אני לא זורמת בעלילאנונימי (פותח)

אני אשכרה שמיניסטית ואני פשוט מרגישה לא זורמת.

אנ יאוהבת את אזור הנוחות שלי. לא תמיד אוהבת לצאת עם כל השכבה לבלות. יש לי פחד מטיולים שנתיים ואני לא יודעת איך אני אעבור את ה"מסע עצמי" שיהיה לנו במשך שלושה ימים.

אני לא שמיניסטית עם "רעל" בעיניים.

אני מעדיפה להיות בבית ולצייר או לכתוב מאשר להישאר באולפנה עד מאוחר ולצחוק עם כולם או לארגן איזו פעילות.

מרגישה תקועה וכאילו אני לא מחוברת מספיק עם כולם למרות שיש לי כמה חברות מדהימות (שהם אגב יותר זורמות ממני).

אני מרגישה דפוקה ממש בקטע הזה. מצד אחד זה נוח לי מצד שני אני הכי מפחדת שזה ידפוק אותי בקטע של השידוכים שישאלו אותי "לאיפה יצאת\מה\כמה עשית באולפנה?" ואז יגלו שאני סתם אחת.

סליחה על החפירה הייתי חייבת לפרוק.

מה לעשות? 

בטוח לא אני כתבתי אתזה?אנונימי (3)

כנראה שלא.. אנונימי (פותח)

נחמד לדעת שיש עוד שמרגישות כמוני..

את מנסה להתגבר על זה?

כל כך מזדההפסידונית

זאת בדיוק אני מלפני כמה ששנים.

איך מתגברים? משתפשפים.

כן, זה עד כדי כך פשוט.

יוצאים עם חברות בכוח, מדברים, צוחקים ובסופו של דבר זה הופך להיות חלק ממך ואת מרגישה בנוח עם זה.

אם בא לך באישי - ממש בכיף חיוך

הבעיה היא שניסיתיאנונימי (פותח)
ניסיתי ולא נהנתי ולכן אני נסוגה!
וזה מצד אחד קצת מתסכל כי זה חוסם אותי
מבינה אותךךךחופשה בצפון
זה בסדר. גמאני כזו... לא חייבים לזרום. זה 4 שנים מהחיים ביחס ל120... לא קרה כלום. לא חייבת לזרום... בשידוכים אפשר לומר שלא נהנת באולפנה. .. חחח
מי אמר שאת חייבת לצאת עם כולם לכל מקום?שירה חדשה~

מי אמר שאת חייבת להיות זורמת ונחמדה לכולם ועם רעל בעיניים?

נוח לך בבית? תישארי שם. זכותך המלאה.

אם מישו ישאל על זה בשידוכים זה בעיה שלו. אבל קשה לי להאמין שמישו יהיה מספיק טיפש לשאול על זה..

יש בנות מורעלות, שיוצרות ועושות ופועלות וכולם מכירים אותם.ויש בנות שמעדיפות להיות בבית עם החברות שלהן בלבד או אפילו עם עט ודף.

את מהסוג השני, וזה לא אומר עליך שום דבר רע.

יש כאלה, ויש כאלה. העיקר שיהיה לך טוב עם מי שאת

מותר לכתוב למרות שסיימתי את האולפנה לפני שנים?שוקולד לבן

(ככה זה כשיש קישור בדף הראשי )

אני רק רוצה להרגיע אותך בשני דברים-

א- את ממש לא דפוקה, זה נורמלי לחלוטין. כל אחת והאופי שלה. יש יותר שקטות ויותר רועשות.

יכול להיות גם שסתם לא טוב לך עם רוב החברות בכיתה ועם בנות אחרות בשלבים עתידיים כן תזרמי יותר (קורה הרבה). 

תעשי מה שטוב לך, אם טוב לך להיות בבית ולצייר אז תעשי את זה. זה האופי שלך, ותקבלי אותו כי הוא מכלול אישיותך המדהימה (ואני בטוחה בזה)

רק תוודאי שאת בקשר עם חברות (גם 2-3 חברות זה טוב) ולא מתבודדת כל היום לבד בבית,

כי בגילאים האלה מפתחים קשרים וזה משפיע על קשרים עתידיים שיהיו לך (לא חובה בנות מהכיתה),

ולדברים העיקריים בכיתה כן כדאי לך ללכת כדי שלא תתוייגי כמוזרה או מתבודדת. מדובר על טיולים שנתיים וכאלה לא מעבר

ב- משידוכים את וודאי שלא צריכה לדאוג. מכמה סיבות-

דבר ראשון, את מחפשת מישהו שיתאים לך, ולא לחברות שלך. מישהו כזה גם יחפש בחורה שקטה ופנימית יותר, כזו שיש לה כמה חברות טובות אבל לא דווקא זורמת ופעילה בחוץ (תכונות שהן לא בהכרח יתרון בחיי הנישואין) כך שזה לא אמור להטריד אותך

דבר שני, כשמגיעים לשידוכים ועד שמתחתנים בד"כ לוקח זמן. זה מתחיל בממוצע מסוף השרות לאומי ובד"כ גם נמשך ללימודים האקדמאים ולפעמים גם אחר כך. בשלבים האלה האולפנה כבר כמעט ולא רלוונטית. מה שרלוונטי זה איפה את נמצאת באותו שלב- שרות לאומי, לימודים אקדמאים, עבודה, ועל הנושאים האלו תדברו. האולפנה כבר כמעט לא תהיה לך בראש ולכן אוטומטית לא כמעט ולא תעלה בתור נושאי שיחה. כך שממש לא הייתי חוששת משאלות כאלה, כי סביר שהן בכלל לא יעלו. מי שנמצא בתוך הלימודים לתואר כבר כמעט ולא חושב על הלימודים באולפנה, הם כל כך רחוקים..

(וגם אם תעלה שאלה כזו את לא אמורה להתנצל, זה האופי שלך ובחור אמור לקבל אותך כמו שאת)

מקווה שעודדתי אותך ואת כבר לא מרגישה דפוקה, כי ביטחון עצמי דווקא כן חשב שיהיה לך, גם לשידוכים

ואם מרגיע אותך לשמוע על דוגמא ממשית-

גם לי היה ככה באולפנה וחששתי מהשידוכים, ובסוף התחלתי לצאת לפגישות בלימודים האקדמאים בכלל, והנושא לא עלה כמעט. כשכבר נפגשתי עם בעלי אחרי זמן, האולפנה כל כך לא היתה רלוונטית שאני לא בטוחה שהיא עלתה בכלל בפגישות..

והאמת היא שגם אם הייתי מספרת זה לא היה רלוונטי, כי הוא בעצמו לא היה הכי חברותי בישיבה התיכונית

במקומות אחרים שיותר התאימו לנו שנינו היינו חברותיים יותר..

ב"ה זה לא דבר שמשפיע בכלל על הצלחה בנישואין ובחיים בכללי

מסכימה עם כל מילה!*סמיילית*

גמאני פולשת לפה בגלל הקישור בראשי...

^^^ נכון איזה תשובה יפה ונכונהשולמית מילר
איך אני אוהבת את התגובות שלך הם תמיד ארוכות ומפורטות ומגלות עניין ומחכימות
תודה שמחה לשמועשוקולד לבן

וואואנונימי (4)

ממש ממש עודדת אותי ועשית לי טוב והרגעת אותי מאוד בנוגע לשידוכים

כנ"ל לכל הבנות שענו פה, העצות שלכם מאוד עודדו אותי!

שתי שאלות נוספות לך ולכל חברות הפורום:

1. האם בהכרח יש צורך לצאת לטיול שנתי? לא מספיק לי למשל רק לצאת עם כיתה אחרי צהריים למסעדה\פארק\מסיבת יומולדת או כל דבר כך שלא אתויג כמוזרה\בודדה?

2.אני שמחה לשמוע שהכל מתחיל מביטחון עצמי, הבעיה שהביטחון עצמי שלי מעט נמוך ואני לעתים נוטה לזלזל בעצמי ולגמגם ליד אנשים ולדבר בשקט. בגלל זה גם מאוד קשה לי להתחבר לבנות. כיצד אני יכולה להכיר בערך שלי ולעלות את הביטחון העצמי שלי ולהתחבר יותר לבנות? לרוב אני אוהבת מאוד לעזור לכולם ואני עוזרת להם מאוד מבחינה לימודית אבל אין מעבר.

טיול שנתיאנונימי (5)
ת'אמת אני לא כ"כ יודעת על שאר השאלות אבל לדעתי מצד אחד מאוד חשוב לצאת לטיול שנתי כי לפעמים זאת שלא יוצאת כן קצת מתוייגת כאחת שיוצאת מהחברה וגם בשבילך זה יכול לעזור לך בלהתחבר יותר לחברות שלך.. מצד שני אם את מרגישה שלא תמצאי את עצמך בטיול ולא יהיה לך כיף אז חבל לצאת שזה לא יבאס אותך...
בהצלחה נשמה
מממ,מקום בעולם
יכולה להעיד על עצמי שלא יצאתי לטיול וחצי.. לא הרגשתי עם זה רע במיוחד.הייתי יכולה להצטרף ולהגיע והחלטתי שלאת ולא הרגשתי שזה מוריד מהערך שלי. החברות שלי ישארו חברות שלי גם אם לא אצא איתם לטיול שנתי, וזה לא מה שיוריד מהערך שלנו!

לגבי ב-
כל יום תשתדלי לכתוב 3-5 תכונות טובות שמצאת בעצמך במהלך היומיום.. הגיוני שאנשים ממעיטים בערכם מבושה וענווה, אבל צריך להכיר בערך שלנו גם אם רק בשהיל עצמינו..בהצלחה
שמחה לשמוע שהרגעתי אותך!שוקולד לבן

באמת אין ממה לחשוש

1. את שואלת אם חייבים לצאת לטיולים שנתיים.

אז קודם כל, זו היתה המלצה. את לא חייבת כלום לאף אחד.

רק שאני חושבת שכן כדאי לך להתאמץ, דווקא לטיול של כיתה י"ב (בכיתות קודמות זה לא קריטי)

כי הטיול של כיתה י"ב בד"כ מאד מגבש ושונה מכל טיול אחר, ומי שלא נמצאת בו מרגישה אחר כך בחוץ.

אני עשיתי בשעתו מאמץ והחלטתי שאני הולכת ומשתדלת להינות בכל מקרה מה שלא יהיה (השתדלתי ממש לזרום ולא להתבאס מכלום) וזה אכן עבד, בסוף נהניתי מהטיול וזה אפילו היה קצת חוויה מתקנת על שאר שנות האולפנה שבהם סבלתי

אם לא הייתי הולכת הייתי מתחרטת. אבל את מכירה את האולפנה שלך כמה הטיול תופס מקום וכמה קריטי לא להיות בו.

בכל מקרה אם את מחליטה לא לבוא אולי עדיף לא לנופף בגאווה אלא להראות שאת מצטערת שלא הצלחת להגיע (זה לא חייב להיות צער אמיתי כמובן) ולשאול איך היה ולהקשיב בעניין. ככה זה יעזור שלא תתוייגי כמוזרה או מתבודדת, כי הם יבינו ממך שפשוט לא יכלת לבוא לטיול למרות שרצית (נניח )

2. בהחלט הכל (או הרוב המוחלט..) מתחיל בביטחון העצמי.

את צריכה ביטחון לחיים עצמם- בחירת מקצוע, ראיונות עבודה, עבודה מול אנשים או בוסים, מציאת בן זוג, חיים עם בן זוג, עמידה מול מורה\גננת של הילד ועוד אינסופ דברים שהמכנה המשותף שלהם הוא צורך בביטחון עצמי.

אני יכולה להרגיע אותך שלהרבה מאד אנשים היום יש ביטחון עצמי נמוך כך שאת לא יוצאת דופן או בעייתית

הבעיה נובעת כחלק מתרבות המערב שמלאה ביקורת, גם כלפי עצמנו..

תתחילי מתרגיל המראה- לעמוד כל יום (בלי לוותר!) מול המראה 5 דקות ולהגיד על עצמך דברים חיוביים. גם חיצונית וגם פנימית.

תנסי גם כל יום לעבור על מה שעשית, ולקבל טעות שעשית. כי זה בסדר לטעות, מטעויות לומדים.

ברגע שלא תבקרי את עצמך אלא תקבלי את עצמך, ככה פחות תזלזלי ויהיה לך יותר קל לעמוד מול אנשים

אין בעיה לדבר בשקט, הבעיה נובעת מהעובדה שאת חושבת שהם יותר ממך ולכן לא מעיזה להביע את עצמך

זו עבודה קשה אבל מאד משתלמת,כי מה שאת חושבת על עצמך (חיצונית ופנימית) זה מה שיחשבו עליך

וכך יהיה לך קל יותר בחיים. ממליצה לך לקרוא ספרים בנושא ולנסות להתקדם בהדרגה

מקווה שזה לא נשמע מלחיץ, זו פשוט עבודה עצמית. אבל למה באנו לעולם אם לא לעבוד? כך שעבודה ממילא תהיה, השאלה היא אם היא תוביל לתוצאות חיוביות בעז"ה או לא 

תודה רבה!אנונימי (פותח)

מקווה מאוד שאצליח ללמוד וליישם את עצותייך. ממש תודה!!

באופן אישיחופשה בצפון
אני ממש לא נהנת בטיולים שנתיים. אולי זה יתויג כמוזר אבל את לא חייבת ללכת למקום שאת לא נהנת!!!!
תנסי לתרגל עם עצמך... ותציעי לבנות להתחבר אליך אפילו בס מ ס... ואפשר גם לדבר בקוללל
אם את רוצה אז לאישי...
וזה לא אמור להיות קשה!
מה זאת אומרת להציע להם להתחבר איתי?אנונימי (פותח)

הרי חיבור זה בא בזרימה ובכיף, שמרגישים כיף עם הבן אדם שמולך. אני לא יכולה סתם לקחת ילדה ולהגיד לה "זהו, מעכשיו אנחנו חברות!" חחח XD

באופן אישיחופשה בצפון
אני ממש לא נהנת בטיולים שנתיים. אולי זה יתויג כמוזר אבל את לא חייבת ללכת למקום שאת לא נהנת!!!!
תנסי לתרגל עם עצמך... ותציעי לבנות להתחבר אליך אפילו בס מ ס... ואפשר גם לדבר בקוללל
אם את רוצה אז לאישי...
וזה לא אמור להיות קשה!
מתוקה זה לא סתם אחת!חסויה55
זאת את!
ובשידוכים כשישאלו ימצאו לך מישהו שמתאים לו מישהי בדיוק כמוך
לאהוב חשבת בבית זאת תכונה שאנשים מחפשים
וחוויות לא תמיד קורות רק בסיטואציות כאלו
כ"כ לא מסכימה עם מה שכתבת...אביה!!!

מה הפירוש -בת ישראל במהותה לא מחפשת לבלות מחוץ לבית עד השעות הקטנות של הלילה, ולחפש אתגרים בכל מיני מקומות שלא שייך להסתובב בהם?

מי אמר שבת ישראל לא יכולה להיות במקומות כשרים בשעות הקטנות של הלילה? חסר מקומות כאלה? 

בת ישראל מחפשת קדושה.(גם עם זה לא ניראה, הלב שלה מחפש אתזה) אבל יש מקומות שאפשר למצוא את זה גם בלילה!!
לדוגמא: סניף זה דבר טוב, נכון? עוזר לנוער להוציא את הכוחות שלו , תורם להרבה אנשים להתקדם וכו,

אז מה רע להשאר במקום כזה עד שתיים בלילה?

לא רואה בזה בעיה.

ולדבר עם חברות עד שעה כזה, מה הבעיה בזה נגיד? זה משהו לא כשר? לא!

והמשפט הזה-

-אני גם רוצה לומר לך שגם אלה שנמצאות ב"מרכז החברה" מרגישות עמוק בלב דחויות. דחויות על ידי עצמן...

מאיפה לקחת את זה?

למה את מכלילה?

אני יכולה להיות שעות עם עצמי,כיף לי עם עצמי וטוב לי עם עצמי ,אבל פשוט אני אחת יותר פעלתנית,חברותית ..

ואני לא חושבת שאני בורחת מעצמי בזה שאני יוצאת, מסתובבת וכו...
זה פשוט יותר כיף לי מלשבת בבית נגיד...

כל אחד והאופי שלו, כל אחד מה שהוא יותר אוהב, כל אחד מה שיותר מתאים לו...

אני פשוט לא מבינה למה כמעט כולן פה יוצאות מנקודת הנחהשירה חדשה~

שאם את יושבת בבית בשקט אז את דחויה חברתית.

בגיל שמונה עשרה רוב הבנות כבר מספיק בוגרות כדי להחליט של מי הן חברות לפי קריטריונים אחרים מ"כמה חברות יש לבת הזאת ומכירים אותה או לא".

בת יכולה לשבת בבית כל חייה, לבלות עם שתי החברות הטובות שלה ועדיין יאהבו אותה מאוד.

סתם שאצלינו בשכבה הייתה הערכה מטורפת בעיקר לבנות השקטות. הכי אהבו והעריכו אותן.

תפסיקו לחשוב שמי שמבלה את חייה בדרכה שלה בלי להיות רבנית פורים ומנהיגה בהשבעה היא חסרת חברות. בסוף רוב מוחלט של הבנות מוצאות את מקומן ואת החברות הטובות שלהן, בעיקר בשמינית, שכמו שאמרתי- בנות כבר הרבה יותר בוגרות. זה שלא כל האולפנה יודעת את השם שלהן זה לא אומר.

זה לא בעיה. אם טוב לך עם זה. את צריכה להיות את.השתיקה שליאחרונה
לא אפאחד אחר. בלי לתת למה שחושבים עלייך לשנות אותך! אם רע לך עם זה זה כבר עניין אחר..
מחפשת אולפנה?תורת חיים בעiז

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות

מוזמנות להינות אולפנות ארצי

בטוחה שזה לא תוצר של AI?נייקיי
בעיות עברית ותחביר לאורך כל המסמך. 
ואו איכותי!7410

כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)

כל הכבוד על היוזמההודיה לה':)אחרונה
מישהו יודע אולי על אולפנת שבות?איידן

מישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?

או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן 

תודה מראש

לא נראה לי מותר אבל יכולה לברר לך..תודה ל-ה' יתברךאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.

אולי יעניין אותך