בעקבות גילוי לא קל על העבר נמלאתי תהיות קשות.d.i.d
אשמח לשמוע את דעתכם מנסיונכם כאנשי משפחה.
התהיות שעלו בי הן בנוגע לעתידי ולתקוות שאני ממלאת עצמי בהן;
אני חולמת למרות הקשיים הנפשיים שלי ולמרות כל מה שעברתי למצוא אדם טוב שיתאים לי, להינשא לו וללדת לו ילדים.
אבל לפתע נמלאתי חששות ונהייתי פסימית.
מה פתאום שאמצא אדם שגם יבין ויקבל אותי ובד בבד יהיה טוב בפני עצמו (כלומר לא אדם עם בעיות נפשיות מסוכנות, למשל)? ואם אמצא, האם מותר לי במצבי לחלום על ילדים? האם זה לא אכזרי ואנוכי כל כך להביא אותם לאמא כמוני, חולה ולא יציבה? ומה אם הטראומות שעברתי יגרמו לי להתנהג בצורה שבה התנהגו כלפיי? האם אני צריכה להקים משפחה על בסיס כה רעוע?

ומנגד, הרי אין איש יודע איזה מין הורה הוא יהיה, ואיש לא מקבל הבטחה לחיים בטוחים חפים מטעויות. ובאמת, כפי שהמטפלת אמרה לי, אני הרי מודעת ומטפלת בכל גורמי הסיכון שלי ולכן הסיכויים שלי להקמת בית בריא ויציב רק הולכים וגדלים. אך לאחר התגלית הכואבת על שרשרת הכאב וההתעללות שממנה נוצרתי, אני פוחדת שאולי אין דרך להימנע מהגורל הקשה שלי, ושאם לא אגדע אותו כאן, אמשיך את שרשרת הסבל, חלילה.

האם אתם מכירים אנשים במצב דומה שהצליחו להקים בית נאמן? (מכירה אישה אחת מדהימה שלמרות שרשרת של התעללות הקימה משפחה לתפארת ואינה חוזרת על טעויות העבר, אבל היא רק אחת.)
האם הייתם מוכנים לתת לילדכם/ חבריכם להינשא לאחת שכמותי? הרי רבים יגידו "לא להכניס עת הראש למיטה חולה" ואין מיטה חולה מזו שלי.
אשמח לשמוע את דעתכם הכנה ולהגיב לשאלות בעניין כדי להבהיר מה שדרוש.
דידי.
ממי..אמא_מאושרת

אני לא מכירה אותך. אין לי מושג מה עברת ועם מה את מתמודדת. אבל נשמע שאת אכן מתמודדת עם זה. וזה מדהים.

אומרים שהבנת הבעיה היא יותר מ-50% של הפתרון, ובמקרה שלך נשמע שאת מבינה את הבעיה היטב.

מקור אחר (קצת יותר מהימן..) טוען ש-40 יום לפני יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לאלמוני

מכירה את זה?

אז נראה שהאחד שלך ממש בדרך.

כל אחד סוחב את התיק שלו על הגב. לפעמים התיק הזה יותר גדול ולפעמים הוא יותר קטן. אבל הוא תמיד שם.

ממה שזה נשמע את מטפלת בתיק שלך, ומתמודדת איתו. וזה מדהים.

שוב, אין לי מושג מה יש שם בתיק, אבל אני חושבת שאם את מודעת למצב את תצליחי לשנות אותו.

המחשבות שאת מזכירה נשמעות מאוד קשות. ואני לא חושבת שהן לוקחות שום אדם למקום טוב יותר. 

לדעתי כדאי לבדוק מה גורם לך להתנער מהן, ולעשות זאת.

תנצלי את העבר שלך בשביל הסקת מסקנות לעתיד. להבין איזה בית בע"ה את רוצה להקים. תבני בעזרתו, אל תתני לו לקחת אותך אחורה.

מקווה שתתעודדי בקרוב. נשיקות.

תודה לך. אני מסכימה עם דברייך וכך הייתי עונה בעצמי לשאלה זוd.i.d
אם נשאלה על ידי אשה אחרת, כמובן.
אלא שחשוב לי לשאול גם את השאלות הקשות ולהתמודד עימן. אני רוצה להיות מודעת באופן מקסימלי למצבי כרגע והאפשרות שישתנה בעתיד, וחלק מזה כולל גם "סקר שוק" לשמוע איך הצליחו אחרות במצבי ומה חושבים על כך אנשים שונים.
אל תפחדי..ד.

ואל תתחשבי ב"גילויים" למיניהם.  הרי את מצבך את מכירה גם לפני כן, עבדת עליו היטב, לאור המצב וההרגשות לדקויותיהן, ומי שעוזרת לך גם מחזקת את זה.

לפעמים, יש "יצר הרע" כזה לאדם, שלמרות שהוא מודע לעצמו היטב, ולכל מיני דברים שעבר, אם "מתגלה" איזה משהו "חדש" הוא אומר לעצמו: רגע, אולי אני....  שטויות. יש לאדם כח גדול של בחירה, עומקים גדולים שאינם תלויים רק ב"מה שעבר" אלא בעומק אישיותו ונשמתו, וכאשר הוא רואה שהוא מצליח לדלות משם כחות, ולהתייצב, ולעלות - אינו צריך להפחיד את עצמו. אדרבה, תישעני על הטוב שבך; וכל דבר לא טוב שהיה ל"ע, תאמרי לעצמך - אני אפעל ההיפך, בנחת, לסלק את החושך ע"י תוספת אור.  יש בכך גם "תיקון".. כי משתמשים ברע, כדי ללמוד עוד יותר את הטוב, ולהעצימו ולהיות אחראים להופעתו בכל מצב.

אל תפחדי, אל תשאלי אחרים מה היו אמרים ל"ילדם שלהם". תמצאי את האחד שמתאים לך. ויש אחרים עם "חבילות" משלהם, שגם-כן טובים ולא רוצים לחזור על טעויות - תמצאו חן זה בעיני זה ותבנו בית בסבלנות, זהירות, מתינות.

ובעז"ה כשתצליחו - תוכלו להיות מענה לכל מיני ששואלים מה שאת שואלת...

הצלחה רבה, שנה טובה. חיזקי ואימצי.

ביג לייקזקנת השבט

רבות מחשבות בלב אדם...זקנת השבט

עזבי אותן לרגע  . אולי כדאי לשאול שאלה אחת פשוטה : מה אני רוצה? אפשר גם לשבת לכתוב את זה .

אם את רוצה אהבה , בעל -קשר אמיץ עם גבר טוב , ילדים -אז למרות כל הקשיים , ועם כל המניעות , ומתוך ידיעה , שתהיינה עצירות ,ותקיעויות -צריך לפעול בכיוון הזה . 

זה אפשרי! ובהצלחה! שנה טובה ומתוקה , שנה של צמיחה מתוך שמחה . 

אך האם זה אנוכי?d.i.d
מה אנוכי? לרצות ילדים?אמא_מאושרת
זה היצר הכי בסיסי שבאדם
ותכלס, אחרי שיש כאלה- הם נהיים משמעות החיים..
איך זה אנוכי לרצות אותם? ולתת להם את כל הטוב?
את חושבת שהורים אחרים מושלמים? כולם עושים את ההכי טוב שלהם..
ממש לא אנוכי..
העובדה שזה טבעי לרצות ילדים לא פוסלת את הדעה שאולי זה אנוכיd.i.d
בודאי שהם נהיים משמעות החיים, אבל לא אביא ילדים לעולם על מנת שתהיה לי משמעות לחיים. זה אינו תפקידם.
מובן שאיש אינו מושלם, אפילו לא הורים. אבל מלכתחילה להביא ילדים למצב כל כך קשה ועם סיכון כל כך גדול?
הרי ייתכן שחלילה אפגע בהם, אם הנסיון שלי בחיי יתגבר על הרצון שלי אי פעם, ולו לשניה.
ייתכן והם יהיו בעצמם פגועי נפש בגלל הנטיה הגנטית להתפרצות של מחלות נפש.
ייתכן שלא אוכל לתפקד כאמא וחלילה אזניח אותם מחוסר ברירה בגלל חוסר איזון נפשי.

בכל מצב בעולם יש הסיכונים שלו, אבל האם אין זה מתפקידנו להימנע מסיכונים מיותרים?
האם אין זה חסר אחריות מצידי לתכנן משפחה כאשר ייתכן שלא תמיד אהיה שם לטפל בה?
א. חלילה.ד.

ב. אם לא תחשבי על עצמך כך, בעז"ה לא יקרה.

ג. לגבי "נטיה גנטית", תשאלי מומחה. אלו דברים שיש בהם סטיטסטיקה, ואפשר לברר מה הסיכון.

ד. בכללי, צריך איזון. כל אדם יכול להגיד שלא אחראי לגדל משפחה שמא לא תמיד "יהיה שם".. יש לך בחירה. אם המציאות מראה שאת מצליחה לתפקד היטב, להיות אחראית, אז יש סיכוי טוב. ולא מגדלים לבד, אלא ביחד.

ומכל מקום, שואלים חוו"ד של המטפלים על הצפי של המצב, ואם הם אומרים שזה סביר - לא להרבות בחששות בלי סוף.

תתייעצי עם אנשי מקצועאמאשוני

שמכירים את המקרה על כל פרטיו ויש להם יותר ניסיון לחוות דעה.

פה בפורום א"א לקחת אחריות ולתת עצה מעשית.

בכללי, יש מצבים שזה אכן חסר אחריות להביא ילדים לעולם (למשל במקרה של אשה שלוקחת סמים בהיריון)

לגבי בן זוג- יש המון מקרים של מצבים מורכבים שהצליחו למצוא בן זוג מתאים. (מתאים זה לא אומר שהוא מתמודד עם אותם דברים בדיוק כמוך, אלא שיש/היו לו התמודדויות כאלו ואחרות שחישלו אותו לחיים והפכו אותו לאדם יותר מיוחד מכל אחד אחר)

ודאי שלא אקבל החלטה משמעותית על סמך התגובות כאןd.i.d
אך חשוב לי לשמוע את הדעות המצויות בקרב אנשים שונים ולקבל נקודות נוספות למחשבה איתן אתמודד ביני לביני.
התייעצתי עם אחד מהגורמים המטפלים בי.d.i.d
התשובה הייתה שבהחלט אהיה אמא טובה אך לגבי זוגיות קיים חשש גדול שאכנס לקשר מזיק ומנצל ואפגע ולכן חשוב לחפש קשר באופן שכלי ומודע וכן לקחת את הזמן לאיטו כדי להעריך נכונה את טיב הקשר והאדם.

בנוסף נאמר לי שכמובן כל זה מתוך נקודת מוצא שברור לי שלא סיימתי עם הטיפול ואני רק בתחילת דרכי בהתמודדות עם טראומות העבר וההשלכות שלהן עליי כיום. אם בעזרת ה' אמצא את האדם שנועד לי, אין זה אומר שהגיע סוף לקשיי אלא קטע חדש בחיי ועימו התמודדויות חדשות שעלולות להציף קשיים נוספים. ולכן יש חשש בעניין זה, נכון לכרגע. אבל התשובה היא שבסוף ודאי אקים משפחה לתפארת, והשאלה היא רק עד כמה כוחותיי יעמדו לי לעשות זאת כבר בזמן הקרוב.
איזה כיף!אמא_מאושרת
להתחיל את השנה עם כאלה בשורות טובות!
ריגשת אותי ושימחת אותי מאוד!! תודה רבה על העדכון!!
מאחלת המון המון המון הצלחה ושתמצאי בקרוב ממש את בן הזוג להקים איתו יחד משפחה מאושרת.
אגב, הרבה ממה שאמר המטפל נכון לכלל- זוגיות תמיד מביאה עימה התמודדויות חדשות שמעלות קשיים חדשים. אבל בע"ה תעברו אותם יחד תוך שמחה והתחזקות.
ואם את מודעת לכך הרי זה כבר צעד גדול בכיוון.
הרבה הצלחה יקרה!
אי אפשר לדעת מה ילד יום (תרתיי משמע)זקנת השבט

המחשבות שלך הן בהחלט ראויות לדיון , והן חשובות . פגשתי אמא , שפחדה שהיא תעשה את הגרוע מכל לילדים שלה . מדובר באשת קריירה מצליחה , נשואה באושר (לא דתיה ) . אז היא הלכה לפסיכולוגית ,ודברה על הדברים ובסופו של תהליך היא אמא נפלאה. אישית , אני לומדת ממנה . 

אז אם את נכנסת להקמת משפחה מתוך מודעות , ושיתוף , ואת נעזרת באחרים -זה יכול להצליח . וכן , רגשות האשם והפחדים, והחרדות וההתלבטויות  הם שם-אצל רובנו נדמה לי . אני יודעת , שאצלי  . אבל אם לא תנסי , לעולם לא תדעי . אני שמחה , שנפלה בחלקי הזכות להיות אמא , ומתפללת על זה . 

ממש לאנונימיאחרונה

אם את מודעת ומטפלת בבעיה אין שום סיבה שזה יהיה אנוכי.

יש ילדים מאושרים להורים נכים וילדים מסכנים להורים שלא חסר להם כלום (או שאולי חסר להם קצת זמן ורגישות לילד..)

אני לא יודעת אם זה יהיה קל אבל אל תרפי מהרצון הזה לבנות בית בריא בעז"ה

אפשר להגיד שלכום יש דברים שהם לוקחים מהבית ויש דברים שהם ממש לא רוצים לקחת, ובסוף הרבה מתנהגים כמו בבית, אבל אם מודעים למה בדיוק אני לא רוצה לקחת אז עובדים קשה ולא נותנים לזה להכנס לד' אמות שלך.

בהצלחה יקרה

לגלות סוד ?זקנת השבט

רוב מה שאנחנו עושים בעולם הזה , יש בו גם אנוכיות. אפילו אלו שעושים מעשי חסד , הם עושים את זה -כי במקום מסויים זה מענג ומשמח , את מי ? נכון אותם עצמם . 

יקרה!הקולה טובה

אני חושבת שזו בעיקר שאלה לשאול את מי שכבר "ניסה"

לדבר עם אנשים אחרים שיש להם קושי דומה- והקימו בית.

לברר מה יכול להיות יותר בעייתי- ואיך אפשר להתגבר על זה.

אני לא יודעת באיזה מצב את כרגע, ומה הסיכוי שתהיה רגרסיה.

אבל בעז"ה יכול להיות שגם אם יש דברים שהם יותר מורכבם- אז לחפש אותם, ולחפש להם פתרונות.

(נניח- אם את מפחדת לפגוע בילדים- אז קודם לברר בספרות הרפואית אם אכן היו מקרים כאלו, ואם כן- אז נערכים בהתאם ודואגים שלא ישארו איתך לבד.)

ואל תחשבי בכלל להתחתן עם בנ"א שיש לו צל צילה של בעיה נפשית.

לענ"ד את חייבת שתהיה לו נפש חזקה ובריאה. כדי שיהיה צד אחד יציב. 

לא כי זה בנ"א פחות טוב- אלא כי לך זה לא נכון.

ואני מאמינה שתמצאי בנ"א מדהים וטוב שיראה אותך כמו שאת- עם כל הטוב שיש בך.

למען האמת אמרת דבר שאני מסכימה איתו לחלוטיןd.i.d
זמן רב אני אומרת שלעניות דעתי לא יהיה חכם שאשתדך עם אדם בעל הפרעה נפשית דומה לשלי כי אז אנו עלולים להחליש זה את זו ולא לתפקד במקביל כך שלא יישאר מי שירים את השני.
לעומת זאת אדם עם קושי אחר לחלוטין שלימד אותו להיות חזק ועם חוסן נפשי יכול להתאים כך שאני אוכל לסייע לו בקושי שלו, ללא השלכות על עצמי, והוא יוכל לסייע לי בקשיי מבלי שהם יפילו אותו.

שמחה לשמוע שהדעה הזאת קיימת במקום נוסף.
אני לא מדברת רק על הפרעה הדומה לשלך.הקולה טובה

אלא על כל הפרעה שהיא בתחום הנפש.

חשוב שיהיה יציב מאד- דווקא כי את לא.

ומי שטוען שאת צריכה לחפש מישהו שדומה לך- לענ"ד טועה לחלוטין.

כשאדם נמצא במקום כמו שלך- הוא חייב עוגן סופר חזר ויציב.

ואני אומרת את זה גם מהיכרות שלי עם מקרים מקרוב.

אם את רוצה- יש לי עוד מחשבות ותובנות, אבל הן אישיות מדי. אז את מוזמנת לאישי.

אכן,ד.

כל אחד יחזק את השני עם ה"חבילה" שלו..

והמכנה המשותף - אנשים שהתמודדו, עלו, ויש להם הרצון, הנסיון והיכולת להתקדם.

הרבה הצלחה.

ממליצה לך להתייעץ עם אמיר אוחנהאנונימי (2)

בס"ד

או לפחות לשמוע ממנו את הסיפור שלו..

הגיע מרקע לא פשוט, בנה בית לתפארת. 

היום הוא גם יועץ זוגי וכדו'.. 

אדם מיוחד מאוד..

http://www.m-mapalim.co.il/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96.html

יקרה, יש סרט בשם "אמא לא משוגעת"אנונימי (3)

לא ראיתי אותו, ראיתי רק את הפרומו ביוטיוב.

מדבר על משפ' כשהאמא עם הפרעות נפשיות.

התחברתי אליו בגלל שאני בדיכאון אחרי לידה..

שווה לברר ולראות ואולי גם להתייעץ עם אם המשפ'.

בהצלחה רבה!!

הרבה הצלחה!אוהב תורה
נישואין ובניית בית הן משימות חשובות הן לצד הפרטי והן לצד הכלל ישראלי.
כל אדם רוצה לבנות את ביתו, כשם שכל אדם רוצה לחיות ולשם כך הוא אוכל ושותה ונהנה.
כמובן, שישנה מעלה בהיות מחשבת האדם נתונה לטובת הכלל, אך אסור לו להזניח את עצמו לשם כך - ואדרבה, פעמים רבות, דווקא התועלת האישית היא גם התועלת הכללית.
חלילה לנו להימנע מלעשות מעשים טובים, מתוך מחשבה שיש בזה צד של אנוכיות.
הקב"ה נותן לכל אחד את הקשיים שעימו הוא יכול להתמודד. לפי כח הגמל; כך מעמיסים עליו...

אני מכיר אשה שהתמודדה עם קשיים רבים.
לא מהסוג שלך, אבל בכל זאת, היתה מלאה חששות שונים, בעקבות מצבים לא פשוטים.
הוריה חיכו שנים רבות עד ללידתה, אמה נפטרה עליה בצעירותה, היא עצמה היתה מאושפזת זמן מה אחר כך בבעיות רפואיות שונות, היתה צריכה להתמודד עם מצבים מתוחים בביתה עם אביה ואחיה, שגם להם היו בעיות רפואיות, ועוד בעיות שונות. ברוך ה' היא זכתה להתחתן. היא היתה מלאת חששות שמא לא תוכל ללדת, בעיקר בשנתיים הראשונות לנישואיה. ב"ה אביה זכה לראות שני ילדים ממנה בטרם הוא נפטר, ולפני כחודש היא ילדה את בנה הששי.
מאיפה אני יודע?
פשוט, כי אני נשוי לה...
אנשים חמודים. אשריכם. הרבה שמחה וטוב..ד.

תודהאוהב תורה
ברוך ה' כיום אין במשפחתנו בעיות רפואיות חריגות, וכולם בריאים ושלמים. שנה טובה ובהצלחה!
סיפור חיי.אחות לנו קטנה

בס"ד

נשמה. אם לא היה עכשיו ערב ראש השנה וים של הכנות, הייתי יושבת לכתוב לך תגובה ארוכה ומפורטת.

אז בכמה משפטים קצרים:

אל תפחדי. אני לא מכירה את כל העולם, אני מכירה אותי, את אחיי, את אחיותיי. מכירה את בעלי, שגם הוא עבר חיים לא קלים עם אמא חולה בנפשה. ההורים שלי לא טיפלו בעצמם, מעולם. הם אפילו לא הבינו שהם צריכים את זה. והנה, ברוך ה', תודה לה' - כולנו הקמנו בתים לתפארת. ואני אגיד לך משהו - אנחנו הרבה יותר טובים מהרבה ילדים שגדלו להורים "נורמאלים". יש לנו חוויות ילדות נהדרות. והילדים שלנו ברוך ה' מאושרים גם הם.

תבורכי על כל הרצונות הטובים שלך. מאחלת לך שתזכי בקרוב ממש להתחתן, להקים בית וללדת ילדים. את תהיי, אמא נפלאה ומתוקה, זה בטוח!

שנה טובה.

התגובות כל כך מרגשות. העולם הזה מלא נסיונותארלט

והשם הטוב עוזר. רק בשורות טובות.

חיזקת על הדרך גם אותיזקנת השבט

אשמח לשמוע בהרחבה.d.i.d
אני לא יודעת אם זה שייך, אבל כותבת בכל זאת..אנונימי (4)
אבל גדלתי בבית כשאמא שלי עם דיכאון. וכן, ברור שעכשיו במבט לאחור היתה לי ילדות טיפה שונה שילדים אחרים, אבל גם לי היה טוב. ולדעתי אם את בטיפול ויש לך תמיכה, אז בע"ה תקימי בית טוב
ודאי שייך.d.i.d
אמנם ההפרעה ממנה אני סובלת דרמטית יותר מדיכאון ומורכבת יותר, אך אוכל ללמוד המון גם מהחוויה שלך עם אמא שסבלה מדיכאון.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך