שיתוף...(מסכימים אם הרגשתי??עוד משהו מרגיש כמוני?)ישראל שלי

יש לי לקיות למידה,
כן לי ,גם הילדה החכמה ששורקת תשובות בכיתה, לקות למידה.
את אולי לא תמיד שמה לב/ מבינה 
כמה קשה לי להתמודד עם זה, 
לפעמים, כשאני רוצה להגיד שמשהו   מסוים ופיתאום נעלמות לי המילים שרציתי, או שאני באמת רוצה להקשיב אני פשוט לא מסוגלת בגלל איזה רעש מעצבן של הבניה בחוץ.
את לא מבינה שלי  לוקח לקרוא לפעמים פי 2 זמן מלאדם אחר, וכשאני באה אליך ואומרת לך שיש לי הקלות/ הארכת זמן, את מסתכלת אליי בצורה מוזרה 
כאילו אמרתי לך ש 1+1 =3
מסתכלת כאילו זה בכלל לא בסדר שיש לי הקלות שלא מגיע לי.
כל פעם לפני מבחן אני מאוד לחוצה כי חוץ מללמוד את החומר (דבר שכמובן לוקח לי זמן רב...)
אני גם בלי וודאות האם הפעם אני אזכה לקבל את ההקלות שמגיעות לי,
האם הפעם יהיה מישהו שיקריא לי את המבחן בזמן שהוא באמת מתחיל או שמא יגזר עלי לחקות 10/20 דקות כדי לשמוע הקראה?
(חשבת פעם מה ההיגיון בהקראה 10 דקות אחרי תחילת המבחן??
אני, אני כבר האלץ לקרוא לבד, או שאשב במקומי ואבזבז זמן מהמבחן שלי.)
# האם יהיה מי שיעשה לי נטרלי/בעל פה אם אני צריכה את זה? 
האם חשבת פעם כמה זמן זה לוקח נטרלי...
כי יש הרבה שחושבים שזה לוקח 5/10 דקות. אז זהו שלא...:-/
#ואם המבחן הוא בשעתיים אחרונות הלחץ שלי גדול פי כמה, כי אני יודעת שרוב הסיכויים שלא אספיק לסיים את המבחן בזמן/לא אקבל את כל הארכת זמן המגיעה לי.
אז נכון שאת חושבת שהמבחן לכל הכיתה צריך לקחת בדיוק שעה ורבע כך שתישאר רבע שעה להארכת זמן, אבל האם חישבת את זמן ההתארגנות בכיתה??? גם זה לוקח זמן... וגם את הרי בטוח זוכרת שכמעט תמיד הבנות לא מסיימות בול בזמן ואז את נותנת להם עוד רבע שעה... נכון?
אז תחשבי שגם הבנות של הארכת זמן צריכות יותר ועם לכל הכיתה הארכת את הזמן של המבחן ברבע שעה אז הבנות שמגיע להן הערכת זמן צריכות לקבל תוספת גם  של 25 אחוז מזמן המבחן המלא! 
וחוץ מהדברים האלה יש כמובן עוד עניין, 
את באת נתת לנו את המבחן, יש שקט בכיתה וזהו עכשיו יש לך זמן להתפנות לעיסוקים של עצמך, אז את מתחילה להוציא את האוכל שלא סיימת/ לסדר את התיק שלך/ חשבת פעם כמה רעש זה יוצר , נכון את מנסה להיות בשקט אבל לי לילדה עם בעיות הקשב לא משנה שאת יחסית שקט ,רעש הוא רעש, כל רעש מסיח את דעתי
ומוציא אותי מהריכוז שהייתי בו , וזהו עכשיו אני צריכה לקרוא שוב את השאלה , לחשוב שוב לענות שוב...
אז בבקשה ממך מורה יקרה!
קחי את דברים אלה לצומת ליבך 
תנסי לדאוג להקראה, בוחן נטרלי/בע"פ /מספיק זמן למבחן מראש.
ותעזרי לי להצליח !         
תלמידתך לקיות הלמידה.

C אני  קורץ

וואו מסכימה איתך ב1,000 אחוז!אנונימי (2)
חהחהחה איפה שגיאה מעצבנת היתה לי עכשיו...ישראל שלי
מסכימים עם הרגשתי?!
^^^^^^^^^^^^ישראל שלי

וואו זה כל כך נכון! גם אני כותבת דברים כאלה אבל לעצמי:9חסויה בריבוע

וואו שיבשתם את חייישראל שלי

וחסויה בריבוע,לפעמים זה חשוב לשתף, והשיתוף יוכל להועיל

טוב אולי פעם יהיה לי אומץ כמו שלךחסויה בריבוע

וואו!מהמם!אחת מאימהות

לקויית למידה אבל כותבת מ ה מ ם!!! ממש מהלב מושלם!!!

אפשר לומר משהו שאולי יישמע קצת כביקורת?רמקול

את יכולה כמובן לחלוק עלי ואני אנסה להבין,

אני לא לקוית למידה.

אבל-- חשוב שתביני, לכל אדם יהיו פעמים שהוא שכח מה רצה לומר ושהסיח את דעתו רעש כלשהו. שהוא יצטרך לקרוא שוב שאלה או משהו כזה. לא הזוי.

וכן, זה מעלה תהיה שילדה שמצליחה להתגבר על קושי לימודי ומצליחה מאוד טוב בלימודים תקבל הקלות. זה מוזר.

אני יכולה מאוד להבין מורה, שסה"כ עומדת מולה תלמידה טובה, שלא תדאג לה להקראה או דברים כאלה. היא לא מבינה למה זה חשוב אם את תלמידה טובה.

שתהיה לך הרבה הצלחה. מצטערת אם דברי פגעו. הכל נכתב מרצון אמיתי להסביר לך למה הדברים האלה קורים.

אה ועוד דבר שהייתי ממליצה לך, אולי כדאי שתראי את זה למישהו כדי שזה יהיה באמת יעיל.. ליועצת/ מנהלת פדגוגית או אפילו למורה כלשהי.. 

זה לא יעזור לה להראות אפחד לא מבין מה זה הקושי הזה שהורסחסויה בריבוע

@רמקולישראל שלי

אני מודעת לכך שיש "לכל אדם יהיו פעמים שהוא שכח מה רצה לומר ושהסיח את דעתו רעש כלשהו. שהוא יצטרך לקרוא שוב שאלה או משהו כזה. לא הזוי."

אבל למישהו עם לקות למידה כמונים זה קורא פי 10 ממך וכשאני צריך לקרוא שוב אני גם צריך לכתוב מחדש את כל התרגיל/ התשובה...זה מתסכל ואם זה היה קורא פעם / פעמיים אפילו 3 זה אחלה ומתמודדים אבל לי זה קורה הרבה הרבה יותר....

וזה שאני ילדה טובה / חכמה לא אומר שאני יכולה להסתדר בלי הקלות...

ובלי ההקלות שמגיעות לי הציון שלי יכול לרדת בכ 20 נקודות ... 

זה לא הגיוני...

אני מודעת ומבינה שלא פשוט לדאוג לילידים עם לקויות למידה בתוך מערכת החינוך, אבל זאת בעיה וצריך לטפל בה...

הללואי שיהיה אחד כזהחסויה בריבוע

אבל כשהייתה לי משאלה שיהיה לי מלאך לפחות כמו המורה בכוכבים על פני האדמה שיעזור לי 

אז אמרו לי שמלאכים יש רק בסרטים

וצריך לדאוג לעצמך אז זהו חחח לא משנה הלימודים העיקר שלא מתייחסים אליהם כעל מדד עצמי

ממרומי 40 שנותי עם לקויות "למידה"אנונימי (3)
חוסר ההבנה והשפיטה לא נגמרים במבחני הבגרות עם או בלי ההקלות... את מגיעה לטיפת חלב עם תינוק ושכחת להביא משהו (יום לפני טרחת והכנת את התיק -שאיתו תלכי לטיפת חלב, את כבר מנוסה, אבל צפירת רכב ברחוב גרמה לך לדלג שורה ברשימה שכתבת במסירות כדי להגיע מאורגנת) האחות תסביר לך באריכות שצריך להתארגן עם תינוק חצי שעה לפני... לכי תסבירי לה שאת בהתארגנות כבר יומיים...
כמוני כמוךגאולה- לגאולהאחרונה
יש לי תפיסה מהירה אני מבינה את השיעור בעשר דקות הראשונות ואז מה אני יעשה? ואז המורות מתעצבנת אלי שאני מפריעה... אני חייבת לעשות משהו בשנתיים האחרונות אני מציירת ואני בשיעורים משתגעת אין לי מה לעשות! תמיד השמרנים תעודות אני במתח כל אני מקבלת ציונים גבוהים במבחנים אבל בהתנהגות... אומנם אני לא מקבלת מאות אבל ציונים בסדר... וגם בלמידה למבחנים אומנם אני תולעת ספרים אבל אני לא יכולה לקרוא בשבילך ללמוד למבחן רוב הפעמים זה לא בעיה כי אני ליר צריכה להתכונן אבל אם לא הייתי בשיעור מסוים אני לא מצליחה ללמוד...
מה לעשות?
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך