הקטנה שלי נכנסה בגיל 3 וחצי חודשים. אני יכולה להגיד שבדיעבד זה הגיל הכי קל להכניס למעון. הם לא כל כך מבינים, הם לא עושים מרד. כשראיתי חברות שמכניסות את הקטנים שלהן בגיל חצי שנה ומעלה, לא קינאתי. לשני הצדדים היה נורא קשה!
כיום, ב"ה היא בת שנה+, נכנסה לפני יומיים למעון. הרבה הרבה יותר קשה כי הם לא מפסיקים לבכות, חרדת נטישה וכו. זה מהפן של באיזה גיל לדעתי הכי קל להכניס למעון.
חוץ מזה, למה את בטוחה שהם בוכים כל הזמן? תדמייני תמונה שהנסיך שלך יושב לשחק עם 5 חברים (מה שאין לו אצל מטפלת). רואה ילדים בגילאים שונים ולומד מהם. מקבל מסגרת.
והיתרון של מעון התמ"ת, זה שיש פיקוח! יש עוד מטפלות בכיתה שבמצב של קושי של המטפלת, הן באות לעזור! (ראיתי את זה.בדוק!) בדיעבד, אני רואה איך היא התפתחה כל כך יפה, איך היא שמחה לפגוש ולשחק עם ילדים, איך היא הרבה יותר פתוחה ולא תלותית.
אני יכולה להגיד לך, שב"ה התרשמתי לטובה מאוד! בעז"ה את שאר הילדים *גם* אשלח למעון תמ"ת(עם דגש על תמ"ת, ולא פרטי לא מפוקח).
כמובן, שכשאת חוזרת הביתה, תני את כל החום והאהבה לנסיך! תאמיני לי, ב"ה הקטנה שלי שמחה ומאושרת, וכך גם כל הקטנים של חברות שלי שהיו באותו מצב.
אם מטפלת או מעון? מעבר לזה שאני מרגישה שהיא התפתחה ממש יפה במעון, אני רואה יתרון עצום של מעון על מטפלת. הכל בעיני המתבונן. אני מעדיפה את הפיקוח, העזרה של שאר המטפלות, החברים שנמצאים איתו כל היום, על פני מטפלת, שתכלס? אני לא יודעת איך היא מתייחסת אליה כל היום. גם אם קיבלת את כל ההמלצות שבעולם, היו דברים מעולם. לא עלינו.
ותשמחי! תשמחי שאת אמא כל כך צעירה! ברור שהיית מעדיפה להמשיך ללמוד ושיש לך את הנסיכה בבית מאשר שהיית "דוחה" את הגעתה לעולם בכמה שנים ומסיימת את הלימודים.
זוהי תקופה לא פשוטה, אבל כולם עוברים אותה.
אשרינו שאלו הבעיות שלנו, ב"ה. ומאחלת לכולם שאלו יהיו הבעיות שלהם גם בעז"ה!!

בהצלחה רבה! כולנו באותה סירה מחבקות אותך!!