תינוק שרוצה צומיאנונימי (פותח)
שלום לכולם!
יש לי תינוק בן שבעה חודשים שנמצא איתי בבית, בכור.
העניין הוא שהוא כל הזמן כמעט רוצה צןמי או ידיים. אני יודעת שהוא שבע ולא עייף והטיטול שלו יבש. אחרי בערך 5-10 דק שהוא משחק יפה לבד הוא מתחיל להתבכיין. בהתחלה אני מנסנ להחליף לו צעצועים, בדרך כלל זה לא עוזר אז אני מנסה לדבר איתו קצת, לשיר לו שירים כשאני במטבח או עושה משהו אחר והוא בקשר עין איתי ורואה אותי אבל זה לא מועיל יותר מכמה דקות והוא ממשיך להתבכיין. אם זה הרבה זמן הוא ממש מתחיל לצרוח עד שאני באה לידו ומדברת איתו. הבעיה היא שלא תמיד אני יכולה להתפנות אליו ככ הרבה, זה בלתי אפשרי יש לי דברים לעשות בבית. לפעמים זה גם לא מספיק ןהוא רוצה ידיים.
מה לדעתכם אפשר לעשות? יש רעיונות או עצות?
זה הגיל לרכוש מנשא גב איכותיאנונימי (3)

ככה הוא עלייך, רואה את מה שאת עושה, מקבל את המגע והתנועה שהוא צריך לצורכי ההתפתחות שלו- והידיים שלך פנויות.

הצלה ממש. מניסיון.

הבעיה שהוא כבד אני לא יכולה לסחובאנונימי (פותח)
7.5 קילו כל הזמן גם אם המנשא איכותי..
ניסית על הגב? זה מפזר את המשקל מעולה!אנונימי (3)

ולא חייבים כל היום, תבחרי את השעה הכי קשה שלו.

פשוט להביא אותו איתך לכל מקום!מרים*
ככה אני עושה
כשאת במטבח שיהיה לידך על שמיכה עם משחקים..
גילוי נאות..אפילו לשירותים התינוק נכנס איתי
אני עושה את זה כל הזמןאנונימי (פותח)
אבל זה לא ממש עוזר..
את מוזמנת לכתוב לי בשיחה אישית..מרים*
אנסה לעזור
אמא לילד בן כמעט שנתיים
מזכיר נשכחות..זקנת השבט

צוחק את לא לבד (בשרותים).גם אצלי היה ככה. 

בחייאת חברות! אפילו בשירותים?? מקסימום יבכה קצת, מה , איקפה קפה

אפשר כמה דקות להיות לבד בפרטיות מוחלטת? לא בשביל פינוק, זה שירותים!!

אני נכנסתי חשירותים בעיקר מסיבות בטיחותיות.44444
מתפקדת...אנונימי (3)

היה לי קבוע סלקל שם...

כשהוא צורח זה מלחיץ אותי ולחץ לא בריא בשירותים אחרי לידה... וד"ל.

טיפ לשירותים ...יראת גאולה
לא יודעת אם זה יעבוד על כל ילד, ורק בגיל שהוא כבר מבין וזוחל, אבל אצלי זה עבד -
לימדתי "לעשות לאמא תוק תוק בשירותים". וזה בשבילם משחק נהדר ...
אני בשרותים עם מנשא...בת 30

מה, אני אפרק את כל המנשא בשביל שתי דקות ואז אחזיר? צוחק

יכול להיות שהוא מצמיח שינייםאנונימי (4)

בעבר הוא היה מסוגל להעסיק את עצמו?

שיניים זה הרבה זמן, בא והולך ומטריד מאוד. לא נותן להתרכז במשחק, ואין ברירה צריך להקל עליו ולהסיח את דעתו מהכאב.

אפשר לצאת איתו לטייל בעגלה. זה מאוד עוזר. תעשי איתו משהו שגם את נהנית ממנו, שלא תרגישי תסכול.

צריך לקחת בחשבון שתינוקות עוברים כל מיני שלבים.

בזמנים כאלו שהתינוק סובל ולא מסוגל להעסיק את עצמו, אל תצפי להספיק הרבה בבית. זה סתם יתסכל אותך, והוא זקוק לך.

אם בכל זאת את זקוקה לזמן הזה עם עצמך, את יכולה להיעזר בבעלך או מישהו מהמשפחה או בייביסיטר שיטיילו איתו או ירגיעו אותו בדרך אחרת.

אבל זה כ"כ טבעי ונכון ונורמלי!!בת 30

תראי, אנחנו חיים בעולם מערבי שדורש מהילדים מגיל 0 להתחיל להיות עצמאיים (לישון לבד, להעסיק את עצמם לבד, ועוד כל מיני דברים).

האמת היא שההפך הוא הנכון, ילד בגיל הזה הוא תינוק קטן, שאמו היא כמעט כל חייו- מקור האוכל החום והאהבה- וזה לגמרי נורמלי שהוא ירצה להיות לידך ועלייך ולא ישחק עם עצמו הרבה זמן.

אני אישית חושבת שהצורך הזה של הילד הוא לא פינוק ולא סתם התבכיינות. זה צורך אמיתי- פיזי ונפשי- ובתור אמא את צריכה לענות על הצורך הזה, גם אם יש דברים לעשות בבית. כמו שברור לך שאת צריכה לענות על צרכיו כשהוא רעב, רטוב או עייף, ככה גם פה את צריכה לתת לו מענה.

אז נכון  את לא צריכה כל היום כולו לשבת איתו עלייך ולשעשע אותו, אבל הבחלט לתת לו מגע, וקרבה, ויחס. וזה לא כ"כ קשה- אם את במטבח- אז תשימי אותו לידך ותספרי לו מה את עושה- "אמא שוברת ביצה, מערבבת, מוסיפה מלח והופ! למחבת, עוד מעט תהיה חביתה מוכנה." אולי זה נשמע לך מצחיק לדבר ככה לילד בגיל הזה, אבל הדיבור הזה הוא משמעותי- גם הילד מרגיש שבאמת את מתיחסת אליו, וגם זה עוזר לו לפתח את היכולת המילוליות שלו- הבנה, דיבור וכד'.

אגב, אני מצטרפת להמלצה על מנשא גב. זה בדיוק מה שיענה על הצרכים של הילד ויתן לך לעשות מה שאת רוצה.

ולגבי הכובד- הגב מתרגל, וככל שמתחילים יותר מוקדם ככה הגוף מתרגל בהדרגה למשקל. אחת הבנות שלי שקלה 10 ק"ג בגיל חצי שנה ונשאתי אותה על הגב עד גיל שנה וחצי, אז היא כבר לא רצתה.

אם ממילא את מחזיקה אותו על הידיים ונושאת אותו, אז כבר תעשי את זה באופו מסודר..חיוך

זה נקרא עיקרון הרצףמרים*
לא יודעת...בת 30

אף פעם לא קראתי את הספר הזה.

אני פשוט מתנהלת עם הילדות שלי לפי איך שאני מרגישה שנכון.

הקטע המצחיק הוא, שעקרון הרצף נכתב על חברות 'פרימטביות'איזו נחמה

(במרכאות, כי זה לא ביקורת- אלא מציין חברה שאיננה מערבית) 

ושם העיקרון הפוך לגמרי ממה שהציגו אותו לקהל המערבי.

זה לא האמא שמקשיבה לילד וכל הזמן איתו.. אלא זה הילד שנמצא עם אמא שממשיכה לעשות מה שהורגלה אליו, קודם לידת הילד, אלא שהילד בהתחלה איתה ממש על גבה.. אח"כ כבר נמצא על הרצפה/אדמה לידה, ובהמשך מגיל מאד צעיר כבר עובד איתה, ואח"כ גם בלעדיה! דוקא בחברות הללו אין דבר שנקרא 'ילדות' כמעט אלא הילד מחויב לחברה כמו מבוגרים רק בהתאם לגיל וליכולת- שאמנם היא קטנה משל מבוגר, אבל עדיין יכולת שלא היינו חולמים בחברה שלנו שאפשרית אצל ילדים...

בקיצור, בחברות הללו אמא לא מחזיקה את התינוק על הידיים ולא עושה כלום, כי זה מה שהתינוק רוצה וזקוק...

אלא להפך, התינוק לומד שאמא היא קודם כל בן אדם עם תפקידים שונים והוא מצטרף אליה.

זה כ"כ ברור הדבר הזה.. שלא ברור איך החוקרים המערביים הפכו את העניין לקדושת  הילד וצרכיו.

ולך הפותחת היקרה- לכי בעקבות ליבך! את מרגישה אינך מסוגלת.. תרפי. ילדך כבר יכול ללמוד שגם לאמא יש חיים וצרכים, וניתן להרגיל אותו לשעשע את עצמו ולא לרצות כל הזמן ידיים...  תהיי בטוחה שזה לא יגרום לו נזק וזה בסדר גמור, והוא ירגיש את זה, ויגיב בהתאם

^^^^^^^^^^^^^^rivki
המממ... מסכימה וחולקתבהתהוות

(גילוי נאות: גם אני לא ממש הצלחתי לקרוא את עקרון הרצף. אבל נראה לי שאני די יודעת על מה כתוב בו. מיודדת עם מספיק אנשים שקראו )

את צודקת לגמרי שהזווית של 'טובת הילד' היא מערבית, ובחברות השבטיות יש הרבה יותר פשטות והמיקוד הוא המשך החיים והפעילות לצד הילד, בלי לעסוק בו יותר מדי.

לטענת הכותבת של עקרון הרצף (ואני מסכימה איתה בזה) - בכך בדיוק נענים גם צרכיו של הילד, שזה בדיוק מה שהוא צריך: קרבה למבוגרים ואפשרות ללמוד מהם, להעתיק, להתפתח לפי הדוגמה שהם מקנים לו.

כתבת "אמא לא מחזיקה את התינוק על הידיים ולא עושה כלום". ובכן, כמובן שלא - אמא שמה אותו במנשא (לרוב) ועושה המון. ילדים בחברות האלה נמצאים במנשא המון. המון שעות ביום, ועד גיל מופלג. זה כמובן לא סותר שהם עצמאים ופעילים ותורמים לחברה כמו שכתבת - הרעיון שיש סתירה בין קרבה לעצמאות עומד בסתירה למה שרואים בחברות האלה, שילדה בת שלוש מצד אחד עוד יונקת פה ושם ומצד שני כבר הולכת לשאוב מים...

מבחינתי טוב שיש דברים לקחת מהתרבות המערבית (לשבת עם הילד להקריא לו סיפור זה תענוג שאני לא אוותר עליו), וטוב שיש דברים לקחת מחברות שבטיות. חכמה בגויים תאמין.

ובשביל הכיף: כאן יש תמונה של אמא חוטבת עצים עם תינוק על הגב. אם מדפדפים עוד בתמונות האלה (כולן לקוחות מהמזרח הרחוק) רואים בעיקר תינוקות בשלל גילאים במנשא על בני משפחה שונים. יש גם תמונה מקסימה של אישה תופרת עם תינוק על הברכיים. לגמרי תפיסה של תינוק כמשהו שלא מפריע לחיים ולא אמור לעצור אותם (מזהירה - בחלק מהתמונות יש טיפונת בעיות צניעות).

את מסכימה איתי לחלוטין... נראה לי שלא הבנת למה התכוונתיאיזו נחמה

אמרתי שבחברות הללו אמא לא מחזיקה את התינוק על הידיים ולא עושה כלום- התכוונתי אמא מחזיקה את התינוק על הגב ועושה הכל... אבל היא לא עושה את זה כדי לשעשע את הילד, אלא כי כמו שכתבת היא לא רואה בילד יצור שיעוצר את החיים. היא ממשיכה בחחיה כמו שהיו לפני כן, והתינוק מצטרף אליה...

זה היה מאד נחמד אילו בחברה המערבית אמא יכלה לעשות הכל עם התינוק.. אבל לצערנו אמהות רבות לא יכולות בגלל סיבות שונות. והתינוק שלהן ידע להצטרף לחייהן אם לא יסתכלו עליו כיצור שעוצר את החיים, אלא מצטרף לחיים.

ולגבי דברים שונים שאפשר לקחת מהחברה המערבית- אני מסכימה. אבל כל אחת תבחר את מה שמתאים לה. כאן היה נראה כאילו טובת הילד היא אחת ולאמא אין אפשרויות בחירה...

אז לא, לאמא יש אפשרויות בחירה רבות. והיא לא חייבת להחזיק את התינוק אם זה לא מתאים לה...

אגב, בחברות הללו, רואים בעיקר תינוקות קטנטנים במנשאים ולא בגילאים יותר גדולים, כי די מהר שמים אותם על האדמה והם לומדים לזחול ואפילו להתרחק מאמא (להזכירכן זה לא בבתים שלנו שאנחנו מכינים אותם לתינוק ע"י כיסוי השקעים וכד'..)  והיפה בזה- שהתינוקות לא נפצעים.. הם לומדים מהחיים את כללי הזהירות.. (כמובן שיש גם פגיעות.. אבל גם אצלנו תינוקות נפגעים)

אבל בכללי- לקחת רעיון שלם ולעשות ממנו מיש מש- כמו שעשו בעיקרון הרצף.. זה פשוט לחטוא לאמת, ולא להבין לגמרי (או להתעלם במוצהר) את המשמעות של היחס לתינוקות ולילדים בחברות הפרימטיביות.

(גילוי נאות- אני מאמינה שלתינוקות קטנים הטוב ביותר להיות עם אמא כמה שיותר.. לפחות עד גיל שנה וחצי שנתיים ושמעתי את זה גם מפסיכיאטר בכיר מערבי לגמרי) 

** התכוונתי לכתוב בכותרת שנראה לי שאת מסכימה איתי וכו'...איזו נחמה

אני אגיד לך במה אנחנו חלוקותבהתהוות

בשאלה עובדתית לגמרי על הגילאים שבהם נושאים תינוקות במנשא.

ממה שידוע לי, נושאים לא רק בגיל הקטנטן אלא הרבה מעבר. זו אחת הסיבות שצירפתי את רצף התמונות שלמעלה - להראות שיש טווח גילאים גדול למנשא.

יש שבטים שבהם תינוקות לא לומדים לזחול בכלל, היית מאמינה? על האדמה יש סכנות, עקרבים ושות', ופשוט לא מניחים את התינוקות, עד סביבות גיל שנה - שאז די מהר הם לומדים ללכת. יש חוקרים שחושבים שגם בתרבות המערבית היה כך עד לפני כמה מאות שנים.

(ואנחנו חלוקות גם על ההמלצה המעשית לפותחת, אבלבהתהוות

על זה אני לא ארחיב, כי רציתי רק להגיב לגבי עקרון הרצף ושות', דיון אקדמי )

דוקא התמונות מראות טווח גילאים שעד כ 7- 8חד' בעיקר...איזו נחמה

למעט תמונה אחת של ילד שנראה כבן שנה + וגם בו זה נראה שהאם הולכת למרחק גדול ולכן היא ולא עובדת תוך כדי...

תודה רבה על העצות!אנונימי (פותח)
אשתדל ליישם בע"ה
ואם למישהי/ו יש עוד עצות אשמח לשמוע..
לשים אותו במעון- הכינו את העגבניותארץטרופיתיפה
נשמע שלא מתאים לך כרגע להיות לידו כל הזמן.
לדעתי כדאי לך לשים אותו במעון לכמה שעות כדי לעשות את כל מה שאת צריכה בבית ואח''כ יש לך את כל היום בכיף איתו
הילד שלי בן חודש וחצי וכבר עכשיו נשבר לי הגב והפסקתי עם המנשא המרד איכותי. לא כולן יכולות.
למה עגבניות?זקנת השבט

כל אחת יודעת מה טוב לה ..עדיף אמא שמחה ותינוק במעון , מאמא עצובה עם התינוק כל היום על הגב.  נ.ב עגבניות נעשה מצרך יקר בימינו ...

והכי עדיף-בת 30

אמא צעירה שגדלה עם הילד שלה ולומדת להתמודד עם קצת קושי בלי לשלוח את הילד למטפלת שתעשה בשבילה את העבודה.

סליחה על החריפות, אבל גם לסיסמה היפה של "עדיף אמא שמחה" יש גבול. ולי נשמע שפותחת השרשור, אם קצת תבין את המשמעות של מה שהיא נותנת לתינוק שלה כשהוא איתה, ותבין שמותר לפעמים שיהיה קשה, ומתמודדים, ומתגברים, ומסתדרים- אז היא תוכל להיות אמא שמחה מאוד גם בלי לשלוח למעון בגיל הזה.

כשהייתי באומן ראיתי אמהות אוקראיניות שמחות. הן שלחו את הילדים שלהן לפנימיה לכל השבוע (גם ילדים בכיתה א) וככה היה להן המוווווון זמן לעשות את מה שצריך- גם לעבוד, גם להיות בבית, גם יש להן שקט. אחלה!!

תגובה לא בנושאl666

נשים נורמטיביות באוקראינה לא שמות ילד בפנימיה 

אלא מה? בשנת 2006 הגדילו קצבת ילדים לסכום דמיוני וכל האלכוהוליסטיות, נרקומניות התחילו להוליד כדי לקבל את הכסף, בדרך כלל אותן נשים בעצמן גדלו בפנימיה ולא מסוגלות לגדל את הילד, ופנימיה באוקראינה זה משהו מפחיד

אישה נורמטיבית באוקראינה תעשה הפלה וזהו, שם זה מאוד נהוג

חודש וחצי זה הגיל המומלץ להתחיל עם מנשא, לא לפניאנונימי (3)

לפני זה רצפת האגן עוד לא חזרה לקדמותה ממשא ההריון והלידה, ואם לא נותנים לה להבריא טוב בטח שזה גורם לכאבי גב איומים.

מאוחר מדי להפעם, אבל לפעם הבאה - אל תתחילי עם מנשא, איכותי ככל שיהיה, לפני סוף משכב לידה.

תודה! מקווה שהפעם הבאה תהיה בקרןב ארץטרופיתיפה

אמן כן יהי רצון!אנונימי (3)

אבל הם משקל נוצה גם לפני גיל חודש וחצי...קפה קפה

גם בסתם עמידה רצוי למעט בשלב הזהאנונימי (3)

להחזיק אותם המון, זה בטח, אבל בישיבה או בשכיבה (ובשביל זה לא צריך מנשא). יש על זה הרבה פירוט באתר רצפת האגן הישראלי. זה לא סתם - זה חשוב. יותר מדי נשים בגיל ארבעים מתחילות לסבול מבריחת שתן... לא כדאי לזלזל בהחלמת רצפת האגן אחרי לידה.

הכנתי. באה לזרוק אנונימי (3)

ברור שהוא ירצה את אמא שלו במעון באותה מידה, נכון?

רק שאז היא לא תראה ולא תשמע ותוכל להתעלם מזה בלי מאמץ, לא כמו עכשיו, שקשה לה להתעלם...

מעון יכול להיות פתרון טוב לכל מיני סוגי מצוקות (בעיקר מצוקת פרנסה, לחלק מהילדים גם מצוקה חברתית) - אבל דווקא להשתמש בו כפתרון למצוקה שהתינוק רוצה את אמא שלו? תמהני...

שתי סיבותארץטרופיתיפה
א. כי אז בשאר היום היאתוכל לתת א.ת תשומת הלב שהוא רוצה
ב. לא בטוח שהוא חייב דווקא אותה, לדעתי מטפלת עם כל הלב תיתן לו לא פחות
ג. כי אולי סתם משעמם לו
מטפלת עם כל הלב לא יכולה לתת אותו דבר כשיש עוד חמישה תינוקותצביה22
מסכימה עם התגובה מעל.
אני יודעת שיש כאלה שיבחרו אחרת, אבל מסכימה שמעון לא צריך להיות פתרון לזה שילד רוצה את אמא שלו.
אני זוכרת גם אצלי את התקופה הזאת. לצערי לא השתמשתי במנשא, אבל באמת הייתי איתה המון על הידיים, או שהיא היתה על השטיח ואני לידה. את הטיפול בבית הייתי עושה בערבים או מנסה כשהיא לידי ואני מדברת איתה על מה שאני עושה (בדרך כלל זה לא הצליח להרבה זמן), או ביד אחת כשהיא ביד השניה..
לא. יכול להיות שבמעון יהיו לו משחקים, חברים וגירוייםקפה קפה

שבבית לבד- אי אפשר לחוות אותם.לא צריך להפוך את זה לטרגדיה.אני מרגיש שלפני גיל שנה אין עניין במעון, אך אם זה ממש חונק אותה והוא משועמם וזה יכול להיות לו טוב- למה לא? למה להכליל שכל התינוקות בגיל הזה חייבים להיות כל יום בבית עם אמא? גם אמא צריכה את הזמן שלה לבד.לא יקרה כלום אם כמה ימים הוא יהיה עם חברה אחרת.הוא יכול אפילו להנות מזה חלילה

או לחלופין-שבבית- האמא תפגיש אותו עם תינוקות אחרים

בטח שזה יותר קל לשים במעון.בת 30

סליחה, אבל זה לא פתרון לבעיה. זו בריחה מהתמודדות אמיתית מול מערכת יחסים של אמא וילד.

גיל 7 חודשים הוא גיל מאוד מאוד צעיר, ואם אין סיבה כמו אמא עובדת וכד'- לא נראה לי שהוצאה מהבית זה פתרון לכתחילה.

אוסיף ואומר, ועכשיו תורי שיזרקו עלי עגבניות, גם רקובות אני מניחה- שכשאמא נמצאת עם ילד בבית היא לרוב לומדת להכיר אותו באופן יותר עמוק מאשר אם היא נמצאת איתו כמה שעות ביום. היא חווה איתו תהליכים, מבינה יותר את שפת הגוף והסימנים הקטנים.

וזה נכון שיש התמודדויות, אבל אז מה? אם קשה לי עם ילדה שמגיעה מבית הספר ויש לי דברים לעשות אני אשלח אותה לצהרון או עם בייביסיטר? לא, ממש לא. כל מה שחייב להיעשות יעשה בסוף, ומה שיכול להידחות יידחה קצת, והילדים יקבלו את הדבר הכי חשוב, משמעותי ובונה בחיים שלהם- את אמא שלהם.

מכירה כמה כאלהאנונימי (5)
שכן שמות בצהרון.
אני אישית חושבת כמוך וזו הסיבה שעזבתי את העבודה ואני לא הולכת ללימודים - כי הילד שלי (והבאים בעז"ה) חשובים לי יותר, זה משהו שאני אישית הבנתי בלידה, שלא איכפת לי כבר מלימודים או מעבודה איכפת לי מהילד שלי ואני חושבת שהדבר הכי טיבעי ונכון בשבילו זה להיות איתי.
אז מצאנו פתרון של שכר ממש נמוך (אבל חוסך לנו את העלות של מעון/מטפלת בגיל הזה) ועבודה מהבית יחד עם הקטן ואנחנו מאושרים (וכן. זה קשה והוא לא נותן לעשות כמעט כלום.. )

אבל.. (אחרי שחפרתי קצת על עצמי) אני מכירה באזור שלנו כמה וכמה משפחות שהאמא לא עובדת בכלל ושולחת את הילדים למעון/גן/בי"ס וכשהם חוזרים שולחת אותם לצהרון/בייביסיטר כדי שהיא תוכל לנוח ולפתח את התחביבים שלה וכי קשה לה עם הילדים.

אז - א. עושים יותר רווח בין הילדים להקל את העניין (כי לפי דעתי לגדל תינוק בן שנה ועוד אחד בן חודש ועוד "גדול" בן שנתיים זה כמעט בלתי אפשרי)
ב. אם אין לך כוח לגדל את הילד שלך-למה הבאת אותו? אני לא מדברת על אמא עובדת/לומדת. אני מדברת על כאלה שנשארות בבית ולא מגדלות את הילדים שלהם.
רוצה לשאול אותך ואת בת 30-מעין אהבה
השאלה שלי מופנת גם ל'בת 30'.
שואלת כי כרגע מתלבטת בנושא.

אני מאוד מחוברת לעניין של לגדל את הילדים בבית ולהשקיע בהם.(לא מדברת על גיל גן אלא על לפני-עד סביבות שנתיים+)
היה לי ברור שכך אעשה.

כרגע הגדולה בת שנה וחצי והקטן חודש וחצי.שניהם איתי בבית.
בעלי חוזר בדר'כ בערב.
וקשה לי כי הקטן לא ישן הרבה רצוף ביום ובלילה ועם כאבי בטן הרבה שעות ביום-ערה איתו מ5-6 בבוקר ובלילה עד 1-2 בלילה.ובאמצע הוא גם יונק..
בקושי מספיקה לטפל בבית כי כשהוא נרדם אז היא ממש מבקשת שארים אותה ואשחק איתה לבד .ומגיע לה,היא מקסימה ומתמודדת עם השינוי מדהים.
וזמן לעצמי כמעט ואין.
מתלבטת אם לשלוח אותה למעון..כדי שאוכל קצת לנוח בבוקר,לתחזק את הבית יותר נורמלי ולמצוא קצת רגעים של נחת גם לעצמי.
וחושבת שאחרי שתסתגל גם תהנה מהילדים והפעילות.

ומצד שני..שואלת את עצמי אם זה נכון?אולי זה לברוח מהתמודדות?
הרי כבר עכשיו אני רואה שאני יותר מסתדרת עם כל יום שעובר.אז אולי אני צריכה להתגבר מתוך אמונה שלאט לאט הכלי יתרחב ואלמד לתפקד ולשמוח יותר במציאות הזאת.
וגם השיקול הכלכלי תופס מקום.

שתיכן הצפתן בי את השאלה..כי אני מזדהה עם הרצון להשקיע בילדים כמה שיותר.

פשוט כרגע לא יודעת מה נכון..
אשמח לשמוע מה דעתכן.
כמה דבריםבת 30

קודם כל, כמובן שמה שאני כותבת זה רק מתוך הראיה שלי והחוויה שלי.

שנית- תזכרי שעכשיו את (לדעתי) בשלב מאוד קשה עדיין, והקושי שאחרי הלידה ילך ויפחת. עוד שבועיים שלושה כבר יהיה יותר קל עם הקטן- יותר קל להרדים, פחות כאבי בטן, יותר ברור להבין מה הוא צריך. ועוד חודש חודשיים- בכלל יהיה יותר קל ולכן גם יותר כיף. חיוך

בין הגדולות שלי גם היה הפרש כמו שלך- אולי פחות- שנה וארבעה חודשים.

אישית התקופה שאחרי הלידה זכורה לי כתקופת אחרי לידה הכי רגועה שהייתה לי מכל הלידות. ישנתי עם שתיהן כשהתאפשר, וכשלא אז לא. ולגבי הבית- אני השתמשתי במנשא המון. זה פשוט הפך את החיים להרבה יותר אפשריים וקלים.

במקום לנדנד שעות או להסתובב עם תינוק על הידיים בחוסר סבלנות- שמתי במנשא ואז הייתי פנויה להכל- בין אם לגדולה ובין אם לבית.

אני לא יודעת אם זה מתאים לך אבל לי זה היה פתרון הקסם שהשתמשתי בו מהראשונה ועד הרביעית, ללא הגבלה. כשבעלי היה בבית- בעיקר ימי שישי ושבת הוא היה נושא אותן וככה שוטף רצפה והכל.

עוד דבר- איפשהוא במהלך הזה שאנחנו הופכות מנשים לאמהות צריך לדעתי להגיע הסוויץ' בראש. הסוויץ' שאומר שהורות זה תפקיד רציני. תפקיד שלוקח מאיתנו הרבה כוח, פיזי ונפשי, הרבה מחשבות, הרבה זמן, הרבה תפילות והרבה עבודה. זה קשה אבל זה התפקיד הכי מהותי שיכול להיות, ורק אנחנו יכולות לעשות אותו, כל אחת עבור ילדיה. והכי חשוב- זה התפקיד של חיינו...

לפעמים, ואני כותבת את זה בצער ובכאב, אני רואה אמהות שהשדר העיקרי שלהן לילדים הוא " אתם מטרד. תהיו בשקט ותנו לי לעשות מה שצריך". אני לא מאשימה אמהות כאלה, הורות זה באמת קשה, מתיש ושוחק. אבל אם מזכירים לעצמנו שזה התפקיד שלנו, ובשביל זה הבאנו אותם לעולם- אז הגישה משתנה.

וכשהגישה משתנה אז לומדים איך לעשות דברים. יש תקופות של הריון ואחרי לידה שבהן אפשר כמובן לעשות פחות, אבל די מהר ה' נותן כוח וחוזרים לשגרה. ולומדים לעשות עם הילדים (אפרופו עקרון הרצף שכתבו עליו...)

וככה הילדים שותפים בבית ולא רק אדונים קטנים שאמא עושה בשבילם הכל.

(אני יכולה לספר לך קצת ממה ששלי עושות, וברור לי שזה בגלל ששיתפנו אותן מגיל צעיר מאוד. היום הכנתי שבת עם הגדולה, עוד לא בת 7...מרק, תפו"א, עוגיות ועוד היד נטויה. הן שוטפות רצפה, כלים, עושות כביסה (מבטיחהחיוך)

אז כשיש גישה שונה- הכל שונה. הילדים לא "מפריעים לי לעשות" אלא הם חלק מהעשיה. ומה שאי אפשר לעשות איתם- עושים כשהם ישנים או במסגרות. יש תקופות שבהן אני הולכת לישון בחמישי בערב עם הבנות וקמה ב2:00 כדי להכין שבת בנחת ובשקט. 4 שעות של בישול ואפיה בכיף עש שהן קמות חיוך ואני מכירה עוד אמהות שעושות ככה.

אני בטוחה שהכלי מתרחב. לא קורה לך שאת משתאה איך אמהות עם 10 ילדים עושות ורגועות ומספיקות? בעיני זה פלא עצום. וכל אחת מהאמהות האלה בטח לא חלמה שהיא תהיה בכלל במקום הזה.

(כשהתחתנתי- להכין שבת היה חתיכת תיק בשבילי, והיום ב"ה חודש אחרי לידה רביעית הכנתי ר"ה ושבת ויו"כ ושבת וחג ושבת וחג...לא שהיה קל אבל אני בעצמי התפלאתי איך זה קורה)אז היכולת גדלה והכלי מתרחב ואם עכשיו את מרגישה שיותר מסתדר כל יום- אז בטח שיהיה יותר טוב עם הזמן.

עוד דבר שאני רואה על עצמי- השהות עם הילדות ביומיום, בחופשים וכו' נותנת תמריץ רציני ליצירתיות שלי. פתאום עולים כל מיני רעיונות למה אפשר לעשות איתן, ואיך אפשר להתמודד עם כל מיני דברים (זה בטוח יש גם לאמהות ששולחות למעון. אבל עצם השהות עם ילדים עושה את זה).

כשאני מסתכלת אחורה עכשיו- אני חושבת שאם היתי שולחת למעון הייתי מפספסת הרבה מעצמי. עד היום השתתפתי ב3 גני סבב שנתיים ו4 קייטנות סבב בקיץ. עשיתי את זה גם מסיבות כלכליות אבל גם כי רציתי להיות שותפה במסגרת של הנבות שלי. חוץ מזה שנהניתי מאוד זה גם פתח לי אפיקים של יצירתיות ורעיונות כיפיים.

לסיכום- כל אחת והחוויה שלה, אבל אם יש רצון ויש יכולת כלכלית שתהיי בבית- זה ברור לי שזה הדבר הכי טוב שאת יכולה להעניק לילדיך. פשוט את עצמך.

ולגבי זמן לעצמך-בת 30

אולי את יכולה להיעזר בבעלך?

עכשיו קצת קשה, כי התינוק באמת צריך להיות צמוד אליך רוב הזמן. אבל עוד חודש כבר תוכלי לצאת לשעה בערב לאיזה חוג או הליכה.

ואם את צריכה- אפשר גם להביא בייביסיטר לגדולה מדי פעם.

פתאום נזכרתי שאחרי הלידה השלישית הייחתה נערה שהגיעה אלינו פעמיים בשבוע לשעה כל פעם והיא פשוט סידרה וניקתה ושטפה ותלתה וזה היה תענוג צרוף. היה שווה כל שקל. אולי שווה לעשות את זה כדי שלא יהיה עלייך כל העול של הבית.

שכחתי להגיב ל2 דברים-מעין אהבה
א.מנשא-אני משתמשת כשצריך.כרגע זה אכן עוזר.
אבל משתדלת להמעיט מאחר ובעקבות פציעה בברך יש לי רגישות בגב ואין מצב שאעמוד בתינוק שרגיל למנשא..רק בחוץ וקצת בבית בזמנים לחוצים.

-לגבי זמן לעצמי- אני עובדת מעט-מלמדת ומלווה בנות -2-5 שעות בשבוע וזה אכן משמעותי .
אבל זקוקה לזמן עבור עצמי נטו.
בת 30, כתבת מדהים! את ממש מעוררת השראה!בהתהוות

תודה יקירתי! עד כדי כך?בת 30

חיוך

כן בהתהוות

היו דברים שהזדהיתי איתם מאוד, למשל גילוי היצירתיות בזכות השהות עם הילדים - לגמרי!

אבל יש דברים שאני פשוט עומדת ומקנאת... התיאור של איך את משלבת אותן בעבודות הבית בטבעיות ממש נפלא בעיניי. זה מסוג הדברים שאני יודעת לכתוב עליהם לא רע אבל ביישום אני יותר מדי פעמים נתקעת בעלי שיחיה טוב בזה הרבה יותר ממני.

טוב את יודעת זה לא 100%בת 30

שום דבר בחיים הוא לא 100%. ולפעמים בא לי לעשות בשקט וזהו.

אבל בעיני זה חשוב- אני רוצה שהן ידעו לנהל בית ולא יתחילו ללמוד הכל אחרי החתונה.

ככה כל פעם אני מציבה רף חדש. "כשתהיי בת 10 אני אלמד אותך להכין עוף", וכשתהיי בת 15 תוכלי לגהץ...חיוך

גם כמובן שהבכורה היא יותר בענין מאשר השניה והשלישית. אבל גם בת השלוש עומדת על זכותה לסדר חצילים בתבנית התנור!

האמת שאני לא מכריחה בכלל. לפעמים הן פונות אלי, רוצות לעשות משהו לשבת, ולפעמים אני מגדירה שעכשיו עושים, והן בוחרות מה לעשות מתוך רשימה. וזה מדהים, גם אם לא מתחשק להן, כשמתחילים- אז הן נכנסות לשוונג...בקשתי שירימו מהרצפה בחדר את הכל כדי שנוכל לשטוף והן כבר מתחילות לארגן את מדפי הספרים שלהן...

וואו!איזו תשובה מושקעת ומחזקת ונותנת כוחות!!מעין אהבה
ממש תודה רבה רבה שהשקעת ככה.

תדעי ששאלתי אותך כי רציתי נורא חיזוק דוקא לחשיבות ההתמסרות לבית.

מרגישה שאנשים מעודדים אותי רק לפתרונות קלים.
ובגלל שכרגע אני בתקופה קשה יותר אז זה מאוד מבלבל.
אני גם מנסה להזכיר לעצמי שבהמשך נהיה יותר קל.

ואני כזאת שלא אשמח רק להפטר מהקושי וזהו בלי לנסות להוציא ממנו את הלימוד או העבודה הפנימית שה' התכון שאלמד דרכו.
מהסיבה הזאת אני לא לוקחת אפידורל.

רק שכאן אני מבולבלת.
לא רוצה לשים במעון מתוך מניע של 'קשה לי' וזהו.

היא מקסימה,עצמאית בטרוף,מעסיקה את עצמה שעות לבד,מקבלת את האח הקטן רק בנשיקות.

הבעיה שלי היא שקשה לי להתמקם אך ורק בעמדת האמא ושזה יהיה כל עולמי.
כ'כ רוצה.אבל עדיין לא שם במאה אחוז.

אני גם לבד בבית.בלי שכנות או חברות או גינה
קרובה שאפשר
לגוון איתם את היום.

לא יודעת מה אחליט.
אבל בעיקר חשוב לי המניע .חשוב לי לא לבחור מתוך לברוח ..

עזרת לי מאוד.
שמחת אותי!בת 30

אני מבינה את הקושי של "רק אמא". אבל א. לא חייב שזה יהיה ככה. אם קודם כל את- יוצאת לחוג, לשיעור, מעבירה שיעור, יוצאת לטיול, עושה דברים שטובים לך. וזה אפשר לגמרי. אולי לא עכשיו, אבל עוד מעט- בהחלט אפשרי.

ב. צריך לזכור שהתקופה הזו היא מוגבלת. כשאנחנו בתוכה זה נראה שזה כל עולמינו, אבל בסך הכל מדובר על כ20 שנה מתוך כל החיים שלנו- וזה לא כ"כ הרבה...כשהקטן ביותר כבר יגדל קצת שוב תוכלי להכניס לעולמך עוד דברים במינון גבוה יותר.

אבל באמת את צריכה לזכור ולהאמין שהמתנה שאת נותנת להם לא תסולא מפז. באמת!!

רק להוסיף משהו קטן-אנונימי (6)
אני גיליתי בתקופה האחרונה את נפלאות השיעורים באינטרנט. אפשר לשמוע שיעור שלם בלי לצאת מהבית, ואפשר גם בהמשכים, כי לא תמיד יש זמן לשיעור שלם ברצף. אני אוהבת לנצל את הנקת ההשכבה לשמיעת שיעורים.
ממליצה במיוחד על השיעורים של הרבנית דינה ראפ (סדרת 'אם בישראל') באתר של מכון מאיר. שיעורים מקסימום שנותנים המון כוח לאימהות.
בהצלחה!
מנסיון של אמא...אנונימי (7)

אמא גידלה ב"ה הרבה ילדים והייתה איתם בבית עד גיל שלוש,  עד הגן.

בין כל הילדים יש הפרש של פחות משנתיים, שנה ושמונה בערך...

אממה- אחרי כל לידה, היא שלחה את הילד בן השנה וחצי- לחודשיים, שלוש למטפלת כדי שתוכל להתאושש ולצבור כוחות. מה שכן חלק מהילדים נולדו בבין הזמנים כך שאבא היה בבית ואז לא היה צורך במטפלת.

חיים מאושרים

אולי לא למעון אלא משפחתון קטן בבית של מישהיבתאל1

או לתת למטפלת ליומיים-שלושה בשבוע . ואז יש לך את הימים שהיא לא איתך כדי להתאפס וגם לא הרגת משכורת שלמה...

לזה התכוונתיארץטרופיתיפה
העניין הוא שאם מצליחים להשיג הנחה , אז מעון הרבה יותר זול ואפשר לבחור מתי לשים כל יום בין 7-16 , אם בכלל
אבל הנחה זה לא רק למי שעובדת או לומדת מלא שעות?בתאל1

אבל הנחה זה לא רק למי שעובדת או לומדת מלא שעות?בתאל1

אין לי מושג.ארץטרופיתיפהאחרונה
יש למשל לפי סעיף 'רווחה'' שחברה שלי קיבלה
לפותחת היקרה- עוד דבר קטן, רעיוני יותרבת 30

כתוב שלכל עשב יש מלאך שמכה אותו ואומר לו "גדל".

למה המלאך צריך להכות? למה אי אפשר לדבר יפה?

כי, לרצוננו או שלא לרצוננו, ככה העולם הזה עובד... כשאנחנו מקבלים "מכה" אנחנו גדלים.

אפשר אפילו לומר- שכשאנחנו מקבלים "מכה", הציווי עלינו הוא "גדל".

מה שאת מתארת, וזה לדעתי קושי של הרבה אמהות, הוא בעיני "מכה". לא משהו רציני, לא מכה חזקה מאוד, אבל מכה קטנה. קושי שנקרה בדרכך שהייתה עד כה חלקה יותר.

אבל יחד עם המכה הזאת יש ציווי  "גדל". בתור אמהות אנחנו גדלות עם הילדים שלנו. לא גדלות רק בערמות הכביסה, הכלים, וכמויות שיעורי הבית.

אנחנו גדלות נפשית. הנפש גדלה, לומדת להכיל יותר, להיות רגועה יותר גם במצבים לא מאוד רגועים, לומדת לעשות סדרי עדיפויות גם חיצוניים וגם פנימיים, לומדת להסתגל גם למצבים חדשים ואולי לא פשוטים, ולומדת עוד הרבה דברים.

כמובן שאפשר לברוח מזה ולהישאר בגודל הישן שלנו, והכל ימשיך להיות כרגיל.

אבל אפשר לנשום עמוק ולהסכים לגדול, ואז הרווח הוא כולו שלנו, ושל ילדינו.

ואמנם איני דוברת של הקב"ה, אבל יש לי תחושה שבסופו של דבר הקב"ה רוצה שנגדל מתוך הקשיים הקטנים הללו.

תגובה מקסימה!מסכימה ממש.מעין אהבה
מדהים כמה ההורות מרחיבה לנו את הגבולות ומראה לנו כמה אנו יכולים הרבה יותר ממה שנדמה לנו.
זה קשה.אבל זה כל כך אמיתי.

תזכרי שאצל ילדים הכל משתנה.גם הקושי הזה יעבור.
תהי נוכחת בכאן ועכשיו.תדברי עם ה'.תבקשי עזרה ותראי שהכל יסתדר בעז'ה.
ואו כמה תגובות! אנונימי (פותח)
אז קודם כל תודה לכולם!
אני לא חושבת שמעון זה הפתרון, רציתי להבין אם זה נורמטיבי או שיש כאן משהו חריג. אבל אני לא אשלח אותו למעון בגלל זה כל עוד אני בבית. אבל בכל מקרה תודה על המחשבה..
אז עכשיו זה הזמן לעשות סוויץ' בראש שא"א לעשות הכל כשהוא ער
נכון....חושבת טוב
אני באמת חושבת שצריך לשנות את סדרי העדיפויות.... אבל בכל אופן... הקושי הוא עדיין קושי... כי יש להכין ארוחות ולתקתק כביסות.. וגם צריך לדאוג שלא יהיו חלקים קטנים של משחקים על הרצפה... ובסופו של דבר הכל תלוי באופי של האמא.. יש אמהות טמפרמנטיות ולהן קשה להישאר בבית ויש כאלה שבכי של תינוק כל עוד הוא בגדר הנורמה לא מפריע להן להמשיך בפעולה שעסקו בה.. וכן זה גם תלוי באופי של התינוק.. אם הוא מעסיק את עצמו... יודע לישון.... וכדומה.. בין שני הקטנים שלי יש שנה וחצי הפרש גילאי ובהחלט לא קל לי.. הקטנה עכשיו בת שנה.. וזה גיל כבר יותר פשוט למרות שהיא היתה בכיינית מהרגע שנולדה.. ואני לא מאשימה אותה... יש לה נוזלים באוזניים. .
רק להזכיר שבגיל הזה מתחילה חרדת הנטישה.ציפי כהן

ומאוד הגיוני שהוא ירצה להיצמד אלייך יותר.

עזרי לו לעבור את התקופה הזו ברכות ואהבה: מצד אחד היי איתו כפי שהוא מבקש, שבי לידו, שחקי איתו, שוחחי איתו, היי ממש בכיף שם ולא בלחץ להספיק עוד משהו.

היי איתו ממש.

ועם זאת תני לו לחקור את העולם (ואפילו להתרחק ממך) ותני לו את ההרגשה שאת פה. בסיס לחזור אליו כשהוא מרגיש במצוקה או סתם כשהוא מתגעגע.

מעבר לזה, אם יש זמנים שאת בוחרת לעשות דברים אחרים את יכולה לצרף אותו אלייך- שישב לידך וישחק ואת יכולה להסביר לו מה את עושה (כפי שכתבה פה מישהי יפה)

כמובן להרים אותו לפעמים כשהוא זקוק. 

אך מה שחשוב בעיני הוא דווקא ללמד אותו סבלנות ולהמתין מעט. לילד יש היכולת הזו מגיל צעיר מאוד. אם נענים לו בצורה קבועה ומקשיבים לבקשותיו, ומדי פעם מאפשרים לו לבקש משהו ולחכות מעט עד שנענים לקריאתו- הוא לומד לחכות בסבלנות.

מדי פעם זה אומר כשבאמת את לא יכולה להיענות כרגע לבקשתו, ואת משוחחת איתו על כך ואומרת לו שתכף תגיעי.

לא באופן קבוע ולא באופן שיטתי תמיד.

הבסיס צריך להיות היענות לצרכיו ובקשותיו, הימצאות לידו ומשחק בהנאה יחד איתו, ועם זאת מדי פעם גם למידה שצריך לחכות מעט. (לדוגמא, לשירותים אני לא נכנסת עם בתי. אני משוחחת איתה מבפנים אם יש צורך בכך. היא לומדת לחכות.)

וכן, את צודקת, אינך יכולה להספיק הכל בזמן הערות שלו. תיהני ממנו כשהוא קטן, זה גיל שעובר מהר מאוד ואינו חוזר...

נסי להיות איתו באמת ולא להספיק את כל העולם במקביל. בנחת, הכלים יחכו מעט... הבן שלך זקוק לך יותר מהם...

תהני ממנו! איזה כיף! בהנאה גדולה מבנך האהוב!!

מסכימה!מרים*
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך