תודה לעונים
ישיבת תורת החים איזה סגנון הבחורים שם? חרדי חסידי או דתיקראתי בכל לב
^^^^^^^^^^^^^okey
קשה לי להגדיר אותה..דבש חריף
מבחינת בחורים ויש שם גם חרדים. וגם דתיים וגם חרדל"ים (בעיקר) כמו שממגדירים הציבור. (ואני נגד ההגדרות האלו)
ככה:חג'דומט
היו חרדל"י רגיל.
לאחר הגירוש הם התרחקו מהציונות, הפסיקו להתגייס לצבא ולחגוג את יום העצמאות. רק את יום ירושלים.
מבחינת סגנון החיים זה חרד"ל, רק בלי הציונות ואהבת המדינה.
היחס למדינה זו נקודת ייחוס אחת מני רבות.יזהר
ומעולם לא "הפסיקו להתגייס לצבא", תמיד היו כאלו שמתגייסים וכאלו שלא. נכון שכיום הרוב לא מתגייסים, אבל בהחלט יש כאלו שכן, ושזה מה שראש הישיבה ממליץ להם.
זו הסתכלות מאוד צרה.די"מ
זה מה שאני יודע עליהם. מחילה אם לא דייקתי.חג'דומט
זה לא הבעיהדי"מ
אתה מציג כאילו זה הדבר המרכזי ביותר
דתיפאי פקאן
כל מיני סוגים.
(בוגר הישיבה)
אני לא מכיר את הישיבה, אבל מהמעט שאני יודעאיל אחר
הבנתי שהרב טל למד אצל הרב אוירבך, שהוא חרדי לא חסידי, אבל לימודי חסידות יש שם הרבה. יש שם גם רב תימני מבית מדרשו של הרב קאפח, שהוא דמות בפני עצמה. ישיבה מאוד מגוונת, ולפיכך גם מאוד מעניינת.
תודה. מאוד מעניין.איל אחר
קצת פרטיםיזהר
כפי שכתבו לך, יש מגוון סגנונות, אבל בגדול דתי. יש מעטים מאוד שהולכים עם כיפה שחורה רגילה, וגם הם לא בדיוק חרדים קלאסיים.
בכל זאת אכתוב את הדגשים של הישיבה עצמה, שמן הסתם נוגעים לכל התלמידים, מי יותר ומי פחות.
עבודה המידות - יש דגש מאוד משמעותי על העניין הזה, כולל דרך סדורה, יועצים, שיעורים רבים וכו'.
תורת חיים - הרבה עניין של חיבור למציאות ולחיים. כפועל יוצא מזה לימוד העיון הוא אליבא דהלכתא - מוכוון הלכה.
עבודת ה', לא רק בלימוד תורה - לא כולם צריכים ללמוד תורה כל החיים, ויש כאלו שהמציאות הלכתחילית שלהם היא לצאת לעבוד לאחר כמה שנים בישיבה. מכווינים אנשים להיות מודעים לעצמם בעניין הזה.
חסידות - ההשקפה והאמונה מבוססים הרבה על דרכם של הבעש"ט ותלמידיו - הדור הראשון והשני של החסידות. מבחינת אווירה, משהו באמצע, בין אווירה חסידית ללא חסידית. יש הרבה שמחה, ריקודים, התוועדויות, שירים, גיטרות וכו'.
כאן יש פרטים נוספים על הישיבה, וגם תמונות.
אז אם הבנתי נכון מכולם זו ישיבה חסידית שהראש ישיבה לא ממליץקראתי בכל לב
ללכת לצבא והם לא חוגגים יום העצמאות אבל למה?
שאלת על סגנון הבחורים, נכון?פאי פקאן
(אני יודע שזה מהותי, אבל בסה"כ כל בחור ודעותיו הוא.)
וכאן חוזרת השאלה ליזהר..אדם כל שהוא
או לניקים אחרים מתורת החיים.
עד כמה הדברים האלה נוגעים לכל בחור ובחור.
בחור בתורת החיים, בהכרח לא מחזיק בהשקפה מרכזניקית/ קווניקית ביחס למדינה?
יש כאלה שהם לגמרי לא קשורים לחסידות?
בהחלט כןפאי פקאן
לא זוכר כרגע.
יזהר אולי יוכל לתת פרטים יותר נכונים.
מישהו יכול לתייג אותו בבקשה? לא עובד לי...
בטח..דבש חריף
ויש כאלה שלא קשורים לחסידות.. לא כולם שם חסידות בכלל. יש ציבור. אבל לא כולם.
ברור שבחור בשיעור א שונה מבחור בשיעור ד ביצוג שלו את הישיבה כי הוא מתפתח בדעה שלו גם ההשקפתית וגם התורנית.
עכשיו חזרתי מנופש ללא אינטרנט.יזהר
יש חבר'ה שלא בקו של הישיבה בעניין היחס למדינה (בדיוק השבוע התארס אחד מהם..) אני לא יודע לספור כמה כאלו יש בקרב הבחורים, אבל יש. בכל מקרה, אני ממליץ לברר את הנושא עצמו. זה ממש אחלה להתנגד למדינה.![]()
לגבי חסידות, בהחלט יש. גם בזה אין לי נתונים.
אבל אני ממליץ לא לפסול על דברים כאלו. חברה של אשתי חיפשה בחור חסידי, ובסוף התחתנה עם רמב"מיסט ללא טיפת נשמה חסידית, והם נשואים באושר.
"ישיבה חסידית" זה נראה לי היסחפות.די"מ
כדאי לך לבדוק אצל מי שמכיר. ייתכן שלא אדייק אך בגדולנפש חיה.
ונשכח ממנה השם בכחינת "כוחי ועצם ידי"
יום ירושלים נתפס כהשגחת השם ויום ניסי. היום הזה נחגג
מתוך כמיהה לבניין המקדש במהרה.
לכן אולי החיבור מתבטא בלימודים השייכים יותר להשגחה אמונה וכדומה.
כנסי לכרטיס האישי שלייזהר
ותעשי חיפוש בהודעות, עם המילים "יום העצמאות". אני לא מבטיח שכל מה שאני חושב מייצג את הישיבה, אבל בגדול זה הכיוון. בדיונים קישרתי גם לקבצים מפורטים. היו גם דיונים על גיוס לצבא בהם קישרתי לקובץ בשם "היחס לצבא" או משהו כזה, לא זוכר בדיוק. עייני שם.
עוד תיוג..יהודי!!
וואו פעם ראשונה חוויתי מה זה להיות מתוייג!צעיר רענן
יהודיי!! (איך מתייגים?) אנחנו מכירים?
@יהודיי!!
..די"מ
אתה כותב @ ואז מתחיל לכתוב אאת הניק עד שנהיה ריבוע ואתה בוחר את הניק המתאים.
לא נראה לי שאנחנו מכירים...יהודי!!אחרונה
סגנון חרד"לטוהר הלב
ורובם מחוברים לחסידות..
בחורים צדיקים שעובדים את ה' בדבקות אמיתית.
בעלי מהישיבהה' הוא מלכינו
ולעניין החסידות יש שם הרבה חברה מאוד טובים שלאו דווקא התחברו לצד החסידי אבל מצד שני יש שם חברה גם מאוד טובים שמאוד מחוברים לצד החסידי...
ההכללה הזו לגבי יום העצמאות שכולם לא חוגגים היא לא נכונה דווקא כי יש בחורים שכן חוגגים והם שוב מאוד קשורים לישיבה...
בהצלחה בכל אשר תפני!(:
בעלך הולך להתגייס?
אוי וי, איך נפלו גיבורים?די"מ
@שמוליק פיין תראה מה יצא ממנו בסוף. אנחנו נראה לי צריכים לשבת שבעה.
בכל מקרה נקווהנשהצסאנגם ככה לא ירצה אותו.
נרים טלפון לדני הירשברג..
מזל שהוא כזה גיבור. בזכותו לא יפלו לא-גיבורים..ד.
אל תבנה על זה שהצבא שלך יסכים לקבל אותו..די"מ
ה' ירחם!!! עקביא בן מהללאל אומר....שמוליק פיין
רגשותיי מעורבים בנושאעל שפת הנחל
הייתי שם כחצי שנה במדרשה. חוויה חזקה. מקום מיוחד
רגשותיי מעורבים.
מצד אחד מקום נדיר- עבודת ה' במובן העמוק של המושג. מתוך דבקות. דיוק. שאיפות גבוהות. חסידות. שמחה. זה מעין מרכז של הציבור הרוחני והתורני מאוד. הרב טל אישיות עצומה ומעוררת יראה ואהבה. קהילה מחבקת. ועוד.
מצד שני- יש לי קושי עם חלק מהדברים.
בתור בחורה ולא בחור (כך רצה השם ברוך ה' חח) אני יכולה להגיד שמצד הנשים הדרישה היא של ראש קטן. אני הגעתי לשם ואמרתי "אני פה בתור אישה לא אגור". הנשים הרגישו לי מפנות הרבה מקום לגבר שלומד וגדל בתורה ועבודת ה' ולהן נשאר לגדל את הילדים.
דבר שני- תמיד כשהאורות גבוהים יש סכנה. לעניות דעתי -כמו שהרב טל נוהג להגיד- יש אוירה קצת לוחצת.
הנהירה אחרי הרב טל (חלילה חלילה בלי לזלזל או להוריד מכבוד הרב) מריחה ריח של כת. לא עושים צעד בלי להתייעץ עם הרב ואין כל כך מקום לדעה אישית ולשאלות.
גם ישנו עניין הריחוק מהמדינה.
לא שאני מבסוטה על מצבנו כיום. להיפך. אבל אני כן רואה התחלה של גאולה בעצם קיומנו הפיזי פה בארץ הקודש.
תראי.
המסקנה היא.... זה תלוי בבחור!
יש לי בנדוד מקסים שלומד שם וחש גם הוא את הבעיות שכתבתי ועדיין הוא שם. מודע להן.
באופן כללי -עובדי ה' עם רצון להרבה.
לגבי הנהירה אחרי הרב טל- ממה שאני מכיר, דווקא יש חינוךחסדי הים
אפשר לומר ככה על כל ישיבה שעומד בראשהנפש חיה.
החכמה היא למצוא ולפלס את הדרך הייחודית
בתוך הכלל. ואז אין פה נהירה אלא "יניקה"מתורת החכם
התורמת לפיתוח עצמי אישיותי לא תלוי רב בכלל.
ואישיות משתנה או נהיית דינאמית עם השנים והחוויות האישיות
העוברות על האדם בפרטות.
רב ויחס אליו זו סוגייה תלויית אישיות
לעניות דעתי.
יש ישיבות שמדגישות עצמאות מחשבתית, באמונה, גמרא,חסדי הים
[אני לא מכיר כ"כ מבפנים, כותב מהתרשמות חיצונית.]
הרב טל דווקא מאד מעודד לחלוק עליו,קחו עמכם דברים
מי שבוחר ללכת אחריו, זה עניינו.
כתבת כבחורה..דבש חריף
בנושא השקפה, אין קו מוגדר לישיבה. לכל אחד לגיטימי שיהיה את "המורים שלו" בעניני השקפה.
יש טיפוסים שמתבטלים ממש. ויש שלא. אף אחד לא חייב להתבטל כל עוד זה לא משהו בפרהסיא.
ההשקפה על המדינה זה נושא מאוד שולי. אני באמת לא מבין למה אנשים עושים ממנו ענין. אם זה מקום אמיתי (לא מצאתי עוד מקום כמוהו) אז מה זה משנה ההשקפה על המדינה, מי שרוצה להתגייס אף אחד לא מונע בעדו. ולא באים לישיבה בשביל להתחזק באזרחות. באים בשביל משהו אמיתי יותר..
"כל עוד זה לא משהו בפרהסיה" פה חשדתי.הלליש
אין מה לחשוד..דבש חריף
סבבה הבנתי את זה אחרת מקודם..
הלליש
הדברים הוצאו מהקשרםefraim37
יש בתקנות הישיבה מושג של פרהסיה ציבורית.
לא כל פרהסיה ׳אסורה׳. רק משהו שנוגע לכלל (כגון צורת הריקוד בהרמת שתי רגלים מהקרקע-נאסרה).
אך אם משהו רוצה לברך על נט״י בקול רם לאחר הנטילה הרשות בידו.
חוץ מזה שהוא מברך ברכה לבטלה..די"מ
לדעת מו"ר רה"י יתכן ויש פה ברכה לבטלהefraim37
אך אם תלמיד הישיבה מעוניין לברך לאחר הנטילה כדעת הרבה פוסקים אחרים (יתכן שדעת מו"ר שאין פה ממש ברכה לבטלה כיוון שדעת פוסקים רבים שכך צריך לנהוג-ובבקשה לא לפתח דיון הלכתי בנושא) הרשות בידו.
זה עניין הלכתי נטו של "לא תגודדו".די"מ
לא.דבש חריף
באיזה שו"ת?פאי פקאן
לתלמידי ובוגרי הישיבהדי"מ
הבנתי את זה לפני שזה מיוחס לפסקה של ההשקפה,הבנתי לא נכון...הלליש
בעיקרון כבר ענו לךיזהר
אבל בכל זאת כמה הערות קטנות:
א. יש הרבה נשים בעלות אופי פשוט, שרואות את עצמן כעקרות בית או לכל היותר מורות/גננות, ועיקר עולמן זה רק גידול הילדים. זה טוב ונפלא, ולגדל ילדים זו משימה מאוד מאוד חשובה, במיוחד בדור מורכב כמו שלנו. עם זאת, יש בקהילה הרבה נשים מזן אחר. כאלו שלומדות תואר שני, יועצות תורניות, מנהלות עסקים (דוגמא), וכו' וכו'. יש מקום לכולן, וכל אחת מוצאת לא חברה ברמתה.
ב. אורות גבוהים זה אכן סכנה. כשמנסים לעלות - אפשר גם ליפול. אני נוח וטוב פשוט להישאר למטה, בלי יכולת ליפול לשום מקום. אבל זו לא מציאות באמת טובה והיא לא מובילה לשום מקום. ב"ה נופלים וקמים ויש כלים להכל.
ג. יש כאלו שלא עושים צעד בלי להתייעץ עם הרב, ולא חושבים בעצמם. אכן. אבל זה בד"כ אנשים שזו הנטייה הנפשית שלהם בלי שום קשר לרב טל. זה ממש לא המיינסטרים של הקהילה והישיבה. ואדרבה, הרב טל בעצמו ממש לא מעודד את זה.
ד. חבל שלא ניצלת את שהותך במדרשה כדי להבין באמת את עניין היחס למדינה. מה שכתבת שאת "רואה התחלה של גאולה בעצם קיומנו הפיזי פה בארץ הקודש" - תואם בהחלט את השקפת הישיבה בעניין, ואף חוגגים את יום שחרור ירושלים כ"יום לציון אתחלתא דגאולה" והודאה על כל ניסי התקופה.
בעניין ה'כת'צעיר רענן
טענה של כת היא מגוחכת (שזה מעצבן לשמוע אותה כל פעם מאנשים מבחוץ שלא מכירים או מאנשים שחוו את הישיבה תקופה קצרה), בהחלט ישנם אנשים שאת עיקר ההדרכה ועבודת ה' שלהם מבוססת על תורת של הרב טל,
אבל טענה זו אפשר לטעון על כל זרם, הרב זצ"ל, רבנו, נשיא דורנו, מרן ראש הישיבה, גדול הדור באמונה וכו'. יש לו דרך שהוא מאמין בה, והוא מנסה להנחיל אותה לתלמידיו.
בשונה מההדרכה הכללית בברסלב למשל שאסור להקשות על הצדיק, הרב טל כל הזמן מדגיש את זה שחשוב לו שנקשה ונגיד לו מה קשה לנו, וזה באמת כל הזמן, כמעט כל עונ"ש נפתח במילים "אני שמח מאוד בשאלות שלכם, הם חשובות ויקרות, גרמו לנו לחדד את הדברים וכו'..
אם יש מישהו (מעטים מאוד) שמחליט לזרוק את השכל זה בעיה שלו, ובכל זרם שהוא היה הוא היה פועל בצורה הזאת. זה וודאי לא ההתנהלות הכללית, ולא ההדרכה בישיבה.
כן מקבלים מהרב המון והולכים בהדרכותיו אבל הראש פתוח, השכל תמיד בודק האם הדברים מיושבים לי? מה יחסם לגבי? איך אני מתרגם אותם לעולם שלי? וכו'.
אני הקטן חוויתי כמה פעמים דיונים שממש לא הסכמתי עם הרב, ולאחר זמן שחשבתי על הדברים - פתאום הבנתי את העומק והסכמתי או לפחות כבר לא חלקתי נחרצות. עד היום יש לי מספר נקודות שאני לא מסכים עם הישיבה/הרב, והכל מתוך אהבה והערכה עצומה...
מה אתם מעריכים?intuscrepidam
בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.
אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.
אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול
הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.
זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)
אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני
שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.
שליטה עצמית, נימוס גם must.
אופק רחב בונוס גדול.
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני
ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.
שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.
נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.
אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.
סבלנות, יציבותארץ השוקולד
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני
(סתם)
..הרמוניה
אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים
אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb
מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.
בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.
כמובן "תנא ושייר"
אמoo
1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם
(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)
2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות
3. אנשים עם תכונות מרשימות:
שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית
לשני הכיוונים
מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender
שלהם זה טוב.
ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...
(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender
חחח חלאס לרדת עלי
לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.
להיות שם תמידהפי
בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני
נחישות
ויציבות
ביחד עם עדינות
חיוך מתוק וקסם אישי
אני מעריכה בעיקרלא יודעתתאחרונה
הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף
לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד?
מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו
מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
גיל?בחור עצוב
בין 20 ל22התלמיד העייף
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר בראאחרונה
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה
אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?
כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?
תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
לאעל הדרך לרגע
לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...
כלומר סיימתם פגישה ב"ה!
למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'
תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'.
אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה).
ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.
זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.
לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".
אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.
אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר.
אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.
בהצלחה רבה!!
כתבת יפהמבולבלת מאדדדדאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
מצויןשלג דאשתקד
האמת נאבדתי קצת.
כתבת שדבריי הם הכללה מכוערת, ועדיין לא הבנתי למה דבריי הם הכללה.
כתבת שדבריי הם די דביליים, ושרווקים יודעים אותם - אבל לא הבנתי, אם הם יודעים את תשובתי למה הם שואלים.
כתבת שאני מתנשא - מחילה אבל אי אפשר גם לכתוב שדבריי מכוערים ודביליים וגם להגיד שמתנשא זה לא טוב. עלולים להגיד לך טול קורה...
אגב זה שוב מזכיר לי למה אני שונא לכתוב בפורום הזה. אם קשה לכבד את הזולת, כדאי להרים ידיים מראש מהרעיון של לחיות במסגרת של זוג-הורות-קהילה.
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!
מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.
מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...
מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..
קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..
מה עושים??????
נמאס לי כבר ליפול!!
ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!
נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.
אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!
היי אחי❤️פתית שלג
מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.
הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.
יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.
אשריך💪
לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני
כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.
מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.
אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...
///
בקיצור זאת עובדת החיים.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.
ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):
– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה
– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)
– לצאת הרבה מהבית
– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל
– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף
– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.
– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור
ברמה הרעיונית:
– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".
– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?
שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."
=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.
בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא
אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו"
האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה?
והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך
אלימות בזוגיותנחלת
"הכל סיפור של פיקסלים", תמר.
ספר קשה. אבל חובה.