אז ככה:
הבן שלי (בן 3) בצהרון ואני אוספת אותו ב-4 בערך. אנחנו גרים במרחק הליכה 30-45 דק׳ מהגן (אין אוטו או תחבורה ציבורית,משך ההליכה משתנה לפי הקצב של הבן שלי). הוא הולך כי אחותו הקטנה בעגלה. יש לנו ״טרמפיסט״/״סקייטבורד״ ואני משתמשת בו בבוקר כדי לא לאחר לגן אבל בערב לרוב הוא הולך, בין השאר כי כל הדרך חזרה בעלייה ולדחוף את שני הילדים ממש מכאיב לי בגב. יש גינה נחמדה צמודה לגן. בעקרון אני מאד אוהבת זמן גינה. אני נרגעת, זה הזמן החברתי שלי ולא פחות חשוב בעיניי - זאת ההזדמנות שלי לצפות בבני ולראות איך הוא מתמודד מבחינה חברותית, וכשיש צורך זאת גם ההזדמנות שלי ללמד אותו כלים חברותיים. אבל אם אנחנו נשארים בגינה, ואפילו רק לחצי שעה, כבר צריך למהר לחזור הביתה (אנחנו אוכלים באיזור 6 והם הולכים לישון באיזור 7. השעות האלה דווקא ממש טובות לכולנו). ומה שבני הרוויח בלהוציא אנרגיות טובות בגינה ומידי פעם רכישת כלים חברותיים, אני הפסדתי מבחינת זמן איכות איתו. בדרך חזרה מהגינה הוא בדרך כלל כבר עייף וקשה. מה נראה לכם יותר חשוב באופן כללי? גינה? קצת זמן בבית? יום גינה ויום בית? אני די מתוסכלת ומרגישה תמיד בריצה... ויש לי גם הרגשה נלוות של ״חומה בלתי נראית״ שנבנית ביני לבין בני מרוב זה שאין לי מספיק זמן איתו...
אני ממש מודה מראש על כל התשובות, כיוונים, מחשבות ורעיונות שתתנו לי!