איך משתלם לצאת לעבוד כשיש ילדים?אנונימי (פותח)

כרגע המצב הוא,שאני בבית עם התינוקת ובעלי עובד במשרה מלאה.

מבחינה כלכלית זה די משתלם,כי כשהתינוק במעון והאמא עובדת( לפחות במקרה שלי,שאין לי תואר),

רוב המשכורת הולכת על התשלום למעון.

מצד שני,חשוב לנו שתהיה עוד הכנסה וגם אני אעבוד.

אבל איך אפשר להרוויח מזה,כשאין תואר והעבודות שאני מוצאת זה בתשלום מינימום

(נגיד 2500 ש"ח לחודש ורק התשלום למעון הוא אותו סכום).?

וגם,בע"ה כשיש עוד ילדים,נשמע לי שעוד יותר לא משתלם לעבוד כי אז התשלום על המעונות רק גדל ויש עוד הוצאות נוספות על עוד ילדים..

ועוד עניין,אנחנו חוסכים כסף לבית ולפעמים זה יוצר מצב שצריך לחסוך בהרבה דברים אחרים..

אז איך אפשר להמשיך לחסוך?..

מאנונימי,בגלל כל מיני פרטים אישיים שכתבתי..

תודה!

קודם כל אם בעלך מרוויח משכורת לא בשמייםעדיין טרייה
יש הנחות של התמת למעונות וזה יכול להגיע גם ל700-800 לחודש כך שגם ב2500 יש רווח. אבל הרווח העיקרי הוא הניסיון שאת צוברת בעבודה שיקדם אותך בהמשך לתפקידים יותר טובים עם משכורת יותר גבוהה חוץ מזה 2500 זה פחות ממינימום למשרה מלאה זה אולי מינימום לחצי משרה. האם את רוצה לעשות תואר? כי אם כן עכשיו זה הזמן כי עם עוד ילדים זה עוד יותר קשה.
לא מסכימה...מדי פעם פה

יש הרבה רווחים כלכליים שאת צוברת בעבודה, כמו פנסיה שנחסכת לך לאןרך שנים, וכו'.

תבדקי אם אתם זכאים להנחה ממשרד התמת (יש סימולטור באתר). גם אם הפעם לא תהיו זכאים, ככל שיש יותר ילדים גדלה ההנחה (החישוב הוא ע"פ מספר ש"ש שלך וע"פ הכנסה לנפש).

ותשלום מינימום אמור להיות 5000 לחודש, לא?

האמת? לא תמיד משתלם. א-ב-ל וזה אבל גדול,navab

יש יתרונות בלצאת לעבודה- תקשורת עם אנשים וההרגשה שעושים משהו.

הכל עניין של סדר עדיפות ומה יותר חשוב.

אם כלכלית זה לא משתלם ויש לכם מטרה של לחסוך- אז ענית לעצמך..

תודה לכולן!אנונימי (3)
אבל אם אנחנו רוצים להגדיל את ההכנסה איך עושים את זה? זה אפשרי?
אני יודעת שמשרה מלאה לא מתאימה לי,רק חצי משרה אולי קצת יותר.
מתאים לך לשקול רעיון של עבודה מהבית, עם התינוקת?בהתהוות

הקלאסי זה לקבץ עוד שניים-שלושה תינוקות ולפתוח משפחתון - את חושבת שזה יכול להתאים לך?

בכיוון אחר - אפשר לארגן מכירות בבית מפעם לפעם (מטפחות, תכשיטים, מה שמתאים. רק ליצור קשר עם המשווקים ולהציע); אפשר להיזכר מה הכשרונות שלך ולהשקיע בהם - אפייה, תפירה (המון אנשים מחפשים מי שיעשה להם תיקונים לבגדים), עבודות רקמה...

משהו בסגנון הזה יכול להתאים לך?

תודה רבה! רעיונות מאוד טובים!אנונימי (3)
מטפלת,זה אופציה שכבר חשבתי עליה אז בהחלט זו הצעה טובה. רק שאני צריכה לראות כמה מקום יש בבית לעוד תינוקות כי הבית קטן.
תפירה,אולי בתור עבודה מהצד יכולה להתאים.
מנצלשתefraim37

את אומרת שלא מתאים לך לעבוד משרה מלאה

אבל.. איזה עבודות יש בחצי משרה? (אפילו בוקר וערב, בלי שעות הצהריים)

יש עוד דברים כאלה בעולם?

מותק, זה מאוחר קצת להתעורר עכשיו!פולמוס

אני לא מתכוונת לרדת עליך, לא מכירה ויודעת מה הכישורים שלך, אבל בטוחה שיש לך. חבל רק שלא חשבת על זה קודם.

אני לבת שלי אומרת:

תשקיעי בתיכון, תלמדי לבגרות רצינית 5 יחידות מתמטיקה ו5 יחידות פיזיקה. תלכי ללמוד מקצוע שווה אם יש לך ראש- אז הנדסת חשמל ואלקטרוניקה/ רפואה / משפטים... ואח"כ תתחתני או לפחות חכי עם הבאת ילדים. זו לא חוכמה לעשות ילדים ולומר אח"כ מה יהיה? איך אפרנס אותם? סוף מעשה במחשבה תחילה. נמאס לי מכל ה"צדיקים" שבתיכון רק מדברים על התפקיד שלנו להביא ילדים לעולם. אבל לא על מאיפה מאכילים אותם נותנים להם השכלה .. כשלך עדיין אין מקצוע. ולומר שאסור לחכות עם הבאת ילדים - מי שאומר את זה- גם יממן לך אותם?! ומה עלייך ? האם בגיל 50 כשהם יגדלו איכשהו, ואת תהיי אחרי 25 שנה של חיתולים והנקה, ותרצי לעשות משהו שמעניין אותך, אבל תגלי שחלון הזמן כבר עבר, והתקופה שיכולת לעשות משהו- נגמרה. ועדיין אין לך כסף פנוי לעשות משהו מעניין...

