ילד שלא רוצה ללכת לבית ספר, מה עושים?נעמה לוי

הבן שלנו בכיתה ג ולא רוצה ללכת לבית ספר. 

כל הזמן מאבקים סביב הללכת לישון מוקדם בשביל לקום בזמן. 

אבל הוא לא רוצה ללכת לישון בשביל לא לקום לבית ספר. 

לא עוזר לא פרסים ולא ימי חופש, לא כעס ולא הסברים. 

מלבד בעיית קשב וריכוז אין לו בעיות בבית ספר , אין מישהו שמציק לו 

והוא דווקא אוהב את המורה שלו. 

הוא פשוט לא רוצה ללמוד. 

יכול להיות מצב שילד פשוט לא רוצה ללמוד? אז מה לעשות לוותר לו? 

עצות להפעלה, בתודה. 

נעמה 

בעית קשב וריכוז היא סיבה רציניתזקנת השבט

שעות בבית הספר לילד עם בעיית קשב יכולות להיות סיוט. 

אפשר לקחת בחשבון לוותר לו , אבל אז השאלה היא מה החלופה? לשבת בבית בחוסר מעש -לא חלופה טובה כמובן. אתם יכולים להרשות לעצמכם חינוך ביתי? אם מחליטים להשאיר בבית ,אז חייבים לייצר מסגרת חדשה בתוך הבית. היא יכולה להיות טיפה יותר גמישה , אבל עדיין מסגרת זה בריאות. 

אני אמא לחמישה כאלה ב"ה.אנונימי (2)

מכירה את זה מקרוב. זה מאוד לא פשוט.

אי אפשר לוותר על שיגרה וסדר יום לאורך זמן. אפשר לתת לו יום חופש פה ושם, אבל מנסיון, קשה להם עוד יותר לחזור ללימודים אחרי יום חופש.

את יכולה לשקול חינוך ביתי - יתכן שזה יהיה פתרון טוב, ויתכן שלא.

רק השבוע הבנתי מהיועצת בביה"ס שלנו שבהוראת הפיקוח ניתן לאפשר לילדים שסובלים מקשיים בתחום לסיים את יום הלימודים מוקדם יותר - זה יכול להיות חלק מהפתרון.

צריך לנסות כל מיני פתרונות - מאלטרנטיבי (אנחנו ראינו ישועות) ועד - אם אין ברירה - ריטלין.

להיות בקשר רצוף עם המחנך והיועצת ולחשוב יחד איתם איך אפשר למשוך אותו לביה"ס.

במקביל יש דרך הביטוחים המשלימים בקופות החולים כל מיני טיפולים רגשיים.

להתפלל שיעבור את מערכת החינוך בשלום חושף שיניים, וגם לדעת שהילדים האלה הם ילדים נפלאים עם ערך מוסף.

אספר לך חוויה משלנו : את אחד הילדים (תיאור מאוד דומה למה שאת תיארת את הילד שלך) חשבו להשאיר כיתה. אמרתי למחנכת שלו - "תראי, אין לי ספק שבחיים הוא יצליח מאוד (בעל ידי זהב ויצירתי באופן יוצא דופן, וגם מבריק מבחינת אינטליגנציה), מה שנשאר זה לסמן V על 12 שנות לימוד. בואי נתקדם ושזה יהיה כבר מאחורנו..." בוכה/צוחק.

בהצלחה.

אשרי הילדים שלך שאת אמא שלהם!!בת 30

תודה לכן.אנונימי (2)

התמודדתי ומבחינתי לא נגמראוהב תורה
יש לי בן שבכתה ג לא היה בבית ספר.
מאמצע כתה ב סרב ללכת, התנגד ללמוד, לא הסכים לחזור; ונאלצנו לחפש פתרונות יצירתיים מסוגים שונים - ולא הפסקנו לחשוב... שבועיים לפני סוף השנה - אחרי סוף השנה ברוב בתי הספר, הכנסנו אותו לתלמוד תורה ביישוב אחר.
היום הוא שם בכתה ד ולומד יפה.
(ודווקא אחיו הצעיר בכתה א עושה קצת בעיות...).

הרבה תובנות עלו לי בשנה וחצי האחרונות, ואני מקווה שיהיה זה לעזר.
קודם כל - הורי הילד מכירים אותו יותר טוב מכל אדם אחר. אנשי מקצוע, חכמים ונבונים ומקצועיים ככל שיהיו, יכולים לייעץ על סמך נתונים שונים ומשונים; אבל רק ההורים יכולים לדעת מה טוב לילד - ואולי עוד יותר, רק הילד עצמו יכול להגדיר מה מפריע לו.
הילד רוצה להישאר בבית - קחו זאת כמחמאה! טוב לו בבית!
הילד לא רוצה ללמוד? צריך לברר למה. אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. לפעמים הוא צריך דרבונים חיצוניים שיגרמו לו לחפוץ; לפעמים פרסים קטנים או גדולים יכולים להוות אתגר שהוא יחפוץ לעמוד בו - ופעמים רבות, חשוב לו לקבל תשומת לב מאביו או מאמו, וכאשר הוא יישאר בבית, הוא יודע שיקבל זאת.
אני חושב שהצלחתי להשפיע על הבן שלי לחזור ללמוד, בשלב שהצלחתי להגיע להזדהות מאוד ברורה עם הסיבות שגרמו לו להפסיק לרצות. להבין שההתנגדות שלו ללכת ללמוד אינה משהו נגד ההורים ולפעמים אדרבה, ביטוי לאהבתו כלפיהם.
שמעתי כל מיני דברים מכל מיני אנשים. קב"ס, יועץ בית ספר, פסיכולוג, עו"ס, פסיכיאטר, אבחון פסיכודיאגנוזי, ועדת שילוב, ועדת השמה, ועדת ערר, חינוך ביתי, חינוך מיוחד, פנימיה, ועוד ועוד רעיונות שהיו אצלי בשלבים שונים ומשונים.
אבל כאשר היה ברור לי מה אני רוצה, מה אנחנו ההורים רוצים, ומה טוב לילד, יכולתי להיפרד לשלום או לא לשלום מכל האנשים והרעיונות הזרים שהיה ברור שלא שייכים אצלנו, ולהתקדם בדרך שברור לנו כי היא הדרך הנכונה.
ולא כפיתי על בני את החזרה. השקעתי זמן איכות ביחד איתו, רק אני והוא. בילינו ביחד בפיצריה, כשלושה חודשים מדי שבוע. הלכנו יחד למקומות שהוא אוהב, למעיין, לבריכה, סתם לטייל, ובדרך כבר הכנתי את החזרה - כמו קפיצה באמצע לחנות מכשירי כתיבה לשם תכנון משותף של מה שנעשה כשנחזור ומה נקנה.
תוך כדי, שוחחתי איתו הרבה. מה הציק לו ומי הציק לו בבית הספר, מה הוא יותר אוהב ללמוד ומה פחות; ומדי פעם היינו יושבים לחברותא קצרה, רחוק מהאנושות. אמרתי לו, ואני אמרתי זאת ברצינות - די לעולם אני ואתה...
כשהבנתי שהוא אוהב ללמוד משנה יותר ממקרא, עודדתי אותו ותגמלתי אותו בפרסים על לימוד משניות - אחרי תקופה שכלל הוא לא רצה ללמוד!
אחר כך הוא בקש ממני מבצעים גם על מקרא.
ועדיין, יש לו פער לימודי - אך הוא לומד במקום שהוא שמח ללכת אליו וששמחים בו; והוא מתמיד לקום ולהגיע בזמן, כבר כמה חודשים, באופן שמעולם הוא לא היה עושה.
וכל הזמן כשאני רואה אותו אני מרגיש כמה אני גאה בו, איך הוא הצליח לחזור ללימודים נגד כל הרעיונות המשונים של המומחים והמבינים. אבל אני חושב שהוא הצליח לחזור בין היתר גם כי הייתי גאה בו עוד לפני שהוא חזר. טוב, זו לא חכמה, אתם בכלל לא מכירים אותו. יש הרבה על מה להיות גאה בו. חוץ מזה שהוא היה מוכן להקדיש לי כל כך הרבה זמן ולהשקיע איתי זמן איכות ביחד...
תענוג לקרוא. אשריכם!בהתהוות

איזה מרגש.אנונימי (2)

סליחה קפץ - מרגש לקרוא.אנונימי (2)

התמודדתי ומבחינתי לא נגמראוהב תורה
יש לי בן שבכתה ג לא היה בבית ספר.
מאמצע כתה ב סרב ללכת, התנגד ללמוד, לא הסכים לחזור; ונאלצנו לחפש פתרונות יצירתיים מסוגים שונים - ולא הפסקנו לחשוב... שבועיים לפני סוף השנה - אחרי סוף השנה ברוב בתי הספר, הכנסנו אותו לתלמוד תורה ביישוב אחר.
היום הוא שם בכתה ד ולומד יפה.
(ודווקא אחיו הצעיר בכתה א עושה קצת בעיות...).

הרבה תובנות עלו לי בשנה וחצי האחרונות, ואני מקווה שיהיה זה לעזר.
קודם כל - הורי הילד מכירים אותו יותר טוב מכל אדם אחר. אנשי מקצוע, חכמים ונבונים ומקצועיים ככל שיהיו, יכולים לייעץ על סמך נתונים שונים ומשונים; אבל רק ההורים יכולים לדעת מה טוב לילד - ואולי עוד יותר, רק הילד עצמו יכול להגדיר מה מפריע לו.
הילד רוצה להישאר בבית - קחו זאת כמחמאה! טוב לו בבית!
הילד לא רוצה ללמוד? צריך לברר למה. אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. לפעמים הוא צריך דרבונים חיצוניים שיגרמו לו לחפוץ; לפעמים פרסים קטנים או גדולים יכולים להוות אתגר שהוא יחפוץ לעמוד בו - ופעמים רבות, חשוב לו לקבל תשומת לב מאביו או מאמו, וכאשר הוא יישאר בבית, הוא יודע שיקבל זאת.
אני חושב שהצלחתי להשפיע על הבן שלי לחזור ללמוד, בשלב שהצלחתי להגיע להזדהות מאוד ברורה עם הסיבות שגרמו לו להפסיק לרצות. להבין שההתנגדות שלו ללכת ללמוד אינה משהו נגד ההורים ולפעמים אדרבה, ביטוי לאהבתו כלפיהם.
שמעתי כל מיני דברים מכל מיני אנשים. קב"ס, יועץ בית ספר, פסיכולוג, עו"ס, פסיכיאטר, אבחון פסיכודיאגנוזי, ועדת שילוב, ועדת השמה, ועדת ערר, חינוך ביתי, חינוך מיוחד, פנימיה, ועוד ועוד רעיונות שהיו אצלי בשלבים שונים ומשונים.
אבל כאשר היה ברור לי מה אני רוצה, מה אנחנו ההורים רוצים, ומה טוב לילד, יכולתי להיפרד לשלום או לא לשלום מכל האנשים והרעיונות הזרים שהיה ברור שלא שייכים אצלנו, ולהתקדם בדרך שברור לנו כי היא הדרך הנכונה.
ולא כפיתי על בני את החזרה. השקעתי זמן איכות ביחד איתו, רק אני והוא. בילינו ביחד בפיצריה, כשלושה חודשים מדי שבוע. הלכנו יחד למקומות שהוא אוהב, למעיין, לבריכה, סתם לטייל, ובדרך כבר הכנתי את החזרה - כמו קפיצה באמצע לחנות מכשירי כתיבה לשם תכנון משותף של מה שנעשה כשנחזור ומה נקנה.
תוך כדי, שוחחתי איתו הרבה. מה הציק לו ומי הציק לו בבית הספר, מה הוא יותר אוהב ללמוד ומה פחות; ומדי פעם היינו יושבים לחברותא קצרה, רחוק מהאנושות. אמרתי לו, ואני אמרתי זאת ברצינות - די לעולם אני ואתה...
כשהבנתי שהוא אוהב ללמוד משנה יותר ממקרא, עודדתי אותו ותגמלתי אותו בפרסים על לימוד משניות - אחרי תקופה שכלל הוא לא רצה ללמוד!
אחר כך הוא בקש ממני מבצעים גם על מקרא.
ועדיין, יש לו פער לימודי - אך הוא לומד במקום שהוא שמח ללכת אליו וששמחים בו; והוא מתמיד לקום ולהגיע בזמן, כבר כמה חודשים, באופן שמעולם הוא לא היה עושה.
וכל הזמן כשאני רואה אותו אני מרגיש כמה אני גאה בו, איך הוא הצליח לחזור ללימודים נגד כל הרעיונות המשונים של המומחים והמבינים. אבל אני חושב שהוא הצליח לחזור בין היתר גם כי הייתי גאה בו עוד לפני שהוא חזר. טוב, זו לא חכמה, אתם בכלל לא מכירים אותו. יש הרבה על מה להיות גאה בו. חוץ מזה שהוא היה מוכן להקדיש לי כל כך הרבה זמן ולהשקיע איתי זמן איכות ביחד...
בטח יכול להיות ילד שפשוט לא רוצה ללמוד!רבקה כהן

לא כזה תענוג לשבת על כסא שעות על גבי שעות ולהשתעמם חלק ניכר מהזמן. אם יש לו בעיית קשב, זה דורש ממנו מאמץ גדול מאוד רק לעמוד במינימום, ואם הוא גם חכם מאוד אז המאמץ מאוד מאוד משעמם. 

לי יש שניים כאלה, אבל אני חייבת להגיד שבדרך כלל יש עוד אלמנט. לאחד יש מחנך מאוד מעצבן. לאחד אין ממש חברים (אף אחד לא מציק לו או רב אתו, אבל אין לו כל כך עם מי לשחק). שווה לבדוק אם יש עוד משהו שלא עליתם עליו. 

בזמנו הבן הגדול למד בתלמוד תורה, ולא רצה ללכת. אחרי בירורים מכאן עד פתח תקווה (וקשה מאוד לסחוט מילדים מידע!) התבררו תופעות חברתיות קשות מאוד, וחוסר מענה איום ונורא מצד הצוות. הוא הועבר אחר כבוד לממ"ד, אבל בגלל זה אני אומרת ששווה לברר לעומק. אם היית שואלת את הרב בתלמוד התורה, הוא היה אומר שהכל מצויין, והבן שלי היה מביא כל מיני סיפורים מופרכים לגבי למה הוא לא רוצה ללכת, כיון שהאמת כאבה מדי בשביל להתבטא.  

אם באמת זה "רק" חוסר רצון ללמוד, אז בד בבד עם טיפול הולם בבעיית הקשב, נדמה לי שמערכת מסודרת של תגמולים ו"מחירים" יכול לעזור - אם זה נעשה ברוגע ובאדישות מוחלטת מצד ההורים. מה שמתואר כאן נראה בין היתר כמאבק כוחות שנועד להקפיץ את ההורים אולי יותר מאשר זעקת מצוקה על תנאים לא הולמים בבית הספר. עם אחד הבנים (שכבר גדול יחסית) ולא אוהב ללכת לבית הספר היו המון המון מאבקים, צעקות, תחנונים, מה לא, עד שהחלטנו ששלושים יום של הליכה מסודרת לבית ספר מתוגמלים ביום כיף עם אבא, ואילו אי הליכה לבית הספר גורר "קנס" של עשרה שקלים, אבל בלי צעקות, כעס או מרירות. עד היום התוצאה הייתה שאפילו בימים שהוא הוציא את המיץ, אם התמדנו ודאגנו להישאר רגועים, ולהודיע לו שאין בעיה ש"יקנה" יום חופש בעשרה שקלים, אבל אבא יוצא עוד שתי דקות ואז נגמר, הוא תמיד הלך בסוף. כמובן שהטריק כאן זה באמת לקבל את זה שייתכן וישאר בבית באותו יום. כיון שזה ילד שמאווד אוהב כסף, עוד לא התנסינו בניסיון שבו הוא לוקח שבוע חופש בשישים שקלים! חושף שיניים מזל....

בעית קשב וריכוז זו סיבה מספיק טובה.א.א..אחרונה
בשביל לא לרצות ללכת לביס.
מאוד ממליצה לצפות בהרצאה ביוטיוב " אסימוני משחק" איך להעצים את הביטחון והיכולת של הילד.ממש מומלץ.
גם לי יש ילד בכיתה ג אם אותה בעיה.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך