דיוןבן של מלך
ב"ה
אז הדיון הבא הוא בנושא ירי על זורקי אבנים,
אני מנחש שכל מי שפה בעד לאפשר לירות על מחבלים שזורקים אבנים כי אבן הורגת.
אבל מה אתם חושבים על ירי על יהודים שזורקים אבנים?
וזה לא מספיק לכתוב רק - בעד/נגד, אלא צריך להסביר למה.
דיון פורה
עצם השאלה מזעזעתשוברת גלים
מקווה שזה מספיק.

צודקת. מחריד.ד.

ראשית, יהודים לא "זורקים אבנים". לא עושים שאלה כוללת על הרג ר"ל, בשביל מקרים חריגים.

גם כשזרקו אבנים לפני שנים במאה שערים בשבת, לא חשבו "לירות"..

כעיקרון, אם יהודי מסכן חיי יהודי עם אבן, מותר להצילו בפגיעה המינימלית שמספיקה לכך.

ערבי שזורק אבן, הוא רוצה להרוג, כחלק מהמלחמה הכוללת בעם ישראל. במלחמה כמו במלחמה.

אם יהודי יגיע לכך בגלל התיסכול ממעשי הערבים - אע"פ שאני חושב שאין לכך כל מקום, בוודאי שחלילה שחייל שלנו יירה בו. שינסה לעצור אותו.  נלחמים באוייב, ולא באחים.

אני מבין את התסכול של זורקי האבנים היהודיםמשה

אבל ה"פיתרון" שלהם אינו פיתרון כלל וכלל. רכב ערבי שנפגע מיידוי כזה יכולה לאבד שליטה ולפגוע ביהודי שנוסע ממול.

אין לי תשובה לשאלה שלך.

איבוד ההבחנה בין עמנו לאויבשמש אא
הוא ראש הנחש.

(כמובן לא מדובר כאשר יש מישהו שמסכן חיי יהודים שאז מצווה להורגו ולא משנה מי הוא)
מי שיורה בזורקי אבנים יהודים הוא רוצח ארורחייל אלמוני
ומי שמשווה בין מחבלים לבין יהודים שזורקים אבנים הוא חלאה.
ויהודי שסתם זורק אבנים על רכבים בכביש 6?אלעד

הוא מסכן חיים באותו רגע, נכון?

הייתי יורה בו אם לא היתה לי דרך אחרת לעצור אותו מלהשליך אבנים,

וכך היה נוהג כל אדם אחראי עם או בלי סמכות לנהוג כך

למה, מדין רודף?יוני
כי הוא מסכן אחרים.dora

את יודעת מה דפוק?יוני
מרוב שדיברו על דין רודף בזמן האחרון שכחו מה זה דין רודף.
בדין רודף יש נוהל מעצר חשוד ונוהל ירי בהרבה יותר מחמיר ממה שקיים בצהל
אבל ממהרים לאשר את הרצח..
נוהל מעצר חשודבן של מלך
ב"ה
זה רק לכוחות הביטחון / צה"ל.
אזרח שיש סכנה ממשית לחייו ולפוגע יש
1 - אמצעי
2 - כוונה
3 - יכולת
= ירי על מנת.
אזרח שיורה באוויר עלול לפגוע באנשים אחרים.
זה לא מה שההלכה אומרת!יוני
ההלכה לא מעניינת אותו.ציל
היי טרולבן של מלך
ב"ה
או משתמש מוג לב ופחדן שמתחבא מאחורי משתמש שנולד אתמול.
אתה לא מכיר אותי אז אין לך זכות להגיד שההלכה לא מעניינת אותי.
ו@יוני, אשמח אם תוכל להגיד לנו מה ההלכה אומרת ואז להביא מקור לדבריך.
אתה באמת לא יודע או עושה לי מבחן?יוני
הנה לפני כמה זמן הביאו פה או באו"ח מאמר של הרב אריאל בנוגע לדין רודף.. תסתכל מה שהוא כותב שם.
יש!בן של מלך
ב"ה
שרשור שהתבקש להיות שרשור בוגר הפך להיות רדוד..
קראת לי חלאה, לא מפריע לי כלל.
אבל אתה לא הסברת למה יהודי שזורק אבנים (להזכירכם - אבן הורגת) לא לירות בו?
כי הוא לא רודף אחרי יהודיאיש השקים
זה כמו לשאול אם לירות במבצעי פעולות התגמול לפני עשרות שנים.

השאלה חסרת הגיון. למעט מקרה שהיהודי מסכן יהודי ואז אולי יש דין רודף
כי זה מצויין להרוג ערבים.די"מ
כל הכבוד למי שעושה את זה.
אין יהודי שזורק אבנים סתםחייל אלמוני
ואף חייל או שוטר לא נהרג מאבנים שנזרקו בהפגנות בר אילן או מאבנים שזרקו יהודים במקום אחר, וברור שאף יהודי שזורק אבנים לא מתכוון להרוג.

חייל או שוטר שבא לגרש יהודים או להרוס בתי כנסת הוא פושע שגרוע מסתם אדם שפורץ לבית וד"ל
וגם אין ערבי שזורק אבנים סתםבן של מלך
ב"ה
אדם שזורק אבנים (יהודי או ערבי) ובכך גורם לי לסכנת נפשות ממשית צריך לירות בו.
אני בעד שבמקום לירות עליהם יצטרפו אליהם וירו בערבים.די"מ
אתם יודעים מה מזעזע?!יוני
אנשים שמתפלפלים שעות האם אסור להרוג מחבל ובאיזה מצב לא ובאיזה מצב לא..
ממהרים ללחוץ על ההדק כשמדובר ביהודי.

הזוי ועצוב.
ולא מדובר באותם אנשים תמיד..dora

לגבי מחבלים, מבחינתי שיהרגו אותם עוד לפני שעשו בכלל משהו אבל בקשר ליהודי, רק אם הוא ממש מסכן את הציבור אז אין ברירה, ואם יש אפשרות אחרת אז כמובן לא ישר לירות.

באמת? כמה אנשים כאלו ראית שמיהרו ללחוץ על ההדק כשיהודיותן טל

עושה את זה?

כי משום מה לא זכור לי יותר מידי יהודים שנהרגו במקרים האלו. יותר נכון - בחודשיים האחרונים נהרגו ככל הנראה עשרות ערבים, אם לא מאות כאלו - בעקבות דברים שכאלו - ולעומת זאת יהודים, לצערנו, נהרגו שניים - אחד במקרה שככל הנראה היה פלילי בלבד (יהודי באחת הערים שרץ עם סכין לכיוון שוטר שהוזעק לטפל בתיגרה. השוטר הרגיש בסכנה ונאלץ לירות. ירה ירייה אחת שלצערנו גם הרגה את אותו יהודי) ואחד במקרה המוזר של אותו יהודי שרץ עם סכין או משהו כזה לכיוון חיילים בירושלים - מי שיכול שיביא לכאן קישור... - ולמיטב הבנתי צעק גם כל מיני דברים שגרמו לחשוב שהוא מחבל.

בכל מקרה, העניין מובן - כמה נערי גבעות זורקי אבנים/מרביצים לשוטרים/כל דבר כזה, אתה מכיר שמתו בעקבות ככה - ולעומתם כמה מפגינים ערבים מתו בהפגנות ערביות כאלו? מצא את ההבדל...

מה שמזעזע ועצוב זה שאתה ועוד לא מעט כמוך, משתמשים בדמגוגיה הזולה שביצעת מעליי, כדי ללכלך על שומרי עם ישראל. תתבייש.

דיברתי בצורה מטאפוריתיוני
איך שאתה ודומיך ממהרים ללחוץ על ההדק כשמדובר ביהודי
איפה "מיהרנו ללחוץ על ההדק" דווקא בנוגע ליהודי שלא בנוגעותן טל

למחבל?

יותר מזה - איפה ראית אותי מתפלפל שעות האם מותר להרוג מחבל שבא להרוג אותך - בהקבלה ליהודי שכזה?

ברור לי שאם יבוא יהודי להרוג אותי אני אאלץ להרוג אותו בדיוק כמו שאם יבוא מחבל גוי להרוג אותי אאלץ להרוג אותו.

אתה זה שמוציא שם רע על יהודים, תוכיח שלמה שאמרת יש בסיס - תראה השוואה בין דיון דומה על מחבל שבו התפלפלו שעה אם להרוג אותו כשהוא זורק עליך אבן או לא, בעוד שאותו אדם שהתפלפל, בדיון אחר על "מחבל יהודי" מיהר "ללחוץ על ההדק".

וכן, אני מעוצבן כי זה נטו דמגוגיה.

הדמגוגיה נמצאת כאן^ למי שפספס.יזהר

"ברור לי שאם יבוא יהודי להרוג אותי אני אאלץ להרוג אותו בדיוק כמו שאם יבוא מחבל גוי להרוג אותי אאלץ להרוג אותו."

הרי ברור שמדובר בשני אירועים שכיחים ומסתברים באותה מידה, עד כדי כך שלגיטימי לדון בהשוואה ביניהם בכובד ראש.

הדמגוגיה נמצאת בדבריך. לא צריך פה בכלל "השוואה"ותן טל

ומה שמשנה זה לא השכיחות - שאם זה כבר מעניין אותך, הזכרתי כמה וכמה פעמים בשרשור שברוך ה' זריקות אבנים של יהודים כמעט ולא קיימות.

אמרתי אמירה אמיתית, נקודה. אם אתה לא מסכים איתה אתה כנראה כופר בתורה שאומרת לך שהקם להורגך השכם להורגו וכו'. אם אתה מסכים איתה אז אתה סתם דמגוג שמנסה ליצור כלום מכלום.

זה שמחבלים ערבים יש המון ורוצחים יהודים שרוצחים יהודים יש פחות - לא אומר שיהודי שינסה לרצוח אותי אני אצטרך לא להרוג אותו. זה טיפשות.

אבל כמובן, אם אפשר דמגוגיה ולהתנגח בכלום לשם כלום - למה לא? הכי כיף...כפיים לכולכם, לאחר שבן של מלך ביקש לא להטריל את הדיון ולדון בענייניות.

נדמה שלעולם חלילה לא יוכלו לטעון שמותר להרוג יהודי שזורק אבנים ומסכן חיים, כי תמיד יתנפלו "מה אתה משווה לערבים" - מה הקשר? איפה פה "ההשוואה"? במה ביצעתי השוואה? בכמות? ממש לא. 

בכך שאבן יכולה להרוג? אתה מכיר אבן שנזרקת באותה עוצמה, באותה זוית, באותו מרחק, ולכיוון אותו אדם - שאם היא נזרקת על ידי ערבי היא מסכנת חיים ואם היא נזרקת על ידי יהודי אז היא לא? אתה קשקשן.

לא דנתי פה ולא ערכתי פה השוואות בכמות, ציינתי נתון מפורש שמגובה בהלכה ובתורה. מי שרוצה להרוג אותי, אני יכול להגן על עצמי גם במחיר חייו. נקודה, תרצה או לא תרצה.

אין לי עניין להמשיך בדיון השטותי הזה, בצעקות על ימין ועל שמאל ששומו שמים "ותן טל אומר שיש המון יהודים שרוצחים" - כי זה פשוט מגוחך. ילדותי ומגוחך.

שיהיה לך ולשכמותך כל טוב...

זה עניין של סדר יום, של החלטה על מה לדון ועל מה לא.יזהר

לא כל דיון הוא לגיטימי.

דיון ברודף יהודי שמסכן חיים זהו דיון לגיטימי. דיון ביהודי זורק אבנים בהשוואה לערבי זורק אבנים (וההשוואה מופיעה כבר בהודעה הפותחת), כשכל הדיון הוא בצל ההשוואה הזאת - זהו דיון מקומם, דמגוגי ופסול.

באותה מידה אפשר לדון בסבון שנעשה משומן של יהודים בשואה, האם הוא טוב לעור או לא. הדיון הוא רק על הסבון, ורק על ההיבט הבריאותי שלו. לכאורה דיון לגיטימי וסטנדרטי. רק שיש איזושהי נקודה שולית שמעיבה עליו.

לדעתך הדיון דמגוגי. לדעתי לא.ותן טל

ולא אתה תחליט בשבילי או בשביל כל מישהו אחר אם הדיון לגיטימי או לא לגיטימי. אתה יכול להחליט מקסימום בשביל עצמך.

וכמובן אף אחד לא חייב אותך להגיב לשרשור שאתה לא חושב שהוא לגיטימי.

ושוב שיח הזכויות.יזהר

שאלה אותך שאלה ישירה, והבאתי לה דוגמא לרדוקציה לאבסורד של העניין.

נסה לשמור על הרצף הלוגי של הדיון.

האם אתה חולק על דבריי שהדיון הזה הוא בצל ההשוואה?

אם לא, האם אתה חושב שההשוואה לגיטימית?

האם אתה חושב שגם דיון על סריאות הסבון הנ"ל הוא לגיטימי?

בעקבות מקרים רבים של זריקות אבנים של ערביםותן טלאחרונה

התעורר בן של מלך לחשוב על מצב שבו יהודי שזורק אבנים, והתחבט במחשבה האם יהודי כזה צריך לפגוע בו או לא.

קוראים לזה אסוציאציה. וכן, מותר לאסוציאציות כאלו לקרות.

לטעון שיש כאן קורלציה בין "זורק אבנים יהודי" ל"זורק אבנים ערבי" ועל בסיס זה לשלול את הלגיטימיות של הדיון, לעניות דעתי, זה דמגוגי לא פחות מהטענה שהדיון דמגוגי.

דיון על סבון שנוצר מיהודים? אם הוא טוב לעור? ראשית - אני מקווה שידוע לך שלא קיים סבון כזה ושזאת נטו אגדה או פיתוח של כמה רעיונות - בפועל לא נמצא עד היום סבון שהכיל בתוכו שומן מאנשים שנטען שהם יהודים. עוד אחד מאגדות השואה.

שנית, הרי ברור לך שאתה פתטי, כיוון שלא ניתן לדון סבסון כזה אם הוא "טוב לעור" או לא, כל עוד לא בדקת אותו או לכל הפחות כל עוד אתה לא מפתח סבונים מוסמך שמבין בסבונים ויודע איזה מרקם טוב לעור ואיזה לא.

לעומת זאת בשאלה המה אדם צריך לעשות במצב שזורקים עליו אבנים וזה יהודים - זאת שאלה הלכתית שדי קל לדעת את התשובה עליה גם בלי להיות במצב כזה בפועל, כי לא צריך את זה.

וכן, כעת עניתי לך על הדיון של הסבון, גם אם התשובה שלי לא מוצאת חן בעיניך. עניתי שהשאלה משוללת כל יסוד מראש.

אם אתה רוצה לטעון שהשאלה שבן של שאל היא משוללת כל יסוד מראש, תטען, אף אחד לא מנע ממך

כל טוב.

ירי יכול לגרום להרג. הרג צריך לעצור. נקודה.ותן טל

זורקי אבנים יהודים, ברוך ה', כמעט שאינם קיימים. אבל אם מישהו זורק אבנים ומסוכן לציבור, צריך "לנטרל" אותו, בשפה המכובסת של היום. גם אם זה כולל צורך לירות לכיוונו.

ושלא יבלבלו את השכל שזורק אבנים יהודי לא עלול להרוג יהודים ככה. 

התשובות המעוותות שלך צפויות כ"כחייל אלמוני
כן,כי כמובן גם התורה מעוותת כשהיא כותבתותן טל
שהקם להוגך השכם להורגו (לא מדובר כאן כשהוא זורק חצץ, כן?).

אבל כמובן שהכי קל זה לעשות דמגוגיה ולהציג מישהו שחס על חייו גם כאשר יהודי מאיים עליהם, בתור "מעוות" רק כי שומו שמיים זה מזכיר דבר שעושים גם למחבל.

אני מצטער מאוד בשבילך אם יהודי יבוא להרוג אותך או את חבריך ואתה תעמוד מנגד ולא תציל עצמכם גם במחיר הריגתו. כי אתה זה שתמות וגם תעבור על ההלכה, לא אני.
הכל נכון אבל רוח הדברים היא היא העניין פה.צ'יפסר
איך התאמצת לומר שאין להרוג מחבל לאחר שנוטרל, ואיך פה אתה אומר דברים הפוכים.

כשיש סכנת חיים ברורה ואין ברירה אחרת
לבד מהסתכנות בקטיעת חייו של זורק האבן,
אז אכן אין ברירה אלא לנהוג כך, אבל מדובר
במקרים נדירים ביותר.
ממש לא דברים הפוכים. אין להרוג שום מחבל מנוטרלותן טל
גם לא מחבל יהודי שנוטרל.
אבל נניח שאני רואה את יוסי שזורק אבנים על מוטי (לצורך העניין חייל מג"ב) וברור לי שמוטי בסכנה - בשעת הצורך מותר לי גם להרוג את יוסי אם זה מה שנצרך כדי לעצור אותו מלברוג אחר. פשוט מאוד וזה מה שכתבתי.
לנסות לסלף את דבריי ולהשוות בין שני מקרים שונים לחלוטין זה שיא הדמגוגיה. אין סתירה אחת או "צביעות" אחת בדברים שכתבתי.
מי שסובר שאין להרוג יהודי שעומד להרוג? לא בעיה שלי. לי ברור אחרת, סורי.
שוב, הביטוי המכוער הזה 'מחבל יהודי'.צ'יפסר
חוץ מיונה אברושמי ויגאל עמיר, אני לא מכיר עוד יהודי שניסה להרוג או הרג יהודי על רקע לאומני.

מה הקשר רקע לאומני? השאלה היא על יהודי שזורק אבניםותן טל
ממש לא אכפת לי אם הוא עושה את זה על רקע לאומני או על רקע שהוא מעוצבן על השני כי הוא זרק את אחותו-בפועל אם הוא זורק אבנים ומסכן את חייו, הוא מסוכן וצריך לעצור אותו גם אם זה אומר שהוא יצטרך למות.

בנוגע ללאומני נטו-כבר כתבתי שברוך ה' זה כמעט לא קיים בצד היהודי, תהיה רגוע

כל טוב ושבוע טוב.
מוסריות מעוותתפשושון

תגיד את זה ליהושע שהרג את המלכים כשהם היו כבר מנוטרלים.

או אולי לדוד המלך שהיה רודף אחרי הפלישתים שהיו בורחים מהמלחמה והורג אותם.

או שהוא חתך למאתיים פלישתים את העורלה.

אתה יותר צדיק מהם בטח. 

יהושע ודוד היו השלטון, אתה לא. זה כל ההבדל.ותן טל
אבל עזוב את זה - נוח לך לסטות מנושא השרשור כמו האחרים כי הבנתם שאין קשר בין מה שאמרתי בנושא ההוא למה שאמרתי כאן בשרשור.

מדהים איך אנשים במקום להגיד סליחה טעינו,ערבבנו, מנסים בכוח להכניס ויכוחים נוספים נטו כדי להתנגח.

כן, אני בהחלט בעד שהשלטון יגזור דין מוות למחבלים ערבים (ולא ליהודים לאחר שנתפסו) ולא, אני לא חושב שאתה השלטון או שאתה יכול למלא את מקומו.

את כל הדברים הנ"ל כתבתי כבר פעמים רבות ובכל זאת לשם הניגוח הרי כמובן שמותר שוב ושוב להתסיס בלי בסיס רציני.
בקיצור: אתה בעד רצח יהודים ונגד חיסול מחבלים. תתבייש לךציל
איפה הוא כתב את זה??הלליש
הוא דיבר על הרג זורקי אבנים יהודים.ציל
הוא לא היחידי והוא לא אמר שהוא נגד חיסול מחבלים.הלליש
תקרא כמה פעמים לםני שאתה מגיב,נראלי זה יחסוך לך כמה תגובות..
באותה מידה אתה בעד הרג יהודים שיהודיםותן טל
זורקים עליהם אבנים... תתבייש לעצמך

(וכן, נכללים בזה כל היהודים שזורקים על כל יהודי אחר אבנים, לא רק המקרים שנוח לך לברור ולהתייחס רק אליהם)
בקיצור אתה שקרן ודמגוג מושלם. תתבייש לך.ותן טל
ואגב אם כבר השתמשת בדוגמאות מהתנךותן טל
אז גם שבט לוי בעד רצח של יהודים, תראה וואי וואי מה הם עשו בהר סיני אחרי חטא העגל.

אה, זה ה' אמר להם להרוג? מעולה. ה' גם נתן לי את האפשרות להרוג את מי שבא להרוג אותי, אז תעשה טובה לעצמך ופשוט תרד מזה...
כל השרשור הזה הוא דמגוגיה לשמה, משום ש:ציל
מוסכם פה על כולם שיהודי שנזרקות עליו אבנים והוא *בסכנת חיים* - אם אין לו דרך
אחרת להציל את עצמו אלא במחיר פגיעה באחר - גם אם חייו של האחר יהיו בסכנה, עליו להציל את עצמו גם במחיר כזה.

אלא שכל מטרת השרשור היא להשוות בין מרצחים ערבים לכלל היהודים.

מי שמשווה בין מרצח ערבי לבין יהודי שזורק אבן מול פורעים במדים שהורסים בתי יהודים או בית כנסת - הוא מנוול.

דוד היה השלטון? תחזור שוב על הסיפורים.יזהר

כשהוא חתך את 200 עורלות הפלישתים הוא בכלל לא היה השלטון. למען האמת הוא היה מטרד לשלטון, והשלטון ניסה להיפטר ממנו.

העלאת השאלה היא חלק מלוחמה פסיכולוגית אנטי יהודיתולמן האויביעקב דדא

השאלה המתחכמת הזו  היא חלק מהמאמץ השמאלני-ערבי לעשות היפוך תפקידים בין היהודי המגן על עצמו לביןם הערבים הפועלים להשמדתנו.

יש לירות ולהרוג כל מי שפועל במסגרתת המאמץ הערבי להשמדתנו , גם אן זורק אבנים וגם אם זורק ביצים שלא הורגות.

מנסים למחןק  את המשמעות של מלחמה להשמדתנו ומציגים זאת כסתם התפרחחות !

יגאל עמיר (אם בכלל  גרם משהו לרבין) ואברושמי (שיש טוענים שגרם למות גרינצווייג) לא פעלו למען השמדת ישראל. נקודה.

אין לקשור אותם למעשים של ברגותי למשל.

אלו שמשווים , ממש מעריצים את המחבלים הערבים , ומאידך ממש שונאים את היהודיםפ המפריעים לערבים בפעולותיהם נגדנו.

לא הייתי רוצה שיזרקו עליי אבניםנפשי תערוג

לא ערבים

ובטח ובטח לא אחיי היהודים

וכמו שאני סובר שערבי שזורק עליי אבנים רוצה להרוג אותי

גם אם יהודי יזרוק עליי אבנים סימן שהוא רוצה להרוג אותי

חטפת אי פעם בחייך אבנים מיהודים?צ'יפסר
אני לא. חברים שלי כןנפשי תערוג
כחיילים.

גם לא חטפתי אבנים מערבים ב"ה
מן הסתם זה הגיע להם אבל נעזוב את זהצ'יפסר
מי שבאים לסייע לערבים או להחריב בתי יהודים שלא יתפלאו כשהם חוטפים. איש לא מתכוון להרוג אותם.
כך עונה יהודי גאה לאנטישמים יהודים:צ'יפסר
אז למה זורקים עליהם אבנים?נפשי תערוג
כדי שיהיה להם עבודה נעימה?

זריקת אבנים מבטאת רצון להרוג. נקודה.
קשקוש. מתנחלים מעולם לא רצו להרוג אנשי צבאציל
אז גם ערבים שזורקים אבנים לאנפשי תערוג
שלא יקשקשו לך בשכל
מי שזורק עלייך אבנים רוצה להרוג אותך

לא משנה הדת שלו
אבנים זה כלי רצח.
אתה פשוט משקר בזדון. מתנחלים לא רוצים להרוג יהודיםציל
רובם לאנפשי תערוג
אלה שזורקים אבנים על יהודים. כן
כנגד יהודים מותרת רק הגנה עצמית.ציל
להבדיל, כשמדובר במחבלים, יש להרוג את המחבל גם אם הוא מנוטרל.
תיקון: לא מותר, חובה.ציל
לא אכפת לי רוצים או לא. אכפת לי מה קורהותן טל
בפועל. בפועל אבן בגודל זהה שנזרקת עליי ממרחק זהה - לא משנה אם זה יהודי או ערבי שזורק אותה, אם היא יכולה להמית היא יכולה להמית גם אם היהודי ממש יגיד שהוא לא מתכוון להרוג - ואז כדי לעצור את המחבל הלאומני/פלילי, אם יש צורך במהלך דרמטי, כן, מה לעשות, אפשר גם להרוג אותו.

חוץ מזה שהשאלה קצת היפותטית - מי שזורק עלי אבנים ממרחק לא הכי קטן, רוב הסיכויים שלא ממש יהיה לי זמן להתבונן ולקבוע במדויק אם זה ערבי או יהודי, בכל מקרה אני אגן על עצמי.

המוסריות המעוותת פה היא של מחשבה שחייו של יהודי פושע שווים כל דבר אפילו מותם של כמה מחבריי/שלי עצמי, העיקר שחלילה לא אהרוג יהודי. זאת שטות גמורה.
זו לא רק שטות. יונתן-אם אתה בקטע של תורה אז זה חלק ממנה.הלליש
הקם להורגך וכו'.

אם מישו בא להרוג אותך והדרך היחידה זה או להרןג אותו או שהוא יהרוג אותך-אין סיבה שהאופציה השניה תתרחש.

וזה דיון תיאורטתי כל כך,בפועל מעולם יהןדים לא זרקו עליי סלעים.
אתה עד כדי כך מעוות?טוביה2
אני לא טוען שהאבן שהערבי זרק הורגת. אני טוען שהורגים אותו בלי קשר
? איפה כתבתי לך כאן משהו??? הגבת על תגובה שלא הייתה אלייך...ותן טל

אתה אמיתי?!?אוריה,
אולי מי שבא להרוס לך את הבית יש לו דין של גנב בלילהיוני
ואפילו דין רודף?
אתה יודע כמה יהודים נפטרו כתוצאה ישירה מהגירוש?
תבדוק תבדוק את זה... לך למחנות הפליטים של המגורשים ותשאל אותם!

ידוע המשפט של אותו אחד שאמר שיזרוק רימונים על מי שיבוא לגרש אותו מביתו.. אני לא רואה את עצמי נוהג אחרת. יהודי או גוי שבאים להוציא אותי מביתי ולהרוס את חיי לוקחים סיכון שהם ימותו תוך כדי.

אני לא דמוקרטי ואני דואג לעצמי בצורה שאני מבין, לא הפגנות וחוקים וכו'.. אני גם רואה ששום מהלך כמו הפגנה או התנגדות לא ימנע ממדינת ישראל להרוס ישוב, הדרך היחידה זה לומר להם שהם ימותו. אם הם לא רוצים לסכן חיילים שפשוט יפציצומאת הבית על יושביו, למה יש להם מטוסים?!

אז @בן של מלך, הנה נושא לשרשור- אם אתם רואים שעומדים להרוס לכם את הבית, האם הייתם יורים בהם?
חחח...בן של מלך
ב"ה
אחלה ניצלוש!
ממש לא!!!
אם יהודי מגיע להרוס לי את הבית, אני יעשה כל שביכולתי למנוע, ויש גבול גם לזה
איזה גבול יש לך? תביא כתובת, אני בא מחר..יוני
משעשע אתהבן של מלך
אתה רק מוכיח את מה שאני אומרנפשי תערוג
לא כי אני מבדיל בין פעולת התגוננות לבין סתם אדםיוני
החברים שלך שקיבלו אבנים מיהודים... סתם הלכו ברחוב ויהודים החליטו לזרוק עליהם אבנים?!
אל תעשה מהם תמימים, יהודי שזורק אבן על חייל זה כי הוא בא להרוס לו את הבית!

יש הבדל ענק בין ערבים שיוצאים מהבית, אוספים אבנים והולכים לצד הכביש הקרוב.. על מנת להרוג!
לבין יהודי שנמצא בבית שלו, בישוב שלו, רואה את לובשי המדים הורסים לו את הבית והוא נלחם על חיי משפחתו!

סלח לי, אם אתה לא רואה הבדל אתה די מצדיק את רצחנותם של הערבים
אין בעיה. אז אל תתמה על החייל שיכניס לך כדור בעין.ותן טל
אם אתה מצהיר מעל במה פומבית שאין לך מניעה מלהרוג חייל שיבוא לפנות אותך, אז מהצד השני כמובן שגם לחייל אין מניעה מלהגן על חייו גם אם זה אומר שאותך יוציאו משם בשקית גופות.

חוץ מזה שאתה זה שמיתמם כאן. לא כל זריקת אבנים יהודית היא נטו רק על חייל / מגבניק שמגיע לפנות מהבית...
החייל הוא עבריין מנוול כמו כך פורץ. מדים הם לא הכשר לכל פשעציל
ושוב, מי שמגן על מחבלים תומך ברצח יהודיםציל
ע"י בריונים במדים כמוהו. גועל נפש. מוסריות סופר מעוותת.
יום טוב יונתן...ותן טל
כל*ציל
אזרחים, זכרו: טפלו אתם במחבלים, אל תשאירו זאת לאפסים במדיםציל
בדיוק. ולכן חייל שנכנס אלי לבית הוא כגנב בלילהיוני
ומותר לי להרוג אותו ולא לחכות שיתן לי כדור בעין.

ברור שמהבית שלי אני יוצא רק בשק גופות.
צודק. אין שום היתר להחריב בתי יהודים.ציל
ומי שעושה זאת הוא פושע גם אם הוא עטוי במדי צה"ל והמשטרה ה'קדושים'.
אתם מבינים כמה מפגר זה לפתוח דיון כזה?!יוני
במקום להיות עסוקים באיך להילחם בערבים שבאים להרוג אותנו אנחנו מדברים פה על מצבים שבהם יהודים נלחמים ביהודים.

אני לא מאמין עליך @בן של מלך שנפלת בפח הזה ואני לא מאמין על כולנו שאנחנו מתדיינים על זה תוך כדי שדם יהודים עדיין מבעבע ברחובות מהרצחנות הערבית.

זה מה שהשמאל רוצה שנעשה, כל פיגוע התקשורת מנחה את הדיון לאיפה אנחנו לא בסדר, איפה קפצנו מעל זקנה ואיפה אמרנו או הגבנו לרצחנות הזאת לא בסדר...

ביי
צודק.הלליש
אז שיהיה לך בהצלחה...ותן טל
אגב אני מאמין שמה שיקרה בסופו של דבר אם יצטרכו נניח לפנות אותך, ותראה התנגדןות כזואת, אני מאמין שהצבא ימנע מלהרוג אותך, כי בכל זאת יהודים רחמנים וכו'. היא כנראה יזרוק גז כלשהו לבית שלך כדי לנטרל אותך באופן מלא ואז יוציא אותך מהבית ככה... ככה שלצערך ככל הנראה אם זה יקרה (וכולנו ממש מקווים שלא נגיע ליום הזה, כמובן) - אפילו לזכות לצאת בשק גופות לא תזכה, רק באלונקה. ואם עשית לפני זה משהו חמור אז גם ככל הנראה כמה שנים טובות בכלא.

נו, שויין... מה שתרצה.

אגב, משום מה מסתבר שפחות או יותר 100 אחוז מנערי הגבעות שפונו מבתיהם ךצורכי הריסה, או שלא סברו כמוך (כי לא שמענו שהרגן חייל/שמתו במהלך הפינוי) או שלא היו מסוגלים לעשות מה שרצו - בדיוק כמו שתיארתי למעלה גז מנטרל וכו'
אהבתי שאתה אומר יהודים רחמנים בהקשר של גירושיוני
|מקיא|
זה מהרחמים שלהם.הלליש
הם רוצים שהיהודים כיום יזגהו עם ההסטוריה של העם היהודי

-<צ>
לא יעיל בפינוי גבעה.טוביה2
למרות שאני לא יודע מה אני יעשה אם יבואו להרוס לי את הבית. זה בטוח מותא
האם הרב גינזבורג/הרב שפירא אמרו אי פעם למישהו שמותר להרוגותן טל

חייל שמגיע לפנות אותך מביתך? אפילו שלא לציטוט - האם אתה יודע על אמירה כזאת (אני לא אקשה בבקשת מקור, ברור לי שלא יהיה כזה גלוי...) - בכנות? כי לי קשה להאמין שיש רב בישראל שיורה שאפשר להרוג חייל שבא לפנות אותך מביתך. תפיע אותי או לא? כי אם זה נטו מסברה שלך ולא נסמך על שום רב כיום, יהיה לי יותר קל להבין אותך ואת יוני... (לא להסכים, כמובן, אבל להבין שזה מגיע נטו ממכם)

אה זה לא דברים שלהםטוביה2
זו אמירה של הרצי"ה שהחיילים חשודים על שפיכות דמים. והיות שזה דין פשוט שאדם עומד על ממונו הרי שזה מותר
אתה טוען שהרצי"ה התיר להרוג חייל שבא לפנות אותך מביתך?ותן טל

אם זה כל כך פשוט אז בכל זאת לא שמעת שום רב אומר את זה? מעניין מאוד... 

השאלה החשובה היא האם בכלל אי פעם טרחת לשאול רב כלשהוא את השאלה הזאת, האם מותר לך להרוג אדם שבא לפנות אותך מביתך?

אבל אם כבר אמרת שיש מקור מפורש על משהו, אבקש ממך להביא אותו - איפה הרצי"ה אמר אמירה על חיילים שחשודים על  שפיכות דמים, אשמח לראות את ההקשר המלא... כי זה די נראה שהוצאת את דבריו מהקשרם. ויסבירו חכמים ממני כאן בפורום, ככל הנראה, בהמשך...

לא לפנות אלא לגרש, להחריב את הבית ולעתים גם למוסרו לאויבציל
הרצי"ה לא דיבר על הגנה על רכוש פרטיטוביה2
אבל היות שאתה המוציא (או למעשה הגזלן) תראה לי פסק מנומק שאוסר על אדם לעמוד על ממונו
אני מעולם לא הוצאתי אותך מהבית, אז תנוח.ותן טל

אתה טענת שמותר להרוג את החייל הזה, שאלתי שאלה פשוטה: האם אתה מכיר רב שמתיר להרוג את החייל שבא לפנות אותך? ככל הנראה מחוסר התשובה אני אמור להבין שאתה לא מכיר.

מעבר לזה, אמרת שיש אמירה כלשהיא של הרצי"ה, אני מודה שאני לא מכיר אותה, אבל בגלל שכבר אמרת שיש אמירה, ביקשתי שתביא אותה - שים לב שקודם אפילו לא ביקשתי מקור, רק ביקשתי לדעת האם אתה מכיר רב כלשהוא שהתיר מפורשות לך/למי מחבריך, להרוג חייל שבא לפנות אתכם (ולא התמקדתי רק ברבנים שהזכרתי אלא אמרתי גם בכלל, והם סתם לדוגמא כי מייצגים את הימין הלוחמני ביותר וכו'...)

אבל כעת אני כבר לא מבין, מהכורת שלך, אם הרצי"ה לא דיבר על הרכוש הפרטי, אז איך אתה מצמיד את דבריו כדי כאילו להתיר לך משהו בנוגע לרכוש הפרטי? לא הבנתי - אתה מנסה לעשות צחוק מהרצי"ה?

אנ י שואל אותך שאלות פשוטות - האם אתה רוצה להביא תשובות או לא? ולא, אני שאלתי ראשון לכן אתה תענה קודם, מה גם שלפי טענתך "אני הגזלן", ואני ממש לא, אני בסך הכל צופה מהצד שראה משהו שאמרת ושואל אותך מאיפה הוא מגיע...

אני אישית מעולם לא שמעתי רב שמתיר להרוג חייל שבא לפנות אותך מהבית, אם אתה כן, אז פשוט תגיד... ואם לא, אז צריך לחשוב למה שום רב לא אמר את זה גם שלא לציטוט.

וכמובן, צריך לחשוב למה עד היום למרות כל האנשים שגורשו בצורה כזו או אחרת מבתיהם, עדיין אני לא זוכר מקרה של אחד שהרג את החייל שפינה אותו... אתה שמעת?

לא כל כך מסובךטוביה2
לא תמצא רב שיעמוד מאחורי פסק כזה כי הצבא שלך יעצור אותו וזו לא המלחמה שלהם.
הרצי"ה דיבר על מאבקים בעליות לקרקע של אלון מורה שאז זה היה המצב טכנית והוא הורה לא להאבק יותר מדי כי החיילים חשודים על שפיכות דמים. אני לקחתי את זה למקום של הגנה על רכוש וחבתת ההוכחה היא עליך.
אני מכיר אנשים שהיה צריך למנוע מהם להרוג ולההרג בפינויים - וכבר ראינו מקרים שהצבא שלכם בא על דעת זה ולכן הם היו מוכנים להרוג - דבר המתיר את דמם
אבל לא דיברתי על רב ש"יעמוד" מאחורי פסק כזה.ותן טל

לכן שאלתי אותך אפילו בלי מקור ובלי ציטוט, אפילו בלי להגיד שם של רב - אתה מכיר רב כלשהוא שאמר את זה בפועל לתלמידיו/לך, שאמר שמותר להרוג חייל כזה שבא לפנות אותך? שאלה כל כך פשוטה, תפסיק להתפלסף... 

חובת ההוכחה היא ממש לא עליי. מי שקובע שאפשר להרוג חייל שבא לפנות אותו הוא זה שצריך להוכיח את זה - תראה לי איפה זה מופיע.

אגב, לפי דבריך של הגנה על רכוש - גם אדם שבאה משטרה סתם בכל מקום בארץ לפנות אותו ממקום מסויים, נניח מבית שהוא בנה על שטח שלא שלו, והיא באה לפנות אותו ולהרוס לו את הבית - אז הוא יכול להרוג את השוטר, כי הוא עומד על ממונו, וזה הבית שהוא בנה מכספו? (ולא, אל תשליך את זה על מקרה של פינוי בית ביו"ש, בבקשה - תתייחס נטו לשאלה ששאלתי כעת, במנותק מהמקרים שאתה רוצה לדבר עליהם. זה נעשה אחר כך).

דבר אחרון - לא הבנתי. האם היו מקרים שבהם מפונה כזה או אחר הרג את החייל/שוטר/מגבנים שפינה אותו? אם כן, מקור בבקשה. אם לא - למה זה לא קרה? כי לא הצליחו? כי הצבא/משטרה וכו', דאגו מראש שהוא לא יצליח? אז ברוך ה'... (כי אני גם לא שמעתי על מקרים שבהם בפינוי כזה השוטרים/חיילים, הרגו אדם כזה או אחר...)

אתה מצדיק זריקת אבנים?בן של מלך
ב"ה
אז בעצם מי שזורק אבנים לעברי אם הוא יהודי אני צריך לשאול אותו ''רגע! צדיק! אמרת לשם יחוד? האבן הזאת מכוונת לראש שלי? או שמא רק לאיים עלי?''
אבל כשזה ערבי ככל הנראה הוא מתכוון להרוג אותי?
בשניהם אני חושב שצריך לירות בלי להסס.
אתה שונא יהודיםציל
טרולים טרולים הללויה.. טרולים טרולים הללויהבן של מלך
ב"ה
אני שונא טרולים בעיקר
אבל מצד שני, שנאה זה רגש שאני לא מתכוון לבזבז על טרול בן יומו
אחד כמוך ירה רק ביהודים.ציל
זה מתחיל משוויון בין מחבלים ליהודים, ותמיד ממשיך הלאה אל העדפת המחבלים על פניהם.
יירה*ציל
שמע עשית לי את היוםבן של מלך
ב"ה
כמעט כמו החרדי שהחליט שבגלל שאני הולך עם רוס''ר אני חייב מיתה ושבגללי יש פיגועים
כי יונתן, רק אתה יודע מה בש"מ יעשה, נכון?ותן טל
אויש תעשה לנו טובה...זה שאתה ממורמר על כל העולם ואחותו בערך לא אומר שצריך להפיל את זה עלינו-בטח כאשר ככל הנראה את רובנו אתה לא מכיר ומחיל עלינו את הבטיגמות שנוח לך להחיל.

כואב לך שיש אנשים שמבינים שגם יהודים מסוגלים להרוג ולכן גם אותם צריך לעצור? תתמודד ותתבגר. כי מה שאתה עושה כאן זה ילדותיות לשמה.

חוץ מזה שאם להגיד את האמת, במבחן התוצאה נראה לי שיש יותר סיכויים שבש"מ יהרוג ערבי מחבח מאשר שאתה תעשה את זה, אם כבר הכנסת אותנו לדיני נבואה...

כח טוב.

ובחייאת, תחתום על ניק אחד נניח פעם בחודש/חודשיים פחות, טוב? שיהיה לנו קל לשים לב כל פעם...אשרייך, תודה. שבוע טוב.
אני נגדטוביה2
וההבדל פשוט וברור - אבנים לא הורגות.
בכול השנים שאני עוקב לא שמעתי על אדם שנהרג מאבן ולא מצאתי מישהו שכן שמע.
נכון היו כאלו שמתו כתוצאה כמו ההוא שקיבל התקף לב באמצע נסיעה או אשר ויהונתן פלמר שאיבדו שליטה על הרכב - אבל במונכים ההלכתיים לא האבן הרגה אותם

ערבים זה סיפור אחר. קודם כל אנחנו במלחמה איתם. ודבר שני לא צריך שגוי יהרוג כדי לההרג על כך. ככה שלא ברור לי מה ההתלבטות
אבן בהחלט הורגת תקרא את הכתבה הבאה:עדיין טרייה
/News/News.aspx/293171
אני חושבת שזאת הבעיה בשרשור הזה כי אם השאלה הייתה על יהודי שיורה לכל עבר לכולם היה ברור שצריך להרוג אותו אבל בגלל שזה "בסך הכל אבנים" אז הוא ממש לא התכוון להרוג. זאת טעות כי אבנים בהחלט הורגות ובהחלט צריך לגרום ליהודי שזורק אבנים להפסיק לעשות זאת אם כוונתו לא להרוג משפט כמו "תפסיק או שאני יורה בך" אמור להספיק אם זה לא מספיק אז בהחלט צריך לירות ולהיות רחמנים על האזרחים התמימים עליהם מושלכות האבנים ולא להיות "רחמנים" על פושעים.
מישהו שמע אי פעם על יהודי שנהרג מאבן שזרק יהודי?ציל
התשובה היא לא ב-א' רבתי.
פותח השרשור מדבר על מציאות שאינה
קיימת, רק כדי לשכנע אחרים בדעותיו ההזויות.
מה זה משנה אם משהו נהרג או לאעדיין טרייה
כל עוד יהודי זורק אבנים שבהחלט יכולות להרוג גם אם הוא לא הרג בפועל הוא מסכן את הציבור אני מסכימה שערבי רוב הסיכויים לא יפסיק עד שלא תנטרל אותו פיזית ויהודי אולי כן יפסיק אם תאיים עליו בנשק בכל מקרה בשני המצבים צריך לגרום לו להפסיק ואם דיבורים לא מספיקים אז צריך לנטרל בצורה פיזית.
העיסוק בדבר שאף פעם לא קרה ופתיחת הדיון הזה בעייתייוני
כי אנחנו מתמודדים עם מציאות שבה ערבים זורקים אבנים על יהודים על מנת להרוג והכנסת הדיון התיאורטי הזה לשיח שלנו זה עוד צעד הזוי בשיח של לגטימיות הריגה של יהודים שמגיע משמאל.
אז בוא נפתח שרשור: נשים שזורקות אבנים, צריך להרוג אותם?ציל
זה שאין נשים שזורקות אבנים כקבוצה זה לא משנה.
אם נשים זורקות אבנים צריך להגיב כלפיהם איך שצריך.

נכון ששרשור כזה הייתם פוסלים ישר?
אז מדוע מה שאסור לומר על נשים מותר
לומר על יהודים?
מאיפה אתה מניח שהיינו פוסלים שרשור כזה ישר?ותן טל
תפתח שרשור כזה ואני מבטיח לענות כמו שהתורה דורשת.

אפילו אם תפתח שרשור על רבני ערים שזורקים תיאורטית אבנים על אחיינית שתהיה לי גם כן תיאורטית, מבטיח לענות כמו שכתוב בתורה.

מי שקם להורגי זכותי להשכים להורגו. אם דין כזה לא ברור לך כדאי שתשב ותלמד. ולא, אם טעחת לחשוב - הדין הזה לא נוגע רק גוי רוצח פוטנציאלי אלא גם ליהודי רוצח פוטנציאלי.
אתה משווה תינוקת לאדם מבוגרטוביה2
וכן כמה שזה נשמע מוזר חיילים הם אומנם לא בוגרים אבל כן מבוגרים. ודרך אגב זה היה דלקת ראות - הסיבוך אולי בגלל האבנים.
אם את מדברת על זריקת אבנים לא מובחנת ולא כחלק ממאבק - זה אולי יהיה שונה ועדיין אני לא בטוח אני רק בטוח שאני לא מכיר מקרים כאלו
אבן מאוד הורגתנפשי תערוג
נסה לחטוף אבן משתלבת בראש
אני ראיתי מישהו שעבר את זה והוא בהחלט היה חיטוביה2
אבל את רוצה להפנות למקרה ספציפי
אז אתה טוען שאבנים לא הורגות? באמת?ותן טל

כשאבן כן פוגעת זה כל כך נדיר שזה יוצא מהככל שמעיד על הכללטוביה2
ואתה יכול לראות שלפי ההלכה אם אדם הורג באבן כמות הבדיקות שעושים לכך שהוא התכוון להרוג היא גדולה מאוד. ואילו אדם שהורג עם כלי מתכת לא עושים את כל הבדיקות כי ההשערה היא שפשוט הוא יודע להרוג כך
משמע שאבנים באופן טבעי לא הורגות
אז אתה אומר שמוחמד שזורק אבנים על יהודי לא מתכוון/יכולותן טל

להרוג בכך, כי זה נדיר מאוד שהיא הורגת?

ובכל מקרה, זה לא משנה אם "זה נדיר" או שלא - בפועל אני בנאדם, אוקיי? אני עומד ברחוב כלשהוא ורואה יהודי זורק על יהודי אחר אבנים גדולות ומסוכנות. לפי החישוב המהיר שלי, בשטח עצמו, כמובן, ישנה סכנת חיים של ממש באבנים האלו - האם אני לא צריך לעצור את היהודי הזה מלסכן את חיי היהודי השני, גם במחיר אפשרי שאולי אהרוג את היהודי ה"רודף"?

אתה הרי לא מצפה שאני אעשה סטופ בסרט, אלך ל"גיבור" זורק האבנים, ואשאל אותו:  "בחייאת מיכאל/יוסי/אביגדור - תגיד לי, כשאתה זורק את האבנים האלו אתה מתכוון להרוג או לא?" ואחכה שיענה לי ורק במקרה שיענה שכן, להפעיל מחדש את הסרט ולפעול כדי לעצור אותו גם במחיר חייו - ברור לשנינו שזה מגוחך, נכון?

בשטח פועלים כמו בשטח - השיקולים והבדיקות נעשים בשטח על פי הנתונים הקיימים. לא דומה ילד בן 5 שזורק אבנים קטנות על חייל שמעצבן אותו, לבחור בו 24 שזורק סלעים כבדים ממרחק ומגובה, בצורה ובדרך כזאת שברור שהן יכולות לסכן חיים.

וכן, בוודאות, אבנים יכולות לסכן חיים - נכון, זה ברוך ה' לא קרה לי מיהודים, אבל זה כן קרה לי ולחבריי לפני כמה וכמה שנים בשכונה ערבית בירושלים, שערבים זרקו עלינו מגובה וממרחק, אבנים גדולות - אבן בגודל של כמה וכמה אגרופים, חלפה כמה סנטימטרים מהפנים של חבר שלי - וברור לי באופן חד משמעי שאם היא הייתה פוגעת בו, זה היה נכות/סכנת חיים לגמרי אם לא מוות במקום (שפיץ למוח, זה לא מסובך כל כך).

לצערי אז לא היו יורים במחבלים האלו כל כך מהר ופשוט ברחנו, כולל מלווה הנשק (בכל מקרה מהמרחק ומהגובה אני בספק אם היה מצליח להתרכז ולכוון ולפגוע ישירות במי שזורק - והיו כמה... - וזה תוך כדי שזורקים..בקיצור היה מצב מסובך).

אתה רוצה להשלות את עצמך שאבנים לא הורגות, שיהיה. לי ברור שאדם שרואה בשטח שהוא/אחרים בסכנת חיים מאדם שזורק אבנים (ולא משנה מאיזו סיבה אותו אדם זורק אבנים - פלילית/לאומנית או רומנטית) - אז כן, במקרה הצורך ניתן לעצור אותו גם במחיר חייו. גם זה אפשרי.

עצם הצגת השאלה היא השתתפות בלוחמה הפסיכולוגית הערבית נגדנויעקב דדא

השמאל משתדל לטשטש לנו את המחשבה , כדי לתת לגיטימציה לצורר ערבי ימח שמו שפועל להשמדתנו.

הםם משתדלים להציג את פעיל ההשמדה הערבי , כבחור חמוד שאינו שונה יהודי ממוצע, נו טוב מיהודי ממוצע שמפריע לערבים להשמיד את היהודים .

אז אין שום מקום לשאלה המיתממת הזו , שאולי הואל לא שם לב שהוא משרת את הערבים.

הערבים הם חברה שכחברה פועלת נגד קיומנו הם אויב. וכל אחד מהם שעושה משהו נגדנו צריך לקבל כדור בראש . אולי הגזמתי מספיק כדור בלב. ביןם אם הוא סורק אבנים שמכנות, ובין אם הוא מניף דגל אש"ף.

אין לזה שום קשר לטיפול ביהודים שעושים משהו לא ראוי. ואסור לערבב את שני הדברים.

טרמפיסטים!!! אנא!!!!זיויק

מקלחת! כביסה!!

אתם לא מכירים את המושגים האלה??

למה אני צריך לסבול??

סך הכל רציתי לעשות מצווה ולקחת אתכם!

🤢🤢🤢

תתייחסנחלת

לזה ככפרת עוונות.

מלבד זאת, לעמוד זמן רב בשמש או רוח או אבק, לא מיטיב עם הגוף ההפכפך של הבן אדם...

חחחזיויק
מריחים שזה סירחון לפחות בן שבועיים
תעבודנחלת

על חוש הריח שלך. הוא כנראה מפותח מדי!

האמת, כשאני מעלה חבר'ה עם ריח של דירהסטורי
אני משנן לעצמי שהם שומרים לנו על הארץ, אז אני מסיע אותם למרות שכנראה הכבשים מריחות יותר טוב מהם...
יומרותנחלתאחרונה

אלא מה? לקוות שמגיעים מהיכן שהם מגיעים עם ריח של אפטרשייב צרפתי, זה קצת מדע בדיוני. לא?

ואגב, לכבשים יש ריח טוב!

לכל בעלי החיים (חוץ מבואש...) יש ריח טוב!

נעלבתי במקומם!

רק לנו, לבני האדם, יש לפעמים ריח רע. בגלל העבירות שלנו.....

כל הכבוד שאתם עוצרים לטרמפיסטים. זו מצווה. אבל, תזהרו ותבדקו קודם מי הוא הטרמפיסט....ולא בגלל הריח.

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלום

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

לא כל כךנחלתאחרונה

הבנתי;

אבל גם לא קראתי את הקישור.

אם זו התייחסות לדברי על חוסר אמונה לומה שעבר ב"דבר" - זה לא סותר את החמלה והמעשיות

שבדברי הרופא אליבא קאמי;  אולי, נכון, זה אפילו נותן לה עוצמה מיוחדת אמנם וכוח, דווקא בגלל

העובדה שהאדם הוא לבד לבד במאבק שלו: לפי הרגשתי (לא מכירה ממש את התפישה של הוגי הזרם הזה), נושבת מהספר רוח של....יאוש.

נואשות. האדם הקטן שנלחם בציפורניים בגורלו של בן תמותה; לבד.

או קי, יש כאן יושר ו אומץ ומסירות - אבל האדם

נתפש כלבד לבד. בדידות איומה מול המאורעות החזקים ממנו.

כל הויכוח עם הכומר.... אם אני לא טועה, גם הוא נשבר בסוף.

אין שום יד התומכת מלמעלה ולכן   אין שום יד הנתמכת  מלמטה. אין אלוקים. אין שום דבר שמעבר. גם אין איזושהי

משמעות למגיפה  (צריכה אולי לקרוא שוב, ייתכן שהם נותנים לזה איזו משמעות)

זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנו עושים ככל שביכולתנו;. יותר מיכולתנו. אבל נורא לבד. עולם בלי אלוקים. ובעצם-

בלי חמלה גדולה המכילה ורואה ומבינה את הכל ("מאזין ומקשיב.."..) האדם נעזר באדם . אין לו דבר אחר  ומשכך

הוא מועד לאכזבות, יאוש, נפילות.

זה לא "הסתרת פניך הייתי נבהל", כי כאן יש מישהו שאמנם מסתיר עכשיו פניו, אבל יש גם אי הסתרה. מחר, מחרתיים,

בעוד חודש......

שים לב שאין שום יאוש בשירים יהודיים. יש לפעמים עצב, געגועים, תחנונים, בקשה לגאולה, אבל אף פעם לא יאוש

או דיכאון.

גם אחרי השואה, שיר שהיו שרים:

הבט משמים וראה

איך היינו ללעג וקלס....

ובכל זאת בריתך לא שכחנו...

איזה יופי! איזו נחמה! איזה כיף שיש השם.  איזה מסכנים אנשים שלא לוקחים אותו בחשבון....

(לא שאני תמיד קרובה ותמיד שמחה ותמיד מודה ותמיד זוכרת שהכל ממנו , אבל ככה צריך לחשוב ולהרגיש  ו ל ד ע ת   יהודי.

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרוםאחרונה

מה בסך הכל צריך בן אדםנחלת
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה

אולי יעניין אותך