אשמח שתפתחו ותגיבואנונימי (פותח)

אני שונאת לקחת ריטלין!!!!!!! ממש שונאת!!!! זה עושה אותי אדישה ואני מרגישה שזה קצת מבדיל אותי מחברית שלי... 

ההורים שלי והמחנכת שלי ממש מחייבים אותי לקחת! אפילו פעם אחת היה יום שלא למדנו בו ולא רציתי לקחר אז המורה אמרה לי שאו שאני לוקחת או שאני עפה הביתה!!!!!!!!! מה לעשת?????

אוףאנונימי (3)

ניסית לדבר איתם?

אולי משהו חלופי?

ניסיתיאנונימי (פותח)

אבל הם לא מקשיבים. הם רק רוצים שאני אשב בשקט וילמד!

אוכ... בהצלחה ענקית!! לוסובלת אותם בשבילך...אנונימי (3)

באופן עקרוני,נפתלי הדג
אם זה מאמלל אותך כל כך, יש סיכוי טוב שהמינון לא מתאים. שווה לבדוק את זה.
^^^ תנסי לבדוק מינון וסוג אחר של כדורשטות

אתה צודקהדסי שושה
גם לי נתנו מינון גבוה מידי וזה עשה אותי דיכאונית ועייפה...
אבל בסופו של דבר הריטלין ממש עזר לי להתרכז בלימודים וגם הקפיץ לי את הציונים שהיו כמו מידות של נעליים,קבלתי תעודת בגרות מלאה וב''ה אני מרוצה מעצמי.
זה לא מבדיל מאף אחד,היום כל אדם שני לוקח ריטלין,אין מה להתבייש בזה זה המצאת המאה!
מבינה אותך מאדאנונימי (4)

גם לאחותי עשו את זה בבית ספר וזה ממש גבל בהתעללות. 

ממעט הנסיון האישי שיש לי עם ריטלין, יש הבדלים משמעותיים בין מינונים שונים וסוגים שונים, שווה לבדוק תחליפים.

בהצלחה רבה. 

באסה...זה באמת מציק...ילדה גי'נגי'ת

אין לי ממש הצעות אבל...ילדה גי'נגי'ת

אפשר אולי לקבוע לשבת ולדבר על העיניין נראלי שבסה"כ הם רוצות רק לטובתך. שיהיה לך טוב,שתצליחי

תחשבי על זה...אם זה לא יעזור אני ינסה לחשוב על רעיוןחיוךבהצלחה

יש תחליף בריא - אפשר להתיעץ איתיסוג'וק

מהצד של סטודנט בכיתה מקדמתאנונימי (5)
זה באמת לא נעים לראות תלמידים זומביים..
זה משתק.

ובנוסף היחס של הרבה מורים הורים זה הרטלין זה הקביים שלך, שבלעדיו אי אפשר!
חבל, באמת.

יש דרכים להתמודד.
אין כלים.

צריך לנסות להבין את הצד של המורה שלא מסוגל להתמודד עם זה. והיא מאוד רוצה, אבל זה כנראה לא ביכולת שלך.

בהצלחה!

אני מבין אותך.
יש כדורים טיבעיים כתחליף לרטלין. לרכוש אצל רופאה אלטרנטיביתאנונימי (6)

אז ככה:sami
תהיא חכמה יותר, 1) אם את מרגישה שהריטלין לא מתאים לך, תבקשי לשנות מינון ותבקשי ריטלין LA, ולא הרגיל , הוא עדין יותר ועם פחו תופעות לוואי, 2) וזה החשוב תשלפי מצלמה, או בסתר ותגידי למורה שלך שלא לקחת, החוק וגם חוזרי מנכל מ2008 כבר מדברים על כך שלמורה אסור להגיד לך לקחת ריטלין, איומים על העפה הביתה הן עילה לפיטורין או סנקציות כנגד המורה! 3) על סמך מה הוחלט לרשום לך ריטאלין?
אפשרות נוספתחבילת טישו
היא לנסות להיגמל מהכדורים, להתאמץ מאוד מאוד. לא קל אבל בהחלט אפשרי (אני מכירה כמה וכמה שהצליחו)

זה חייב להיות בצורה שאת מוכיחה את עצמך כי אחרת כמו שכתבת לא יאפשרו את זה בבית ספר.

זו משימה לא פשוטה, אבל להיות בן חורין זה נכס..
ממש חשובbattt
לדרוש מעקב של נוירולוג.
לפעמים המינון לא מתאים.
אבל נשמע שבמקרה שלך יתכן שצריך תרופה אחרת )לפי תגובת ההורים והמורים צריך תרופה כל שהי...) לפעמים במקום ריטלין נותנים תרופות שבדרך כלל משמשות לדברים אחרים ואז התוצאות טובות יותר וזו תופעה ידועה מאוד!!! הפלוס הגדול הוא שלפעמים שימוש של מספר חודשים בתרופה מסוג אחר מביא אותך למקום של שליטה עד כדי כך שלא תזדקקי בכלל לתרופות!!! שווה בדיקה אצל נוירולוג
כדור אחרeinshem

אל תאמיני לקשקושים הטבעיים, שום דבר לא עובד. 

תנסי קונצרטה, ואם עדיין לא טוב תנסי אדרל (Adderall) למרות שזה כדור יקר ולא בסל הבריאות.

אפשר גם לנסות להפחית במינון.

אל תקחיישראל שלי

אני שונאת שאומרים לי לקחת... 

אז מי שאומר לי אני אומרת לא שיקח הוא יראה כמה סבל יש בזה ואז יגיד לי לקחת!

את מקסימהיהלומים

את כל כך צודקת שאת לא רוצה להיות אדישה!! את בעצם לא מוותרת עלייך ועל החיים הנפלאים. נשמע מתוך הדברים שלך שמאוד קשה לך עם זה.. 

מצד שני נשמע שהאנשים שקרובים ואוהבים אותך חושבים שבלי זה זה לא אפשרי.. וגם נשמע שיש "דיבור" ביינכם על הדבר הזה.. 

אני רוצה להציע לך שתי הצעות:

1. לא לוותר על הרצון הטוב לעזור לעצמך ולדבר עם האנשים הקרובים לך- יש סוגים שונים של ריטלין שיש להם תופעות לוואי שונות ויכול להיות שזה ענין של התאמה.. כדאי מאוד מאוד להתייעץ עם ניורולוג ילדים או מבוגרים (לא יודעת בת כמה את..) ולספר לו איך את מרגישה אני יכולה להמליץ לך על אחת מדהימה.. 

2. להמשיך לדבר עם הורים, מורים, יועצת.. חשוב מאוד לעשות תהליך כזה יחד איתם!!

ואל תוותרי!!!

אני לא חושב שהמורה יכולה לומר דבר כזה..ד.

בפרט יום שלא לומדים בו.

אבל אפשר לנסות קצת שינוי. למשל, אם את לוקחת sr, להתייעץ עם נוירולוג עם לא עדיף la. יש כאלה שהsr עושה אותם ככה, יש כאלה שהשני לא טוב להם. צריך להגיד להורים שיש הבדלים, ולהתייעץ עם הרופא. כך גם לגבי המינון.  הריטלין במצב הראוי שלו, אמור להביא לשיפור הריכוז, ללא הרגשת "קיפאון" בהפסקות, עם החברות, וכד'.

דברי עם הרופא - ולנסות עד המצב האופטימלי.

הצלחה רבה.

מחזק את ידייך - ריטולין זה לא תרופה זה סם ממריץem
למערכת חינוך אין אפשרות לחייב ריטולין
עקרונית את יכולה לסרב גם להורים, אין בזה שום פגיעה בכיבוד אב ואם, לא חושב שילדה יכולה לעמוד בלחץ כזה.

הייתי רוצה לעזור אבל לא יודע איך. אולי למצוא איש מקצוע שידבר עם ההורים שלך? אולי שהם ינסו לקחת כדור בעצמם? אוכל לשלוח לך שלל לינקים על נזק ריטולין . 0525760085
יש לך פיתרון אחר שיגרום לך ללמוד?מחקר גרעינים

נעים להכיר!

מורה ביסודי.

בשישי האחרון קיימתי שיחה עם תלמיד ואמו בנושא.

הוא גם שונא!!!מאותן סיבות.

מה עושים? כשהוא לא שותה הוא מרביץ/מפריע, ממש הורס שיעורים לכל הכיתה.

מורות מקצועיות אומרות לי שכולם לומדים ורק הוא לא נותן להם ללמד.

מפוזר ושוכח דברים, מקלל.

הוא עצמו אומר שהוא לא יודע למה זה קורה לו שהוא לא רוצה להפריע אבל הוא נדחף לצעוק/לשיר לצאת בלי רשות.

כל החכמים שיודעים לומר אל תשתי ריטלין יודעים גם לתת פיתרון למורה שדואג לתלמיד שיוצא בלי רשות ומסתובב בחוץ ואני לא יכול לדעת מה יקרה לו????

אנחנו חיים במדינה שתקעו את כולם באותה כיתה ומצפים מכולם להיות כמעט אותו הדבר, דבר שאיננו הגיוני לגמרי, אני מאמין שיש תלמידים שהיה מתאים להם לא להגע לביה"ס ויתור לשחק בחוץ, אך זה המצב הנתון.

במצב העקום הנתון לא נמצא פיתרון אחר חוץ מהריטלין (ושלא יגידו לכם שתרופות צמחיות למינהן עוזרות...).

אני חושב שצריך לבדוק שאכן התלמיד זקוק לריטלין ולא שסתם תוקעים את זה לכל ילד שמפריע.

בהצלחה לך, תחזיקי מעמד, עוד מעט תסיימי תיכון ולא תזדקקי לזה.

גם אם אין פתרון, כזה נורא לוותר על הבגרות?em
אתה צודק שברמה עקרונית אפשר להציע הרבה פתרונות אבל ברמה מעשית אין פתרון
אבל א. חייבים לצמצם המלצות לריטלין רק למי שהורס שיעורים ומרביץ, בנות בדרך כלל לא.
ב. להציף את הבעיה כדי למצוא פתרונות ברמה של כל החברה שגם יטיבו לכל מערכת חינוך. לא ייתכן להרוס בריאות גופנית ונפשית של ילדים בגלל בעיות במערכת
כןנפתלי הדג
כזה נורא לוותר על הבגרות.
אפשר אחרתbindaued

תזונה בלא עמילנים וסוכר, ספורט יומיומי, ולנסות מדיטציה קצרה. הכדורים זו אופציה אחרונה. קודם כל, לנסות בלי כדורים, ובשעת הצורך, לצרוך המינימום האפשרי. את הסוכר היומי לקחת מפירות. לא ממתקים, לא דגנים מעובדים. לא לחם קנוי. אם יש צורך ללחם, שיהיה משיפון וכוסמין. אם דגני בוקר, מעט שיבולת שועל מלא עם פירות. בלי סוכר. לאכול בשר בהמה, קפוא, מיובא מדרוםאמריקה. עוף בלא אנטיביוטיקה, נקרא עוף טוב. לא לשתות משקאות ממותקים. רק מים או תה ירוק. לא חטיפים.

חומוס, טחינה, ירקות, מרוצים מאוד. לא לחשוב שאנו חייבים משהו לחברה, להורים או למורים ומנהלים של בית הספר. רק לעשות ולקיים כפי יכולתנו ורצוננו. בלי לחץ, בלי פורמאטים. לנסות לשמוח כמה שיותר. לקרוא בתנ"ך סיפורים מעניינים ולהאמין חזק שהשם אלוקים הוא טוב, ואין הרעות יורדות מלמעלה. הוא מקור הטוב ורוצה ואוהב רק טוב. מייחל לנו טוב. ואנחנו מנסים להדבק לטוב הזה ולקבל ממנו רוגע ושלווה, חמלה ויושר. מייחל לך בריאות ושמחת חיים. 

סליחה, אבל אתה מחרטטחוזרת

זה לא עוזר לכולם, וגם אם עוזר- לא כולם מסוגלים לזה (קח בחשבון שנערה רווקה זה אומר שזה מעיק מאוד על ההורים שלה/היא באולפנה עם פנימיה ולא יכולה) 

אני רואה שזו הודעה יחידה שלך ומשערת שלא אקבל תשובה...

יש כדור רטלין שגם לומדים איתו וגם מךתנהגים רגיל!תבדקי אווה''הכל לטובה''אחרונה

מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך