עוד ילד? דילמה מסוג אחרמשהואחר

ראשית דבר, גילוי נאות: אינני דתיה, אני מנהלת אורח חיים מסורתי. מקווה שתאותו לקרוא את התלבטויותיי ולהגיב עליהן, אך אם הדבר נוגד את התקנון או פוגע במישהו, אני מתנצלת מראש ומבקשת להסיר את ההודעה.

בזוגיות יציבה וטובה קרוב לעשור. בבית שלושה ילדים צפופים. הגדולה תהיה בת חמש בחנוכה. לאחרונה איבדתי הריון בשבוע מוקדם (הדופק פסק). מאד רוצה ילד נוסף. גם בעלי.

אבל קיימת תהום בין הרצון ליכולת. מאד רוצה ומרגישה שאיני יכולה. המאגרים שלי מדולדלים. אני מתכננת לפתוח עסק כבר כמה שנים ודוחה את ההתפתחות המקצועית והכלכלית שלי ושל המשפחה. הייתי עם הגדולה שנה+9 בבית עד לידת השני, ואז שנה עם כל ילד. הקטנה נכנסה למסגרת בספטמבר.

אין לי הרבה משחק מבחינת הגיל. אבל גם מהבחינה המקצועית מרגישה שכבר אין לי משחק. שאם לא אצא עכשיו לחיים לא אעז בשלב מאוחר יותר, אחרי עוד כשנתיים בבית, לעשות זאת.

זאת באמת דילמהבת 30

נדמה לי שרובנו- הנשים שרואות ערך בלידת יותר מילד אחד או שניים- מתמודדות עם הדילמה הזאת בוואריאציות שונות לאורך כל שנות ההריון- לידה- גידול ילדים שלנו.

קשה להחליט בשבילך, כמובן....

אבל דבר אחד ששמעתי פעם שאולי יבהיר לך את התמונה: במחקר מקיף שנעשה בקרב נשים בכל העולם התברר שרוב ככל הנשים הצטערו על כך שלא ילדו עוד ילד אחד, בנוסף לאלו שילדו, בלי קשר למספר הילדים.

תראי, מבחינה מקצועית בוודאי שיותר קל להיכנס לקריירה בשנות העשרים מאשר בשנות הארבעים שלנו, אבל יש לא מעט נשים שעושות ועשו את זה, בהצלחה יפה.

ילדים זו שמחהפרה

הי.

אני התחתנתי מבוגרת וב"ה יש לי שלושה ילדים. גם צפופים - דבר שמקשה מאוד.  אני גם עובדת כך שהקושי גדול עוד יותר.

אבל.    הייתי מאוד רוצה עוד ילד. רק שהזמן כמעט תם ולא מצליח לנו.

את הילד אי אפשר אח"כ את העבודה כן, גם אם קשה.

וכדי לקבל החלטה תסתכלי קדימה עוד 10-20 שנה ותראי את המשפחה שלך.   לי קוסם לראות שם עוד ילד.

זו התכלית לדעתי.  העבודה מספקת עכשיו ונעלמת אח"כ.  המשפחה מספקת עם כל הקושי, כל הזמן ובטח בעתיד.  משם הנחת האמיתית.

תזכרי שאפשר לחזור לעבודה גם אחרי שנה בבית.  לפעמים בריא לאמא לעשות משהו עם עצמה וכך טוב יותר לבית ולילדים.

הרבה הצלחה

אני מסכימה לגמרימשהואחר

בגלל זה אני כל כך רוצה עוד ילד, כי בטווח הארוך ברור לי שאשכח את כל הלילות בלי השינה ואת כל העומס שבלגדל ילדים קטנים וצפופים. אילו ההריון ההוא היה מחזיק הייתי אמא לחמישה ילדים כשהגדולה עוד לא בת 5 (הריון תאומים) אבל זה לא מה שקרה. הזדרזנו במודע כי הזמן כמעט נגמר גם לנו, ושנינו רוצים עוד אחד.

וכן, אני בטוחה שאתחרט אם לא אלד שוב. בטוחה מרגע שילדתי את השלישית.

אבל - בדומה לבתים רבים - אני הלב של הבית. אם לי אין כוח הבית נופל איתי ועלי. בעלי נהדר, פשוט המפתח לאיזון הוא אצלי. ההריון מטלטל את הגוף ואת הנפש, ולאחריו שהות בבית עם קטנטן חדש.

במישור האישי מפחדת שלעולם לא אפתח קריירה. אני עצמאית ועובדת בבית, וזה כבר לא עושה לי טוב.

לקח לי הרבה זמן להתאושש מההפלה ולהתאזן מחדש. אז שוב לטלטל הכל. והכוח מנין. והכסף. והרוך והעדינות לבעלי. והסבלנות לילדים. אלה לא רק המחירים האישיים שאני משלמת, לא רק המחירים שסופגת הזוגיות, אלא גם מחיר שמשלמים הילדים הקיימים.

את צודקת. התשובה בעצם אצלך .זקנת השבט

כל הטיעונים בעד ונגד כל כך משכנעים . אז נדמה לי שמהפורום לא תצא לך ישועה . את צריכה לנשום עמוק , להסתכל פנימה . להקציב זמן ולקבל החלטה . ואז -גם אם את מחליטה שזהו, את שמחה ברוך השם בשלושה ילדים בריאים ולא יהיו עוד -אז לסלק את הצער, ואת החרטה , ולשמוח. 

מברכת אותך בהחלטה טובה , ותמיד לזכור , שאת ההחלטה האמיתית מחליט בורא העולם , ולא נותר לנו אלא לקבל באהבה, שזה לא פשוט בכלל לפעמים . 

מה בעלך חושב?אמא_מאושרת
הרי גם לו יש חלק..
ואם הוא רוצה (ונשמע שכן) למה לא "להעמיס" עליו קצת יותר? אפילו זמן עם הילדים, שתוכלי להתרווח ולאגור כוחות?
אני מכירה את הדילמה- גם בנוגע לקריירה וגם בנוגע לסבלנות עם הילדים שפוחתת עם הזמן (ועם כמות הילדים..)
לי יש שני קטנים. הגדול שביניהם עבר אתמול ניתוח והיום נשארתי איתו בבית. הקטן ממש לא רצה ללכת לגן, ממש רצה להישאר עם אח שלו אבל החלטתי שמגיע לגדול יום עם אמא שבו הוא מקבל את כל תשומת הלב והסבלנות שלי.
נדהמתי מכמות הפעמים במהלך היום בה הגדול שאל אותי איפה אח שלו. ממש הפריע לו שהוא לא איתו בבית. זה מתחבר לי לכך שלפעמים *אולי* אנחנו ביקורתיים מדי כלפי עצמנו כהורים בנוגע לכך שאנחנו חסרי סבלנות. עובדה שכשהחלטתי להשקיע את כל כולי ביום כיף עם הבן, עדיין כל כך הפריע לו שאח שלו, ש"גונב" לו מתשומת הלב של אמא לא שם..
בנוגע לקריירה- גם אני במשרה "על אש קטנה".. מקום שטוב לי בו אבל לא באמת ממצה את היכולות שלי. ברור לי שאם ארצה להתקדם זה יעלה לי בזמן עם המשפחה שלי..
אבל
אם תחליטי שבעוד שנתיים את עושה את הצעד ותתחייבי על כך בפני עצמך- לא תעמדי בזה?
כמו שאמרו כאן לפניי, להתפתח בקריירה תמיד תוכלי, להביא ילדים זה כבר משהו אחר.. ולדעתי זה מה שנשאר בסוף
אגב גם לילדים, אחרי שאנחנו לא נהיה כאן יותר, האחים שלהם זה עוגן שנשאר בסוף..
סליחה שחפרתי, וכמובן שבסופו של דבר את יודעת הכי טוב מה נכון למשפחה שלך, סתם העליתי כמה נקודות..
בהצלחה 💕
יש לנו 8 ולשנינו קריירות ברוך ה'yr

אין זה סותר.

כמובן צריך הרבה כוחות אבל בסופו של דבר הילדים נותנים את הכוחות גם לכל השאר...

ואפשר לגדל ילדים ביחד עם יציאה לעבודה ופיתוח האישיות, תוך ויתורים מסוימים, שאת חושבת שאינם גדולים מדי עבורך. למשל אין חובה להשאר שנה עם כל ילד בבית. יש בעולם מעונות מצוינים ומטפלות מעולות שאפשר להשאיר את הילד בעיניים עצומות ולתת לעצמך (וגם לפרנסה) את רוב היום ואז אחר כך מתחילים החיים "האמיתיים"

אבל הפותחת לא תיארה את מצבה ככהבת 30

נכון שאפשר, אבל מבחינתה אם היא תלד עוד ילד אז היא רוצה להישאר איתו בבית.

שאלת השאלות! דילמת הדילמות!אמא ו7 גמדים

גם אני חשה כך.

כל ילד מעכב עוד שנה (+-) את ההתפתחות האישית.

אני כ"כ רציתי להתחיל ללמוד את התואר השני אחרי הלידה האחרונה (הקטנטונת בת 1.8) ולטפח את העסק שלי והיה לי ברור שזה מה שאעשה סוףסוף!!!! (גם היה לי ברור ש"סגרתי ת'בסטה")

אבל לריבונו של עולם היו תכניות אחרות ואני כבר בסוף החודש השמיני.

מבינה שעם כל הקושי והכמיהה ללמוד ולהתפתח - אדחה זאת לעוד שנה שנתיים.

פעם יצא לי לשוחח עם אם לשישה, שכיום כבר סבתא, והיא אמרה שהיא מאוד מאוד מצטערת שלא "הביאה" עוד שני ילדים בהמשך. בזמנו, כשהיתה צעירה יותר, היו לה שיקולי קריירה. והיום היא מצטערת.

מצד שני: אני מכירה אמא ל3 בנות מקסימות שמבחינתה מציתה את העניין והיא פורחת מבחינת קריירה.

לכי עם הלב!! בהצלחה.

בשבילי הילד הוא ההתפתחות האישית....ארץטרופיתיפה
זה ממש תלוי בך ובמי שאת! אני חוזרת לעבוד כי אחרת לא משלמים לי משכורת... ומהחל''ד רק מחכה לחל''ד הבא

אני מרגישה באופן אישי שעם הילדים זה הזמן היחיד שאני עושה ''מה שצריך'' ומנצלת את הפוטנציאל. כל השאר זה רק אמצעי בשביל קיום השעות האלו.
כולי קנאהאמא_מאושרת
שבעה ילדים ועוד אחד בדרך- ברוך השם!
אני יודעת שאני לא קשורה לשרשור אבל עוררת בי פתאום תובנה שלשמונה סביר להניח שאני לא אספיק 😣
איזה כיף לך! שיהיו בריאים!!
אמא ו7 גמדים

לפעמים כיף ולפעמים... מתסכל לדחות את הלימודים שוב ושוב ושוב. ושוב.

אממ לא יודעת אם יעזורש.א הלוי
אבל אמא שלי עשתה קריירה (מדריכת טיולים ועוד משהו ) בגיל 40+ אחרי שכולנו כבר הינו גדולים (הכי קטנה כיתה ד-ה) והיא נורא שמחה בזה עכשיו, כי עד אז היא פשוט עבדה במשרה שתאפשר לה להיות איתנו בבית.

מצד אחד זה הרבה יותר קשה בגיל הזה, מצד שני אנחנו כבר היינו עצמאיים ככה שזה לא היה קשה מבחינת בית.. היו פעמים שהיא לא הייתה שבוע שלם בבית בגלל הלימודים( וגם עכשיו יש לה טיולים של 4-5 ימים) וזה סבבה..

נ.ב- היא דוחקת בי ללכת כבר ללמוד ולהתחיל סוג של קריירה כדי שלא אתקע וכו'.. (ואני מאוד אוהבת בית ולא חשוב לי כ"כ קרייירה.. עניין של אופי אישי שלי.)

אולי לנסות לפתוח את העסק בקטן ולאט לאט להתפתח? או שזה לא אופציה מבחינתך יחד עם הילד/ה?

סורי אם רק בלבלתי אותך...
חד משמעישאולי18

להביא ילד.

נשמע שמבחינת הגיל להריון אין לך עוד הרבה זמן. זה כנראה דבר ידוע.

באשר לגיל התעסוקתי- זה לא דבר שיש בו כללים ושנה- שנתיים לא מהווים באמת בעיה.

מקובל לומר בשם חכמים שהילדים מביאים איתם את המזל.

יתכן ויהיה קושי כלכלי. לדעתי כשבעוד עשור או שניים תשבי בשולחן מלא באנשים וילדים שכולם יצאו מפרי בטנך (לרבות נכדים מתוקים)- לא תצטערי שהיה לך קצת קשה כלכלית. ולוואי שגם קושי כלכלי לא יהא.

לא מרגישה שיש לי הזכות להחליט בשבילך אבל אני מסכימה לגמריבת הרים

עם שאולי18.

בע"ה תצליחי להביא עוד ילד בריא (או תאומיםקורץ בריאים) ועל זה בחיים לא תצטערי.

שיהיה לך רק טוב. בהצלחה.

עוד ילדבונייך הבנאי

שלום כמובן ששאלתך נפוצה גם אצל דתיים, אולם הזכות להוסיף עוד ילד בעם ישראל גדולה לאין ערוך מהתפתחות עסקית שמתוך רצון אמיתי תוכל להיות מצליחנית גדולה גם בעוד כמה שנים ובצלחה בגידול השלושה שכבר זכיתם .

לא תכננתי "להספיק" ולא ידעתי שאהיה כל כך מאושרת כאמאמשהואחר

בתחילת הקשר הייתי מאד חולה והריון לא היה אפשרי. משהחלמתי והבאנו את הראשונה היינו כל כך מאושרים שהמשכנ, בקצב שהפתיע את הסובבים אותנו (3 ילדים ב 3.5 שנים לא נפוץ במחוזותנו), פשוט איבדתי את עצמי בדרך ואני רוצה למצוא את עצמי מחדש . אם לי יהיה רע כל המשפחה תסבול. אני רוצה להתאזן, מקווה לעשות זאת בקרוב, ואז להרות שוב. בעלי איתי, הוא רק רוצה שאהיה במצב טוב יותר להכיל הריון ולידה וגידול אינטנסיבי של ארבעה. הגדולה עוד לא בת 5.

מאד מייחלת למשפחה גדולה, זה חלום שלי מגיל צעיר.

תודה לכולכם על החיזוק והעידוד, הכף אצלי מאד נוטה להריון ולא לכיוון כלכלי/עסקי (אנחנו טיפוסים מאד לא חומרניים) אבל אני מרגישה שהנפש צריכה להיות מאוזנת וכמהה באמת לילד נוסף, שאי אפשר להביא נשמה לעולם 'בכוח', אלא צריך לרצות באמת, כפי שרציתי את השלושה שישנם.

יקרה. כמה דברים.ציפי כהן

קודם כל חיבוק על החולי שתיארת בתחילה, ועל ההפלה שחווית לא מזמן. הפלה זה דבר טראומטי וכואב ששובר את החלומות ואת התקוות. זה ממש אובדן גדול וקשה, גם אם היה בשבוע מוקדם.

חיבוק חם.

אני רוצה להבדיל פה בין מספר דברים שכתבת, ואולי לתת לך נקודת מבט.

את רוצה ילד, זה רצון טבעי ונורמלי של אמא, נשמע שאת מאושרת עם ילדייך ועם גידולם ואת רוצה עוד. זה נפלא! נשמע גם שבעלך תומך מאוד ואוהב אותך ואת הילדים. נשמע שהוא קשוב לך ולרגשותייך ומכבד אותם. כמה נהדר וחשוב, ולא מובן מאליו!

אני מניחה שהאובדן גרם לרצון לעוד ילד לגדול בהרבה. יש תחושה אחרי אובדן הריון- שאם נלד עוד ילד הוא ימלא את החלל שנפער (אני מדברת מנסיון). זה נכון במידה מסוימת אם כי לא לגמרי. תמיד נשארת פינה קטנה לאובדן ההוא, שאי אפשר להחליפו בדבר אחר.

ויחד עם זאת- ההרגשה החזקה מאוד היא שהריון נוסף באמת יביא רפואה לנפש ולנשמה שכל כך רצו עוד, ואיבדו...

הרצון שלך מובן והגיוני.

זה מישור אחד.

יש מישור נוסף- של הרצון שלך לעבוד ולצאת לשוק, ליצור לעצמך קריירה משלך שהיא שונה ממה שעשית עד היום בבית. הרצון שלך לפרוץ החוצה ולממש את עצמך, כשהתחושה החזקה היא שמימוש עצמי וקריירה בהכרח סותרים את גידול הילדים והתנהלות הבית השליו.

דבר שלישי שאת מעלה פה- והוא בעיני המפתח- זה התחושה שלך שאת חלשה בנפש, שאין לך כוחות, שמשהו בתוכך זקוק לקצת אויר ולאיזון. 

אני חושבת שיש לך יכולת מודעות טובה מאוד, והמבט הזה על עצמך הוא המפתח להחלטותייך.

יקרה, אמא טובה ובת זוג טובה היא זו שמרגישה שיש לה מקום בנשמה שלה להכיל את העולם ואת עצמה. היא אישה שמרגישה שטוב לה בתוך עצמה. היא אישה שמרגישה שיש לה כוחות נפש להכיל את הדברים סביבה- הבית, הילדים, הבעל, וגם את מה שהיא חווה בתוכה.

אין זה משנה כל כך אם תצאי לעבוד ובכך תרכשי את האיזון ותחושת הרוגע הפנימית שלך, או שתישארי בבית ותלדי עוד ילד ובכך תשיגי רוגע פנימי, או שתעשי דברים נעימים וטובים לנשמה ולעצמך. משנה האם בסופו של דבר תשיגי תחושה פנימית שאת רגועה ונינוחה, מסוגלת בצורה מאוזנת להכיל את העולם סביבך.

לשם את צריכה לחתור בעיני, וזו הנקודה שצריכה להיות נר לרגלייך בבואך להחליט החלטות.

לפי מה שקראתי ממה שכתבת- את רוצה מאוד ילד אך מרגישה מדולדלת כוחות.

האם יכול להיות שתמתיני שנה? האם את יכולה לקחת בחשבון שנה אחת של רוגע והתחדשות פנימית, ייצוב פנימי (כמה זמן עבר מההפלה, ומה גיל הכי קטן/ה שלך?)

האם את יכולה לקחת את עצמך רגע ברצינות ולהניח בצד לשנה את החלום לעוד ילד- ולתת לעצמך להתאוורר מעט מכל הבעיות? לדאוג לעצמך ולמלא מצברים?

איני מדברת דווקא על יציאה לשוק העבודה. יכול להיות שתמצאי שדברים אחרים משמחים אותך ומאווררים אותך ונותנים לך משמעות לחייך.

[הקריירה יכולה לפרוץ גם בעוד כמה שנים, אינך צריכה לפחד מכך. בעיני גם בגיל 40+ קריירה יכולה לפרוץ. הכל בראש.]

אני מרגישה שאת זקוקה לאיזון פנימי לפני שאת הולכת על עוד הריון. רלוונטי לחכות שנה בשביל זה? ואז לבחון מחדש את העניינים בתוכך?

בעיני זה הכי נכון- לך, למשפחתך, ולתינוק שבעזרת ה' תלדי בעוד שנה או כמה זמן שייקח.

בהצלחה רבה!

כתבת מאד יפה ומדויק ונגעת ללבימשהואחר

התגובה שלך מאד חידדה לי משהו. נטיתי לחפש את הפתרונות בחוץ (פיתוח הקריירה/לידה של ילד נוסף) אבל הם בי, רק לא גלויים לי עדיין. כשהייתי חולה היתה תקופה בה הייתי כועסת וממורמרת והיה לי רע. מאד. לקח לי הרבה זמן לקבל את החולי ולהשלים איתו, וברגע שיכולתי לעשות זאת הפכתי לאדם נעים ורגוע יותר. המצב הרפואי לא השתנה, רק התפישה שלי השתנתה.

גם התקופה הזו היא סוג של מבחן עבורי, ואני מרגישה שאני צריכה להפנות אנרגיות פנימה כדי לצלוח אותה. לא ברור לי מה השתנה, כי המציאות הסובבת אותי דומה, רק משהו פנימי עכור כרגע ומושך אותי למטה.

הקטנה שלי בת 16 חודש. נכנסה למסגרת בספטמבר.

אולי זה חלק ממה שמושך אותי למטה. הילדים שלי מאד קטנים, אבל אני כבר מתחילה לראות את העצמאות שלהם מתפתחת ואת ההיפרדות שלהם ממני כל פעם קצת, שמחה לראות אותם גדלים ומתפתחים כל כך יפה, אבל גם  חוששת מלגדל ילדים גדולים, כאלה שהם כבר אנשים בזכות עצמם, שלא זקוקים לי באמת.

אני יודעת שילד 'אחר' לא יפצה על ההריון שאבד. לצערי זהו לא האובדן הראשון שלי.

אבל התשוקה לילד נוסף מאד חזקה, אני מקווה שאתאושש בקרוב, מתקרבת לגיל בו לא אוכל עוד ללדת.

שמחה שנגעתי לליבך. מנסה לדייק אותך עוד קצתציפי כהן

- הפתרונות בתוכך, שמחה שאת מבינה זאת, ושיש לך נסיון חיים עם הנושא. את מבינה את זה עמוק מבפנים.

- תינוקת בת 16 חודש זה אומר פחות משנה וחצי. זה קטן מאוד. את יודעת, עד שנתיים אחרי לידה- את עדיין נחשבת יולדת. זה נכתב בהלכה אך גם ברפואה מתייחסים לזה כך. אישה נחשבת יולדת (מבחינה גופנית ונפשית) עד שנתיים אחרי לידה!! זה אומר שאת עדיין בתחום של אישה יולדת, עם העליות והירידות שיש לעיתים ליולדת, עם חוסר היציבות העדין, לעיתים עם חוסר שינה מספקת, לעיתים עם הנקה עדיין, לעיתים עם התמודדות עם התפתחות של הילד וצרכים שונים שלו.

זה קשה לגדל תינוק קטן, ועם זאת משמח מאוד- כדברייך.

את נחשבת יולדת עוד מהלידה של בתך, קל וחומר שמההפלה שעברת. אני מניחה שיש לך עדיין הורמונים שונים, וקושי אמיתי עם ההפלה ההיא, למרות שלכאורה חזרת לחיים רגילים והכל מאחורייך.

בנוסף את מתמודדת עם 3 ילדים קטנים וזה דורש הרבה. אין זה פשוט!! שימי לב ליומיום שלך וכמה הוא דורש ממך.

- הרצון שלך להשאיר את הילדים שלך תינוקות קטנים ותלויים הוא מובן, ועם זאת אני חושבת שכדאי להבין שגם אם תלדי עוד תינוק שיהיה תלוי בך- הילדים האחרים ימשיכו לגדול... והם, מה לעשות (זה הטבע וזה מצוין למרות הכאב הכרוך בכך) ייפרדו ממך ויותר ויותר יפתחו עצמאות. בכך שאת יולדת עוד תינוק אינך עוצרת את הילדים האחרים מלגדול... ולכן כדאי שתביני כבר עתה שהילדים שלך גדלים ורוצים אותך מאפשרת להם צמיחה ועצמאות.

אני חושבת שהתפקיד שלך כאמא לילדייך הגדלים הוא מצד אחד להיות להם אמא שהם יכולים להיתלות בה ולהישאר קשורים אליה חזק, ומצד שני מאפשרת להם לצאת לעולם, להסתדר לבד, לגדול ולהוציא את כוחותיהם לפועל... ולהישאר שם, לכל מקרה שיצטרכו אותך. תמיד להיות שם קשובה ואוהבת, אך לאפשר להם עצמאות ולשחרר אותם בתוכך.

אם לא תאפשרי להם לגדול ולהיות עצמאיים הם עלולים לפתח תלות לא בריאה, ובסופו של דבר יהיו פחות עצמאיים.

היי קשובה, אוהבת ותומכת, ואפשרי להם עצמאות לחקור את העולם.

זה כואב לשחרר אותם אך בסופו של דבר את לא לגמרי משחררת- את תמיד שם עבורם. משגיחה מהצד, וכתובת לחזרה כשיש צרה. (כמו ציפור שמשלחת את גוזליה ומחכה להם בקן, והם חוזרים כל פעם שהם מתגעגעים או זקוקים לחיבוק או הגנה או תמיכה...)

- נסי לבדוק עד כמה התשוקה לילד נוסף מיידית לא תפגע בך עוד יותר כאמא- גם לו וגם לילדיך האחרים.

ונסי להבין מה באמת מניע אותך לרצות עוד ילד למרות שאת מרגישה מדולדלת כוחות מגידול הילדים הצפופים. זה באמת לא קל. האם ארבעה צפופים יהיו קלים יותר? ומה עם האמהות שלך והזוגיות שלך? עד כמה זה ייקח ממך כוחות?

אפילו חצי שנה לחכות ולתת לעצמך קצת זמן- זה זמן שאת יכולה לקחת.

השעון הביולוגי אמנם מתקתק, ועם זאת גם לגוף שלך ולנפש שלך יש מה לומר בעניין. והם מאותתים לך לעצור רגע ולהקשיב לעצמך. מה את צריכה. למה את זקוקה. ומה יהיה הכי טוב עכשיו. לך, לבעלך, לילדייך.

הקשיבי לעצמך באהבה.

לא מעט נשים יולדות גם בגילאים מאוחרים יותר.

איני ממליצה על כך, אך אני רק מזכירה שזה אפשרי.

בעיני העיקר הוא הבריאות הנפשית שלך והליכה לדברים מתוך ראייה רחבה ומפוכחת.

- דבר אחרון: אמרת שאת שוקעת. זה הזמן אולי לבדוק דיכאון אחרי לידה. זה בהחלט יכול להיות. ואם זה אכן זה- כדאי לטפל. טיפולים עוזרים פלאים!

רוצה לבדוק סימפטומים?

קראי כאן:

http://www.psychologia.co.il/depres1.htm#_top#_top

יש בסוף הכתבה שאלון שאפשר למלא ולבדוק את עצמך.

חיבוקים.פרח

זה מאוד נכוןבת 30

וכל הכבוד לך שאת שמה את הדברים על השולחן בכנות וביושר.

יקרה!**רעות
לעניות דעתי, אם את מרגישה ''פער'' בין היכולת לרצון בלהביא עוד ילד- כדאי לעצור.
ללכת לטיפול, למישי שתעשה לך סדר..
ביכולות וברצונות ובקשיים שבדרך..
ואז לשקול ברצינות מחדש את הרצון להביא ילד נוסף.
שהוא לא ייכנס למציאות שלא הייתם רוצים.
בהצלחה!
הצעת ביניים-העני ממעש

לקחת טווח של חצי שנה ולהגדיר יעדים לביצוע

לתת לעצמכם מלכתחילה אפשרות לעוד 3 חודשים

כך אפשר למצות ולהתקדם עוד קצת במישור האישי, ולא לדחות פרק זמן מדי משמעותי

דרך אגב, מי שמלכתחילה מביא ילדים על מנת שלא לחנכם- זה לא כמו מי שמשתדל להשקיע ולחנך בילדיו

לדעתי הזמן הנכון לחיות הוא עכשיוארץטרופיתיפהאחרונה
כלומר, תדאגי קודם להיות מאושרת כעת ואח''כ תחשבי מה יקרה אח''כ

לי נשמע שאת כרגע לא צריכה עוד ילד 'על הראש'. כמובן שאני לא עונה מבחינה הלכתית ואין לי מושג מה נכון הלכתית - אולי לנסות להיות מאושרת בגידול הילדים?

אבל בתכל'ס, חשבתי כל הלילה על השאלה שלך. תוך כדי שהשכבתי והנקתי, רחצתי והסברתי. לא נראה לי שזה אפשרי אם לא ממש ממש ממש ממש רוצים את זה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך