בעקבות גילוי לא קל על העבר נמלאתי תהיות קשות.d.i.d
אשמח לשמוע את דעתכם מנסיונכם כאנשי משפחה.
התהיות שעלו בי הן בנוגע לעתידי ולתקוות שאני ממלאת עצמי בהן;
אני חולמת למרות הקשיים הנפשיים שלי ולמרות כל מה שעברתי למצוא אדם טוב שיתאים לי, להינשא לו וללדת לו ילדים.
אבל לפתע נמלאתי חששות ונהייתי פסימית.
מה פתאום שאמצא אדם שגם יבין ויקבל אותי ובד בבד יהיה טוב בפני עצמו (כלומר לא אדם עם בעיות נפשיות מסוכנות, למשל)? ואם אמצא, האם מותר לי במצבי לחלום על ילדים? האם זה לא אכזרי ואנוכי כל כך להביא אותם לאמא כמוני, חולה ולא יציבה? ומה אם הטראומות שעברתי יגרמו לי להתנהג בצורה שבה התנהגו כלפיי? האם אני צריכה להקים משפחה על בסיס כה רעוע?

ומנגד, הרי אין איש יודע איזה מין הורה הוא יהיה, ואיש לא מקבל הבטחה לחיים בטוחים חפים מטעויות. ובאמת, כפי שהמטפלת אמרה לי, אני הרי מודעת ומטפלת בכל גורמי הסיכון שלי ולכן הסיכויים שלי להקמת בית בריא ויציב רק הולכים וגדלים. אך לאחר התגלית הכואבת על שרשרת הכאב וההתעללות שממנה נוצרתי, אני פוחדת שאולי אין דרך להימנע מהגורל הקשה שלי, ושאם לא אגדע אותו כאן, אמשיך את שרשרת הסבל, חלילה.

האם אתם מכירים אנשים במצב דומה שהצליחו להקים בית נאמן? (מכירה אישה אחת מדהימה שלמרות שרשרת של התעללות הקימה משפחה לתפארת ואינה חוזרת על טעויות העבר, אבל היא רק אחת.)
האם הייתם מוכנים לתת לילדכם/ חבריכם להינשא לאחת שכמותי? הרי רבים יגידו "לא להכניס עת הראש למיטה חולה" ואין מיטה חולה מזו שלי.
אשמח לשמוע את דעתכם הכנה ולהגיב לשאלות בעניין כדי להבהיר מה שדרוש.
דידי.
ממי..אמא_מאושרת

אני לא מכירה אותך. אין לי מושג מה עברת ועם מה את מתמודדת. אבל נשמע שאת אכן מתמודדת עם זה. וזה מדהים.

אומרים שהבנת הבעיה היא יותר מ-50% של הפתרון, ובמקרה שלך נשמע שאת מבינה את הבעיה היטב.

מקור אחר (קצת יותר מהימן..) טוען ש-40 יום לפני יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לאלמוני

מכירה את זה?

אז נראה שהאחד שלך ממש בדרך.

כל אחד סוחב את התיק שלו על הגב. לפעמים התיק הזה יותר גדול ולפעמים הוא יותר קטן. אבל הוא תמיד שם.

ממה שזה נשמע את מטפלת בתיק שלך, ומתמודדת איתו. וזה מדהים.

שוב, אין לי מושג מה יש שם בתיק, אבל אני חושבת שאם את מודעת למצב את תצליחי לשנות אותו.

המחשבות שאת מזכירה נשמעות מאוד קשות. ואני לא חושבת שהן לוקחות שום אדם למקום טוב יותר. 

לדעתי כדאי לבדוק מה גורם לך להתנער מהן, ולעשות זאת.

תנצלי את העבר שלך בשביל הסקת מסקנות לעתיד. להבין איזה בית בע"ה את רוצה להקים. תבני בעזרתו, אל תתני לו לקחת אותך אחורה.

מקווה שתתעודדי בקרוב. נשיקות.

תודה לך. אני מסכימה עם דברייך וכך הייתי עונה בעצמי לשאלה זוd.i.d
אם נשאלה על ידי אשה אחרת, כמובן.
אלא שחשוב לי לשאול גם את השאלות הקשות ולהתמודד עימן. אני רוצה להיות מודעת באופן מקסימלי למצבי כרגע והאפשרות שישתנה בעתיד, וחלק מזה כולל גם "סקר שוק" לשמוע איך הצליחו אחרות במצבי ומה חושבים על כך אנשים שונים.
אל תפחדי..ד.

ואל תתחשבי ב"גילויים" למיניהם.  הרי את מצבך את מכירה גם לפני כן, עבדת עליו היטב, לאור המצב וההרגשות לדקויותיהן, ומי שעוזרת לך גם מחזקת את זה.

לפעמים, יש "יצר הרע" כזה לאדם, שלמרות שהוא מודע לעצמו היטב, ולכל מיני דברים שעבר, אם "מתגלה" איזה משהו "חדש" הוא אומר לעצמו: רגע, אולי אני....  שטויות. יש לאדם כח גדול של בחירה, עומקים גדולים שאינם תלויים רק ב"מה שעבר" אלא בעומק אישיותו ונשמתו, וכאשר הוא רואה שהוא מצליח לדלות משם כחות, ולהתייצב, ולעלות - אינו צריך להפחיד את עצמו. אדרבה, תישעני על הטוב שבך; וכל דבר לא טוב שהיה ל"ע, תאמרי לעצמך - אני אפעל ההיפך, בנחת, לסלק את החושך ע"י תוספת אור.  יש בכך גם "תיקון".. כי משתמשים ברע, כדי ללמוד עוד יותר את הטוב, ולהעצימו ולהיות אחראים להופעתו בכל מצב.

אל תפחדי, אל תשאלי אחרים מה היו אמרים ל"ילדם שלהם". תמצאי את האחד שמתאים לך. ויש אחרים עם "חבילות" משלהם, שגם-כן טובים ולא רוצים לחזור על טעויות - תמצאו חן זה בעיני זה ותבנו בית בסבלנות, זהירות, מתינות.

ובעז"ה כשתצליחו - תוכלו להיות מענה לכל מיני ששואלים מה שאת שואלת...

הצלחה רבה, שנה טובה. חיזקי ואימצי.

ביג לייקזקנת השבט

רבות מחשבות בלב אדם...זקנת השבט

עזבי אותן לרגע  . אולי כדאי לשאול שאלה אחת פשוטה : מה אני רוצה? אפשר גם לשבת לכתוב את זה .

אם את רוצה אהבה , בעל -קשר אמיץ עם גבר טוב , ילדים -אז למרות כל הקשיים , ועם כל המניעות , ומתוך ידיעה , שתהיינה עצירות ,ותקיעויות -צריך לפעול בכיוון הזה . 

זה אפשרי! ובהצלחה! שנה טובה ומתוקה , שנה של צמיחה מתוך שמחה . 

אך האם זה אנוכי?d.i.d
מה אנוכי? לרצות ילדים?אמא_מאושרת
זה היצר הכי בסיסי שבאדם
ותכלס, אחרי שיש כאלה- הם נהיים משמעות החיים..
איך זה אנוכי לרצות אותם? ולתת להם את כל הטוב?
את חושבת שהורים אחרים מושלמים? כולם עושים את ההכי טוב שלהם..
ממש לא אנוכי..
העובדה שזה טבעי לרצות ילדים לא פוסלת את הדעה שאולי זה אנוכיd.i.d
בודאי שהם נהיים משמעות החיים, אבל לא אביא ילדים לעולם על מנת שתהיה לי משמעות לחיים. זה אינו תפקידם.
מובן שאיש אינו מושלם, אפילו לא הורים. אבל מלכתחילה להביא ילדים למצב כל כך קשה ועם סיכון כל כך גדול?
הרי ייתכן שחלילה אפגע בהם, אם הנסיון שלי בחיי יתגבר על הרצון שלי אי פעם, ולו לשניה.
ייתכן והם יהיו בעצמם פגועי נפש בגלל הנטיה הגנטית להתפרצות של מחלות נפש.
ייתכן שלא אוכל לתפקד כאמא וחלילה אזניח אותם מחוסר ברירה בגלל חוסר איזון נפשי.

בכל מצב בעולם יש הסיכונים שלו, אבל האם אין זה מתפקידנו להימנע מסיכונים מיותרים?
האם אין זה חסר אחריות מצידי לתכנן משפחה כאשר ייתכן שלא תמיד אהיה שם לטפל בה?
א. חלילה.ד.

ב. אם לא תחשבי על עצמך כך, בעז"ה לא יקרה.

ג. לגבי "נטיה גנטית", תשאלי מומחה. אלו דברים שיש בהם סטיטסטיקה, ואפשר לברר מה הסיכון.

ד. בכללי, צריך איזון. כל אדם יכול להגיד שלא אחראי לגדל משפחה שמא לא תמיד "יהיה שם".. יש לך בחירה. אם המציאות מראה שאת מצליחה לתפקד היטב, להיות אחראית, אז יש סיכוי טוב. ולא מגדלים לבד, אלא ביחד.

ומכל מקום, שואלים חוו"ד של המטפלים על הצפי של המצב, ואם הם אומרים שזה סביר - לא להרבות בחששות בלי סוף.

תתייעצי עם אנשי מקצועאמאשוני

שמכירים את המקרה על כל פרטיו ויש להם יותר ניסיון לחוות דעה.

פה בפורום א"א לקחת אחריות ולתת עצה מעשית.

בכללי, יש מצבים שזה אכן חסר אחריות להביא ילדים לעולם (למשל במקרה של אשה שלוקחת סמים בהיריון)

לגבי בן זוג- יש המון מקרים של מצבים מורכבים שהצליחו למצוא בן זוג מתאים. (מתאים זה לא אומר שהוא מתמודד עם אותם דברים בדיוק כמוך, אלא שיש/היו לו התמודדויות כאלו ואחרות שחישלו אותו לחיים והפכו אותו לאדם יותר מיוחד מכל אחד אחר)

ודאי שלא אקבל החלטה משמעותית על סמך התגובות כאןd.i.d
אך חשוב לי לשמוע את הדעות המצויות בקרב אנשים שונים ולקבל נקודות נוספות למחשבה איתן אתמודד ביני לביני.
התייעצתי עם אחד מהגורמים המטפלים בי.d.i.d
התשובה הייתה שבהחלט אהיה אמא טובה אך לגבי זוגיות קיים חשש גדול שאכנס לקשר מזיק ומנצל ואפגע ולכן חשוב לחפש קשר באופן שכלי ומודע וכן לקחת את הזמן לאיטו כדי להעריך נכונה את טיב הקשר והאדם.

בנוסף נאמר לי שכמובן כל זה מתוך נקודת מוצא שברור לי שלא סיימתי עם הטיפול ואני רק בתחילת דרכי בהתמודדות עם טראומות העבר וההשלכות שלהן עליי כיום. אם בעזרת ה' אמצא את האדם שנועד לי, אין זה אומר שהגיע סוף לקשיי אלא קטע חדש בחיי ועימו התמודדויות חדשות שעלולות להציף קשיים נוספים. ולכן יש חשש בעניין זה, נכון לכרגע. אבל התשובה היא שבסוף ודאי אקים משפחה לתפארת, והשאלה היא רק עד כמה כוחותיי יעמדו לי לעשות זאת כבר בזמן הקרוב.
איזה כיף!אמא_מאושרת
להתחיל את השנה עם כאלה בשורות טובות!
ריגשת אותי ושימחת אותי מאוד!! תודה רבה על העדכון!!
מאחלת המון המון המון הצלחה ושתמצאי בקרוב ממש את בן הזוג להקים איתו יחד משפחה מאושרת.
אגב, הרבה ממה שאמר המטפל נכון לכלל- זוגיות תמיד מביאה עימה התמודדויות חדשות שמעלות קשיים חדשים. אבל בע"ה תעברו אותם יחד תוך שמחה והתחזקות.
ואם את מודעת לכך הרי זה כבר צעד גדול בכיוון.
הרבה הצלחה יקרה!
אי אפשר לדעת מה ילד יום (תרתיי משמע)זקנת השבט

המחשבות שלך הן בהחלט ראויות לדיון , והן חשובות . פגשתי אמא , שפחדה שהיא תעשה את הגרוע מכל לילדים שלה . מדובר באשת קריירה מצליחה , נשואה באושר (לא דתיה ) . אז היא הלכה לפסיכולוגית ,ודברה על הדברים ובסופו של תהליך היא אמא נפלאה. אישית , אני לומדת ממנה . 

אז אם את נכנסת להקמת משפחה מתוך מודעות , ושיתוף , ואת נעזרת באחרים -זה יכול להצליח . וכן , רגשות האשם והפחדים, והחרדות וההתלבטויות  הם שם-אצל רובנו נדמה לי . אני יודעת , שאצלי  . אבל אם לא תנסי , לעולם לא תדעי . אני שמחה , שנפלה בחלקי הזכות להיות אמא , ומתפללת על זה . 

ממש לאנונימיאחרונה

אם את מודעת ומטפלת בבעיה אין שום סיבה שזה יהיה אנוכי.

יש ילדים מאושרים להורים נכים וילדים מסכנים להורים שלא חסר להם כלום (או שאולי חסר להם קצת זמן ורגישות לילד..)

אני לא יודעת אם זה יהיה קל אבל אל תרפי מהרצון הזה לבנות בית בריא בעז"ה

אפשר להגיד שלכום יש דברים שהם לוקחים מהבית ויש דברים שהם ממש לא רוצים לקחת, ובסוף הרבה מתנהגים כמו בבית, אבל אם מודעים למה בדיוק אני לא רוצה לקחת אז עובדים קשה ולא נותנים לזה להכנס לד' אמות שלך.

בהצלחה יקרה

לגלות סוד ?זקנת השבט

רוב מה שאנחנו עושים בעולם הזה , יש בו גם אנוכיות. אפילו אלו שעושים מעשי חסד , הם עושים את זה -כי במקום מסויים זה מענג ומשמח , את מי ? נכון אותם עצמם . 

יקרה!הקולה טובה

אני חושבת שזו בעיקר שאלה לשאול את מי שכבר "ניסה"

לדבר עם אנשים אחרים שיש להם קושי דומה- והקימו בית.

לברר מה יכול להיות יותר בעייתי- ואיך אפשר להתגבר על זה.

אני לא יודעת באיזה מצב את כרגע, ומה הסיכוי שתהיה רגרסיה.

אבל בעז"ה יכול להיות שגם אם יש דברים שהם יותר מורכבם- אז לחפש אותם, ולחפש להם פתרונות.

(נניח- אם את מפחדת לפגוע בילדים- אז קודם לברר בספרות הרפואית אם אכן היו מקרים כאלו, ואם כן- אז נערכים בהתאם ודואגים שלא ישארו איתך לבד.)

ואל תחשבי בכלל להתחתן עם בנ"א שיש לו צל צילה של בעיה נפשית.

לענ"ד את חייבת שתהיה לו נפש חזקה ובריאה. כדי שיהיה צד אחד יציב. 

לא כי זה בנ"א פחות טוב- אלא כי לך זה לא נכון.

ואני מאמינה שתמצאי בנ"א מדהים וטוב שיראה אותך כמו שאת- עם כל הטוב שיש בך.

למען האמת אמרת דבר שאני מסכימה איתו לחלוטיןd.i.d
זמן רב אני אומרת שלעניות דעתי לא יהיה חכם שאשתדך עם אדם בעל הפרעה נפשית דומה לשלי כי אז אנו עלולים להחליש זה את זו ולא לתפקד במקביל כך שלא יישאר מי שירים את השני.
לעומת זאת אדם עם קושי אחר לחלוטין שלימד אותו להיות חזק ועם חוסן נפשי יכול להתאים כך שאני אוכל לסייע לו בקושי שלו, ללא השלכות על עצמי, והוא יוכל לסייע לי בקשיי מבלי שהם יפילו אותו.

שמחה לשמוע שהדעה הזאת קיימת במקום נוסף.
אני לא מדברת רק על הפרעה הדומה לשלך.הקולה טובה

אלא על כל הפרעה שהיא בתחום הנפש.

חשוב שיהיה יציב מאד- דווקא כי את לא.

ומי שטוען שאת צריכה לחפש מישהו שדומה לך- לענ"ד טועה לחלוטין.

כשאדם נמצא במקום כמו שלך- הוא חייב עוגן סופר חזר ויציב.

ואני אומרת את זה גם מהיכרות שלי עם מקרים מקרוב.

אם את רוצה- יש לי עוד מחשבות ותובנות, אבל הן אישיות מדי. אז את מוזמנת לאישי.

אכן,ד.

כל אחד יחזק את השני עם ה"חבילה" שלו..

והמכנה המשותף - אנשים שהתמודדו, עלו, ויש להם הרצון, הנסיון והיכולת להתקדם.

הרבה הצלחה.

ממליצה לך להתייעץ עם אמיר אוחנהאנונימי (2)

בס"ד

או לפחות לשמוע ממנו את הסיפור שלו..

הגיע מרקע לא פשוט, בנה בית לתפארת. 

היום הוא גם יועץ זוגי וכדו'.. 

אדם מיוחד מאוד..

http://www.m-mapalim.co.il/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96.html

יקרה, יש סרט בשם "אמא לא משוגעת"אנונימי (3)

לא ראיתי אותו, ראיתי רק את הפרומו ביוטיוב.

מדבר על משפ' כשהאמא עם הפרעות נפשיות.

התחברתי אליו בגלל שאני בדיכאון אחרי לידה..

שווה לברר ולראות ואולי גם להתייעץ עם אם המשפ'.

בהצלחה רבה!!

הרבה הצלחה!אוהב תורה
נישואין ובניית בית הן משימות חשובות הן לצד הפרטי והן לצד הכלל ישראלי.
כל אדם רוצה לבנות את ביתו, כשם שכל אדם רוצה לחיות ולשם כך הוא אוכל ושותה ונהנה.
כמובן, שישנה מעלה בהיות מחשבת האדם נתונה לטובת הכלל, אך אסור לו להזניח את עצמו לשם כך - ואדרבה, פעמים רבות, דווקא התועלת האישית היא גם התועלת הכללית.
חלילה לנו להימנע מלעשות מעשים טובים, מתוך מחשבה שיש בזה צד של אנוכיות.
הקב"ה נותן לכל אחד את הקשיים שעימו הוא יכול להתמודד. לפי כח הגמל; כך מעמיסים עליו...

אני מכיר אשה שהתמודדה עם קשיים רבים.
לא מהסוג שלך, אבל בכל זאת, היתה מלאה חששות שונים, בעקבות מצבים לא פשוטים.
הוריה חיכו שנים רבות עד ללידתה, אמה נפטרה עליה בצעירותה, היא עצמה היתה מאושפזת זמן מה אחר כך בבעיות רפואיות שונות, היתה צריכה להתמודד עם מצבים מתוחים בביתה עם אביה ואחיה, שגם להם היו בעיות רפואיות, ועוד בעיות שונות. ברוך ה' היא זכתה להתחתן. היא היתה מלאת חששות שמא לא תוכל ללדת, בעיקר בשנתיים הראשונות לנישואיה. ב"ה אביה זכה לראות שני ילדים ממנה בטרם הוא נפטר, ולפני כחודש היא ילדה את בנה הששי.
מאיפה אני יודע?
פשוט, כי אני נשוי לה...
אנשים חמודים. אשריכם. הרבה שמחה וטוב..ד.

תודהאוהב תורה
ברוך ה' כיום אין במשפחתנו בעיות רפואיות חריגות, וכולם בריאים ושלמים. שנה טובה ובהצלחה!
סיפור חיי.אחות לנו קטנה

בס"ד

נשמה. אם לא היה עכשיו ערב ראש השנה וים של הכנות, הייתי יושבת לכתוב לך תגובה ארוכה ומפורטת.

אז בכמה משפטים קצרים:

אל תפחדי. אני לא מכירה את כל העולם, אני מכירה אותי, את אחיי, את אחיותיי. מכירה את בעלי, שגם הוא עבר חיים לא קלים עם אמא חולה בנפשה. ההורים שלי לא טיפלו בעצמם, מעולם. הם אפילו לא הבינו שהם צריכים את זה. והנה, ברוך ה', תודה לה' - כולנו הקמנו בתים לתפארת. ואני אגיד לך משהו - אנחנו הרבה יותר טובים מהרבה ילדים שגדלו להורים "נורמאלים". יש לנו חוויות ילדות נהדרות. והילדים שלנו ברוך ה' מאושרים גם הם.

תבורכי על כל הרצונות הטובים שלך. מאחלת לך שתזכי בקרוב ממש להתחתן, להקים בית וללדת ילדים. את תהיי, אמא נפלאה ומתוקה, זה בטוח!

שנה טובה.

התגובות כל כך מרגשות. העולם הזה מלא נסיונותארלט

והשם הטוב עוזר. רק בשורות טובות.

חיזקת על הדרך גם אותיזקנת השבט

אשמח לשמוע בהרחבה.d.i.d
אני לא יודעת אם זה שייך, אבל כותבת בכל זאת..אנונימי (4)
אבל גדלתי בבית כשאמא שלי עם דיכאון. וכן, ברור שעכשיו במבט לאחור היתה לי ילדות טיפה שונה שילדים אחרים, אבל גם לי היה טוב. ולדעתי אם את בטיפול ויש לך תמיכה, אז בע"ה תקימי בית טוב
ודאי שייך.d.i.d
אמנם ההפרעה ממנה אני סובלת דרמטית יותר מדיכאון ומורכבת יותר, אך אוכל ללמוד המון גם מהחוויה שלך עם אמא שסבלה מדיכאון.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך