- הפתרונות בתוכך, שמחה שאת מבינה זאת, ושיש לך נסיון חיים עם הנושא. את מבינה את זה עמוק מבפנים.
- תינוקת בת 16 חודש זה אומר פחות משנה וחצי. זה קטן מאוד. את יודעת, עד שנתיים אחרי לידה- את עדיין נחשבת יולדת. זה נכתב בהלכה אך גם ברפואה מתייחסים לזה כך. אישה נחשבת יולדת (מבחינה גופנית ונפשית) עד שנתיים אחרי לידה!! זה אומר שאת עדיין בתחום של אישה יולדת, עם העליות והירידות שיש לעיתים ליולדת, עם חוסר היציבות העדין, לעיתים עם חוסר שינה מספקת, לעיתים עם הנקה עדיין, לעיתים עם התמודדות עם התפתחות של הילד וצרכים שונים שלו.
זה קשה לגדל תינוק קטן, ועם זאת משמח מאוד- כדברייך.
את נחשבת יולדת עוד מהלידה של בתך, קל וחומר שמההפלה שעברת. אני מניחה שיש לך עדיין הורמונים שונים, וקושי אמיתי עם ההפלה ההיא, למרות שלכאורה חזרת לחיים רגילים והכל מאחורייך.
בנוסף את מתמודדת עם 3 ילדים קטנים וזה דורש הרבה. אין זה פשוט!! שימי לב ליומיום שלך וכמה הוא דורש ממך.
- הרצון שלך להשאיר את הילדים שלך תינוקות קטנים ותלויים הוא מובן, ועם זאת אני חושבת שכדאי להבין שגם אם תלדי עוד תינוק שיהיה תלוי בך- הילדים האחרים ימשיכו לגדול... והם, מה לעשות (זה הטבע וזה מצוין למרות הכאב הכרוך בכך) ייפרדו ממך ויותר ויותר יפתחו עצמאות. בכך שאת יולדת עוד תינוק אינך עוצרת את הילדים האחרים מלגדול... ולכן כדאי שתביני כבר עתה שהילדים שלך גדלים ורוצים אותך מאפשרת להם צמיחה ועצמאות.
אני חושבת שהתפקיד שלך כאמא לילדייך הגדלים הוא מצד אחד להיות להם אמא שהם יכולים להיתלות בה ולהישאר קשורים אליה חזק, ומצד שני מאפשרת להם לצאת לעולם, להסתדר לבד, לגדול ולהוציא את כוחותיהם לפועל... ולהישאר שם, לכל מקרה שיצטרכו אותך. תמיד להיות שם קשובה ואוהבת, אך לאפשר להם עצמאות ולשחרר אותם בתוכך.
אם לא תאפשרי להם לגדול ולהיות עצמאיים הם עלולים לפתח תלות לא בריאה, ובסופו של דבר יהיו פחות עצמאיים.
היי קשובה, אוהבת ותומכת, ואפשרי להם עצמאות לחקור את העולם.
זה כואב לשחרר אותם אך בסופו של דבר את לא לגמרי משחררת- את תמיד שם עבורם. משגיחה מהצד, וכתובת לחזרה כשיש צרה. (כמו ציפור שמשלחת את גוזליה ומחכה להם בקן, והם חוזרים כל פעם שהם מתגעגעים או זקוקים לחיבוק או הגנה או תמיכה...)
- נסי לבדוק עד כמה התשוקה לילד נוסף מיידית לא תפגע בך עוד יותר כאמא- גם לו וגם לילדיך האחרים.
ונסי להבין מה באמת מניע אותך לרצות עוד ילד למרות שאת מרגישה מדולדלת כוחות מגידול הילדים הצפופים. זה באמת לא קל. האם ארבעה צפופים יהיו קלים יותר? ומה עם האמהות שלך והזוגיות שלך? עד כמה זה ייקח ממך כוחות?
אפילו חצי שנה לחכות ולתת לעצמך קצת זמן- זה זמן שאת יכולה לקחת.
השעון הביולוגי אמנם מתקתק, ועם זאת גם לגוף שלך ולנפש שלך יש מה לומר בעניין. והם מאותתים לך לעצור רגע ולהקשיב לעצמך. מה את צריכה. למה את זקוקה. ומה יהיה הכי טוב עכשיו. לך, לבעלך, לילדייך.
הקשיבי לעצמך באהבה.
לא מעט נשים יולדות גם בגילאים מאוחרים יותר.
איני ממליצה על כך, אך אני רק מזכירה שזה אפשרי.
בעיני העיקר הוא הבריאות הנפשית שלך והליכה לדברים מתוך ראייה רחבה ומפוכחת.
- דבר אחרון: אמרת שאת שוקעת. זה הזמן אולי לבדוק דיכאון אחרי לידה. זה בהחלט יכול להיות. ואם זה אכן זה- כדאי לטפל. טיפולים עוזרים פלאים!
רוצה לבדוק סימפטומים?
קראי כאן:
http://www.psychologia.co.il/depres1.htm#_top#_top
יש בסוף הכתבה שאלון שאפשר למלא ולבדוק את עצמך.
חיבוקים.