לא שואלים למה. אבל אבא, תן איזה סימן!!!דורשת קרבתך
אני שואלת למה!!שירוש16
אוקי? שמה פס על מה שכולם חושבים.
למה?
למה?
למה?
למה?
למה?
....
אז יש לך בעיה מאוד גדולה באמונהסמיילי...
יש סיבה,
כל מה שנעשה בעולם נשעה לתכלית אחת -
לטובה.
אז את שמה פס על גדולי הצדיקים, על כל הצדיקים, את לא מאמינה שהקב"ה משגיח עלינו השגחה פרטית ועושה רק לטובה, את מעלה על דעתך שיש סיכוי שהקב"ה יעשה משהו לרעה או שאת לא מאמינה שכל דבר בחיים הוא מהקב"ה.
את בבעיה גדולה.
וגדולה זה לא מילה.
אבל לא להתייאש, תעבדי חזק על האמונה, ספר בגן האמונה של הרב שלום ארוש שליט"א יכול מאוד לעזור, כדי הרבה יותר ממאוד.
אני חושבת שזה נובע מהחוסר יכולת לנקד.שירוש16
וגם בגלל שמדובר בפריקה.
@סמיילי... יכול לשאול למה (קמץ,קמץ) שאלתי למה (תחליטו כבר לבד).
לא צריך לתקוף.
מה זה קמץ?סמיילי...
סתם
מה זה עם צירה?סמיילי...
מה אני דוקטור ללשון,
עם היא באמת התכוונה אולי לחיה שנקראת למה אז אני מבקש סליחה, ואם נפגעה גם בלי קשר אז סליחה.
גם לזה התכוונתי, בסדר גמור, אבל לא צריך לשאול שאלות, חשבתי שאולי היא שאלה רק מסקרנות ורציתי להוסיף בתשובה ועם שאלת מסקרנות וכו' אבל בסוף לא הוספתי.
למה אתם צריכים לדעת למה?
אתם לא סומכים על ה' שהכול לטובה?
למה צריך לדעת?סמיילי...
הכול נעשה לתכלית אחת בעולם - לטובה.
וזה מה שמכוונים בה' אחד בקריאת שמע.
ובקשר לתגובתך שם, מי אמר שנגזר על המשפחה?
אולי נגזר על עם ישראל והמשפחה היא השליחה?
זה הכול חשבונות שמים ואין לנו עסק בהם בכלל, אנחנו לא יודעים מה החשבונות וגם לא אמורים לדעת.
רק לסמוך על הקב"ה שהכול לטובה.
וזה נקרא אמונה. להאמין שהכול ה' עושה (בעל הכוחות כולם)
והכול לטובה (ה' אחד)
(נמחק)סמיילי...
אגב (מנצל"ש) ה' הוא האלוהים ולא האלוקים. זה קצת מעליב להגידא"י זה קשה
שהוא אלוקים.
אלוק-ה נאמר על ה'.שירוש16
לא מזכירים את שמו שלא לצרוך מצווה בברכה. (גם ברכה לבטלה זה עסק לא פשוט).
אלוהי הגויים לעומת זאת- זה כינויי גנאי לע"ז. כשהמילה "אלוהים" מופנית כלפי ע"ז בשפת היום היום. כי זה ביזיונם.
כמו להבדיל אלף אלפי הבדלות- ילדים אינם קוראים להוריהם בשמם. רק כינוי של תכונה מסוימת.
("אבא"/"אמא" אלו תכונות. מצבים- תפקידים. לא "הם" עצמם).
כך אנו לא מבטאים את שמו של הקב"ה (מחוץ לתפילה) סתם ככה ללא הכוונות הנכונות.
א. למה לבטלה? אם אני רוצה לדבר על ה' בצורה רצינית ומכובדתא"י זה קשה
אז זה לא לבטלה.
ב. אלוהים זה גם תואר ולא שם 'עצמי' כי זה אלוהים משמעותו דיין. מפורש בהרבה מקומות (מו"נ ח"א פ"ב).
בכל מקרה הוא להעביר מסר בחתימה (מלבד העובדה שזה גם פסוק אז בכלל) והמסר הוא שה' דהיינו הקב"ה או איזה שם שתרצי הוא אלוהים ולא סתם אלוהים אלא האלוהים דהיינו שהוא ממלא את תפקיד השולט והדיין ולא סתם שהוא שליט ודיין אלא שהוא השליט והדיין.
ככה שלכתוב בחתימה שה' הוא האלוהים זה מבורך ולא מזלזל כלל. יש משהו קצת מרחיק שאנחנו כל הזמן מדברים על השם עם יותר כינויים.
לכתוב זה נושא אחד. יש המתירים במחשב.שירוש16
אם אתה יכול להתכוון את הכוונות הנכונות כל פעם שאתה מזכיר את אחד משמותיו של הקב"ה- סבבה.
פשוט רוב האנושות לא מסוגל לכך ולכן נמנעים.
אלוקים זה לא תואר. זהו אחד משמותיו. שמותיו של הקב"ה מעידות על תכונותיו. והשם הספיציפי הזה מעיד על הכוח והבלעדיות שלו. (בעל הכוחות כולם. עלית כל העליות וסיבת כל הסיבות.)
אך זהו עדין שמו.
מי מתיר?סמיילי...
בהלכה כשכותבים "יש מקילים" צריך לכתוב מי המקילים (אלה אם כן אתה רב גדול פוסק הלכה שלא תעלה עליו טעות כשיכתוב יש מקילים)
ח"ו לומרהרוזן!
ובוודאי טוב שקוראים בכינוי ומתרחקים. ה' רחוק. בבודאי גם קרוב, אבל הוא לא בכיס שלנו, אלא הרבה רחוק מעלינו. לא צריכים להרגיש שהוא חבר, גם כשמדברים בחופשיות ומספרים על כל הצרות וכדו' כהדרכת רבי נחמן - אלא מקשיב אפילו שאינו חבר. זה המיוחד בקשר שלו איתנו, שעושה עצמו קרוב אעפ"י שבאמת כ"כ רחוק.
מסכים שתקין לרשום בחתימה האלוהים. אבל נראלי בסדר גמור גם האלוקים, כי ברור שהכוונה היא לשם אלוהים של קודש, ונכתב בק' מתוך יראה וכבוד. רק מעיר.
לא כולם כותבים א-לוהיםסמיילי...
ולהיגד בכלל לא נהוג להגיד
למה לא כותבים?א"י זה קשה
כיסמיילי...
| שלום לכבוד הרב. האם מותר לכתוב אלוהים [גם במחשב וגם על דף] ולומר אלהים? תודה. |
| בינ"ו. שלום לכבוד הרב. האם מותר לכתוב אלוהים [גם במחשב וגם על דף] ולומר אלהים? תודה. |
| התשובה: | |||||
|
|||||
| מוטב שלא לעשת כן. יש שנהגו לכתוב אלדים (התימנים) ויש שנהגו לכתוב אלקים (רוב קהילות ישראל) כלומר שינו את האות ה' לחלוטין, בשינוי הניכר. לא כן תוספת אות ו', אינו נישוי ניכר, כי היא אות תנועתית, ולא אות הגה. זאת ועוד, מצאנו בתהלים, יח, מז, עם ו', וירום אלודי ישעי וכן בתהלים קמג, י, כי אתה אלודי. עיין ט"ז, יו"ד, רעו, סק"ז, בעניין אותיות נרות, אם אינן שורשיות. כן עיין שם בעניין מי שכתב את הפסוק ויטוש אלו-ה עשהו, חסר ו', שאז שום תיקון כי פעמיים נכתב מלא, ופעמים נכתב חסר, ואפילו במקום שנכתב מלא אין מוכרח להיות והובא בבאר היטב, שם, סק"י. |
|||||
| התשובה: | |||||
|
|||||
| מוטב שלא לעשת כן. יש שנהגו לכתוב אלדים (התימנים) ויש שנהגו לכתוב אלקים (רוב קהילות ישראל) כלומר שינו את האות ה' לחלוטין, בשינוי הניכר. לא כן תוספת אות ו', אינו נישוי ניכר, כי היא אות תנועתית, ולא אות הגה. זאת ועוד, מצאנו בתהלים, יח, מז, עם ו', וירום אלודי ישעי וכן בתהלים קמג, י, כי אתה אלודי. עיין ט"ז, יו"ד, רעו, סק"ז, בעניין אותיות נרות, אם אינן שורשיות. כן עיין שם בעניין מי שכתב את הפסוק ויטוש אלו-ה עשהו, חסר ו', שאז שום תיקון כי פעמיים נכתב מלא, ופעמים נכתב חסר, ואפילו במקום שנכתב מלא אין מוכרח להיות והובא בבאר היטב, שם, סק"י. |
|||||
אפשר לחפש דעות חולקות. אין לי כוח. אולי מחר.א"י זה קשה
מאוד לא ברור למה הוא פוסק כך. אם אתה מבין ויש לך מקור הארא"י זה קשה
את עיני.
זה דבר ידוע, תראה לי מקור שחולק על זה.סמיילי...
ככל הידוע לי כולם מסכימים עם זה
מה גדר האיסור לכתוב שם ה' על מחשב?א"י זה קשה
הוא לא כתב שזה איסור מפורש, תחזור לתשובתוסמיילי...
וכמו שאמרתי מקודם, נהוג שלא לעשות כן, והוא אמר שמוטב שלא.
מוטב מאוד, ונהוג מאוד, בד"כ כמעט כולם ממי שיודע את זה כותב אלוקים.
איפה התחיל המנהג? מתי? ע"י מי? האם הוא הובא בספרי הפוסקים?א"י זה קשה
אתה לא יכול להתחיל מנהג מרגע. ואם אתה חושב שמוטב שלאא"י זה קשה
אז תסביר למה ותוכיח מהמקורות
והנה מקום בו הרב ליאור עונה לשאלה דומהא"י זה קשה
1. האם מותר להזכיר את שם השם ו"אלו-הים" בתפילה או בקשה אישית שלא כתובהבסידור, למשל להצלחה במשהו או לרפואה וכדומה?
2. אם כן, האם ראוי לעשות כך או האם עדיף לאמר "השם" או "אלוקים"?
תשובה:
בדרך תפילה ובקשה או שבח אין בעיה לומר את שם ה', ואפשר גם לומר אלוקים עםהאות ה"א.
אם כתבתי בטעות בטלפון סלולרי את שם הוויה במקום יהודה, האם מותר למוחקו?
תשובה:
א'. כתיבה כזאת שאינה ברת-קיימא לא נחשבת לכתיבה ממש ועל כן קל להקל בזה.
מה אמרת במוצאי יום כיפור?א"י זה קשה
בנעילה. ה' הוא האלוהים. כי הוא לא אלוקים הוא אלוהים דהיינו שליט ובעל הכוחות כולם.
בתפילה או פסוק שלם אומרים, סתם ככה לאסמיילי...
מה ההבדל? וביחוד אם אתה כותב על מחשב. כמו שאתה כותב בסידורא"י זה קשה
אתה לא מבדיל בין תפילה ופסוק לאמירה רגילה?סמיילי...
אז תתחיל להבדיל
כשאתה רוצה לדבר על או אל ה' אתה יכול לקרוא לו בשמו.א"י זה קשה
לא רק בברכות אלא גם בתפילה שאתה עכשיו המצאת. (אתה לא יכול לחתום בברוך אתה אבל אתה יכול להגיד יהי רצון.. ה' (באמיתי) וכו והלגיד מה שאתה רוצה)
ולכן כשאתה כותב בפורום אין בעיה כי אתה כותב שבשביל שאנשים יראו שה' הוא האלוהים. ולא שיראו שהוא אלוקים כי זה חסר משמעות.
לשאול זה לא חוסר באמונה. להיפךיעל
נשמה, אני גם חשבתי פעם שלא שואליםמי נהר!
אני חושבת שזה נורא שאין תשובהמישהי=)
ואני חושבת שהתשובה שנתת לא תשובה. במחילה, אחותי.
אבל גם למדתי ששום דבר בחיים האלו לא מובן מאליו
ועל כל דבר צריך לומר תודה,
כי אלוהים לא חייב לי כלום.
אני חייבת לו.
אז הוא החליט שהם לא יחיו, זה מה שהוא החליט וזהו.
ותודה שהוא השאיר את כולנו, כל השאר בחיים.
לא סותר את הרצון לנקמה, כן?
מחילה הייתי עייפה לא ניסחתי נכוןמי נהר!אחרונה

וואו ביאסתם עם הנצלוש הלא קשור. שוין לפחות זה ויכוח חשובדורשת קרבתך
אופס. סליחה
שירוש16
באמת לא קשור..
אבל זה פורום פח, הלא כן?
סתם סתם
לא אנצל"ש...
סלחתי.. לא סתם פח. פח ציבורי! מותר הכלדורשת קרבתך
חחחח..שירוש16
שכוייח![]()
סליחה....א"י זה קשה
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות