בס"ד
40 יום לפני יצירת התינוק, יוצאת בת קול מהשמים שמכריזה : "בת .... ל.....". לפני שנולדת ילדה לעולם, חודש וחצי בערך, כבר קובעים לה מי יהיה בעלה!!! בעלה יכול להיות עדיין בשמים, כחצי נשמתה, ויכול להיות חי בעולם, תינוק קטן וחמוד או ילדון מתוק, שמישהי עוד מעט תיווצר רק בשבילו!!
ועוברות השנים, והם אינם מכירים זה את זה, ופתאום קורה משהו- והם נפגשו , ומשהו בפנים אומר להם: היא מתאימה לי. הוא מתאים לי. וכך הם מתחתנים. ברגע שהם הגיעו לחופה, והחתן קידש את הכלה, סמוך ובטוח במאת האחוזים שאכן הם מי שבת הקול הכריזה. שכן, אם אין בת קול, לא ייתכן שהם יעמדו תחת החופה. החופה היא ההוכחה לבת קול.
ואז מגיע הזמן שהם מכירים באמת, אחד את השני...
פתאום הם מגלים שלא הכל חלק. כל אחד מרגיש צורך לתקן את השני...
היא רוצה שהוא יסתכל רק עליה. והוא רוצה שהיא תרפה ממנו.
הוא רוצה שהיא תעריך את מה שהוא עושה. היא מרגישה מאוימת כל פעם שהוא מצפה למשהו.
היא רוצה שהוא ייתן לה חופש להחליט בכל מיני עניינים, הוא מרגיש צורך לשלוט עליה.
הוא כועס כשהיא מזניחה אותו, היא כועסת שהיא צריכה להיות בהיכון כל הזמן.
והרשימה לא נגמרת....
ואלה רק דוגמאות ....
ואז נכנסות מחשבות כפירה...אולי הוא לא ההוא שהכריזו...אולי היא לא מתאימה לי...ואם היא מששת ימי בראשית...אז כבר עדיף מישהי מאירת פנים כמו כל הנשים שאני פוגש..ושלא תהיה הזיווג...העיקר קצת שקט בראש...
והמחשבות לא נגמרות...
והיא פוחדת שהוא בוגד בה...
והוא שונא אותה על לקיחת החופש והחירות...
כי עד שיצא מאויר העולם, אין לו אפשרות לעשות ככל העולה ברוחו..
והרשימה...
ארוכה...........
אבל בדיוק בגלל זה התחתנתם. דווקא בגלל זה!! אתם נשמה אחת. נשמה, זה אדם שלם, מישהו מושלם. הייתם נשמה אחת. נשמה, שצריכה לתקן בעולם הזה כל מיני דברים . נשמה שירדה לעזור לכל מיני ברואים. נשמה שירדה על מנת להנות מטובו של האל. אבל הנשמה הזאת, לא יכולה לבד . היא לא תשרוד לבד. היא צריכה לראות את עצמה, להבין את מה שהיא צריכה לעשות בעולם.
לכן,
כבר בשמים, אלוקים מחלק אותה לחצי.
חצי- חצי.
חצי אחד יורד קודם, על מנת להכין את הקרקע לחצי השני, לתת לו זמן להתארגן...לפעמים זה החצי הזכרי, שיורד ראשון, הוא אמיץ יותר...ולפעמים זה החצי הנקבי, שיורד ראשון. משתיהם אין הבדלים בפנימיות, רק בגוף הם שונים. הם באים לעולם בגופות שונים וזאת כדי שיהיה ביניהם חיבור גופני, כדי שיוכלו לעשות את התפקיד בעולם בשלמות. תפקיד, שפעמים רבות מצריך כוח עזר, וכוח עזר בדמות ילדים זה הכי משתלם. גם אהבה וגם עזרה..
אבל מה קורה פתאום?
איפה ה"אני" אצלו?
למה הוא לא אוהב אותי?
למה היא לא נמשכת אליי?
למה היא לא אוהבת?
למה הוא לא נמשך?
כל השאלות האלו צצות בראשם , בדמות של מחשבות אחרות, שהשורש שלהן זה נקודה דינמית אחת: הוא צריך לאהוב אותי. היא צריכה לאהוב אותי.
זה ברור למה הם מרגישים ככה. הרי הפנימיות היא אותו דבר, ואילו החינוך של ההורים, העטיפה החיצונית של החברה והפופולאריזם, המצב האישיותי המדומה, שמסתמך על ההמון ברחובות שדוהרים אחרי שום- דבר, מסופר על אדם שהגיע לארץ אחרת. רואה תור ארוך של אנשים שעומדים אחד אחרי השני.האדם שאל את האחרון בתור: מה יש פה? ענה לו: יש תור! כשהגיע לתחילת התור הוא רואה בחור שקושר את הנעליים שלו...
וכך,בעצם, אנו מגיעים לחילוקי הדעות, כי כאן הייתי ככה וכאן היית משהו אחר , וצריך לזכור, שדווקא בגלל שאנחנו נשמה אחת- יש ביננו כל כך הרבה חילוקי דעות, כי באנו לעולם על מנת לתקן משהו בנו, או משהו באחרים, כדי לצאת מהעולם שלמים ומתוקנים - וזאת על מנת לאפשר לנו להנות מהעצמי באופן המושלם ביותר- הנאה שאין כדוגמתה, שמגיעה ממקום של אהבה ללא תנאים, ועמל גדול ומתמשך בעולם הזה.
הרי, העולם הזה דומה לפרוזדור- העולם הבא לטרקלין!! כל העולם הזה נוצר כדי ליצור חיבור לרוחניות ולטוב המושלם באופן שנעמול קשה כדי להשיג את זה.
זה עצוב לקבל ולקבל ולקבל......
לכן, מוטל על בני זוג, לתת אחד לשני ללא תנאים.
אתה נותן לה? אתה בעצם נותן לעצמך.
בעולם הבא אתם תתמזגו בחזרה, ואם צערת אותה, והכאבת לה, אז אתה תרגיש את זה על בשרך.
אין מקום לשנאה בכלל, בין בני זוג, אם אתה זה אני ואת זו אני, אז אני אוהב.
כי אני- תמיד אוהב את עצמו.
גם אם הוא כועס, גם אם הוא בוגד. אדם בוגד בעצמו הרבה פעמים...ניתן דוגמא: מישהו כבד בשר החליט לעשות דיאטה. הבטיחו לו שאם לא יאכל שומנים ומתוקים, יוכל לקבל כל מה שהוא רוצה.
אבל אז הוא עובר ליד פיצריה, והוא כל כך מתגרה, והוא לא מתאפק וקונה משולש, ולמחרת כבר שני משולשים, ואחרי שבוע הוא מתמכר לטעם הזה והופך את זה לשגרת חיים של גבינה צהובה וקולה. את האישה שהוא חלם, כבר לא יקבל, אבל פיצה יש לו...
אדם הזה לא ראוי לרחמים? הוא לא בוגד בעצמו? הוא כן. אבל הוא לא מתאפק....
בורא העולם כתב במו ידיו כך: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו והיו לבשר אחד".
אשתו- זה האני-שלו.
לדבוק- זה לחזר. הבעל צריך לחזר אחרי אשתו, אשה מחוזרת היא אשה מסופקת, אפילו אם יש את זמני ההרחקה , שהם לא יכולים להתקרב פיזית, החיזור שלו- שזה מתבטא בחיוכים ודיבורים אוהבים, בהגנה עליה ורק עליה, באהבה שאין לה משנה. בנאמנות, בסייגים ובפתיחות רגשית. ועוד הרבה. אבל לפעמים צריך רק נאמנות והגנה...הקשבה והשתתפות בצער...לפעמים הבעל לא מסוגל לדבר עם אשתו, הוא פשוט לא מסוגל, וזאת, בגלל שהיא בוכה ורוטנת. הוא לא יודע, שהיא כך רק בגלל שהוא לא מחזר אחריה. ברגע שיבוא מיוזמתו להקשיב ולחבק, היא בכלל לא תצטרך אותו כל הזמן...הרי יש לה "פת בסלה" ( הכוונה, יש לה לחם במקרר- אז היא לא רעבה כל הזמן...יש לה בעל שתמיד פנוי לה- אז היא יכולה להתפנות לדברים אחרים...)
אדם חייב לעזוב את אבא ואמא מבחינה רגשית- את כל מה שאמא סימלה: אם זה אהבת אם, אם זה בית נקי ומטופח ואוכל שתמיד מתבשל בסירים, אם זאת אחות מעריצה שתמיד קשובה בשבילו, אם זה אבא שפותר את כל הבעיות, וכסף שלא צריך לעמול עליו..ועוד הרבה...רק כך הוא יכול להתחיל בבניית הבית שלו. כי שם, הכל מוכן. ופה, צריך לבנות. וחכם עיניו בראשו, שכן, יום אחד ההורים מזדקנים והכסף אוזל, והוא לא יהיה מסוגל לעזוב את הבית ולהתחתן, הוא יפתח תלות בהורים וכך ישאר איתם עד יום מותם, כשיצא מהבית בגיל 60 מי תסתכל עליו? איך יביא ילדים? איך יתקן את עצמו כשהוא כל כך מגושם ?
הרי האישה, זאת לא אמא.
אמא באה לתקן את אבא, לא את הילד שלה..אמא באה לגדל את הילד שלה, כדי שיוכל לשרוד בעולם, אז היא נותנת לו אהבה כדי שילמד לתת אהבה, ואוכל- שילמד לתת, ומלמדת אותו דרך ארץ, ותורה- שיתחנך לחיים האמיתיים.
החיים שאחרי הרווקות..
אבא פותר הכל- אבל אתה חייב לבד. אם תסתמך על אבא שלך, מה תעשה כשהוא ילך לעולמו? הרי הצורך והתלות בו תמסכן אותך, כי היא תהיה טבועה בך מהטבע, אתה כל כך תהיה מושרש לקבל הכל מאבא שלך הביולוגי, שלא תמצא ידיים ורגליים בכלל להתחיל לפרנס את עצמך...
להיות קבצן זה רע \:
"והיו לבשר אחד-" גוף אחד ממש.
ברגע שהבנו את המילים, יהיה לנו קל להבין את המסר. והמסר צועק: שמרו על חיי הזוגיות. תגנו אחד על השני, מי שברא את העולם וקודד את הקודים לטבע, אמר משפט גדול: ודבק באשתו, אשתו- זה האני שלו......
מסופר על איוב שנלקח ממנו הכל הכל הכל.
ואז אשתו מרוב צער אמרה לו ל"ברך" את בורא העולם ולמות..
הייי!!!!
דקה אחת!!!!!
הרי נלקח ממנו הכל!! בתנ"ך רשום בוודאות- הכל!!
אז מה קרה שאשתו נמצאת איתו? היא לא אמורה הייתה, למות גם היא? הרי ילדיו: מתו, וכל מה שהיה לו נשרף והתאדה..
אלא בורא העולם הורה לשטן: אך בנפשו לא תגע.
נפשו- זה כולל את אשתו...
נפשו זה נשמתו.......
והמסר הגדול הוא לתת. לתת. ולתת.
כי בסופו של דבר, את רק תרוויחי מזה, ואתה רק תרוויח מזה,
ובעצם- את, נשמה שלמה, תשמחי בעולם הבא!!![]()
י.ש
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.