אז ככה,בשעה טובה נולד לנו בכורנו. הוא בן חודשיים וחצי ואנחנו מודאגים.
לצערי לא הצלחתי להניק מעבר לחודש מהרבה סיבות שלא אפרט אותן כרגע. כך יצא שהתינוק שלנו אוכל תמ"ל. אחרי מספר שבועות של פליטות מרובות רופא הילדים גילה שיש לפיצפון ריפלוקס ועברנו לפורמולה AR (נוטרילון). הפליטות פחתו וחוסר השקט מהריפלוקס פחת. אבל... נוצר חוסר שקט חדש-ישן: גזים. התינוק שלנו בוכה יותר מכאבי בטן והיציאות שלו קשות. הרופא לא התרגש מזה ואמר שככה כנראה המצב האפשרי כרגע.
מעבר לכל סוגיית ההזנה אנחנו מודאגים מעניין ההתפתחות. כנראה בגלל חוסר השקט הילד מסרב להיות הרבה על הבטן ולחזק את שרירי חגורת הכתפיים. אנחנו מנסים להגדיל את הזמן שלו על הבטן אבל הוא לרוב בוכה די מהר ומראה שנמאס לו. בזמן שאנחנו ערים אנחנו משכיבים אותו לישון על הבטן בהשגחה וככה אנחנו מקווים שהוא יתפתח בכיוון הזה טוב יותר (בלילה הוא ישן על הגב עטוף בשמיכה).
בנוסף לעניין חגורת הכתפיים הוא כבר בן חודשיים וחצי ולא מחייך במיוחד. הוא בעיקר מחייך לבעלי אבל לא תמיד. אני יכולה להבין שתינוק שלא מרגיש טוב הרבה זמן מהיום לא ירצה לחייך כשאנחנו (או אחות טיפת חלב) רוצים. אבל גם כשהוא מחייך אנחנו לא בטוחים שהוא יוצר בדיוק קשר עין. הוא לא עוקב גם אחרי חפצים וצעצועים... אנחנו מנסים להרגע על ידי העובדה שיש לי בעיית ראיה כנראה גנטית שגם משפיעה עליו ואולי בגלל זה הראייה שלו מתפתחת לאט יתר אבל בכל זאת אנחנו מודאגים.
בקיצור,אנחנו מודאגים ועוברים לנו סרטים מפחידים בראש... ההורים שלנו מנסים להרגיע ולהגיד שכל ילד והקצב שלו. אבל יש לי מישהי במשפחה עם תינוק בדיוק בגילו של הבן שלנו והוא הרבה הרבה יותר מפותח. הוא עוקב אחרי אנשים וחפצים,הוא מחייך לכולם ומרים את הראש בצורה מרשימה. אמנם לא צריך להשוות אבל ההשוואה כאן מבחינתי כמעט בלתי נמנעת וגורמת לי צער רב כי הבן שלי נמצא מאחור...
אנחנו חוששים שההורים שלנו מנסים להרגיע כי יותר פשוט להם להתעלם מהבעיה. אחרי הכל זה די מלחיץ. לי קשה להתעלם מכך שיש משהו לא בסדר.
אשמח לדעת אם מישהי/מישהו התמודד/ה עם דבר כזה או שמע/ה על התמודדות כזו. בנוסף,אנחנו שוקלים בכובד ראש להיעזר במלווה התפתחותית.
זה יכול לעזור?
יש מישהי מומלצת מאזור המרכז?
בתקווה לבשורות טובות.