דילמת גןזקנת השבט

ראשית הקדמה : אני מגדלת את הילדה שלי בדרך כלל לבד , וזו העת "לצאת מהארון" (לא, לא , אני לא מאלה ) .וזו היציאה שלי :  אני אמא דיי עצובה , קצרת רוח . קשה לי . 

אני לא דתיה , אבל בשנה שעברה הלכה לגן דתי . לא היה אידאלי. הגננות דחפו המון ממתקים לילדים , וגם בגן היתה הרבה אלימות אבל היא השתלבה יפה . הגענו כל יום  דיי מאוחר והגננת העלימה עין. לרוב הגענו ב9 בבוקר.

רשמתי אותה לגן מיוחד , דתי -חצי פרטי-שעובד בשיטה אלטרנטיבית מסויימת שמוצאת חן בעיני. 500 שקל כל חודש. הגן נמצא בקצה השני של העיר , ובנוסף לכך יש בגן משהו שנקרא "רב הגן". לי קשה עם זה -כי הסליחה עם הקוראים הגברים - אני תמיד בחשש מגנן גבר , ומגברים בכלל ליד הילדה שלי . קשור לילדות שלי כמובן . לא עברתי טראומה קשה , אבל מה שעברתי , סוג של הטרדה , הספיק לי . הגן הוא כנראה תורני ,וזו שנתו הראשונה.

מצבי הכלכלי -חלש ביותר .

לגן הזה היא רשומה ומחר היא אמורה להיות שם .

מאידך , במרחק סביר יש גן חילוני , שמעתי שהגננת סבירה , לא צועקת (בגן הדתי היו המון צעקות ) וככל שאני כותבת את השורות הבאות מתבהר לי , שאולי עדיף לנסות לשלוח אותה לגן החילוני. לגן החילוני נוכל מדי פעם ללכת ברגל . לגן הדתי -אך ורק באוטו , והאוטו שלי הוא עגלה . 

מה דעתכם ?

נ.ב אני כאמור לא דתיה ,אבל לא נוסעת בשבת , ומתלבשת לרוב בצניעות פשוט כי אני אוהבת את זה ככה . אפשר להגיד בימים אלו (השנים האחרונות) שאני נוטה יותר לעולם החילוני , שממנו הגעתי לכתחילה . 

בוא נשאל את זה ככה-אנונימי (2)
למה מלכתחילה רצית לשלוח לגן הדתי?
ובקשר לרב גן- ברוב הפעמים הגננת נמצאת באזור..
שאלה חשובהזקנת השבט

אני אישית למדתי בחינוך החילוני . הגן דווקא היה בסדר -אם כי לא מדהים. בית הספר היה סיוט שקשה לתאר . אז עקרונית הייתי שולחת אותה לבית ספר נוצרי , העיקר שלא תעבור את מה שאני עברתי . חשבתי אפילו לרדת מהארץ ...בסוף הגעתי למסקנה , שקצת מסורת , זה לא מזיק. עם הערכים אין לי בעיה . אישית -הייתי מספר שנים בתהליך של חזרה בתשובה , אז גן דתי זה האופציה המועדפת-לפחות ברמת הלנסות משהו חדש. 

יש גם גן ...תנשמו עמוק -יהודי-ערבי , כולל בית ספר עד כיתה ח' -שמעתי הילולים מכאן ועד להודעה חדשה, שלא לדבר על רכישת שפה חשובה נוספת. אבל - חשוב לי לשמור על הזהות היהודית שלה , וכאמור אין לי אנטי לערכי הדת.

לפי ההודעות שלך שמתי לב שאת מסיקה מסקנות כוללניות על סמךrivki
הניסיון האישי שלך. לדעתי זה ממש לא נכון: לא כל בית ספר חילוני הוא זוואה, גם לא בכל גן דתי צועקים על ילדים, ולא כל רב הוא פדופיל.

לדעתי ממש חשוב לבדוק כל מוסד לגופו ולהשתדל להתעלם מהדעות הקדומות.

סליחה מראש אם פגעתי בהערות שלי.
לא . בהחלט ראוי למחשבה . וזה גם מה שמנחה אותי .זקנת השבט

אני מודעת לזה , שרב הגן , שפגשתי היום הוא מן הסתם נורמלי כמו רוב הגברים . ובכל זאת...

את צודקת גם באשר לבתי הספר -וזה מה ששיננתי לעצמי היום .

אם היא כבר השתלבה אזl666

הייתי ממשיכה בגן משנה שעברה

שיקול נוסף - לאיזה בית ספר היא תלך

הרבה יותר קל שהיא תכיר את הילדים ותמשיך אתם באותו זרם

לא נראה לי שכדאי לך לשלוח לתורני, אבל לא בטוח שבגנים אחרים יש מקום עכשיו, תלוי מה תהליך מעבר

הגן משנה שעברה היה חד-שנתי לגילאי 3-4זקנת השבט

כנראה שהייתי משאירה אותה שם .

את מצפה מאיתנו להמליץ לך על גן חילוני?...קפה קפה

רב גן הוא דמות תורנית חינוכית, שמי שממנה אותו מכיר אותו... לא מאמינה שיש לך סיבה לחשוש, וגם את יכולה לברר עליו, הוא מאהיב על הילדים את התורה והיהדות, ע"י סיפורי תורה ופרשת שבוע, ובד"כ הילדים נהנים מזה...

אם זה מתאים לה אז למה לא להמליץ על גן חילוני?אביוס
למה לא ? אני מתייעצת אתכם כהורים .זקנת השבט

יש כאן בטח הורים צעירים , שיש להם הרבה יותר נסיון ממני כי יש להם כמה ילדים . אז אוקיי, הרוב פה דתיים -הראש הוא פתוח , ככה התרשמתי חיוך

בתור אחת שעובדת (עבדה) בגן ומכירה את העסק מקרוב-שירוש16

השיקול אמור להיות חינוכי ולא אסתטי או מטעמי נוחות.

החינוך בגנים דתיים הם לשם דבר בעולם החינוך.

ידוע כמה הורים משוועים לשלוח את הילדים שלהם לגנים דתיים/חרדים ורק לא לשלוח אותם למקומות חילוניים.

אכן- חשוב היחס וישנם שיקולים נוספים מלבד החינוך.

אך בפועל- בשם החופש והחוסר בערכים ישנם מיקרים רבים של חוסר תיפקוד מינימלי של גן תקין. (חוצפה, משמעת לקויה וכו')

(מניסיון).

עלית על הנקודהזקנת השבט

הנה עוד נקודה לטובת הגן החילוני. אמא שילד בוגר שלה למד בגן אמרה לי שהגננת היא "לא מדהימה" , אבל הבן שלה אהב אותה והיא לא צועקת ולא מרימה את הקול. הגננות הקודמות בגן הדתי של הילדה שלי היו צועקות נורא על הילדים . אני לא שפטתי אותן , אבל כאב לי על הילדים , שצעקו עליהם וגם על ילדי הגן , שהיו עדים לאוירה לא פשוטה . עכשיו הגן התורני הוא גן שהגישה שלו היא של שקט ושלווה. בפועל יש 35 ילדים , ואני לא יודעת איך הגננת תצליח להשיג את זה ...בקיצור לא פשוט. נתחיל מחר בגן הדתי , ואז אברר אם בכלל יש מקום בגן השני . לגן הדתי אני לא דואגת כי אמרו לי שיש רשימת המתנה.

אני יכולה להעיד שבתור ילדה לא היתה לנו קבלת שבת בגן . היינו צופים בפנס קסם  (סרטים מצויירים) ומקבלים סוכריה ביום שישי. לעומת זאת היום גם הגנים החילוניים מקפידים על קבלת שבת .אני יודעת שבגן החילוני אופים לעתים קרובות חלות . אז היום יש חזרה למסורת.

הנקודה שאני הבאתי היה לטובת הגנים הדתיים דווקא.שירוש16

לא לחילונים.

לרוב בגנים הדתיים ישנם הקניית ערכים, מידות, ד"א וכו' בחינוך הילד. אותו חינוך אכן מיטיב עם הילד בתווך הארוך אך גם בתווך הקצר הוא תורם לאווירה נינוחה וקשב בגן עצמו. וכן כבוד כלפי המבוגרים.

חוסר כבוד, חוצפה כלפי הגננות הוא גורם מס' לאנדרלמוסיה וחוסר תפקוד של גן נורמטיבי.

בנוסף- לא מזיק ללמוד קצת מסורת יהודית טהורה. הרי מי אנחנו אם לא יהודים?

נכון . מסכימה לגמרי , ואלו היו השיקולים שלי שבחרתי גן דתי.זקנת השבט

אל תקחי את הגן הקודם בתור דוגמא.אנונימי (3)

כל היתרון בגן החילוני הוא שהגננת לא צועקת?

אני לא מזלזלת בזה לרגע, אבל זה יתרון קטן מאוד.

אם מצאת גן דתי, בשיטה שקוסמת לך, ועם פונקציה של רב גן שההורים משלמים עליה ממיטב כספם - רוב הסיכויים הם שהצוות נבחר בקפידה.

רוב הסיכויים הם שהצוות הוא ערכי, וזו נקודה שמקרינה על כל ההתנהלות בגן : צוות ערכי לא מתנהל תוך צעקות, ובעיקר, צוות ערכי בדרך כלל חדור מוטיבציה לחנך באמת. 

אל תדאגי מדי מבחינת מספר הילדים - גננת טובה יודעת להפעיל את הסייעת, להתארגן ביעילות, ולהעביר את תוכנית הלימודים מתוך אוירה טובה שלווה ופתוחה.

שיהיה המון בהצלחה.

הנקודה של הרכב - מכל הדברים, נראית לי הנקודה הבעייתית ביותר - לא כל כך מתאים להושיב ילדה בת ארבע-חמש בעגלה הלוך ושוב כל יום. תראי אולי אפשר למצוא טרמפ קבוע - כדאי אפילו תמורת תשלום, כדי להסדיר את הענין מכל הבחינות.

אה , לא ,זקנת השבט

בוכה/צוחקזו לא "עגלה". האוטו שברשותי , הוא אוטו שכזה -גריאטרי, שאני פוחדת לפתוח פה , כי היום הוא התניע יפה ברוך ה'. בפעם האחרונה זה עלה לי המון כסף לתקן אותו . לגן החילוני אפשר גם ברגל . תודה על המילים החמות. היא אכן התחילה היום בגן הדתי .

הבעיה לא המספר הילדים , כי גם בגן החילוני זה אותו המספר . הבעיה שיש הרבה ילדים קטנים והבת שלי היא גם מאד מפותחת גופנית . נראה לי שהיא הכי גבוהה בגן . מה את אומרת? זה יכול גם להיות יתרון כי היא בת יחידה . הגננת אמרה שהיא עזרה לה היום . 

אוקי - אז האוטו נוסע ב"ה.אנונימי (3)

תצטרכי להיות עם האצבע על הדופק לגבי המקום שלה בגן מבחינה חברתית.

יתכן שזה יתרון.

אבל אין בכלל ילדים מקבוצת הגיל שלה? ומה פירוש - היא הבת היחידה בגן?

שוב לא התנסחתי נכוןזקנת השבט

לי לצערי הגדול , יש רק ילדה אחת . בגיל שלה יש מעט ילדים . בינתים הספקתי להבחין בשניים- שלושה , אבל יש לציין שהיא מפותחת לגילה. היא מדברת ומתנהגת כמו בת 5-6 והיא גם גבוהה. 

אז תהיי עם האצבע על הדופקאנונימי (3)

לגבי המקום שלה בגן מבחינה חברתית.

לרוב זה שהיא מפותחת ומהגדולים בגן, זה יתרון.

את אמא מצויינת כן. טורחת, מבררת, חושבת על הדברים ומוכנה להשקיע מאמצים בשביל חינוך טוב.

המציאות שלכן לא פשוטה, אבל את בהחלט יכולה לטפוח לעצמך על השכם.

מחשבות כמו "לא הייתי נכנסת לזה בכלל" הן מיותרות ומחלישות, למעשה הן מה שנקרא "עצת היצר" (הרע).

תתעודדי, תשמחי בביתך ותהני מכל שלב בילדות שלה  אלו שנים מאושרות שצריך לנצור.

אצלנו..אמא_מאושרת
הילדים נמצאים בגן חבד, אבל הוא מצוין גם בלי קשר לעצם היותו דתי. אני לא מכירה מצב של צעקות וכו'
אני חושבת שיש חשיבות גדולה ללהטמיע שורשים גם אם לא מתכננים להמשיך אחר כך בחינוך התורני. מצד שני אם הייתי מרגישה שהמקום לא מתאים לילדיי כנראה שהייתי חותכת.
בקשר לגן המעורב- נקודה למחשבה- אני מאוד בעד דו קיום ואני חושבת שזה מקסין
אבל
ציינת שהמסגרתממשיכה עד כתה ח. זה כבר גיל שבו יש חברים על תקן בני זוג..
מציעה לך לשקול את הנושא כי זה יכול להוביל לחבר שהוא לא "משלנו"..
בהצלחה!
האופציה הזו ירדה מהר מאדזקנת השבט

א. אני ימנית מאד בדעותי

ב. הגן רחוק מדי 

ג. נכון לעכשיו אין לי אנטי לדת היהודית -ולעומת זאת האסלאם חשוד בעיני . אמנם בית הספר הוא  כמובן רב תרבותי לחלוטין , אבל אי אפשר לדעת. 

אני אישית מאוד מרוצה מחינוך תורניl666

אבל אצלנו זה תוספת של 150 שקלים ומרחק סביר

צוות חינוכי נבחר בקפידה ואני תמיד מתפלאת מהגננות

אבל אם לא הייתי דתיה לא בטוח שהייתי שולחת

למה? אומנם בגיל הגן זה פחות רלוונטי אבל אני מכירה הרבה הורים ששלחו ילדים מסיבות פרקטיות למסגרת דתית ואז ילדים חזרו בתשובה והורים התחילו מלחמה עם חזרה בתשובה, אם זה לא משנה לך, אז בסדר

ובקשר ספר נוצרי או דו-לשוני הנקודה הזאת פי כפל כפליים - קל להיכנס וקשה לצאת

יש לי מכרה שבמשך 4 שנים יצאה עם הרבה ערבים ונוצר לי רושם שאם הם לא קשורים לטרור עכשיו אז היו קשורים בעבר ואם זה לא אז בטוח יש להם איזה חבר או בן דוד שכן קשור. אז לשיקולך

כאן התוספת היא גדולה יותר .זקנת השבט

אני לא חוששת שהילדה שלי תחזור בתשובה . אין סיכוי כרגע . פשוט משום שהיא נמשכת לשטויות בטלויזיה ולחזור בתשובה זה לא מגניב כמו הנסיכה סופיה. 

הגננת הצועקת היא בגן הדתי הקודם, לא?בת 30

אז אין פה התחייבות לגננת צועקת גם בגן הדתי החדש.

אני מניחה שאם זה גן עם שיטה אלטרנטיבית באופן מוצהר אז רוב הסיכויים שתהיה אווירה רגועה בגן.

ולגבי הערכים- כמו שאווירה היא מאוד משמעותית עבור הילד- ולכן מפריע לך שהגננת צועקת, ובצדק, כך גם האווירה הערכית משמעותית. הגן בהחלט יכול לתת בסיס ראשוני חשוב לערכים.

כן . הגן היה דתי -הגננת וגם הסייעת וגם הגננת המשלימהזקנת השבט

צעקו , צרחו ונתנו ממתקים בלי סוף . היה להן קשה . ברמה האישית חיבבתי אותן , ואני לא שופטת אותן . 

אוירה רגועה -זו מילת המפתח. אי אפשר לדעת . הן לא מרשות להכנס להתרשם . הן חדשות , הגן חדש. 

ערכים -שתהיה בן אדם טוב , הייתי רוצה שתתחתן עם אדם טוב , שתעריך משפחה , שתרצה  לגדל ילדים . אלו הרצונות שלי . מעבר לזה לא איכפת לי , ואני מזכירה לעצמי כל הזמן , שאלו החיים שלה . 

מה שכתבתאנונימי (3)

לגבי ערכים, והרצונות שלך בשבילה - יפה ומרגש. בדיוק הדברים הנכונים.

אם הגן יתפקד יפה, ממילא אלו הערכים והשאיפות שיטמיעו בה.

אני יכולה להבין את הגננות שמעוניינות שלא יפריעו להן כרגע בקליטה של הילדים (למרות ששמתי לב שגננת רגועה באמת מסוגלת להכיל גם את ההורים שמעדיפים להתעכב בגן), אבל את - תהיי ערנית - את יכולה לעמוד מחוץ לגן ולהקשיב. את גם יכולה להישאר איתה מעט בזמן המשחק החופשי בבוקר ולהתרשם מהיחס שלהן לילדים ומה הן מקרינות.

וגם תראי על הילדה שלך אם היא שמחה ללכת לגן, ועם איזה תכנים היא חוזרת.

בהצלחה רבה.

תודה . אמן . זקנת השבט

את גרה בעיר? אין עוד גנים דתיים קרובים לבית?rivki
הילדים שלי עברו כמה וכמה גנים, רוב הגננות היו מקסימות, ולדעתי זה ממש לא תלוי בזרם. קצת מאוחר לעשות את זה עכשיו, אבל אולי יש מקום בגן ממ"ד של עירייה במרחק סביר מהבית שלך, שלא תצטרכי לנסוע ולשלם פרטי?

קחי בחשבון שימי הולדת של ילדים מגנים חילוניים נחגגים לרוב בשבת. וגם בעיה בכשרות של הכיבוד בבית וגם של מה שמביאים לגן. אם את שומרת כשרות/ שבת, לא חושבת שלילדה שלך יהיה טוב מבחינה חברתית בגן חילוני.
זהו , שזה עיר קטנה מאד .זקנת השבט

יש עוד גן דתי אחד , ממ"ד , אבל לאחר ש"נכוויתי" מהגן הראשון של הבת שלי -וזו היתה פעם ראשונה שהיא הלכה לגן -אז אני לא רוצה לשלוח אותה לשם . שמעתי כל מני חוות דעת . לפחות לפני כמה שנים -אמרו לי שהיא עצבנית וקצת שחוקה. אז אכן הגן ההוא יותר קרוב , אבל לא רציתי. אני מחפשת חוויה חיובית לילדה שלי כי החיים שלה לא פשוטים ממילא . ראי את ההודעה הפותחת שלי. 

היום דרך אגב אמרה לי קרובת משפחה , שייתכן שהייתי פוסלת את עצמי בתור אמא -אם הייתי רואה על איך שהדברים מתנהלים בבית. בלב דואב הסכמתי איתה . רוב הזמן אני מדוכאת וקצרת רוח בזמן האחרון ,וזו עוד סיבה שחשוב לי שיהיה לה טוב בגן . לפחות בחלק מהיום בלי הכבדות והלחצים האלו. 

נראה לי..אמא_מאושרת
שאת צריכה להפסיק עם המחשבה שאת לא מספיק טובה. פוסלת את עצמך מלהיות אמא?? את עושה את ההכי טוב שאת יכולה!
את חיה בעצמך במציאות שהיא מאוד לא פשוטה ובתוך כל זה את נותנת לילדה שלך חיים יחסית נורמטיבים (יחסית, לא חושבת שמישהו כאן נותן לילד חיים נורמטיבים לחלוטין 😋). אז תלמדי לפרגן לעצמך ולהעריך את כל מה שאת נותנת לה בתור אמא שלה.
תעשי את ההכי טוב שאת מסוגלת וזהו. אני מניחה שזה מה שכולן כאן עושות.. גם הקרובת משפחה הנשמה הטובה הזאת..
המון הצלחה ומי יתן ותדעי להעריך את כל הטוב שאת נותנת.
תודה רבה על החיזוקיםזקנת השבט

חיוך

קרובת המשפחה שלך פסיכיתארץטרופיתיפה

איזו יציאה מטומטמת. את באמת מקשיבה לאנשים שזורקים עלייך את השטויות שלהם?

בחיים לא הייתי פוסלת מישהי מלהיות אמא. יש כאלו שצריכות יותר הדרכה, ואת גם בכלל לא נשמעת כזאת אחת שהמצב שלה מורכב מדי או לא נורמלי.

בסה"כ את מתייעצת בקשר לגן.

לא יודעת אם יש מקום להגיב בכלל לאמירה כל כך מטופשת ורעה , כפי שנאמרה לך.

נו באמת, כולנו בתקופה הזאת מדוכאים וקצרי רוח - חיכינו ל 1.9 בטירוף ועכשיו יש שבוע הסתגלות ואז חגים. ובכלל, ילדים מוציאים מכולנו אמוציות מדהימות - אם זאת אהבה בלתי נגמרת למרות עייפות לא אנושית, או כעס וזעם על שאלה תמימה שהעזו לשאול תוך כדי שניקינו ואין לנו כוחות לחכות לאבא...

קחי נשימה, את אמא מעולה. הידה שלך בידיים מצויינות אוהבת אותך וסומכת עלייך.

ומתוך המקום הזה תתחילי שוב לחשוב מה את עושה עם הגן. בעקרון לדעתי הכיוון הדתי לא מתאים, פשוט כי אתם לא דתיים אז תסתכלי אם יש משהו שסביר - כי אין גן מושלם ברב המקומות - ולכי על זה. 

ב ה צ ל ח ה !!

להיפךאנונימי (3)

היא נשמעת אישה עם אידיאלים.

איפה היא תמצא אידיאלים אם לא בגן תורני?

אם הגן היה מספיק פתוח כדי לקלוט את הבת, סימן שזה מקום מתאים.

סליחה ?ארץטרופיתיפה
אין אידיאלים מחוץ לעולם התורני?
נכון שאנחנו ממש מדהימים ונפלאים, אבל יש עוד הרבה אוכלוסיות עם אידיאלים. לא אידיאלים תורניים, אבל חברתיים, מוסריים ולמען האמת - מלבד האספקט של עבודת השם - חיוביים לא פחות.
אני לא יודעת מה דעת רבנים או יועצים פדגוגיים, את שואלת בפורום של אנשים רגילים - אני לא הייתי שולחת לגן שלא מתאים לשיטה של הבית. זאת אני.

ןבאמת עכשיו הילדה שלי עברה לגן דתי, אפילו שהמעון החילוני שהיתה בו עד לפני חודש היה מצויין.
כל הענין הוא האספקט של עבודת ה'...אנונימי (3)

בלעדי זה, כל האידיאלים הגדולים לא מחזיקים מים.

אני לא אומרת חלילה שאין אנשים חילוניים חיוביים מאוד. אני עצמי כמעט רשמתי ילד שנפל בין הכיסאות בחינוך התורני לבי"ס חילוני כי בישוב לא היתה אופציה אחרת ובשבילו האפשרות הזאת היתה מצילת חיים כפשוטו.

בסופו של דבר, קמנו ועזבנו למקום עם אפשרויות מגוונות יותר עבורו.

גם אם היה גן - נניח אקולוגי, אלטרנטיבי, ערכי, חילוני באזור מגוריה - עדיין לשואלת הספציפית עדיף הגן התורני. נשמע שהיא מנהלת דיאלוג עם קיום התורה והמצוות, אז למה להחליט עבורה באופן פסקני שעדיף לה מסגרת חילונית?

יש בזה משהו ...זקנת השבט

נכון מה שאמרה ארץ טרופית , שיש אידאלים גם בגנים חילוניים . אבל בודאי ובודאי שיש אידאלים חיוביים בחינוך הדתי . אני אישית מכירה גננת שנשואה לגוי , וחוגגת את הכריסמס.  . יכול להיות שבגן היא לא מדברת על זה , אני מניחה שלא . בחו"ל היא עבדה בגן יהודי. אבל איכשהו אני לא מרגישה נוח עם זה , שאישה שאורח החיים שלה הוא כזה , תחנך את הבת שלי -אפילו שהיא אולי חמה , נהדרת וכולי' . בתור דתיים בטח תבינו אותי . 

שוב תודה על העידוד . ההתלבטות נמשכת....זקנת השבט

בינתים כבר עברו שלושה ימים בגן . ממש תודה על המילים הטובות . אני עדיין חושבת שעקרונית הקרובה שלי צודקת , אבל מצד שני אני משתדלת ,וזה כבר טוב , כמו שהארת. 

העניין עם הגן הדתי , שהוא גם רחוק בצורה משמעותית , גם עולה כסף . לעומתו הגן החילוני קרוב , ויש ילד מהשכונה שם . יש מעט מאד ילדים בשכונה , ורוב האוכלוסיה מבוגרת מאד. זה בכל זאת מקום חילוני מאד. 

אבל הדת היא לא העניין , אלא הרצון האמיתי , וזה גן שהוא סוג של ניסוי -אז הרצון האמיתי להגיע למקום יותר שליו ורגוע עם הילדים . נזכרתי שבגן הדתי הקודם בבוקר השמיעו מוזיקה שקרובה מאד לטרנס ומוזיקת מסיבות. הילדים ממש אהבו את זה . וגם את הממתקים ...ההורים פחות. עכשיו בגן הזה , השלווה הזו -ולו רק לכמה שעות ביום זה  מתאים לי . יש לי גם סלידה מתכניות מובנות של משרד החינוך . לא בא לי שילמדו את הבת שלי בגיל הזה את מורשת רבין למשל ..אני יודעת שזה לא נשמע טוב . אבל הייתי רוצה שהיא תיחשף לתכנים מסוימים בגיל יותר מבוגר- כשהיא כבר תוכל לשפוט. 

פעילויות בשבת זו לא בעיה - כי דיברתי עם השכנה שלי והיא אמרה שיש עוד אנשים מסורתיים ולא עושים פעילויות בשבת. 

אני לא ממש ...זקנת השבט

יש לנו קו אדום אחד , ומקפידים עליו באדיקות . אנחנו לא נוסעות בשבת , וכבר קרה , שרצו לקחת אותה למקומות ולא הסכמתי . הסיבה היא בעיקר אקולוגית . לדעתי אם כל עם ישראל לא ייסע בשבת , אז אולי המשיח לא יבוא, אבל כל שבת תיראה כמו יום כיפור על הכבישים , וזה אומר פחות זיהום אויר , פחות תאונות. זה לא תמיד קל , אבל מאמינה בזה . ואם בכל זאתקורץ יבוא המשיח , אז עוד יותר טוב .

גם הפסדתי בני זוג ככה , כי אנשים מתעצבנים כשאת עוצרת מיום שישי אחה"צ עד מוצ"ש . 

כשרות - ברמה הבסיסית החילונית. לא אוכלים בשר לא כשר, או בשר עם חלב ביחד, דברים כאלה . קרה לי שאמרתי לבת שלי , אין תעודת כשרות -אז לא אוכלים פה - למשל צ'יפס במקדונלדס , אבל זה ניצול ציני של הדת. כי ממש לא מזיז לי מה הם עושים בשבת , אני פשוט נגד אוכל מתועש וגם אין לי כסף לדברים האלה. 

נברך אותך שמתוך שלא לשמה תבואי לשמה אנונימי (3)

זהו , שכבר הייתי במקום "חזק" יותר ועזבתיזקנת השבט

רוצים משהו פיקנטי? נקודת השבירה שלי  או לפחות אחת מהן היתה שבאתי לבית כנסת מסויים לאזכרה , ושליח הציבור היה אדם שידוע כפאדופיל-גם ישב על זה בכלא , לא ידוע לי שהוא חזר איי פעם בתשובה . אז גם אם נניח שזו מחלת נפש - זה האדם שאמור היה לתווך בין התפילות שלי לקדוש ברוך הוא ?? עדיף גוי צדיק. כמובן שזה לא היה משהו יחיד . העולם הדתי הוא פשוט לא העולם שלי -גם אם הוא יפה ומגוון . כשאני שומעת על כל המקרים של רבנים שסרחו , אני מודה לאל שאני לא שם כי זה היה מאד שובר אותי. פעם חיברתי בין התורה לבין הקדוש ברוך הוא . היום אני יודעת , שלא תמיד יש קשר (ראה פרשת שיינברג). בחיים שלי אין קשר-ככה טוב לי ולא מתכוונת לשנות. 

אולי..אמא_מאושרת
אולי במקום לחשוב שבגלל רבנים שסרחו וכו אין קשר בין התורה לקב"ה, נכון יותר לראות את זה כאילו אין קשר בין התורה והקב"ה לרבנים שסרחו? או לפחות שכמו שאמרת- הם סרחו, כלומר מדרך התורה?
תראי..
אנשים טובים יש בכל מקום, ואנשים פחות טובים -לצערנו- יש בכל מקום..
כמו שאני רואה את זה, האדם לא בהכרח מייצג את התורה. והרי ברור לכל שהתורה באה כנגד שחיתות ומרמה, בעד החלש בעד צדק.
אנשים שסורחים? יש בכל מקום..
נכון שמוסד הדת אמור להיות מעל זה אבל לפי התפיסה שלך בכלל אף אחד לא היה אמור להכיר בכנסת כבית המחוקקים שלנו, לא? (תחשבי כמה סורחים שם..) (מבקשת לציין שאני ציונית גאה מאוד למרות הכל..)
לא שאני מנסה להחזיר אותך בתשובה, כל אחד וההחלטות שלו.. סתם.. נקודה למחשבה
אם את שואלת באמת , את צריכה לשמוע, ללמוד ולהכיר יותר,אנונימי (3)

רבנים ושליחי ציבור שסרחו הם היוצאים מן הכלל.

אפילו אם הם היו חלילה הכלל, עדיין - האמת שאת מחפשת בעינה עומדת.

בעיתו ובזמנו בעז"ה חיוך.

טוב, לזה אני ממש לא נכנסתארץטרופיתיפה
אם את תוהה אם לחזור בתשובה אני לא הכתובת בכלל.

בקשר לגן, בוודאי שהייתי נוסעת רחוק ומשלמת יותר עבור חינוך שמתאים יותר לבת שלי. מבחינתי חינוך זה הדבר החשוב ביותר ואין שני לו.

עכשיו את צריכה לבחון אם זה חינוך שיותר מתאים. הקטע שיש רק עוד ילד אחד מהשכונה הוא מבאס, אבל הילדה יכולה להשאר אצל החברה אחרי הגן, או שתבואי לקחת את שתיהן אלייך ישירות מהגן.

מה דעתך?
אני לא תוהה זקנת השבט

מצאתי את אזור הנוחות שלי ,פחות או יותר . אני מודה שזה קצת תלוי-סביבה , והסביבה חילונית. 

סתם שיתפתי. אח"כ חשבתי שזה מיותר, זה בכל זאת פורום דתי. בגן הדתי אין אף אחד מהשכונה . בגן החילוני -יש ילד אחד , נחמד ,שהיא קצת חברה שלו . הילד הזה הולך לצהרון . אבל אולי בימי שישי נוכל לעשות תורניות איסוף . 

בגן הדתי אמרו לי בלי לחץ . נכון לעכשיו אני צריכה לעשות שיחה עם הילדה , כי כנראה עוברים . 

בהצלחה! 😘אמא_מאושרתאחרונה
בקשר לדתיות שלכםארץטרופיתיפה

את לא דתיה ולא צריכה להסביר לאנשים מה את עושה ולמה.

קחי בחשבון ש 99.9 % מהחילוניים נוסעים בשבת ולכן גם המסיבות של הילדה וכו' ועוד בלי סוף דברים יהיו בשבת, ואתן תאלצנה להפסיד ולהיות שונות.

להיות דתיה זה הרבה יותר מלא ליסוע בשבת או לא לאכול במקום בלי תעודת כשרות. כפי שכתבתי קודם - אני הייתי במקומך נמנעת מגן דתי , אלא אם הוא ממש משהו שלא מהעולם הזה. אתן לא דתיות וחבל על הבלבול ועל האנרגיות המושקעות בללמוד ולהכנס למשהו שממילא לא שייך לכן.

לעניות דעתי, הילדה צריכה להיות במקום שאליו היא שייכת. אנ י מכירה הרבה מבוגרות שעד היום סוחבות כל מיני מחשבות מוגזמות על ציבורים שהן נאלצו להשתייך אליהם , מבלי שהיתה לכך סיבה מהבית. 

כמובן שאני באופן אישי חושבת שלהיות דתיה זה יותר נכון, יותר טוב ויותר כיף אפילו. אבל זה לא הנושא

במצפה רמון יש גנים ובית ספר תורני סביבתיאנונימי (3)

בזמנו, משפחות מהציבור הכללי שחיפשו חינוך איכותי וביקשו להצטרף. 

שאלו את הרב דוד אביחיל, שהקים את הישיבה התיכונית היחודית שם ועמד בראשה, אם כדאי ואיך כדאי.

אני זוכרת שהרב אביחיל ענה שעד גיל 9 טוב הדבר לילדים, גם אם הם באים מרקע חילוני, שיצטרפו למסגרת דתית. אחרי גיל 9 הסתירה בין בית חילוני למסגרת דתית בולטת ועלולה להפריע מאוד לילד עצמו.

התשובה לא היתה מהפאן ההלכתי. הרב אביחיל ענה להורים עצמם.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך