שאלה נשיתשושיה

לכולנו ברור על ההתמודדות היצרית של גברים שמירת הברית וכו..הנושא הנשי מושתק בחברה הדתית..המון נשים מתמודדות עם היצר האישי ..לפעמים אני מרגישה שאני מתחרפנת עד שגיליתי שיש כמוני הרבה..ממש קשה לי ובקושי מדברים על הנושא..יש לי בעיניי קושי דומה לגבר רווק רק בעוד שלו יש שלל איסורים ושמירת הברית ועל הנושא הנשי בקושי מצאתי מקומות למעט הזוהר ורבנים אחרונים..בקיצור מה עושים..וגברים..אולי חלקכם לא ידעתם על זה בכלל אבל מעשים עצמיים נשים גוברים..אם הייתם בקשר זוגי הייתם רוצים שנחשוף את זה?

באמת נראה לכם מתאים כל הדיונים האלה בפורומים מעורבים??פצלשית..
יש פורום רק לנשים? חדשה ולא מצאתישושיה

לדעתי צריך להקים משרד שידוכין מיוחד..אנונימית1111
אפשר לזווג כזאת עם כזה..
אני די בטוחה שמספר הבנות שמתמודדות עם כזה דבר זעום ביותר. סליחה אם זה פוגע..זו המחשבה שעברה לי..
איך בדיוקשושיה

הריי רוב הגברים ככה..ונשים..את לא מודעת כנראה כמה כי זה מושתק ..לא המצאתי נתונים זה מבוסס מחקרית בחברה הדתית

ze nachon sheze kayamיפה זה לא סיבה
aval mamsh lo barama shel gvarim. vemamash lo culan. veze lo shych ledaber al ze can bichlal!!!!!
לא קונה את זה בכלל. מצטערת.אנונימית1111
לא יודעת מה גברים. נשים - כמו שאמרתי אם כן- זעום ביותר. מי משתיק? הנשים הן היותר דברניות..מי ישתיק? את רוצה להעלות למודעות שזה קיים? סבבה. אבל לא הגזים. זו בפירוש הגזמה!
יש מחקרים.vlad

מדובר על שמונים אחוז אצל הנשים

?!אביגיל.
למה?

אם קשה לי להקפיד על תפילה תחשוב לשדך אותי דווקא לבחורים שקשה להם עם תפילה?
מה ההגיון?

ובתור אחת שחיה ב"ה בחברה שלא משתיקה, יש המון המון בנות שמתמודדות עם זה בצורה כזו או אחרת
יתמכו זה בזו ולא יפגעו זה מזו.אנונימית1111
יתמכו?אביגיל.
זה כמו כל מצווה אחרת. למה חייבים בן זוג שיתמוך?
צריך בן זוג שיתמוך.די"מ
אבל כמוצדאמרת זה לא קשור.
כמומכל מצוה אחרת.
הוא לא צריך להתמודד עם זה כדי לתמוך
סליחה..זה לא כמו כל מצווה אחרתאנונימית1111
זה נוגע ישירות בבלעדיות שבין בני הזוג . אישה או איש יצפו לנאמנות כפי שהם נאמנים.
חובה לספר לפני חתונה!! במיוחד אם יש שם התמודדות חריגה או התמכרות, כשרק מתחיל להיווצר רגש , לא לאחר מכן . בסביבות פגישה 3-4 בערך..זו בעיה רצינית.
באופן כללי אני הייתי ממליצה למי שמתמודד/ת עם בעיה חריגה להתחיל להפגש רק לאחר שמטפל ורואה תוצאות תקופה נכבדת יחסית.
יש לך מושג מה היקף ההתמודדות בעניין?הלוי
גם בקרב הבנים וגם בקרב הבנות?
יש לך מושג בכלל איפה הבעיה הזאת מתחילה בדורנו?
מודה שלא ..מעדיפה ברמה מסויימת גם לא לדעת..אנונימית1111
כתבתי מה שאני מרגישה.
לא התכוונתי לדרוך על יבלות .
זה לא על היבלות שלי שאת דורכת,הלוי
זה על היבלות של אלו שמתקשים להתמודד, שרוצים עזרה אבל לא מעזים לבקש אותה, בגלל שהם חוששים מתגובות כאלה ותגובות יותר קשות. לא שאני מקל ראש בעניין, אבל זה נושא שצריך לדעת לגשת אליו בצורה הנכונה.
חמודה,רואים שאת לא ממש מודעת.הלליש
וכדי לדבר על מתונים קיימים הרגשות לא רלוונטים.

ואין כאן שום פגיעה בבלעדיות שבין בני זוג.

הייתי ממליצה לך לקרוא קצת בנושא ואז לחזור לכאן.
הופתעתי, אז חפשתי נתוניםרואי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4242076,00.html

(המטרה שלי בהבאת הלינק הוא לומר לכל אותם/ן שנופלים שלא יפלו לייאוש..החטא הוא אמנם נוראי אך הדלת תמיד פתוחה לחזור בתשובה..)

ממש לא פגישה 3-4.אביה_א
זה צריך להיותבשלב כזה שהצד השני יבין את כל הצדדים, יבין את ההץמודדות על כל צדדיה
אחרת הוא ישפוט ויגעל ממך לפני שהוא הבין בכלל עם מה את מתמודדת
חחחח מנסיוני בתקופת הדייטים שלי,הלוי
דווקא יש לאנשים נטייה להרתע מלצאת עם כאלה שיש להם "חסרונות ומגרעות" שדומים לשלהם.

אחת הדוגמאות במקרה שלי, זה שהייתה תקופה בתיכון שלקחתי ריטלין, הכל היה סבבה בדייטים ואז הבחורה אמרה שהיא לקחה בתיכון ריטלין, כאילו שהיא מספרת איזה סוד גדול, אז הזדהיתי איתה ושיטפתי אותה בעניין. איך שסיפרתי לה שגם אני לקחתי ריטלין בתיכון, פניה השתנו, הדייט נהיה יבש ולמחרת היא חתכה.

דוגמה נוספת, הייתה עוד אחת שגם יצאנו כבר יחד למספר דייטים, ואז היא התוודתה בפני שהיא לא מתפללת ביום יום כי זה קשה לה, אז שיתפתי אותה שקשה לי כשאני מתפלל שחרית בגלל אריכות התפילה, לא שאני לא מתפלל, אלא שקשה לי. ושוב קרה הדבר, פניה נפלו, הדייט נהיה יבש והתקצר ולמחרת היא חתכה.

אלו רק שני סיפורים מתוך "האוסף" של סוג הסיפורים האלה שיש לי. אז לא נראה לי שמה שהצעת זה הרעיון הכי טוב בעולם, סתם בגלל הטבע האנושי. כי חלק נכבד מהאנשים (אם לא רובם), נשים וגברים, לא מסוגלים (או ליתר דיוק, לא מוכנים) להכיל את האחר עם החסרונות הדומים, כשזה מגיע לחיפוש הזיווג שלהם.
אם התאוריה שלך נכונהאנונימית1111
אז הם לא צריכים לצפות בכלל שיקבלו את זה!! שיטפלו בבעיה קודם.
התגובה לא הייתה דווקא על נושא השרשור, אלא על הרעיון שלך,הלוי
שישדכו אנשים עם אותם המגרעות, או ליתר דיוק, לשגך על פי המגרעות. זה כמו להציע לשדך עיוור עם עיוורת, רק בגלל שהם עיוורים.
כפי שאמרתי כבר. . הבעיה נוגעת לנאמנות ובלעדיות .אנונימית1111
זה לא כמו כל חסרון אחר!
גם אם תטענו שכן-
בנות לא יכולות לקבל את הטענה הזו.
שוב, התגובה שלי הייתה על רעיון השידוכים שלך,הלוי
לא על נושא השרשור.
באמת מתמיהה..מה שסיפרת כאן...לולי הקטנה

מה סיפרתי?אנונימית1111
מה שסיפה "הלוי" לולי הקטנה

כן, גם לי זה נראה תמוה בהתחלה,הלוי
אבל עם הזמן שמעתי עוד סיפורים כאלה, מאנשים קרובים ורחוקים, גם על בנים וגם על בנות שפסלו בגלל חסרונות ומגרעות שהם ראו באחר שהיו להם עצמם.
אני יכולה להבין מעט את הבחירה בבריחה...לולי הקטנה

יש אנשים שדוקא יתחברו נפשית לאנשים שנמצאים באותה הבעיה שהם נמצאים.

כביבכול בתור נושא משותף שמחבר ומאחד אותם.

מאידך-יש בוודאי כאלה(כמו שסיפרת) שזה דוקא מרתיע אותם,בבחינת-

"אני בבעיה כזאת וכזאת,מה אני צריך שגם לבן/בת זוגי תהיה אותה הבעיה? לא תודה!"

ואולי זה בכלל תלוי באיזה נושא מדובר,ובאיזו בעיה העניין.

מבינה את שני הצדדים.

mamash lo maskima im zeיפה זה לא סיבה
veyrdh yotr banim caele az ze lo yaspik... lo meshne cama banot mitmodedot im ze. ze pashot lo inyanam shel banim. rachmanut al atzadikim
ממש קשה לקרוא כשאת כותבת ככהאביגיל.
בכל אופן, אם את 'מרחמת על הצדיקים' ראוי שתדרשי שגם 'ירחמו על הצדיקות'..
ze lo soter velo kashurיפה זה לא סיבה
isha lo tzrich letaer po ma e osa im atzma... ze mevi otam lehirurim.veslicha... yesh baaya baarutz
היא לא תיארה פה כלום. אל תגרמי לה להרגיש רע סתם.אביגיל.
יכול להיות שאני תמימה או נאיבית, אבל אני מאמינה שרוב הגברים הם לא יצורים חלשים ותאוותנים שצריך להציל מקצה- קצה של התמודדות בכל מחיר

(ומחילה, הייתי צריכה לנחש )
em lo chalashimיפה זה לא סיבה
aval em shonim meitanu
שונים זה לא רדודיםאביגיל.
.kיפה זה לא סיבה
bidyuk... lo ani amarti redudim
אז את לא ממש מודעת לנתונים אןבייקטיבים.הלליש
והרעיון על משרד שידוכים כזה או אחר די צורם.

לפותחת- עד כמה שאני זוכרת הרבנית מלכה פיטכרובסקי(לא כתבתי נכון,אני לא זוערת תשם המדויי) מתייחסת לזה וגם בפניני הלכה נראלי שכתוב משו בעניין.
רק לאיזון-זה נורמלי וטבעי,רק צריך לדעת איך נכון להתמודד עם זה
חוזרת בי..אנונימית1111
נאמר בציניות..סליחה
נערךJVG
lo yafe... yesh banot shebehemet loיפה זה לא סיבה
mubaot... veaheara basof lo yafa bichlal. veim ze inyan shel bagrut lama at tokefet ota?! hi lo itcavna lifgoa...
שימי לב שאכן ערכתי את תגובתי.JVG

אדם מסתכל על העולם דרך המשקפיים שלו.אנונימית1111
אני אישית לא מכירה, לא שמעתי עח הרבה מקרים כאלה, אם בכלל, כן יודעת שזה קיים .עד כמה זה באמת נפוץ לא אני ולא את יודעות. אמרו פה שיש מחקרים וכו' מי שיש לה מקור מהימן שמוכיח שאכן התופעה הזו רחבהמוזמנת להחכים אחרים. "סטייה מחרידה וכ"כ לא טבעית" את אמרת. ניסו לטעון שהתופעה רחבה ,בינתיים,בלי בסיס.תוכיחי שזה אכן רחב- אחזור בי.
וכן, אני חושבת שצריך לטפל בזה . עבור עצמה.
ו..את ממש לא צריכה לדאוג לי, הסירי דאגה מליבך.
היא פתחה בשירשור הזה בצמוד לשירשור של דניאל 91 . מכאן הציניות.
הוא כבר קיים, ומצליח חלקית.געוואלד
הרב ארל'ה הראל קשור לזה.
הוא כבר קיים, ומצליח חלקית.געוואלד
הרב ארל'ה הראל קשור לזה.
סליחה, לא כ"כ הבנתי על מה דובר.. טעותגעוואלד
ze goal nefesh... lo medabrim al ze leyadיפה זה לא סיבה
banim!!! choser tzniut. mamash slicha
ובנים שמדברים על זה ליד בנות?אביגיל.
לפני עשר ועשרים שנה אנשים כמוך היו משתיקים ר"מים שניסו להעלות את הנושא הזה (בצניעות!) מול תלמידים. לא חושבת שההיסטריה והצינזור האלה תרמו להתמודדות של אותם בחורים...
mamash lo osim et ze leyad banotיפה זה לא סיבה
veat lo ram!ze lo inyanam.
את מוזמנת להסתכל בהמשך הדף.אביגיל.
אני לא ר"מ, ובכ"ז לענ"ד ראוי שהנושא הזה יקבל במה יותר רחבה במגזר הדתי. בצניעות וכבוד כמובן.
די מסכים עם "יפה זה לא סיבה"פשושון

וואלה לא הבנתי כלום מהשרשור הזה מילה חחמשיח בן דוד

לא.די"מ
כמו שאני לא חושב שגבר צריך לחשוף.
מעשיים עצמיים אין שום סיבה לספר.
מעשים שכוללים עוד מישהו/י זה עניין אחר.
אין צורך לחשוף את העבר אלא הצורך הוא שהבעל ידע את צרכייך..פסיכו

ההתמודדות של נשים היא לא כמו שאת מתארת בכזו כמות -היצר הנשי עובד בצורה קצת שונה כידוע "אשה לאו בת הרהור" לעומתה הגבר יש לו הרהור ולכן רוב הנשים הם לא כמו התיאור שלך ואע"פ שיש בהם גם תאווה יש להם יכולת יותר גדולה להתמודד ללא צורך להגיע למקום הזה(זה קיים אך לא בתיאור שלך).. אבל אם כל זה הכי טוב שתשתפי חברה טובה או מישהי שהיא דמות בעינייך שתבין את ההתמודדות שלך ותעזור לך.. הבחור שאת יוצאת איתו לא צריך לדעת את זה ואסור שידע את זה!! גם כי זה יכניס לו הרהורים וזה לא צנוע בעליל! וגם כי זה יוריד לו את הערכה אליך.. אנחנו לא מלאכים אבל אין עניין לפרט את כל עוונותינו לפני בשר ואדם שגם הוא לא מושלם אלא רק לפני רבש"ע... בהצלחה רבה!!

*ברור שצריך התיחסות רבנית צנועה לזה להגדיר מה מותר ומה אסור.חסדי הים
*צריך גם שרבניות ומדריכות מנוסות ידברו על זה עם בנות.

*לפני הנישואין לפי דעתי לא צריך לגלות, כמו שבכלל לא מדברים בדייטים על עניינים צנועים, אם אין להם משמעות מיוחדת שיכול להפריע לנישואין.

*אם זה יעלה אחרי הנישואין, צריך לדבר על זה בנחת ובהבנה.

*הענין שהרבה בחורים תורניים לא מכירים את התופעה, וזה טוב ברוב המקרים, כי הם על הרוב מתחתנים עם בחורות שלא מתעסקות בזה או שעכ"פ על הרוב לא יעסקו בזה אחרי החתונה.
הפחות תורניים על הרוב מודעים לזה, ויבינו את נשותיהם, ויצליחו לדבר על זה בנחת ובהבנה.
ממש לאברקת
אני אפילו אגיד לך שיש לי המון חברות חילוניות ואפילו בינינו הנושא לא עולה, זה מביך
יש פה כמה שעדיף שישתקו.JVG

פתחתי משתמש רק בשביל להגיב פה.

אף אישה שלא מכירה את הבעיה מקרוב, את הבושה שיש לך, כל אישה שכותבת "צריך להקים משרד שידוכין"?!?!?!

אתן חיות בסרט.

היקף התופעה הזאת גדול ממה שאתן חושבות, בנות טובות וצדיקות נופלות בזה, אתן פשוט לא מודעות לזה כי נשים לא משתפות בזה.

אצל גברים זה ידוע ופתוח, בן יכול לדבר עם מישהו על בעיה בשמירת הברית, אבל אצל נשים זה כלכך מוסתר (לדעתי לא מעט נשים שמכירות את התופעה לא הכירו אותה לפני שהכירו אותה על עצמן) - שאי אפשר לדבר על זה.

אבל זה קיים.

והן לא סוטות, ולא מוזרות, זה משהו טבעי לגוף וצריך לדעת ולהכיר את הגוף - ומצד שני לא ליפול לתאוות. זאת עבודה ומלחמה, אבל אין להן בעיה, ואתן רק מוציאות אותן גרועות יותר ממה שהן.

בקיצור, בבקשה תחשבו פעמיים לפני שאתן יורות כאלה משפטים.

הכי עדיף,ד.

לא לפתוח שרשור כזה במקום שאינו רק של בנות (וגם שם לא תמיד טוב. סיפרו לי שפתחו פעם, והיו בנות שביקשו להפסיק, כי זה הכניס להן דברים שלא ידעו מהם ולא היו שייכים אליהן). ולמחוק אותו אחרי שפותחת השרשור בעצמה ביקשה לעשות זאת.

העבירה שבזה, גדולה בהרבה מ"העבירה" במה שדיברה.

וגם עדיף, בכל העניינים הללו, לא לכתוב על "היקף התופעה גדול ממה חושבים" וכו'. אף אחד לא עשה סטטיסטיקה, וחבל "להצדיק" בעיות ע"י "היקף הבעיה". לעזור בנחת מול כל מיני התמודדויות, אפשר גם בלי זה.

ואכן, גם בנים טוב שלא יכתבו על כל ענין ששייך להם במקומות מעורבים - אבל ההבדל בהכשלה הוא גדול. לא תמיד  מי שכותבת יכולה להיות מודעת לכך.

כדאי קצת להירגע.הלליש
קודם כל אין כאן שום עבירה בזה שהיא פתחה אותו. מותר לה.

והדיוק כמו שאנחנו מאפשרים כאן כל מיני דיונים על התמודדויות גבריות,אנחנו נאפשר גם את זה.

את ההשתקה החביבה שיש לעניין הזה אםשר להמשיך לבצע מחוץ לפורום.

אם יד לך משהו להגיג בנושא מחיקה-יש כאן כפתור למנהלים,ואין לי שום כוונה לתת לך הסבר מדוע זה לא נמחק עדיין ע"ג הפורום.

בתור אחת שנמצאת בפורום הסגור-חמור מאוד בעיני שיוצאים משם סיפורים. טוב שאתה אומר,נדע פחות לסמוך באופן כללי על מה שכותבים שם.

כדאי קצת להירגע...ד.

לא כל מי שחושב אחרת ממך, זה אומר שהוא צריך "להירגע"...

את יכולה להגיב עניינית על התגובה.

דעתי, היא, שאכן בהעלאת הנושא הזה בפורום מעורב (כמו שכבר העירה מישהי מיד בהתחלה), יש מעבר לטעם-לפגם, גם הכשלה. וכבר כתבתי שאכן לא תמיד מי שפותחת דבר כזה יכולה להיות מודעת לכך, כבת, וגם את כנראה לא. 

את יכולה "לאפשר" את הדיון - אבל אם מישהי כותבת על כאלו שהגיבו מקודם ש"יש כמה שהכי עדיף שישתקו".. לא פחות לגיטימי לומר שהכי עדיף לא לפתוח דיון כזה כאן. זו דעתי הברורה. תואילי לכבד, גם אם דעתך שונה.

[אינני שבטוח שאכן יש "השתקה חביבה" לענין הזה מחוץ לפורום - אבל כמו שאיני חושב שבנות מבינות במה שאינן מבינות לגבי העלאת הנושא כאן - כך גם אני לא מתיימר להיכנס כאן להאם יש "השתקה" אצלן למשהו ואם זה טוב או לא]

אני לא חושב שכל "הגיג" בנושא מחיקה, צריך לכתוב דווקא למנהלי הפורום. הכותבת ביקשה מעל גבי הפורום למחוק, ואני מצטרף מעל גבי הפורום לדעתה.

הסגנון "ואין לי שום כוונה לתת לך הסבר מדוע זה לא נמחק עדיין ע"ג הפורום" - הוא סגנון גס ואלים. הרי אני לא ביקשתי ובוודאי לא דרשתי כל "הסבר". אמרתי שדעתי היא שכך צריך להיעשות, כבקשת פותחת השרשור.

אולי תקרא שנית את הודעתך הקודמת וא תגובתי,הלליש
ותיווכח שרוב מה שכתבת כאן היה מיותר.
מציע לך אותה הצעה,ד.

אם כבר אמרת. אולי תצליחי להיווכח באותו דבר לכיוון השני, באופן ברור. חבל להתעקש אם עושים טעות.

ובוודאי חבל לנקוט שוב בסופרלטיווים, "היה מיותר".. בפרט אחרי הניסוח הקודם. זה לא מוסיף כלום לאיש. 

[ואגב, עוד לפני הצעתך, אכן קראתי שוב. בד"כ אני משתדל לעשות כך - לראות שמא משהו לא הובן]

ד. צודקתפוח יונתן
עבר עריכה על ידי תפוח יונתן בתאריך י"ג באלול תשע"ה 18:50

באמת מי שלא מבינה בעניין הזה לא יודעת לאיזה הרהורים זה מכניס בנים כשמשתפים נושאים כאלה בפורום מעורב.

וכביקורת בונה-ד. הגיב לאורך כל הדרך בצורה צנועה ועניינית, אז כשעונים לו, אין צורך להשתמש בביטויים צורמים. בסופו של דבר כולנו רוצים שיהיה נעים לקרוא כאן בפורום.

הייתי חייב להגיב אחרי שראיתי את ההתנפלות הזאת עליו

הלליש צודקת.הייזל
מדובר בנושא חשוב שראוי שיעלה כאן. העלאת המודעות אליו נכונה הן לפותחת, הן למזדהות עמה והן למי שמתוודעות/ים לעניין לראשונה.
בנים שקשה להם לא חייבים לקרוא (אישית, אני מדלגת בקביעות על שרשורי "נפלתי בשמירת הברית"), אבל אפילו כך, טוב להעלות למודעות, אפילו מרחוק. ומוזר בעיניי שפתאום קופצים כאן נגד הדיבור עליו כששרשורים מן העבר הגברי לא זוכים להתייחסות כזו. ("הדרת נשים", מישהו?)

הלליש, אני מתפעלת מהתבונה ומהעדינות שלך. הן מורגשות ומשפיעות על כולנו, ובזכותן האווירה כאן נעימה כל כך. תודה!
^^^^^^^^^^^אביגיל.
כל מילה.
והנה שוב הוכחה שהפמיניזם הורס את הקדושה בישראלשמש אא
יש הבדל בין העיסוק בנושא אצל גברים לעיסוק אצל נשים. אצל נשים - העיסוק צריך להיות עוד יותר בצניעות מאשר אצל הבנים. (לא השתקה והתעלמות, אלא צניעות. וכל מי שמכיר אותי יודע שאני הבן אדם האחרון שמצנזר משהו או מתעלם ומדחיק איזה דיון או דעה בכל נושא שבעולם) והפורום המעורב הוא ממש לא פלטפורמה לעסוק בנושא.

ברוך ה' אצל רוב הציבור עדיין יש בריאות נפשית שהפמיניזם לא הצליח להרוס ונושא הייצר אצל הבנות עדיין מדובר יותר בצניעות. אם יש בנות שחשות השתקה - שייפנו לרבניות של האולפנות ולא לפה.

חשבתי להתייחס לעצם הנושא אבל בגלל שמתחיל פה ניחוח של 'מאבק לזכויות האשה נגד הגבר השטלתן' אני אמנע מלהשתתף
והנה הוכחה שהפחד מפמיניזם גורם לאנשיםעוגי פלצת
לזהות אותו היכן שאיננו...
חחח עוגי פמיניזם מצחיק ומכעיס אותישמש אא
אבל ממש לא מפחיד.

בתור אחד עם ניסיון עשיר בויכוח עם פמיניסטים אני מזהה את שורשיו כבר בהתחלה.
אתה מתנהג בדיוק כמי שפוחד מפמיניזם אחיעוגי פלצת
עשית הסבה לבוחן כליות ולב?שמש אא
מילא אם היה צורך אחיעוגי פלצת
פשוט דפוס ההתנהגות מוכר...
תעשה בכל זאת. יוסיף לך המוןשמש אא
אין ספק עוגי פלצת
תודה, עוגי.הייזל
נו באמת, שמש. וואלה, ממך ציפיתי ליותר. תתייחס עניינית. הועלה כאן נושא רגיש, המון (בנות בעיקר, אבל גם בנים) הביעו את דעתם; ופתאום קראו לנעול את השרשור מטעמי חוסר צניעות. בואו ניזכר שוב מהי צניעות. (היא בוודאי לא שייכת ל"גברים שתלטנים", הלא תסכים אתי? וגם לא לזלזול.)
הכנסת "הדרת נשים"אוריה,
במטרה להשוות בין הגברים לנשים בנושא. אז פמיניזם זה כן..
ולעצם העניין, אני לא יודע אם מתאים שגם בנים יכתבו על ההתמודדות הנ"ל שלהם פה, אבל בנות, זה ממש לא לעניין.. הגוף שלה יותר מוצנע משל הגבר.

ויש פה בנים שקוראים את זה.. קצת צניעות..
אתן יודעות מה זה גורם לבן שקורא דבר כזה?
נכון, במקרה ההפוך זה לא נעים גם לכן אבל ההשלכות של זה שונות..
למען היושר..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 17:15

לא "פתאום קראו לנעול את השרשור"..

הדעה הראשונה שהובעה ע"י מישהי, היתה שאין כאן מקומו.

וכשבשלב מסוים, פותחת השרשור ביקשה למחוק אותו (וגם מתגובות מסויימות של בנים, היה ניכר שבאמת זה לא מקומו) - ומישהי כתבה משהו ודבריה היו ש"עדיף" שכמה מהדברים שנאמרו לא היו נאמרים - אז היה ניצול-הזדמנות לומר באותו מטבע, שעדיף שלא היה נפתח כאן - ולהיענות לבקשת פותחת השרשור. זו הַבעת דעה לגיטימית לחלוטין. וגם כעת אני חושב שהיא לגמרי נכונה - ללא כל קשר לצורך שכל מי שיש לו/ה בעיה, יוכל למצוא מקום טוב לשתף/להיעזר, ביחס מכבד לאדם.

^^^^אני גם לא ראיתי כאן קשר לפמיניזם.הלליש
הדרת נשים?!אדם כל שהוא

האם זה אינטרס גברי שהתמודדויות הצניעות של בנים יעלו לדיון מעורב שמשתתפות בו בנות?

^^^^^^אנונימית1111
אני גם חושבת שדעתו של ד. לגיטימית ועניינית.ניתן ורצוי להניח וללמד זכות , גם אם דעתם שונה ממך, רצונם לתרום, לבנות ולא להשתיק!! לע"ד לא קשור בכלל לעניין הדרת נשים או גברים. נשים וגברים בנויים אחרת לגמרי, אני מניחה שכשבנות קוראות על התמודדויות של בנים בעניין שמירת הברית הן לרוב נגעלות, אם בנים מעידים שזה גורם להם להרהורים אז זה גורם להכשלה. נקודה.
הייזל, אשרייך שאת מדלגת, אולי תתפלאי לשמוע, לא כולם צדיקים כמוך..
בנות כמוני שלא היו ממש מודעות, כן אולי למדו איזשהו משהו, אבל לא בטוחה בכלל שלא היו שמחות לוותר על זה..
אז, הדעות הן לכאן ולכאן...ומותר שיהיה כך..
JVG והלליש,פצלש למען שמו
תודה רבה!!
זה באמת קשה שזה נושא שאף אחד לא מדבר עליו, ואתה מרגיש לבד שרק אתה בזה
ועם כל ההתמודדות הזאת, לראות את מה שכתבו כאן אנשים בשירשור, זה מפיל ממש.
אז תודה על החיזוק שלכן!!
אני שמחהואנחנו ממש לא בודדות שמבינות את זההלליש
חברה, טיפה הגזמת..יעלי_א

תגובה לא לעניין.

בתור מנהלת, היית אמורה למחוק אותה. חבל..

כל ה שיש לכם לומר למנהלים זה באישי. כלל בסיסי כאן.הלליש
כנ"ל לגבי תגובות פוגעניות..יעלי_א

אם כבר, אז באישי.

נכון מאוד. ולא ראיתי שמישו כאן כתב לך משו כזה.הלליש
הלליש הערה קטנה - מכיוון שאין דו שיח בין המנהליםשמש אא
לרושמי תגובות שנמחקות ישנם אנשים (אני לא אומר שזה המקרה כאן. רק בכללי) שמעדיפים לוותר על הדו שיח האישי הזה
האמת שזה אחד היתרונות בכפתור של דווח למנהלים.הלליש
כי אז זה מגיע לכולנו ואנחנו רואים את התגובות של כולנו,שזה שונה מסתם לבא לאישי כמו שהיה עד אז

אחד מהשדרוגים הגאונייםשל אדמין
לא נראה לי הבנת אותישמש אא
אין דיון בין המנהלים לנמחק. יש מחיקה אוטומטית בלי לדון עם כותב התגובה. ישנם אנשים שההתנהגות הזו גורמת להם לדחייה מהרצון לדווח למנהלים
יש דברים שאין מקום להשאיר באוירעוגי פלצת
בכל פורום ברשת, מחיקה היא כלי קיצוני
שכאשר מתבצע בו שימוש, לא קשה להבין למה

ממילא כאשר מהלך כזה נשקל,
גם אתה לא היית מחכה לפעם הבאה שהכותב
יתחבר ומקווה שיתייחס לאזהרתך.

לא חושב ששימוש בכלי כזה מספיק רחב כדי
לערער אמון רוב הציבור, בטח ציבור הגולשים הסבירים
עוגי אל תיתמם - מחיקת תגובות באתר מזמןןן היא לא כלי קיצונישמש אא
ואני ממש לא היחיד שחושב ככה.

כל אחד או אחת שנפגע פה מאיזו תגובה דורש מהמנהלים מחיקה מיידית של מה שנראה לו פוגע.
התופעה שאתה מתאר לא מוכרת ליעוגי פלצת
חבל מאודשמש אא
אתה טוב היוםהלליש

בעקרון זה היה די התוכן של מה שבאתי לומר-

אם כי מידי פעם, וזו פעמים בודדות שאנשים מדווחים בלי סיבה אובייקטיבית.

ואז, אנחנו משתדלים להסביר להם למה זה לא יימחק.

לא באמת מוחקים כאן תגובות רק כי ביקשו,

אם כי אני בהחלט מסכימה שיש מידי פעם,

שאנחנו מתלבטים על תגובה, לא בטוחים. ואז משאירים.

ואז בא ניק או שניים, מדווחים- ואנחנו כן מוחקים, כי זו הוכחה מבחינתנו שזה היה הנכון.

אבל סתם ככה למחוק- חלילה.

ואגב- אין אצלנו דרישות, יש בקשות.

^^^עוגי פלצתאחרונה
^^^די"מ
(בלי קשר לדיון הספציפי כאן)
בפורום פה? אם כן אני יותר מאשמח לשמוע באישיהלליש

הוא כתב "באתר".די"מ
כן, לכן שאלתיהלליש

אז פה לא כזה זכור לי.די"מ
אבל על נעילות היד כן קלה מדי על ההדק לדעתי
לא מקובל...ד.

זה נכון, אם זו הערה אישית על הניהול או כד' - 

אבל ברגע ש"מנהל/ת" כותב/ת, כחלק מדיון, בסגנון שאינו ראוי, כתגובה על הודעה של מישהו אחר - אין לו/ה כל חסינות מפני הגבה על כתיבתו, באותו פורום בו כתב/ה. 

זה בדיוק מה שאמרה יעלי. והתשובה "לא ראיתי שמישהו כתב לך משהו כזה", אין בה ולא כלום. היא ראתה מה שכתבת למישהו אחר, ומה בכך?..

הרי גם מה שאת כתבת - לא היה על משהו שכתבו אלייך, אלא כדעה כללית. הגבת על משהו שנכתב למישהי אחרת, והשתמשת בביטויים שלא היו במקומם. אז היא העירה על זה.

גם בתגובה שכותב מנהל יש כפתור דיווח למנהלים.הלליש

נכון. ויש גם כפתור דיווח לכל כותב בתחתית הודעתו.ד.

ובוודאי שאם מנהל/ת ירצה/תרצה להשתמש בכפתור זה כשמגיב למישהו כחלק מדיון (שכלל לא פנה אליו/ה כמנהל/ת, וגם לא ביקש או התלונן על משהו שקשור לניהול, אלא סתם הביע דעה. גם אם השתמש במונחים של "מחיקה") - אז גם הלה יהיה הוגן ויגיב אישית ולא על-גבי הפורום.

כל בקשה שהיא למחיקה- היא רק באישי.הלליש

שום דבר לא ישנה את הנוהל הזה, ושום הבעת דעה על מחיקה ע"ג הפורום לא מקבלת יחס מהמנהלים.

לגב שאר ההודעה- אכן הבעתי את דעתי כפי שהבעת את דעתך.

זה בסדר גמור. אך הטעות היא,ד.

שכלל לא ביקשו "יחס מהמנהלים" בענין הזה. זו בכלל לא היתה פניה אופרטיבית למנהלים.

סתם "הבעת דעה" על מה שראוי, הן ביחס לנושאים מסויימים, הן ביחס לביטויים, כל אחד על מה שהעיר.

וזה אחרי שהדברים כבר נכתבו פומבית.

ההליש צודקת.בתשירות בדימוס
חוצמזה מכאן ועד ל"הרס התמימות" של בנות אחרות שלא יודעות מה העניין ,הוא רחוק .
הכל פה נכתב באויר ,ומי שהבין הוא זה שהגיב .
מי שלא מבינה בעניין זה גם לא תבין את הרוב מהשירשור הזה.

וכביקורת בונה-שמתי לב שבהודעות המתייחסות לבינו לבינה שלא כדרכך, אתה עונה בצורה נורא תקיפה ומתריסה, כדאי שלהבא תתנסח בצורה קצת יותר נעימה.
אתה בעצם כותב שאין לפותחת השרשור שום מקוםעוגי פלצת
אנונימי ככל שיהיה, שהוא "טוב" להיעזר בעניין

כתבת תגובה ארוכה אך ללא סימפטיה לבעיה,
גם אם נאמר שהצדק כדבריך והמקום הוא פורום בנות

וכפי שכתבה הלליש, כל כוחו של פורום בנות בדיסקרטיות שלו
והיה לך להכיר ברגישות העניין ולא להתעסק במה שהולך שם.
בטח שלא לגלות בפומבי שיש לך מקורות בפנים...
הו,תודה. תגובה בריאה.|נושמת לרווחה|הלליש
יפה שיש פה גם חיוך בשרשור הזהסתם אחד.

ולא רק הערות והשתלחויות...

אני דווקא מסכימה איתו.יעלי_א

לא כל תגובה צריכה להתחיל בסימפטיה.

הבעיה ידועה ומדוברת. בואו נתעדכן ונצא מהמחשבה שעדיין לא מדברים על הנושאים האלו בציבור שלנו.

מרוב שמפחדים מכך שלא ידברו, מגזימים בדיבור. [ראו פניני הלכה כרך כלשהו..]

ופה זה בהחלט לא מקום לשאלה כזאת.

[הנה עוד נק' נגד קיום פורום מעורב אינטרנטי ככל שיהיה... ]

נושא כזה יכול לעלות, ועולה, בפורום של הבנות. כמובן שכל דבר צריך להיות במינון ובצורה ראויה.

אני לא יודעת עד כמה התופעה רחבה, אבל אני חושבת שמה שיעזור זה לא להקים קבוצת תמיכה והזדהות,

כי זה לא מה שיקדם.

הנושא צריך להיות מדובר ברמה הרוחנית על-ידי מורה דרך תורני/ת.

ועוד עניין קטן, אני מאמינה שעצם ה"ידיעה" כי עוברים על חטא חמור וכו',

זה מה שגורם להתעמק בנושא הרבה.

לפעמים כשלא מכירים תופעה מסויימת, גם אם יש תק' שמרגישים את אותה תופעה-

עצם זה שלא יודעים שהיא קיימת, זה כבר מעלים את התופעה. לא מייחסים לה איזו שהיא בעייתיות מפחידה וזה עובר..

לא לגבי הכל זה נכון, אבל לענ"ד בנושא הנ"ל זה כך.

מהנחה ששרשרתָ אליד.

[קצת קשה לעקוב]

א. בוודאי שאני לא כותב כך. היכן מצאתָ?

כתבתי הפוך באחת ההודעות, שחשוב שיהיה היכן לפרוק ולשתף ולהתייעץ. "סימספטיה לבעיה"? בוודאי שגיליתי - רק לא פה, שהרי אמרתי שלא מקומו, אז איך אעשה נגד דעתי.. אבל אני מניח שסייעתי בענין יותר מכל מיני מעירי-הערות.

ב. לגבי ה"פורום בנות" - גם טעית. וראוי לעשות תשובה על החשד.. בוודאי שאין לי "מקורות בפנים" - וגם לא יעלה על דעתי להתענין. והביטוי "להתעסק במה שהולך שם", חסר כל קשר לענין.

אמרתי שיידעו אותי בעבר - וזה אכן היה חריג - שנושא כזה שם גם כן העלה נוגדנים אצל בנות. וזאת כדי להדגיש שיש גם צד אחר, ומחיר, ל"שיתוף". ובאמת צריך ישוב הדעת איך גם לתת למי שרוצה מקום לשתף ולעזור, שזה דבר בהחלט חשוב - וגם לא להזיק לאחרים. זה לא הנושא היחידי כך - ויש דרכים.

הסיבה שיִידעו, אינה חושבה כרגע, ובוודאי שחלילה אף אחד לא הזכירה שֵם כלשהו, וגם לא הייתי נותן דבר כזה.

[ולגבי ה"הסכמה" שקיבלת "הו.. תגובה בריאה".. נו, כבר אמרתי את דעתי לגבי החשיבה שכל דעה אחרת אינה בריאה. אני חושב שאם כבר, "חוסר הבריאות" היחסי בנושא, הוא בכיוון השני.  גם מדבריך לא ראיתי התלהבות להעלאתו כאן]

יידעו אותך על הקורה בפורום בנות הסגורעוגי פלצת
זו עובדה. לכל הפחות הודאה

אני בעד לדחות על הסף מי שמוציא דברים רגישים
מפורום סגור, ולו מהסיבה הפשוטה שיש לתת אמון
בחברות הפורום שתדענה להתמודד עם בעיות

מעבר לזה אינני רואה סיבה להתייחס
לתגובות ארוכות מדי המופנות כלפיי
לא. אתה שוב "מצטט" לא נכון..ד.

אמרתי שעל הענין הספציפי הזה, יידעו אותי אגב משהו, שאלה כלשהי, ושזה אכן היה חריג - וכמובן ללא שם כלשהו.

[ולגבי מה ש"אינך רואה צורך להתייחס" - עניינך. כשרצית להגיב כנגד, התייחסת. אבל זו כמובן זכותך. ואין צורך להעביר לפסים אישיים כל זמן שלא יזמו כתיבה כזו כנגדך. אפשר לדון בנחת על הענין]

יידעו? אז היה עליך לדחות את היידועעוגי פלצת
בטח לא לפרסם הלאה

[משתדל לחסוך לך מאמץ מיותר. התייחסתי לגופן של תגובות והנהגות ולא אנשים]
לא קשור.ד.

אתה "בכח" מכווין דברים להיכן שאינם.

מה זה "לדחות את היידוע".. כשתוך שניה נכתב משהו. זה לא איזה "דיון".. ואכן אין ענין סתם לעסוק בדברים כאלו. כבר אמרתי.

ולא היה כל "פרסום". זה ממש דברי הבל - היתה פה תזכורת, אחרי זמן רב מאד, אגב דיון על ענין, שמבחינתי הרי הצעתי שכלל לא יהיה. חבל להוציא דברים מהקשרם.

[לגבי ההתייחסות לתגובות - צורת הכתיבה ירדה לפסים מעבר לגופו של ענין. זו תחושתי עכ"פ]

סיפרת פה בפומבי עובדה מפורום בנות הסגורעוגי פלצת
איך שלא תתאר את זה, ראוי להעיר על כך

צר לי על תחושותיך, דבריי ענייניים
(בביטוי כמו "דברי הבל" טרם נקטתי)
תראה..ד.

אתה כתבת מקודם שני דברים:

א. שגם אם נכון שלא כאן המקום, אז כאילו אינני נותן מקום לפריקות כאלו; ובנוסף שכאילו לא גיליתי אמפתיה לבעיה. 

עניתי שאכן אני חושב שצריך לתת מקום - וגם שאמנם בפומבי לא עסקתי ב"אמפתיה" כי דעתי הרי שלא כאן המקום, אבל בהחלט דאגתי לנסות לעזור באופן כלשהו, ובהחלט מתוך אמפתיה לצער של מי שהצטערה/ו (וכמובן, לא היתה מילה ממני בכיוון הפוך, מזלזל, חלילה. זה ברור).

לכך לא התייחסת - בטענה שאינך מתייחס לתשובות "ארוכות" (הכל יחסי..).

דבר שני, התלוננת על התזכורת של משהו ששמעתי, על כך שעלה בעבר נושא כזה בפורום הבנות, והיו גם בנות שזה לא היה טוב להן.

אז אתה סבור, ש"ראוי להעיר על כך", שהזכרתי שהיה דבר כזה. הערת. ואני סבור, שבהיות שהעלו כאן נושא כזה - שזה לדעתי לא טוב - והיה הכרח להגיב; וידעתי שאם אומר שגם בפורום של בנות לא תמיד טוב "לכל העולם", אז איענה שאני לא יודע וזה לא נכון - הזכרתי. והדגשתי שזה לא מכעת, חריג, וללא שמות; וכמובן, שלא עלה על דעתי "לשאול" על משהו כזה, או על איזשהו נושא שעולה שם..

אז אני חשבתי שזה שווה את הענין, מצד התועלת המעשית וההתחשבות, בבנים ובבנות. כמו שגם כתבתי שחשוב שכן יהיה איפה לפרוק ולהתייעץ. אתה חושב שלא - זכותך.

אבל אני מציע לא להסיט את הדיון לכך. הדיון היה אם זה מתאים לכאן. וגם, התפתח שוב היום שלא ברצוני, אם מתאים להתבטא בצורות מסויימות במהלכו.

תקרא לזה "תזכורת", תציע "לא להסיט את הדיון"עוגי פלצת
אני מסכים לגמרי, רק הצטרפתי להערתה הנכונה של הלליש

יש דברים שפשוט לא שייכים, כמה שנקטין אותם

(ושש או שבע פסקאות בתשובה לשלוש זה
כנראה ארוך, נדמה לי שהרוב יסכימו)
אז לא נורא..ד.

בדבר הצדדי הזה, יש לנו חילוקי דעות, בנסיבות המדוברות, כפי שהסברתי.. אפשר להישאר ידידים, כמו שאומרים.

[לגבי "הרוב" - לא שייך.. תלוי מה כותבים. לפעמים על הערה חדה אחת, אם רוצים לענות עניינית ולא ב"דו קרב", לוקח יותר. גם ההערה שהגבת עליה כעת, היתה באורך דומה...  טוב באמת חבל לעסוק בכך]

התייחסתי וקראתי רק מה שעניין אותיעוגי פלצת
מסכים עם השורה האחרונה
התחרפנתם לגמרי.יזהר

מהותה של האנונימיות בפורומים הסגורים היא שאנשים לא נחשפים. סיפור אנקדוטות בקווים כלליות לאנשים שמחוץ לפורום הסגור הוא דבר הגיוני ולגיטימי. אם המנהלים סבורים אחרת, הם מוזמנים להחתים ע"י עורך דין את כל החברים במסמך סודיות מחמיר וקיצוני, ולהעיף את כל מי שעובר עליו, כולל תלונה במשטרה.

בכל מקרה אתה מוזמן כבר עכשיו להתלונן עלי: סיפרתי פעם או פעמיים לאשתי אנקדוטות בקווים כלליים מתוך הפורום לגברים נשואים בלבד. ואעשה זאת גם בעתיד אם אראה צורך בכך.

לא התלוננתי לאף אחד ואני לא רואה עניין להתלונןעוגי פלצת
לא שייך לדון על מהותה של האנונימיות

לדעתי אם נחפש חילוקים לגבי מה להוציא ומה לא,
חכמים בעיני עצמם ימצאו חילוקים נוספים

אני בעד הרעיון שבנושאים כאלה רגישים,
עניינים אינטימיים של נשים, שום דבר לא צריך לצאת
ובטח שלא בשרשור בפורום פתוח

אני לא מנהל שם ולא מחוקק,
אבל חושב שהשמירה על הרמטיות הפורומים חשובה
יותר מהצורך לספר אנקדוטות בפורום

אני מאמין שרבים חושבים כמוני וכותבים בפורומים
הסגורים על דעת זה
אני פותח שרשור בפורום הסגור. נראה מה אנשים חושבים.יזהר

פתח אותו בכל הפורומים הסגוריםעוגי פלצת
כמובן שלא תקבל תשובות זהות,
כי בכל פורום רמת הפתיחות שונה,
אופי חברי הפורום שונה,
והאינטימיות של הנושאים שונה
פתחתי בגברים נשואים בלבד. באחרים אני לא פעיל/כמעט לא.יזהר

יש כאן שני עניינים.יזהר

מה לגיטימי ומה לא. זה נראה לי צריך להיות החלטה של המנהלים, בשיתוף דעות חברי הפורום.

ואחר ההחלטה - חשוב שכל המתדיינים ידעו מה המדיניות, כדי שלא יפגעו.

ועד ההחלטהעוגי פלצת
כדאי להחמיר בדברים שטרם הובררו

נראה לי הגיוני סה"כ
יקרה מאודאורה אורה

בס"ד

בחורה יקרה, לפני הכל חשוב לי להגיד לך שאת טובה, קדושה וטהורה. עצם זה שבחרת להעלות את הנושא למרות המבוכה זה מראה על הרצון הטוב שלך להיות במקום אחר. מחזקת אותך! נכון, יש לך התמודדות בנושא מסוים, מביך, קשה, לא פשוט ושנוגע עמוק במיתרים העדינים שלך כאישה אבל תדעי שזה חיצוני לך. המעשה הזה הוא ממש לא את ויותר מזה הוא מבטא רצון עמוק ואמיתי שלך להקים בית בקדושה. קחי את הרצון היקר הזה, תתייעצי עם תלמידות חכמים, תלמדי עוד על בית ומשפחה ובעז"ה את תצאי מזה ותזכי להקים את ביתך בשמחה גדולה. מאמינה בך!

בקצרה- אל תשפטי את עצמך יותר מדי תעשי מה שטוב לךאנחליטו
ובכללי אין שום עניין לספר
אם פתאום תרגישי שיש לך צורך לספר תספרי
אני מאמין שבשלב מסויים זה פשוט יעלה עם עצמו
תשובתימי בעל דברים

מדי פעם במערכת החינוך קיבלנו רמזים לכך שגם לכן לא קל בנושא הזה.

כאחד שמכיר היטב את ההתמודדות מהצד הגברי, לא הייתי נרתע, במובן הרגיל. אני לא בטוח שהייתי יודע באיזו גישה להתייחס לעניין בשיחה. הייתי רוצה שהיא תספר כשהקשר נעשה ממש ממש מתקדם, כחלק מהשיתוף העמוק שאני מצפה שיהיה בשלב הזה; אבל לא הייתי כועס אם זה היה מתגלה אחר כך. עוד אין לי מושג אמיתי עד כמה ואיך זה, מהצד הנשי כמו גם מהצד הגברי, מקשה על היקשרות זוגית.
חזקי ואמצי על כל פנים.

בלת"קאביה_א
לחשוף את זה רק אם ורק בשלב שגם הגבר יכול לדבר על זה איתך..
לדעתי זה מצב מאוד נדיר
מצב של פתיחות מאוד גדולה והכירות והבנה של הצד השני ברמה כל כך קרובה שאתה מבין אותו כאילו הוא אתה עצמך, ואז הוא באמת יבין את ההתמודדות של הצד השני בלי לשפוט
ממש לאאנואנונימינימי
לא לספר בכלל! זה דברים שנשארים בסתר להתמודדות ותיקון והצבת אלטרנטיבה של צניעות וטהרה. להשאיר את המרחב הזוגי נקי נעים ונחמד
לגמרי לא.געוואלד
אתם לא מבינים שלהשאיר סוד כזה ייפגע בזוגיות יותר משיעזור??דניאל91
בן או בת שיש להם התמודדות כזאת אוכלים את עצמם על זה הרבה...וזה משפיע המון על מהלך החיים הסדירים עוד כשהם רווקים. אז כשהם נשואים?? ומסתירים סוד כזה ״גדול״ מבן/בת זוגם זה עוד יותר יפריע להם...
אחרי הרבה מחשבות,התייעצות עם רב שמתעסק בנושא לדעתי כן חשוב לספר את זה... אבל לא סתם כשיש התמודדות. לכולם/רוב האנשים (ומשער שגם יש אחוז מסויים של נשים) שיש לו התמודדות בנושא המיני... אלא לספר ולשתף אם אתה/את עושה תהליך.. עושה עבודה.. לא מוותר.. מעיז לעמוד מול הקושי ולא לברוח ממנו. גם אם לא תמיד מצליחים אבל עדיין לא מתייאשים.. קמים כל פעם...
״שבע יפול צדיק וקם״ - גם הצדיקים נופלים. אבל הם יודעים להמשיך לקום....

וכל מי שנגעל/ת מהנושא-אני באמת לא מבין אתכם.. חונכנו בחברה כזאת צנועה שאתם מפחדים לשמוע על משהו שאחרי החתונה(וזה לא תירוץ שרק אחרי החתונה נתעסק עם זה. להזכירכם יש כזה דבר מדריכי חתן/כלה שמדברים על נושא יחסי אישות..) שקורה בין בני הזוג הוא מצווה חשובה מאוד מהתורה....
נשמה, זו לא בעיה.אוריה,
אין צורך לדבר על זה..
לא מדברים פה על סטיה מטורפת

לכולם קשה והמון נופלים פה ושם
וכשימצאו את בחיר/ת ליבם, יהיה יותר קל.

לדעתי זה סתם להתברבר ולחפש בעיות
יפה. תגובה מאוזנת ולענין..ד.

לפי דעתיארץ ונחלה

הנושא מאוד רגיש ולפיכך צריך לקבל משמעות רק בשלב מאוד מאוד מתקדם,

ואני לא מתכוונת לפני החתונה אלא רק אחרי.

ב"ה לנשים מותר לגברים אסורmetorafi
שיתוף בשלב של אחרי נישואין
אין ספק שמדובר במידה לא טובהשואף לאור

יותר מלזלול עוגת שוקולד עגולה שלמה ברגל על רגל בלי לנגב את השפתיים,כך שגם מהבחינה הזו לא נכון להציג את זה כדבר ניטרלי (לא שזה השתמע מדבריך,אלא נכון להדגיש אם מדברים בצדדים של מותר ואסור)

לגבי מותר ואסור,אני ממליץ לשאול דמות הלכתית,במיוחד כשזה יכול לבוא בהיקף של עבירות אחרות בעניין מחשבה

אני גם לא חושב שפורום מעורב הוא המקום,אבל אין כאן טרוניה על הפותחת,אלא יש כאן ערכים שעומדים במקביל וצריך ליצור איזון ביניהם,אני לא יודע להגדיר אותו אך אני חושב שזה לא כאן.

ב"ה לגברים אסור לנשים מותר לא מצאתי הלכהmetorafi
שלנשים אסור ואני גם אתן לך תשובות בנושא נשים לא יכולות להתחתן עם כמה גברים וגברים כן עם כמה נשים עד שגם שם אסרו, נשים רוצות הרבה יותר ממה שגברים רוצים ולכן להם מותר ולנו אסור זהו
לא מצאתי זו לא ראיה,במיוחד בנושא כ"כ צנוע,שמחייב שיהיה קושישואף לאור

למצוא.לכן אמרתי שצריך לשאול דמות הלכתית

את המסקנה הסופית למה,לא הבנתי,אבל אני כלל לא עוסק בזה.. ואני מעדיף למעט את הדיבור כאן

ב"ה שאלתי לא משנה את מי אין איסורmetorafi
אם אין מחשבות מטונפות
אשאיר את זה לשיקול דעתם של אנשיםשואף לאור

לשאול ולברר.מבחינה מידתית בודאי שמדובר בדבר פגום כמו כל תאווה איגואיסטית המוציאה את האדם מהעולם שאין בה ערך או מטרה אחרת.בזה אני חותם כי אני סבור שזה לא המקום

^^^ ze goal nefesh!!יפה זה לא סיבה
ze ores et amidot veachayim... veasur latet leze legitimatzya... ze ra! lo mi sheyesh la yetzer raa... ci ze bari. aval lasot et ze ze ra meod!!
yesh rabanim sheosrim!!!יפה זה לא סיבה
ב"ה אני לא מכיר לא אמרתי שאין אבל אני לא מכירmetorafi
מעניין מה המקור שלהם בתורה בנושא המדובר
חבל שפתאום אסרו אם מישהיא הולכת לפי הרבנים האלה יוצא שהיא חוטאת דרבנן אין כמעט אישה שלא עושה את זה
shtuyot bemitz!!!! e efshar lichtovיפה זה לא סיבה
cacha et ashem shelahem...vetov meod shem asru... ze ores et akdusha shel am israel...vema sheamarta mamash lo nachon!!!!
ב"ה תראי לי איפה בהלכה אסרו זה מצחיקmetorafi
את אומרת שיש רבנים לא רב וגם ושאף אחד מהם לא רוצה להזדהות ?! זה לא הורס את הקדושה או שהכל הרוס 99.99999% מהבנות עושות את זה לא חלילה מחשבות על בנים דווקא אלה צורך פשוט מאוד אני בטוח במה שרמשתי ב 100%
לט חמ שמ
loooo... itcavanti sekashe lichtov cahaיפה זה לא סיבה
et ashemot. veatya yachol leamshich liyot batuch. ze lo nachon veani batuch yodaat yoter tov mimcha... ve-al tigrom leanashim lhistacel al col isha ceilu hi osa et ze ci ze sheker gamur....
ממש נכוןפרח-שלג

אני לא יודעת מאיפה ממציאים פה את זה,

אבל יש גם הרבה גברים שממש לא נופלים בשמירת הברית יש דרכים להעביר את המחשבה וזה עובר ולימוד תורה מגן ומציל.

ונשים, אני מצטערת, רוב רובן של אלה שאני מכירה לא חושבות על זה בכלל, ואני יודעת מקרוב כי גדלתי בפנימיות והקשרים החברתיים שלי בסדר גמור ויותר גם בעניינים כאלה.

להפך,

דווקא הדיבור על עיניינים כאלה גורם לבנות שאין להן מושג מה זה ועל מה ומחכות לבעליהן, לנסות לבדוק ואז לצאת מזה צריך גבורה גדולה. אז זה עצוב שאתם חושבים שמותר לדבר על הכל, עצם הדיבור גורם לגיטימציה.

למי שחיפש מקור..אבי אבי
אני חושב שיש על זה בספר החדש (והחצי-סודי) של הרב אליעזר בנושאי משפחה ואישות.. לא זוכר את השם שלו..
שמחת הבית וברכתו..,דניאל91

ב"ה בטח שיש דרך יש איזה כוונה לעשותmetorafi
מילוי כל שהו כמו נה נח נחמן אז יש משהוא שמות הויה , אבל הרוב המוחלט של האנשים לא מכיר את זה לכן רובם כן פוגמים בברית כמו שרוב הנשים המוחלט כן עושות את זה
ב"ה הנה כמה יחודים אם כבר לפחותmetorafi
עבר עריכה על ידי metorafi בתאריך ט"ז באלול תשע"ה 14:12
שיצא מפה משהוא מועיל

סליחה, אבל מתוקה את ממש לא מודעת, ומדברת דברים קשים.פצלש למען שמו
זה קצת קשה לדבר ככה על הנושא, באוויר, כשאף אחד לא מכוון למשהו מדוייק.
אבל, יש כמה דברים בטוחים בנושא הזה.
קודם כל, זה מהדברים שהם טובים- כשהם באים בזמן הנכון.
גם זרע לבטלה, הוא לבטלה כשהוא לא במקום הנכון.
בסך הכל זה דבר טבעי, רגיל, בריא, וכו.
אז אצל נשים זה בדיוק ככה.
ה' ברא את הגוף בצורה חכמה, ולא יצר איברים סתם. לכל דבר יש תפקיד..
וזה לא מגעיל, ולא חטא. (אצל נשים. גברים כשזה לא במקום הנכון זה חטא.)
אז נכון שזה מצב נפשי מסויים- וזה עדיין לא הופך את זה לדבר כ"כ קשה כמו שעשיתם את זה.
זה בריא וטבעי.

הדבר היותר בעייתי בזה, זה הירהורים אסורים. זה כבר דבר אחר.

ובאסה שככה את מתייחסת לנושא.
אולי עכשיו זה מגעיל אותך, אבל בעתיד זה חלק מהזוגיות, דבר טהור, וגם כייף.

הערה לכולם- כדאי שתבינו בנושא לפני שאתם ככה מדברים..
זה ערבוב בין קשר בין איש לאשתושואף לאור

לבין תאווה גופנית לשם תאווה גופנית אשר גרועה מן המושג זללנות.זה לא קצה של אותו חוט.

לי קשה להאמין שתאווה כזו לא מלווה במחשבות שאינן צנועות.

לכל אדם,מעשה שהוא לשם תאווה איגואיסטית שאינו בא במסגרת של ערך (וכאן אנחנו מדברים עוד שהערך המיוחל הוא ערך מקודש,מהי אותה תאווה כאשר היא מנותקת ממנו ? אלו מעשים חסרי כל קשר מעשי) הוא מידה רעה וזה לפחות.אני תוהה כמה בדקו את העניין מבחינה הלכתית

אני מתקשה להגיב כאן מבחינת צניעות ובכל זאת נאמרים כאן דברים שהיה ראוי להתייעץ לגביהם עם דמות תורנית כמו רבנית,בצורה כלשהי,דווקא מחסום הבושה במקרה הזה יכול להוביל לבעיה כאשר שופטים לבד אם מעשה הוא כשר או לא

מי שהדברים נוגעים לה שתלך ותבדוק עם גורם תורני שמוסמך לענות על זה,אולי אפשר לשלוח שאלה לרבניות דרך האינטרנט,אינני מכיר

אבל יש דרך להגיד דברים.פצלש למען שמו
וגם אם אתה חושב שזה מגעיל, אתה לא תגיד את זה לאדם בפנים.
ובמיוחד בנושא רגיש כמו צניעות - והנושא הספציפי הזה שחשוב להדגיש בו את עניין הטהרה והקדושה,
ולא להפוך אותו לדבר מגעיל ומרתיע.
זה תלוי בחומרת המעשהשואף לאור

לעומת הגורמים שחשבו שהדבר הזה הוא עניין ניטרלי ובעצם הניחו יסודות להשפעה על נשים שגולשות כאן,אני לא בטוח שצריך להתייחס ביתר חומרה לאמירה כזו.ואני לא בטוח שיש בה חריגה מוסרית,אני לא חושב שמישהו התכוון לומר על אדם כך,אלא לשלול את הליגטמיות של המעשה בלבד.

בעניין הזה באמת צריך לנתק בין יחסים בין איש לאשתו ובין תאווה גופנית,אלו דברים אחרים לחלוטין,ואם את זה את רוצה להדגיש,אכן אין קשר בין המעשים הללו.

^^^^ ata cotev meuleיפה זה לא סיבה
mazal. ci cashe lictov beanglit..
ani mascima im col ma sheamrtיפה זה לא סיבה
ani choßhvet sheze madhim... aval csheze lo bazman anachon ze maase mekalkel veze goal nefesh.
veani mudaat meodיפה זה לא סיבה
ani mitaseket beze arbe.... ze shergilu banot lelegitimatzya banose, ze lo omer shecol mi shesover sheze hers, lo muda. ulay hu moda afilu yoter... mi shekashe la hi lo raa... aval ceday la meod laasot hacol bishvil leafsik. letovata...
לגיטימציה בנושא? על מה את מדברת?פצלש למען שמו
וזה נורא להגיד על זה גועל נפש. סליחה
onenut ze goal nefesh. nekuda.יפה זה לא סיבה
veze nora leagid sheze lo goal nefesh. mitzta-eret meod.
אדם רואה את העולם דרך משקפיו הוא...אנונימית1111
ב"ה לא אמרתי כל הנשים אמרתי הרובmetorafi
ואני אשאר בדעתי שום דבר לא ישנה אותה
amarta 99.999999999%יפה זה לא סיבה
afachta et ze lelegitimi! ve-et col ashar lebanot otistiyot... tizaher bidvarycha!!
ב"ה בגלל שיש רק 1% במקרה הטוב שלא עושה את זהmetorafi
זו ממש הטעיית הרבים לומר דבר כזהשואף לאור

אני מניח שכפי שעולה מן הדברים שכתבת למטה,אתה מסתמך על מחקרים שלא נערך לגבי נשים דתיות (ולא סביר לעולם שיהיה מחקר כזה,איזו אשה דתית תענה לשאלה לא צנועה כ"כ ?),אם הפנת אותי לגוגל סביר להניח שאתה מדבר על מחקרים שנערכו באומות העולם

זו שטות גם ביחס לנשות העולם.יזהר

ב"ה בסדר הקשבתי לא מקבל את זה metorafi
למה בגלל שאתה חי במציאות אחרת ואני במציאות אחרת

ותזכרו את השם: מטורפי, פרופסור לענייני מיניותיזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך י"ז באלול תשע"ה 11:27

חוקר עצמאי באוניברסיטה של עצמו, במציאות שהמציא לעצמו.

קחו את דבריו בנושא באותה רמת אמינות שבה יש לקחת את נתון ה99.99999%.

ב"ה נכון בגלל שהם כן עושות את זהmetorafi
אבל לא מדברות על זה חחח בדיוק פה הנק' אז טכנית אני יודע שאני צודק גם בלי מחקרים על דתיות בגלל שיש מחקרים על אומות העולם ובגלל שזה לא עברה לנשים על פי הפשט ואני לא מבין למה להמשיך לדסקס בזה הרי אתם תישארו בלהלה לנד שלכם ואני בלהלה לנד שלי
סליחה אבל זו אמירה חסרת כל קרקעשואף לאור

הרבה נשים שהגיבו כאן סוברות אחרת,וזה נושא מאד מופנם של צניעות,כיצד אתה עוד בתור מי שאינו אשה ולא יכול להגיע למגע של שיח כזה עם מרחב מייצג של נשים, יכול להעיד על דבר כזה כיאלו ויש בידך מחקר סטטיסטי ? חבל שאתה לוקח אחריות על דבר שברור שאין דרך לדעת אותו והדעת נוטה לומר הפך, ועוד בהצגה מוקצנת של רוב מול מיעוט

ב"ה אבל היה בידי מחקר ויש המון בגוגלmetorafi
חפש המחקר שלי נמחק לפני כמה שנים בגלל שנהרס לי הארדיסק והם יכולות להגיד מה שבה להם חלקם דוברות אמת ואחרות לא למה בגלל שכמו שאמרת זה נושא של צניעות וכו'
אנחנו מדברים על נשים דתיותשואף לאור

הדבר שקול לשאלה על שמירת כשרות ,הנתונים לא יכולים להיות זהים

ב"ה תתפלאי כמה חילונים שומרים כשרותmetorafi
או מסורתיים
אני לא מתפלא,האחוזים שונים,מדובר במדגמים שונים וזה כל הענייןשואף לאור

yesh banot sheata lo mecir ci eyn sicuyיפה זה לא סיבה
shetedaber itan. vehen nekiyot legamrey. tafsik leotzi et culan shakraniyot rak biglal sheata rotze leargish benoach im ishtecha ho mashehu acher. ata pashut ose avel chamur
ב"ה למה את כותבת בג'יבריש? ולאmetorafi
באנגלית או עברית?
ci yesh baaya baarutz יפה זה לא סיבה
veyoter mahir li cacha measher beanglit...
ב"ה תפני את הבעיה לאדמיןmetorafi
הוא בעל הפתרונות גאון על במחשבים
paniti... ze lo azar יפה זה לא סיבה
יש דעות שמותר לכתחילהים...

בדר"כ בהתפתחות של תינוקות בתקופת התינוקות עושות את זה ואחר כך מפסיקות 

וזה שונה בין גברים לנשים, לנשים אין כמעט התעוררות של היצר מראיה ולא אמורות להיות נפילות באינטרנט.

לא צריך להיות רגשות אשמה (כי מותר, בניגוד לגברים) ואז גם אין מעגל של התמכרות ורגשות אשמה שמובילים שוב לנפילות. ולכן גם אין סכנה לפגיעה בזוגיות בעתיד.

זה קשור גם לתפקוד הורמונלי תקין

יכול להיות כמו שהוא אמר שנשים צריכות יותר, כי יש גם מצוות עונה שגבר מחוייב להיות עם אישתו והאישה לא

yesh deaa shel rabanit achat sheloיפה זה לא סיבה
shomeret al gvulot aalacha chitzonit... az eyn ma lismoch alea... kchu achrayut al adiburim shelachem. ze lo matzchik!
כדאי לשים לב ללשון הרע הוצאת שם רע וכולי...הלליש

את שאלת בכלל רב? למדת את הנושא?אביגיל.
לרווקות זו הדעה המקובלת.יזהר

לנשואות התמונה יותר מורכבת, וכשתגיע לגשר תלמדו על הנושא. 

הרב מלמד כותב על כך בספרו.

בכל מקרה, ברור שזה פחות חמור מגברים, מחד, אבל מאידך צריך לזכור שאיסור הרהור קיים גם לנשים, והוא מדאורייתא כמו לגברים (למרות שגדריו שונים). זה גם חלק מההבדל בין נשואות לרווקות ואכמ"ל.

צריך להביא מקור לזהשואף לאור

קשה להאמין שלנשים אין כמעט התעוררות יצרית מראיה,מדובר בפרמטרים שונים מהותית בין גברים לנשים,אבל אני לא מאמין שזה כפי שתיארת,שזה דבר זניח.

המשפט האחרון בודאי לא נכון בהקשר שהוא הובא,הדור הזה יודע היטב את הקושי של גברים במיוחד ברווקות בנושא הזה.מימלא קשיים אינם ערך בלעדי שמוביל להיתר או להתייחסות לדבר כמשהו טבעי.אין ספק שצורך האדם בדבר כזה הוא דבר טבעי כל השאלה כאן היא כמובן באיזו מסגרת.

אני חוזר על דעתי שצריך לשאול ולא להסתמך על מה שהובא כאן כמקור הלכתי,גם מבחינת מידות יש לדעתי בעיה גדולה בדבר כזה ומידות משפיעות על כל ההתנהלות של האדם.

אני מקווה שאחתום בתגובה זו

אני הבנתי שיש איסור מהקבלה אם חיפשת מקור, לא יודעת איפהאור ירושלים
אז בוא תשמע מי אסר:יזהר

רמב"ן, רשב"א, ריטב"א, ר"ן ומאירי. וכן האר"י, על דרך הקבלה.

וראה עוד בנושא בשמחת הבית וברכתו, עמ' 113-114, ובהרחבה בכרך הרחבות לשמחת הבית וברכתו, עמ' 305-308. ושם מבואר גם חילוק בין פנויות לרווקות, יעו"ש.

יש פורום לנשים דתיות מתמודדותטהרני

ואפילו פורום (נפרד) לנשים דתיות מכורות, באתר "שמור עיניך" (gye.org.il).

את יכולה לפנות אליהם (בטלפון או במייל) כדי לקבל גישה, ותמצאי שם תמיכה וכלים שיכולים לעזור לך.

לפני השאלה לגבי השיתוף של בן הזוג, נראה לי שכדאי קודם לחפש פתרון לבעיה הכל כך כואבת.

קל יותר לשתף בן זוג כשנמצאים בפתרון לבעיה, מאשר כשנמצאים במבוי סתום.

חבל להגזים בהקשר..ד.

דומני שלא דיברו פה על שום התמכרות.

לא צריך להקיש מעניינים חמורים חריגים - לעניינים שמציקים ומצערים, אבל בוודאי אינם בסטייל הזה באופן רגיל.

לא קראת את הכותרת...טהרני

יש פורום אחד למתמודדות (כלומר, נשים שיש להן התמודדות עם העניין, אבל אינן מכורות), ויש גם פורום שני למכורות.

אכן, דומה לך שלא דברו פה על שום התמכרות. אבל כאחד שקיבל פניות מעשרות מכורים, אני יכול לומר לך שאין חכם כבעל הניסיון בתחום הזה. ובעל ניסיון הוא אדם שעבר זאת בעצמו, וגם עבד הרבה עם אחרים. אדם שסובל מהתמודדות כזו הוא מאוד כאוב ומתקשה לפרט (ולעיתים, הכאב גם גורם להכחשה של חלק מהמעשים), אך אדם שהיה שם מבין יותר מבין השורות במאי עסקינן.

אתן לך דוגמא אחת: באחד הימים, קראתי טקסט של אומן דתי מסוים. הוא כלל לא הזכיר את הנושא במפורש, אבל מבין השורות הרגשתי שהוא מדבר על הקושי המדובר, אז אזרתי אומץ והתקשרתי אליו.

שיתפתי אותו בתחושות שלי לגבי הטקסט, והוא הודה שזה נכון (התפעלתי מהכנות ומהנכונות של אדם מפורסם להיפתח כך לאדם זר, אבל כנראה הסבל הגדול עודד אותו לכך). תוך שבוע הוא הצטרף לתכנית ההחלמה שלנו, ומאז הוא "נקי" למעלה מחצי שנה.

היה כאן שרשור שפתחה מישהו לפני תקופה, ושם העליתי את האפשרות לגבי הזו בעלה. חברים בפורום "עקצו" אותי בעקבות כך, ואט אט התברר בשירשוריה הנוספים, שמערכת היחסים כוללת אלימות והשפלה וכדו' (דבר שבהחלט עשוי להיות חלק מדפוסים של התמכרות פעילה). אז נכון, תמיד נחמד יותר להציע פשוט "להתחזק", אבל זה לא תמיד הפתרון).

מפגש רב עם פניות של אנשים גורם לזיהוי נורות אדומות (כמו בכל תחום). כמובן, ייתכן שמדובר באזעקת שווא, אבל:

א. כיוון שמדובר בפורום, אנשים אחרים שאצלם זו אזעקת אמת כואבת, יוכלו להיעזר במידע.

ב. הסיכוי המסוים שאולי זה אכן זה שווה את העלאת האפשרות (אני מניח שכשיש גידול, שמרבית הסיכויים שהוא שפיר, בכל זאת מעלים את האפשרות שמא הוא ממאיר ובודקים זאת. לשמחתי לא התנסיתי בכך).

^^^^יפה זה לא סיבה
veli ze cen nishma ctzat cmo itmacrut...
^שומר נפשו ירחקיזהר

מקבוצות של 12 הצעדים.

יש הרב נשים שמתמודדות.. נתונים מחקריים מראיםאברי
שאמנם זה לא מתעורר אוטומטית כמו אצל גברים, אבל כשזה מתעורר אצל אישה זה אפילו התמודדות יותר קשה מלגבר ולא נפרט פה למה...

לדעתי, גם הגבר וגם האישה לא צריכים לספר וליידע על הנושאים האלו את בן/בת הזוג. אלו נושאים ידועים שהשתיקה יפה להם...
mechkarim shel goyim ho chilonimיפה זה לא סיבה
sheyen lahem mashehu acher lehitragesh mimeno
בעברית?אברי
יש הרב נשים שמתמודדות.. נתונים מחקריים מראיםאברי
שאמנם זה לא מתעורר אוטומטית כמו אצל גברים, אבל כשזה מתעורר אצל אישה זה אפילו התמודדות יותר קשה מלגבר ולא נפרט פה למה...

לדעתי, גם הגבר וגם האישה לא צריכים לספר וליידע על הנושאים האלו את בן/בת הזוג. אלו נושאים ידועים שהשתיקה יפה להם...
זה לא צריך להפריע בקשר310

אני חושב שאם האשה רוצה לשתף היא מוזמנת לשתף.

אבל חשוב לדעת שיש במרחב הזוגי גם מקום לאדם שעומד מולנו לשמור דברים בלב,
שגם לבן זוגו אין הוא רוצה לחשוף אותם וזה בסדר. 

ישנם שני פנים! האחד - דברים שיכולים לפגוע בבן הזוג ואת זה חייבים לשתף.
והשני דברים שלא בהכרח פוגעים.

ואסביר למה אני חושב שהעניין הזה בפן השני, אם אנחנו בתור בני אדם נספר את כל סודותינו לצד השני,
יקרו שני דברים א. יש סיכוי שלא נתחתן ב. שנאבד את אישיותנו ועצמיותנו.

כל אדם צריך שיהיה לו מרחב אישי

לכל הצדיקים ובעיקר הצדיקות שדנים פה בשירשוראוריה,
תדעו שכשאני נכנס לפורום הזה בימים האחרונים עולה לי מחשבה על בחורות שעושות את זה.
בבקשה, חלאס. מיציתם.

רובינו פה רווקים וגם ככה לא קל לנו.
מי שחשוב לו להתדיין על כך שיעבור בבקשה לפורום נשים או נשואים. תודה מראש
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
^^^הרמוניהאחרונה
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך