לקחנו לפסיכולוג, לטיפול התנהגותי קבוצתי, אני להנחיית הורים (מגיל 4 וחצי עד 5 וחצי).
הוא היה מאוד אלים וכועס יחד עם תחרותיות גדולה וחוסר יכולת לשחק בקבוצה.
מה עזר לו לבסוף? הוא התבגר... כיום הוא ילד ממש מקסים, ומוקף בהרבה חברים (כמובן שעדיין יש התמודדויות, אבל יחסית לילדים האחרים בכיתה הוא בין העדינים).
הגיוני שאם היה ממשיך גם בגיל מבוגר יותר היה מקום באמת לטיפול, אבל אני זוכרת את הפסיכולוג שאמר לנו, הוא עוד קטן, הוא עדיין לומד את העולם, אל תצפו ממנו מההתחלה להיות מושלם, אפילו שלכם הוא נראה בוגר וחכם. מצד שני, תראו לו את הדרך בצורה מאוד ברורה (והיו לו התנהגויות מאוד קיצוניות)
היום ברור לי שכל זה היה מיותר ולא תרם הרבה. הוא היה צריך להתנסות על עצמו ולהתבגר. כך גם הבת שלי, שכמה גננות המליצו לי לקחת אותה לטיפולים התנהגותיים שונים (רגישה באופן קיצוני, מסתגרת, מדברת בצורה תינוקית, מתבכיינת, ביישנית). היום היא פורחת בכיתה ללא שום טיפול, אך היא עשתה בעצמה כברת דרך והתבגרה.
קשה לנו עם הגיל הזה, שמצד אחד הם כאילו נורא בוגרים ומבינים, ומצד שני, הם עדיין ילדים ובוחנים את העולם כמו דרך חלום. גם הקשיים החברתיים הם לא מעטים, עד שהם לומדים איך כדאי ומה ראוי. ודחיית סיפוקים - זה עוד גיל די מוקדם לצפות לדחיית סיפוקים של ממש, כמובן שצריך להרגיל, אבל כל ילד בקצב שלו.
זו לפחות הגישה שלי, להאמין בילד, לתת לו את המקום שלו לגדול ולהתפתח, והזמן והחינוך יעשו את שלהם.
מהטיפולים האלה יצאתי די מתוסכלת כי לא הרגשתי שהם באמת תורמים, לפחות לא לגיל כזה קטן...
יכול להיות שיש כאלה עם חוויות אחרות, ואולי כן ראו איך טיפול רגשי בגיל קטן עוזר.
אני פשוט לוקחת את הגיל המקסים הזה של 3-6 כגיל עם הרבה אתגרים התנהגותיים וחברתיים, עד שהילדים לומדים את העולם (ומצד שני הם כאלה מתוקים ותמימים יחד עם חכמים ומפתיעים, זה הזמן להנות מכל החוכמות שלהם)