זה באמת מעניין אותי
יש פה צמחונים בקהל?דורשת קרבתך
זה באמת מעניין אותי
כל אחד והאידאל שלוריעות.
מסכימה לפרט את שלך?דורשת קרבתך
בטחריעות.
בשבועות האחרונים זה שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לפגוע באינסטינקטים של הגנה כלפי האחר. דגים דואגים לעצמם ולכן אני אןכלת דגים. אבל שאר בעלי החיים דואגים לצאצאים שלהם, ואני לא מתכוונת לפגוע בזה.
לא צמחונית אבל..ענבל
הסיבה של התעללות בבעלי חיים.
תעשיית הבשר היום היא מתעללת בצורה לא נורמלית.
נראה לי לא מוסרי ולא בסדר לתת לזה יד.
(אם את שואלת "אז למה את לא צמחונית?" אענה לך שבעוונותיי אני לא מסוגלת לוותר על אכילת בשר.
אבל בואי נגיד שאין לי תירוץ טוב ותשובה לטענה שזה התעללות.
זאת התעללות נקודה.)
אם כי יש פתרונות..
כן שמעתי על משחטות שלא מתעללות ומקפידות מאוד לבדוק לפני.
אבל הן מעטות ויקרות.
זהו. עניתי למרות אי היותי צמחונית.
מקווה שתסלחי לי

תודה לשתיכן!דורשת קרבתך
ואיך זה מסתדר עם הקורבנות..
וכאן אקפוץ ואציע לך את חזון הצמחונות של הרב קוק.ענבל
אם כי גם אני בעצמי עוד לא למדתי אותו..
אבל טוענים שהוא מסביר

כן הציעו לי גם.. ממ בעזרת ה' אולי באמת אלמדדורשת קרבתך
חשוב!matan
כמעט כל מי שמשתמש בחזון הצמחונות והשלום- מתעלם! בכוונה או מחוסר ידע מהעובדה
שהרב קוק כותב בעצמו- שצמחונות בדורנו(לפני הגאולה ומשיח צדקנו) היא טעות מוסרית שגורמת
לאכזריות כלפי בני אדם. עוד הוא כותב על הצמחונים במכתב לרצי"ה בנו שלא ימעט באכילת בשר
למרות הטענות של "אוהבי החיות ושונאי האדם"... רק כדי להבין את שיטתו.
הרב אמנם מסביר שאכן "לעתיד לבוא כל הקורבנות בטלים חוץ מקורבן תודה" אבל זה גם אחרי תהליך
מסויים בתוך הגאולה.
אני חושבת שהוא נורא צודקריעות.
אבל אני חושבת גם שהדור מתחיל להשתנות. ואני מכירה כמה צמחונים שהם לא אני שהם בני אדם מדהימים כלפי אחרים. שהצמחונות אצלם באה ממקום טהור.
והרי כולם אומרים שאנחנו דור הגאולה. אז הנה. כאן אפשר לראות את זה
הרב קוק כותב שיהיה זמן בגאולה שכל הקורבנות יתקיימוmatan
ורק אחריו יהיה שלב שבו הם יתבטלו וישאר רק קורבן תודה שהוא צמחי בלבד.
צריך לדעת לדייק במה שאומרים-
אנחנו דור הגאולה בדיוק כמו כל שאר הדורות- הגאולה יכולה לבוא תמיד בכל דור ודור
אנחנו דור של גאולה- בדורנו כבר אפשר לראות חלק מתהליכי הגאולה, אבל הם בעיקר חבלי משיח,
לפחות על פי הרב קוק- לפני שיהיה בימ"ק שיפעל עם כל הקורבנות אי אפשר לבוא כלל למדרגה
של ביהמ"ק שלא צריך קורבנות בשר.
אולי אפשר להסתכל על אנשים שלא מסוגלים לאכול בשר(צמחונים מדחיה) כהתחלה של נקודת
הרחמים הראויה לכל הברואים במדריגת הגאולה. אך למעשה הדבר הרחום ביותר לעשות לבשר
הוא לאכול אותו. הסברתי את זה למטה חלקית, אם צריך אני אפרט יותר
אני מכירה את מה שכתבתריעות.
עם כל הכבוד, להימנע מאכילת בשר זה לא דבר רע. וכל עוד אין לי צורך באכילת בשר, ואני אוכלת טוב יותר מהמון אנשים שאני מכירה, אין סיבה שבשלה אני אוכל בשר, מלבד הוספת קדושה לבשר, וזה באופן אישי יקרה רק בקורבן, שאותו אוכל, מתוך ידיעה שקורבן כשר הוא לא קורבן שנפגע. בדקתי אילו בהמות יכולות להיות קורבן, וזה תואם באופן מקסים את האמונה שלי שעגל צריך לגדול אצל אימא שלו.
אני לא מנסה לשכנע אחרים להיות צמחוניים כיוון שאני לא חושבת שזה נכון או אפשרי כרגע. אבל אני בהחלט מאמינה שזה זמן שבו צמחונות, כשבאה ממקום טהור ואמיתי, היא דבר רצוי.
להימנע, מצד האידאל- כן, מצד דחיה אישית, זה מניעת טובmatan
אכילת בשר מעלה אותו לא רק כקרבן.
כל אכילת בשר מעלה אותו ממדרגת חי למדרגת מדבר,
מאפשרת לו להיות חלק מקיום מצוות ומתקנת את השורש הרוחני שלו.
כמובן שככל שהדברים נעשים בצורה מתוקנת יותר אז זה יותר משמעותי-
ת"ח שאוכל זה יותר מעם הארץ
יום קדוש הוא יותר מיום חול
מחשבה לשמה יותר טובה מאשר תאוות הנאה
ועם כל זאת- אין לנו להפסיק להיטיב רק בגלל שאנחנו לא מושלמים בזה.
צריך להוסיף בשלמות המעשה לא בהפסקתו.
אין היום צמחונות שבאה ממקום טהור ואמיתי(מלבד דחיה, שהיא כבר הרגשה פנימית שאין להתווכח איתה,
שאולי אפשר לראות בה ניצוץ מסויים, למרות שהוא אינו שייך כרגע, אז הוא ניצוץ נפול...), כי זה לא הזמן,
זה כמו שתגידי שזוג לא נשוי נוגע אחד בשני ממקום טהור ואמיתי- יש ביניהם אולי רגשות חזקים, אבל זה לא
מקום אמיתי(כי זה לפני חתונה), ובטח ובטח שלא טהור.
אני לא מבינה איך אתה יכול לומר שזה ממקום לא טהור ואמיתיריעות.
אני צמחונית. חלק ניכר מהחברות שלי הן צמחוניות/ טבעוניות. אני חיה איתן. אני רואה איזה אנשים הן. נכון, חלקן לא בדיוק אדם טןב שלא מזיק לאחרים.
אבל חלקן פשוט מדהימות. יש בהן צדדים לא טובים, אבל בין אדם לחברו? הלוואי שכולנו נלמד מהן. ואם על זה הן מוסיפות כבוד לבעלי חיים, אז זה בכלל מדהים.
כי אני מתבסס על מהות ולא על דוגמאותmatan
יש לי חברים צמחונים, יש לי חברים טבעונים, שירתתי עם כאלה,
אנחנו חיים בחברה ששוטפים לה את המוח על העניין הזה כמעט כל הזמן,
מחברות מזון, עד קבוצות מאורגנות של אנשים שעומדים בצמתים ומבקשים
ממך להיות צמחוני, או לחשוב על זה.
אני מדבר על מהות הצמחונות, על שייכות הצמחונות לדורנו ועל המניעים לכך.
הבאתי לך את הדוגמא למעלה-
כל מגע בין בני זוג הוא לא תקין, לא טהור ולא אמיתי לפני החתונה- גם אם תגידי אני מכירה
מלא בנות שנוגעות בבן הזוג שלהן לפני חתונה וזה מגיע ממקום טהור ואמיתי, זה לא ישנה כהוא
זה, כי התפסיה שלנו בנויה קודם כל על היחס של רבותינו ורק אח"כ על ההסתכלות שלנו,
ואם אנחנו רואים כביכול מציאות אחרת, אז הבעיה היא בראיה שלנו, שלא מספיק מלאה.
אתן לך דוגמא-
במהלך השירות שלי פגשתי חיילת טבעונית לגמרי, שהייתה אדם מקסים ונעים הליכות לחלוטין,
באמת שאפשר היה ללמוד ממנה המון ב"בין-אדם לחבירו". אבל- בשיחה שהייתה לי איתה בעניין
הטבעונות- היא אמרה בפה מלא שאם תצטרך לבחור בין להציל כלב או אדם- היא תציל את הכלב.
אז מי שראה אותה מבחוץ יכול להגיד היא אדם מקסים, אבל הוא לא יודע שהיא רואה אותו כפחות
ערך מהכלב המשוטט של הבסיס(התבטאות שלה).
גם להרבה אנשים קשה להודות לפני אחרים שככה הם מרגישים- שהמראה של חיה פגועה קשה להם
מהמראה של אדם פגוע.
אני יכול להגיד שכל עוד העולם עוד לא הגיע למדריגת התיקון- אז הצמחונות לא רק שלא מועילה, אלא
מזיקה, ע"י מניעת הטוב.
הרב קוק מסביר שלאדם מאז החטא, יש מידת אכזריות, הוא חייב לבטא אכזריות מסויימת בחייו, מינמלית
ככל שתהא, אבל זה חלק ממנו. לכן הקב"ה התיר את אכילת בשר החיות, שהוא מעשה שיש בו אמנם מן
האכזריות, במידה מועטה אך כז שבדיוק תשחרר את האדם מלהית אכזרי כלפי בני אדם אחרים.
כל אדם שלא יבטא את מידת האכזריות שלו במקום הזה, יצטרך לבסוף למצוא מקום לבטא אותה.
אין אדם שאין בו את המידה הזו עד לביאת משיח צדקנו ותיקון האכזריות בעבודת ביהמ"ק.
לכן- אין אדם שאין בו את האכזריות הזו, ואם הוא לא משתמש בפתרון שהקב"ה נתן לו, אז הוא יגיע לכדי
נזק. לכן זה לא יכול להיות טהור ואמיתי. כי זה לא שייך. בדיוק כמו זוג לפני חתונה- מה שיהיה שייך לאחריה,
לא שייך והוא גם לא נכון ואמיתי לפניה.
אבל אסור לבני זוג לגעת אחד בשני.ריעות.
אין איסור להיות צמחוניים. זה כל כך, כל כך שונה.
וכמו שאמרתי. יש אנשים שיעדיפו את החיות על פני האנשים. בעיני, זה לא ממקום אמיתי. זה ממקום מתנשא.
אבל ישנם אנשים שאחרי שסיימו את האנושיות שלהם, שהיא כבר מעולה וטובה, נמנעים מאכילת חיות.
בגלל שהרב קוק אמר לחכות אני אחכה?
אני לא רוצה להישמע חצופה, והרב קוק כמובן צודק.
אבל הוא הכיר אותי? לא.
הוא לא הכיר אותי, וכל כמה שהוא אדם גדול, ובוודאי גדול יותר ממני, הוא לא הכיר אותי.
אין איסור להיות צמחונית, והוא לא ימנע ממני להיות צמחונית.
אני מכבדת אותו, ואני חושבת שההוראה שלו לא להיות צמחונים מאוד תקפה לגבי לפני כמה עשרות שנים.
אבל אנחנו כל כך השתנינו מאז.
אני לא אומרת שכולם צריכים להיות צמחונים, אני אל אומרת שאני אדם טוב, אני רק אומרת שמאז שנהייתי צמחונית נהייתי טובה יותר לאחרים. אני שמה לב אליהם, אני מנסה להבין מה הם מרגישים,ופועלת על פי זה.
ואני יודעת שברגע שאפסיק להיות צמחונית, יהיה לי פחות אכפת.
כי לפעמים צריך את הצד החיצוני שיוביל להסתכלות בצד הפנימי.
לא אמרתי שאסור להיות, אין חיוב אכילת בשרmatan
בשיטה של שינוי המציאות אפשר לבטל כל טענה.
באותה טענה משתמשים אנשים שמחללים שבת- המציאות שונה ולכן מותר להשתמש בחשמל וברכב.
זה לא אומר שזה נכון.
אם היינו מתווכחים בינינו, אז המשקל שלנו שווה, אבל דעתנו לא משנה מול הרב קוק ומול חכמי ישראל
לאורך הדורות.
מי שחושב שהשתנינו מאז הרב קוק לטעמי- טועה טעות חמורה. אנחנו אותם בני אדם מאז ומעולם,
ואם השתנינו אז זה לאו דווקא לחיוב, אנשים פעם היו אידאליסטים הרבה יותר והקריבו הרבה יותר.
יש דברים שהם במהות האדם- אכזריות היא במהות האדם מאז החטא. עד התיקון אי אפשר לחיות
במדריגה שלו- וגם דרך התיקון היא ע"י אכילת בשר.
ובקשר לטענה של "לא הכיר אותי"- זה כל-כך לא קשור בעיני. הרב קוק מדבר על מהות האדם.
הוא לא צריך להכיר אותך באופן ספציפי בשביל לדעת בדיוק מה הדברים הנכונים לאדם, שכן
הוא מדבר על מכלול נפש האדם ברמה הכללית שלה והדברים נכונים לכל פרט בה. גם אם
אנשים חושבים שהם מיוחדים- יש בסיס קבוע שלא משתנה.
לכן- בצורה פשוטה, לא אמרתי שאסור להיות, אלא אמרתי שאין בזה שום צד אידאלי ע"פ התורה,
אלא אולי אפילו להיפך.
בקשר לעדות העצמית שלך- אדם קרוב אצל עצמו. אי אפשר להאמין לעדות של אדם על עצמו,
כפע שכתבתי- בד"כ מאחורי הטענות האידאולוגיות או הבריאותיות נמצא בעצם גרעין בסיסי של
דחיה, ולכן הטענות האלו לא רלוונטיות. אדם שאין לו דחיה שיבוא ויטען אותן זה דבר אחר.
אני לא צמחוני או טבעוני אבל יש צד שסמיילי...
בטבעונות יש צד בריאותי מאוד גדול וכנ"ל בצמחונות.
אבל צמחוני אומנם לא אוכל בשר וזה מאוד חשוב לבריאות, אבל מוצרי חלב הוא אוכל וזה לא בריא.
הוא אוכל חלבון אחר במקוםריעות.
התכוונתי שזה טוב לו לבריאות שהוא לא אוכל בשרסמיילי...
למה אתה חושב שמוצרי חלב זה לא בריא?ג'ינג'י
בחיים שלך אל תלמד תזונה מנטורופת או משהו כזה הוא יהפוך את המציאות בשביל להראות לך שמה שהוא אומר זה נכון
אני!!!!פונ3'ה!!
החלטתי לפני שובעיים שאני צמחונית.
חוץ מבחגים ושבתות וארוחות צהריים וערב ובין לבין.
הרמב"ם מסביר זאת מבחינה בריאותית.שירוש16
אך מסתייג מהפסקה גורפת. כמו אכילה בשבת חגים ומועדים אחרים. (כולל ר"ח)
יש.פינג.
וואו. התשובה לזה היא ענקית וממש קשה להקיף הכל.
אנסה לחלק את זה בחלוקה ראשונית כלשהי:
1. צמחונות מטעמים מצפוניים. כמו שאמרה ענבל.
(שאפשר להרחיב את זה בלי סוף כמעט, לצערי.
זה משום ההתנגדות לתנאי הכליאה שלהם, לתזונה הנוראית, לצפיפות,
להרג האפרוחים הזכרים, ההכנסה להריון בכוח ולאחר מכן הפרדה מההורים,
ועוד. ועוד.
וגם עצם המוות שלהם. הרג של בעל חיים, לא למטרת הישרדות כי אם למטרות הנאה בלבד.
כלומר, זה ברור שהם בדרגה פחותה מאיתנו. אנו בני אדם והם לא.
אבל האם העובדה שייצור חי הוא בדרגה פחותה מאיתנו מתירה לנו לעשות בו כרצוננו?
האין זה, להפך, מחייב אותנו להגן עליו משום חוסר הישע שלו מולנו?)
2. רגישות, או סלידה. יש שיקראו לזה העדפה אישית.
פשוט משהו כמו- זה היה חי פעם! חי ובועט ומנקר ומגרגר ואוהב ליטופים!
זה כמו לאכול את הכלב שלי!
3. טעמים בריאותיים.
4. טעמים סביבתיים\אקולוגים.
5. צמחונות מטעמי דת.
(ביהדות יש חילוקים נרחבים על העניין. אבל קיימת, צמחונות מטעמי יהדות.
בנצרות בזרמים מסויימים אסורה אכילת בשר באופן מוחלט, בזרמים אחרים באופן חלקי,
בג'ייניזם אסורה אכילת בשר, הבודהיזם והאינדואיזם מדברות הרבה בגנות אכילת בשר אך אינו אוסרות.
וכן דתות נוספות אוסרות על אכילת בשר מטעמי סגפנות והתקדשות לאל)
הודעה חשובה:ההוא גברא
ניסיתי לאכול צמחוני במשך שבועיים, לא הלך לי, הוא כל הזמן התנגד, בסוף שיחררתי אותו ויצאתי לרחוב לתפוס אנשים אחרים...
אתה קוטלפסידונית
אנחנו מכירים?
צבי-ליזציה
אני לא טבעוני. גם צמחוני לא הייתי מגדיר את עצמי. אני לפעמים כמו ש @ענבל, אוכל יותר ממה שאני מרגיש שצריך לעשות. למשל לאחרונה חלום חיי הוא להפסיק לאכול ביצים. אבל לפעמים בא לי להיות כמו כולם ולאכול בשר וכאלה, אבל זה עוד לא קרה.
צידוקים לכל אחד מהדברים(טורף, צמחוני, טבעוני) יש לי, אבל רק אם תבקשו יפה
|מבקשת יפה| |נחמדה|ענבל
אני לא צמחוני, ונגד צמחונות באופן כללי, אבל אני אפרטmatan
הצמחונות מתחלקת לכמה סוגים:
1)דחיה - לא נעים\מגעיל\דוחה\קשה לי לחשוב על זה חי וכו'...
2)בריאותיות - צריך להסביר?
3)אידאולוגית - פה נכנסות טענות מוסריות\ערכיות\דתיות
1) דחיה-
צמחונים מהיגעלות אישית הם אנשים שפשוט נגעלים מזה. זה מפריע להם באופן אישי,
לרוב- מאחורי הרבה מהטענות האידאולוגיות או הבריאותיות מסתתר אדם שקשה לו להודות
שהוא לא אוכל בשר כי זה מפריע לו(משיחות עם המון צמחונים\טבעונים).
בד"כ אנשים שמגדירים את עצמם כצמחונים מדחיה לא מפריעים לאחרים או מנסים לשכנע אנשים
אחרים בקשר לצמחונות.
2) צמחונות בריאותית-
טענות הקשורות לאכילה של בשר, הנזקים הנגרמים מכך, מבנה גוף האדם, חומרים במזון וכו'
למעשה, לרוב הטענות של צמחונות בריאותית הן שטויות, לא עומדות במבחן מחקרי אמיתי,
ויש שיטות הפוכות לחלוטין המגובות במחקרים לפחות טובים כמו של השיטות הצמחוניות.
אני אתן כמה דוגמאות-
"גוף האדם אינו בנוי לאכילת בשר, יש שיניים טוחנות של אוכלי עשב ומבנה הקיבה לא מתאים..."
אחת הטענות המוזרות ביותר, ששמעתי יותר מדי פעמים-
גוף האדם למעשה בנוי להיות אוכל כל, אך עם מאפיינים חזקים של חיה טורפת-
עיניים קדמיות בעלות פוקוס- מבנה העיניים הקדמי מאפשר להתרכז במרחקים שונים ולעקוב אחר טרף,
בעוד חיה צמחונית מעדיפה ראיה מרחבית רחבה יותר(עיניים בצדדים) ללא פוקוס, כדי לזהות תוקפים ולברוח.
ניבים ושיניים חותכות- אחד מסימני הטורפים המובהקים הוא ניבים שנועדו להינעץ בבשר, הם לא מועילים לעשב,
מכיוון שהאדם הוא אוכל כל, הוא מצויד גם בשיניים טוחנות, שעושות עבודה טובה בטחינה של האוכל.
אורך הקיבה- לטורפים קיבה קצרה יותר, מכיוון שבשר מבאיש ויוצר רעלנים, ולכן צריך להוציא אותו מהר, בעוד שעשב
מצריך קיבה ארוכה(וכמה קיבות) על מנת להתפרק היטב. לאדם יש קיבה אחת- יחסית לרוב החיות הצמחוניות- קצרה
מאוד, ובודדת.
"צמחונות היא יותר בריאה כי אכילת בשר מעלה כולסטרול שגורם להתקפי לב"
מחקרים של עמותת הלב האמריקנית מצאו כי כולסטרול גבוה- הוא פרמטר חשוב באורך חיים ואיכות חיים של מבוגרים
מעל גיל 70 שחוו התקף לב- לא רק שהוא לא הורג אותם, הוא מאפשר להם לחיות יותר טוב.
מעבר לעובדה שיש מחלוקות עצומות בין הגישה האמריקאית והאירופאית בעניין כמות הכולסטרול התקינה(הפרשים של
מאות אחוזים)
"צמחונות היא יותר טבעית לאדם, ולכן היא יותר בריאה"-
בד"כ צמחונים הם אנשים שלוקחים כדורים כימיים להשלמת תזונה- דברים שאין סיכוי שהיו בטבע בצורה הזו,
הם יכולים להסביר שזה כי המדע הרס את הדברים הטבעיים אז צריך לקחת כימיים. אבל זה לא משנה את העובדה,
שלהיות צמחוני היום אומר לקחת לא מעט תוספי תזונה כימיים, שזה בטוח לא טבעי.
3) אידאולוגית-
לאידאולוגיה הצמחונית כמה שיטות בעצמה, מהגישה של התעללות עד לגישה של- מי אמר שמותר לך לאכול
חיות.
כדי לא להכביד במילים אני אומר בקצרה את התפיסה היהודית הנפוצה ביותר בעניין, לפחות לפי מה שאני מצאתי,
הדברים נאמרו בשיעור בישיבה, שנה שעברה וביססו את התפיסה המוקדמת שלי בעניין. אחרי ששמעתי אותם
מרב בקיא מאוד בדברי חז"ל ודברי אמונה של ראשונים ואחרונים, אני מרשה לעצמי להציג אותם.
התפיסה היהודית גורסת למעשה כי אכילת בשר היא דבר אידאולוגי בפני עצמו.
בפשטות- עבודת דת ישראל היא להעלות את כל הדברים לשורשם העליון והמתוקן, הדבר נעשה ע"י ביהמ"ק,
בימינו עבודת ביהמ"ק בטלה ולכן היא מוחלפת זמנית בעבודה אישית של כל אדם בביתו- ובבית כנגד המזבח
בביהמ"ק ישנו שולחן(מזבח נקרא שולחן בין היתר) - וכשם שמעלים על השולחן בביהמ"ק קורבנות כך גם בבית
האדם, לכן - כל עוד אדם ירא שמיים אוכל את הבשר בקדושה(עם ברכה, בהכשר, אם זה חג או שבת אז בכלל)
אז זה כמו פעולת המזבח וזה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לבשר- כי זה מרומם אותו ומקדש אותו.
אם מישהו רוצה הסבר יותר מפורט שיגיב פה ואני אכתוב בעז"ה
רק הערהריעות.
נכון- גם בשמירת שבת המצב לא כמו שאמור להיותmatan
אז נפסיק לשמור שבת?
לא נראה לי,
וכנ"ל
לא. אבל נהיה מודעים לזה.ריעות.
אנחנו נתגאה בכך שאנחנו עושים את המעט שאנחנו יודעיםmatan
ומשתדלים לעלות כל הזמן. ללמד אחרים ולהציג להם את העניין הזה,
ולפחות לא למנוע את מעט הטוב שהם כבר עושים.
בדיוקריעות.
תודה לכולם!!דורשת קרבתך
מצתמחנתכישוף כושל
לא אידיאל מיוחד אצלי
בעיקר כי קשה לי המחשבה שהחיות מתו בשביל להכנס לצלחת שלי
אויש נו.LightStar
בס"ד
אודה ל@matan דבר ראשון, על כך שרשם את שלושת הסיבות שבעקבותיהן אני נמנע וכנראה אמשיך להמנע מבשר.
אז הנה, קצת בקצרה:
1. בשר מת באשר הוא מגעיל אותי, ואין לי שום רצון או סיבה לאכול את זה או להתקרב לזה. (הידעתם? אני לא אוהב בתי קברות במיוחד, ונמנע מלהגיע לשם ככל האפשר)
2. בריאותית - בשר זה לא בריא, בכל צורת אפיה\בישול\עישון שהוא. ולמי שיגיד שלצמחונים חסר וויטמינים - זה אולי נכון, אבל כנראה קשקוש... הבדיקות דם שלי תקינות, וזה בלי שלקחתי כדורי תזונה כלשהם, לא חסר בדם שלי כלום, לא חלבונים, לא B12, לא כלום, שום חומרים כימיים כלשהם.
3. אידיאולוגיה - אני חושב שכמות הסבל שחיה עוברת עד הצלחת של מישהו, רק בשביל שיהיה לו רק עוד סוג של אוכל על השולחן היא לא הגיונית.
רק להבהרהmatan
1. זה עניין אישי ואין מה להאריך בו
2. הטענה הזו לא הוכחה באף ספרות מחקרית, אין שום מחקרים שמעידים על כך שאכילת בשר היא לא בריאה.
3. אין שום קשר בין זה לצמחונות, אם אני אביא לדוגמה בשר שלא סבל, זה יהיה בסדר בעיניך לאכול אותו?
אתה לא אוכל בשר בין אם הוא סבל ובין אם לא, אז הטיעון הזה לא רלוונטי. אחרת היית אומר "אני לא אוכל
בשר תעשייתי"- שזה משהו אחר, זו לא צמחונות, כמו חוסר באפשרות לאכול בשר.
אתה החלטת מה זה צמחונותצבי-ליזציה
אני נגד התעשייה, בפשטות. אם תהיה תעשייה עדינה יותר, אני חושב שלא תהיה לי בעיה עקרונית עם אכילת בשר. כרגע גם אכילת בשר של זרים ליידי קשה לי.
אני רק מדייק את הדבריםmatan
יש צמחונות שהיא - לאכול רק דברים מהצומח, כעיקרון של להיות צמחוני.
יש בעיה עם התעשייה. למושג צמחונות יש צליל מסויים אצל אנשים.
זה כמו שתגיד על עצמך שאתה ג'ירפה ואח"כ תגיד לי- אתה מחליט בשבילי מה זה ג'ירפה.
לא- יש משמעות למילים. צמחונות זה באופן עקרוני לאכול צמחי גם בלי קשר לתעשייה.
התעשייה היא נושא אחר.
נתתי את הסיבות שלי.LightStar
בס"ד
1. בשביל הסדר.
2. הטענה מוכחת בחדרי מיון, וע"י רופאים שרואים אותה בפועל.
3. אני אישית לא הייתי אוכל בכל מקרה, משתי הסיבות האחרות.
הטיעון רלוונטי בעקבות התוצאה הסופית: צמחונות. במיוחד עם המחירים של הבשר הלא תעשייתי.
...matan
1. כבר התחלנו עם זה
2. הטענה ממש לא מוכחת בשום מתאר רפואי(בתור מי ששרץ בחדרי מיון ומכיר את הרופאים ואנשי המקצוע)
אתה מוזמן לבדוק את התזונה הפליאוליטית, גם לה יש הוכחות מחקריות רבות שרואים רופאים בפועל.
אם אין לך הוכחה מחקרית, אז בבקשה .
3. שוב- זה אומר שאין לך אידיאולוגיה נגד בשר מבחינה מוסרית כללית. לכן זה לא טיעון רלוונטי בעיניי. בכל מקרה
לא הייתי אוכל בשר.
כתבתי על זה מאמר פעםנפתלי הדג
ואני די גאה בו 
הוא מלוטש, חכם, נהיר ובטוח |מאשר|פינג.
תודה
נפתלי הדג
תזכה אותנו?ענבל
נמ. אם תציקי לי אזכור להעביר לך במייל או משונפתלי הדג
אולי יש לי בפלאפוןצבי-ליזציה
|מציקה לך|
ענבל
נשלחנפתלי הדגאחרונה
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות