אני רוצה לדעת אם הארץ הזאת באמת שלנו,אני רוצה הוכחה שתיחרט לי בראש שתעזור לי ללכת פה בגאווה !!
מה היה פה לפני שבאנו ארצה?
יש דבר כזה בכלל פלסטין?
הוכחה שהארץ היא שלנו !
מי שיוכל לענות אני אשמח מאוד!! תודה.
בהצלחה
והרמב"ן במקום.
קוראים לזה ארכיאולוגיה.
אני לפני הכל חילוני אז ככה שלפנח הטיעון התנ״כי יש עדויות יותר ממשיות.
בואי ניקח לדוגמא את הר הבית. בשנות ה90 הירדנים חפרו שם ללא אישור ומהעפר שהוציאו מצאו שרידים מימי בית ראשון וחותמות של כהנים וכו׳. קצת גוגל ותתרשמי בעצמך.
שנית, יש המון ערים עתיקות כמו סוסיה, עיר דוד, מעלה גמלא, מצדה, ולא חסרים עוד ערים יהודיות אלפי שנים לפני ״בלסטין״ שבעצם היו קומץ שבטים שלא ראו את עצמם כמדינה עד שזה היה נוח להם כדי להציק ליהודים. ומעבר לזה לא חסרות עדויות הסטוריות להיותנו בראץ תחת כיבוש צלבני, מוסלמי, אוטמני, רומי, יווני...
באמת התשובה לשאלתך נמצאת מסביב כל הארץ. תדברי עם הסטוריונים, ארכיאולוגים, אני חפרתי בעיר דוד בהתנדבות למשל...
מקווה שעזרתי
אשמח לראות...
אם את אומרת שזה שהיינו פה לפני שלפי שנים זה לא מצדיק, כי כבשו את הארץ מאיתנו וגרו פה עד שאנחנו באנו אז זה כבר נחשב שלהם, אז הנה אנחנו באנו ולקחנו אז זה נחשב שלנו, באותו הגיון.
א.פלסטינה זה שם רומי של המחוז שכלל את ירושלים ועוד. (גבולות המחוז השתנו עם התקופות). השם הזה המשיך גם לתקופה הביזנטית ו"נתפס" ע"י המוסלמים שכבשו את הארץ מהביזנטים.
זה המקור לכך שקוראים לא"י "פלשתינה", או בערבית "פלסטין".
ב. יש טעות בשאלה "מה היה פה לפני שבאנו ארצה? הטעות היא שבניגוד לדימוי היפה של "עם ישראל חזר לארצו אחרי 2000 שנות גלות"- המציאות היא קצת שונה..
מאז חורבן הבית השני לא היה מצב ולא היתה תקופה שבה לא היו יהודים בא"י. גם בתקופות השפל הכי נמוכות של א"י- תחת השלטון הצלבני ותחת השלטון העות'מני, היו כאן יהודים- בעיקר בירושלים, בחברון ובגליל. היו כאן יהודים שלמעשה מעולם לא גלו. כמו משפחת זינאתי בפקיעין, וכמו עוד הרבה כפרים שהיום את מכירה אותם בתור כפרים ערביים בגליל אבל עד לפני 100 שנה עוד היו שם יהודים - כמו כפר יסיף, ועוד.
אל היהודים האלה הצטרפו עם השנים עוד ועוד יהודים- אחרי גרוש ספרד הגיעו לא"י הרבה יהודים, וכמובן שבמאות ה18 וה19 הגיעו עוד ועוד.. דימוי ה"אנו באנו ארצה" שייך יותר לחלוצי העלייה השניה שראו בעצמם משהו חדש לגמרי והתנתקו מהישוב הישן המסורתי. (בלי לפגוע בחשיבות הדברים שעשו..)
ג. איזה מין הוכחה את מחפשת? הוכחה דתית, רוחנית? לכי לספר בראשית שם ה' מבטיח לכל אחד מהאבות את א"י. הוכחה היסטורית-? לכי תלמדי ארכיאולוגיה... סוג אחר של הוכחה?
יכול להיות שאם צאצאי הכנענים היו חיים היום היה להם יתרון הסטורי עלינו...אבל הכנענים כבר מזמן מזמן לא בשטח. ומי שהיה אחריהם זה אנחנו. עוד לפני שאבות אבותיו של מוחמד נולדו- כבר נחרב הבית השני שלנו, לדאבון לבנו.

כל השאר הם עורבא פרח,
במיוחד אלה שמדברים על מקלט לאומי (בקנדה עדיין בטוח יותר מכאן) או זכות הסטורית (היבוסים היו כאן לפנינו) וכד'
ולכן מבחינתי כל אתאיסט שגר כאן הוא כובש אכזר, יהא ימני כמה שירצה
לי דווקא נראה שאם לא היה אלוקים אז "כל החזק שורד".
יצא לי לפגוש הרבה אתאיסטים שטענו שאין כזה דבר מוסר ולא חושבים ככה.
בתור אתאיסט אתה פשוט אמור להתרכז בהווה ובהשלכות של כל מה שתעשה, כלומר, "האם משתלם לתת מדינה פלסטינית או לא." לדוג' פגשתי אתאיסטית שטענה שאסור לתת מדינה פלסטינית נטו משיקול בטחוני, זה לא נשמע לך הגיוני?
שיש הצדקה מוסרית לשקול אותו.
אם מגיע לערבים זכויות מסויימות, אבל אם ניתן להם אותם, הם ינצלו את זה כדי לשלול מאיתנו את הזכויות שלנו, לגיטימי שלא ניתן להם אותם.
היו כאן ערבים במאות השנים האחרונות, אבל לא כ"כ הרבה.
הרבה מהערבים הגענו אחרי שהתנועה הציונית קמה, ובעקבותיה.
ולא הייתה להם פה מדינה.
בהקמת מדינה יהודית על פי תכנית החלוקה, כך שאם מקבלים שהייתה זכות מוסרית להקים כאן מדינה יהודית [לפחות על חלק מהשטח], אפשר לראות בזה סוג של הגנה עצמית.
ב. יש גם חשבון של מה תהיה התוצאה. מסתבר שההשלכות של החזרת כל צאצאי הפליטים לארץ, עלולות לגרום למצב מלחמתי מתמשך, הכולל הרבה קרבנות לשני הצדדים.
אתאיסט פשוט יכול לעשות מה שבא לו...
"ארץ חמדה טובה ורחבה שרצית והנחלת לאבותינו"
"ונתתי לך ולזרעך אחריך את ארץ מגוריך את כל ארץ כנען לאחוזת עולם"
(אמנם ביחס לקב"ה אנחנו גרים ותושבים).
וההבטחה לאברהם ממומשת בנתינת הארץ לזרעו.
[במה שקיבלנו, ובמה שעוד נקבל].
(קני קניזי וקדמוני), לפני הציווי לרשת את הארץ.
נאמר להם לשונות של נתינה ושל אחוזת עולם. ונכרתה על כך ברית בין הבתרים.
חוץ מזה, יש גם ציווי מחייב שלא נאמר לאבות.
לא שייך לומר שחלילה לא יקיים ה' את מה שנכרתה עליו ברית לאברהם אבינו בגלל שתמה זכות אבות.
השייכות של ארץ לעם אין מקורה בציונות, ומלבד מה שהזכרתי ביחס לעם ישראל, מופיע בתורה גם שבני לוט קבלו את ער ירושה, ועשיו את הר שעיר.
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7