יהודים צדיקים ויקריםעלה למעלה
אתם יודעים מה הדבר הכי גלותי שיש?
ללכת לעבוד את השם בחו"ל
חזרנו לארץ, אנחנו בשלבי גאולה
במקום להתקדם לעבר גאולה אמיתית- לעבר בית מקדש
מה אנחנו עושים? טסים לרבי? טסים לרבינו?
במקום לעבוד את השם במקומות הכי קדושים שלנו
אנחנו מעדיפים להישאר גלותיים בגלות
במקום להתקדם לגאולה- לא"י להר הבית
למקומות הכי קדושים! לבית מקדש!
מה אנחנו חוזרים לגלות? מה זה ייתן לנו?
מה אתם חושבים שבראש השנה בבית המקדש
אתם תטוסו לאומן? לא
אתם תעבדו את השם באמת! עם קורבנות ובית מקדש!
וגאולה! בהר הבית בקדושה ובטהרה.
בחיים יהודים אמיתיים!
אני הולכת עם חברה בסיבוב שערים ואנחנו עומדות בשער הרחמים מול קודש הקודשים
הר הזיתים מאחורה ממש, הייתה ההילולה של האור החיים
היא הסתובבה לכיוון הקבר שלו במקום להמשיך להתפלל ולעבוד את השם מול המקום הכי קדוש.
יהודים תעלו להר הבית! תעבדו את השם שם! תעבדו אותו באמת במקום הכי קדוש! בחיים יהודיים אמיתיים!!
אל תשכחו אותו, אסור לנו לשכוח את המקום הזה.
יום יום אנחנו צריכים להראות שם נוכחות
להיות שם. תמיד תמיד. לעשות כל מה שביכולתנו.
אני יודעת שאני מטילה פה פצצה, תאמת גם לא ממש באלי דיון אבל היה לי חשוב לכתוב את זה.
שבע"ה נזכה לבית מקדש ולחיים יהודיים אמיתיים
ושביום כיפור לא רק נשב בביהכ"ס אלא נלך לראות את הכהן הגדול בעבודה שלו מקריב 16 קורבנות...
ברגע, כל הזמן שאנחנו נשאר בגלות גם השם בגלות!
ברגע שאנחנו גלותיים ושוכחים את השכינה ואת הר הבית אז גם השם בגללנו עוד בגלות, בלי בית .
נממ..שלושתרבעי רבעשִׁירָה

נשמה את חמודה מאודשוברת גלים

יש לי הרבה מה להגיד על זה אך אני עייפה מידי

הצדיקים עוזרים לנו להתקרב אל הגאולה. נשמתם בעולם הזה ובעולם הבא

בגדול את צודקת אבל בקטן יש עניין של כלים לעבודת השם

הצדיקים הם בני אדם..עלה למעלה
מה שעוזר להתקרב לגאולה זה המעשים שלנו בפועל. וכמו שכתב הכוזרי- ירושלים תיבנה רק כאשר יכספו אליה תכלית הכוסף.
"אתה תקום תרחם ציון כי עת לחננה כי בא מועד כי רצו עבדיך את אבניה ואת עפרה יחוננו".
בשום מקום לא כתוב שבגלל צדיקים יבוא גאולה...
נכון נשמהשוברת גלים
ומי מלמדנו מעשים בפועל?
אגב לא רואה סתירה בין המשפט של הכוזרישוברת גלים
להתנהלות שלנו היום...
משתוקקת לבנין בית המקדש, לגאולה שתביא עלינו בעזרת השם יתברך גם גאולה בנפש..
ואוהבת מאוד מאוד לבקר בקברי צדיקים, במערת המכפלה, להתפלל שם על הכל..

ובנוסף גם מקבלת מצדיקים שחיים בדור שלנו כלים לעבודת השם..
מה לעשות, ההשתוקקות שלנו לבדה לא מספיקה ולא מנותבת נכון אילולא לימדונו צדיקים מה לעשות איתה.
אני מבינה את הצורך ללכת לקברות לצדיקיםעלה למעלה
אבל תחשבי לך-
קבר זה הדבר הכי טמא שיש. טומאת מת זה הטומאה הכי חזקה שיש. את צריכה פרה אדומה כדי להיטהר. את נוטלת ידיים שאת יוצאת מבית קברות . והר הבית- המקום הכי קדוש צריך לטבול לפני זה, צריך להיטהר לפני. אסור להיכנס לעזרה טמאי מתים. במקום לבחור בקדושה אנחנו בוחרים בטומאה.
מה ייתן לך קבר של צדיק?
אבא שלך הקב"ה פה! מה את צריכה מישהו שיקשר בינך לבינו? את יכולה לדבר איתו ישירות!
נכון צריך תלמידי חכמים שיורו לנו הלכה
ושנלמד מהם תורה
אבל לא יותר מזה
אנחנו צריכים מנהיגים ונביאים ומלך
אבל אף אחד לא התנהג לנביא פעם כמו לאלוהים בערך כמו שהופכים היום רבנים...
כן. ומסכימה איתך אפילו. ועדיין,הרצון ללכת לקברי צדיקים לאדורשת קרבתך
סותר את כל מה שכתבת..
אבל כתבת יםה והעלית לי נק למחשבה
בואנה אחותי הלכת רחוקשוברת גלים
אני לא עולה להר הבית כי אני לא יכולה. מינימום ענווה, באמת.

עצם העובדה שכתבת מה שכתבת מעיד שאת באמת לא יודעת מהי מעלתן של צדיקים בחייהם ובמותם.

הם לא רק מורי תורה, הם מחנכים ומורי דרך.

איפה הגאווה פה? שאומרים ללכת להר הבית ולא לקברי צדיקים?מישהי=)

לא, אל תפרשי אותי לא נכון.שוברת גלים
הכוונה לענווה שלי שאין באפשרותי לעלות להר כרגע, עם כל הרצון הטוב לעלות. כי ככה גדולים פסקו למרות שבא לי ללכת.
עבודת השם וודאי וודאי לא מתבטאת בעליה להר
מה שבטוח שהיא לא מתבטאת בבית קברות.דבש חריף
היא מתבטאת ביום יום שלנו ובחיבור להשםשוברת גלים
בכל דבר. לא אם אני במקום x ולא אם אני במקום y

מניחה שזה ידוע לכולנו
לא מדוייק.דבש חריף
יש מקום אחד שהאל בחר בו, "במקום אשר יבחר" והמקום שבו נבנה המקדש בירושלים זהו המקום היחיד שנבחר לבית עולמים. "זאת מנוחתי עדי עד".
ויש עניין של מורא המקדש, והאיסור להכנס אליו טמא. וקדושת המקום (יש כמה הסברים למילה קדושה)

"שקדושת המקדש וירושלים מפני השכינה, ושכינה אינה בטלה; והרי הוא אומר: "והשמותי את מקדשיכם" (ויקרא כו,לא), ואמרו חכמים: אף על פי ששוממין - בקדושתן הם עומדין."

וזה המקום היחיד. ולכן גם היום, שאין מקדש, אסור לנו להכנס למקומות מסויימים, כי המקום קדוש מצד עצמו, שקדושת המקדש וירושלים מפני השכינה, ולהתפלל שם זה יותר מלהתפלל סתם. כמו שאסור להקריב בשום מקום לאחר שנבחרה ירושלים לבית עולמים. וכן יש משמעות מהבחינה הזאת לאיפה את נמצאת מבחינה גאוגרפית.
ברור, אבל לא הבנתי מה הקשרשוברת גלים
לדברי?

זה לא שגילית לי עכשיו את קדושתו העצומה של בית המקדש....
שלמה האמין בהשגחה המיוחדת על המקוםדבש חריף
כִּי, הַאֻמְנָם, יֵשֵׁב אֱלֹהִים, עַל-הָאָרֶץ; הִנֵּה הַשָּׁמַיִם וּשְׁמֵי הַשָּׁמַיִם, לֹא יְכַלְכְּלוּךָ--אַף, כִּי-הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר בָּנִיתִי. 
כח וּפָנִיתָ אֶל-תְּפִלַּת עַבְדְּךָ, וְאֶל-תְּחִנָּתוֹ--יְהוָה אֱלֹהָי:  לִשְׁמֹעַ אֶל-הָרִנָּה וְאֶל-הַתְּפִלָּה, אֲשֶׁר עַבְדְּךָ מִתְפַּלֵּל לְפָנֶיךָ הַיּוֹם. 
כט לִהְיוֹת עֵינֶךָ פְתֻחֹת אֶל-הַבַּיִת הַזֶּה, לַיְלָה וָיוֹם, אֶל-הַמָּקוֹם, אֲשֶׁר אָמַרְתָּ יִהְיֶה שְׁמִי שָׁם--לִשְׁמֹעַ, אֶל-הַתְּפִלָּה, אֲשֶׁר יִתְפַּלֵּל עַבְדְּךָ, אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה. 
ל וְשָׁמַעְתָּ אֶל-תְּחִנַּת עַבְדְּךָ, וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, אֲשֶׁר יִתְפַּלְלוּ, אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה; וְאַתָּה תִּשְׁמַע אֶל-מְקוֹם שִׁבְתְּךָ, אֶל-הַשָּׁמַיִם, וְשָׁמַעְתָּ, וְסָלָחְתָּ. 
לא אֵת אֲשֶׁר יֶחֱטָא אִישׁ לְרֵעֵהוּ, וְנָשָׁא-בוֹ אָלָה לְהַאֲלֹתוֹ; וּבָא, אָלָה לִפְנֵי מִזְבַּחֲךָ--בַּבַּיִת הַזֶּה. 
לב וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְעָשִׂיתָ וְשָׁפַטְתָּ אֶת-עֲבָדֶיךָ--לְהַרְשִׁיעַ רָשָׁע, לָתֵת דַּרְכּוֹ בְּרֹאשׁוֹ; וּלְהַצְדִּיק צַדִּיק, לָתֶת לוֹ כְּצִדְקָתוֹ. 
לג בְּהִנָּגֵף עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, לִפְנֵי אוֹיֵב--אֲשֶׁר יֶחֶטְאוּ-לָךְ; וְשָׁבוּ אֵלֶיךָ וְהוֹדוּ אֶת-שְׁמֶךָ, וְהִתְפַּלְלוּ וְהִתְחַנְּנוּ אֵלֶיךָ בַּבַּיִת הַזֶּה. 
לד וְאַתָּה, תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְסָלַחְתָּ, לְחַטַּאת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל; וַהֲשֵׁבֹתָם, אֶל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נָתַתָּ, לַאֲבוֹתָם.  {ס} 
לה בְּהֵעָצֵר שָׁמַיִם וְלֹא-יִהְיֶה מָטָר, כִּי יֶחֶטְאוּ-לָךְ; וְהִתְפַּלְלוּ אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה, וְהוֹדוּ אֶת-שְׁמֶךָ, וּמֵחַטָּאתָם יְשׁוּבוּן, כִּי תַעֲנֵם. 
לו וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְסָלַחְתָּ לְחַטַּאת עֲבָדֶיךָ וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל--כִּי תוֹרֵם אֶת-הַדֶּרֶךְ הַטּוֹבָה, אֲשֶׁר יֵלְכוּ-בָהּ; וְנָתַתָּה מָטָר עַל-אַרְצְךָ, אֲשֶׁר-נָתַתָּה לְעַמְּךָ לְנַחֲלָה.  {ס} 
לז רָעָב כִּי-יִהְיֶה בָאָרֶץ, דֶּבֶר כִּי-יִהְיֶה שִׁדָּפוֹן יֵרָקוֹן אַרְבֶּה חָסִיל כִּי יִהְיֶה, כִּי יָצַר-לוֹ אֹיְבוֹ, בְּאֶרֶץ שְׁעָרָיו--כָּל-נֶגַע, כָּל-מַחֲלָה. 
לח כָּל-תְּפִלָּה כָל-תְּחִנָּה, אֲשֶׁר תִהְיֶה לְכָל-הָאָדָם, לְכֹל, עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל--אֲשֶׁר יֵדְעוּן, אִישׁ נֶגַע לְבָבוֹ, וּפָרַשׂ כַּפָּיו, אֶל-הַבַּיִת הַזֶּה. 
לט וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ, וְסָלַחְתָּ וְעָשִׂיתָ, וְנָתַתָּ לָאִישׁ כְּכָל-דְּרָכָיו, אֲשֶׁר תֵּדַע אֶת-לְבָבוֹ:  כִּי-אַתָּה יָדַעְתָּ לְבַדְּךָ, אֶת-לְבַב כָּל-בְּנֵי הָאָדָם. 
מ לְמַעַן, יִרָאוּךָ, כָּל-הַיָּמִים, אֲשֶׁר-הֵם חַיִּים עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה--אֲשֶׁר נָתַתָּה, לַאֲבֹתֵינוּ. 
מא וְגַם, אֶל-הַנָּכְרִי, אֲשֶׁר לֹא-מֵעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, הוּא; וּבָא מֵאֶרֶץ רְחוֹקָה, לְמַעַן שְׁמֶךָ. 
מב כִּי יִשְׁמְעוּן, אֶת-שִׁמְךָ הַגָּדוֹל, וְאֶת-יָדְךָ הַחֲזָקָה, וּזְרֹעֲךָ הַנְּטוּיָה; וּבָא וְהִתְפַּלֵּל, אֶל-הַבַּיִת הַזֶּה. 
מג אַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ, וְעָשִׂיתָ, כְּכֹל אֲשֶׁר-יִקְרָא אֵלֶיךָ הַנָּכְרִי--לְמַעַן יֵדְעוּן כָּל-עַמֵּי הָאָרֶץ אֶת-שְׁמֶךָ, לְיִרְאָה אֹתְךָ כְּעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, וְלָדַעַת, כִּי-שִׁמְךָ נִקְרָא עַל-הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר בָּנִיתִי. 
מד כִּי-יֵצֵא עַמְּךָ לַמִּלְחָמָה עַל-אֹיְבוֹ, בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר תִּשְׁלָחֵם; וְהִתְפַּלְלוּ אֶל-יְהוָה, דֶּרֶךְ הָעִיר אֲשֶׁר בָּחַרְתָּ בָּהּ, וְהַבַּיִת, אֲשֶׁר-בָּנִתִי לִשְׁמֶךָ. 
מה וְשָׁמַעְתָּ, הַשָּׁמַיִם, אֶת-תְּפִלָּתָם, וְאֶת-תְּחִנָּתָם; וְעָשִׂיתָ, מִשְׁפָּטָם. 
מו כִּי יֶחֶטְאוּ-לָךְ, כִּי אֵין אָדָם אֲשֶׁר לֹא-יֶחֱטָא, וְאָנַפְתָּ בָם, וּנְתַתָּם לִפְנֵי אוֹיֵב; וְשָׁבוּם שֹׁבֵיהֶם אֶל-אֶרֶץ הָאוֹיֵב, רְחוֹקָה אוֹ קְרוֹבָה. 
מז וְהֵשִׁיבוּ, אֶל-לִבָּם, בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר נִשְׁבּוּ-שָׁם; וְשָׁבוּ וְהִתְחַנְּנוּ אֵלֶיךָ, בְּאֶרֶץ שֹׁבֵיהֶם לֵאמֹר, חָטָאנוּ וְהֶעֱוִינוּ, רָשָׁעְנוּ. 
מח וְשָׁבוּ אֵלֶיךָ, בְּכָל-לְבָבָם וּבְכָל-נַפְשָׁם, בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם, אֲשֶׁר-שָׁבוּ אֹתָם; וְהִתְפַּלְלוּ אֵלֶיךָ, דֶּרֶךְ אַרְצָם אֲשֶׁר נָתַתָּה לַאֲבוֹתָם, הָעִיר אֲשֶׁר בָּחַרְתָּ, וְהַבַּיִת אֲשֶׁר-בנית (בָּנִיתִי) לִשְׁמֶךָ. 
מט וְשָׁמַעְתָּ הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתְּךָ, אֶת-תְּפִלָּתָם וְאֶת-תְּחִנָּתָם; וְעָשִׂיתָ, מִשְׁפָּטָם. 
נ וְסָלַחְתָּ לְעַמְּךָ אֲשֶׁר חָטְאוּ-לָךְ, וּלְכָל-פִּשְׁעֵיהֶם אֲשֶׁר פָּשְׁעוּ-בָךְ; וּנְתַתָּם לְרַחֲמִים לִפְנֵי שֹׁבֵיהֶם, וְרִחֲמוּם. 
נא כִּי-עַמְּךָ וְנַחֲלָתְךָ, הֵם, אֲשֶׁר הוֹצֵאתָ מִמִּצְרַיִם, מִתּוֹךְ כּוּר הַבַּרְזֶל. 
נב לִהְיוֹת עֵינֶיךָ פְתֻחֹת אֶל-תְּחִנַּת עַבְדְּךָ, וְאֶל-תְּחִנַּת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, לִשְׁמֹעַ אֲלֵיהֶם, בְּכֹל קָרְאָם אֵלֶיךָ. 
נג כִּי-אַתָּה הִבְדַּלְתָּם לְךָ, לְנַחֲלָה, מִכֹּל, עַמֵּי הָאָרֶץ:  כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ בְּיַד מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ, בְּהוֹצִיאֲךָ אֶת-אֲבֹתֵינוּ מִמִּצְרַיִם--אֲדֹנָי יְהוִה.
וואי בנאדםשוברת גלים
אני לא מבינה אותך..
אני אמרתי שאני לא מאמינה בהשגחתו של מקום?
אני בא לומר שגם שהוא הרוס.. עדיין יש קדושהדבש חריף
וזה לא כמו בית קברות. או קבר. שאין לזה שום סמך ביהדות. אפשר לומר שהיהדות אומרת שזה טמא.
ומה זה החיבור שלנו לה'? מה ה' זה USB?דבש חריף
יש מצוות. ולמעלה מ250 מצוות קשורות למקדש ומחוייבות מקדש.
טוב איששוברת גלים
אני חושבת שאנחנו ממש לא משדרים על אותו הגל.
אני סיימתי לדון איתך. ברכה והצלחה
אני חושב שאנחנו לא משדרים על אותו גל..דבש חריף
כי השובר גלים עצר את הגל.
נכנסתי לפה לשניה והתלהבתי.תהילה רבקה
כל מילה בסלע! מילים כדורבנות! ועוד כל מיני תשבחות.. אהבתי והתחברתי ממש. אשרייך!
יואו איזה כיף שאהבתעלה למעלה
איזה כיף שכתבת! באמת מסכימה עם כל מילה תהילה רבקה
כשיהיה בית מקדש רבנו כבר יהיה בארץ אז לא נצטרך לטוסדורשת קרבתך
מאיפה הבאת את זה?די"מ
ולמה לא מביאים אותו כבר עכשיו?

בכל מקרה הבעיה לדעתי היא גם במירון וגם בכותל לא רק אומן.
מפריע לימי נהר!
מזה חיים יהודיים אמיתיים?! מי שטס לאומן לא עובד ה אמיתי?! למה מי את שתחליטי?! כל אחד והשיקולים שלו, אני אישית עדיין לא למדתי את הסוגיה הזאת לעומק ככה שאין לי כל כך הסבר לזה, אבל תהיי בטוחה שזה מתוך שיקול דעת! ממליצה בחום על השיר של ביני אור בהירות הדרך..נראלי מסביר אחלה...חוץ מזה אני ממש מסכימה איתך שצריך לעלות להר!
^^^שוברת גלים
חוץ מהקטע של להעלות להר.

לא אוהבת שרשורי הטפה, גם מרגיש שאין מקום לדון על הדברים. בכל מקרה אני מנסה לעבוד את השם יתברך בכל ליבי ומודה להשם על הצדיקים כל כך שיורו לי דרך.

בהצלוחה
אבל גם לפי שיטתך..דבש חריף
צדיקים חיים מורים את הדרך..
צדיק שמת איך הוא מורה את הדרך?
אם תעני בתורה שלו.. אז אני ישאל מה הקשר לבית הקברות באוקריינה?
ומתבודדת כתבת ממש יפה.

( אם סופרים את שעיר המשתלח זה 16.
אבל לא נהוג לספור אותו עם הקורבנות כי שעיר המשתלח לא מקריבים.)
תודה, גם אתה כתבת יפה...עלה למעלה
וכתבתי 16 קורבנות
לא הטפתי לאף אחד!עלה למעלה
גם לא באתי מתוך גאווה...
כתבתי מה שאני חושבת, מתוך הלב וכאב באמת.
בחרתם לקחת את זה קצת קיצוני...
יש חיים יהודיים אמיתיים ויש חיים שנוצרו בגלל מציאות מסויימתאביחי מנחם
המהר"ל כותב שהגלות לא טבעית לעמ"י. הגלות היא מציאות לא טבעית שעם ישראל נאלץ בעל כרחו להסתגל בה ולמצוא בה תחליפים לדבר האמיתי. לחיים היהודיים האמיתיים. ומה הם? הם המצוות שכתוב בתורה, לרבות מצוות הקשורות במקדש שהן רוב מצוות התורה. יוה"כ כולו עוסק במקדש. וכן כל החגים. כל יום היתה עבודה במקדש וגם לאדם הפרטי היה קשר עמוק למקדש (קרבנות חטאת, תודה וכו). אז נכון שהיינו 2000 שנה בגלות ומצאנו תחליפים להכל. אבל ברוב רחמיו וחסדיו של ה' יתברך שבנו לארץ וצריכים לחשוב הלאה ולהתקדם, לראות איך בצורה מעשית אנו חוזרים לחיים היהודיים המקוריים ולא מסתפקים בתחליפי הגלות
לא.די"מ
הגלות זה לא חיים יהודיים אמיתיים אלא דיעבדים
יהודים חביבים, יהודים יקרים,ענבל
בס"ד

מי מוכן להביא לעלמה את הקישור של הדיון הארוך עם ה500 תגובות?

בעצם גם אני יכולה.
רגע.

טיסה לאומן - נוער וגיל ההתבגרות

תהנו
אבל היא דיברה על זווית שונה לנושאדי"מ
אביחי מנחם
כל מילה בסלע.
מכירה את הסיפור על האוצר מתחת לגשר?סתם אחת
מה מנסים להדגיש לנו שם?
האוצר נמצא אלינו. אצלינו בבית ממש.
רק צריך להגיע לרבינו בשביל לגלות אותו כשנחזור.
נשמה, פספסת פה נקודה חשובה ובאסה שדווקא את פספסת אותה.
אף אחד לא נוסע לאומן כדי לעבוד את ה' דווקא *שם*.
נוסעים כדי לגלות את האוצר אצלינו, כשנחזור הביתה.
כשיהיה בימ"ק נעלה את רבינו לארץ להר ציון ונעשה ראש השנה אצלו ובהר ביחד
ואת יודעת יפה מאוד שיש הרבה שטסים ומאוד אכפת להם מההר ומא"י וגם פעילים מאוד בנושא.
יש גם כאלה שלא, נכון. אבל בדיוק כמו שיש ליטוואקים שלא.
ותעריכי. הגבתי פה במיוחד בשבילך.
טוב נו, גם בשביל רבינו.

תגיבי אצלי בווצאפ אם את רוצה כי אני לא הולכת לרשום פה שום דבר יותר מהתגובה הזאת.
אבל תכלס את כבר יודעת שאני לוקחת אותך בסיבוב בויכוחים על רבינו
זה יהיה קצת בעיה להיות גם בהר וגם אצל רבי נחמןאביחי מנחם
אלא אם כן לא תרצי להכנס מעבר לחיל וזה סבבה, אבל מי שרוצה להכנס יותר כנראה לא יוכל להטמאות בקבר של רבי נחמן אחרי זה זה פרוצדורה של אפר פרה והערב שמש וכו. בלאגן.
ולדעתי פספסת את הנקודה שלה שכל עניין קברי צדיקים הוא אולי טוב ונחמד אבל הוא תחליף גלותי לדבר האמיתי. אני משוכנע ב100 אחוז שלעתיד לבוא אנשים לא יתפללו בקברות.
(גילוי נאות, גם אני מדי פעם מתפלל בקברות)
למה את צריכה ליסוע עד אומן כדי לגלות את האוצר?עלה למעלה
הוא פה אצלך ממש... לא אמרתי שאנשים נוסעים לעבוד את השם **דווקא שם** אלא זה חלק מהעבודת השם שלהם
וזה עבודת השם גלותית.
אנחנו רוצים גאולה! פה בארץ. מה ליסוע לחו"ל עכשיו? בגלל איזה קבר של צדיק??
זה שיש הרבה שאכפת להם מההר וטסים לא אומר לי כלום.
לעניות דעתי- חשוב לקרוא!מי נהר!

**אני לא מנסה לייצג משו, זו דעתי האישית

אני חושבת שעם ישראל קצת מבולבל עכשיו ובתכלס לא יהיה גאולה במצב כזה שכולם ככה מפולגים.... אז כל אחד צריך קצת לחפש את עצמו- לגלות את האור הפנימי שלו.... ואחרי זה אפשר ליצור גאולה כשכל אחד כבר יודע את כוחותיו....

עכשיו- לך עוזר לגלות את עצמך בארץ?? אחלה! יש כאלה שצריכים קצת עזרה ממורי דרך ומכוונים מעולים וצדיקים וחכמים ש.. לצערנו בחו"ל עדיין.. מובן?....

די"מ
לא שאני מסכים.
אני אישית לא מתחבר לזה אבל הסברת את הגישה הנ"ל טוב.
צאדיקה, את יודעת מה הכי טיפשי שיש?יוני
להיכנס לדיון כזה מבלי להתייחס לטענות של אלו שאת מדברת עליהם

אם באת לזרוק פה את הדעה שלך וללכת אז סבבה, זה היה אחלה נאום, אבל רק שתדעי שאם ככה את והחברות שלך זה הקהל שמעודד אותך בכפיים והקהל שאת מדברת עליו ממשיך ללכת...

(אגב בת כמה את? זה נהוג אצל נוער בני 17 ומטה..)

אז, קודם תביני למה הם נוסעים, תביני את הסיבות שלהם ואז תתווכחי כמה שבא לך...

אם את רוצה להבין קצת אני יכול להפנות אותך לחומר לימוד
אני חושב שהיא כתבה הכי ענינית שיש..דבש חריף
לא קיים יותר עניני מיזה..

ולמה אתה לא יכול להתעמת עם מה שהיא כתבה? למה אתה נכנס לפסים אישיים?
מה זה משנה בת כמה היא ומה היא יודעת?

היא אמרה את מה שהיהדות אומרת על קברות. ומנגד את מה שהיא אומרת על מקדש.

(מבטיח שאם תסביר לי בצורה הגיונית למה לעלות לעצמות באוקריינה. אני ימחק את התגובה הזאת. ושנה הבאה אני אעלה לעצמות באוקריינה.)
היא בכלל לא התייחסה לסיבה שנוסעיםיוני
לא ירדתי לפסים אישיים.

היא צודקת.. זה לא מעניין למה נוסעים.דבש חריף
מענין מה היהדות אומרת. היא המצפן שלנו.
לא בני אדם!!!!!
היהדות היא המצפן היחיד. ואם המצפן אומר ירושלים ולא אוקריינה. בית מקדש ולא קבר טמא. קדושה ולא טומאה. ארץ ישראל ולא ארץ נכר שספוגה בדם יהודים. ואנשים עושים ההיפך. סימן שיש פה בעיה.
והתגובה שלך מתייחסת אליה. לא כולה. רובה.דבש חריף
היהדות אומרת לנסוע. סבבה? אם אתה נשאר יש לך פגםיוני
אתה מבין איך זה נשמע?
הבעיה שלימדו אותי לקרוא עברית מימין לשמאלדבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך ה' בתשרי תשע"ו 16:11
לא משמאל לימין..
אם היהדות אומרת את היחס שלה למקדש, ולבית קברות, וליציאה לחו"ל..
אם המקום הוא ירושלים ולא אוקריינה, אז אם יש מישהו שקורא אוקריינא ולא ירושלים - אז יש פה בעיה בלקרוא עברית..

(בכל מקרה מבטיח שאני מוחק את התגובה הזאת אם תסביר לי בהגיון למה ללכת לשם.)
שמע אני מאוד מבינה למה הם נוסעים!עלה למעלה
כי גם אני פעם הייתי באומן (עבר אפל) ועכשיו אני חושבת שזה הכי לא נכון שיש. ולא באתי לזרוק את הדעה שלי וללכת...
אנשים נוסעים כדי לעבוד את השם יותר טוב נכון? כדי להתחבר לצדיק שלהם?
אז אני חושבת שחיים יהודיים אמיתיים זה פה בארץ ישראל סביב בית מקדש, לא באיזה קבר של צדיק בחו"ל. הקבר הזה לא ייתן לך שום דבר. אם רבי נחמן אמר שאפשר לדבר עם אבא הכי קרוב שיש ותמיד, אז אני לא צריכה צדיק כדי שיקשר ביני לבינו...
וגם לא כתבתי את זה כדי להיכנס לדיון... כתבתי את זה כי היה באלי לכתוב פה מה שאני חושבת.
את כנראה מבינה באופן שטחי מאוד את הענייןיוני
ממש לא...עלה למעלה
אתה לא הבאת פה טענה ענינית...
לא באתי לדון ענייניתיוני
רק לציין עובדה ולומר לך שאם את רוצה שהדברים שלך יזיזו משהו את צריכה לדבר איתם על הטענות שלהם ולא על הטענות שלך
אבל היא לא כתבה פה כדי להדיין. למה מכל אמירה חייב לצאת דיון?תהילה רבקה
היית באומן??תהילה רבקה
וואו. מתי הספקת?תהילה רבקה
סוף שישית...עלה למעלה
הלוואי עלי.~תות~
אומן
בעיקרון את ממש צודקת.די"מ
אבל לדעתי זה לא הוגן להאשים רק את משטחי הקסרים למינהם.
הבעיה בתחליפים היא אכן גדולה כי היא משכיחה את העיקר אבל זה לא שונה מכל שאר העם שמתפלל בכותל במקום בהר הבית.
בעניין היציאה לחו"ל דנו רבות כבר בעבר אני אישית לא רואה בעיה (כמובן יציאה כזאת שחוזרים ולא משתקעים שם חס ושלום).
לעניין הצדיקים אני גם אישית ממש מתחבר לזה ועדיין חושב שמי שלא עובר את הגבול זה לגיטמי למרות שאני אישית לא מזדהה.
בכל מקרה זה דיון בפני עצמו ולא קשור לנקודה שאמרת.
מה שכן קשור זה מה שכתבתי בהתחלה זה שתחליפים משכיחים ממנו את העיקר
אין לי בעיה עם נסיעה לחו"לעלה למעלה
יש לי בעיה אם זה שנוסעים לעבוד את השם בחו"ל
עבודת השם זה בכל מקום ובכל רגעשוברת גלים
התפיסה הזו שרק בדרך מסויימת ובגישה המסויימת שלך ניתן לעבוד אותו היא עצמה הגלותית..
עבודת השם אמיתית אמיתית באמת באמת זה בביהמ"קעלה למעלה
ברור שזה בכל מקום. אבל יש מקומות שזה באמת השורש של עבודת השם. עובדה שבחו"ל את מקיימת מצוות בדיעבד, רק כדי שלא תשכחי אותם.
את טועה ממששוברת גלים
שם זה הביטוי הכי גדול. ביטוי!!
זה לא כמו מקדשים של נוצרים שרק שם עובדים את אלילהם להבדיל
עובדים את השם בבית מקדש, זה לא ביטוי לעבודת השם שםעלה למעלה
אבל לא משנה, נראלי לא הבנת אותי.
אנחנו לא חייבות להגיע להסכמה
אז מה ההבדל בין מערת המכפלה ורשב"י לאומן?די"מ
אין כ"כ הבדלעלה למעלה
אז זה לא קשור ליציאה מהארץדי"מ
לכן הטענה שלה קשה לישוברת גלים

מילא היא הייתה מדברת על יציאה מהארץ וטומאת ארצות גויים

אבל על קברי צדיקים וקברי אבות...

עובדים את השם בבית מקדש, אבל גם שאין בית מקדש אנו מצווים לעבוד אותו בכל ליבנו בכל רגע נתון.

יש כאלה שללכת למקומות קדושים מאוד עוזר להם בעניין. כמוני למשל..

ועל הדרך זה משכיח את העיקר...די"מ
חס ושלום, יש לך מכשיר שבוחן את עבודת השם שלי שאתה מדבר כך?שוברת גלים

אין לי מושג מה איתך כי אני לא מכיר אותךדי"מ
אבל תראי כמה הולכים למירון ואומן או לכותל וכמה עולים להר הבית.
רוב הרבנים אוסרים עליה להר. נתחיל בזהשוברת גלים

שנית, אני אישית לא יכולה לעלות להר אז כמובן זה לא מונע בעדי להתפלל על גאולה ומקדש, אבל יש לי מקומות עם קדושה שאני יכולה ללכת לבכות בהם על הגאולה האישית והפרטית. וכן, זה חזק לי הרבה יותר מלהתפלל בדירה שלי.

ודבר נוסף, גם הר הבית היום מלא בטמאים (לא טומאה, חלילה) אז גם שם יש חסרון עצום וכואב.

אם היה אפשר וודאי שהכי טוב היה ללכת להתפלל על החסרון במקום עצמו, אבל אי אפשר. למרות ההשתוקקות והרצון הגדול..

אז ממשיכים לקוות ולייחל ולהתפלל איפה שאפשר. יש אנשים שהכי טוב להם לעשות זאת בישיבה או בבית הכנסת, באוטובוס או ברחוב, הלב של נפתח דווקא במערת המכפלה נניח.. ובקברי צדיקים.

אפשר להתפלל קרוב להר הבית בשערי ההרדי"מ
או לפעול לפתיחת השערים בצפון.
קבר של צדיק זה לא מקום קדושעלה למעלה
בית קברות זה לא קדוש. זה טומאת מת הטומאה הכי חזקה שיש! שבע"ה יהיה גאולה אנחנו נשמור על טומאה וטהרה כמו שצריך ולא נלך לבית קברות כמה שבאלנו כי כדי להקריב קורבנות למשל את לא יכולה שאת טמאת מת, ושיהיה בית מקדש אנחנו נקריב הרבה קורבנות.
וכמו שדוב כתב:

בעניין הטהרה כמו שאמרנו ישנם דרגות של קדושה. אם נסתכל נראה שהכל הטומאות קשורות למוות. הטומאה החומרה ביותר היא "טומאת מת" כשאדם מת. אך גם הטומאות אחרות קשורות למוות כמו טומאת שרץ. וגם הטומאות היוצאות מן הגוף הם חיים שלא יהיו כמו קרי ונידה. ונראה לנו (אין לנו מקור לזה זו נרגשה אישית שלנו אפשר לפתוח דיון מה העניין בפנימיות בטטמאה וטהרה) שבית המקדש ביתו של הקב"ה הוא בית החיים והדעת לא סובלת שימצא שם מוות או אפילו מניעה של חיים (ואולי גם בגלל זה מזבח מוריד דמעות על מי שמגרש את אשתו) התורה היא תורת חיים "שחי בהם ולא שימות בהם" כל עניינו של המקדש הוא מקום החיים (על קרבנות צריך לפרט ולחשוב עוד)
הסוף מוכר לי מאיפשהוא....די"מ
למה?די"מ
כי בגאולה אף אחד לא ייסע לחו"ל נכון?עלה למעלה
הגענו לארץ. בואו נשאר פה.
מי אמר לך שלא?די"מ

כי היא מתכוונת במילה גאולה - קיום האידיאל.דבש חריף
והאידיאל הוא עם ישראל בתפארתו זה בא"י מחולק לשבטים.
יהושוע כבש את ארץ ישראל כדי לרשת את הארץ, לא ללכת לחו"ל. 200 מצוות קשורות ותלויות בעם ישראל שנמצא דווקא בארץ ישראל וירושלים.
"עולם כמנהגו נוהג"די"מ
לא יצטרכו ללכת לפגישות עסקים בחו"ל?
או סתם לטייל?
דיברתי על האידיאל מבחינת החיים הרוחניים של העםדבש חריף
שזה בארץ ישראל ובירושלים הבנויה.

לא מבחינת החיים הגשמיים של הפרט רק במיקרה שהוא מוכרח (פרנסה אשה לימוד). ואין לזה קשר לאידיאל.
מפריע לי הענין של קברות צדיקיםעלה למעלה
זה הכי גלותי שיש. מה שיהיה בית מקדש אנשים ילכו לקברות צדיקים? שיתפללו בבית מקדש... אז ייאלה בואו נתקדם לגאולה למה להישאר בגלותיות? וגם עושים מזה יותר מדי מהענין של קברות צדיקים
ונכון גם שהולכים לכותל זה אותו ענין, נשארים בקיר במקום להתקדם לגאולה.
גם לי, אבל אין קשר לחו"ל.די"מ
אז בעצם את אומרת שבו בבית או תעשו משהו למען שחרור הר הביתשוברת גלים

ורק זו עבודת השם באמת

מאיפה המקורות שלך לזה שקברי צדיקים חלילה חלילה זה גלותי?

כל פולחן שהוא לא במקדש הוא גלותי.די"מ
כשיצאו לגלות נאלצו להמיצא פולחן אחר מהמקור
תביא לי מקורות בבקשהשוברת גלים

כי אני רואה גלותיות בדברים אחרים,

כמו הנפש וגאוותה, הבריחות האיומות שלנו, העצבות, המסכנות והצמצום הפחדים ועוד ועוד..

לאחר שבנו את המקדש בירושלים נאסרו הבמות.די"מ
זה שיש עוד דברים גלותיים לא סותר
לאחר שבנו את המקדש בירושלים נאסרו הבמות.די"מ
זה שיש עוד דברים גלותיים לא סותר
ואתה קורא קברי צדיקים במות?שוברת גלים

ברור שהסטטוס ההלכתי שונהדי"מ
אבל אני בהחלט חושב שיש נקודות דומות
*אתה* חושבשוברת גלים

ביקשתי מקורות של צדיקים (לא שאני לא חושבת שאתה צדיק אבל הבנת מגניב )

בכל אופן אני רואה בדברים ממש קודש וכמיהה שלנו לחיבור עם השם וזו עבודת השם גדולה מאוד..

אבל נסכם שאנחנו פשוט לא מסכימים פה כי כל אחד מביא מה שהוא רואה ואין גישור, וזהו..

איך זו עבודת השם גדולה?די"מ
ואני לתומי חשבתי שעבודת השם זה לעשות מה שאלהים ציווה אותנו...
ואני לתומי מסתמכת על צדיקים גדוליםשוברת גלים

מדורות קודמים שאמרו לי שיש עניין גדול לפקוד קברי צדיקים ולהתפלל שם להשם יתברך

אני מעדיף את התורהדי"מ
לא סותר. וחבל שאתה מוציא אותי חלילה כופרתשוברת גלים

סיימתי לדון איתך, כל טוב

חבל שאת קןפצת למסקנות.די"מ
אשמח אם תסבירי איך זה מסתדר עם כל המכלול שאנו רואים בתורה ובחז"ל.
גם אם נסכים שיש עניין בקברי צדיקים הוא מאוד שולי וממש לא העיקר.
וודאי שהוא לא העיקר. חס וחלילהשוברת גלים

העיקר הוא ממש בעבודת השם וחיבור לתורה ולמצוות כל רגע ורגע נתון  - זה העיקר.

והשאיפה  והתקווה וההשתוקקות והציפיה לבית מקדש וגאולה בקרוב ממש ממש ממש...

לי זה מסתדר מצוין.. לי ולרבנים ומורים שלי

אין מקורות קדמוניים באמת על עניני קברות צדיקיםעלה למעלה
פעם חיפשתי ומצאתי רק אחד על כלב בן יפונה שהוא הלך לקברי האבות וגם זה רק מדרש...
למה את מרגישה שלהתפלל לידקבר זה עבודת ה'?דבש חריף
מה הופך בשבילך עבודת ה' לעבודת ה'?
כי זה מקרב אותי להשם מאודשוברת גלים

לסוע לקבר רחל, למערת המכפלה, ולקברי צדיקים

ולהתפלל להשם שם מכל הלב ויש את זכותם של הצדיקים שבע"ה תגן עלינו

במה מתבטאת הקרבת השם הזאת? בהרגשה שלך?די"מ
מאין לך שזה נכון?
מאיפה לך שזה לא נכון?שירוש16

תביא הוכחה, אחרת- הכל בהרגשה שלך.

כי סתם הרגשה של קרבת השם זה לא מספיק.די"מ
אני בטוח שנוצרים חשים קרבה בכנסיית הקבר ומוסלמים במכה.

ביהדות יש מקום אחד שהוא הנבחר. והמקום הזה הוא בית החיים.
לא קברים של אנשים (צדיקים ככל שיהיו) מתים.
למה לא?שירוש16

מי קבע שקרבת ה' זה לא מספיק?

נוצרים הם מקור הטומאה בעולם. יש כהני דת בהודו שיכולים לעשות מופתים- עדין לא נקרא להם קדושים או צדיקי-על. מקסימום רשעים שמתמשים עם כוחות הטומאה בעולם.

ההבדל בין נצרות ליהדות זה כמו ההבדל בין מ"ר כשעמד מול מכשפי פרעה.

הם לא מרגישים קדושה- הם מרגישים פרישות. זה נושא אחר.

ולגבי מוסלמים- כדאי מאוד לראות את הכתבה בנושא.

הם לא מרגישים התעלות כלשהי- מדובר בהרגשה שונה לחלוטין.

אגב- כינוי נפוץ של בית קברות הוא "בית החיים". סתם נקודה למחשבה.

"צדיקים במיתם קרואים חיים"- מה תאמר על זה?

בית החיים הכוונה שהחיים יבואו לכאן .דבש חריף
אני שמעתי שזה לשון סגי נהור.שירוש16

כמו קידוש רבא.

אבל את מסכימה שגם אם נסבור כמוךדבש חריף
זה רק ענין לשוני.. ולא תורה.
???שירוש16

כל המקורות שהבאתי הם לא תורה?

אז מה הם?

אני מדבר על הלשון בית החיים.דבש חריף
במקרא זה קבר.
אופסשירוש16

סליחה. טעות שלי.

אפשר מקור...?

מקור למה?דבש חריף
לזה שהלשון בית החיים היא מסמלת את זה שכל חי יגיע לשם?

או מקור לכך שאני לא מוצא בתורה לשון של "בית החיים"?
הראשון.שירוש16

לא חייב.

סתם מענין אותי לקרוא את זה.

אין לי מקור.דבש חריף
סתם חשיבה שלי.
אבל את לא חייבת לקבל.. את יכולה לומר שהלשון בית החיים נוצר מתוך רצון להמנע מלומר בית המוות.. או המתים..
הרב יוחאי מקבילי אומר שמתים רק פעם אחת.איל אחר

להמחיש את זה שהחיים נמשכים גם אחר כך.

..דבש חריף
לא ילך אדם בתוך ארבע אמות שלקבר ותפלין בראשו וספר תורה בזרועו, ולא יתפלל שם. וברחוק ארבע אמות - מותר.

ומצינין את הקברות, ובונים נפש על הקבר. והצדיקים - אין בונים להם נפש על קברותיהם: דבריהם הם זכרונם. ולא יפנה אדם לבקר הקברות.

הקבר - כל זמן שהטומאה בתוכו, מטמא במגע ובאוהל כמת דין תורה, שנאמר: "או במת או בעצם אדם או בקבר" (במדבר יט,טז). ואחד הנוגע בגגו שלקבר או הנוגע בכתלו; והוא שיהיה בנוי וסתום, ואחר כך יהיה כולו מטמא במגע ובאוהל.
מה זה קשור לקרבת ה'?שירוש16

פה מדובר על עיניני קבירת מתים.

הדב"ז גם מסביר את דברי הרמב"ם שאינם כפשוטם.

כולם היום טמאי מת כך שהשורה האחרונה אינה רלוונטית.

בתשובה של הרמב"ם.. וגם במורה נבוכיםדבש חריף
רואים שהפרשנות היא לא ללכת לבית הקברות. ולא הפרשנות הנדחקת של לא לפתוח אותו
וחוץ מזה יש הלכה מפורשת של הרמב"ם.. לא להתפלל ליד קבר.

ההלכה לענין טומאת מת מסבירה שבאידיאל של עם ישראל זה יהיה היחס לקבר.
הרמב"ם (עם כל הכבוד) זו דעה אחתשירוש16

א"א לקטול את כל הדעות האחרות (ויש כאלה בשפע) עם דעה אחת שלא מקובלת.

לפי גרסתך ילדים אינם אמורים לפקוד את קברי הורים בשלושים ובשנה. וכן כל יורצייט.

כל הקטע של האזכרהדבש חריף
נוצר מקסימום לפני 500 שנה.. בקהילות מסוימות..
דרך אגב יארצייט זה בגרמנית. (צייט זהקשור לזמן אם אני לא טועה)
ואתה אומר לי שכדאי לוותר עליו?שירוש16

בגלל שהוא מנהג "רק" בן 500 שנה...

ומה עם מנהגים שהם רק בני 800 שנה?

אישית..דבש חריף
אני לא נכנס לויכוח על תוקפם של מנהגים.
אבל ברור לך שמנהג שאין לו משמעות הוא מנהג טפל.
ואם היתי מוצא את המשמעות באזכרה היתי מסכים איתך.
מה שבטוח..דבש חריף
שנבואה אלוקית לפני 3726 שנה על היחס לקבר ומת.. חשובה לי יותר ממנהג של אנשים לפני 400 שנה
אבל מה עם מנהגים שהם רק בני 800 שנה?שירוש16

מה זה משנה בני כמה הם?דבש חריף
באמת? זה לא משנה?שירוש16

אז כל מנהג שהוא (אפילו שהונהג רק ע"י הרמב"ם שחי כידוע לפני כ800 שנה) לא רלוונטי?

את יכולה לתת לי דוגמא?דבש חריף
אני לא יודע אם הרמב"ם המציא מנהג כלשהוא.
לפני כמה זמן זה לא מענין..דבש חריף
השאלה מי עשה את זה..
אם זה חכמים בתלמוד אז יש מצווה לא תסור.
אבל סתם מנהגים הם לא חובה ולא הלכה.. ויש גם מנהגים שסותרים. ויש המון מנהגים שלא עברו בידוק של רבנים.. ופשוטו בחלקים של עם ישראל.
יש מנהגים לכאן ולכאןשירוש16

חד וחלק- לא כולם סומכים על הרמב"ם. במיוחד לא בהלכה הזו.

ניתן להגיד שרוב רובו של העם נוהג לבקר בבית קברות (של צדיקים או של קרובי משפחה) בניגוד לדברי הרמב"ם.

אין מה לעשות.

לא כולם מקבלים את דבריו. יש שסותרים. וזו לא בעיה.

זה שבמציאות התפתח המנהג הזהדבש חריף
זה נטו בגלל הגלות. (ואולי גם אי היכולת לקבל את זה שהמת מת. וזהו)

אם נניח והינו עם בית מקדש אנשים לא היו הולכים לקברות כי היתה לזה משמעות.. הם נהיים טמאים לעניין בית מקדש.
כיהיה ביהמ"ק- נדבר..שירוש16

לא מאמינה שיש סיבה לדון במקרה היפוטטי ותיארתי לחלוטין.

עכשיו זה מה שיש לנו.

לחיות בעתיד ולא בהווה זה גלותי באותה מידה של לחיות בעבר.

אני מסכים שלחיות בעתיד זה לא נכון.דבש חריף
אבל אני אומר את זה רק כדי להראות מה היהדות אומרת במצב אידיאלי.
ואם העתיד זה גאולה, אז זה גם גלותי?איל אחר

גלותי לחיות את מה שאין עכשיו.שירוש16

רק בהיבט של טומאה וטהרה אין נפק"מ.איל אחר

בהיבט של עשיית מליץ אין שום נפק"מ בין הימים ההם לזמן הזה. נכון שיש חולקים על הרמב"ם, אבל זה הופך את העניין לחשוב יותר מהנאמנות למה שהורגלנו.

גלותי זה לקבל מוסכמות של גלותדבש חריף
במקום של התורה.
בסיכום של הדיון בקישור שהבאת כתוב שדברי הרמב"ם הם כפשוטםאיל אחר

ועוד איך. הרדב"ז, עם כל גדולתו, הוציא את דברי הרמב"ם מפשטם. הרמב"ם כתב שמטרת חיבורו היא להנגיש את משפטי התורה לקטן ולגדול, לפיכך יש להבין את דבריו כפשטם.

זה נכון.שירוש16

אבל לא סיכומם של דברים.

ליתר דיוק- הינה הסיכום:

לסיכום , בוודאי שניתן לפקוד קברי צדיקים ולהתפלל שם כיוון שלמנהג זה יש מקורות בדברי חז"ל ובקבלה, אבל יש לזכור שלושה עקרונות: א. מדובר במנהג ולא בחובה הלכתית. ב. דעת הרמב"ם שוללת ביקור בקברים כולל קברי צדיקים, והיא מעוגנת היטב בפשט התורה המבכרת את החיים והטהרה ומרחיקה אותנו מן הטומאה. ג. קבר אינו מקום קדוש. 
העיסוק בחיים הוא עיקר מגמתנו בעולם הזה, מתוך חיבור לתורתם של הצדיקים ולא לקבריהם. אציין כי אני אישית גרתי שנים רבות בצפת ורק פעם אחת בליל ל"ג בעומר הגעתי לקבר הרשב"י, נהגתי וכך אני ממשיך לנהוג ללמוד בליל ל"ג בעומר את משנתו.

סיכום ממש יפה. מסכים עם הרוב המכריע של המיליםדבש חריף
דעת המשיב ברורה, וכך כשלומדים רמב"ם אסור שתהיינה בעיותאיל אחר

בהבנת הנקרא.

התייחסתי רק להוצאת דברי הרמב"ם מפשטם.  

כל הבסיס של התורה..דבש חריף
זה לא להקשיב למצפון האנושי.. ולמוסר האנושי. ולאינסטינקט האנושי... בתחום המעשה.
אלא למה שישר וטוב בעיני ה'.
לא החשיבה האינסטנקטיבית האינטואיטיבית של האדם במה ישר וטוב בעיני ה'. כלומר הוא לא מחליט מה ישר בעיני ה', ומה מקרב אותו.

אלא נטו את מה שישר בעיני ה'. האדם צריך וחייב לצאת מהתמונה, אם הוא רוצה להגיע לרמה של עשיית הישר והטוב בעיני ה' ולא בעיני עצמו. אם הוא רוצה באמת לעבוד את ה'.
ובשביל זה צריך ללמוד את התורה.
נראה לך שהם הולכים לשם להתפלל לישו ח"ו?שירוש16

הרי כל מי שהולך לבית קברות מבקש דבר אחד- קרבת ה'.

ויש מקורות רבים לכך.

אני אישית לא מאמינה בזה. אבל יש כאלה שכן.

לא מפספסת הזדמנות להתפלל ליד קבר ר' שמעון בעל הנס וקבר הרמב"ם בטבריה.

אבל בהחלט מרגישה יותר 'בבית' בכותל.

אבל זה לא סותר את הלגיטימציה של אחרים.

שוב- או שתביא הוכחות חותרות לכך- או שתודה שמדובר בהרגשה אישית שלך.

הינה ההוכחות שמצאתי:

מערת המכפלה | תפילה על קברי צדיקים – לקט מקורות

קרדיט לרב גוגל.

טוב שכתוב למעלה.. שהלקט מקורות לא נועדדבש חריף
לפסוק הלכה..
כי זה באמת לא ההלכה. ההלכה זה במקורות שכתבתי למעלה. הלקט מקורות זה מדרשים. יש למדרשים הסבר.
וגם יש מדרשים שרואים ההיפך. מה שבטוח.. שאין מקור הלכתי לזה. להיפך.. יש מקור הלכתי שקבר בתפיסת היהדות.. טמא. ולא בית תפילה.
שובשירוש16

אין אדם שאינו טמא מת. (ואם כן זה ממש נדיר).

כך שזה לא משנה.

כמו שאתה לא תגיד לאנשים שלא לבקר את קברי הוריהם. כך גם לא פה.

יש עינין בלפקוד קברי צדיקים. וההוכחות ידברו בעד עצמן.

אישית- אני לא מתחברת. וגם לא מוטלת עלי החובה לפקוד קברי מתים ובכלל של צדיקים.

אבל מי שכן- זכותו. ויש לו על מי לסמוך.

אבל את מסכימה ש..דבש חריף
בית מקדש זה מצווה. והוא המקום המושגח וששכינה שורה עליו.?
אם ענית כן..
אז את מסכימה שטמא מת אסור לו להכנס לבית המקדש (חיל) בטומאה?
אם ענית כן..
אז בעצם אמרת שלתפיסת היהדות קבר זה דבר שמטמא ומרחק אותי מאותו מקום שבחר בו ה' לשכן שמו.

אותו דבר הלכות מפורשות בתלמוד שאסור להתפלל ליד קבר וליד מת. זה לא רמב"ם
יש הבדל בין קדושה לקרבת ה'.שירוש16

אדם יכול להרגיש קרבת ה' גם בטומאה. וזה לא סותר.

עובדה- היום כמעט באופן גורף- כולם טמאי מת. ובכל זאת יש מושג של קרבת ה'.

מי שהולך לקברי צדיקים מחפש קרבת ה' (או הדרך אליה).

הרמבם הוא דעה אחת לגבי טומאת קברי צדיקים.

יש דעות אחרות.

אגב- המשנה ברורה סוברת אותו דבר:

הסבר למנהג - משנה ברורה סימן תקפא ס"ק כז

לילך על  הקברות - דביה"ק הוא מקום מנוחת הצדיקים והתפלה נתקבלה שם יותר. אך אל ישים מגמתו נגד המתים אך יבקש מהש"י שיתן עליו רחמים בזכות הצדיקים שוכני עפר. ויקיף הקברות ויתן צדקה קודם שיאמר התחנות. ואין לילך על קבר אחד ב"פ ביום אחד:

אבל שוב..דבש חריף
אדם והרגשתו לא המדד.
התורה זה המדד.
ואם ההשגחה והשכינה בצורה הכי גבוהה היא בבית המקדש .. זאת אומרת שמעברה השני של המשוואה יש טומאת מת וקבר.
ישש רמות של קדושה כשמעבר- טומאה.שירוש16

יש טומאות שניתן לקיים איתם מצוות ויש שלא (כמו הטומאה שמוסרת בנט"י).

ובכל רמה של טומאה יש רמה של קדושה שניתן להשיג איתה.

קדושה של מצוות לולב (למשל. עכשיו סוכות) ניתן להשיג עם טומאת מת.

מצוות עבודה בביהמ"ק - לא.

כי מצד אחד טומאת מת זו טומאה מאוד חזקה ומצד שני- אתה מנסה להשיג את הקדושה הכי גבוה שקיימת והיא בביהמ"ק. כך שלא ניתן לתפוס במקל משתי קצוות כ"כ רחוקים.

ובקיצר-

לרמת הטומאה יש קשר והשפעה ישירה על רמת הקדושה שניתן להשיג איתה.

כישהודי הולך לקבר הוא אינו מנסה להשיג קדושת ביהמ"ק. ולכן הוא יכול להיות טמא מת.

מצד שני- אם הוא רוצה להשיג קדושת ביהמ"ק עליו קודם להגיע לטהרה הנדרשת.

קודם כל..דבש חריף
לא שייך קדושה או טומאה בסוכה ולולב.
וגם לא שייך קדושה או טומאה בנטילת ידים בבוקר.
קדושה וטומאה - הדבר היחיד בתורה ששיך זה בנושא בית מקדש. לגבי כניסה לבית מקדש. (וגם לגבי אכילת קדשים)

ומהתגובה שלך עולה שבמצב אידיאלי או נניח במצב היפוטטי.. שיש בית מקדש, אדם שהיה במערת המכפלה או בקבר הרמב"ם לא יכול להכנס לשם.. משום שהוא טמא. כלומר הוא מתרחק מהמקום שבו בחר ה' לשכן שמו שם.

ואני מדבר על היחס של התורה לקבר ומת שהנוגע בהם טמא לענין הכניסה... מלמד על המשמעות והיחס של התורה לקבר או למת.
אין רוח טומאה לפני נט"י של שחרית?שירוש16

כדאי מאוד לעיין בהלכות נט"י בבוקר. (שולחן ערוך אורח חיים הלכות הנהגת אדם בבקר סימן ד)

בטח ובטח שיש קדושה מסוימת כשמקיימים מצווה. אומנם לא כמו שיש בתפילה/בביכ"נ (שהוא מקום תפילה) וכמובן שלא כמו ביהמ"ק עצמו. אבל כן יש קדושה.

ולגבי הטומאה והקדושה- זה לא ממש מדויק. ישנם טומאות אחרות שאינן קשורות לביהמ"ק אך מצד שני לא ניתן לקיים איתם מצוות מסוימות.

למה לא ילכו לקברי צדיקים כשיהיה בית המקדש? כי לא יהיה בכך צורך.

כשהקב"ה יגלה את כבודו בעולם בצורה המקסימלית ביותר כבר לא צריך משהו אחר. הולכים ומדברים ישר.

בשביל מה להתפלל?- "ונשלמה פרים שפתינו".

כישהיו קורבנות לא נצטרך את זה.

מקדש זו מציאות אחרת של התגלות ה' בעולם.

עכשיו אין את זה. עד כמה שנרצה ונפעל למען הקמת המקדש- זה עוד לא פה. זה המצב.

מה? כשיש מקדש הקרבנות הם תחליף לתפילה?איל אחר

המקדש לא יבטל את מצוות "ולעבדו בכל לבבכם".

"רוח הטומאה" של נט"י שחרית אינה קשורה לטומאה וטהרה, אלא לאמונת שדים. 

נראלי קצת בלבלתם מושגיםאביחי מנחם
טומאה היא לא ההפך של קדושה אלא של טהרה. וטהרה וקדושה זה לא אותו דבר.
טבילה במקווה מטהרת את האדם לעניינים מסויימים, אבל לא מוסיפה קדושה
הסדר הוא כך:שירוש16

טומאה-טהרה-קדושה.

טהרה היא רק דרך להשיג קדושה. אבל לא מטרה בפני עצמה.

אין סיבה להיות טהורים סתם. אלא למען מטרה מסוימת. (תפילה/לימוד תורה/עבודת המקדש)

לא רואה קשר בין קדושה לטהרהאביחי מנחם
קדושה זה קודם כל הבדלה. אלוהים קדוש כי הוא מובדל. שבת הוא יום קדוש כי הוא יום מובדל. עמ"י כנ"ל.
וכן אדם קדוש הוא אדם מיוחד, ש"קידש" את עצמו ועמל בקרבת אלוהים עד שהשיג את מדרגת הקדושה. לא סתם היא נמצאת בסוף המעלות על פי רבי פנחס בן יאיר והפרק האחרון במסילת ישרים עוסק בה.
טהרה זה משהו אחר, יותר טכני. אדם נטמא-טבל-הוא טהור. אדם נטמא למת-הוזה עליו אפר פרה אדומה (ועבר יום)-הוא טהור גם מטומאת מת.
בקיצור אני לא רואה קשר

נ.ב. גם המסילת ישרים מדבר על טהרה בבחינת טהרת הלב והמחשבות. אבל זה לא קשור לדיון
הבדלה-הקדשה-פרישהשירוש16

כולן מילים נרדפות.

הדרך להשיג קדושה (במובן של קרבת ה') היא דרך של הבדלה ופרישה.

טהרה עושה את אותו דבר- היא השלב האחרון של פרישת האדם מטומאות העוה"ז.

היא שלב טכני. שלב שצריך לעבור כדי להגיע לקדושה- שזו הרמה הגבוה ביותר בין טומאה וקדושה.

הקב"ה הבדיל את השבת כדי לקדשו.

הקב"ה עצמו אינו דוגמה טובה כי הוא עצמו קדוש. הוא לא יכול לקבל טומאה. (לעומת ימים מסוימים שכן יכולים לקבל קדושה מסוימת).

הקב"ה הבדיל את עמ"י כדי לקדש אותו. (קודם היו צריכים לצאת ממ"ט שערי טומאה כדי להגיע למ"ט שערי קדושה).

לקדושה יש היבט רוחני-מוסרי וגם היבט חומרי-גשמי.

ההיבט הרוחני קשור למחשבתו של האדם. להכנה הנפשית שלו.

ויש היבט חומרי-גשמי שקשור לשלבי טהרה פיזיים.

כשבסופו של דבר מגיעים לקדושה שהיא גם רוחנית וגם פיזית.

אז תראי..דבש חריף
בחז"ל וברמב"ם נוטלים ידים לבוקר בגלל תפילת שחרית. לא טומאה.

אין טומאה וקדושה בשום דבר חוץ ממקדש. (יש אולי שימושים לשוניים במילה טומאה, אבל לא במובן של טומאה הקלאסי, אלא במובן אחר.)

מצוות התפילה נתקנה גם כשהיה מקדש. ועזרא תיקן את נוסח התפילה.. שבית המקדש היה בנוי עם קורבנות.
זה שבית המקדש נחרב לא אומר שהתורה תשנה תפיסה מסויימת.. גם לא את התפיסה על מתים.

באמת קשיא על השו"ע הזה.די"מ
הגמרא בברכות אומרת שמברכים כמה וכמה ברכות וגם מניחים תפילין ונטלים ידייםמרק לתםילה.
הנטילת ידיים היא משום נקיות ותוספת טהרה ולא בגלל טומאה.
זה כן משנה, כי הטוענים להיתר לא מחלקים בין הימים שבהם הטהרהאיל אחר

נהגה כהלכתה, לבין הזמן הזה.

חוץ מזה שפקידת הקבר באזכרה, נועדה לבקש מהמת שיהיה מליץ יושר. 

כנראה שהקיצוש"ע לא מסכים עם הרמב"ם שאסור שאדם יעשה מליץאיל אחר

בינו לבין ה'. הדיון הוא לא רק בהלכות תפילה, אלא גם בהלכות ע"ז. 

לדעת הרמב"ם גם מלאך, עם כל קדושתו וטהרתו, אסור לעשותו מליץ.

יש מדרשים ודיברי חז"ל שמדברים על מלאכים כמליצי יושראביחי מנחם
יכול להיות. רק שקשה להביא ראיה מן המדרש על דברי הלכה.איל אחר

כשהרב בן ציון מוצפי נדרש לעניין מעל גלי האתר, הוא טרח לציין שיש פוסקים ששוללים את העניין מכל וכל, והוא לא התכוון רק לרמב"ם. למותר לציין שהוא לא שולל זאת בכלל.

מדרשים הם בהחלט אתגר, אבל יש להפריד בינם לבין ההלכה.

מעניין..אביחי מנחם
חלק מהתפילה, במיוחד בימים נוראים מדברת על מלאכים מליצי יושר וכו. ויש את העניין של מלאך משחית שאדם בורא בעוונות וההפך במצוות.
אני אשמח לראות מקור מחז"ל לכך שהדבר אסור (הרי הרמב"ם מן הסתם לא המציא את זה)
יש פיוטים אשכנזיים ותימניים שמדברים על מלאכים כמליצי יושראיל אחר

ומבטלי גזרה. היו רבנים אשכנזיים שהתנגדו לזה, והדבר כתוב ב"גשר החיים" לרב טיקוצ'ינסקי.

בתימן גם היו שהתנגדו בגלל דברי הרמב"ם ב"מורה" (יש עוד בעיות בפיוטים האלה חוץ מן האמצעי). בשני המקרים זה המשיך להיות נדפס בסידורים. אצלנו מדלגים על הפיוטים הללו.

לצערי, אני לא מצוי כמו שצריך בש"ס ואני לא יודע לזה מקור משם, או מייתר ספרות חז"ל. אני מסכים שהרמב"ם לא המציא דברים. 

אולי 'דבש חריף' מכיר. 

אפשר לשאול מה זה אצלינו?אביחי מנחם
דרדעים?
בינגו.איל אחר

אצלי העניין השיוכי לא כ"כ מעניין, כי אני תימני רק מצד אמי והם לא היו שייכים לדרדעים. אני באופן אישי מסכים עם עמדותיהם, וקבעתי את מקומי בביכנ"ס, שהמארי הוא דרדעי והקהל התיישר לפי עמדתו.

בליטא לא אמרו פיוטים שכאלהדי"מ
בגללך ירדן לא תראה את ההודעה שלימישהי=)

תתייגידי"מ
אין מקורות כ"כ על קברות צדיקיםעלה למעלה
אני פעם חיפשתי ומה שמצאתי זה היה רק על כלב בן יפונה וגם זה רק מדרש לא מעבר לזה...
ומה מפריע לך שיהודים יסעו למקום שטוב להם שם לעבוד את ה'?שירוש16

אולי זה לא מתאים לי אישית ולדעתי זה מוזר (ואולי גם מיותר) אבל בהחלט לא מפריע לי שהם טסים.

הרי בסופו של דבר כולנו רוצים דבר אחד- לעבוד את ה'.

אז מה זה משנה אם זה פה או שם?

הרי בתכלס- הם גרים בירושלים. מקיימים את המצווה על בסיס יומי. אז פעם-פעמיים בשנה יוצאים לשנות אווירה- מה רע?.

אגב-

כל ניסיון להגיד שכאן יש קדושה ושם אין- זה חוסר הבנה במושג של "קדושה".

ראי בשירשור פה.

כי אנחנו רוצים להתקדם לגאולה...עלה למעלה
זה לא נכון הענין של הקדושה בדיוק היום למדנו את זה- אי אפשר לקדש מקום אין דבר כזה ביהדות. יש מקומות שהם קדושים בגלל הדברים שלהם- למשל א"י קדושה בגלל המצוות התלויות בארץ, את מכירה את הרמב"ם על הקדושות? כדאי לעיין שם..
כי אנחנו רוצים להתקדם לגאולה...עלה למעלה
זה לא נכון הענין של הקדושה בדיוק היום למדנו את זה- אי אפשר לקדש מקום אין דבר כזה ביהדות. יש מקומות שהם קדושים בגלל הדברים שלהם- למשל א"י קדושה בגלל המצוות התלויות בארץ, את מכירה את הרמב"ם על הקדושות? כדאי לעיין שם..
סוף סוף מישהו אומר את זה בקול.יעל

עם רוב רובם של הדברים אני מסכים, רק הסתייגות אחת בסיפא:איל אחר

המטרה היא לא לגאול את ה', אלא המקדש הוא ביטוי לגאולתנו ופדות נפשנו.

הביאור של לבנות לו בית היא לבנות בית לשמו.

תראי איזה כוח יש לך מתוקה שלי מישהי=)

את כותבת פה, ותמיד מעירה ישנים מרבצם

וגורמת לכולם לחשוב שוב על דעות קדומות..

איזה כיף זה

אין כמוך.

אז גם אני באתי לפרוק פה וללכת.

@מתבודדת

רבקהעלה למעלה
אני אף פעם לא מתכוונת לעורר דיון ואכשהו זה תמיד קורה
נכון. את אדירהמישהי=)

אם גדולי ישראל לאורך כל הדורות נהגוכתום כואב

לפקוד קברות צדיקים באיזה זכות את באה ופוסלת את זה ומגמדת את זה כאילו זה כלום?

מאבק אחד לא צריך לבוא על חשבון האחר וזה שאת רוצה לקרב אנשים להר זה יפה מאד אבל לא צריך לרמוס דברים אחרים בדרך.

זוכרים את זה?עלה למעלה

ארנון סגל היה במסע קברות צדיקים באוקריאנה וכתב על זה ממש יפה,ואז נזכרתי בשרשור הזה....

הנה הכתבה:

דברים שלמדתי בארץ הקוזקים. מתפרסם היום במקור ראשון:

מז'יבוז' מחליפה את ההר – ארנון סגל, אוקראינה
תעשיית קברי הצדיקים במולדת הבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב פורחת מפני שליהודים אסור להתפלל בהר הבית * אם אין מניחים לו לעבוד את א-לוהים במקום שעליו ציווה, היהודי ימצא חלופות

האוקראינים אינם מאטים גם כשהם נוסעים על הקרח. אף על פי כן נזקקנו לארבע שעות נסיעה תמימות בארץ רחבת הידיים השרויה מתחת למעטה שלג כדי להגיע להאדיטש, עיירה נידחת אפילו במושגים מקומיים. כאן נקבר מייסד חסידות חב"ד, הרב שניאור זלמן מלאדי בעל ה'תניא'. שניאור זלמן צעיר יותר, לבית דייטש, חסיד חב"ד ירושלמי בן 28 שמנהל את ציון הקבר של 'האדמו"ר הזקן', קיבל אותנו שם באירוח לבבי וחם ובסעודה שאין שניה לה בכל מזרח אוקראינה. 
כללי הכשרות הנוקשים של החב"דניקים והמלאי הדליל של מוצרי מזון כשרים באוקראינה בכלל מכריחים את דייטש, שביקש שנכנה אותו 'שושו', לייבא הכל ממרחקים. כמי שמצוי באופן קבוע על הדרך אוקראינה-ארץ הקודש וככל תושב במדינה העצומה הזו שנאלץ להתרגל לקנה המידה המקומי, דייטש גומא אותם מבלי למצמץ. את דגי הסולומון שהוגשו, הוא ניסה להרגיע אותנו, הביא מעיר קרובה. רק 120 קילומטרים מכאן. ובכלל, החום האנושי שפגשנו באימפריה שבנה על ציון הקבר עמד בניגוד גמור לטמפרטורה הבלתי אפשרית שבחוץ, עשר מעלות מתחת לאפס. 
ולא רק בהאדיטש. נראה שמתנהלת כאן תחרות קשה על הזכות להכניס אורחים. הנשמות הטובות שקיבלו את פנינו – עיתונאים אורחי חברת 'אפ', חברת הבת של 'אל על' –במאור פנים בכל אתר שאליו הגחנו מן הקור, עשו זאת ביד נדיבה שמעוררת משהו בלב היהודי. ישראל מאיר גבאי, למשל, האיש שחולש על אוקראינה בעזרת חברת הולינס-אהלי צדיקים שלו, קיבל אותנו למחרת היום בסעודת בוקר באומן ובארוחת ערב מושקעת במז'יבוז' ודאג לנו לתנאים חלומיים ברשת המלונות שהוא מנהל בארצו של בוגדן חמלניצקי. אותה חוויה בלתי מוכרת מרחיבת לב פגשנו גם בברדיצ'ב, בז'יטומיר ובקייב. ללא ספק: כולם כולם אנשים נפלאים – שמעודדים את עם ישראל לחזור לאוקראינה. 
פולחן ה'ציוּנים', התחליף הזמין והפופולארי לאתר עבודת הא-ל המקורי שעליו ציוותה התורה, הגיע במדינה המזרח-אירופית הקפואה לשיא פיתוחו. הצידוק: אלף שנים ויותר של חיים יהודיים בארץ הקוזקים – אסור שייעלמו כלא היו. ובכל זאת, פריחתם המפתיעה של אתרי הציון בבית הקברות היהודי העצום המכונה 'אוקראינה', שלא לומר אתר הרצח ההמוני, מדהימה ומעוררת תמיהה. אם להודות על האמת המטרידה נראה שיש כאן גם בריחה גדולה, מבוכה וטשטוש. 
תעשיית קברי הצדיקים במולדת הבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב פורחת מפני שליהודים אסור להתפלל בהר הבית. זה כה פשוט: הנפש האנושית זקוקה לפולחן ולמקום פולחן, ועבור היהודים זהותו כבר נקבעה בימי קדם. אם אין מניחים לו לעבוד את א-לוהים במקום שעליו ציווה, היהודי ימצא חלופות. נכון, יש מקום לסיורי מורשת באוקראינה, אבל אימפריית חדרי האירוח, פריחת בתי העלמין היהודיים ומיזמי הבנייה אדירת ההיקף של ישראל מאיר גבאי מ'אהלי צדיקים' ברחבי מדינת הקרח, מחשידים שיש כאן הרבה מעבר לזה. 
הרי אם כבר בוחרים להמיר את אתר עבודת הא-ל המרכזי של היהדות בפולחן קברי צדיקים, אין ספק שלממלכת הקרח הצפונית ייתרון גדול בתחום הזה על פני הארץ המובטחת. הילת השטטל, הקלויז, מרכבתו המעופפת של הבעל שם טוב וזכרונות השבילים המושלגים שבהם הילך רבי נחמן על גדות הבוג – מעוררים הרבה יותר געגועים, מסתוריות וכוח משיכה מאשר מקביליהם הנגישים והמוכרים מדי מארץ ישראל. באוקראינה, אין ספק, הייאוש נעשה הרבה יותר נוח. 
ובעצם, למה לא להעלות ארצה את עצמותיהם של ראשי תנועת החסידות הטמונים כאן? אם הבעל שם טוב לא זכה להגיע ארצה, מדוע לא להביא לכל הפחות את עצמותיו לכאן, יחד עם עצמות רבי נחמן, בעל התניא ושאר מבשרי הגאולה לבני ישראל? עם קצת חזון אפשר יהיה לכונן עבורם חלקת-גדולי-האומה חדשה ומפוארת בהר הזיתים, נוכח הר הבית, מנוף העצמה לקודשי הקודשים האמיתיים של האומה. 
והאמת היא שיש באוקראינה משהו כבד ומדכא. רוחות רפאים מקפיאות דם עדיין סובבות כאן, זכר לחורבן ולזוועות העבר. הרי המציאות, בל נשכח, כבר בחרה לסגת מכאן, להותיר את אוקראינה לאוקראינים וללכת למקומנו שלנו – אז למה נדמה לפעמים שיש מי שמבקש להשיב את הגלגל לאחור? 
האם אינך מפחד שיום אחד ישובו האוקראינים למומחיותם משכבר הימים, אמנות הרצח? שאלתי את יהודה זילברמן, בן 28 ואב לשלושה המנהל את המלון ושאר המיזמים של הולינס-אהלי צדיקים במז'יבוז'. 'היה לא תהיה', הוא עונה בהחלטיות. 'לעולם לא עוד'.

מסכים עם כך מילההמצב חסה
קשה לי עם מה שכתבת.ניגונאאחרונה
עוד יש פה חיים???יאיר_
לא כ"כזית שמן ודבשאחרונה
פעם היו מסקנות. אתם לא זוכרים אני זוכרת.שִׁירָה

היום יש תהיות.

תהיותשִׁירָה

למה אני קוראת הודעות מפעם

למה כבר בשני ספרים גדליה הוא גבר חסון גבוה ומושך שכל קוראת רוצה כמוהו ואז באמצע הספר הוא מאכזב למה

למה אני מרגישה שהכל עליי 

למה קשה להיות עצמאית (לא בעסק)

למה אני לא הולכת לישון בכאלה שעות

איך החיים הולכים להשתנות מסוף השבוע הזה ואני מקווה ממש שישתנו לטובה

למה תמיד אבא עוזר ועוזר ועוזר ואז בסוף אני כועסת עליו

למה הוא כאילו עוזר לי אבל באמת נראה לי שהוא עושה את זה בשבילו

למה כל התהיות שהיו לי בראש שבשבילם נכנסתי, כדי להוציא ותם, נעלמו פתאום וחוץ מגדליה אני לא זוכרת מה עוד הפריע לי

למה החיים כאלה עליות וירידות

ולמה גם דברים פשוטים מסתבכים לפעמים

לא תמיד, אבל לפעמים כן

למה אי אפשר להרוויח 20 אלף שח לגדל ילדים בנחת לאפשר לבעלך לגדול בתורה להיות רגועה עם בית מסודר בגדים מקופלים בארונות כיורים ריקים בלי שימוש בחדפ ארוחצ מוכנה חמה כל יום למה

תהיות נוספותשִׁירָה

איך יכול להיות שכל כך הרבה הודעת ורק אחת שלי

אני זוכרת שהיו הרבה יותר

ללכת ביישוב בלילות מזכיר לי את פעם

מעניין אם יגיעו אנשים מעניינים בקיץשִׁירָה

מעניין

אולי בקיץ יהיה מעניין יותר? אולי לא

תהיות נוספות נוספותשִׁירָה

למה הפסיקו לייצר נוקיה208

למה לא המציאו עוד טלפון חדש בדיור כמו נוקיה 208

למה אני בטלפון הרביעי או החמישי ב7 שנים האחרונות זה לא תקיןןןןן

ואין לי מספרים של אנשים מפעם ואין איך לשחזר

אפילו בנות מפה שפעם היו לי

שתדעי שאני ממש זוכרת אותך.אונמר

מה שלומך?

ואת עדיין כותבת באותו סגנון שהיית לפני מאה שנה.

היי גם אני זוכרת אותך. את הניק כאילושִׁירָה
עוד תהיות? דברים על החייםשִׁירָה

ללכת עם אילה בלילה ולדבר על חשופיות ישר הזכיר לי את האולפנא

למה אני האישה היחידה בגילי שעדיין מתגעגעת לאולפנא

למה אני אומרת בגילי וזה נשמע שאני זקנה אני לא זקנה

אני רוצה להיות קשורה לבנות המתוקות הצדיקות קדושות צנועות האלה

אני רוצה לחזור לאולפנא ואני מוכנה להתפקשר גם אם זאת לא ה- אולפנא

אני רוצה להיות עצמאית

אני רוצה שירים זמינים בלי לפתוח מחשב

עקיבא בחור שנוןשִׁירָה
אי אפשר לקחת ללב את מה שעובר על אנשים אחריםשִׁירָהאחרונה

מספיק לי די והותר מה שעובר עליי

והעומס הזה שמגיע

מכל מיני סיפורים שקורים מסביב

עושה לי אדרנלין לתקופה ואז בבת אחת ריסוק עז מלווה בדכאון לא ברור

עד שהבנתי שהוא ברור

אסור לי להיות שם יותר מידי

ואני מוגבלת

אני יכולה להיות נחמדה

להתעניין בשלום

להביא משהו נחמד אם מסתדר לי

אני לא יכולה לתת את הבית שלי

או את האוכל שלי

או את הלב שלי

וזה גם לא יעזור

עכשיו צריך להתפלל

ואיפה אני ואיפה להתפלל

ויערה עושה לי פה 3 תפילות ביום מעמידה אותי במצב שאני מרגישה הכי לייטית בעולם

אבל יש לי תפקיד

כרגע במסגרת התפקיד אני נותנת תנאי חיים לאלה שבאחריותי

הלוואי שאצליח גם לתת להם תנאים רוחניים מיטביים

הוי טאטע רחמים עלינו

אנחנו רוצים להתפלל

חסרים לי כמה ימים בשבוע להספיק כל מה שצריך גם ככה אני בעומס לא יאומן

מתלבטת אם לישון או לאכול או ללכת לשיעור

בקיצור גאולה עכשיו

זה בוודאי יפתור את כל בעיותינו

ובלי הנחת של אביגייל

אנחנו רוצים בית דוד

מהר עכשיו אין זמן לחכות

חיכינו מספיק אביגייל

טאטעעעעעע רחמיםםםם עלינו

ותן לנו שמחה!

..זית שמן ודבש

זה חרא

יש מתאםזית שמן ודבשאחרונה
הגנהיצחק מזרחי
איך אפשר לפרוץ הגנת בלוק פון (blockphone) ?

דחוף!!!! ההגנה הזאת תוקעת לי את הטלפון...

מעניין אם יש פה אנשים שעוד זוכרים אותידי"מ
קודם תתחיל - מעניין אם יש פה אנשיםל המשוגע היחידי

אח"כ אם זוכרים אותך

חחחדי"מ
כןזית שמן ודבשאחרונה
קישור לשטיסל עונה 3 מישהו?הרהמורניקית
חחח מת פה, תנסי בפורומים אחריםל המשוגע היחידיאחרונה

אולי בהודעה הנעוצה של נוג"ה יש משו על סרטים

..זית שמן ודבש

הייתי איתה ביחד

טוב, נראה לי שהבנתי. אחלה. דרישת שלום!אלעזר300
מכל הסרטונים של אנדרדוס דווקא את זה?😅תמימלה..?
דווקא סרטון חמוד מאוד ל המשוגע היחידי
נכון... פשוט יש עוד כל כך הרבה שלדעתי לפחות-טוביםתמימלה..?

פי מאה....

אבל כן, מערכון נחמד .....

ומה שהוא עשה פה בכללל המשוגע היחידיאחרונה

זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...

תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.

אולי יעניין אותך