אשמח לטיפים..איך אפשר להמשיך לצאת אך בכל זאת לשמור נגיעה גמורה?
איך מצליחים לשמור נגיעה?!
רותי12
אשמח לטיפים..איך אפשר להמשיך לצאת אך בכל זאת לשמור נגיעה גמורה?
א.לזכור שזה אסור ובכלל לא לחשוב או לדמיין אופציה כזאת.די"מ
להיות במקומות עם עוד אנשים ככה שלא יהיה נעים לאלשמור נגיעה.
ג.אם אין סיבה מאוד עקרונית ושניכם סגורים אז להימרח ולהתחתן..
ברגע שאתה לא רואה כאופציהמשיח בן דוד
אתה שמור , ברגע שאתה נותן לעצמך את האופציה להשבר אז נכשלת עוד לפני שהגיע הניסיון
חייבים!ד.
רגשות, אינם חייבים להתבטא ב"נגיעה".
בשלב הזה, טרם התחתנתם, זה ממש מישהו "אחר". זה ליגוע, חלילה, בבן "זר". מי שמאבדת את התחושה הזו, מפסידה הרבה מאד, מלבד חומרת העבירה, ועלולה להפסיד גם, כשמתחתנת, את התחושה הבהירה של השינוי הגמור במציאות.
הסדר הוא, להכיר אישיות את האישיות, לראות שיש קרבה פנימית - ורק מתוך הקישור ב"ראש", במציאות, בכך שנהיים משפחה, גם צדדים נוספים.
גם רכב שרואים בחנות, לא לוקחים ונוסעים לפני שקונים.. קל וחומר נישואין. קודם יצירת המציאות של להיות איש ואשתו. כל השאר מתוך כך, ואז יש לכך גם משמעות אחרת לגמרי, ביטוי של דבר גדול וטהור.
תשתדלו לקצר את התקופה הזאת. אם מרגישים שזה-זה, אין כל סיבה למשוך סתם.
לא לשבת קרוב אחד לשני. להיפגש במקומות שמסתובבים שם אנשים כשרים. לא להיפגש בשעות מאוחרות מידי (ובוודאי לא ליווי חזרה במקומות שוממים ובשעות כאלה). צניעות. החוכמה בעניינים אלו, זה לא להגיע עד "כמעט". אם לא מתקרבים מידי, אז קל יותר לשמור מראש. שלא לדבר על כך, שזה מאפשר גם יותר איכותיות בפגישה. להכיר יותר, בנחת, אישיות לאישיות, להתענין. זה בסיס לבנין יציב.
תצליחו. בעז"ה.
מכונית דווקא כן לוקחים לנסיעת מבחן לפני קניה...דודן
לא קשור..ד.
מכונית לא לוקחים כאילו אתה הבעלים שלה, ולא נוהגים בה כאילו אתה הבעלים שלה, לפני שקנית.
ואצל אשה, אין "נסיעת מבחן". זה באמת קצת יותר ממכונית.. יש שלך - ויש לא שלך.
כבר אמר ר' חיים מוולוז'ין שמשל אינו אמור להיות דומה בכל הפרטים לנמשל.
ואם דווקא רוצים, אפשר לקחת משל ממשהו אחר שאינך נוהג בו כשלך כשאינו כזה.
הרבה תפילות..סה"רורית
להתפלל על זה הרבה, ולבקש מהקב"ה שיעזור, שיתן כוחות לא להיכשל.
ללמוד דיני ייחוד ולקיים אותם.
לדבר על כך עם מישהי שהיא דמות חינוכית/תורנית שאת מחוברת אליה-ולבקש כלים וחיזוק.
אני לא יודעת אם זה שייך מבחינת צניעות-אבל אם כן, אז אולי לדבר ביניכם על החלטה בלתי מתפשרת של שניכם לשמור על עצמיכם בנקודה הזו, ולגדור גדרים (כמובן שאחרי קיום דיני ייחוד) שמתאימים לכם ועשויים לעזור לכם להישמר.
ולחזור ולשנן בשכל שזה גבול שלא עוברים!! ושזה כל כך לטובתכם- לטווח הקרוב והרחוק! (הרי גם בחיי הנישואין יש תקופות שאסורים).
בהצלחה רבה!

החכמה זה למשוך את הקרב עם היצר למקום שהואלשם שבו ואחלמה
בהקשר הזה זה אומר
להפגש פגישות קצרות, גג שעה וחצי
ךהקפיד מאוד על דיני ייחוד ואפילו להגזים בהקשר של ייחוד זאת אומרת לא להיות במקום שלא רואים אתכם גם באופן שמותר
לשמור על מרחק פיזי
לא להגרר לקלות ראש
ולדעת שאם תמשכו את הקשר אין לכם סיכוי אז קדימה להתחתן
חשוב להכיר בכך שקשר בין גבר לאשה הוא תמיד דינמי, תמיד מתפתח תמיד מתחזק גם כשלא שמים לב. הנסיון ילך ויגבר עד שלא יהיה אפשר לעמוד בזה יותר ח"ו.
שתי עצות עולות לישמש אא
ב. אם אתם סגורים - להתחתן ושלום על ישראל
מצטרפת לכל העצות כאן מנסיון...mishi
יצאתי עם בחור מעל לשנה,ואני חושבת שזה מה שעזר לנו-לדעת שזה פשוט לא אופציה.שאין שאלה של האם שומרים. אין שאלה של האם נצליח.
וגם לדעת שקיום הלכה זה ממש חשוב לשניכם, ואז אפילו אם מצד עצמך אתה נוטה ליפול אתה מכבד את הרצון של השני (מכירה עוד זוג שהיא רצתה לשמור והוא לא במיוחד, וממש כיבד ועזר לה לא ליפול בזה כי זה מה שהיא באמת רוצה.זה אפשרי).
בהצלחה!
זה כמורק ה'
שלא תאכלי בשר וחלב ביחד, או חזיר, או שתדליקי אש בשבת, או שתלכי עם מכנסיים קצרים,
ועוד הרבה כאלה..
אז פשוט להכניס לראש שאי אפשר! 
ואת ממש צדיקה, כל הכבוד שאת בכלל משתפת ומנסה להתחזק בזה. ב"הצלחה! ה' איתך
זה לא בדיוק כמו חזיר וכ'וammyy admin
כי שמירת נגיעה ממישו שאתה אוהב/מחבב זה בהרבה יותר קשה.
מלאכים בזמן אדם הראשון לא עמדו בניסיון הזה, אז בדור שלנו לשמור כ"כ הרבה זמן?
אפשרי, אבל בהחלט קשה..
ובנוגע לשאלת הכתובת - אם תשאלי כל רב/יועץ שיש לו דעת תורה. הפתרון יהיה להתחתן.
כי בשורה תחתונה להיות בקשר + שמירת נגיעה מלא זמן לא אפשרי בכלל, בפרט שככל שעובר עוד יום,
היצר גודל ומגרה יותר את 2 הצדדים..
וכל מה שתעשי אני מאחל לך בהצלחה.
וכל כהכבוד שעד עכשיו שמרתם.
(:
בלי לחץ!manush
קודם כל תירגעי!
הקב"ה לא מנסה אותנו בדבר שלא נוכל לעמוד בו, נכון?
משמע זה אפשרי!
מסכים עם כל קודמיי שיש להבין יחד עם הבחור כיצד להיות חכם ולהימנע מסיטואציות בהם קל ליפול.
מצד שני, לא להילחץ להתחתן בחיפזון בגלל הפחד מליפול.
החלטת החתונה צריכה להגיע משיקול דעת נכון, מרגשות נכונים ובבשלות הנכונה.
נכון לשמור על איזון בין הפגישות ולהיפגש פעם פעמיים בשבוע ולא כל יום מה שמקשה מאוד.
עוד משהו:
הבחור שלך לא יעשה משהו שאת לא תרשי לו. אם את תחליטי בנחישות שלא זה לא - זה יהיה לא.
כמו כן, ה"פנטזיה" המתוקה שלך מסתיימת בלתת לו יד. אצל הבחור שם זה רק מתחיל....
אז כדאי לעצור מראש ולא להסתבך ובעיקר לסבך את הבחור שאת מתחילה לאהוב...
בהצלחה רבה ומזל טוב בעתו ובזמנו
עמנואל
תענוג השהייה ("מרעיבו שבע") משמעותי מהתענוג היצרי הארעיסוג'וק
גם בנישואין כשמותר. מתרגלים
המתנה מתוך קבלת ההווה
כולם פה נתנו עצות טובות..אנונימית1111
וסתם באופן כללי...
עצוב לי שבציבור שלנו ( הדתי לאןמי) יש יותר מדי התמודדויות וקשיים בעניינים האלה...
תצליחי!!
מי דיבר על חולי?? ברור שמבורך שיש משיכה..אנונימית1111
לא מזמן מישהי שאני מכירה בוגרת מדרשה והוא בייניש התחתנו בחטף כי נכנסה להריון..על זה אמרתי עצוב.מה שיותר עצוב במקרה הנל זה שהשניים נפרדו לאחר שהגיעו למסקנה שאינם מתאימים זה לזו ..עקב " התקלה" נאלצו להתחתן.
ממש בחור ישיבה לתפארתירושליםםםםם
סליחה???מה איתי
אין אפוטרופוס לעריות.
זה ניסיון שמאוד קשה לעמוד בו.
ואנחנו קטנים מלשפוט אותם.
ולא פחות , אן לא יותר,אנונימית1111
זה לא קשור לציבורלשם שבו ואחלמה
זה יצר חזק ויש כאלה שנופלים ה"י
אולי..אנונימית1111
אבל בטוח שסטטיסטית בציבור שלנו יש יותר נפילות לפני חתונה.
ואני בטוח שלאלשם שבו ואחלמה
אין מצב שלאאנונימית1111
מניין לך?את פניך אבקש
אולי זה גם קורה?
אני פשןט מניחה..אנונימית1111
במקום שמדברים על זה בטוח זה קיים ובמקום שלא אולי כן ואולי לא.. בכל מקרה אצלם זה יתקבל בחומרה הרבה יותר גדולה..
אין לך מושג על מה אתה מדבר.אצל החסידים נפגשים 2 , 3 פגישותירושליםםםםם
לפני החתונה . אצל הלטאים קצת יותר. הם קיבלו חינוך ברור ולא מגמגם. מי שינע בבת לפני החתונה יחשב משוגע .
הלוואי שבציבור הדתי לאומי יגיעו לרבע מזה.
אתם פשוט חיים בבועה , ולא מכירים את הציבור החרדי.
לא על זה מדוברהרוזן!
מה שמאפשר מקרים כאלה הוא לא אורך ההיכרות, אלא בעיה כלשהי - איזו בעיה שלא תהיה - בנפש.
בעיות בנפש קיימות באותה מידה בציבורים שונים.
בחור ובחורה שנפלו בנגיעה-זה מעיד על בעיה בנפש?!סה"רורית
בעיה בנפש? מעיד על נפש בריאה.את פניך אבקש
הגזמה.ד.
"ליפול" לא מעיד על "נפש בריאה". לא צריך להגזים.
יכול להיות יצֶר, ואם ניגשים אל היכרות שלפני נישואין בצורה נכונה, ובהבנה מוחלטת שזה בן "אחר", זה לא בעלה, שמכירים לצורך של להתחתן, להקים משפחה ולא רוצים להוזיל את הענין, אלא מכוונים קודם כל להיות איש ואשתו, ושומרים בלי חכמות על ההלכות וסייגיהן, ויודעים את חומרתן - אז לא נותנים לענין כזה "להתחיל" בכלל.
חלק מהבריאות של האדם, זה גם לדעת להתאפק, להבחין, ולא לגעת במה שלא שלו.
אבל אתה בטח מסכים איתי שזו לא בעיה בנפש.את פניך אבקש
^^^^^^הלליש
צודקים, לא התנסחתי נכוןהרוזן!
ובמחילה, המקרה שהובא פה הוא חמור הרבה יותר מסתם נגיעה.
(מסכים עם דן שהגזמתם).
אם התכוונת לבעיה בשליטה, זה כבר נשמע שונה.הלליש
בוודאי שצריך לחשוב שזו לא אופציה,
אבל עובדה שרבים וטובים כן נופלים מזה.
זה דווקא מראה על בריאות נפשית,
שבאה לידי ביטוי בזמן לא נכון.
ובנוסף- וזה לא מכוון לתגובה שלך ספציפית,
אני חושבת שזה לא הכי נכון לדון ולשפוט ככה את מי שכן נופל בזה.
יותר נכון זה להתפלל ולעבוד על שליטה עצמית אישית,,
כי נראה לי שזה ניסיון לא פשוט
^^^^את פניך אבקש
למרות שאין פה עניין של בעיה כלשהי...בנפשמשיח בן דוד
עדין זה לא טוב לציין את זה במפורש וזה נשמע כאילו זה דבר שמותר ואפשר לחפף בו
הנקודה שלי בסה"כ הייתההרוזן!
ומכאן, שזה לא נכון לומר שבציבור הדת"ל נופלים בזה יותר.
הגורם לנפילה יכול להיותאנונימית1111
כלומר בחברה פתוחה יותר קל יותר ליפול. נקודה. דת"ל פתוחים יותר במסגרות השונות כמו תנועות נוער ובכלל גישה כללית ( לדעתי על פי רוב הפתיחות מבורכת ומבורכת, בעניין הנ"ל עומדת לרועץ..). אצל חרדים הכל מופרד בערך מגיל 0..
אהה. מסכימה ב100%!הלליש
חלק מהבריאות,ד.
זה גם ה"בא בזמן הנכון".
ההבדל בין הנישואין ללא-נישואין, הוא לא רק של "זמן", אלא כל המהות שונה.
וחלק מהבריאות, היא התחושה שזה לא שייך כשלא נשואים, לא איש ואשתו. ולא רק בגלל "אילוץ" טכני כביכול.
לא כל "כח" הוא בריא-פרווה. אדם אינו בהמה. יש דברים שכאילו נראים דומים מבחוץ, והם בריאים במקומם, ובהחלט לא בריאים לא שם.
לא פחות מכך שחלק מהבריאות היא, שאדם לא לוקח אוכֶל של מישהו אחר ואוכֵל, למשל, ויותר מזה.
וכמו שכבר ציינה פה מישהי, מי שאכן שם לב לכך, חש אח"כ עד כמה גדול ההבדל בין ה"שייך" ל"לא-שייך".
[ואף אחד לא עשה סטאטיסטיקה על ה"רבים וטובים". כמובן, צריך גישה בסיסית אמיתית, וגם צריך לשמור על הדרכות חז"ל בנוגע להרחקות, כולל לא "לשחק" סתם במשיכת זמן של "קשר" ללא סיבה אמיתית]
נראה לי שכולם מסכימים, רק מדגישים נקודות אחרותצריך עיוןאחרונה
העניין הוא לדעת שאין דבר כזה שמירה חלקיתrakonto
תאמיני לי שזה מתחיל בלתת יד ונגמר במקום שלא חלמת שתגיעי אליו.
פשוט תראי את זה כאיסור גמור כמו איסורי שבת ודברים כאלה כי ככה זה באמת...
בהצלחה
ההלכה כחכמה אלוקית והיא הטבעית לנודוד$
חשוב מאוד לשמור על ההלכה כי יש בה חכמה אלוקית גם אם אנו לא מבינים אותה להפעמים... ייחוד זה אחד המצות הכי גדולות מבחינה איכותית שה' יתברך נתן לנו וכן שמירת נגיעה, אך בלא לשמור ייחוד יהיה קשה כפל כפליים לשמור נגיע כי המצב הופך להיות יותר ויותר אינטימי והרגשות עולות וחבל ליפול בדבר מכיוון שהנפילות בעניין הזה הם קשות מאוד ובפרט לגברים אז תעשי טובה לבחור שאת יוצאת אתו ותעזרי לו בזה כי זה קשה לו מאוד (יכל להיות שקשה לו אפילו יותר מימך כי כך בנויה הנפש של הגבר), יש כאן כחות חיים כוחות ענקיים שמניעים אותנו, כאשר אדם נפל בחטאים האלה זה הופך להיות למדרון חלקלק מאוד וזה לא יגמר עם נתינת יד או חיבוק כי נפרצה כאן גדר שעכשיו כל הבניין מתרועע, אז עם עוד קצת סבלנות ודחיית סיפוקים זה כ"כ שווה לשמור על עצמכם בעניין הזה.
תדעי שאת אישה ולאישה יש מילה וכוח עצום לעמוד דווקא בעניינים האלה וכאשר את תגידי לעצמך לא, את תוכלי גם לומר לבחור שלך לא והוא יקשיב לך ויכבד אותך כי זה כוחה של אשה.
זה ניפלא מה שה' נתן לנו כמה חודשים לפני החתונה לא לגעת כלל ולא להכיר אפילו מהוא המגע הזה וכך אפשר לבנות קשר עצום ועמוק שלא מבוסס על הנאת המגע אלא הנאת הנפש ואתה מתחיל לאהוב את הנפש של האדם שמולך וזה עיקר הקשר שתהיה אהבת הנפש ולכן זהו זמן להכיר את הנפש העומדת מולך והמגע קצת מטשטש...
כל הכבוד על השיתוף זה לא כ"כ קל אז שבע"ה תצליחו בדרך שלכם ותגיעו למקומות גדולים עלו והצליחו ה' מנחה אותכם כל הזמן רק צריכים אתם לפקוח את העניים ולראות אותו!![]()
היי, מזל טוב לגמרי! אתם בריאים בנפשכם!הייזל
אני חושבת שממש לא אמורים להתחתן רק בגלל שקשה לשמור נגיעה, לא זו הדרך. את שואלת איך אפשר להמשיך לצאת, משמע את (אתם?) צריכה (צריכים?) עוד זמן כדי להבשיל ולהיות מוכנים, וזה בסדר גמור. קחי נשימה, קחי עוד קצת זמן, ותהיי שלמה שזה האיש שלך.
נראה לי שמה שהכי עוזר במצב כזה הוא ההבנה למה טוב לשמור, למה טוב להישמר; ההבנה שאח"כ זה ישתלם ברמה אינסופית לכם ולילדים שלכם (התגברות על ה-שוקולד בדיאטה היא משל בזעיר-זעיר אנפין...). אז תלמדו על זה ביחד ולחוד, דברו על הקושי וחזקו זה את זו. וחוץ מזה, שתפי חברה טובה וחכמה שתיתן לך כוח. אה, ותאמרי תודה רבה לה'.
[האגדה מספרת (
) שכשבן דוד שלי ואישתו היו חברים, כלומר לפני שהתחתנו, הוא לקח אותה לטיול בהר בנטל. היא קטנה ונמוכה והוא גבוה ורחב. וחוץ מזה היא פדלאה מארץ הפדלאות, והוא הכי טיילן בעולם... ובכן, באמצע הדרך נגמר לה הכוח, אז הוא רוקן את אחד התיקים, שם בתוכו כמה בקבוקים ריקים, היא שמה ת'תיק על הגב, וככה הוא דחף את הבקבוקים וממילא אותה במעלה ההר... כעבור כמה דקות עברה שם משפחה והילדה הקטנה שאלה את אבא שלה - "מה זה, איך אישה קטנה סוחבת איש כזה גדול?!" הם הבינו שיש כאן מראית עין, ואולי בעצם זה לא בדיוק מותר, למרות שהם לא נוגעים בכלל... והיא המשיכה לטפס בכוחות עצמה. מאז ועד היום היא מטיילת בקניון (עזריאלי) בזמן שהוא מטייל בקניון (השחור).
]סיפור יפה
נפש חיה.
אתם צריכים לדבר על זהברקת
ממתי הרבה אנשים אמור להפריע?ammyy admin
זה יעזור מלהגיע למקום לא טובמה איתי
אבל בהחלט זה עוזר.
ואם באמת יש הרבה אנשים אז חושבים, אולי יש פה מישהו שמכיר אותי? מה הוא יחשוב עליי?
וחוצמזה מזתומרת? זה הלכות ייחוד.
ברורברקת
תקבלי החלטה..אנונימית1111
לא חסרים מקרים של ביטולי אירוסין וחתונה, את עוד לא שם אפילו...
אולי שתקבל החלטה שהיא נאמנה לקב"ה . יותר יועילירושליםםםםם
השאלה צריכה להיות שונה:Benny1988
איך מצליחים לשמור על משיכה בזמן ששומרים נגיעה......
לשמור נגיעה לדעתי זה לא קשה יחסית (יותר קל מלשמור על העיניים למשל...), פשוט מחליטים ששומרים, ולא חושבים על זה.
זה לא כזה פשוט לשמור נגיעהגפן המתוקה
זה לא פשוט אבל מאתגר וצריך לעמוד בזה..עצמונאי
פשוט לצאת אך ורק למקומות הומי אדם. זה מרתיע.בת הרים
אפשר בהחלט.shindov
אם באמת רוצים. למרות הקושי. זה נסיון וצריך לעמוד בו. ואין דבר העומד בפני הרצון. חבל ליפול. לא שווה את הרגשת ההחמצה. ומה פשר היציאה של למעלה משנה? הוצאת אנרגיה מיותרת. תתחתנו או לא. וזה הטיפ האמיתי למעלה משנה לא מוצדק.
מצטרפת לקודמיי ומוסיפה:יעלי_א
תדעי לך, חברה, שזו חוויה מרוממת שאין כמותה בעולם-
כשאת מחזיקה את יד בעלך בפעם ראשונה אחרי החופה..![]()
שווה להתאפק, באמת באמת!! זו נגיעה כ"כ טהורה ומהממת!
תחשבי על זה כל הזמן! כ-ל הזמן!
אישית, אותי החזיקה גם המחשבה שאם חלילה אגע בו, אחטיא לא רק את עצמי-
אלא גם אותו, את האדם ההכי חשוב ויקר לי בעולם!
זה מבחינתי היה בלתי נסלח, אם הייתי מעזה לעשות לו את זה..
יותר נכון בפעם הראשונה בכלל שהיא מחזיקה חחח (:משיח בן דוד
אה, זה ברור...
יעלי_א
פעם ראשונה בכלל, בחור ראשון (ויחיד בע"ה)- הכי אידאלי.
חוברת מצויינת עם טיפיםner1
יש חוברת שנמצאת גם באינטרנט שמסבירה על שמירת נגיעה ויש שם גם טיפים (אולי היה אפשר יותר אבל העיקר זה להבין את החשיבות).
ןשיהיה במזל טוב

https://sites.google.com/site/sikumtorah/negiah
מה אתם מעריכים?intuscrepidam
בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.
אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.
אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול
הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.
זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)
אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני
שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.
שליטה עצמית, נימוס גם must.
אופק רחב בונוס גדול.
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני
ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.
שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.
נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.
אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.
סבלנות, יציבותארץ השוקולד
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני
(סתם)
..הרמוניה
אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים
אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb
מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.
בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.
כמובן "תנא ושייר"
אמoo
1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם
(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)
2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות
3. אנשים עם תכונות מרשימות:
שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית
לשני הכיוונים
מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender
שלהם זה טוב.
ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...
(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender
חחח חלאס לרדת עלי
לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.
להיות שם תמידהפי
בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני
נחישות
ויציבות
ביחד עם עדינות
חיוך מתוק וקסם אישי
אני מעריכה בעיקרלא יודעתתאחרונה
הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף
לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד?
מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו
מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
גיל?בחור עצוב
בין 20 ל22התלמיד העייף
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר בראאחרונה
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה
אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?
כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?
תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
לאעל הדרך לרגע
לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...
כלומר סיימתם פגישה ב"ה!
למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'
תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'.
אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה).
ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.
זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.
לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".
אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.
אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר.
אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.
בהצלחה רבה!!
כתבת יפהמבולבלת מאדדדדאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
מצויןשלג דאשתקד
האמת נאבדתי קצת.
כתבת שדבריי הם הכללה מכוערת, ועדיין לא הבנתי למה דבריי הם הכללה.
כתבת שדבריי הם די דביליים, ושרווקים יודעים אותם - אבל לא הבנתי, אם הם יודעים את תשובתי למה הם שואלים.
כתבת שאני מתנשא - מחילה אבל אי אפשר גם לכתוב שדבריי מכוערים ודביליים וגם להגיד שמתנשא זה לא טוב. עלולים להגיד לך טול קורה...
אגב זה שוב מזכיר לי למה אני שונא לכתוב בפורום הזה. אם קשה לכבד את הזולת, כדאי להרים ידיים מראש מהרעיון של לחיות במסגרת של זוג-הורות-קהילה.
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!
מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.
מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...
מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..
קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..
מה עושים??????
נמאס לי כבר ליפול!!
ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!
נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.
אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!
היי אחי❤️פתית שלג
מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.
הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.
יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.
אשריך💪
לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני
כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.
מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.
אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...
///
בקיצור זאת עובדת החיים.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.
ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):
– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה
– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)
– לצאת הרבה מהבית
– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל
– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף
– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.
– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור
ברמה הרעיונית:
– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".
– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?
שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."
=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.
בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא
אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו"
האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה?
והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך
אלימות בזוגיותנחלת
"הכל סיפור של פיקסלים", תמר.
ספר קשה. אבל חובה.