עבר עריכה על ידי נריה3 בתאריך י"ט בחשון תשע"ו 00:17
עבר עריכה על ידי נריה3 בתאריך י"ט בחשון תשע"ו 00:16
העלו פה הרבה שאלות שלא חשבתי עליהן, אז לגבי זה:
האם אני מוכן לעול של אישה וילדים (כי זה דבר קיים):
מוכן לעול-אין לי שמצ, אני מניח שגודלים לתפקיד אם יש צורך, אך יכול להיות שיש לי את זה (אין לי אישה וילדים, אז איך אני יכול לדעת =)
האם יש לי סובלנות לתת לפעמים מבלי לקבל דבר בתמורה?
סובלנות לתת - tricky one. לפעמים אני נותן המון בבית, אבל גם מקבל. מצד שני לפעמים אין לי ממש כוח לתת, אבל זה חלק מהעניין הזוגיות,לא? שמשלימים אחד את השני?
האם אני מבין שנישואים דורשים עמול?
לגבי העמל(דומה לראשונה מבחינתי) - אני מבין שיש עמל אבל, שוב, לא הייתי במערכת יחסים יותר מידי (התלבט האם לצאת (דה?! שם שם) =) אז אני לא 100% סגור על מה זה אומר.
הצעה להתיעץ עם רבני בישיבה (שיעור ב'),והורים:
יעוץ עם רמי"ם - בגדול בישיבה שלי ההמלצה הכללית היא אחרי צבא להתחיל לצאת, באמירה שהצבא משנה את האדם לטובה ( שזו גם סיבה לא לצאת קודם)
חחח הנושא עלה בבית, ואבא שלי הפטיר "בגיל 17 הייתה מוכן לחתונה"-זה בקשר ליעוץ עם הורים =)))))))))))))סנטר)
אבל על שאלות אחרות - כמו למה לצאת, מה בוער, האם אני מסוגל להכיל דעות שונות משלי, האם יש לי איזה מקום גרעין ברזל השקפתי, כמה אחראי אני...
כדאי להקים בית בישראל.
כי אדם לבד לא שלם, וככל שאחיה יותר ככה אתרגל לזה. עכשיו אני לא מוצא בזה הרבה חיסרון-שופך ת'לב לפני ה' כשאני חש צורך ומלבד זה? אהפוך להיות יותר עצמאי ואולי 'יבער' לי כי אני אהיה "האחד שלא 'בער' לו".
הכלת דעות? לאיודע, לא מבין למה אנשים מתעקשים לטעות, אני משתדל להקשיב לשני ולהתנהג בהתאם למסקנהת הצודק/לא צודק בלי קשר לזה יש לי צד להחזיק בו בדיון,מצליח בחלק נכבד מהפעמים אף לבצע זאת.
אם משהוא לא אוהב אבטיח, לגיטימי, אבל (כבר שמעתי אמירה מסוימת על תמימותי) יש שחור ולבן בהרב דברים, וכל השאר אפור, שזה גוונים של שחור ולבן.
אז אני מקבל דעות שונות, רק שיהיו דעות (מבוססות על הרגש זה גם נחשב דעה לענד). וזה יהיה עניין שבו קיום דעות שונות הוא לגיטימי. שיש על מה לדבר (אבל בחיוך עם סמיילי כזה ).
גרעין ברזל השקפתי, יציבות, מקצוע שאני מעוניין לעסוק בו-כן,כן ולא, לא, אולי?.
יש לי גרעין השקפתי מסוים, אבל הוא לא מבורר עד הסוף, ואני לא מבצע את כל הנגזר ממנו. ואני מדבר גם על דברים פרקטיים, לא אידיאלים נשגבים.
יציבות-אני די ריגשי לפעמים, ככה שקשה משהוא להשיג יציבות, ואני מאלו שאוהבים להתחיל דברים.
עיסוק שאני מעוניין לעבוד בו- השמצ רחוק ממני וההלאה כמטחווי קשת.
אחריות-יש עוד מה להתקדם בדבר
וכן, ואיפה אני מבחינת תפיסה ריאלית של קשיים ומציאת פתרונות...
קיצר-מסובך, אבל אם להיות אמיתי עם עצמי (עיקרון שלא מבוצע 100% )
אני חוששב שאני נותן תשובות חזקות לצד אחד, הצד שאני נוטה אליו.
אבל אני לא סגור.
הנה התשובה מישי1! חה! אני גם שמנדיק פה ושם!!!