בטחון עצמי לילד בן 5אהבה של אימא

שלום לכולם, הייתי רוצה לשתף אתכם בדילמה, ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם. אם יש כאן מישהו שיכול לתת עצות מניסיון שלו - זה יעזור מאוד. יכול להיות שייצא לי ארוך - אבל חשוב לי להסביר את הדברים לעומק.

אז הילד שלי הוא ילד טוב, חכם מאוד, עדין ופתוח באופיו.
הוא יודע להסביר מה הוא חושב/מרגיש, ומדבר על זה מאוד בפתיחות.

הוא גם מאוד חכם, מבין דברים לעומקם, יחסית לגילו.
חברותי מאוד, מוביל חבורה בגן, הילדים אוהבים אותו ב"ה (כך מספרת לי הגננת).

רק מה... יש לו בעיה אחת שאני מכירה אותה מעצמי ולכן קל לי לזהות, להזדהות, ולעמוד עליה מכל הכיוונים. השאלה היא איך להגיב אליו ואיך לעזור לו להתגבר על הבעיה.

כמו שכתבתי בכותרת - ביטחון עצמי. הביטחון העצמי שלו ירוד מאוד, וזה בא יחד/מתוך פרפקציוניזם רציני.

אני אפרט:

יחד עם זה שהוא מאוד חכם, חברותי ומתוק - הוא גם פרפקציוניסט.. אני לא בעניין של לתייג, אני פשוט רואה את זה אחד לאחד. הוא נורא נורא נורא מפחד להפסיד, מפחד לעשות משהו לא טוב, להיכשל, להתבלבל.... אני יכולה להגיד כבר מעכשיו - זה לא בגלל תגובות שלנו. אנחנו אף פעם לא דחפנו אותו להצלחה חסרת פשרות, אנחנו לא נוזפים ולא מתאכזבים אם הוא לא מצליח. אנחנו מאוד מקבלים אותו כמו שהוא, וגם תמיד משננים (בהתאם להזדמנויות הנקרות), שלא צריך להיות "הכי" טוב ו"הכי" חכם ו"הכי" מוצלח, אלא מספיק להיות בין הטובים וזה נפלא.. כי מי שהוא "הכי" - עסוק כל הזמן בלשמור על המקום הזה, וכבר לא נהנה ממנו... בקיצור - זה לא בא מהתנהלות כזאת שלנו, אלא פשוט מהאופי שלו. הוא כזה, והוא יצטרך להתמודד ולהתגבר על זה כל החיים..

אני רק רוצה שנהייה לו לעזר, שנסייע לו לחזק את הביטחון העצמי שלו ואת האמונה בעצמו שגם אם הוא לא מצליח וגם אם הוא מתבלבל ונופל - הוא עדיין אותו ילד מתוק ומקסים ומוכשר. את הדברים האלה אנחנו אומרים לו תמיד... ועוד הרבה בסגנון.

אבל דיבורים זה לא מספיק... ובסוף הוא צריך לקפוץ למים.

בשיעורי ספורט בגן הוא אף פעם לא משתתף, לא בריקודים, לא בשירים, לא בתפילה, לא בברכת המזון, לא במשחקי חברה בגן... לא בשום דבר שהוא צריך להיות יחד עם כולם וכולם עלולים לראות אותו נופל/מתבלבל/טועה וכו'.
אם הייתי רואה שהוא בסדר ונוח לו עם זה - הייתי אומרת שבאופי שלו הוא לא מתחבר לדברים האלה, וזה בסדר... אבל זה לא העניין... בבית הוא עושה את כל אלה ויותר..!! בבית הוא מטפס על רהיטים ואומר שהוא עושה "ספורט אתגרי", שר ורוקד את כל המסיבות של הגן, משחק עם אחותו את כל משחקי החברה מהגן... בקיצור, משלים את כל מה שהוא השתוקק לעשות בגן ולא העז...

החלטתי שאני רוצה לרשום אותו לחוג "ספורט אתגרי" כדי שבאמת יתנסה בזה, ואולי זה יעלה לו את הביטחון העצמי... חוג קטן, של ילדים בני גילו, ומדריך מקסים. הלכנו אתמול לשיעור ניסיון... הוא חיכה לזה בקוצר רוח.. נכנסנו, הוא נכנס מיד (רק ביקש ממני לא ללכת "כי זאת ההתחלה, ותמיד בהתחלות אני רוצה אותך איתי"), הוריד את הנעליים ובא להתקרב אל הקבוצה. המדריך קיבל אותו יפה, הוא בא להצטרף ופתאום......... קיבל רגליים קרות. נעצר, לא המשיך.. לא העז. לא לחצנו... המדריך אמר לו שזה בסדר והוא יכול בהתחלה רק להסתכל... הזמן עבר, הילדים עושים עוד תרגיל ועוד תרגיל.. והמדריך מנסה בעדינות - "אם אתה רוצה, אתה ממש מוזמן, זה מאוד כיף.." אבל הוא לא  מתקרב... רק מסתכל, ולאט לאט מתחיל לצעוד אחורה... להתרחק משם... אני מנסה בעדינות.. לא הולך... השיעור עומד להיגמר.. ואז ניסיתי קצת ללחוץ, החזקתי לו את היד ואמרתי לו שאני אעשה איתו ביחד את התרגילים... הוא נשכב על הרצפה ולא היה מוכן... רק טיפונת שם את הרגל על איזה מתקן ומיד ירד... בקיצור לא הסכים בשום אופן... ככה שעה שלמה, עד שנגמר השיעור... 

בסוף השיעור המורה אמר לי שהוא גם עושה שיעורים פרטיים לילדים שיש להם פחות ביטחון מול כולם... זה נשמע נחמד, אבל המטרה שלי היא לא ספורט - אלא הביטחון שלו...
אז אני שוקלת את זה, אולי לכמה שיעורים בודדים, שיכניסו אותו לעניינים, ואז כשהוא ירגיש שהוא מכיר גם את המורה וגם את התרגילים - אולי הוא לא יתבייש מהילדים..
אה, אגב, היה איזה תרגיל קטן ונחמד שהבאתי לו את החפצים הנדרשים ואמרתי לו שיעשה את התרגיל יחד איתי, לידי, ולא לידם... הוא הסתכל אחורה וענה לי "אבל כולם רואים אותי", אז ניסיתי להסתיר אותו עם איזה משהו, רק בשביל שינסה ויראה שאין לו מה לפחד והוא יכול... אבל הוא כל הזמן הסתכל לצדדים ואמר "הם מסתכלים עלי...".
אז הבנתי שאני לא טועה, ואכן מה שמפריע לו זה שמישהו יראה אותו חלילה "מפספס" בתרגיל... אני מכירה את זה כל כך טוב, כי הפסדתי הרבה בחיים שלי בדיוק בגלל התכונות האלו... ממש כפיל שלי... ואני רוצה לתקן, ולנסות לעזור לו להתגבר על זה כבר עכשיו... להיות לו לעזר... אני יודעת שזו עבודה ארוכה, של שנים... אני מתמודדת עם זה עד היום... ואף אחד בכלל לא שם לב לזה אצלי... כי אני משתדלת מאוד להתגבר.

פרפקציוניזם זו תכונה טובה כביכול, אבל למעשה היא הרסנית.... במיוחד למי שהיא מוטמעת בו כל כך... אני מכירה את זה כל כך מקרוב, ונורא רוצה לעזור לו להתמודד עם זה נכון מעכשיו...

כשחזרנו הביתה הוא אמר לי: "כשאני אהייה אבא, והילדים שלי לא ירצו להשתתף בספורט, אני אחזיק אותם חזק שלא יילכו", אז שאלתי למה הוא מתכוון והוא ענה "אני אחזיק אותם עד שהם ישתתפו". אז שאלתי "ממ.. ואם הם ישכבו על הרצפה ויבכו ויגידו שהם לא רוצים?" (כמו שקרה), אז הוא ענה "עדיין אני אחזיק אותם, אני לא אוותר להם".

....

אני רוצה שהוא יתנסה, ויחווה, ויגלה שלא כל העיניים נשואות אליו בציפייה לכישלון, והילדים סביבו לא מחכים בקוצר רוח לראות אותו נכשל ולהתפקע עליו מצחוק... דברים שלמדתי עם הזמן... אבל הפסדתי בגללם כל כך הרבה...

איך אני יכולה לעזור לו? בבקשה - עצות...

הוא נתן לי עצה בעצמו וממש אמר לי להחזיק אותו חזק ולא לוותר... אז הבנתי מזה שהוא רוצה את זה בכל מאודו רק לא מעז!! ועדיין אני לא חושבת שככה אני צריכה לפעול, כי ברגע שאני לוחצת - הוא בתפקיד המתגונן... וזה רק מתחזק... הוא מתגונן יותר ויותר.... השאלה איך לעזור לו לקפוץ למים?? להעז..?

אחרי השיעור הוא גם אמר לי "אמא, פעם הבאה אל תבואי איתי לחוג... תלכי ותשאירי אותי שם.. כי כשאת נמצאת יותר קשה לי..." (נכון הוא מקסים ויודע להביע את עצמו כל כך יפה??).
העניין הוא שאם אני אביא אותו ואלך, ברגע האמת הוא יתפוס אותי חזק ויבכה... ואני לא אוכל כמו בגן להשאיר אותו וללכת... כי שם המדריך לא יכול לטפל בו... זה לא מוסד חינוכי... זה יפריע לשאר הילדים בחוג... אז מה עושים?!

אני יודעת שצריך סבלנות, אבל אני לא רוצה גם סתם למרוח לו את זה... אני רואה איך הוא מפסיד בגן, כבר שנה שנייה... וחבל לי בשבילו.. אני מתפללת בשבילו... אבל מחפשת דרכים לסייע לו עוד...

הלוואי שיהיו לכם עצות טובות בשבילנו

תודה רבה למי שקרא עד כאן!

מה אומרת גננת?l666

איך הוא מתנהג כשאת לא נמצאת?

כמו שהסברתיאהבה של אימא

גם בגן הוא לא מעז לעשות דברים עם כולם מחשש שהוא יתבלבל או יפול או כל דבר כזה... לא ספורט ולא משחקים משותפים ואפילו לא ברכת המזון, כדי שלא ישמעו אותו אם הוא יתבלבל (ובבית הוא מברך ברכת המזון מההתחלה ועד הסוף ואומר כל מילה במדויק... החשש שלו לא נובע אפילו מתוך שהוא באמת חלש בזה, אלא רק כי הוא מפחד מאיך שהוא/אחרים יתפסו אותו ברגע שיכשל).

הגננת מנסה בכל דרך... ניסתה להתעלם, ניסתה לשדל, ניסתה בעדינות.. ניסתה קצת בכח.. כלום לא עובד...

למשל בברכת המזון היא נשארת בגן אחרי האוכל ומי שלא ידע לברך יושב לברך איתה שוב, ועם שאר הילדים שלא בירכו... אז הבן שלי לא מברך גם אז... אז הוא מפספס את החצר... וזה מצער אותו נורא!! היו כמה ימים שהוא לא רצה ללכת לגן עד שהוא סיפר לי שזו הסיבה.... אז דיברתי עם הגננת, הסברתי לה שגם זה נובע מאותה סיבה שהוא לא משתתף בספורט וכו'.. ושזו לא הדרך, כי הוא יהיה מוכן לפספס את החצר כל יום, ויבכה אח"כ בבית - ועדיין זה א יגרום לו לברך מול כולם....... 

אז למחרת הוא בירך רק עם השפתיים (מעצמו הוא החליט), וכך יצאה פשרה... הוא יוצא לחצר...

אבל הבעיה לא נפתרה

יש 3 אפשרויות אבל אני לא מומחיתl666

1- שמישהו בכל זאת מציק לו וצוחק עליו

2. שדרישות ממנו מוגזמות אולי בגן אולי בבית

3. הוא רוצה צומי בצורה כזאת ופה זה גם מתחלק לשתי אפשרויות

א. הוא לא מקבל מספיק 

ב. הוא רגיל ליותר מדי צומי 

אצלי בגן אני תמיד אומרת להם שאנחנו תמיד מנסיםמיקי 84אחרונה

ואם לא מצליחים לאה קרה כלום.

לפעמים אני בכונה עושה דבר שאני מפסידה למשל במשחק הכיסאות אני משחקת איתם ומפסידה בכוונה וחוזרת למקום שמחה ומאושרת וזה ממש עובד.

בנוסף ילד כזה לתת לו הרבה שליחויות לך תביא לי את התוף בבקשה- איזה כיף שאתה עוזר לי בלעדך לא היתי מסתדרת... זה נותן להם תעצומות ומנסיון זה מאוד משחרר ופותח.

שיהיה בהצלחה.

נב: מה עם טיפול רגשי?? בבעלי חיים למשל? תשלחי איתו מהבית ספר משחק ממתק שיחלק מדי פעם לכולם. שהגננת תקרה מהספר שלו סיפור לכולם??

אני יודעת שללכת לבריכה זה גם מאוד מעצים ביטחון אישי. בפרט שהולכים עם אחד ההורים- כך שמעתי מאשה בעלת תארים בחינוך וטיפול רגשי.

איזה ילשאנונימי (2)

איזה ילד מתוק וחכם!! ואת נשמעת כזאת אמא מופלאה!אנונימי (2)

חחח לא מופלאה.. אבל הוא באמת מתוק וחכם... תודה לך מקסימה אהבה של אימא

אפשר שאלה?אנונימי (3)

אני רווק ואין לי ילדים ואין לי חלילה כוונה לשפוט אותך או בעלך.

לפי מה שאת מספרת לילד יש יכולות טובות והשאלה מה מונע אותו להביא את היכולות לידי ביטוי. אולי פחד מכישלון? אולי התחושה שצריך להצליח בכל מצב? אולי כמו שכתבת פרפקציוניסט? אני לדוגמא לוקח את האחיינים שלי לטיול\סיבוב\גן והם עם אופניים אני כולי רועד מפחד שחלילה לא יפלו ובמידה מסוימת אני רואה שזה משדר אליהם (או שחוצים כביש. כמו שאחיינית שלי אמרה לי "אתה לא נחמד בכביש"חיוך)

איך שאומרים אדם קרוב אצל עצמו וההמלצה שלו נותנת לך נקודת פתיחה טובה.

לא יודע אם עזרתי אבל התחושות של הילד שלך מוכרות לי באופן אישי אז מזדהה איתו 

תודה רבה אהבה של אימא

הממממ... יש לי כמה מחשבותבהתהוות

ראשית, אני מסכימה מאוד עם האינטואיציה שלך שלא ללחוץ עליו - גם אם הוא רומז בכיוון.

אני זוכרת את עצמי בתור ילדה שמיניתי אחת החברות שלי שתהיה "שוטרת" ותכריח אותי לעשות משהו שלא הסתדרתי איתו. היא סבלה מזה, ולי זה לגמרי לא הועיל. זו הייתה מחשבה ילדותית כזאת, שאם יכריחו אותי הקושי הפנימי ייפתר. כמבוגרות אנחנו יודעות שקושי לא פותרים על ידי לחץ.

אני תוהה אם הניסיון לשלב אותו בפעילות בחברת הרבה ילדים הוא לא מדרגה גבוהה מדי. אולי יש צורך בכמה שלבי ביניים קודם?

כשהוא רק אתכם - הוא מעז לעשות דברים?

וכשגם סבא וסבתא נמצאים? או חבר?

אפשר לעבוד על להגדיל את מעגלי ההעזה שלו לאט לאט, בהדרגתיות - לפחות כמה חודשים שירגיש לגמרי בנוח בכל מעגל לפני שעוברים למעגל הבא. מה דעתך?

דבר נוסף, הרבה פעמים רואים שהורים מקדישים את תשומת הלב להתמודד עם בעיה פנימית שלהם, אפילו כזאת שלגמרי לא קשורה לילדים - ואיכשהו במקביל רואים שיפור גם בהתמודדויות של הילדים. הם מושפעים בדרכים נסתרות.

כתבת שגם את מתמודדת עם בעיה דומה. אולי זה הזמן לעשות צעד קדימה? כתבת שסיגלת לך דרכים להתגבר - אולי תוכלי עכשיו גם למצוא את הדרך להשלמה פנימית, שתמוסס את הקושי? אני מאמינה שזה אפשרי.

בשינויים פנימיים כאלה, עזרו לי מאוד מאמרים של מאמנת אישית בשם עירית לוי. אם מעניין אותך - גגלי ותראי ישועות

רוב ברכה ונחת מהילדון המקסים שלך.

היי, תודה כמה תשובות -אהבה של אימא

לגבי הניסיון לשלב אותו - זה דווקא חוג ממש קטן - 6 ילדים בסך הכל. תרגילים שהוא מאוד אוהב, ומדריך עם גישה מקסימה לילדים. בבית יש לו ביטחון ב"ה, גם עם סבא וסבתא ודודים.. אני חושבת שהבעיה מתחילה כשמדובר בילדים בגילו, שמסוגלים פחות או יותר לאותם דברים והוא מפחד לצאת "פחות" מהם.. באחד על אחד יש לו ביטחון... חברים מאוד אוהבים אותו והוא לא מתבייש מהם ברמת המשחק... כשמדובר בהישגיות הוא נרתע...

אני זוכרת לדוגמא, שכשהייתי בבית ספר יסודי קיבלנו גלגיליות חדשות לשיעור ספורט, ואני ממש זוכרת את עצמי יושבת ומסתכלת בעיניים כלות על כל הבנות שמתגלגלות להן בגלגיליות בחופשיות... אבל אני בשום אופן לא הסכמתי לנסות - כי פשוט פחדתי שלא אצליח......... ישבתי שם והשתוקקתי לנסות, אני זוכרת את זה עד היום... את הרצון ההוא שהיה לי וכבשתי אותו. פשוט לא העזתי. ממש אותו הדבר. ואני כל כך לא רוצה שזה יקרה לו....

וכן, אני עד היום מתגברת על זה... עברתי כברת דרך ארוכה מאוד, אני רחוקה מהמקום ההוא שהייתי בו.. ועדיין יש לי הרבה על מה לעבוד.. עובדת על זה בלי הפסקה.... אז יותר מזה אני לא יכולה לעשות מהבחינה הזאת אבל בהחלט אסתכל על המאמרים שהצעת.. תודה רבה!

אולי ללכת בהפוך על הפוךמקל סבא

אין לי הרבה זמן לפרט עכשיו אבל אולי כדאי להמציא משחקים "מצחיקים" שבהם דווקא צריך להכשל . כלומר מי שמפסיד הוא המנצח . ואז המתח שלו ירד .  גם אפשר לשתף את הגננת בבעיה ובמשחק . משחקים שבהם כולם מנסים להכשל וכולם צוחקים מזה .

זה רעיון מעניין... אני אחשוב על זה.. תודה (:אהבה של אימא

מוסיפה-liki
אולי לא כל כך קשור - אבל הזכיר לי:
יש לי חברה גננת שהדרך שלה עם ילדים כאלו היא לשחק איתם משחקי תחרות, לתת להם לנצח ובסוף המשחק אחרי שהפסידה לספר להם איזה כיף הי׳ה לה וכמה נפלא זה לשחק ביחד.
היא אומרת שזה משפיע על הילדים פלאים, בעיקר על אלו החכמים, והם לומדים להנות מעצם המשחק בלי קשר לתוצאות.
זה בטח עוזר לתחרותיים אבל אולי גם לכאלו שמפחדים מכישלון..
בהצלחה רבה לך עם הבן שנשמע מאוד חכם וחמוד!!
וואואהבה של אימא

הילד ששמו בתמונה (בעמוד של הפורומים, שמפרסמים שרשורים) באמת דומה לו.. צוחק

בהקשר למקל סבאכוח הרצון
יש הרבה משחקים כאלה בתחום המשחק והדרמה שבאים להעיף את האגו מחוץ לדלת!רעיון אחלה ולי אישית זה עזר מאוד(אני לא פרפקציוניסטית אבל יש לי כבוד)
מותק של ילד!
קראתי את כל התגובות/עצות אבל...חכמת ישישים

קראתי את כל התגובות/עצות. אני לא פסיכולוג או פסיכיאטר אבל נראה לי שהבעיה כאן מאוד חריפה וכדאי להתיעץ עם איש מקצוע. [גם כשיש בעיה, תלוי במידת החריפות שלה. אם המצב לא כל כך קשה, אולי ההורים, המורים והאדם עצמו יכולים להתמודד בעצמם. כאן הבעיה חריפה מכדי להתמודד לבד.] בדרך כלל, אני נגד טיפול תרופתי, אבל כאן יש לי חשש שהבעיה היא אובססיב/קומפלסיב. לזה יש תרופה שמקבלים דרך הפה וזה עובד יופי. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה גם לך גם לבנך שהוא ממש ממש מקסים ומדהים ! גם את נשמעת אמא נהדרת.

התייעצות עם פסיכולוגית ילדיםתותי פרוטי

לדעתי נשמע ממך שאת פועלת בכל הדרכים הנכונות ומבינה מאוד למצב ולליבו של הילד. ולכן אני חושבת שאם למרות זאת, אין עדיין שינוי או התקדמות, כדאי להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכולוגית ילדים. (לעיתים אפשר לעשות זאת גם דרך הפסיכולוגית של הגן). אפילו פגישה אחת או שתיים. הבנתי שבכל מקרה בגיל הזה ההורים מטפלים (הפסיכולוגית נפגשת עם ההורים ולא עם הילד). אלא שההורים מקבלים הדרכה מהפסיכולוגית כיצד לפעול. לפעמים יש לה רעיונות מקוריים שלא חשבנו עליהם איך לעזור לילד. אני ממש ממליצה לך כי זה יכול לעשות ממש פלאים . (דרך אגב, אני לא פסיכולוגית אבל ישלי גם איזו בעיה עם הבת שלי בת 3 שמאוד מאוד ביישנית ואני גם בדרך להתייעצות..). חבל לגרום לילד כזו עוגמת נפש הוא בטח מאוד מתוסכל מהמצב. אם היה רק הענין של להפסיד בכבוד, זה קשה להרבה ילדים, אבל זה שהוא מונע מעצמו פעילויות שהוא אוהב, זה כבר מעיד שיש בעיה יותר עמוקה שמצריכה טיפול. זוהי דעתי בכל אופן בהצלחה ממש!!

פסיכולוגיהאלישבע

CBTאלישבע

אני בדיוק התחלתי ללמוד הוראה ואחד השיעורים זה פסיכולוגית CBT(לא טיפול בשורש הבעיה אלא טיפול מעכשיו והלאה..) שזה יכול להיות 2-3 פגישות ולדעתי כך תטפלי בבעיה שלך וכף זה גם יעבור אוטומטית לבן שלך...בהצלחה

אולי...אור היום

אולי תנסי להראות לילד שלך מקומות שבהם את לא מושלמת, מול אחרים (חברות שלך, כך שתהיה הקבלה טובה), ותראי לו איך את מקבלת את המקומות האלו בשמחה, באהבה, ברוגע. אם זה עוזר- לחזור על זה שוב ושוב, שהוא יטמיע בתוכו את ההרגשה שמותר לטעות ולהיות מובך, והכל בסדר. העולם לא נהרס מזה

וגם בהתהוות כתבה עצות טובות

והבן שלך מקסים (: (והוא עוד לא בן חמש, נכון? הבכורה שלי חגגה חמש אתמול והוא קצת יותר קטן ממנה, אאל"ט).

סתם משהו שעלה לי..אמא_מאושרת

אולי נגיד בבית, כשהוא מרגיש בנוח.. לשחק איזשהו משחק או לתת לו לעשות איזשהיא התעמלות כמו שהוא עושה,

אבל דווקא מי שמפסיד במשחק מקבל מחיאות כפיים ותשואות, כדי להראות שזה בסדר? או דווקא כשהוא לא מצליח או נופל- לקבל מחיאות כפיים?

ואז להמשיך ככה בחוג- אם הוא יסכים להשתתף- דווקא כשהוא לא מצליח לתת את המחיאות כפיים?

נשמע ילד מתוק.. הלוואי ויצליח לשחרר את הדבר הזה..

אגב, הייתי מנסה אולי משהו ברפואה אלטרנטיבית- דיקור סיני או אולי הומיאופתיה.. אני לא מבינה בזה יותר מדי אבל יש לזה היום תמיכה של קופות החולים. את מגיעה לרופא שמייעץ מה יכול לעזור מבין הטיפולים השונים..

לדעתי שווה לנסות, אולי זה יוכל לפתוח לו איזה דלת..

בהצלחה!

מציעה מאד לטפל במוח אחד.אנונימי (2)

בתור אחת פרפקציוניסטית שהיום מטופלת במוח אחד. זה מאד עוזר..

שווה לנסות!

לא שיש לי ניסיון אבל..בן של מלך

ב"ה

ראיתי את השרשור הזה הראשי אז קפצתי לראות

יש את הסרטון של ריצרד לבוי - כשהאסימונים נגמרים,

מומלץ בחום!!

קודם כל: יישר כח על ההבנה לנפש הילד! זו משימה מורכבת ואישיתאנונימי (4)

בתור גננת מתחילה, נשמע לי הכי טוב, לשאול חברה פסיכולוגית, עם תיאור המקרה "האם לדעתך יש פה בעיה חריגה?". היא תוכל לענות תשובה חברית ומהירה.

את יכולה לבקש מהגננת להתייעץ לגביו עם פסיכולוגית הגן. (יש מקצוע כזה. בדר"כ למספר מכובד של גנים ממנים פסיכולוגית אחת. עוד לא פגשתי אותן. אני לא בטוחה מה נכלל בתחום העבודה שלהן. נשמע שהמקרה הזה יכול להכלל בכך. אם כי היא, כפי הידוע לי, לא מעניקה שיעורים מקדמים לילדי הגן. יותר עוסקת באיבחון ראשוני, לבקשת הגננת. שמעתי על מקרים שונים מזה שמופנים לפסיכולוגית הגן. יכול להיות שכאבחון ראשוני של לא/בעיה, מומלץ לבקש ממנה לצפות).

אולי תשלחי אותו לחוג ספורט עם מישהו אחרשירק

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך