צריך שהמחשבות האלה יישמרו איפשהו אז תתמודדוalezish

כתוב שהחטאים מתחילים מסוכות כי עד אז עסוקים במצוות של קניית ארבעת המינים ובניית סוכה
וקשה הרי דווקא בסוכות אנחנו עסוקים במצוות.
אלא שהציפייה למצווה גדולה מהמצווה.
וארשתיך לי לעולם, ההבדל בין ארוסין לנישואים, הוא כהבדל בין האידיאל לגילוי

את ה' אנחנו לא תופסים, מה שיש לנו ביד זה התגלות בלבד.
ארוסין זה הקשר שאינו מתגשם, שאין לו צמצום, כרגע אנחנו מאורסים לה' לעולם,
לעתיד לבוא בעז"ה פתחי לי אחותי רעיתי, העולם ישתכלל למצב של מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים
כל המציאות של הים היא המים, כל מציאות העולם תהיה ידיעת ה' כך שהנישואים יהיו ללא כל צמצום הכסא השלם, ה' אחד ושמו אחד.
האידיאל הלא ממומש הוא ההרגשה הטובה ביותר, אין את הנפילות של העוה"ז, אין מניעות חלומות תמיד יהיו טובים, זה המעלה של הארוסין, לכן לא מתחתנים, לכן ה' מחכה עד שנהיה  יפה את רעייתי ומום אין בך.
הציפייה הזאת היא גם הגורמת לכך שהרהור עבירה גרוע מעבירה.
ולכן כשאנחנו מצפים למצוות, ההכנה למצווה היא המצאות באידיאל, יכול להיות שכשאני אשן בסוכה אני אחטא, אבל כשאני בונה אני חושב על סוכת השלום, שיהיה לי בחג להתענג על ה'.
התורה היא קדמה לעולם, היא מאורסת לעמ"י, אנחנו כרגע רק עוסקים בדברי תורה, עסק, זה באידיאל, זה בהכנה, לא ידיעת התורה אלא עיסוק בה, לא התורה עצמה, אין אדם שלמד את כל התורה כולה.
העבודה היא לעומת זאת במציאות שלנו, עילוי המציאות שלנו לתורה, הן בקרבנות שיהיו בעזרתו, והן בתפילה, שגם בעבודת הפרט שלה היא פותחת ומעלה את האדם אל האידיאלים של הנשמה שהוא משיג את השכל, עילוי הגילוי אל האידיאל.מסיר אוזנו משמוע תורה גם תפילתו תועבה. זה גם ההבדל בין משה ואהרון, הנצח זו ירושלים, זו התורה וזה כנגד משה, המציאות השלמה גם היא לא בנגלה, משה הוא מוסר התורה שבכתב, אהרון הוא זה שמעלה את העוה"ז בעבודת המקדש, יכין ובעז, עז עולם הזה בידך שמאל  וגבורה מציאות ניסית בימינך,
לעתיד לבוא התורה והעבודה יהיו כאחד, העולם ישתכלל ויגיע למעלה העליונה שלא יהיה בזה סתירה, "ותן חלקנו בתורתך ושם נעבדך ביראה"

חודש תשרי ירח האיתנים, זה היום תחילת מעשיך, חוזרים למקורות, ליסוד, לאבות הקדושים, מגלים את היסוד שבכל דבר, מתחילים מגילוי מלכות ה' אתה הוא משנברא העולם, ממשיכים בגילוי עצמותם של ישראל ביוה"כ, ממשיכים לשפע הגשמי שיורד בכל עת ועת בחג הסוכות "בחג נידונים על המים" שהם כידוע ההשגחה הישירה, כי בסוכות הושבתי את בנ"י, ואז ביום השמיני, מעבר לטבע, אז אנחנו מגלים את אור דבר ה' הרוחני שמתגלה אלינו, נוגעים לא נוגעים, התורה,
אומרים לה' תישאר איתנו עוד יום, לא די לנו במה שחגגנו בגשמיות אנחנו רוצים להודות לך גם על התורה, שזה בבחינת הדור קיבלוה, השמחה שבתורה שבכתב היא קבלת התושב"ע, ובפורים קרה הפוך, חיזוק התורה שבע"פ גרם לקבלת התורה שבכתב, 
אנחנו עכשיו שמחים בנצח שהבאת לנו, יש לנו תושב"ע, אבל היום זה היום בו אנחנו שמחים בתורה הכתובה, זאת שכל מילה בה זה קודש קודשים, מראים את החלק שיש לכל אחד בתורה, לא כמו כל השנה בה אנו עסוקים בתורה שבע"פ ובגילוי אלינו

הי,זה יפה. מה שהמוח שלי הבין לפחות..שִׁירָה

הי! למה הגבת? עכשיו אי אפשר לערוך!!!alezish

תעתיק ותערוך מחדש בתגובה חדשה P: תתמודד וזה..כנ"לשִׁירָה

זה הרהוריםalezish

לא כתיבה מסודרת

הדברים פשוטים ונראלי אתן יודעות אותם

או לפחות אמורות לדעת

סתם כתבתי מבולגן

וואו! תודה לך!שקד123

קראתי הכלדוסית גאה!

לא הבנתי הכל.

מה שכן הבנתי שימח אותי, תודה!

שיישמרו גם המחשבות האלה[אם אפשר לא להגיב! שיהיה אפשר לערוך]alezishאחרונה

הלא עם תיטיב שאת, גם לגוי יש את העבודת ה' שלו, יש דברים שצריך לעשות ודברים שלא צריך,
גם לך יש את המעלה שלך, לא רק הבל שהוא עם סגולת ישראל כמו שידוע שעל זה רבו.

ויחר לקין מאוד, או"ח- הכעס הוא כמו עובד ע"ז, קין חשב שאין השגחת ה' כי לא השגיח עליו שזה כמו עובד ע"ז

[ולכן גם כל כעס, יכול להיות עצב, אבל מי שכועס יוצא שהוא כופר בהשגחת ה' על העולם-הכל לטובה]

למה קין לא קיבל את המציאות בה שועים למנחה רק של הבל וישר הלך למצב של אין ה' בעולם??

מיד קין רוצח את הבל, וכי מה מחשבתו? שסגולת ה' תעבור אליו כי אין לאדם עוד בנים? ועוד בגלל רצח?
חוצמזה שלפי זה ויאמר ה' אל קין, לא צריך לומר לו הלא אם תיטיב שאת
ועוד למה שאחרי הרצח שה' אמר לו שהוא נע ונד חשב שהחיות יהרגוהו? וכי הוא לא מבין שאדם מעל חיה? גם גוי?

קין מלשון קנאה, הבל מלשון ביטול, הקנאה נובעת מהדין, מגיע לי, מי שמתנהג בהנהגת רחמים לא יגיע למצב כזה, להיפך מי שמבין שכל מציאותו ברחמים מבין שהוא הבל-שפלות, ביקש לברוא את העולם בדין ובראו במידת הרחמים גם בישראל!

ממילא ה' שעה דווקא למנחת הבל שבאה מתוך אהבה יתרה ולא מתוך הרגשה שצריך-למה לי רוב זבחיכם

קין לא מבין את זה, הוא חושב ששניהם חייבים להקריב ה' ואם קרבנו לא נשרף אזי ודאי שאין ה' בעולם! 
ויפלו פניו הוא גם נעצב, כי הוא מבין שגם אם יש אלוקים אזי אינו במדרגת אדם.
ה' דבר ראשון אומר לקין למה יחרה לך ולמה יפלו פניך? על חרון האף הוא כבר השיב, אבל על נפילת האפיים הוא אומר הלא אם תיטיב שאת, יש מדרגה של חולין, של גוי בעולם לא רק ישראל, שמטרתם להעלות את הגויים, אתה חפ"ש בעולם, גם לך יש מטרה אם תיטיב שאת! ואם לא תיטיב לפתח חטאת רובץ!
קין לא מפנים את זה, הוא עדיין קורא הכל בצורה דינית, צריך שיהיה עמ"י אז אם לא יהיה את קין זה יעבור אליו,
הוא לא הבין את יסוד בחירת ישראל, אלא רק את מציאות ישראל,
מה ה' עונה לו? קול דמי אחיך צועקים אלי מן האדמה, לו שהוא שומע, אלא שהם צועקים, כלומר סגולת ישראל לא עברה אליך!
אתה נע ונד תהיה בארץ, ואין ארץ אלא ארץ החיים. שהרי הוא הקים עיר סוף סוף, קין גם את זה הבין שאין לו מקום בכלל בעולם, הרי אין מקום לתשובה, לכן גם הייתה את הפליאה שה' ויתר לו, ולכן הוא היה צריך את האות קין

עוד יש פה חיים???יאיר_
לא כ"כזית שמן ודבשאחרונה
..זית שמן ודבש

זה חרא

יש מתאםזית שמן ודבשאחרונה
פעם היו מסקנות. אתם לא זוכרים אני זוכרת.שִׁירָה

היום יש תהיות.

תהיותשִׁירָה

למה אני קוראת הודעות מפעם

למה כבר בשני ספרים גדליה הוא גבר חסון גבוה ומושך שכל קוראת רוצה כמוהו ואז באמצע הספר הוא מאכזב למה

למה אני מרגישה שהכל עליי 

למה קשה להיות עצמאית (לא בעסק)

למה אני לא הולכת לישון בכאלה שעות

איך החיים הולכים להשתנות מסוף השבוע הזה ואני מקווה ממש שישתנו לטובה

למה תמיד אבא עוזר ועוזר ועוזר ואז בסוף אני כועסת עליו

למה הוא כאילו עוזר לי אבל באמת נראה לי שהוא עושה את זה בשבילו

למה כל התהיות שהיו לי בראש שבשבילם נכנסתי, כדי להוציא ותם, נעלמו פתאום וחוץ מגדליה אני לא זוכרת מה עוד הפריע לי

למה החיים כאלה עליות וירידות

ולמה גם דברים פשוטים מסתבכים לפעמים

לא תמיד, אבל לפעמים כן

למה אי אפשר להרוויח 20 אלף שח לגדל ילדים בנחת לאפשר לבעלך לגדול בתורה להיות רגועה עם בית מסודר בגדים מקופלים בארונות כיורים ריקים בלי שימוש בחדפ ארוחצ מוכנה חמה כל יום למה

תהיות נוספותשִׁירָה

איך יכול להיות שכל כך הרבה הודעת ורק אחת שלי

אני זוכרת שהיו הרבה יותר

ללכת ביישוב בלילות מזכיר לי את פעם

מעניין אם יגיעו אנשים מעניינים בקיץשִׁירָה

מעניין

אולי בקיץ יהיה מעניין יותר? אולי לא

תהיות נוספות נוספותשִׁירָה

למה הפסיקו לייצר נוקיה208

למה לא המציאו עוד טלפון חדש בדיור כמו נוקיה 208

למה אני בטלפון הרביעי או החמישי ב7 שנים האחרונות זה לא תקיןןןןן

ואין לי מספרים של אנשים מפעם ואין איך לשחזר

אפילו בנות מפה שפעם היו לי

שתדעי שאני ממש זוכרת אותך.אונמר

מה שלומך?

ואת עדיין כותבת באותו סגנון שהיית לפני מאה שנה.

היי גם אני זוכרת אותך. את הניק כאילושִׁירָה
עוד תהיות? דברים על החייםשִׁירָה

ללכת עם אילה בלילה ולדבר על חשופיות ישר הזכיר לי את האולפנא

למה אני האישה היחידה בגילי שעדיין מתגעגעת לאולפנא

למה אני אומרת בגילי וזה נשמע שאני זקנה אני לא זקנה

אני רוצה להיות קשורה לבנות המתוקות הצדיקות קדושות צנועות האלה

אני רוצה לחזור לאולפנא ואני מוכנה להתפקשר גם אם זאת לא ה- אולפנא

אני רוצה להיות עצמאית

אני רוצה שירים זמינים בלי לפתוח מחשב

עקיבא בחור שנוןשִׁירָהאחרונה
הגנהיצחק מזרחי
איך אפשר לפרוץ הגנת בלוק פון (blockphone) ?

דחוף!!!! ההגנה הזאת תוקעת לי את הטלפון...

מעניין אם יש פה אנשים שעוד זוכרים אותידי"מ
קודם תתחיל - מעניין אם יש פה אנשיםל המשוגע היחידי

אח"כ אם זוכרים אותך

חחחדי"מ
כןזית שמן ודבשאחרונה
קישור לשטיסל עונה 3 מישהו?הרהמורניקית
חחח מת פה, תנסי בפורומים אחריםל המשוגע היחידיאחרונה

אולי בהודעה הנעוצה של נוג"ה יש משו על סרטים

..זית שמן ודבש

הייתי איתה ביחד

טוב, נראה לי שהבנתי. אחלה. דרישת שלום!אלעזר300
מכל הסרטונים של אנדרדוס דווקא את זה?😅תמימלה..?
דווקא סרטון חמוד מאוד ל המשוגע היחידי
נכון... פשוט יש עוד כל כך הרבה שלדעתי לפחות-טוביםתמימלה..?

פי מאה....

אבל כן, מערכון נחמד .....

ומה שהוא עשה פה בכללל המשוגע היחידיאחרונה

זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...

תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.

אולי יעניין אותך