גמילה מהנקה בלילהשיר-שיר

ב"ה אני עדיין מניקה את בן השנה וחודשיים שלי 

זה ממש נחמד לי ולו אבל נראה לי שבלילה הוא קצת מגזים

לפעמים הוא קם פעמיים - שלוש אבל זה גם יכול להיות 4-5 פעמים

בגיל כזה הוא אמור לישון כל הלילה, לא?

אני מנסה לתת לו מים כדי שיבין שאין הנקה בלילה אבל הוא לא מסכים לשתות או לחזור לישון

ולא נרגע עד שאני מניקה ומרדימה אותו.

מיותר לציין שאני קמה עייפה ומשוועת לשנת לילה רצופה.

אני לא רוצה לגמול אותו לגמרי מהנקה אלא רק שיוריד קצת מינון בלילה...

האם למשהי כאן יש ניסיון במקרה דומה?

את בטוחה שהוא לא רעב?אנונימי (2)

אם הוא אוכל ארוחת ערב טוב ויונק לפי השינה אין סיבה שיזדקק להנקה בלילה, וגם אם כן -אז לאחת לא ל4-5.

את צריכה לבקש מבעלך שיקום אליו וירגיע אותו, עם מים, עם מוצץ או כל דבר אחר.

אחרי כמה פעמים כאלה הוא יתרגל.

לקחת את כל מה שאני אומרת בערבון מוגבלזקנת השבט

א. מגיל חצי שנה הילד אמור לישון לילה מלא . אין עם זה בעיה -ככה היה כתוב בספר

ב. נזכרת קצת מאוחר . מישהי ספרה בפורום אחר , שמה שהם עשו , זה שבגיל חצי שנה כל פעם שהעולל בכה , האבא ניגש והחזיק על הידיים . אחרי כמה ימים כאלו , הילד הבין שהוא לא יקבל את אמא והתחיל לישון לילה שלם . 

ג. מאחר והוא כבר גדול יחסית , אולי יש מקום להתייעץ עם יועצת שינה (זה סיפור יקר אם מזמינים הביתה ) או לשאול בפורומים על שינה . 

לי אישית נסיון לא משהו . יניקה לילית עד גיל מאוחר , שלא לפורום הזה . 

להכריח תינוק לצום לילה שלם בגיל חצי שנה זו ממש הרעבהאנונימי (3)

הקיבה שלו פצפונת! הוא פשוט *לא יכול* לאגור מספיק מזון לשבוע לילה שלם (חוץ מבודדים).

גיל שנה זה כמובן שונה מאוד, ויש על מה לדבר, אבל עדיין - הוא לא "אמור". רוב התינוקות בעולם עוד אוכלים בלילה בגיל כזה. אפשר לשנות למי שקשה לה אבל בטח שזו לא חובה ובטח ובטח שזה לא "נזכרת מאוחר".

כמו שאמרתי -לקחת בערבון מוגבלזקנת השבט

כן , קראתי בעיון את הספר , וגם האמנתי למה שכתוב בו . לא זוכרת את שם הספר אבל שם המחבר ד"ר דני וולף . זה כמובן לא עזר לי והילדה שלי ינקה עד ...מעל שלוש . לא נראה לי שבמקרה האישי שלנו זה היה רעב , אבל לכל תינוק האופי שלו , והצרכים שלו. ישן

אז כדאי לעבור לספר אחראנונימי (3)

אני ממליצה בחום על "הורים גם בלילה" של ד"ר מתיו סיירס. שם תראי שיניקה בלילה עד גיל מתקדם היא עניין נפוץ ונורמלי ותקין, ולא דבר להתבייש בו כמו שעולה לי הרבה פעמים מההודעות שלך. לא שאני אומרת שבחירה לגמול היא עניין להתבייש בו - גם ד"ר סיירס לא אומר את זה - פשוט חבל לי בכל פעם לראות כמה שאת מתייסרת על בחירה לגמרי נורמטיבית וחיובית. תאמיני לי שאת בחברה מצוינת ולא עשית שום דבר רע, וחבל לקרוא ספרים שנותנים לך הרגשה כזאת, ועוד להעביר את המסר הזה לאימהת אחרות שגם הן יאכלו את הלב אחר-כך כי לא עמדו בדרישות החמורות והנוקשות.

מסכימה ומצטרפת מאוד להמלצה על הספר.צביה22
אני צריכה לקרא את ההודעה שלך עוד כמה פעמיםזקנת השבט

כדי לעשות את הסוויצ' בראש. את לא יודעת כמה ביקורת קיבלתי . אנשים מאד אינטלגנטים ומלומדים הסבירו לי שזה חולני. בין השאר עובדות סוציאליות , אחיות טיפת חלב ...זה הפך לסוג של סיוט. אז את אומרת שלא נגרם נזק ?מרחף

ברור שלאחילזון 123

לדעתי נגרם נזק נוראיאנונימי (3)

מכך שעובדות סוציאליות, אחיות טיפת חלב ושאר אינטיליגנטים ומלומדים הורסים ביטחון עצמי של אם. זה הדבר הכי הרסני לחינוך של ילד!! הכי!! לא משנה גם אם דעתי הייתה כדעתם בעניין סדרת החינוך לתינוקות - עדיין להרוס לך את הביטחון העצמי זה השירות הכי גרוע שהם יכולים לעשות לילדונת שלך.

אל תקשיבי לאנשים כאלה. תעשי לעצמך טובה. תזכרי שאת בת של מלך, ושבידייך ולא בידם הופקדה הנשמה הטהורה הזאת, והופקדו האינטואיציות הנכונות לגדל אותה בדרך ישרה וטובה. משלל הדברים שכתבת פה במהלך השנים רואים שהיא זכתה באמא צדיקה (כן, אני יודעת שאת לא בדיוק דתייה. לא לוקחת אף מילה בחזרה) עם נשמה גבוהה ולב רחב וחם. תקשיבי ללב הזה ולא למומחים נשיקה

זה קצת הקצנה (לאנונימית)כמו צמח בר
הילדים שלי ישנו כבר מגיל 4-5 חודשים כמעט לילה שלם..
ולא כי הכרחתי אותם.. אלא כי הם פשוט ישנו...
אכלו טוב לפני השינה, אכלו טוב כשקמו וב"ה הכל בסדר איתם.. ילדים מקסימים..

לא צריך לקפוץ לקיצוניות השניה...
ברור שלא מרעיבים ילד, אבל גם לקום 3-4 פעמים בלילה זה לא כזה תקין.. האמא צריכה את הכוחות שלה ליום שלמחרת.. והילד צריך גם הוא לישון טוב בשביל לגדול..
צריך פרופורציה בכל דבר..
בדיוק לכן כתבתי בכותרת "להכריח"אנונימי (3)

כי אני יודעת שיש כאלה שישנים לילה שלם גם בגיל הזה, ואז זה לא הרעבה - אם היו רעבים היו דורשים אוכל. אבל תינוק בגיל חצי שנה ש*מכריחים* אותו לצום לילה שלם (כמו שהוצג בהודעה שהגבתי אליה) - זו בפירוש הרעבה.

שימי לב שגם בגוף ההודעה סייגתי ואמרתי שהקיבה להם לא בנויה לזה - חוץ מבודדים. הבודדים הם אלה שכמו הילדים שלך, מסתדרים עם זה מעצמם. עם זה כמובן שאין בעיה.

אגב חשוב לי לציין שאני לא האנונימית שהגיבה היום-אתמול וכתבה "איך אפשר לא להניק כשהילד רוצה?". בעיניי בגיל שנה ההתייחסות יכולה להיות די שונה. עדיין ברגישות כמובן, אבל זה כן נראה לי בסדר אם הורים מחליטים כבר לא להאכיל בלילה. זה כבר לא גיל פצפון שהקיבה בגודל כדור טניס...

כן, קצת.בת 30

בגיל הזה באמת לא צריך כ"כ הרבה הנקות בלילה.

מה שאני עשיתי- פשוט לא הנקתי כשידעתי בוודאות שהיא לא רעבה.

ניגשתי (המיטה ממילא לידי), אמרתי כל פעם "עכשיו אמא לא מניקה" או משהו כזה, ונדנדתי הרבה זמן עד שנרדמה. אני זוכרת את עצמי מנדנדת מתוך שינה...

את צריכה להיות שלמה עם זה לגמרי ובטוחה בעצמך לגמרי שהוא יכול לישון לילה שלם, או לפחות לילה שלם עם הפסקה אחת או שתיים. אם את לא בטוחה או שלמה ב100% אז הבכי שלו יכריע אותך בסוף...

וכל הכבוד שאת רוצה להמשיך עם ההנקה. הרבה אמהות בשלב הזה נשברות...

אנחנו גם היינו באותו מצב..אנונימי (4)
קודם כל, את לא צריכה להרגיש רע שהוא ככה. אין 'אמור' אצל תינוקות, ואם עד עכשיו היה לך בסדר, אז את אמא מצויינת והוא תינוק מצוין, גם אם זה לא מה שנהוג מסביב...
מה שכן, את כותבת שעכשיו המצב הזה כן מפריע לך ואת מרגישה שזה מאוד מעייף אותך. ואם כך, זה נשמע שזה כן הזמן לשנות את המצב. (בגיל חצי שנה לא הייתי אומרת את זה, נשמע לי מוקדם מידי. אבל בגיל שנה וחודשיים נשמע שההתעוררויות בלילה זה יותר עניין של הרגל וגם צורך להרגיש את אמא אולי, אבל לא נראה לי שזה רעב).

איך אפשר לשנות?
כתבו כאן את הרעיון הכללי של ללמד את הילד להירדם חזרה בדרך אחרת. אני בגיל הזה גם הייתי מסבירה (הם מבינים בגיל הזה הרבה יותר ממה שלפעמים נראה, וגם אם לא יבין הכלל זה בטח לא יזיק אם הוא גם ישמע את ההסבר).
יש פוסט יפה שקראתי (קיבלתי את הקישור מ'בהתהוות' היקרה), שמדבר בדיוק על הנושא הזה. יכול להיות שזה יעזור לך. הנה הקישור:
http://www.leida.co.il/message.asp?qt=4861

ובכיוון קצת אחר-
אצלנו בהתחלה היא היתה מתעוררת פעם אחת בלילה, ואז הייתי מניקה אותה בישיבה, ומחזירה אותה למיטה שלה להמשך הלילה. כשהיא התחילה להתעורר יותר פעמים (סביב גיל 8-9 חודשים) התחלתי פשוט להשאיר אותה במיטה שלנו אחרי ההנקה הראשונה בלילה, וגם למדתי להניק בשכיבה, כך שלא הייתי לגמרי מתעוררת בהנקות.
בסופו של דבר השינוי בהתעוררויות בלילה היה כשבשלב מסויים היא היתה מתעקשת שאניק אותה דווקא בישיבה, וראיתי שאני ממש לא מצליחה לישון טוב ככה (זה היה כבר בגיל שנה ו7 או 8), אז התעקשתי בלילה להניק אותה רק בשכיבה. היו שניים- שלושה לילות יותר קשים שהיא התעקשה ובכתה הרבה, אבל אח"כ היא הבינה ולמדה, ומאז באופן מפתיע היא גם בקושי מתעוררת בלילה בכלל (לפעמים בתחילת הלילה, ולפעמים מתישהו לפנות בוקר היא מתעוררת, אז אני מזמינה אותה למיטב שלנו ומניקה אותה תוך כדי שינה..)
למה סיפרתי את כל זה? רק כדי שתדעי שיכול להיות שלהניק בשכיבה זה פתרון שיספיק לכם (רק את יודעת אם זה יעזור לך מספיק), ושלא תדאגי לגבי העתיד אם את בוחרת בפתרון הזה. מתישהו השינוי כבר יקרה, או מעצמו או שאת תעזרי לזה לקרות כשתרגישי שהמצב הקיים כבר לא מתאים.

בהצלחה!
סימפטום מוכר ליונקים. אפשרדבורית
לגמול רק בלילה. כך עשיתי עם ביתי בגיל הזה והמשכתי להניק עוד שנה אחכ רק ביום. לדאוג שיאכל ארוחת ערב יפה כמו דיסה שמשביע ובלילה לא לתת באופן עיקבי. להרים ללטף לתת מים. תוך שלוש לילות היא הבינה את המסר וכולנו זכינו בשלווה
^^^^^44444
לדעתי בגיל הזה חשובה ארוחת ערב משביעה ופשוט לא להניק בלילה. קשה כמה ימים ואח"כ הרבה יותר טוב.
אצלי ברגע שנגמרו הקימות בלילה המצב רוח שלי השתפר מאד וכל השהות איתם היתה הרבה יותר חיובית, רגועה ונחמדה.

אגב מה שעבק אצלי בערב. קודם כל לאכול יחסית מוקדם אבל לא מידי. נגיד סביבות 18:30 ואפילו קצת לפני.
המאכלים שמנעו קימה בלילה לרב הם: פסטה, קוסקוס, ביצה קצה וטונה.
הפסטה או הקוסקוס הרבה פעמים הוגשו ליד סלט או כחלק מסלט. ליד זה שמתי טונה או ביצה.
אם נותנים לחם כדאי לחם מלא.
תודה בנות על כל הרעיונות והעצותשיר-שיר

כבר כמה לילות מנסה ליישם...

לא ממש הולך

בנוסף הוא גם סרבן אכילה אז אני לא מצליחה לגרום לו לאכול טוב לפני השינה... כשהוא אוכל טוב הוא באמת ישן יותר 

בד"כ הוא אוכל כמה ביסים וזהו... כנראה שהוא סומך על ההנקה בתור נישנוש השלמה ולא טורח לאכול מספיק בארוחת הערב.

דווקא במעון המטפלת אומרת שהוא אוכל יפה.

בבית צריך לשכנע אותו והוא לא אוכל טוב וגם לא ממש אוהב לשתות... יש מצב שזה בגלל ההנקה?

אני די אובדת עצות.

תני לו עדיין את המקום הזה הוא עוד צריך את זה כנראהאנונימי (5)

כתוב שאמא עתידה לתת את הדין על זה שהשאירה את הילד בוכה ולא נתנה לו 

הילד צריך את זה אז תתני לו 

במיוחד אם הוא לא אוכל טוב לפני...אז הוא רעב!!!

תתני לו ותתני לזה להסתדר מאליו 

אל תלחצי עליו

אל תמנעי ממנו

הוא צריך את הביטחון הזה שאת ממלאה צרכיו...אל תערערי לו את זה

איפה כתוב? יש לך הפניה?אנונימי (3)

תראי את השיעור של הרבנית דינה ראפ על הנקה במכון מאיראנונימי (5)

כנראה שהוא באמת רעב אם הוא לא אוכל טוב בערבהפתעה!
איך אפשר לא להניק ע=כשהילד רוצה??אנונימי (5)

ההנקה היא לא רק אוכל ותו לא

זה גם מקום שמבקש ביטחון 

מבקש להרגיש את אמא 

וגם אם זה רק אוכל ...למה לא לתת? 

אני מרגישה שזה ממש רע (סליחה...) לעמוד מול ילד ולומר אמא לא מניקה עכשיו

הנקה ליליתאנונימי (6)

ילד בן שנה וחודשיים לא צריך לקום לינוק בלילה. אמא שעד הגיל הזה ,היה לה טוב להניק בלילה ורוצה להפסיק זה לגיטימי. אני לא חושבת שאימהות אמורות להוות תחליף מוצץ ולהניק כל הלילה או לקום מספר פעמים להנקות לילה. אני לא מדברת על תינוק קטן שצריך לאכול בלילה. בניגוד למה שרץ בשרשור ,אימהות צריכות לשון טוב בלילה .בגיל הזה התינוק שלהן אמור לא לקום בלילה .

צריך לתת לתינוק ארוחת ערב משביעה אפשר להניק אחרי, וזהו. צריך לדבר עם התינוק ולהגיד שזהו הוא גדול ובלילה יותר אמא לא תניק אותו וכו',אפפשר  לחזור על זה כמה ימים. לתת תחליף להנקה בקבוק עם מעט מים ,או תחליף חלב(בעני פחות ממולץ בגלל השיניים)

יכול להיות שעדיף שהאבא יקום. מניסיון שלי עלולים להיות כמה לילות קשים אבל בסוף התינוק מתרגל. לא הנקתי אף פעם בלילה בגיל הזה אבל הבת שלי בגיל 8 חודשים היתה קמה הרבה בלילה וינקה לפעמים בלילה.

אחרי שיחה עם הרופא ילדים עשינו לזה סוף, וליהודים היתה אורה ושמחה. ..

איזה הגזמות בחיי..כמו צמח בר
אמא לא צריכה להשתגע בגלל הנקה!
לכל דבר יש גיל וזמן מתאים...
בגיל שנה ההנקה היא יותר בגדר פינוק מאשר בגדר אוכל ממש...

פינוק זה חשוב כמובן, אבל אם לאמא קשה- עדיף בשבילה ובשביל התינוק שלה שהיא תהיה שמחה יותר ורגועה יותר ביום אחרי שישנה לילה ברציפות.
אף אחד לא אמר להפקיר את הילד או להתעלם ממנו... עומדים לידו, מלטפים אותו.. מרביעים.. מחבקים.. יש עוד דרכים לתת ביטחון ואהבה..

שכל אחת תעשה מה שמתאים לה, מה שהיא אוהבת ומה שהיא מתחברת..
אבל לתת ביקורת לשני הצדדים זה פשוט לא נכון! את לא היית במקומה אף פעם.. אין לך מושג עם מה היא מתמודדת ומה הם הנתונים ההתחלתיים שלהם.. משהו שלך נראה לא נורא יכול להיות לה סיוט ממש.
לך מתאים להניק כל פעם שתינוק רוצה? מעולה! תעשי את זה הלב שלם! לה לא מתאים להניק? גם מעולה!

לא כיף הביקורת הזו..
ח''ו מחילה אם פגעתי לא התכוונתי אני אומרת שאם הילד רעבאנונימי (5)

צריך לתת לו לאכול!

וכן זה נורא לא לתת לו לאכול

שתנסה להתגבר על זה בדרכים אחרות להאכיל אותו טוב יותר בערב לדאוג שהוא יישן במצב הכי נוח שיש

אחרי מקלחת חמה ונעימה ושבע  

אבל לא למנוע ממנו לאכול

שתתחלק עם בעלה פעם היא פעם הוא יקומו 

לא לתת לאכול כשהילד רעב בגלל שלא נוח לך זה נורא 

ה' הפקיד בידייך נשמה כדי שתגדלי ותדאגי לה 

לא נוח אז תנסי לעקוף את זה בדרכים אחרות לא ע''י מניעת אוכל

אני  לא באה בביקורת כלפיה אני חושבת שהעצות שנתנו פה של מניעה לא מתאימות פה

\

ברור שלא מדברים על מצב שהילד רעב..כמו צמח בר

מדברים על מצב שבו הוא מתעורר בעיקר מהרגל ולא מרעב..

אז שתינו מסכימות

אפשר לתת בקבוק חלב פושרלקראת לידהאחרונה
ההנקה הראשונה שאנ מורידה ממני היא הנקת לילה. במקום זה אני מביאה בקבוק תמל או חלב. זה משביע את הילד ככה שהוא לא בוכה ולהניק אפשר גם במשך היום. ולי זב נותן את המקום של לישון נורמלי בלי לפגוע בהנקה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך