השיתוף הוא על משפחת בעלי.
ראשית, חיבוק אדיר על פתיחת הדברים, על השיתוף ועל הידיעה הברורה שלך שדברים כמו שקורים אצלך בבית - אסור שיקרו אצלך או אצל אף אחד אחר.
בעלי גדל בבית אלים, בדיוק כמו שאת מתארת את שלך. נכון להיום הוא והאחים שלו מעל גיל ארבעים, ועדיין ההתעללות (צריך לקרוא לעניין בשמו המלא, לא להתיפייף שזה "מכות חינוכיות") ניכרת בהם בכל דבר.
דרך אגב - האלימות הפיזית כלפי הילדים פסקה רק לאחר שהילד המסוים הרביץ חזרה להורה, וגם אז, לא ב- 100%. מצד אחד, אני לא בהכרח ממליצה לך להרביץ לאבא או לאמא, אבל, כן, מה לעשות, מי שגיבור על החלש, נעלמת גבורתו כביכול (כי אין שום גבורה להרביץ לאדם חלש ממני, רק חולשה), כשהוא מגלה שעומד מולו אדם חזק מהם.
יחד עם זאת, אני לא שוללת את זה שתאמרי להם, בצורה מנומסת ורגועה, שאת ספגת את המכה האחרונה מהם. אם יחליטו להרביץ \ לסטור לך שוב - את תחזירי להם. העניין הוא, שאם תגידי להם דבר כזה, את חייבת לעמוד בדברייך, ואם שוב יתנו לך סתירה - להחזיר סתירה בכל הכוח! אסור לאיים "סתם".
נא לזכור, כשלאמא יש יום גרוע בעבודה - היא לא מרביצה לנהג האוטובוס, לא לקופאית בסופר, לא לבוס בעבודה, לא לשכנה ממול. גם אמא וגם אבא יודעים להתאפק - אם הם רוצים!!!!
הבעיה היא, שהם בוחרים לא לרצות.
אינכם שק האיגרוף של אבא או אמא. היה להם יום גרוע - חבל. שימצאו דרך נורמטיבית וחוקית לפרוק את התסכול.
לגבי "להתנהג יפה כדי לא לחטוף מכות\סטירות" -
כמה שהתגובה הזו תיסכלה אותי. כל מי שכותב כך, ב"ה אינו יודע מהי אלימות. לא צריך סיבה, ולא משנה איך אני מתנהג. אדם אלים הוא אדם אלים, הוא אדם אלים. נקודה!
במרוצת השנים דיברתי מעט עם חלק מגיסותיי על האלימות שחוו כילדים.
מספר תובנות -
אין חוקים למשחק. אפס. ההתנהגות של הילד אינה מעלה או מורידה מהעצבים\אלימות של ההורה. ההורה האלים (כן, אני קוראת להם אלימים בכוונה, כי ככה הם, אסור לכבס את ההתנהגות שלם במילים רכות) עושה מה שהוא רוצה,מתי שהוא רוצה - לא משנה מה הילד עושה. בדיוק כפי שתיארת, את בבית, עושה משהו מועיל, אמא נכנסת ומעיפה לך סתירה. למה? כי היא החליטה שאין סיבה שתשלוט בעצמה.
הטראומה נשארת לכל החיים. גם היום, שלושים שנה (פלוס מינוס) מאז שבעלי והאחים שלו עזבו את בית ההורים, רובם אינם בקשר אחד עם השני, בוודאי שלא היו בקשר קבוע עם ההורים כשההורים היו עדיין בחיים, אין לאף אחד מהאחים זוגיות תקינה. רוב האחים לא הקימו משפחה. לאחת מגיסותיי, אין זכרון מהבית בה גדלה עד גיל 14! היא פשוט מחקה הכל מהזיכרון. לדוגמא - אחת מאחיותיה הראתה לה תמונה שכל האחים יושבים על גרם מדרגות. הגיסה שאלה - איפה הצטלמנו? התשובה שקיבלה - אצלנו בבית! היא לא זיהתה את גרם המדרגות בבית בו גדלה מגיל אפס ועד גיל ארבע עשרה!
בקיצור - מגיע לך לקבל עזרה מ- "מבוגר אחראי". מישהו שיודע מה לעשות ושמח לעזור לכם.
הערה נוספת - היה מי שהביע צער על האח בן שש שחווה את האלימות - את סובלת מגיל צעיר ועד עכשיו! נכון שכולנו כואבים את כאב הילד הקטן, אבל את סבלת גם כקטנה וגם כגדולה את עדיין סובלת, ואת גם מרגישה את האחראיות של להיות האחות הגדולה שצריכה, איכשהו לגונן על הקטנים.
ההצעה לפנות לחיים ולדר נשמעת טובה. אפשרות נוספת היא פניה למרכז סיוע לאשה הדתית. למרות שהנשוא העיקרי שלהם היא פגיעה מינית, הם "הגדילו ראש" ויכולים לעזור בכל מקרה של אלימות (אם לא הם עצמם, לייעץ לאן לפנות).
ברכה והצלחה!
כל הכבוד על הפניה לפורום. כולי תפילה שמכל הדברים שכתבו לך, תמצאי את מה שיסייע לך ולכם להינצל מהאלימות.
קהל יעד: נשים נפגעות תקיפה מינית
שפות: עברית, אנגלית, אמהרית, רוסית
אנשי קשר: דבי גרוס, מנהלת
ימי פעילות: קו חירום 24 שעות ביממה 02-6730002
טל: 02-6726847
פקס: 02-6726210
כתובת: ת.ד. 10207, ירושלים 91101
דוא"ל: ccrw.office@gmail.comאתר אינטרנט: http://www.crisiscenter.org.il