אני כל כך מבינה אותך.
אני מאוד חרדתית. וזה בא לי בתקופות
ודווקא כשהכל כל כך טוב, אני יותר חרדה. כשאני יותר עמוסה ולחוצה ויש כל מיני בעיות, אז אני פחות חרדה.
כמובן שהתקופה הזאת קשה מאוד.
בעלי יעץ לי לומר כל ערב את תפילת "השכיבנו". זה נמצא במעריב וגם בקריאת שמע על המיטה. תפילה נפלאה.
אבל אני לא שוכחת שאת חרדה ממחלה, ואני מאוד מבינה אותך. מאוד מליצה על הספרים של הרב ארוש, "בגן האמונה" וגם "שעריו בתודה".כשאת קוראת את קולטת שה' רק רוצה שתהיי בשמחה, ושאין שום "מצווה" לפחד ולהתכונן. (יש תקופות שאני מרגישה שאני מוכרחה, או חייבת, להיות מוכנה, להתכונן לכל תרחיש, כדי שאהיה יותר מוכנה, או אפילו, כאילו שאם אני אחשוש מזה, זה לא יקרה! נכון מוזר? אבל אני יודעת שאני לא היחידה שמרגישה ככה. בעלי צוחק עלי/צוחק אתי בנושא הזה)
הדור שלנו מאופין בייסורי נפש יותר מכל דור אחר. עם כל הפיגועים, אי אפשר לומר שבדורות קודמים היה יותר קל. אבל בתחום הנפש, שם הדור שלנו סובל מאוד. את ממש לא היחידה. תנסי לדמיין שה' מחזיק אותך בידיו. תחליטי שלא יקרה לך כלום כלום כלום. ואחר כך תאמרי לעצמך, רק פעם אחת: "גם אם יקרה לי משהו, אני בידי ה' והכל הכל לטובתי, והוא יעזור לי להתמודד" - ומיד תחשבי שוב: "אין שום סיבה לחשוב שיקרה לי משהו רע! ה' הוא טוב! הכל טוב! אני כולה לחייך וצאת בריקוד!"
וכל הזמן, ברוגע, תגידי לה' תודה על כל החסדים, תודה על התינוקת, תודה על הבית, על האוכל (לא בלחץ ובאובססיה! רק כשאת שמה לב למשהו טוב) - תחייכי ותגידי תודה, וגם את פרק התהלים , "מזמור תודה", מניסיון - יש בזה משהו מרגיע. כמו שאמרה פה מישהי - לפעול טוב. גם לומר תודה לה' זה סוג של לפעול משהו טוב עם כל הטוב שה' נתן לי.
ועוד עצה אחרונה - תדברי עם ה' על החרדות שלך. תבכי לו את הכל, תסבירי לו בדיוק ממה את פוחדת. מניסיון, זה עזר לי מאוד.פתאום הרגשתי את קול האמת בתוכי אומר לי שה' לא מחכה לי בפינה כדי להפיל עלי צרה גדולה. הייסורים הקטנים של כל יום (אפילו כשהבת שלי סובלת מעקיצה ומתגרדת ובוכה) זה מספיק...
בהצלחה!!! בשורות טובות, ישועות ונחמות!!!