אני מהנדסת, דתית ואם ל 7. גדלתי בבית לא פשוט, וב"ה הגעתי לזה. 

יש עוד פאן ללימודים כאלו: אנחנו עם סגולה, אבל עם קטן. אנחנו צריכים את היכולות והכישורים של כל אחד  ו א ח ת   מאיתנו כדי לקדם את המדינה. מפיתוחים טכנולוגיים שמחזקים את הכלכלה, פיתוח המערכת הרפואית, שמירה על ביטחון המדינה וכו' וכו' יש לנו המון אתגרים. נשים שבוחרות לא לעבוד מחוץ לבית, מחלישות את החוסן של מדינת ישראל.

אם אין לך מקצוע- תעשי פעוטון אצלך בבית. כך תוכלי גם לעזור לפרנסתך וגם לנשים אחרות שעובדות.

שיהיה לך בהצלחה.

משהו קטןאנונימי (4)

זה טוב ויפה להגיד מה שאת אומרת (הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים) אבל על עבודה את אף פעם לא יכולה לסמוך באמת, נגיד ויש עבודה עם משכורת טובה והכל בסדר ויולדים ילדים ואז יש קיצוצים ומפטרים אותך ופתאום לא עלינו יש בעיה רפואית לאחד הילדים וצריך לעשות תיקון בגג?

מה עושים אז?

חיים מתוך אמונה, אם ה' הביא לי את הילד הזה, ואני בטוחה שאת מסכימה שילדים לא מגיעים בהזמנה אישית אלא רק עם התערבות אלוקית, הוא גם ידאג לפרנסה שלו.

בעלי השקיע כל חייו בבגרות ופסיכומטרי ושנים והרבה כסף בשביל תואר בהנדסת חשמל והוא מחפש עבודה כבר חצי שנה, אז מה לא עשינו בסדר לפי המשוואה שלך?

אין שחור ולבן, אין לחיות נכון ולא נכון כל אחד חי עם הבחירות שלו וה' דואג לכולם.

צודקת לגמרי. אני רק אומרת שצריך להשתדל. ולגבי בעלך-פולמוס

גם לי היה קושי דומה,

בתקופה שסיימתי תואר ראשון, ביטלו את פרוייקט הלביא. ופיטרו המון מהנדסים טובים. ואף אחד לא חיפש מהנדס"ירוק". ויותר גרוע, (היו כמה שאמרו לי בפנים שהם לא יקבלו אשה לעבודה - כשלבעלך אין את הבעיה הזו לפחות). 

אז ישבתי מדוכאת בבית, והחלטתי להמשיל לתואר שני. עבדתי כאסיסטנטית ובמשרה חלקית במט"ח, ולקראת סיום תואר שני ועם שיפור בשוק העבודה, (וכנראה בתוספת עוד תפילות) מצאתי עבודה בקלות.

אז עשיתם טוב, לא להתייאש, אם יש לו כח להמשיך ללמוד- מומלץ.

ועוד עצה שנתן לי מורה חכם שלי, הרב סולומון ז"ל : "לכי ללמוד תורה", אם הס"א יראה שיש לך עודף זמן ואת לומדת תורה- הוא יסדר לך עבודה".

ועוד משהו- אם לך היה מקצוע לפני הילד, היית יכולה לגבות אותופולמוס

וזה לא נכון "לחיות רק מתוך אמונה". האם תחצי בעיינים עצומות את כביש גהה בשבע בבוקר, ואם ה' ירצה יהיה טוב?

האם לך אין חובה ללמד את בנך תורה , להשיטו בנהר, וללמדו מקצוע ולהשיאו אשה... הרי אפשר לומר- "אי"ה, יהיה בסדר. הוא יעבוד היכן שהו..." לא. יש לנו חובה כדי שלא ילסטמו את הבריות בסוף. וחלק מזה זה לבנות לעצמך יכולת לפרנס ולתת לו. ולא רק לבעלך צריך שיהיה מקצוע. אם יש שני מפרנסים אחד יכול לגבות את השני בלימודים , באבטלה או מחלה חלילה. 

אפשר להמשיך עוד בכיוון הפטאליסטי-  

האם אפשר לאכול ג'אנק- ו אי"ה יהיה בסדר? 

לא לעשת ספורט - ולקוות שאי"ה נגיע לזיקנה בבריאות טובה? 

...

נכון שיתכן ויזמנו לנו נסיונות, קשיים ותקלות חלילה. אבל, צריך להתנהל בדרך הטבע ולא לסמוך על הנס.

כשחז"ל פסקו ללמוד מקצוע זה ללמד את "בנו" לא ביתו.לאשה עדיףירושליםםםםם

לעבוד מהבית ולגדל את הילדים . להסתובב כל היום בחוץ זה לא צנוע ,ולא מתאים לאשה. תקראי את האגרת שכתב הגר"א לאשתו לפני שנסע לארץ ישראל. הגר"א ידע את כל הש"ס גמרא בגיל 12 , אז אני מניח שהוא ידע יותר משנינו. 

יום טוב

תזכיר לי מתי חי הגר"א? היום התקדמנו קצת...פולמוס

מותק - זה מאוחר קצת להעיר לה הערות כאלה.אנונימי (5)

כאילו מי שלא למד מקצוע ואין לו תעודות ביד לא יצליח בחיים.

גם אין לך מושג מה הסיבה שבגללה אין לה תואר. לא כל אחד מסוגל לעשות תואר - אז הוא פסול מלהתחתן ולהביא ילדים?

אני גרה בעיר דרומית. לרוב רובם של התושבים כאן אין תואר. לא מסתדרים? מסתדרים ועוד איך.

ולך הפותחת - אני בטוחה שיש לך כישורים שאת יכולה להשתמש בהם. תחשבי יצירתי.

ואם יש לך כוח ורצון ויכולת את תמיד יכולה להתקדם לקראת תואר.

אני יכולה לספר על אבא שלי שעזב את בית הספר בגיל 16 ועבד בכל מיני עבודות מזדמנות.

את הבגרות הוא השלים כשאני נולדתי.

היום הוא דר. ומרצה באוניברסיטה...

אין דבר העומד בפני הרצון וה' עוזר. רק תחליטי על כיוון וה' יעזור לכם.

תואר, שטויות.

ועוד משהואנונימי (5)

נשים שבוחרות לגדל את ילדיהן ולהשקיע בחינוך שלהם ולא לצאת למעגל העבודה, מוסיפות חוסן ובריאות נפשית בעם ישראל.

כל הכבוד לך שאת מהנדסת אבל הנדסה אינה חזות הכל.

היא יכולה לעשות כל דבר שתבחר ולהרוויח כסף טוב (ספרית, פאנית, תופרת, קייטרינג, מה לא?). היא לא חייבת דווקא לפתוח פעוטון.

לפתוח פעוטון נשמע אצלך כמו עונש - לא יצאת לעבוד? לפחות תעזרי לנשים אחרות לצאת לעבוד.

^^^אנונימי (6)

אני מכירה תהליך הפוך מהתיאור המפחיד של פולמוס - שנשים שנשארות בבית יש להן יותר מרווח נשימה והזדמנויות עם הילדים לגלות ולטפח דברים שהן טובות בהם, וכשהילדים גדלים ומתפנה להן זמן לעבוד (בהתחלה על אש קטנה ועם השנים יותר ויותר), הן הרבה יותר בשלות ומסוגלות ליזום, ליצור לעצמן עסקים, להגדיל ראש, ולא להפוך לברגים קטנים בעולם ההעסקה הדורסני...

והרווח לילדים מאמא בבית - לא יסולא בפז.

מוסיפה עוד שתי נקודות:אנונימי (6)

# דיברת על הנושא החברתי-מדיני-אידיאולוגי ועל החשיבות לעשות תואר. עד כמה שאני מבינה, אם כולם יעשו תואר, זה לא יהיה מוצלח ברמת המדינה. כלכלה נורמלית צריכה שיהיה בה איחוז מסוים של אנשים במשרות אקדמיות, אבל לא אחוז גבוה מדי. לדעתי להפך - צריך גם פחות ללחוץ שלכולם תהיה בגרות. צריך יותר תיכונים מקצועיים. המדינה צריכה שתהיה בה כמות מספקת של אנשים שמוכנים ושמחים לעבוד במקצועות טכניים, ושלא יהיה צריך בשביל זה לייבא כוח עבודה זול מחו"ל, דבר שגורם להרבה עיוותים.

# דיברת גם על הפרנסה של הילדים שנולדים. כדאי לקחת בחשבון שלרוב ככל שעולות ההכנסות המשפחתיות - עולות גם ההוצאות. יש את עניין המעון, שעלה כאן, ויש עוד הרבה - למשל האפשרות להניק ולא לתת תמ"ל (גם בשאיבה יש יותר הוצאות מהנקה ישירה); הצורך לרכוש מספיק בגדים יפים לעבודה מחוץ לבית, ולתחזק אותם במצב טוב (ניקוי יבש וכו'); הרבה פעמים נוצר צורך לקנות אוכל בחוץ בזמן העבודה; יש תשלום על נסיעות (גם לעבודה וגם למסגרות של הילדים); ילדים במסגרות חולים יותר (מוכח), כך שיש יותר הוצאות על תרופות; ועוד.

ברור לי שלא כל סעיף פה מתקיים לכל אחת שיוצאת לעבוד (כך שאין צורך תווכח איתי ולהוכיח לי שאת אף פעם לא קונה אוכל מחוץ לבית, למשל) - אבל בגדול כשבודקים הרבה תקציבי משפחות מגלים שבממוצע י שמכניס יותר - גם מוציא יותר.

גברת פולמוס יקרהאתי

את כותבת נחמד והכל אבל מפה ועד להציע לדחות את הבאת הילדים למען המקצוע והקריירה קצת נסחפת...ו -5 יחידות בכל מיני מקצועות זה לא מדד לכלום ולא מתאים לכולם, עם כל הכבוד!! יום טוב!!

אהבתי! צודקת!!אנונימי (7)
אנונימי (9)

לגבי הנקודה השניה:אמאשוני

זה נכון שההוצאות עולות, אבל לא באותו קצב כמו ההכנסות ולכן בנטו גם החיסכון עולה. ככה שזה כן משתלם לצאת לעבוד.

(בלי קשר לדיון עצמו)

נכון שיציאת נשים גוררת הוצאות גדולות יותר. למשק זה טוב:פולמוס

כי זה מאפשר פרנסה לעוד משפחות כמו מטפלת שעבדה אצלי שנים, עוזרת, גנן וכן, מבשלי קייטרינג...

אבל בגלל שהמשכורות בהיטק גבוהות יחסית, נשאר לי בשוטף סכום ששוה בשבילו לעבוד, וזה עוד לפני שדיברתי ל זכויות סוציאליות ופנסיה. 

אני יכולה להרשות לתת לילדים יותר חוגים בלי לחץ.

ונחמד לי יותר לא להשאר עם החלוק בבית אלא ללכת לבושה סביר.

ונחמד לי יותר לעסוק בדברים מעניינים ומאתגרים, לפגוש אנשים, ...

אני ואישי שותפים בפרנסת הבית ומגבים אחד את השני.

- אני מסכימה מאוד עם זה שלא כל אחד צריך להיות אקדמאי. מי שלא מתאים לאקדמיה - הרבה פעמים מגיע להיות סוכן מכירות ובאמת מעט מדי מגיעים למיקצועות טכניים. וחבל. בעבר היו יותר יהודים שעסקו בכל מלאכה והיום פחות..

- אני גם מסכימה שאפשר תמיד - אלא רק שזה נעשה יותר ויותר קשה עם הזמן והילדים.

מה שרציתי להדגיש זה-

1. שצריך לחשוב מראש (כמובן שלה' יש את המילה האחרונה) אבל אנחנו לא פטורים מלחשוב ולתכנן: 

ממה נחיה, מתי נתחיל להביא ילדים, ...

ולא קודם לעשות ואז לשבת ולחשוב כאילו ה..הפתעה! אה.. מה לעשות? 

זה לא ח"ו מחלה או אסון שנוחת בהפתעה. מה לא ידעת שיגיע ילד? לא ידעת שיעלה לך כסף? 

2. שנשים תגדלנה. לא להתחבא בבית (צנוע... שכחתי) ליזום ללמוד לעשות לחשוב בגדול. לא לחשוב שיהיה מי שיפרנס אותי ואני רק צריכה להיות יפה וצנועה ולקרא בלחש תהילים במטבח...

טוב, אני מסכימה איתך בהרבה דברים. רק רוצה להגיד שאנונימי (6)

בעיניי אישית, בשביל הילדים שלי, חשוב לי יותר לאפשר להם שעות אמא מאשר חוגים. אני מרגישה שזה יותר משמעותי להם. באופן כללי שעות אמא נותנות להם יותר מהרבה דברים שאפשר לקנות בכסף...

וגם אני עוסקת בדברים מעניינים ומאתגרים, לגמרי להיות אמא בבית זה לגמרי מקצוע! מאגר, מתסכל, מספק, מצמיח... אני ממש לא אותו האדם שהייתי לפני עשר שנים.

"למשק זה טוב"????בת 30

כי זה מעסיק מבשלי קייטרינג ועוזרת ומטפלת.

זה השיקול?

מחילה אבל אני בהלם.

אולי למשק זה טוב שיש לי מטפלת. אבל לילד שלי זה טוב שיש אמא.

אני בכלל לא נכנסת לדיון של מה טוב יותר- לעבוד או לא.

אבל נקודת ההנחה הבסיסית היא שלילד הכי טוב להיות עם אמא שלו. (אמא שמחה וכו'. נכון. זה לא הדיון)

ילד שעם אמא יכול לינוק עד גיל מבוגר יותר בהרבה מקרים, וילד עם אמא מקבל הרבה מאוד דברים אחרים.

לענ"ד- ואני אומרת את זה בזהירות, כי אולי זה נשמע קיצוני.

החברה המערבית כולה והחברה הישראלית באופן פרטי הייתה יוצאת נשכרת מאוד אם ילדים היו זוכים להישאר עוד כמה חודשים טובים עם אמא שלהם.

אני חושבת שחלק מהטירוף הכללי של החברה המערבית היום נובע מזה שילדים ואמהות מגיל מאוד מאוד צעיר נכנסים למירוץ הזה. אני חושבת שאולי המשק מרוויח יותר משרות ויותר כסף, אבל החברה כחברה בסופו של דבר מפסידה מזה שאמהות נאלצות לחזור לעבוד בגיל כ" צעיר.

יודעת מה? אולי את צודקת. אולי החברה שמכריחה אמהות לצאת לעבוד בעוד התינוק כזה קטן מרוויחה עוד משרות של מטפלים, פסיכולוגיים ופסיכיאטרים. וזה אכן משתלם למשק.

ועכשיו תזרקו עלי עגבניות רקובות. אני את שלי אמרתי..חיוך גדול

הבהרהבת 30

אני ממש לא אומרת שמי שיוצאת לעבוד היא לא בסדר, או שהתינוק שלה יצא מזה "שרוט".

גם אני נאלצת ולפעמים גם רוצה לצאת לעבוד בשלב זה או אחר.

אבל יש כאן איזו תמונה כללית של החברה שבה אנחנו חיים. ולחברה הזו יש מגמות. אחת מהמגמות היא מגמה של הפחתה במספר הילדים על מנת להקל על האם להשתלב במשק העבודה ללא הפרעות. וברור שזה גם משתלם למשק...

וצריך לראות את זה, ולהבין את זה, וגם להבין שיש למגמה הזו השלכות- בגוף (ע"ע כל המחלות שנגרמות מלחץ, עומס, ומאכילת אוכל לא ביתי- בגלל שאין זמן לבשל או אין מי שיבשל) וגם בנפש.

וגם אם אנחנו חיות בחברה הזו, זה לא אומר שאנחנו צריכות ליישר קו אידאולוגי עם המגמה הזו!

מותר לנו, וגם רצוי, שנדע להבחין בין ערכי החברה שבה אנחנו חיות, לבין הערכים האמיתיים שלנו.

וכשהבנו את זה- אז אפשר לגשת אל החברה שלנו בצורה מתוקנת יותר וברורה יותר.

וגם אם אני יוצאת לעבוד או נאלצת להשאיר תינוק בן 3 וחצי חודשים במעון אז לא לעשות מזה אידאולוגיה גדולה. אלא להכיר בזה שלא, זה לא המצב האידאלי, לפחות עבור רוב הנשים.

אגב, וזו הערה אחרונה: גם המצב הזה, שנשים לא מסוגלות להיות בבית- בפשטות עם התינוק או הילד שלהן- גם הוא נובע מגל האווירה שמסביב.

ועוד דבר אחדבת 30

ההשוואה שלך מדהימה.

או שתהיי אישה יוזמת, תחשבי בגדול, או שתהיי יפה וצנועה ותגידי תהלים במטבח.

אוי נו, באמת.

דמגוגיה יפה.

יש נשים שהן בכלל לא דתיות ולא צנועת, ובטח שלא קוראות תהלים במטבח, אבל הן בוחרות לוותר על קריירה ולהיות בבית עם הילדים, אפילו בחינוך ביתי עד גיל תיכון. וחלק מהן בטוח היו יכלות להמציא אחלה נשק למלחמה באיראן. ובכל זאת זה מה שהן בחרו, והן לא פחות גדולות ממי שנהייתה יו"ר במקום שבו היא עובדת.

גדלות לא נבחנת רק במעשים. גדלות היא בנפש. והתקדמות אמיתית היא בנפש. ובעולם הבא אף אחד לא יתעניין במשכורת שלך או בבגדי המותגים ובחוגים שמימנת לילדים שלך. שם מסתכלים על הנפש. העל הנשמה וייעודה.

אם אישה יוצאת לעבוד ונמחקת מזה לגמרי- פיזית ונפשית- מה עשינו בזה?

וגם אם אישה בבית נמחקת זה גם לא טוב, ברור.

אבל ההשוואה הזאת היא באמת דמגוגית לחלוטין.

מסכימה איתך מאוד! ועוד הערה חשובה-צביה22
יש לא מעט מדינות באירופה שחופשת הלידה שם הרבה יותר ארוכה.
אני יודעת לפחות על מדינה אחת (לא זוכרת איזו) שאחרי כל לידה מקבלים שנה חופשת לידה, ואחרי הילד השלישי האשה ממומנת על ידי המדינה כל החיים בלי לעבוד.
פה המדינה לא היתה עומדת כלכלית בתנאים כאלו (שם אין כמעט ילדים, למרות כל התנאים השווים), אבל העובדה שכאילו ברור שמכיל שלושה וחצי חודשים תינוק יכול להישאר בלי אמא שלו היא כל כך לא צריכה להיות ברורה. זה מצב שהגענו אליו בדיעבד ומי שיכולה אחרת- ברור שזה הרבה יותר נכון.
מחשבות בעקבות דברייךבהתהוות

יישר כוח גדול לך, שאת מהנדסת והקמת משפחה לתפארה. אני בטוחה שהשקעת בכך הרבה עמל, וברור לי גם שהתועלת גדולה, ואת מקדשת שם שמים. חזקי ואמצי!

הזכרת מטרות חשובות לשאוף אליהן: תרומה לכלכלת המדינה, תרומה למאבק המוחות עם אויבינו. שני אלה באמת חשובים מאוד, אבל אני חושבת שכדי לא לצאת מפרופורציה כדאי לזכור במקביל שיש עוד הרבה מטרות נעלות לשאוף אליהן, והרבה דרכים לתרום לעם ישראל. אנחנו זקוקים לא רק לחוסן כלכלי ולחוסן ביטחוני, אלא לעוד הרבה רבדים של חוסן.

חוסן רוחני למשל. צריך רבנים. להיות רב, ללמד תורה ברבים, להדריך את כל הצמאים לדבר ה' - זה ייעוד חשוב.

עושר נשמתי. אנחנו צריכים אמנים. לא הייתי רוצה שלאה גולדברג תהיה מהנדסת או שש"י עגנון יהיה פיזיקאי.

חוסן נפשי. הרבה נשים שאולי נדמות לך כלא עושות שום דבר חשוב - עושות עבודה עצומה של בניית החוסן הנפשי של הדור הבא. מגדלות ילדים בבריאות נפש ושמחת יצירה. זו תרומה שלא תסולא בפז. וגם אומרות בלחש תהילים במטבח ומהפכות עולמות בכוחה של תפילה אמיתית מעומקא דליבא. כמו חנה שממנה למדו חז"ל דיני תפילה. אישה גדולה ומשפיעה, לא?

כתבת שאת רוצה שנשים תגדלנה. זה נכון, צריך לגדול. צריך שכל אדם יגדל ויעז ויאיר באור המיוחד שלו, שבשבילו הקב"ה הוריד אותו לעולם. יש אינספור דרכים להיות גדולים ומשפיעים, לא כדאי לצמצם את זה.

צריך לגדול. בחב"ד אומרים "אימתי קאתי מר לכשיפוצו מעיינותיך חוצה"; במרכז הרב אומרים "יש לך כנפי רוח, כנפי נשרים אבירים, אל תכחש בם..."; ובברסלב בכלל רוצים שנהיה כחיות הנוהמות ביער... גם זו גדילה והעזה, גם זו תכלית חשובה

מה דעתך?

את רצינית??? מי יממן לה אותם?? ריבונו של עולם!אנונימי (7)
יש מיליוני אנשים עם תואר ו5 יחידות בגרות... והם מובטלים!

פרנסה היא משמיים! אנחנו צריכים לעשות השתדלות אבל בסופו של דבר ריבונו של עולם קובע את השכר!

אין לך זכות בכלל לשפוט אותה שהיא בחרה קודם ללדת!
ואם כבר לחזק את מדינת ישראל יש עניין ללדת ילדים יהודים ולהרבות את עם ישראל!

אני אישית מאמינה שיש עניין דווקא להביא ילדים כשצעירים ורעננים וזה לא מונע מאתנו להתקדם.

אני הבאתי ילדים בגיל צעיר למדתי במכללה עבדתי ופרנסתי, באתי מבית שלימדו אותנו שכסף זה לא הכל בחיים וגדלנו עם שפע ולמדנו שהדבר שהכי חשוב זה המשפחה ולא התואר והכסף! כל הכסף שבעולם לא נותן את הנחת שיש מהילדים והנכדים

ללמוד זה תמיד טוב אבלשרונהלכ

דווקא בשנים האחרונות העולם כל כך השתנה שלא חייבים תואר או לימודים. צריך לדעת מה רוצים ולמצוא הזדמנות, או ליצור הזדמנויות לעצמך. תראה היום, הצעירים שנולדו עם מחשבים, יודעים מגיל צעיר מה בדיוק הם רוצים לעשות כשיגדלו, רובם מצליחים להתקדם גם בלי תואר או 5 יח מתמטיקה. יש כל מיני מקומות שהמדינה מציעה ללמוד מקצוע, למצוא כיוון חדש בחיים, לשכת תעסוקה מציעים. חברה שלי למדה כשהיא הייתה בהיריון כבר, קבלה מקצוע והגיעה לעבוד במקום טוב. אני אומרת, ליצור לעצמך הזדמנויות

החיים הם לא שחור לבן תיארתעדיין טרייה
מציאות מאוד מסויימת שאולי נכונה לחלק מהאנשים (לא בטוח שנכונה לבת שלך חכי ותראי) אני אישית מסיימת תואר בהנדסת חשמל אז אני כן מבינה את כיוון המחשבה שלך אבל כנראה שאני לא נכנסת למשבצת של איך לחיות נכון שלך כי התחתנתי לפני התואר וילדתי תוך כדי התואר. החיים מובילים אותך למסלול מסויים אם הבת שלך תמצא את בעלה לפני התואר תגידי לה לוותר עליו? הרי ברור שלא תמיד הכל עובד לפי הספר (או יותר נכון לרוב לא הכל עובד לפי הספר) חוץ מזה שלא כל אחת מסוגל או מעוניין לעשות תואר ואפשר גם להתקדם בחיים בלי תואר אפשר ללמוד תעודה מסויימת או להתחיל לעבוד ולהתמקצע בתחום מסויים יש גם נשים שרואות את רוב תפקידם כמגדלות את ילדהן וגם זה בסדר גמור.
מה שכן כואב לי לקרוא על נשיםעדיין טרייה
שמחפשות עבודה לא משנה איזה רק להכניס משכורת זה יכול להיות פיתרון זמני למצב כלכלי מסויים אבל בתור מקצוע לחיים אני חושבת שכל אחת צריכה למצוא תחום שהיא אוהבת ולהתקדם בו גם אם זה אומר להשקיע בזה 3 4 שנים מהחיים בהם לא תהיה משכורת.
וואו'efraim37

אני ממש מתנגדת למשפט

"נשים שבוחרות לא לעבוד מחוץ לבית מחלישות את החוסן של מדינת ישראל"

זה בולשיט,לא כולם נולדו להיות מהנדסים.אנונימי (11)

זה שאת יכולה להוציא 5 יחידות במקצועות המתבקשים ולהתמיד ולהצליח בלמידה של תואר משמעותי לא מתיר לך להתנשא על מי שלא יכול , כאילו הכל תלוי רק בהחלטה ללמוד.

לא כולם זכו במנת משכל מתאימה ללמודי הנדסה, ולמרות שהם מאד מאד התאמצו כל חייהם, תעודת הבגרות והפסיכומטרי שלהם לא מאפשרים להם להמשיך ללמודים אקדמים שיוכלו לפרנס אותם.

ויש מי שלא היו לו הורים תומכים, או עבר משברים בחיי המשפחה או הנפש. 

ויש עוד מלא סבות.

בקיצור,

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

העולם הוא לא שחור לבן.

כל הכבוד לאישה בלי תואר שמנסה את מזלה להתפרנס עם ילד.

ו...

תופתעי לגלות שיש הרבה מאד אנשים בעולמנו שמתפרנסים יפה מאד בלי תואר. אולי אפילו יפה יותר מאלה עם התואר.

אני יש לי תואר, ואני עובדת 80 אחוז משרה, קורעת את הצורה שלי ומרוויחה 4,500 שקלים.

בעלי היפר אקטיבי, לא סיים בגרות, לא למד תיכון, בטח שלא אקדמיה, פתח עסק והוא מצליח ומרוויח הרבה הרבה יותר ממני.

נראה לי שגם מטפלת יכולה להגיע לסכומים גבוהים יותר ממני. אז עשיתי תואר, ואני ממשיכה עכשיו בתואר השני, האם אהיה מזה עשירה? בטח לא. האם המשכורת שאני מקבלת מאפשרת לי חיים ברווח, גם לא. 

לא התכוונתי להתנשא.פולמוס

זה שיכולתי ללמוד זו מתנה מלמעלה. והיו לי קשיים לא פשוטים בדרך. אני רוצה לעודד בנות שיכולות - לעשות את זה.

הפניה ביקר לנערות /נשים שיכולות ומוותרות. בגלל לחץ חברתי / דתי (קו- כן ליישר קו) ומוותרות על עצמן בדרך.

וכן, גם עם ישראל מפסיד מזה:

אתם יודעים שאירן שהיא האייבת הגדולה ממזרח - בתקופה שלפני הסנקציות הכלכליות- נולדו בה כשש מליון ילדים בשנה!!!

ז"א כמעט כמו מספר היהודים בארץ. ואירן זו לא מדינה נחשלת ומפגרת. אלא מעצמה טכנולוגית. ולמרות היחס לנשים, הם שולחים סטודטיות לחקור במעבדות הכי מתקדמות בעולם גם עם חיג'אב. וברמה הלאומית -מולם אנחנו צריכים להתמודד.

אז מי שיכולה ללכת ללמוד מקצוע שיתרום במחקר רפואי, בפיתוח מערכות נשק, בחיזוק כלכלת המדינה (ע"י שתשלום הרבה מס הכנסה...) ובמשכורת שתאפשר לה ללדת ולגדל הרבה ילדים- שתעשה את זה. 

אז מה?בת 30

באירן מלכתחילה יש הרבה יותר אזרחים בישראל. הנתון הזה לא אומר כלום.

ובארה"ב נולדים יותר מ6 מליון תינוקות בשנה, אני מניחה.

אם מדברים על ילודה צריך לדבר על אחוזים. ובאחוזים- מדינת ישראל די גבוהה.

ויש הרבה מאוד בנות דתיות במעבדות ובאוניברסיטאות.

ויש הרבה בנות שהיו יכולות להיות שם אבל החליטו לוותר על זה כי יש משהו שיותר חשוב.

ומול איראן אנחנו לא נתמודד עם בנות במעבדות אלא עם דברים אחרים, שקשורים לחוסן המדיני של המנהיגים שלנו, ואין לזה טיפת קשר לאם אני בבית עם הילדה או יוצאת לעבוד. 

רק לגבי צורת הדיבור (לא אומר שחולק על המסקנה)אנונימי (12)

"לומר שאסור לחכות עם הבאת ילדים - מי שאומר את זה- גם יממן לך אותם?! "

זו לא טענה סבירה,

כמו שזה לא טענה:  "לומר שאסור להרוג תינוקות - מי שאומר את זה- גם יממן לך אותם?! "

כך מה שאמרת לא טענה.

שטויות.בלדרית
אני עשיתי תעודות ותואר, ואני עדיין באותו מצב כמו שלה. עבודה במינימום. מה לעשות, היום רוב המעסיקים לא מקבלים אמהות, הם דורשים שעות ארוכות ואם את לא רוצה לראות את הילד שלך בחצי שעה לפני שהוא הולך לישון, בעיה שלך.
אפילו לגברים קשה למצוא עבודה, הייטק זה לא שדה שושנים.
ולפותחת, עסק מהבית דורש יכולות ארגון וניהול, אם את חושבת על טיפול בילדים את צריכה מקום בבית או ללכת לבית הילד שאת מטפלת בו. עדיף לך לבקש שהם יעסיקו אותך כשכירה שלהם מאשר כבעלת מעון, כי אז תשלומי הביטוח והמס יהיו עלייך. אם זה לא בשבילך יש אינספור עסקים שאפשר לנהל מהבית, בעיקר בתחום היצירה והכתיבה, תלכי על הכישרון שלך.
המשך תגובה לפולמוס- מטרתה של האישה להיות תורמת למדינה?אנונימי (8)

היה ממש קשה לקרוא את זה

המטרה שלנו בחיים זה להיות קרייריסטיות? ולתרום למדינה בכל תחומיה??

אחכ תתחתני? מתי? שהיא תהיה עמוסה בלצבור ניסיון וכסף?

עוד משפט קשה הוא הנוסח שלך "חוסנו של העם היהודי"- נשים שלא יוצאות לעבוד.

הייתכן?

החוסן העיקרי הוא הבית המשפחה. המשך שושלת הדורות..

מקצוע זה לא הכל בחיים.. אפשרי מאוד ומומלץ לעשות אבל בשביל זה לדחות נישואין ולידה?

ומה עם הפן ההלכתי שיש בעיה למנע הריון אחרי נישואים?

יש ערכים הרבה יותר עליונים ביהדות!

חוצמזה שמפתח הפרנסה תלוי בקב"ה. יש לו את כל הדרכים היצירתיות לעזור למשפחות.

אם עובדים במשרה מלאהלטובה
הבנתי שיש הנחה במעונות.
אני הפותחת, מגיבה לפולמוס ולכולם:אנונימי (3)
נתחיל מזה שב"ה התחתנתי בגיל צעיר ואני ממש לא מתחרטת על זה. וברור שזה האופציה הנכונה מאשר או להיות חברים הרבה זמן וליפול בנגיעה ועוד.. או להישאר רווקה עד גיל מאוחר.
דבר שני התחלתי ללמוד תואר ראשון וראיתי שאני לא עומדת בעומס ולכן הפסקתי. אם הייתי מוצאת מקום שיותר מקלים ומתחשבים ייתכן והייתי עושה זאת.
דבר שלישי החלטתי במקום התואר ללמוד תעודה ורק אחרי כמה זמן הבנתי שהתעודה לא תרמה לי הרבה ואולי אם הייתי לומדת באותו מקום עוד כמה שנים ומתמקצעת יותר הייתי יכולה לעבוד בזה, אבל ראיתי שזה לא כזה מלהיב אותי להמשיך במקצוע הזה.
דבר אחרון חיכיתי לילדה שלי כמה שנים ולא מבחירה!! ותאמיני לי שבכלל לא היה קל.. אז אל תשפטי ותגידי זה שהתחתנת והחלטת ללדת ילדים תקע אותך. כי מי שמחליט גם בנושא הילדים וגם בנושא העבודה הוא רק ריבונו של עולם! אני מכירה גם הרבה שלמדו תואר ואין להם שום עבודה בזה,מה תגידי על זה?
מצאתי פתרון...המתנחלת בגבעות
אני אמא לחמישה ילדים. גרה בגוש דן עם כל מה שזה אומר מבחינת הוצאות( שכירות 6500 שח , מחירי מעונות מטורפים) וכו. עד לפני שנה הייתי מורה ובאמת ראיתי שגם מבחינה טכנית אני לא מצליחה להשתלט על העומס וגם מבחינה כלכלית זה לא ככ משתלם. בשנה וחצי האחרונות אני מתפרנסת מעבודה מהבית שמשתלבת לי נהדר עם צרכי הבית ועם כל העניינים..ומבחינת משכורת? כבר הגעתי למשכורת שהיתה לי במשרד החינוך, + כמובן עוד 2000 שח לפחות שהייתי משלמת למטפלת עבור ביתי..ושלא לדבר על הכייף בלהיות ען תינוקת עד גיל כזה בבית...בקיצר, מעניין אתכן לשמוע פרטים??בכייף, רחלי ,0523865442
תוכלי לכתוב פה בגדול על איזה סוג משרה מדובר?ניצניצן
תודה (-:
בטח זה פוראוור...סדר נשים

אין כמו אמא בביתדובשי
בעלי עובד מרוויח ב"ה טוב. את הילדים שלי גידלתי כל אחד שנה בבית. יותר משזה משתלם מבחינה כלכלית זה משתלם מבחינה נפשית- לתינוק שמקבל חום אמהי בחי הפסקה. ולילדים שחוזרים לאמא רגוע שמחכה להם בבית נקי עם אוכל והרגשה טובה.

אין לי מושג איך גם עובדים ומבשלים ומנקים ומגהצים ואופים ועושים קניות ביגוד/ אוכל וכו.. מציאים את הילדים למשחק של אחר הצהריים מניקים בלילה ועובדים והכל מתוך נחת רוח???

תוכלי להתחיל ללמוד מקצוע עם התינוקת איתך..
עבודה ואימהותאנונימי (10)

יש נשים שרוצות קרירה יש שמעדיפות אימהות יש שרוצות או חיבות לפרנס.

כל אחת תעשה חושבים עם עצמה מה נכון לה ולמשפחת.

אני אמא עובדת , שעד גיל מסים עבדתי כמטפלת.

התפטרתי מהעבודה והלכתי ללמוד,

היו לנו שני ילדים כבר ,בטקס חלוקת נוספה עוד אחת. זה מה שהתאים לנו. 

ילדים מביאים שפע!!!!!אושר ועושר

נשמע לא קשור לשירשור הפרגמטי הזה אבל...

כשהתחתנו גרנו בשכירות, נסענו בטרמפים כי לא היה לנו כסף לאוטובוס ובקושי עשינו שבתות בבית...

עכשיו יש לנו שבעה ילדים, ישתבח שמו וגם בית מהמם משלנו, רכב, ואנחנו מרשים לעצמינו הרבה יותר.

כלכלית עדיין אנחנו תמיד מרגישים שצריך עוד אבל זו עובדה גם אם אין לה שום הגיון-

ילדים מביאים שפע. כתוב שכל ילד מגיע עם הפרנסה שלו.

אז לא לדאוג קדימה בעניין הזה.

הבהרה:

זה לא אמור לעודד תפרנים שקשה להם כלכלית ללדת ילדים כדי להשלים את החוסר בכסף.

רק רוצה לומר, שאין צורך לדאוג איך מממנים עוד ילדים, כי אין לזה תשובה תכלסית כל מי שיש לו הרבה ילדים יודה שאין לו מושג איך הוא מכלכל אותם ושולח אותם לישיבות ואולפנות. אבל זו המציאות!

המון נשים בדילמה שלךבלי מקוריות.אחרונה

אין כאן פרטים מזהים בעצם

בהחלט יש נשים שיוצאות לעבוד אך ורק בשביל החברה, הרגשת ההגשמה העצמית והמשכורת מכסה את הוצאות הטיפול בילדים.

את בעצם צריכה לחשוב בעצמך מה את מעדיפה. את רוצה להיות בבית עם התינוק או את רוצה לצאת לעבוד?

הרבה פעמים משכורת התחלתית היא מינימום אבל בהמשך היא עולה.

אם את רוצה להישאר בבית עם התינוק אז כדאי לחשוב על עבודות מהבית. אם את לא רוצה לטפל בעוד כמה תינוקות (שזה עבודה קשה ומעייפת בעיני) תנסי לחשוב על עבודות מהבית שיכניסו עוד כמה מאות שקלים בחודש. מה חסר אצלכם במקום מגורים? רב הנשים דווקא עובדות? אז את יכולה להציע קייטרינג לשבתות, לארוחות ערב, גיהוץ בגדים (כמה שקלים לפריט), שמירה חד פעמי על תינוק חולה.

דווקא רב הנשים נשארות בבית? אולי תציעי לשמור כמה שעות בודדות בשבוע על ילד וככה לאפשר לעקרות בית כמה שעות חופש בשבוע לסידורים.

בהצלחה!

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך