חצאיתאנ"ש

שלום!

אני קצת חדש...

אז ככה, אני יוצא עם מישהי וב"ה זה הולך טוב ומרגיש לי טוב בקשר (כבר 5 פגישות!) אבל יש משהו אחד שמפריע לי- החצאית.

תמיד דמיינתי את אשתי עם חצאית מטאטא, הכי ארוכה שיש, אבל המדוייטת מסתובבת עם חצאית רגילה (עד לברך) וזה מפריע לי.

ברור לי שאסור לפסול מישהי על דבר כזה וזה חיצוני והעיקר זה אם היא צנועה בפנים, אבל זה עדיין מפריע לי.

מה אני יכול לעשות?

לשאול אותה על זה? (אני יודע שהיא שונאת שמודדים את החצאית והיא ממש לא אוהבת חצאיות ארוכות..)

לרמוז בעדינות?

ברור לי שהרבה דמיונות שהיו לי על אשתי זה סתם פנטזיות, אבל איך אני משתחרר (אולי אני צודק?) ממחשבה על החצאית?

תודה רבה!

בשורות טובות!

לדעתי (ושמעתי עוד שסוברים ככה)פאי פקאן

אם מפריע לך ואתה גם מרגיש שהיא תסכים לשמוע ואולי אפילו להשתנות, אפשר לומר בעדינות שאתה מעדיף חצאית יותר ארוכה וכדו'. ותשמע מה היא אומרת על זה.

לפעמים מדובר בהרגל מסויים ו/או חוסר ידע וכו'.

שמעתי סיפור שבחור אמר משהו כזה וכבר בפגישה שאחרי הבחורה הגיעה יותר צנוע.

בהצלחה.

אצלי זה היה ככה לא רק בחצאיתbinbin
כשיצאתי עם בעלי , אחרי תקופה הוא דיבר איתי לא בתקיפות, לא בכעס בצורה הכי יפה שיש על הלבוש שלי- ופשוט החלפתי את כל הארון, אם היא מבית דתי ומתכוונת לחיות באורח חיים דתי היא תבין שזה הכי טבעי והגיוני..ובאמת עכשיו אני מבינה שזה היה הרגל וחוסר ידע..
בכלל לא ברור שתקבל..אנונימית1111

נשמע שכבר שדיברתם על זה..איך אתה יודע מה דעתה על חצאיןת ארוכות?
אם כן, נשאר לך לקבל החלטה אם לקבל ןלהשלים או לא..
מה הכי טבעי והגיוני בזה??לולי הקטנה
מי שהולכת עם חצאית עד הברך,היא לא מנהלת אורח חיים דתי?
נו באמת! צאו מהסרט הזה שלכם שבחורה שהולכת עם חצאיות מטאטא מנהלת אורח חיים דתי יותר ממי שהולכת עם חצאית עד הברך.

מישהו אמר דבר כזה?פאי פקאן
כןלולי הקטנה
זאת שהגבתי לה..
את טועה.יזהר

גם אם זה לא עיקר הדין (וזה בכלל לא פשוט שזה כך), ברור שזה יותר מהודר, יותר מידת חסידות וממילא "דתי יותר".

שוב,לדעתך..לולי הקטנה
אבל בתכלס,זה ממש לא אומר שום וכלום!
בתכל'ס, את לא מכירה את הסוגיה ומדברת באוויר.יזהר

לא,כי אתה מכיר אותי היטב,נכון?לולי הקטנה
ויודע בדיוק מימאני ומה אני..
למה אני צריך להכיר אותך כדי לזהות שאת מדברת באוויר?יזהר

אני חוזר שוב: יש כאן סוגיא ה-ל-כ-ת-י-ת שנידונה בפוסקים. אם יש לך משהו לחדש בנושא, את מוזמנת. אם לא - צאי ולמדי. את יכולה להתחיל עם הקובץ שקישרתי אליו למטה.

אני לא צריכה להסתכל בקובץלולי הקטנה
כדי להשמיע את דעתי.
אבל עזוב,תן לפותח השרשור את ההחלטה שנוגעת לעניינו,אם לקרוא את הודעותיי אם לאו.
לדעתי מותר להדליק את האור בשבתיזהר

מה הקשר לדעות?

להשמיע דעות בנושאים הלכתיים, בלי להכיר את הסוגיות ואת המקורות - זה בדיוק דיבור באוויר.

הדיון כאן הוא מעבר לעניין הנקודתי של פותח השרשור.

טוב,הבנתי אותךלולי הקטנה
אם אתה רוצה לרדת לכזאת רמה,
אתה מוזמן לעשות זאת לבד.
לא משתפת פעולה עם שטותניקים.
שמחתי לעזור.
לרדת לאיזו רמה?יזהר

סליחה שאמרתי לך את האמת בפנים בצורה בוטה. חשבתי שזה יועיל ומסתבר שטעיתי. אני מקווה שבכל זאת תחשבי על הדברים ותעדכני את התפיסה שלך ביחס להלכה.

אתה מסוג האנשים שמקצין דבריםיואב גל
ומוציא דברים מהקשרם כך זה נראה...
אני פחות או יותר מסכים עם לולי
אני נוטה לסטות מנושא הדיון המקורייזהר

ולהתמקד בהודעה אליה אני מגיב. מודה באשמה, אם כי אני לא בטוח שזה טעות בהכרח. בד"כ כשאני שם לב שזה קרה אני מבהיר שדבריי מוסבים על הודעה מסויימת ולא על נושא השרשור המקורי.

אם לזה התכוונת - אז מצויין. ואם התכוונת שהוצאתי את דבריה של לולי הקטנה מהקשרם, לא ברור לי למה אתה מתכוון ואשמח שתסביר לי. היא אמרה אמירה כללית והחלטית על כך שאורך החצאית לא מצביע על ניהול אורח חיים דתי יותר, והעמדתי אותו על טעותה על סמך מקורות. שים לב שלא דיברנו על יראת שמיים, אמונה או שאר דברים שבלב, אלא אורח חיים דתי, שהוא משהו חיצוני יחסית וניתן לצפייה והגדרה.

אתה יכול לנסות לדבר איתה על זה,הלוי
אבל על סמך מה שכתבת נראה שאתה כבר יודע מה התשובה שלה. אם היא לא מסכימה להאריך את החצאית, אז קבל אותה איך שהיא או שתמשיך הלאה, אל תנסה לשנות אותה.
מוטב שלא תגיד כלוםשפיפול

זה יכול אחר כך להזקף לחובתך.

נראה לי שאולי לומר לא באופן ישיר עליהרות כ1

לומר שזה דבר שחשוב לך אבל לא היית פוסל על זה

ואם בעה"י וזה ימשיך להיות רציני עם הזמן זה יבוא לה

אם זה לא קריטי לך 

לא..אבי אבי
אחרי 5 פגישות היא לא אמורה להיות מוכנה להשתנות בשבילך, תן לעצמכם את הזמן להתרגל אחד לשניה ובהמשך היא תהיה יותר פתוחה לשינויים.. בהצלחה!!(:
שתי השאלות המרכזיות הןmatan

כמה זה חשוב לך

מאיפה זה נובע אצלה

מומלץ לפתוח את הנושא כנושא לשיחה, צניעות, לבוש וכו' - קודם כל זה נושא מעניין שיעזור לך להכיר יותר את העולם

שלה, לראות משהו שהוא מעבר לעולם שלך, משהו שאתה לא יכול להתחבר אליו באופן אוטומטי, וזה גם יפתח בינכם

את השאלה- לאיפה אני הולך עם זה. מה הכיוון שלי. גם תכירו יותר טוב, גם תוכלו לשתף אחד את השני במשמעות של

הדבר בעיניכם- כמה זה חשוב או לא חשוב, מה זה גורם לכם להרגיש וכו'

והכי חשוב- תוכל לדעת מה הכיוון שלה בנושא הזה.

חשוב במהלך הדיון להיות פתוח ומכיל לרגשות שלה, זה נושא רגיש ופגיע אצל בנות רבות, לא לבקר או לשפוט ולא לדבר

עליה באופן ישיר.

בכל מקרה- גם אם היא תאמר לך, שהיא מאוד רוצה להתחזק בזה וזה פשוט קשה לה, אתה מתייחס אליה כאילו היא לא

הולכת להשתנות. זה מה שיש וזה מה שאתה מקבל, השאלה היא שאלה לעצמך- האם אתה מוכן לחיות ככה?

האם אתה מוכן שזאת תהיה אשתך?

אם אתה יכול לראות את אשתך ככזאת, מצויין -הרווחת מישהי שטוב לך איתה, שטוב לה איתך. אם יום אחד היא תשתנה, בין אם זה בגלל ההשפעה שלך ובין אם לא, זה רק ישמח אותך, אבל זו לא דרישה שלך.

אם לא- אתה יכול להסביר את זה, "לי מאוד חשוב צניעות כזו וכזו", ולתת לה להחליט מה היא רוצה. רוב הסיכויים שאם

תתנה את המשך מערכת היחסים בצניעות היא לא תרצה להמשיך במערכת זוגית כזו.

מכיוון שאתם בקשר מאוד התחלתי - כאן מגיעה השאלה של מאיפה זה נובע אצלה-

אם אתה מוכן להמשיך לצאת-

אם יש לה אנטי נגד זה, ונגד המחשבה שאורך החצאית חשוב- זה מה שיש ועם זה תחיה. לא רלוונטי לחכות לדבר

על זה בהמשך.

אם יש לה רצון להשתפר(למדת את זה מהדיון) אז אתה יכול לספר לה כמה חשוב לך צניעות ואורך של חצאית, בלי

לבקר אותה, ולהמשיך לצאת, כשתגיע למקום יותר רציני ובשל- אתם יכולים לנסות להגיע לפשרה, איך חיים עם השוני

ביכולת\חשיבות.

אם לא- אז תוותר.

\/ \/ \/מנחם חפץ

רק הייתי מוסיף שתשוחח על כך עם הרב שלך מהישיבה או הרב של המשפחה כדי לשמוע את חוות דעתו. יש בכך תועלת מכמה היבטים.

הערכה שלי שאם תנקוט בגישה שמתן הציע, לא רק שתבין מיד שאין לך ממה לחשוש בשיחה, אלא זה יהיה אחד הרגעים המכוננים שלך בשידוך הזה. יצא מכך לשניכם הרבה תועלת במיידי ובטווח הרחוק.

בהצלחה ובשורות טובות

מהפגישה הראשונה היא הולכת ככהלולי הקטנה
ועכשיו אתה נזכר שזה מפריע לך??
תעשה טובה,שים דגש על הדברים הבאמת חשובים ולא על שטויות.
חצאים מטאטא לא מעידה כהוא זהמעל רמה דתית.
הגיע הזמן שאנשים יתחילו להתאפס על עצמם קצת.
אם דבר כזה באמת חשוב לך,היית צריך לברר זאת מראש כמו שאר התנאים שחשובים לך בבת זוג לעתיד.
בלי עצבים...געוואלד

מסתבר שזה כן חשוב לו, אם הוא שואל על זה כאן.

ומסתבר שזה לא חשוב לו עד כדי לפסול על זה בבירורים.

וכן, ראוי יותר ללכת עם חצאית ארוכה. זה שאין בכך חובה (לדעתך, שיש לה כמובן על מי לסמוך) - לא אומר שזה לא ראוי יותר. זה כן מדד לדברים מסוימים.

יש פה אדם שביקש עזרה. אם את לא רוצה לעזור - לא צריך! אבל לא צריך לפסול את התחושות שלו בגלל שאת לא מסכימה איתן.

בנחת... חיוך

עוזרת לו בלאפס אותו קצתלולי הקטנה
שיוווו...תנוחו קצת!
מי קובע מה ראוי ואיזה אורך חצאית מעיד על מה??
אף אחד לא קובע כלום.געוואלד

כל אחד והרצונות שלו... הוא לא קבע, הוא אמר מה הוא רוצה.

אני בטוח שאם היית פורסת בפנינו את כל הציפיות שלך מבעלך שיחיה הן לא היו מוסכמות על כולם, ואפילו היו ממש טיפשיות לדעת אנשים מסוימים.

את לא מאפסת אותו אלא רק מרחיקה אותו מההודעות שלך...

תן לפותח השרשור להחליטלולי הקטנה
זה הוא שאל ועניתי לו..
הוא לא אומר שזה מעיד על משהו רק שיותר מוצא חן בעיניו שזהלשם שבו ואחלמה

ארוך. 

זה לגיטימי להעדיף סגנון לבוש מסויים

כמו שזקן לא מעיד על אדם שהוא יותר דוס ויש שיעדיפו בכל זאת זקן

כי זה מראה דוסי,

הוא אוהב את הלוק הדוסי או הסופר דוסי, הגיוני מאוד. 

מי קובע מה ראוי? פוסקי ההלכה.יזהר

כל עוד זה בגדר ההלכה,חצאית עד הברךלולי הקטנה
אז הכל בגדר ההלכה ונכון הלכתית.
ולא!!בחורה שהולכת עם חצאית שמטאטא רחובות,זה ממש לא אומר כלום על רמה דתית.
תצאו מזה!!
זה לא נכון.יזהר

לפי הגמרא וכל הפוסקים צריך לכסות את השוק. יש הבנה מוטעית בדעת המשנה ברורה, כאילו הוא טוען שהשוק שהחלק העליון, שזו סברא שנפרכת מהמון גמרות ופסקי ראשונים.

ראי דיון באריכות על העניין:

http://www.keter-malchut.co.il/BigdeyTifartech.html

בתלמוד נאמר (ברכות כד, א): "שוק באשה ערווה"על הדרך

שימי לב לולי הקטנה, למרות שאני בת ואני הולכת עם חצאית עד הברך בגלל שלדעתי זה יותר יפה, הייתי מעדיפה והייתי שמחה לו היה לי האומץ, היכולת והרצון ללכת עם חצאית ארוכה, למה? כי זו ההלכה, אז בינתיים זה קשה לי לקיים את אותה הלכה אך מקווה שבהמשך יהיה קל יותר.

אז על פי ההלכה "שוק באישה ערווה"-הווי אומר שאסור לראות את השוק של האישה, ועם מעט ידע באנטומיה אני יכולה לומר לך ששוק זה החלק שבין הברך לקרסול. אז אמנם יש מחלוקת בין הפוסקים האם צריך לכסות את החלק הזה רק בגרביים או שיש צורך גם בכיסוי של חצאית, אך המהדרין ילכו עם הפוסקים הקובעים כי יש צורך לכסות את החלק הזה בחצאית. ועל כן, אין כאן רק עניין של מפריע אלא יש כאן גם עניין של הלכה ואפילו שרוב הבנות לא מקיימות את ההלכה הזו היא עדיין קיימת ואשריה של מי שהולכת על פיה ואשריו של מי ששואף לאישה כזו. אז בבקשה ממך גם אם לדעתך זו שטות להתייחס לעניין "הפעוט" הזה, עדיין אין זה אומר כי זו שטות ואין זה אומר כי זה שולי וזניח. וגם אם לדעתך אין להתייחס לנושא הזה בעת בחירת בת זוג לחיים זו דעתך בלבד, וזכותו של כל אחד לשים דגש על הדברים שחשובים לו.

ובחזרה לפותח השירשור, לא חושבת שכדאי לך להעיר לה על כך עכשיו שעדיין הקשר עדין ולא יציב, אלא רק בשלבים מתקדמים יותר כי יש חשש שהיא תפגע.

בהצלחה!!!

עשיתם סלט מטבוחה ממה שהתכוונתי לומרלולי הקטנה
והוא,רק דבר אחד ויחיד!
שמי שהולכת עם חצאית עד הברך,אין זה אומר שהיא פחות דוסית בהוויתה ממי שהולכת עם חצאית מטאטא.
למרות שלכולם נראה שכן.
מסכימה שמדבריךג'נדס
ניתן להבין שזה מה שרצית לומר. אבל אי אפשר להתעלם שגם יש תחושה של תקיפה מצידך כלפי מי שמעדיף לבוש ארוך יותר.

כל אדם, ומה שנראה לו שמתאים לו. תקף לגביך ותקף לפותח השרשור ותקף למדוייטת שלו.

הרבה מהכותבים באתר הזה הם באים ממקום של השקפה, מחשבה לכיוון המהדר יותר. לא פוסלים את דעתו של המשנה ברורה, אך בהחלט מעדיפים כיוון מסוים.

זה לא מחייב אותך. מה שמחייב כל אדם זה מה שעולה לו בחשבון הנפש שלו עם עצמו...
שוב,לא התעלמתילולי הקטנה
רק רציתי לאזן פה את הלך המחשבה של הכותבים.
בהחלט כל אחד ומה שנראה לו.
רק אין צורך לפסול,לא לכאן ולא לכאן.
העניין הואג'נדס
שהיה קצת נשמע ששללת בעצמך את עניין החצאית הארוכה..
אבל אין מה לחפור.
לראותammyy admin

ניק בשם לולי הקטנה תוקפת. 

זה פשוט אירוניה במיטבה. 

(: 

אל תבקש ממנה שום דבריפה זה לא סיבה

היא לא חייבת לך כלום כל עוד לא התחתנתם... (גם אח"כ זו שאלה איך ומה עושים)

תספר לה מה אתה אוהב בלי קשר אליה ואם היא תרצה היא תחליף ואם לא, תחשוב כמה זה קריטי לך באמת...

(אני שמה חצאיות אמצע ואם בחיר ליבי יאמר לי שהוא מעדיף ארוך, ברור שאבוא לקראתו, אבל זה רק כי הוא יהיה בחיר ליבי וכנראה שהוא ידע להגיד לי את זה נכון בלי לחשוב שאני חייבת לו משהו...)

ודאי שהיא חייבת לויזהר

בהחלט לא הרבה, ולא מחויבות עמוקה כמו זוג נשוי, אבל בהחלט יש מחוייבות מסויימת החל מההסכמה להיפגש (אותה מחוייבות שמחייבת את הבחור לא להתעכב עם השיחה הראשונה), והיא הולכת ועולה ככל שמתקדמים בפגישות, עד שבשלב מסויים, לפי התחושה של השטח, הגיוני שרמת המחוייבות מספקת כדי שהוא יבקש ממנו דבר כזה. יכול להיות גם שלא, וזה תלוי עד כמה הדבר הוא בנפשה, ולכן כדי להימנע מפיצוצים, צריך לנסות לגשש קודם.

לא חושבת שיש להשוותיפה זה לא סיבה

מחויובות בקשר בין מחויבות אישית כלפיו...

מה שקשור לקשר בנינו זה דבר אחד, מה שקשור אליו או אלי בשבילו זה דבר אחר.

כל עוד אני לא שלו, אני לא חייבת לו כלום. הוא יכול להחליט אם הוא רוצה אותי כמו שאני, ואם לא, שיחזלש.

אחרי שהוא כבר החליט שהוא רוצה אותי ככה, אני מוכנה לשמוע מה הוא אוהב ולנסות לבוא לקראתו,

לא כי אני חייבת לו, אלא כי אני רוצה ואוהבת אותו.

וכנ"ל אני... אני לא אוהבת אותו על סמך זה שהוא יעשה דייאטה וירזה קצת. אני אוהבת אותו כמו שהוא שמן, אם הוא רוצה שירזה אני אוהב אותו גם ככה... (אני יכולה להגיד לו שאני יותר נמשכת למישהו סביר... והוא יעשה עם זה מה שהוא רוצה)

בכל אופן, אם הקשר תלוי בחצאית או במשקל, זה עוד לא קשר. (יש קשרים כאלה גם אחרי חתונה... שלצערנו הם לא קשר)

את צודקת בעניין ההבדל בין מחוייבות אישית למחוייבות לקשריזהר

ולכן ברור שהיא לא חייבת לו כלום בעניין הזה ברמת של חובה גמורה. מה שהתכוונתי זה שיתכן שיש מספיק רמת מחוייבות כדי שיהיה שייך לבקש.

ולגבי ה"לא קשר" - את קצת מגזימה. יש מציאות שיש משהו שמפריע אצל השני, ועובדים על זה, מדברים על זה, לפעמים צריך ללכת לייעוץ זוגי כדי לפתור אותו. לפעמים נוצר משהו כזה גם תוך כדי חיי הנישואין. בין "אני אוהבת אותו כמו שהוא" לתלות גמורה של הקשר בעניין הזה יש הרבה באמצע.

אולי לא דייקתי בלשונייפה זה לא סיבה

לצערי אין לי הגדרה אחרת כרגע.

זה אומנם קשר, כל יחס בין-אישי הוא קשר.

אבל אני חושבת שכקשר בנוי על "תשתני/נה בשבילי" זה בסיס רע לקשר.

זו מערכת יחסים של חובות, משהו חיצוני שתלוי על בלימה ברוב המקרים כשזה לא נעשה מרצונו הטוב והחופשי של ה"משתנה".

יש בזה גם בחינה של כפיה...

אף אחד לא חייב לקבל מישהו כמו שהוא, אבל לדעתי לשם אנחנו צריכים לשאוף אחרי שבחרנו.

(לפני כן אפשר להמשיך לחפש ולבחור את הדבר האופטימלי בעינך).

בכלל מה זו אהבה? זו קבלה ללא תנאי. אפשר ללמוד את זה מהבחינות השונות של הקשר שבין כנסת ישראל לקב"ה.

אין לי זמן להאריך...

להתרחק ככל היותר מ"בטל הדבר בטלה האהבה"... לכן אם אני אוהב אותה רק עם חצאיות ארוכות, אני לא באמת אוהב אותה.

אבל אם אני אוהב אותה ב"מ, ותוספת החצאית הארוכה תסב לי אושר, זה משהו לגיטימי וטבעי וחיובי בהחלט.

אם אני אוהב את עמ"י בכ"מ, למרות כל החטאים וכו'... זו אהבת אמת.

אדם אוהב את אשתו, ואוהב גם את ה'. מה עושים כשהם מתנגשים?יזהראחרונה

יש מציאויות קיצוניות ונדירות שהסתירה בין השניים עולה לכדי "ערוות דבר", ומה שנכון הוא להתגרש. לא כי הוא לא אוהב אותה אלא כי הוא יותר אוהב את הקב"ה, וזה מה שנדרש ממנו.

במציאות רגילה זה לא מגיעה לידי כך, ואני מסכים עם דברייך.

שתף אותה..נפשי חמדה
יצאתי עם מישהו, במשך הזמן הוא שיתף אותי שתמיד רצה בחורה עם חצאית ארוכה.
מיום למחרת, ועד היום, אני רק עם ארוך ב"ה.
אנחנו כבר לא ביחד. אבל ההחלטה עשתה לי רק טוב.
שתף אותה כשתרגיש שזה מתאים ..
למה זה עשה לך טוב? סתם מעניין יפה זה לא סיבה

אני בכוונה התחלתי ללכת עם חצאיות יותר קצרות ברגע ששמעתי שיש כאלה שלא יודעים את ההלכה... ככה יש לי יותר הזדמנויות לתקן אנשים שלפי המ"ב מותר ושיש לי על מי לסמוך...

כשימאס לי מהאג'נדה, אחזור לארוך בלבד... (או כשיבוא מישהו עם עדיפות...) עד אז אני חוגגת

..נפשי חמדה
למה זה עשה לי טוב?
לא ניתן להסביר במילים.חח
פשוט מרגישה יותר נכון ויותר שלימה.
וגם בגלל שאני מבינה מאיפה הרצון הזה נבע אצלו, והתחברתי אליו.
יפה...ד.

מדהים,ammyy admin

מזכירה לי משהי שהתחילה ללבוש צנוע, 

נתתי לה מילה טובה מתי שהיה לה קשה. 

וב"ה עד היום הולכת בצניעות. 

כל פעם שאני רואה אותה אני מלא מסיפוק תודה ה'... 

(: 

התכוונת אלי?נפשי חמדה
כבר שנים אני הולכת צנוע. גם לפני העניין איתו כשהתחלתי ללכת רק עם חצאיות ארוכות, השתדלתי תמיד ללכת עם חצאיות שעברו את הברך.
ואני חושבת שגברים לעולם לא יוכלו להבין את הנושא הזה אצל נשים..
חכה קצת..אוהבת_גשם
גמני חדשה בתגובות קוראת מכורה כבר הרבה זמן

לדעתי אתם ממש רק בתחילת הקשר, הייתי מחכה מעט ולא מעלה כזו דרישה בדייטים ראשונים, בפרט אם אתה חושב שזה נובע מפנטזיה...
וכמו שאחרים הציעו כאן, אפשר להעלות את נושא הלבוש והצניעות בתור סתם שיחה, תראה לאן הרוח נושבת.
גם לדעתי אורך החצאית בגבולות הצניעות כמובן, אינו מעיד על רמה דתית.

המון בהצלחה, ב"ה שאתה נהנה
שאלת החצאיתפרפר סגול

על פי ההלכה חצאית אמורה לכסות את הברכים בכל מצב, 

אם זה כך, מה טוב.

אם היא הולכת בפחות מכך

זה אולי סימן שגיע לך משהו טוב יותר

אם חצאית ארוכה ארוכה עד הנעליים...

חיצוניות היא סימן לפנימיות, אחרת כולנו היינו לבושים בתלבושת אחידה

צאammyy admin

עם חוזרות בתשובה הם חולות על חצאיות מטאטא..

תודה צדיקים וצדיקות!!!אנ"ש

וווואי, בחיים לא דמיינתי שאני אפתח שרשור שיגרוף כ"כ הרבה תגובות..

ממש תודה לכל המגיבים! נתתם לי מלא חומר למחשבה.

אני רק חייב לומר כמה מילים,

לולי הקטנה, ואני מצטט: "שמי שהולכת עם חצאית עד הברך,אין זה אומר שהיא פחות דוסית בהוויתה ממי שהולכת עם חצאית מטאטא. למרות שלכולם נראה שכן", את הכי כיוונת למה שהגברת חושבת. ואני נוטה מאוד להסכים איתך, כי זה תכל'ס חיצוני. ודוגמא לבנים- יוצא לי מדי פעם להחליף כיפות, פעם גדולה, פעם קטנה, פעם כיפת בנ"ע וכו'. אני עדיין נשארתי אני ללא קשר לכיפה שלבשתי באותה עת (למרות שלפעמים גם חיצוניות מעידה על משהו, ואני משתדל ללכת עם כיפה גדולה!). לכן שאלתי אליך ביותר, אם מישהו היה יוצא איתך ואת רואה שיש קשר ממש טוב, מה יקרה אם הוא ישאל אותך על הנושא? תנסי לתת לי עצה מהכיוון הזה. כמו שאמרתי לעיל שזה דמיונות ואני לא מאמין לפסול על משהו כזה (אני בכלל לא מחפש סיבות לפסול) הבעיה זה אצלי, שזה מפריע לי.

השאלה באמת יותר מיועדת לבנות, כי אנחנו (הבנים) לא נבין את הראש שלהן, וחשוב לי לראות מה דעתן כדי להבין קצת יותר טוב את הצד השני...

שוב תודה לכל המגיבים!

נ.ב. לא משנה מה, אסור לזלזל בדעה של אחר ולשלול אותה בצורה דורסנית. מותר ואף צריך להתנגד (אם דעתך כך) אבל אסור לפגוע.

הייתי אומרת לו כך,הכי בפשטות והכי באמיתות-לולי הקטנה
שככה הכי מתאים לי,הכי מוצא חן בעיניי...
וזה לא משנה את מי שאני ומה שאני מבחינה דתית.
איך שאני נוהגת ומתנהלת מבחינה דתית ישאר כך בין אם אלך עם חצאית מטאטא ובין אם אלך עם חצאית עד הברך.
כמו שאמרת-זה לא משנה את מי שאני.
כמו שכיפה לא משנה את מי שאתה.
ואם אתה רואה שבשאר הבחינות היא מוצאת חן בעינייך,וזה רק עניין החצאית,אז באמת חבל לפסול על כזה סעיף.

רק הצלחות!!!
הייתי אומרת לו כך,הכי בפשטות והכי באמיתות-לולי הקטנה
שככה הכי מתאים לי,הכי מוצא חן בעיניי...
וזה לא משנה את מי שאני ומה שאני מבחינה דתית.
איך שאני נוהגת ומתנהלת מבחינה דתית ישאר כך בין אם אלך עם חצאית מטאטא ובין אם אלך עם חצאית עד הברך.
כמו שאמרת-זה לא משנה את מי שאני.
כמו שכיפה לא משנה את מי שאתה.
ואם אתה רואה שבשאר הבחינות היא מוצאת חן בעינייך,וזה רק עניין החצאית,אז באמת חבל לפסול על כזה סעיף.

רק הצלחות!!!
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך