מתוסכלת, אולי זאת אני ?חדששה
חג שמח אני בדרך כלל צופה ולא מגיבה אבל הפעם אני חייבת עזרה.
כבר הדייט השלישי שאני יוצאת ואני פוסלת על אותה סיבה, החלטתי שאני רוצה לצאת דווקא עם מי ששרת בשירות קרבי, לא שיש בעיה בתפקידים עורפיים אבל אני חושבת שמתאים לי יותר
הוא כבר השלישי שאני חושבת שהרגש שלו לא בדיוק אותו דבר, פחות מכניס רגשות ופחות מדבר , עכשיו,זה לא הראשון לא השני זה כבר השלישי אני מאוד מבולבלת , מה עושים להם שם בצבא עוקרים להם את הלב ?
הוא באמת חמוד וג'נטלמן, אבל זה ממש מוגזם, זה נראה קשור לצבא וכל הקטע הזה שהם התעסקו בעניינים מהסוג של סכנת חיים הם איבדו את הרגש ? האם שוב להיפרד ?
מתוסכלת !!
חושבים שאם הם יגלו רגש הם לא יהיו גבריםיואב גל
יכול להיות
אבלחדששה
הוא לא אחד שעושה פוזות, הוא לא שחקן, לא יודעת מה לעשות, חוץ מהנושא הזה הכל טוב, אבל זה משהוא רציני
לא הייתי בקרביdandan
עבר עריכה על ידי dandan בתאריך ט"ו בתשרי תשע"ו 20:53
אבל הייתי במקום שמאוד צמוד אליהם והיה לי קשר מאוד קרוב, נראה לי שזה נכון, יכול להיות שהם נשחקים ממה שהם עושים אני לא יודע אם חייל שנכנס לצוק איתן יצא אותו חייל נפשית, סיפור שאני מכיר זה של חבר שלי, ולילה אחד היה איזה משהוא של פצועים כנראה קשים, וכשהוא חזר כל אותו שבוע הוא היה סערורי, בקושי הלך לישון, עליו אני בטוח שחזר אדם אחר גם היום , אם הוא היה נותן חשיבות לרגש יכול להיות שהוא היה מתאבד, אבל הם נשואים באושר ועושר מה שמוכיח שיכול להיות חיים טובים וזה עניין זמני, תנסי לדבר איתו על זה
אז כנראה שזה לא מתאים לך.dora

אולי את בוחנת אותם יותר מדי מוקדם מדייוני
באיזה שלב את מבינה שהם לא מכניסים מספיק רגש?
אני כבר חודשייםחדששה
בדייטים בעיקר מרגישה חוסר
אז על סמך החלטת שמתאים לך קרבי?ארוון

חוץ מ"איזה מגניב, הוא קרבי..."

עוד 20 שנה זה פחות יהיה לך חשוב...

חודשיים איתו?צריך עיון
יש כאלו ששירתו בתפקיד עורפי, ואולי..Benny1988
עבר עריכה על ידי Benny1988 בתאריך ט"ו בתשרי תשע"ו 22:32
הם טובים לא פחות מקרביים. יש כאלו שבאופיים הם קרביים ולוחמים, ללא קשר להחלטת השיבוץ הצבאי/ המסלול שעשו.
אל תיפגעי - חושב שזו דרישה קצת טיפשית, אלא אם כן את מתכוונת לגור במקום מסוכן.

ולמקרה הספציפי שלך - לא לקטוע.. לתת צ'אנס. אולי זה משהו נקודתי שקשור לצבא, והרגש יחזור לטבעו.
רגיש זה לא קשור בכלל לקרבייא רבנן

זה אופי שאינו משתנה בגלל איזה כמה שנים בצבא..

בכלל מה זה בכלל  משמעותי לזוגיות אם הוא היה בקרבי.. מה זה משנה??

משמעותי מאודגרי

כדי להתגאות ולספר שהוא היה קרבי.

לא פשוט בכללבחור פשוט7

בס"ד

לא יודע איך כל אחד מרגיש אבל אני מאוד מסכים שהצבא פוגע ברגש במיוחד שהרגש ואינטליגנציה רגשית זה לא החלק החזק 

של הגברים, אני יכול להגיד כן מניסיון במיוחד אם אתה נמצא בתפקידים פיקודיים זה פוגע עוד יותר וככל שאתה מתקדם הנזק יותר גדול, אני חושב שזה כן קשור ולא בגלל שאני הייתי כזה זה רק התחזק. לוקח זמן לשקם, לי זה לקח כמה שנים אחרי הצבא 

לא יודע כמה זמן את יוצאת אני יכול להגיד על עצמי כיום אני לפי מה שחברים אומרים עם רגש מפותח אבל כשאני יוצא עם בנות

אני משתדל במיוחד בהתחלה לא לדבר על נושאים מעולם הרגש ולהביע יותר מדי כי חושב שזה יכול להיות לא הכי צנוע 

במיוחד בהתחלה, לי פשוט היה כמה מצבים לא נעימים שמהדייט הראשון התחלנו לדבר על הנושא ובדייט השני בהנות או מזמינות אותי להכיר הורים או אומרות שזה ממש מוזר שהן נקשרות ממש מהר וזה ממש מלחיץ אותן(;

ממליץ לבדוק אולי זאת הסיבה, או לנסות כמו שאמרו לנסות מישהו לא קרבי או מישהו יותר מבוגר בגיל שהצליח לצאת מהצבא 

יש לי גם שאלה..... יכול להיות שאת פשוט לומדת/ מתעסקת בתחום ובגלל זה זה בולט לך? אני חושב שרוב הבנים במידה רבה התחום הזה חלש וקשה למצא מישהו רגיש ושלא מפחד להביעה, אז או לחפש או להתרגל 

המון בהצלחה ומועדים לשמחה(:

תודה רבהחדששה
מרגישה שאתה מבין את הנקודה, וכן אני עוסקת בתחום עם רגש!
אולי שווהבחור פשוט7

בס"ד

לא יודע אם יש לי מה לייעץ (גם השאלה אם את אולי באת לשתף ואנחנו הגברים חושבים שרוצים עזרה אבל כמובן הרף שלך יותר גבוה 

אני חושב שזה מצויין,אולי מישהי שאת מכירה שגם איתך לומדת/עובדת בתחום נשוא יכולה לייעץ לך מה עדיף לעשות ואיך היא מתמודדת עם הנושא.

למרות שרבים לא יסכימו איתי וזה בסדר, אני אישית חושב שאם בן אדם אם חשוב לו משהו ובמיוחד אם הוא חושב שזה מתאים לו וזה טוב לא צריך לא צריך לוותר על משהו בצד שני במיוחד אם הוא לא שלם עם זה, גם אם הוא לא צעיר ועדיין רווק/ה מה שכן צריך באמת להיות אמיתי עם עצמך ולבדוק אם יש בדבר שאני מחפש משהו אמיתי או זו סטיגמה או באמת אני מחפש תכונה מסוימת ואני חושב שזה יבא לידי ביטוי במשהו אחר, כמו שכאן הרבה מנסים להגיד שלהיות קרבי זה לא אומר להיות גברי, אמיץ וכו'... ומה שאת מחפשת זה אמיץ/גברי או וכו'.... 

אני אישית חושב שאנשים שיותר מתעמקים בחסידות או פנימיות תורה הרגש שלהם לרוב קצת יותר מפותח 

או אנשים שמנגנים כמובן זה יותר קשה למצא שגם יהיה ג'נטלמן, בעולם אין דבר מושלם ובגלל זה אנחנו כאן (:

בהצלחה

מאוד מתחברת למה שאתה כותבחדששה
מרגישה שזה נכון, המטרה היא להבין שזה לא אישי
עשיתי בצבא קורס משגיחי כשרותה-מיוחד

ואמרו לנו "אתם הסיירת של הרבנות" זה נחשב קרבי או לא?

הייתי גם קרוב לאש...

אני מקווה שתתעוררי לפני שתגיעי לגיל 30 ועדיין תחפשי אחד "בעל עבר קרבי", זה לא בצחוק, אני רציני לגמרי

זה חמוד וג'נטלמן אבל לא רגיש

זה רגיש אבל לא קרבי

זה קרבי חמוד אבל לא ג'נטלמן

זה קרבי, חמוד וג'נטלמן אבל לא מתנחל

זה.....

וזה....

וההוא.....

את מחפשת אדם שיש לכם מטרות משותפות, שיתייחס אליך בצורה יפה ומכובדת או אחד שמבין בלוחמה בשטח בנוי?

עכשיו השתחררתי…(חודש וחצי)קוד אבל פתוח
הייתי לוחם(בינייש) לא הייתי במלחמות, בצוק איתן הייתי בטירונות.
באופן כללי גברים פחות מביעים רגשות, זה לא אומר שאין להם רגש.
בשירות הקרבי יש המון קושי פיזי, ונפשי. וגם המערכת הצבאית מאוד אטומה. יש אנשים שזה רגם להם להבין קשיים של אחרים יותר טוב (אני מרגיש ככה) ויש כאלה ש"נדבקו" מהמערכת והם אטומים. כמו שבחור פשוט7 אמר.
מה שיש משהוא בזה שאחרי שעוברים דברים כמו מסעות תרגילים, הרבה קשיים אחרים לא "מוגשים" אבל התחושה עוברת תוך כמה זמן (כמו כל חוויה).
בכ"מ לדעתי זה תלוי בבנאדם, וגם כמו שאמרתי בהתחלה, גברים באופן כללי הרבה יותר מופנמים מבנות, יכול להיות שזה מה שמפריע לך, ואין קשר לזה שהם קרביים.

נ.ב. אומנם אני כותב פה עכשיו אבל זה לא אומר שאני יוצא לדייטים.
אני מדייקבחור פשוט7

בס"ד

אני כן חושב שגברים רגישים פשוט הדרך לרגש שלהם עוברת דרך הבטן, לפחות שלי(;

ולפי התגובות של בנים אני מבין שאני לא לבד,בגלל זה צריך לדעת איך לחשוף את הרגש לנו עם אוכל טוב(:

אולי זה לא קשור לזה שהם גברים?אביה_א
אולי את בסך הכל מצפה מהם לניפתח מהר מידי?
לא נראה לי קשור לקרביברקת
זה יותר קשור לאופי של הבן. ולמה קרבי מתאים לך יותר?
באמתהיא
שרוב הגברים שאני מכירה, הם חסרי רגישות לסביבה שלהם, אלא אם כן הסביבה שלהם באמת תעניין אותם. אז אולי תגידו שאני טועה, אבל זה חוזר על עצמו בכל פעם...
הם לא חסרי רגישות,לך דומיה תהילה

הם פשוט מפגינים אותה פחות.

זה שונה וגם לגברים יש עולם רגש עשיר, אם כי שונה ופחות דומיננטי.

לא ביקשתיהיא
שיפגינו רגש מה שאני מבקשת שיהיו רגישים לסביבה זאת אומרת שישימו לב
בטוחה שהם לא שמים לב?לך דומיה תהילה

מה זה קשור למה שכתבתי?ברקת
בהכללהמר ג'ינג'י
לנו הגברים לוקח יותר זמן להיפתח ולהראות מהרגש.
בלי קשר נקודת הקרבי מטופשת(ומעליבה).

כמה זמן יצאת עם כל אחד מהשלושה?
מנסיוני לפעמים לוקח אפילו חודש להיפתח מספיק.
נראה שאת עובדת עם טבלאות.shindov

כדאי שתתארגני על עצמך. לא ברור שאת עובדת עם פרמטרים נכונים, אם בכלל מציאותיים. מאיפה החלטת שקרבי יותר מתאים לך? מאיפה החלטת איך צריך להיות בדיוק זה שאיתו את רוצה להתחתן? אם לדעתך קרבי יותר מתאים לך, אז אפילו לשיטתך לכל דבר מחיר. אבל האמת שזה בכלל לא קשור. בנים זה לא בנות וכן ההיפך. שני את הגישה. 

אני נוטה לומרלך דומיה תהילה

שעצם זה שהעמדת את השירות הצבאי במקום מרכזי ביצירת הקשר (-תנאי) גורם לך לקשר כל דבר אליו.

כתבת כמה פעמים:

"כבר הדייט השלישי"

"זה לא הראשון לא השני זה כבר השלישי".

זה לא כזה קילומטרז' מכובד, המנעי מלהסיק מסקנות על סמך תחושות בטן בלבד.

הכלל הראשון והכל-כך פשוט אומר: יש בעיות- דברו.

לא פירטת האם עשיתם זאת ועל סמך מה הדיאגנוזה שלך שזה בגלל הצבא. פרקת כאן

את ההתלבטות הרצינית שלך: להיפרד או לא? אבל לא באמת נתת לנו כלים לענות לך.

מדרג ההתלבטויות מתחיל אצלך, עובר דרך שותפך לדרך ויכול בשמחה להמשיך גם בפורום,

אבל אל תדלגי על אף תחנה. 

את מתחילה "לאכול סרטים", כלומר עונה לעצמך על שאלות שהבחור אמור לענות עליהן

ונראה שאת עושה זאת במעט חוסר זהירות.

לסיום: צה"ל לא עוקר לאף אחד את הלב. גבעתי זה לא המארינס וגולני זה לא לגיון הזרים.

קחי את הדברים בפרופורציה.

הם סתם בנים.

לא הייתי חותם על זה שצהל לא עוקר לאף אחד את הלבאביה_א
ראו ערך: קצינים..
אוי נו...צריך עיון
לא יודע איפה אתה משרת אבל לקצינים שלי יש לב, הם קשים לא מרוע אלא בגלל שהם צהובים...
לא רוע, פשוט חוסר התחשבותאביה_א
הרבה מהקצינים שהיו לי דאגו רק לשני דברים - המשימה ואיך הם מוציאים את עצמם הכי טוב
התחשבות לא הייתה שם
(סליחה על המרמור פשוט לקראת השחרור היה רצף של אירועים נורא מתסכלים)
גמני מכירה עוד הרבה בנים בשם שלך לולי הקטנה

מאיפה צמחה פתאום ההערה הזאת?😳אביה_א
זה ממש הכללה!!!! כל בחור לגופוקפה קפה

לא נראה לי קשור לקרבי.לטובה
קשור לאופי וזמן.
זה לא קשור לקרבי אלא קשור לאופי או זמן.הלוי
וזה שאת מחפשת רק קרבי זו בעיה בפני עצמה. אני מכיר מספיק קרביים שאם זה היה תלוי בי, בחיים שלי לא הייתי נותן להם להיות קרביים, כי הם פשוט לא מתאימים לזה, או פיזית או רגשית (וצה"ל ברוב טימטומו לא עושה את הסלקציה הזאת ובנוסף לזה, מסנן דווקא הרבה כאלה שמאד מתאימים לקרבי).

הבעיה היא אנשים שחושבים שקרבי זה משחק או כאלה שחושבים שקרבי זה מעמד. זה לא זה ולא זה, קרבי באמת זה להיות מוכן להרוג ולהבין מה זה אומר. קרבי באמת, זו לא שליחות, לא תרומה ולא קטע חברתי. קרבי באמת, זו התמקדות במטרה ולבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר שמתאפשר, ולהרוג (אם את לא מאמינה לי, אז תבדקי מה יש לתורה לאמר על איך יהודי אמור לצאת למלחמה וגם, לראות מה הרמב"ם מרחיב ומפרט בעניין בהלכות מלחמה).
מסכים..adif

היא צודקת !!! וסליחה למי שאינו לוחםמשרשר
כמי שהיה בתפקידי לוחמה, אתם ממש לא נורמלים, אתם באמת משווים בין ג'ובניקים ללוחמים ???
מה שאני עברתי לא עברו ב"סיירת של הרבנות שהיו קרובים לאש" אבל לפני כן כמה עובדות:
-לוחמים הם הרבה יותר בעלי שיקול דעת ואומץ לב, נהלי פתיחה,באש דיברנו ? אתם במצב של סכנה ובכל זאת לא ממהרים להגיב , האם זה לא אומץ לב ?? האם במהלך החיים לא נדרשת תכונה כזאת ??

-מה שעברתי בטירונות לא עוברים בכל מקום , 8 חודשים של הכנה מנטלית , ידע שאתה יכול לאבד חבר, קרוב מפקד, כניסה למקומות שבהם תחזור על אלונקה. מעלים אותך על אלונקה להמחיש לך שאתה יכול לחזור ככה, דבקות במשימה, לא נדרשת במהלך החיים ?
-לוחם מטבעו הוא אדם שיכול לקבל החלטה אמיצה במהלך החיים ,בעקבות התהליכים שהוא עבר, לוחם יכול להגיב בשיקול דעת גם כאשר הוא בתקופת לחץ, לוחם שיקרה לו משהוא כואב הוא ידע להמשיך הלאה , וזה מה שבנות (או לפחות פותחת השירשור) רוצה.
עכשיו
נכון עלייה וקוץ בה הם איבדו את הרגש, מעיד על עצמי אני פחות רגשן, קשה לי להיפתח חיצונית למישהיא, ולהסביר לה מה שהיא רוצה לשמוע, "לא בגלל גבריות" כי זה מה שחונכתי, נכון כשמדובר בדייטים אני משתדל להתנתק מהתכונה הזאת אבל זה לא תמיד עובד חלק..
אז אם השאלה אם לוחמים הם פחות רגשנים התשובה היא כן !!
האם בגלל זה לבטל שידוך ? לא !!!
תני זמן וזה לוקח המון זמן יתכן ומעל לשנה הוא עובר תהליך, וזה שהוא בלי רגש חיצונית לא אומר שהוא לא מתחבר אלייך זה טבעו !!
אל תפרדו , לדעתי רוב רובם של הלוחמים הם חסרי רגש, הם עברו תהליך של למידה במהלך הצבא, ואם זה לא היה קורה הם לא היו יכולים להיות לוחמים !! לכן תמשיכי איתו ושיהיה לכם בהצלחה !! בסוף זה יגיע מקווה שהסוף הזה קרוב !!
פחחחחחיוני
-לוחמים הם הרבה יותר בעלי שיקול דעת ואומץ לב, נהלי פתיחה,באש דיברנו ? אתם במצב של סכנה ובכל זאת לא ממהרים להגיב , האם זה לא אומץ לב ??

לא כפרה, זה טמטום ולחץ חברתי שמביא להתנהלות מעוותת.

סלח לי, לוחמים עוברים שטיפת מוח שלרוב קשה להם לצאת ממנה. כל הקטע הזה של הדרגות והפזם, מי שווה יותר ומי פחות, הזלזול בצעיר והסגידה לאגדות שציפור חירבנה להם על הכתפיים, מביא לעיוות נוראי של הסתכלות על החיים ואחד שלוקח איתו לחיים את הצבא מעניש את עצמו וסביבתו.

לך תעשה טיול מסביב לעולם, תנשום עמוק ותחזור לחיות.
אתה טועה !משרשר
לא אני כתבתי את הנוהלים המטופשים האלה, ואני לא פועל מתוך לחץ חברתי..
בעקבות התתמודדיות שלהם ואני מדגיש התמודדות (אף אחד לא שמח להגיע לקרב !!) הם שונים בניגוד למצטיינים הכי חזקים במודעין.
שינויים עוברים רק במקומות שאתה נחרד להיות שם וזה לא בין הסירים או המחשבים, עובדה הם שונים ולטובה, מצטער אם נפגעת
נכון, כל מי שלא קרבי נמצא על מחשב ושוטף כלים כל היוםמר ג'ינג'י
זה כל הצבא
מר ג׳ינג׳יאביה_א
יש לנו מק מו"ר (מסורת ורוח) שזה כמו משק דת בגדוד, צאז שהוא הגיע הוא עשה מהפכה בגדוד, הרים את הרוח של הגדוד והכניס מוטיוציה ושמחה שלא תיאמן.
הוא שווה הרבה הרבה יותר מעוד לוחם או שניים, יש לו כח ועוצמות נפשיות יותר מלרוב הלוחמים שאני מכיר בגדוד
והוא בסך הכל משק דת
הגבתי בציניותמר ג'ינג'י
אם תראה את שאר מה שכתבתי...
אתה מפציץ במילים, אתה חייב ללמוד לצמצם (ולהשתמש בחוק פו)אביה_א
צודקמר ג'ינג'י
חשבתי שזה ברור מכל השרשור
צודקמר ג'ינג'י
צודקמר ג'ינג'י
בשום שלב בצבא לא פגשת לוחםלך דומיה תהילה

סוציומט, טיפש, גאוותן, פזיז או חפיפניק?

מתאר לעצמי שכן.

פשוט כי אלה אותם אנשים שתפגוש באזרחות, רק בלי מדים.

לא מבטל את ההנחה שיש איכויות שנרכשות בשירות (או בכל מקום אחר), אבל אדם

לא-אחראי ואגואיסט נשאר לא-אחראי ואגואיסט לכל החיים (וחדשות רעות, זה רק

יחמיר אצלו). יש אנשים שבצבא הם זוכים להתעורר ולעשות שינוי עם עצמם - ויש שלא

יעשו אותו כל החיים. מנגד, יש כאלו שעבודת המידות שלהם גיבשה את האישיות שלהם

שנים לפני יום הגיוס והם  לא יצטרכו את כל הראבק והרעל והחינוך מאפס כדי להיות

דבקים במשימה.

בגמרא, דרך ארץ היא אחד מהדברים הצריכים חיזוק. כלומר, היא דורשת עבודה מתמדת.

גם אדם שהצבא עשה אותו חכם-גיבור-עניו (עשיר מחקתי כאילו מוציא לשון) יאבד את זה בלי עבודת המידות

שתשמר אותן אצלו. בטווח של עשורים, אי-אפשר לצפות לאן אדם יגיע אחרי הצבא וסביר

להניח שהוא יהיה אדם ממוצע.

הסביבה היא לא הגורם הבלעדי המעצב את האדם,

היא רק יכולה לעודד ולזרז אותו לעשות זאת.

זאת פשוט גישה שלילית לכל תחום בחיים.

בול^^^ (לקראת סיום שלוש שנים)עיוני
נכון, כל מי שלא קרבי היה ג'ובניק ברבנות(גם הם שווים לקרביים)מר ג'ינג'י
קודם כל, האישיות של בן אדם נבנית אומנם גם בצבא אבל לא רק.
מי שיש לו בעיה בריאותית(שלא חייבת להיות משמעותית לחיי היום יום) הוא חסר שיקול דעת, אומץ לב ויכולת קבלת החלטות תחת לחץ.

לעניין הלעג בדבריך על "סיירת של הרבנות שהיו קרובים לאש", לא שאני מזלזל בהם ואני לא. אבל נגיד(נגיד גדול) שאתה צודק. נכון, כל מי שלא קרבי היה ג'ובניק בקרייה(שוב, לפי החילוקים שלך בלבד).
אז כן, אולי אני לא הייתי בצוק איתן, אולי אותך אימנו לירות תחת לחץ ואולי אותך הכינו להרוג או להיהרג ואולי אתה מוכן נפשית לאבד חבר.
ואני, ה" לא קרבי המסכן" אותי לא הכינו לזה, אני סתם הייתי מדריך טירונים שלא נגעו בחומרי נפץ ומקווה שהם הקשיבו בשיעורים וערניים לכל שלב ושלב ולא יפוצצו אותי ואת החברים שלהם(והיו דברים מעולם), אני רק נכנסתי לשדה מוקשים עם החיילים שכמעט השתינו במכנסיים מפחד וכן כבר כמה פעמים לפני ואחרי שאני עשיתי את זה הפסיקו להביא אותם לשדה מוקשים בגלל מוות של חיילים.

אבל אתה צודק, אני לא מוכן לזה רק הערנות של מדריכים כמוני הצילה חיים של 10 חיילים כולל קצין כשחייל קרבי תחת לחץ באימון לא עושה דברים כמו שצריך ועוקף שלבים.

תודה, הג'ובניק הגאה!!
תקשיב ! לא הבנת אותי אחימשרשר
לא רק אתה, ח"ו לא מזלזל באף חייל כולם טובים הצבא זקוק להמון חיילים ובכלל 80% מהחיילים הם לא לוחמים..
אנחנו חייבים משגיחי כשרות , מפקדי טירונות בהנדסה הכל, גם מש"קי ממטרות כולם נצרכים
עכשיו בלי לזלזל כמו שאינו דומה מי שלמד 3 שנים שנים למי שלמד 5 שנים, יש כאלה שרוצות דוקא מי שלמד 5 שנים בישיבה ויש כאלה שרוצות מי שעשה 3 שנים צבא.. יש כאלה שרוצות הייטקיסט ויש כאלה סטודנט
לצאת נגד מי שרוצה להיות לוחם זה נראה לי לא נכון, כי יש יתרונות למי שעשה שירות כזה על פני מי שלא (ולא שהוא לא טוב !!! הוא טוב אבל בעל תכונות אחרות !)
היא חושבת שמתאים לה אדם החלטי,אמיץ, מנוסה,לא נסוג מכאבים,חד, ועוד תכונות שאני לא יודע למה החליטה, יצאתי נגד אלו שיצאו נגדה.. ושוב אני הולך לעורר פרובוקציה מה ש100 שנים עושות בישיבה שנה אחת עושה בצבא (ולא שזה פחות חשוב !! לא ! יוכיח המעשה של ריש לקיש ור' יוחנן תורה מתשת כוחו של אדם...)
לוחמים עברו מה שלא עברו הרבה מאוד אנשים לא ששאר העולם לא בסדר, אבל כמו שיש יתרון למי שלמד רפואה על פני הנדסה, כך יש יתרון למי שהיה לוחם מול תומך לחימה
מה לעשות זה אדם אחר, ויש חסרונות גם לו עיין ערך רגש, מקווה שאני מובן מספיק
נשקף אותך שובמר ג'ינג'י
"היא חושבת שמתאים לה אדם החלטי,אמיץ, מנוסה,לא נסוג מכאבים,חד"
שלהסברך,לא קיימים במי שאינו קרבי
לא !! לגמרי לא !!משרשר
מה לעשות שרק מי שעובר תהליכים מסויימים לומד ומי שלא, לא !!!
אתה טוב בפיקוד על טירונים בהנדסה ! זה דבר חיובי אתה יכול להיות אדם מאוד זהיר ומחושב, אבל לא את התכונות של הלוחמים !
צר לי , זה העולם !
לגמרי כן.לך דומיה תהילה

אתה אומר את אותם הדברים.

קרא שוב את מה שאתה כותב:

"אתה יכול להיות אדם מאוד זהיר ומחושב, אבל לא את התכונות של הלוחמים".

א, ב, ג - תכונות של לוחמים.

מי שלא לוחם - אין לו את א, ב, ג...

הוא יכול להיות טוב מאוד, אבל לא חד, מחושב ואמיץ.

לצבא אין מונופול על גבורה,

צאו מזה.

נכון, אין אומץ בלהיכנס לשדה מוקשיםמר ג'ינג'י
אבל שמירות בירדן/מצריים זה הדבר הכי אמיץ
וכמובן יש חיים חוץ מהצבא שרוכשים תכונות כאלה
אם אתה בכח מנסה לא להבין אין לי מה להוסיףמשרשר
בכל מקום אתה רוכש תכונה מסויימת, ומה שרוכשים הלוחמים, לא רוכשים במקומות אחרים בצבא וגם אם אתה בתפקיד נורא חשוב !! (ואפשר לרכוש זאת מחוץ לצבא.. אבל לא הנושא) הדיון הוא כזה
א. האם לוחמים לא רגישים - לדעתי יש פגיעה
ב. האם יש עניין בחיפוש אחר לוחם בצבא - כן

לגבי ב' אם אפשר להשיג את התכונות האלא לא בצבאמר ג'ינג'י
לא חבל לפספס את הזיווג(אולי) בלי לבדוק?!
אני אומר שרוב התכונות שבאת יש גם בתפקידים אחרים.
זה לא נכוןצריך עיון
יש חיספוס בשירות הקרבי, אבל זה לא משהו כ"כ משמעותי, אפשר להתגבר על זה בקלות
זה נכון שהצבא משנה את האדם, אבל זה ממש לא מחייב, כל אחד מגיב אחרת למערכת הלחצים הזאת, אין 'אופי של לוחם'
השאלה מה מחפשיםה-מיוחד

אם מחפשים בן\בת זוג לחיים צריך להסתכל על מכלול דברים (כל אחד על הדברים שחשובים לו) וזה שהוא היה קרבי או לא זה לא אומר כלום על האופי שלו

אם מחפשים פרטנר לחדור למוצבי דאעש זה כבר סיפור אחר...

נ.ב. לקחתם את הסיפור (הדבילי אבל האמיתיחיוך) שלי יותר מידי ברצינות

אחי, אתה דוגמה קלאסית לשטיפת המוח שהציבור הדתי לאומי עובר.הלוי
וגם דוגמה לאדם שחש את עצמו יותר מדי.
אשרי הדור שאלו הם מנהיגיוגרי

כחחחחחחשמש אא
עבר עריכה על ידי שמש אא בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ו 12:49
מר מכונת הרג מחושבת - תנוח קצת
תגובה מרושעתאוריה,
כפויי טובה
אני קרבי בדיוק כמוהו אז בא נירגעשמש אא
עברתי את אותה הכשרה בדיוק ואני נמצא כל הזמן בפעילויות מסוכנות ומאתגרות (מעצרים בכפרים ערבים, מחסומים, טיפול בהפסדים וכו) גם אני וגם כל החברים שלי השתמשנו בנשק נגד ערבים (בחי או באלפה) ואני יכול להבטיח לך שאף אחד מאיתנו לא יותר מחושב אחראי אמיץ שקול דעת וחסר רגשות יותר מאשר החברים הגובניקים שלי

אנחנו כן יותר יודעים להתמודד במצבי רוח קשים (לפני יומיים ישבתי עם חבר והייתי צריך להסביר לו למה לא להתאבד) אז זה לא שלקרביים יש פחות רגשות אלא שהם יותר מחוספסים ופחות עדינים מאזרחים. כמובן שזה חולף זמן קצר אחרי השחרור

ההתנשות המגעילה הזאת היא מה שמייצרים ממנו את החומרים המשובחים ביותר של בהד 1
וואי זה כזה ויכוח מטומטם!היא
תתבגרו! שמעתם על הדבר הזה ששני ילדים גדלים באותה סביבת חיים יוצאים שונה? אותו הדבר כאן, כל אחד חווה את הדברים אחרת. יש חייל בקרבי שזה יעקור לו את הלב ויש את ההוא שבגלל זה יהיה רגיש יותר. חוץ מזה האובססיה של חדששה לחייל קרבי לא נראית לי בריאה, זאת אובססיה הזויה לחלוטין והיא מוציאה עלייך סטיגמות
גברתי אף אחד לא חייב אותך להשתתף בטמטום הנורא הזהשמש אא
תקרא מה ש"מישהי12345"היא
זה חלק ממה שאמרתי רק בהרחבה יותר
וואוווו.... פולשת לרגעמישהי12345
נכנס קצת דם רע לשרשור הזה.

בוא נתחיל מזה שכולם חשובים ראויים תורמים. ושכל אחד עושה את תפקידו בעולם/ בצבא. ואם הוא עושה את תפקידו בצורה הטובה ביותר ואיפה שהוא ממצה את יכולותיו אז זה הדבר הכי גדול שיש!

זה דבר עוד יותר גדול לשאול איפה עם ישראל צריך אותי עכשיו וללכת... כל עוד זה נעשה כדי לתרום לעם ישראל, בלב נקי אז מה זה משנה מה תעשה?

ואי אפשר לזלזל באף אדם. אני גם לא חושבת שמישהו מתכוון לזלזל או לפגוע.

וכל זה לא סותר את זה שלמישהי מתאים יותר אופי של קרבי
או של ג'ובניק
או של בחור ישיבה
או כל דבר אחר.

כל דבר שבנאדם עושה בחיים מעיד על האופי שלו, או מעצב את האופי בצורה שונה. לא צריך להיתמם ולהתעלם מזה. כן. זה משפיע

יכול להיות שיש הבדל ולא דווקא לטובת הקרבי..
כי כמו שכבר אמרו פה יש את הרגש וכו'.
לא בטוחה שזה נכון אבל נגיד ש

בוא נעריך יותר אחד את השני... אף אחד לא שווה יותר
רק מתאים יותר....
אמן תמצאו כל אחד את האדם שראוי לו
שנה טובה מלאה בשורות טובות!!

החלוקה הזאת שטותיתצריך עיון
נקודת המוצא שקרביים הם x וג'ובניקים הם y פשוט מפגרת, אין לה שום קשר למציאות
מסכים כ"כ ^^^^^הרוזן!
מה קרה פה? איזה התקפות על הבחורה.
אני לא יודע אם הייתי מציין במיוחד את זה שאני קרבי כיתרון, או אם הייתי חושב שזה מאפיין מספיק משמעותי בדמות שלי. אבל נראה לי מובן מאוד שכל דבר שעוברים בחיים משפיע, ובמיוחד דבר שסוחף כ"כ כמו הצבא. וקרבי או לא, בהכללה, זה שונה, גם מבחינת מה שהאדם עובר. שוב, לא יודע אם זו סיבה לפסול את מי שלא קרבי - אבל זה מה שהיא בחרה, למה מתקיפים כ"כ?
ובכלל... מציע להשתדל להנמיך טונים. הצבא לא יסתדר בלי הקרביים, ולא יסתדר בלי הלא-קרביים. ומריבות על מי חשוב/עושה/משפיע/משמעותי/עובר תהליכים יותר - לא שייכים לשרשור הזה. אם יש להם מקום (דבר שאני ממש לא בטוח לגביו, לדעתי לא), אז זה בפורום צבא וביטחון... הניחו לגברת.
איך הרגל שלי קשור לאופי שלי?!מר ג'ינג'י
יש לי תחושה..dandan
שהבנים כאן יושבים ומתכסחים והבנות קוראות ונהנות
אני כותב שוב אני לא בטוח שאת מחפשת את מה שמתאים לך, אבל יש הבדל, ברוח ובכלל בין קרבי ללא קרבי, לפי מה שאני רואה יש הבדל ולא בטוח שזה מתבטא רק ברגש, אבל גם אם זה מה שאת מחפשת יכול להיות שתצרכי לשלם את מחיר הרגש, בהצלחה !
תשמעי, זה ממש אבל ממש לא משנה מה הוא עשה בצבא...בת הרים

הכי הכי חשוב זה המידות (ומידת הרגישות היא חלק מזה). איך הוא יתייחס אלייך בהריונות, אחרי לידה, בימי שישי העמוסים, איך יקבל אותך ואת משפחתך ועוד ועוד ועוד דברים שממש לא קשורים לעברו הצבאי. חבל לפסול בחורים בגלל נתון כזה. לא עלייך, אבל אנשים גוררים רווקות בגלל סיבות שונות ומשונות וחבל.

ודרך אגב - אבא שלי היה ג'ובניק. הוא עבד ברבנות הצבאית והכין גופות וחלקי גופות של חיילים לקבורה. אז הוא לא גבר גבר?

ממש לא קשור..eytan
לא הורסים שום רגש.. חוצמיזה שלא כל קרבי זה אחד שראה דם ואש מול העיניים.. הרבה מעבירים את השירות מבלי שיצטרכו לירות אש חייה!!
יש אנשים שהרגש שלהם יותר מוסתר.. לוקח להם זמן לתת אימון ולהיפתח.. את צריכה סבלנות..
אבל אני חוזר שוב לעניין.. היו איתי בצוות חיילים שבכו מגעגוע לבית.. יש מלא רגישים בקרבי
מפקדים קרביים עוברים שטיפת מוחאביחי1
ונהיים אטומים וחסרי רגשות, וזה גרוע יותר ככל שהם מתקדמים.
מן הסתם זה לא כולם, אבל ככה היו המפקדים שלי.
זה משפיע להיפך!!!!!Esk
אני נשוי 5 שנים.
הייתי בצבא 10 שנים בתפקידים מאוד קרביים.
הייתי בסיטואציות מאוד מורכבות לשכל האנושי.
אך לא איבדתי ולו לרגע את הרגש!
תוכלי לשאול את ילדי ואישתי....
פשוט הקפדתי לבצע את תפקידי בצבא מתוך הסתכלות מסויימת תורנית.
טעות לחשוב שזה משפיע.
להיפך זה משפיע בצורה חיובית מאוד.
הייתי ממליץ לשאול רב שמבין בזוגות נשואים שהם בצבא ויכווין אותך מה ההסתכלות צריכה להיות.
סםר שמאוד טוב בכל הקשור לצבא-רגש- שכל -יהודי הוא לאמונת עיתנו חלק ד.
הייתי שמח לפרט יותר בצורה פרטית.
אולי בלי קשר לצבאdanielkporak

בס"ד

אולי פשוט כי אלו מפגשים ראשונים אז הם לא מכניסים רגש?

לי ולאשתי זה היה ככה... מזל שהייתה לנו סבלנות... בערך חודשיים וחצי לקח לנו.

לפני אשתי יצאתי עם 7 בחורות ובדיעבד (וגם כי האחרונה אמרה לי) אני יודע שבחלק מהפגישות איתן התנהגתי באופן קצת אטום ולא משוחרר שזה דבר שמקשה להתחבר רגשית.

המלצה שלנו, אם רק "חסר רגש" - סבלנות.

איי איי, מה יהיה איתנו הבנות?נאוה תהילה

מצד אחד רוצות גבר "גברי" מצד אחד מתלוננות שהוא לא רגיש...

חבל ליברקתאחרונה
שיש בנות שהידע שלהן בצבא נושק למינוס וזה הרוב, אבל הן מתלהבות כמו חבורה של מעריצות בהופעה של זמר מכול קרבי שהן רואות. והן פוסלות בחור עם תפקיד עורפי כי זה לא מלהיב. הכי מצחיק שזה בא עם תירוץ "זה מראה על רמה הרבה יותר גבוה", תפסיקו לעבוד על עצמכן, אני בדרגת סרן ואני ראיתי הרבה חיילים ולא רק בכותל או במפגן יום העצמאות. בקיצור ולעניין, אם היה לרוב הבנות יותר מושג בצבא הייתי מבינה, אבל מה לעשות שלרובן אין?
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך