק.לשמור על כבוד האדםרבצין

ולקדש שם שמים

במחשבה שנייה, עדיף לה לחתוךl666

למה היא צריכה בעל ממשפחה גזענית שלא תקבל אותה

והוא עצמו לגמרי תלוי באימא שלו

אני במקומה הייתי חותכת, בכלל לא מבינה למה לא שאלת אותה קודם?

ויכול להיות שהיא כבר עברה בירור יהדות אבל אתה לא כזאת מציאה 

וואו את מאוד צודקתברקת
אני לא הייתי מתקרבת למשפחה גזענית
עם בירור יהדות לא משחקים!estybn

במיוחד כשמדובר באישה ואז יש חשש שהילדים לא יהיו יהודים חס ושלום!

אבל אם זו לא הבעיה, אלא רק שאר הנושאים, אני לא חושבת שחייב לחתוך. גם אם היא לא יודעת מה זה משפחה יהודית, אתה תהיה זה שתתן את הטון בבית. וגם ההורים והמשפחה שלך ילמדו לקבל אותה אם תחליט שזה מה שאתה רוצה

שאלה שאלתיתמנחם10

אני חושב שאם אתה אוהב אותה אז אין סיבה לתת להורים להתערבאנחליטו
כמובן שאם היא לא יהודיה אז או ללכת לגיור ואם היא לא מוכנה אז נפרדים עם כל הכאב .. אבל מכאן ועד לחתוך סתם זה קצת הזוי
הכי הגיוני לבדוק.אמא ל 5

הבחורה נחמדה נעימה טובה,

רק ההורים חוששים האם היא יהודיה

נו ולך לא איכפת?

בדיקה ברבנות ....

יכול להיות שמפריע לו מה שאמא שלו אמרהאנונימית1111
כי האפשרות שהיא לא יהודיה מלידה או חלקים מבני משפחתה לא יהודיים מפריעה לו. אולי מפריע לו התסבוכות ההלכתיות הכרוכות בלהתחתן עם משפחת הכלה כגון- אי אפשר לאכול שם, ילדיו יהיו חשופים למציאות שחלק מדודיו/ סבא/סבתא לא יהודיים.. זה לא בהכרח פשוט .. תתגייר וזהו.. זה שיקול חשוב בהחלט.
כל זה בהנחה שהבחורה אכן לא יהודיה מלידה.
כן תחתוך ותעביר אלי את הטלפוןשפיפול

נשמעת סבבה

חחחחחח"י

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אין לי בעיה עם טעויות ועם חוסר שלמותהפי

זה לא זה ..

אני מדברת על מקרים מסויימים שאם הבחור עושה אותם זה גורם לי לעבור הלאה

שימי לב שלא התייחסתי כאן לזוגיות אלא לדייטים כלומר ראשונים .

לא אתייחס אותו דבר בקשר רציני/ אירוסין שם יש מרחב רחב יותר של טעויות וזה חלק מזה...

שיש כיוון יציב ויש אירוסין זה חלק מהבחור חחלק ממני .. היכולת לטעות ולקום ביחד.

לעומת זאת

בדייטים ראשונים את לומדת להכיר אותו ..

ואת לא צריכה ואני ספיציפית גם לא מעוניינת להכיל כל טעות כי אני יודעת כמה טוב אני מביאה

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

פשוט תהיי עצמךבחור עצוב
ותסבירי לבחור במילים ברורות מאוד מה טוב לך ומה לא.

תודה!אני:)))))
פשוט לבוא עם אנרגיה טובה I guessחתול זמני

תראי אני מניח לעצמי שכל־אחד נמשך ומתחבר למשהו אחר.

לכן אין טעם להביא מישהי שהיא לא את.

אין טעם לזייף התלהבות אם את לא מתלהבת.

מה בכל זאת מדליק אותי, זה נחמד כשבחורה באה עם חיוך ומביאה הרבה מעצמה, מדברת מספרת אבל האמת גם זה לא חובה. אפשר גם לשתוק קצת בוייב רגוע ונחמד. להיות בתחושה של ביטחון, לא שבאנו להרשים או משהו. כמו חברים שנפגשים לדבר לשחנ"ש ולבלות.

לנתב את הפגישה למקום שטוב לך ונחמד לך נניח הוא בייניש שוקיסט ומזמין אותך לפלאפל סעדון ולא בא לך. תגידי האמת פחות זורם לי אוכל שומני וזה אולי נלך למקום אחר. לא להיגרר למצב שהאווירה נעשית מאולצת או משהו.

מה אוניברסלית גרוע לדעתי (האובייקטיבית): לשחק בטלפון בזמן הפגישה, לא "לנכוח" בפגישה (איך להסביר את זה... כאילו את מנותקת ומשדרת שהדבר שהיית הכי רוצה זה להתחפף... אבל אם זה באמת ככה, אז עדיף כבר לשדר את זה...),

בקצרה כעתארץ השוקולד

1. להשקיע גם בקשר, יכול להיות בהבעת עניין בהודעות בין הפגישות, בהגעה בחלק מהדייטים לאזור שלו, בחלק מהתשלום,  הצעת רעיונות, ויכול להיות באופן אחר.

מקובל שהגבר מגיע בהתחלה אל האישה, אבל כדי שהקשר יעבוד לדעתי, צריך עבודה משותפת, תדאגי שהוא לא ירגיש שרק הוא דוחף בקשר.

2. לא לצפות שהוא יבין רמזים בהתחלה, אם משהו עולה שמפריע לך או את רוצה משהו תשתפי, אתם בונים יחד קשר, הוא עדיין לא מכיר אותך וממילא יהיה לו קשה להבין אותך ברמיזות.

3. דברים שהיית רוצה שהוא ישתף, תשתפי גם.

4. תהיי עצמך, אל תנסי ליצור תדמית שונה ממי שאת.

5. לתת תחושה טובה, חשוב שיהיה כיף.

6. טעויות יהיו לכל אדם מדי פעם, אם זה דברים לא משמעותיים תקבלי את הטעויות בהבנה ורוגע.

בהצלחה רבה

כן?הפי
סתם נקודה 6 של @ארץ השוקולד הזכירה ליחתול זמני

1. להשקיע מאיזה פגישה? על מנת עדיין לשמור על דינמיקה נכונה.

שניה/שלישית לדעתיארץ השוקולד
לדעתי, רק רק דבר אחד:*צדיק יסוד עלום

והוא לא מוגזם, ולא תובעני, ולא בשמיים. רק דבר אחד בלבד:

א ד י ב ו ת.

זה כל כך קל וכל כך נשי וכל כך מרים לגבר כשהאישה אדיבה.

אדיבות פירושה: ההפך מסנוביות. כשגבר מרגיש שאישה היא חתולה משועממת שמולה הוא צריך ללהטט בלי לקבל רמז האם היא נהנית או מתעניינת או אותנטית - זו חוויה מסרסת ומתישה שמוציאה את הנשמה.

גם ככה אתן משקיעות שמונה שעות בבחירת שמלה והתאפרות והסתרקות, תקדישו עוד חצי שעה להתכוננות איך לבוא ולהיות נעימה, נוכחת ומביאה את עצמי במפגש.

בחורה סנובית, מאופקת, לא הדדית, לא מרימה, אדישה להתלהבות גברית, מגיבה בסיוג, עונה באיחור להודעות, מבליטה ספקות ולבטים, משתעממת, חותכת מוקדם - כל הדברים האלה הם פשוט מעפנים ומוציאים את המיץ מהחשק לצאת לדייטים, והופך אנשים לשחוקים ומשועממים ומסוייגים...

סיוגים:

*זו החוויה האישית הרעה שלי מבנות משועממות ולא אדיבות שחותכות מוקדם, לא חייבים/חייבות להסכים

**הגיוני שזה משתנה פר מגזר ופר סגנון יציאה לדייטים (חרדי / דת"ל / לייטי)

***להיות אדיבה אין פירושו להיות "מחוייבת" - אפשר להיות אדיבה ועדיין לחתוך אחרי דייט ראשון

****להיות אדיבה אין פירושו להיות "מזוייפת" - לא צריך לצחוק מבדיחה לא מצחיקה ולא צריך לזייף התעניינות בסיפור לא מעניין. אדיבות היא פשוט ההפך מאטימות, היא רפלקטיביות והדדיות והנכחה עצמית.

_אבל אישה צריכה שיחזרו אחריההההה_חתול זמני
גם נכון. ושייזמו ויובילו.אני:)))))
וירימו משקלים כבדיםחתול זמני

יילחמו עם דובים

יפתחו שימורים

ויושיטו ידם למדפים הגבוהים

כן גם ,אולי בלי החלק של הדובים..אני:)))))

אתה רוצה שאמנה את הדברים שנשים עושות?

דווקא החלק של הדובים הכי מגניב חתול זמני
נשים מסתפרותחתול זמני

נשים מתאפרות

מול הארון שעות מתלבטות

רק דבר אחד אינן מבינות

כך או כך הן מספיק חמודות.

נראה לי המשפט הכי מהמם ששמעתי מבחורה זהחתול זמני

"לא התאפרתי כי אני מרגישה בנוח איתך".

זה מעניין..אני:)))))

כי אני דווקא לאחרונה חשבתי על משפט שמישהו אמר פה פעם, שהלוואי שנרצה תמיד להראות במיטבנו מול הבני זוג.

ויש סיפור על צדיק אחד שלפני שנכנס לבית לאשתו היה מסתכל במראה ומסתדר.

אפשר להראות במיטבנורקאני

בלי איפור...

האיפור זה תוספת נחמדה להתייפות עוד יותר

כל אחד והיכולות שלואני:)))))

גם תכשיטים זה תוספת..

נכוןרקאני

אפשר להראות במיטבנו גם בלי תכשיטים

אני חושבת שהבסיס זה להיות נקיה ורעננה עם בגדים נקיים

וחיוך

יותר מזה זה תוספת

..אני:)))))

זה אני חושבת מול אנשים זרים אבל בבית כן להשקיע יותר. למה להישאר עם הבסיס?

לא סתם עזרא תיקן שימכרו בכול עיירה תמרוקים ותכשיטים. 

אישה אוהבת להתקשט ולהשקיע בנראות וכל הכוחות האלה נועדו בעיקר לבית וחבל שמשקיעים יותר ביציאה מהבית.

אולי אנחנו לא מדברות על אותו דבר...

כי בסוףרקאני

ביום יום קשה להשקיע

ולכן חשוב לזכור שהבסיס הוא מהמם

ולא צריך להתאמץ כדי להיות רעננה ויפה לבעלך

מידי פעם אפשר גם להתקשט ולהוסיף

אבל כן לזכור שגם כשאין כוח להשקיע

עדיין יש דרך קלה לקבל את בעלך מהממת

וזה פשוט להתקלח ולהתלבש יפה ולחייך

להיות נקייה זה משהו בסיסי שמצופה מכל אחד גם אם הוא לא אישה\בעלי.

אבל אני כן מבינה שלא תמיד יש כוחות להשקיע וזה בסדר גמור!(:

יש נקייהרקאני

ויש נקייה ורעננה ומחייכת 😉

אני:)))))אחרונה
איני נגד איפורחתול זמני

דווקא זה יכול להיות נחמד מהצד האומנותי שבזה (יש לי תפישה קצת אחרת ביחש ליופי אני חושב)

חושבני שיש משהו גם בזה וגם בזה

אני לא מתחברת לאיפור כבד...

וכל אחד ומה שהוא מתחבר

לוקחת כמה דברים לתשומת ליבי..

בסך הכל יש לכם דרישות מינימליות..אני:)))))

זה מעניין..אבל זה באמת ככה?

אני מרגישה שבנות יודעות יותר להציף קשיים ופערים ובנים יודעים יותר לטאטא ולהסתכל בעיקר.

זה ידועהפי

לחייך × מיליון.. גברים אוהבים שאישה מתנהגת באצילות חיוך לא להיות מנחוסית/ קרה

הכרת תודה : על הכל .. על הזמן על הידיעה אפילו על המים / מיץ/ התעניינות / חוכמה  ( אבל שזה יהיה אמיתי לא סתם להגיד תודה)

להקשיב לו באמת.. ( לדבר על רצונות שלו / פחות רגשות לא מרגישים בנוח כמונו)

להיות באנרגיה נשית תשאירי לו את הזכרי

גם אם הוא לא מתאים .  תהיי דבש

קארמה is a...

זהו  כל השאר מלמעלה

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלתאחרונה

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.אחרונה

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?אחרונה

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגול

סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).

אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.

כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.

אסור? כן.

לא מוסרי ומלוכלך? לא. 

את צודקת בתאוריהצדיק יסוד עלום

אני גם לפעמים מנסה להתבונן בזה כך. אובייקטיבית וגלובלית כל אדם רוחני מרגיש בבירור כמה הנפילה היא שפלה, גסה, מכוערת וחייתית. הרצון להשוות אותה לעבירה סתמית ושגרתית על רצון ה' היא מלאכותית. הכאב והבושה הם אינהרנטיים לנפילה ועצמיים לה, וכל אדם עדין מרגיש את זה.

לא בתאוריה ולא בטיח.קעלעברימבאר

זה מעשה לא מוסרי נקודה.

האדם שעושה אותו כמובן לא רע. זה לא כמו גנב או רוצח. אבל המעשה של צפיה בתכנים ברשת מאוד לא מוסרי ומלוכלך מאוד מוסרית.

הדור שלנו מושפע בטעות מהתרבות.החילונית בה "כל דבר שאני רוצה מותר כל עוד זה לא פוגע באחר" וזה לא נכון גם מוסרית לא רק הלכתית

צפייה בתכנים זה אכן לא מוסרי. לא על זה דיברתימרגול

מדובר בתעשייה נוראית.

אפשר מהדמיון והתחושה. מדברת על פיזית מה קורה.

בעבר אגב, התחתנו בערך כשהגיעו לבגרות מינית. וגם גברים נשאו יותר מאישה אחת אז אפילו נידה פחות השפיעה על הגבר.

המעשה הפיזי, אסור הלכתית כמובן. אבל אני לא רואה בו מלוכלך או לא מוסרי.

אגב, על נשים יש פסיקות שונות החל מאסור לגמרי ועד מותר לגמרי

גם המעשה הפיסי כשהוא מחוץ לנישואין אסור מוסרית ולאקעלעברימבאר

רק הלכתית.

זה פוגם באהבה המוקדשת רק לאדם אחד.

ופגימה בערך האהבה היא מעשה לא מוסרי.

כשהוא במסגרת נישואין הוא קדוש וטהור כמובן.

אוקיי, אבל נניח נער בן 14, שכמובן לא בשלב נישואיםמרגול

כרגע.

האם זה פוגם?

גם האם זה אהבה כשזה עם עצמו? לא חושבת.

וכמובן שאם זה הופך למשהו שמנהל לאדם את החיים, ספק התמכרות, אז גם בעייתי.

אבל באמת לא חושבת שזה לא מוסרי. 

גם פגם הברית פוגם במוסר ובנפש, כיקעלעברימבאר

זה גורם לאדם להפנות את כוח האהבה שלו לעצמו במקום לזולת. גם לפני מתן תורה ער ואונן היו רעים בעיני ה'.

לעניין גישה חינוכית זו כבר שאלה אחרת

כנראה נער בן 14 מדמיין משהו אחרנוגע, לא נוגע

ממה שאת מניחה שהוא מדמיין, ולכן את חושבת שאין בזה בעיה מוסרית

(עקרונית אני חושב שבכל דמיון בעניינים האלו יש בעיה מוסרית ברמה מסויימת, זה מנעד)

איני חושב כךחתול זמני

בחידושי הרי"ם "אמר לחתן ביום חפתו כדברים האלה: אויב עס איז איידיל איז נישט דא קיין איידעלערס, און אויב עס איז גראב איז נישט דא קיין גרעבערס".

ובגרמנית מודרנית אם זה באופן אצילי אין אצילי מזה ואם זה באופן גס אין גס מזה.

איסורי עריות לא סתם נקראים תועבה, לא הקפיד על עבודה זרה והקפיד על גילוי עריות", "אלהיהם של אלה שונא זימה" כו'.

הסיבה לזה, למיטב הבנתי, היא ש"במקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע". העולם בנוי מניגודים ובמקום שבו נמצאים העניינים הכי גדולים (אהבה חברוּת הדדיוּת כו') נמצאים גם הניגודים הכי גדולים (תאווה אנוכיות זימה כו').

ההרגשה הפנימית שהעיוות הוא בזוי ומאוס מעיד על אנינות הדעת (במובן החיובי) ואצילות הנפש, זאת דעתי האובייקטיבית.

מסכים לגמריקעלעברימבאר
לא עושה את האדם רע, אבל ברורקעלעברימבאר
שמעשה כזה הוא מלוכלך ולא מוסרי.

המחשבה שמעשה כזה מוסרי רק אסור הלכתית, נובעת מהשפעת הדור שלנו מהפוסטמודרניזם החילוני.

גם זימה לגויים נחשבת מעשה רע בתנך.

ואין הבדל בין גבר לאשה פה

אם כי אני כן נוטה לסייג שבסוף זה מנעדחתול זמני

אינו דומה x ל־y

יש כאלה שעושים את זה (לא ראיות אסורות) נטו בשביל לפרוק לחץ או להירדם מהר אפילו בלי התאווה שבדבר

ביסודו של דבר האיסור כשלעצמו בעיקר קשור לעניין של טומאה יש פשוט עניין מהתורה לא להיטמא בטומאה הספציפית הזאת כמו שלכהנים אסור להיכנס לבית קברות (וזה די מקביל כי את הכהנים זה מגביל ממחנה שכינה ואילו טומאת קרי מגבילה מכל הר הבית)

הצד המוסרי הוא קשור באופן הדוק אך לא לגמרי חופף

ברור. ויש הרבה חילוקים בהלכה בענייןקעלעברימבאראחרונה

פגם הברית ובאיזה מצבים. ואין כאן המקום להאריך. לכן אמרתי שאני לא מדבר מהבחינה החינוכית פה.

אין קשר לטומאה. הרי טומאה הלכתית נוצרת גם אחרי קשר פיסי בין איש לאשה. ואין איסור להטמא לישראל למת וכדומה.   הצד המוסרי לא קשור כי ער ואונן היו לפני מתן תורה.  הבעיה המוסרית פה היא שאדם מפנה את כוח האהבה וכוחות החיים לעצמו במקום לזולתו, וזה יוצר פגם בנפש (שניתן לתקן כמובן) , כי יצר העיריות עומד בבסיס נפש האדם, לטוב ולמוטב 

אין מגנט שמושך אותך לרענוגע, לא נוגע

יש מגנט שמושך אותך להרגיש אישה. בגלל שאין לך את זה באופן הנורמלי, זה מתבטא בצורה לא טובה. בפרט שהקושי הרגשי של הבדידות מתערבב עם זה.

כמו שצריך לדעת איך לקום, צריך גם לדעת איך ליפול.

כשאתה לא מצליח להתגבר, לפחות תיפול חכם. אל תיפול על מראות ודמיונות של יצר בלי אהבה כי זו נפילה שמעוותת את המוח ואת החשיבה, ויכולה לדרדר אותך למטה.

תיפול לדברים שמדמים את המציאות האמיתית.

זה ממש לא עושה אותך איש רע, כברקעלעברימבאר

אמרו חזל שאין אפוטרופוס לעריות.

וזה לא אומר שאתה אדם לא רגיש.

זה יצר חיובי מאוד שפשוט מופנה למקומות טמאים. אבל היצר הזה שלך חיובי מאוד ומעיד על אדם צדיק שרוצה אהבה אמיתית.

קשר כזה בין איש ואשתו נשואים, מאהבה, הוא קדוש וטהור.

פשוט כשהוא מופנה למקומות שהם לא כאלה זה הרס היצר הקדוש הזה ולכן טומאה.

אתה לא צריך להלקות את עצמך. נפילה באינטרנט היא תופעה מאוד נפוצה לצערינו גם אצל דתיים. 

זה סתם פחד לא מוצדק ,שזה יביא אותך למקומות יותר רחוקים מנפילה באינטרנט. באינטרנט היד קלה על המקלדת ומאוד קל להגחע למקומות כאלו ודו התמודדות לא פשוטה.

צריך אינטרנט מסונן וייעוץ אצל איש מקצוע במקרה של התמכרות קשה.

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמני

ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון

גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו

ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים

👌Lavenderאחרונה
להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתת