בעלי אוגר דבריםאנונימי (פותח)
עברנו דירה לפני כמה ימים ועכשיו הוא פשוט הדביק מדבקה על הדלת "לשון הרע לא מדבר אלי" סבבה אני מבינה אבל למה על הדלת ?? זה מאוד מפריע לי כי אני מאוד אוהבת סדר ונקיון ושהבית יהיה יפה , אני חושבת שכל אחת לא היתה רוצה מדבקות בכניסה לבית שלהם (לפני שהתחתנו הדלת שלו היתה מפוצצת מדבקות גם מדבקות ילדותיים).
זה יכול לבוא לידי ביטוי שהוא שומר כל מיני שטויות מהילדות שלו ואומר לי שהוא רוצה לשמור (כמו איזשהו עיפרון ) קייצר כל מיני שטויות שממלא את הבית הוא פשוט אוגר ואוגר דברים ( נירטה לי שהוא תקוע בעבר ופשוט לא מפסיק לאגור וכל הבית שטויות ממנו)
וגם שומר מלא בגדים וזה תופס את כל הארון בגדים שהוא לא משתמש ולא נגע בהם כמה שנים טובות .
מה אפשר לעשות??? הוא לא מוכן להעיף דברים . וגם לא את המדבקה על הדלת
למה ככה?...ד.

אמנם נכון שלפעמים יכול להיות משהו של "אגירה" שבא ממקום לא בריא - 

אבל כל זמן שלא מוכח שזה כך, יתכן שהוא סתם אדם שיש לו סנטימנטים מכל מיני דברים מהעבר. אולי הם מזכירים לו אירועים בחיים וכד'. ובכלל, יש אנשים שלא ממהרים לזרוק דברים מהבית.

אז למה הסגנון הזה, "כל מיני שטויות", "נראה לי שהוא תקוע בעבר"..  את אומרת על עצמך שאת "אוהבת סדר ונקיון ושהבית יהיה יפה" - יש להניח שלא היית מקבלת בטוב אם מישהו היה אומר, "היא חולת ניקיון".. מותר לאהוב ניקיון וסדר.  וגם מותר שהוא יהיה הוא.

אתם בונים בית ביחד - אז מדברים. לא מזלזלים אחד בדקויות של השני. מכבדים, גם אם זה לא "כמו את".

הרי את אומרת בעצמך שהכרת עוד לפני החתונה את ה"מדבקות" הללו - התנית איתו שלא יהיו דברים כאלו?... ומה זה "ילדותיים", זה כבוד לבעל? הרי התחתנת עם האדם הזה שראית "מדבקות ילדותיות" על דלתו.. כנראה, מצא חן בעינייך למרות זה.

הקיצור, מה ששיך אליו  - תכבדי. אל תחשבי על זה כ"שטויות" ואל תכני את זה שטויות, ואל תנתחי "תקוע בעבר"..

תעיש "סוויץ' ", כבדי אותו, באהבה, כבדי את "תחביביו". לא נראה שיש בכך משהו "מסוכן"..  לכל היותר, תציעי מקומות אלטרנטיביים לאיחסון דברים, כדי שיהיה מקום לדברים חדשים.

מה שנוגע לשניכם - כמו מדבקות על דלת הכניסה - תדברו ביניכם. ותחליטו ביחד. 

יש להניח שכמה שיותר תכבדי אותו ואת עניינו באופן בסיסי, באמת, כך גם יהיה יותר קל שהוא ילך לקראתך במה שנוגע גם לך.

זו ענ"ד.

כי הוא שומר סתם כל מיני דפים ועיפרונות ישניםאנונימי (פותח)
ועד היום שתקתי לא היה אכפת לי , עגשיו עברנו דירה ואני באמת רואה כמה זה מפריע רוב הדברים בבית הם שלו , עד עכשיו כיבדתי והבנתי אבל הוא לא יודע לכבד דברים שלי מאז שהתחתנו אני לא אפרט... (אם אתה רוצה אז בפרטי) .
לא נשמע לי הגיוני שהוא פשוט שומר זבל ואפילו סתם נירות .
ואני ממש לא חולת ניקיון אני פשוט אוהבת שהבית ניראה יפה שיהיה נעים לחיות בו
אגב המדבקות שהיו שם כן ילדותיות כי זה היה מדבקותאנונימי (פותח)
של ילדים ,כל מיני פוקימונים וכאלה יש לציין שהוא גדול ממני ב7 שנים
א. השאלה,ד.

אם באמת "זבל", או שבשבילו זה בעל-משמעות.

ב. כמו שהצעתי - לנסות למצוא מקום-איחסון שלא מפריע.

ג. זה כבר משהו אחר.. אז אכן יש כנראה משהו גם "מעבר" למה שנכתב: "לא יודע לכבד דברים שלי"...  אולי גם זה השפיע על הסגנון הקצת-מתמרמר.  זה נכון - כבוד צריך להיות הדדי.

[לא אמרתי שאת "חולת ניקיון", כמובן. רק הבאתי דוגמה שאפשר לראות דברים בצורות שונות. מתחיל מהיחס שמעבר לכך]

אולי תנסו לדבר בנחת על הכל. מה הוא רוצה שתכבדי, מה את רוצה שיכבד. ואיפה אפשר לשים דברים ששניכם תרגישו נוח. אבל  בתנאי שזו תהיה שיחה בנחת, בנעימות, לא בהתמרמרות. איך אפשר לעשות יותר טוב לשניכם. הלוואי שיצליח.

תשובותאנונימי (פותח)
א. יש דברים שנגיד אם אתה תראה אותם אתה באמת לא תבין למה הוא שומר כי זה באמת לא שימושי וזה סתם עומד בתוך הארון . שהתחתנו היה לו נגיד גרביים ממש מלוכלכות וגם קרועות והוא פשוט לא רצה לזרוק אותם אפילו גם שהצבע שלהם החליף צבע , ואמרתי לו שנקנה חדש ... אז הוא זרק חלק וקנינו חדש .

ב. רעיון טוב אני צריכה באמת לראות איפה אפשר לאחסן את זה . למרות שאמרתי לו שבתור זוג חדש שישאיר את הדברים בינתיים אצל ההורים כי אנחנו בדירה קטנה . אבל הוא לא רצה כי הוא לא בקשר עם ההורים וכל הבית היה מלא בכל מיני דברים , כי בתור זוג צעיר אני חושבת שצריך להביא רק בגדים ועוד כמה דברים כי עוברים לבית קטן ואין כלכך מקום.
אז אני אנסה לראות באמת איפה אפשר לאחסן כדי שזה לא יפריע (עכשיו ב"ה נשואים שנה+ילדה).

ג. אכן כן כסוד צריך להיות הדדי יש המון דברים מעבר לזה שאני לא אפרט עכשיו כי פתחתי כבר שירשור על זה... יש לי התמודדות לא קלה איתו .
א. יש דברים כאלה.ד.

לא להתרגש מזה. מה שמסכים בהידברות - בסדר.

ב. "לא בקשר עם ההורים" - יתכן שגם בגלל זה, כל מיני דברים יוצרים לו רצף אל העבר. לכבד בנחת, למצוא פיתרון טכני. הזמן יעשה את שלו. אגב, מה ש"את חושבת" לגבי מה צריך להביא כזוג צעיר - בהחלט אינו דבר שמקובל על כולם. יש כאלה שמביאים איתם כמעט הכל. לגיטימי.  צריך להתרגל שיש הבדלים בין גישות והרגשות. בשביל זה אדם לא מתחתן עם עצמו..

ג. לגבי דברים אחרים - אני כמובן לא יודע. הדרך והיעד צריכים להיות הידברות בכבוד, לעורר את האהבה. לא בונים במרירות. יתכן שגם הוא מרגיש "התמודדות". להקשיב מחדש זה לזה.

ד. צדיק. עצות מועילות. היא חייבת לעשות רוויזיה לנפש שלה.yehielאחרונה

א) לדבר, ב) לדבר, ג) לדברבהתהוות

א) לדבר איתו. לשאול אותו בהתעניינות ובאהדה למה חשובה לו המדבקה, העיפרון, הבגד. להקשיב לו - להקשיב באמת. לנסות מאוד להבין אותו. לנסות לראות את הדברים מעיניו. להרגיש כמוהו... אם עוד לא ברור - לשאול עוד. ממש לנסות להבין יותר ויותר.

ב) לדבר איתו. זה חייב להיות אחרי שהיה מספיק מקום לא'. להמשיך באותה שיחה או לפתוח ביום אחר - אבל רק אחרי שנתת לו את כל הבמה ועשית כמיטב יכולתך להבין אותו. אחרי שהבמה הייתה שלו - עכשיו תורך.

לדבר איתו. להסביר למה כל כך מפריעה לך המדבקה, איזו תחושה היא נותנת לך. להסביר את מצוקת המקום שאת חשה. לבקש - לפני הצעת פתרון - שיקשיב לך, שיבין אותך, שינסה לראות את הדברים מעינייך...

ג) קונפליקטים כאלה ואחרים יש לכל בני זוג, ופתרונות מעשיים יש בשפע. כשהקושי הנקודתי הופך להיות פער תהומי, כשרואים שקשה לגשר, כשרואים שהמחלוקת הנקודתית היא קצה קרחון, ומתחת יש עוד הר של מרמור ותסכול הדדי... זה סימן שהאהבה שלכם מבקשת תחזוק. האהבה שהביאה אתכם להתחתן כבודה במקומה מונח - עכשיו הגיע הזמן להתאהב מחדש. לעשות מה שאפשר כדי להפוך אותו לחבר הכי טוב שלך. לספר לו דברים קטנים ולא חשובים, דברים גדולים וכן חשובים, מה העציב אותך היום, מה שימח, מה הצחיק... להקשיב איך עבר עליו היום שלו. ליצור קרבה. זה אפשרי.

כשהאהבה נוכחת, הקונפליקטים הקטנים האלה מוצאים את פתרונם בקלות.

ואוו ממש תודה על העצות!אנונימי (פותח)
אני באמת ידבר איתו ואנסה להבין אולי אני אנסה לשכנע אותו לזרוק כמה דברים שבאמת אין שימוש בהם כמו קרטונים של מוצרים שקנינו וכ'ו שאין צורך בהם יותר .
אני באמת אדבר איתו ואנסה להבין ולהראות הבנה ולכבד ולהסביר לו שיכבד גם את הדברים שלי . כי קרו מלא פעמים שהוא פשוט השחיט את הדברים שלי בגלל שהוא היה עצבני (ולא אני לא זורקת לו ומשחיטה דברים שלו ללא רשותו . ובטח שלא משחיטה את רכושו) . אני גם אגיד לו שיכבד את הדברים שלי וזה שהוא מתעצבן לא אומר שהוא צריך להשחיט את רכושי.
השחית את הדברים שלך כי היה עצבני? זה חמוּר.אנונימי (3)

מה אמרו לך כשפתחת על זה שרשור?

הפותחת- אמרו לי לפנות למוקד סיוע נגד אלימותאנונימי (פותח)
ואכן פניתי אתמול , וסיפרתי להם בכללי דברים שאני עוברת איתו ואמרו לי שזה אלימות לכל דבר
כל הכבוד שפנית! זה צעד לא פשוט. בע"ה הרבה הצלחה בהתמודדות.אנונימי (3)

משחיתה ולא משחיטה. להשחית = להרוס. משחיטה = שוחטת.חכמת ישישים

להשחית פרושו להרוס. לא קיים בעברית מודרנית הביטוי משחיט או משחיטה. השורש ש-ח-ט פרושו לשחוט, דהיינו: לחתוך באמצעות סכין שוחטים על מנת לאכול את הבשר... שגיאות הכתיב ועיבוד התמלילים הרשלני מאוד מפריעים לקורא. אנא כיתבו בעיברית תיקנית. אל תשחיתו ואל "תשחטו" את לשון הקודש !

באשר לענין עצמו שבשלו פתחת את השרשור הזה, לא כל כך בטוח שיש קשר בין נושא האגירה שלו לנושא האלימות שלו כשהוא משחית דברים ששייכים לך. מכל מקום, ברור שההתנהגות שלו איננה התנהגות תקינה -- בלשון המעטה.

כמובן שממש חסרות לה עכשיו בחיים ההערות שלך...גב'
כותבת פה אישה במצוקה אמיתית, ומה שאתה מוצא לנכון זה להעיר לה על שגיאת כתיב?!!
מוזר.
אני לא ממש מאמין לה. היא נשמעת די מפחידה ולחצניתyehiel

לא בהכרח דוברת אמת ו/או מערבבת בין אמת לבדותות מלבה.  לבטח נסתה לסלק דברים שלו או להשחית (בטח קבלה עצות מאנשים למשל מאמא שלה ו/או מחברות "נשמות טובות") וכתגובה הוא השחית דברים שלה.

(סתם הערת סוגריים שהתחברה לי לסעיף א')אנונימי (4)
להקשיב לו. להתעניין מה הסיפור מאחורי החפצים האלו. זוג צעיר, ויכול להיות דרך מאוד מעניינת ונחמדה להכיר אותו יותר טוב ולהתקרב.
אפשר להסחף לסיפורים נוסטלגים משעשעים ומרגשים גם שלו אבל גם שלך מהחפצים האלו וכך להפוך את הקושי וחילוקי הדעות לרגעים מתוקים של ביחד.
לעניות דעתי, בתור רווקה ובאמצע הלילה
גם בעלי כזהסורגת1989

בעלי גם שומר בגדים מכוערים מעבודות קודמות.

יום אחד נמאס לי ישבתי לדבר עם בעלי , הסברתי לו שזה מפריע לי בעין והתחלנו להציע רעיונות. בסוף יצא שהוא הסכים  להכניס את הבגדים לתוך ארון מצעים שנמצא מתחת למיטה, ואמרתי לו שזה לא הלך לאיבוד אלא נמצא בבית אבל לא בארון של הבגדים. כי באמת שאין מקום.

אני הייתי ממליצה לך לדבר איתו ולקבוע ביחד מה עושים עם זה

רעיון מציון! בעלי בדיוק ככה דם שומר בגדי עבודה ישניםאנונימי (פותח)
אני באמת אדבר איתו על זה אולי באמת נשים את זה במקום שלא יפריע ולא בארון בגשים שלנו כי אז לי נשאר רק שתי מדפים ולא רואה מה יש ללבוש
האמת, לי את נשמעת ממש מעצבנת. כדאי שתתיעצי עם פסיכולוג קליניyehiel

המלה "שטויות" מדאיגה ביחס ליחסים בינכםyehiel

האם הוא מחסיר ממך משהו?! מה אכפת לך? תני לו להתבטא עד שישבע ויחליט לבד אם ומתי לסלק את דברים משלו אם בכלל. האם זה מה שחשוב לך בחיים?!. היחסים בינכם הם הדבר החשוב ואל תנסי ללחוץ אותו במזכרות הישנות שלו. פשוט הניחי לו להרגיש שלא אכפת לך ושהוא יכול לאסוף מה וכמה שהוא רוצה.

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך