קודם כל, את לא צריכה להרגיש רע שהוא ככה. אין 'אמור' אצל תינוקות, ואם עד עכשיו היה לך בסדר, אז את אמא מצויינת והוא תינוק מצוין, גם אם זה לא מה שנהוג מסביב...
מה שכן, את כותבת שעכשיו המצב הזה כן מפריע לך ואת מרגישה שזה מאוד מעייף אותך. ואם כך, זה נשמע שזה כן הזמן לשנות את המצב. (בגיל חצי שנה לא הייתי אומרת את זה, נשמע לי מוקדם מידי. אבל בגיל שנה וחודשיים נשמע שההתעוררויות בלילה זה יותר עניין של הרגל וגם צורך להרגיש את אמא אולי, אבל לא נראה לי שזה רעב).
איך אפשר לשנות?
כתבו כאן את הרעיון הכללי של ללמד את הילד להירדם חזרה בדרך אחרת. אני בגיל הזה גם הייתי מסבירה (הם מבינים בגיל הזה הרבה יותר ממה שלפעמים נראה, וגם אם לא יבין הכלל זה בטח לא יזיק אם הוא גם ישמע את ההסבר).
יש פוסט יפה שקראתי (קיבלתי את הקישור מ'בהתהוות' היקרה), שמדבר בדיוק על הנושא הזה. יכול להיות שזה יעזור לך. הנה הקישור:
http://www.leida.co.il/message.asp?qt=4861ובכיוון קצת אחר-
אצלנו בהתחלה היא היתה מתעוררת פעם אחת בלילה, ואז הייתי מניקה אותה בישיבה, ומחזירה אותה למיטה שלה להמשך הלילה. כשהיא התחילה להתעורר יותר פעמים (סביב גיל 8-9 חודשים) התחלתי פשוט להשאיר אותה במיטה שלנו אחרי ההנקה הראשונה בלילה, וגם למדתי להניק בשכיבה, כך שלא הייתי לגמרי מתעוררת בהנקות.
בסופו של דבר השינוי בהתעוררויות בלילה היה כשבשלב מסויים היא היתה מתעקשת שאניק אותה דווקא בישיבה, וראיתי שאני ממש לא מצליחה לישון טוב ככה (זה היה כבר בגיל שנה ו7 או 8), אז התעקשתי בלילה להניק אותה רק בשכיבה. היו שניים- שלושה לילות יותר קשים שהיא התעקשה ובכתה הרבה, אבל אח"כ היא הבינה ולמדה, ומאז באופן מפתיע היא גם בקושי מתעוררת בלילה בכלל (לפעמים בתחילת הלילה, ולפעמים מתישהו לפנות בוקר היא מתעוררת, אז אני מזמינה אותה למיטב שלנו ומניקה אותה תוך כדי שינה..)
למה סיפרתי את כל זה? רק כדי שתדעי שיכול להיות שלהניק בשכיבה זה פתרון שיספיק לכם (רק את יודעת אם זה יעזור לך מספיק), ושלא תדאגי לגבי העתיד אם את בוחרת בפתרון הזה. מתישהו השינוי כבר יקרה, או מעצמו או שאת תעזרי לזה לקרות כשתרגישי שהמצב הקיים כבר לא מתאים.
בהצלחה!