הבן שלי בן שנתיים וחצי, אז אולי זה קצת שונה..
אבל בהתחלה גם אני חשבתי שצריך לספר לו הכל
ואז- בעיקר בגלל תגובה של דן בפורום (תודה דן!) החלטתי שאולי באמת הוא לא צריך לדעת
עברנו על כל מה שיקרה עד ההרדמה: נלבש פיג'מה חמודה של דובונים, נשתה תרופה (לטשטוש), נשים מסיכה בטעם תות.. וזהו.
בדיעבד אני חושבת שעשינו את הדבר הכי נכון לילד.
יכול להיות שאני הייתי רגועה יותר אם הוא היה יודע מה עובר עליו כי הייתי מרגישה שיש לי "שותף".. אבל בשבילו זה היה הדבר הכי נכון
הוא עד עכשיו (זה היה ביום ראשון) לא מבין שהוא עבר ניתוח
הוא התעורר עם כאבים, קיבל משככי כאבים במשך יום וחצי וזהו ב"ה.
כשהוא שאל למה כואב לו אמרנו שיש לו פצע ושזה יעבור. כשהוא רואה את הפלסטר שיש לו ושואל מה זה אנחנו אומרים שזה פצע וזה תכף יעבור. הבאנו לו לבית חולים פלסטרים עם ציורים בשביל לשים על הפלסטר של הניתוח, שיהיה יותר ידידותי ומוכר.
עוד משהו..
בעלי עבר גם ניתוח בקע כילד (בגיל 6). הוא אומר שהדבר שהכי זכור לו זה הפאניקה שהיתה סביבו והפחד שזה יצר אצלו. לא הכאב..
כמסקנה מכך בודדנו את הפאניקה מהילד.
אנחנו יודעים על הניתוח הזה כבר דיי הרבה זמן אבל לא סיפרנו למשפחה שקבענו תאריך. את התמיכה שהייתי צריכה לקבל קיבלתי מבעלי ומהחברים בעבודה. לא רצינו שהילד ירגיש את הלחץ (ואמא שלי למשל לא יודעת להסתיר דברים כאלה היא דיי ספר פתוח..)
להורים שלי סיפרתי על הניתוח בערב שבת כשהניתוח היה ביום ראשון וביקשתי מהם לא לומר לילד כלום על זה.
הרבה מהשיחות ביני לבעלי בקשר לניתוח עשינו בטלפון כשכל אחד בדרך לעבודה שלו, ככה שהילד לא שומע (הוא כבר בגן..)
פשוט לבודד אותו מכל הלחצים.
ועוד משהו שעזר לי..
לדעת בבטחון מלא שאת עושה את ההכי טוב בשבילה. זה באמת מה שהיא צריכה ואת עושה את זה.
תהיו חזקים, בטוחים, רגועים.. שיעבור בקלות ובע"ה החלמה מהירה!