אז ככה,אני בן 17 עוד מעט..כדי לעזור לי תצטרכו קודם לשמוע קצת רקע..
עליתי לארץ מאמריקה בגיל 2..ואנחנו מנהלים אורח חיים דיי אפשר לקרוא לזה "אמריקאי"..כזה הכל נקי הכל נימוסים מדברים באנגלית וזה...
אני השנה התחלתי שמינית,ואין לי שום כיוון בכלל בנוגע למה שאני עושה שנה הבאה,והבעייה היותר קשה היא שאין לי גגם את מי לשאול...אני בכור והמשפחה שלי עלו לארץ,ואין לנו הרבה משפחה פה אז ככה שההורים שלי בכלל לא מכירים ישיבות בארץ...
את הרב שלי והמנהל של הבית ספר אני לא סובל,המורה שלי פשוט צבוע,אין לי איך להגדיר את זה אחרת..אני יודע שאתם לא מאמינים לי אבל הוא באמת ככה ואני לא סובל אותו..והם לא מכירים אותי ככה שלא יוכלו לעזור לי בקבלת ההחלטה הזאת...
אז ככה אני מתלבט בין ישיבת הסדר/גבוהה/צבא...
כולם אומרים לי תעשה הסדר,אבל יש רק בעייה אחת-ההורים שלי חזרו בתשובה בעירון,אז ככה שהם חרדים מודרניים כאלה ברוב הדברים,הם חושבים כמו דתיים לאומיים אבל כל הלבוש,האורח חיים והכל זה יותר חרדי...נגיד אחים שלי הקטנים כולם במוסדות חרדיים...כשאני הייתי יותר צעיר גם אני לבשתי כיפה שחורה,אבא שלי גם לרוב לובש כיפה שחורה (בחיים לא כובע)...
כשהייתי יותר קטן למדתי במוסדות חרדים וכשהייתי בכיתה ה' עברתי לתלמוד תורה דתי לאומי תורני ואז בכיתה י עברתי לישיבה תיכונית דתית לאומית רגילה (דווקא עם אחוזי דתלשי"ות נראלי גבוהים)
בקיצור אני ממש לא מתחבר להשקפה של הדתיים לאומיים,לא מתחבר בכלל לתורת הרב קוק (שכל ההשקפה הדתית לאומית מבוססת על),ולא יודע,קיצר לא מתחבר בכלל..לאור יציאה לשאלה של כמה חברים שלי,החלטתי לעשות עם עצמי "חשיבה מחדש" וגיליתי שאני בכלל בכלל לא מתחבר להשקפה הדתית לאומית,אז ככה שהאפשרות של ישיבה-זה ישיבה שתהיה חרדית לאומית,או ישיבה של חרדים פתוחים,חרדים אמריקאים,נראלי גם דתית לאומית של אמריקאיים אני ייסתדר שם,או כל ישיבה שלא יכניסו לי - רק תורת הרב קוק...
אם מישהוא מכיר ישיבה כזאת ממש אשמח שיכתוב בתגובות...
ההתלבטות שלי אם ללכת ישר לצהל זה ככה...גם אם אני יהיה בישיבה-אני יעשה גג שנה אחת! (גם אם אני יהיה בהסדר-אני עושה שנה אחת וע=יפרוש לצבא) .עכשיו המועד גיוס שלי זה 5 חודשים אחרי תחלית זמן אלול (תחילת שנת הלימודים בישיבות) אז ההתלבטות שלי זה אם לדחות את הגיוס ולעשות שנה,או ללמוד 5 חודשים בישיבה ואז להתגייס ישר לנצח יהודה/למסלול שח"ר...
ושנה הנוספת הזאת שאני יצטרך לחכות היא ממש חשובה,כי אני כנראה ירצה ללמוד רפואה אחרי הצבא ככה שהשנה הזאת ממש חשובה,וגם אני ממש רוצה להתחתן מוקדם ככה שגם זה ייכנס איפשהוא באמצע אי"ה...
אז אם מישהוא יכול לעזור-להמליץ אני ממש ממש ממש ישמח...
א ההודעה הזאת לא מתאימה לפורום אז בבקשה למנהלים אם אפשר לא לחסום את זה או משהוא/להכווין אותי לפורום המתאים
תודה רבה לכל המגיבים!