(כותבת מאנונימי כי יש פה פרטים מזהים...)
יש לנו בן אחד בגיל העשרה, ואחריו 3 בנות. לצערי הרב אין לנו עוד ילדים.
בנינו בית גדול כי חשבנו שיהיה לנו הרבה ילדים למלא את הבית. אבל הקב"ה רצה אחרת...
מה שנוצר הוא שיש לנו 4 ילדים (בן ו3 בנות) שאנחנו רוצים לחלק ל3 חדרים. עד עכשיו הם היו ב2 חדרים, אבל הבן לא יכול יותר להיות עם אחיותיו בחדר, הוא כבר גדול וצריך את הפרטיות והמרחב שלו. וגם שעות השינה שלו שונות והוא בן וכו'...
הבעיה היא שזה נראה לי לא חינוכי לשים ילד לבד בחדר. ואם אני שמה את הבן לבד יש לי עוד ילדה שתהיה לבד בחדר (אי אפשר 3 בחדר.)
עם הבן כבר השלמתי שיהיה לבד. למרות שקשה לי עם זה, כי הוא ממש צריך להתרגל לחיות עם עוד אנשים, להתחשב ולשתף, אבל הבנתי שאין ברירה.
מה אני עושה עם הבנות? הבת השנייה מבקשת כבר שנים להיות לבד, לא הסכמתי עד עכשיו, כי היא ילדה שממש צריכה ללמוד להתחשב בקרובים אליה ולשתף בדברים. במשך תקופה ארוכה שמתי אותה בחדר דווקא עם האחות שהיא לא הסתדרה איתה כדי שיהיו חייבות ללמוד להסתדר וזה עזר מאוד. ביום ששמעתי אותן מדברות ומצחקקות לפני השינה ידעתי שזה הצליח!
ועכשיו מה להפריד אותן ולחזור אחורה? להשאיר את הבת הקטנה לבד?- היא לא רוצה להיות לבד ובצדק, ואם אשאיר כל אחת מהן לבד זה נראה לי לא חינוכי.
שוברים את הראש כבר מלא זמן ולא יודעים מה להחליט. יש למישהו עצה?