עזרה בבקשה - דילמהאמא ועוד...
בס״ד

אז ככה:

הבן שלי (בן 3) בצהרון ואני אוספת אותו ב-4 בערך. אנחנו גרים במרחק הליכה 30-45 דק׳ מהגן (אין אוטו או תחבורה ציבורית,משך ההליכה משתנה לפי הקצב של הבן שלי). הוא הולך כי אחותו הקטנה בעגלה. יש לנו ״טרמפיסט״/״סקייטבורד״ ואני משתמשת בו בבוקר כדי לא לאחר לגן אבל בערב לרוב הוא הולך, בין השאר כי כל הדרך חזרה בעלייה ולדחוף את שני הילדים ממש מכאיב לי בגב. יש גינה נחמדה צמודה לגן. בעקרון אני מאד אוהבת זמן גינה. אני נרגעת, זה הזמן החברתי שלי ולא פחות חשוב בעיניי - זאת ההזדמנות שלי לצפות בבני ולראות איך הוא מתמודד מבחינה חברותית, וכשיש צורך זאת גם ההזדמנות שלי ללמד אותו כלים חברותיים. אבל אם אנחנו נשארים בגינה, ואפילו רק לחצי שעה, כבר צריך למהר לחזור הביתה (אנחנו אוכלים באיזור 6 והם הולכים לישון באיזור 7. השעות האלה דווקא ממש טובות לכולנו). ומה שבני הרוויח בלהוציא אנרגיות טובות בגינה ומידי פעם רכישת כלים חברותיים, אני הפסדתי מבחינת זמן איכות איתו. בדרך חזרה מהגינה הוא בדרך כלל כבר עייף וקשה. מה נראה לכם יותר חשוב באופן כללי? גינה? קצת זמן בבית? יום גינה ויום בית? אני די מתוסכלת ומרגישה תמיד בריצה... ויש לי גם הרגשה נלוות של ״חומה בלתי נראית״ שנבנית ביני לבין בני מרוב זה שאין לי מספיק זמן איתו...

אני ממש מודה מראש על כל התשובות, כיוונים, מחשבות ורעיונות שתתנו לי!
מנסה..בת 30

מה שכתבת "יום גינה ויום" בית זה בעיני הכיוון.

כלומר- מספיק שהילד במסגרת עד 4, הוא לא צריך שתהיה כזאת "מסגרת" גם אח"כ. תרשי לעצמך להיות זורמת יותר.

ביום קר- הולכים הביתה, מכינים כוס תה ומשחקים איזה משחק, ביום נעים- נשארים בגינה קצת, כל יום תחליטי מה בעצם את רוצה ומה מתאים לך לאותו יום.

עוד דבר- מבחינת רכישת כלים חברתיים- הוא מקבל את זה כל היום כשהוא נמצא בגן ובצהרון. נשמע, במיוחד בגלל שאת כותבת שאת מרגישה מעין חומה ביניכם- שעיקר הדגש שלך בשעות שלך צריך להיות על זמן אישי איתו.

אולי כדאי לך לחשוב על כמה רעיונות נחמדים שאפשר לעשות בבית- יום אחד להכין עוגיות ביחד, יום אחד לשחק, אפשר סתם לדבר, אפשר לספר סיפור, אפשר להכין ביחד ארוחת ערב, אפשר המון דברים.

ולסיום- כל הכבוד לך על המחשבה והזמן שאת משקיעה בזה.

תודה רבה בת 30!אמא ועוד...

גם אני חושבת שמוטב יום כך ויום כך, או בהתאם לנסיבותאתי ב

במיוחד אם הגינה עושה לך טוב - רגיעה, מפגש עם חברות - אין סיבה לוותר. אפשר יום כך ויום כך, יום כך ויומיים כך. 

תודה רבה אמא ועוד...

תגובה לגבי ''הכלים החברותיים''אמא ועוד...

בס''ד

(אני יודעת שהמילים ''כלים חברותיים'' נשמעות קצת פלצניות...) בת 30 היקרה, את כותבת שבגן ובצהרון הוא מקבל כאלה בשפע. ואני אומרת: ''אולי כן ואולי לא''. התמודדויות חברתיות, הוא בטוח מקבל מלא שם. אבל האם יש לצוות את הפנאי ואת הגישה להסב אותן להזדמנויות למידה כפי שאני משתדלת לעשות? אני לא בטוחה... 

אבל בכל אופן נכון עשית כשעלית על תיאור החומה שכתבתי. ונראה לי שאת צודקת שעיקר הדגש שלי צריך להיות בזה.

שוב תודה

לענ"ד כדאי לך פשוט להרפות קצתבת 30

מבינה למה אני מתכוונת?

את יודעת שהשעות האלה איתו הן הזמן העיקרי שלך איתו ואולי לכן את מנסה להכניס אליהן את הכל.

חבל, עדיף שאת תהיי בנחת, בשמחה, ופשוט תתני לו את עצמך.

כלים חברתיים תמיד יש הזדמנויות לתת, ומלבד זאת- אם מדברים על מה שהיה בגן יכול להיות שיעלו כל מיני מקרים שדרכם גם תוכלי לתת לו כמה כלים כאלה. לאו דווקא צריך ליזום מצבים שבו יתרחשו ארועים כדי שתוכלי ללמד אותו.

בהצלחה!

לדעתי לא ללכת לגינהסדר נשים

יותר מפעם בשבוע-שבועיים

וכשכן הולכים לגינה- להיות שם לפחות שעה שעה וחצי

שעה-שעה וחצי לא מאד מציאותיאמא ועוד...
בגלל המרחק מהבית כפי שציינתי. אבל סתם מעניין אותי - למה יציאה לגינה צריכה להיות של ״לפחות״ שעה-שעה וחצי לדעתך?
זאת סדר נשיםאנונימי (2)

מאנונימי כי אני לא צליחה להכנס מהניק שלי

כמובן שאין שום חובה ללכת לפחות לשעה שעה וחצי

פשוט נראה לי שזה עדיף כדי למצות את מלוא ההנאה, במיוחד אם זה יציאה די נדירה

פעם בשבוע-שבועיים??אביוס
זה מעט מדי. ילדים צריכים להשתולל ולשחק.
כל עוד אפשר, אני יושבת איתם קצת בגינה שישחקו...

לגבי המצב שאת מתארת שהגינה רחוקה מהבית, הייתי הןלכת יום כן יום לא. כמובן תלוי במזג האוויר
זאת סדר נשיםאנונימי (2)

זה נכון לילדים שנמצאים במסגרת עד שעה יותר מוקדמת

לדעתי אם הילדים במסגרת עד 4 עדיף מאוד לא ללכת אח"כ לגינה בד"כ

יקרה, העיקר שתהיי רגועה ותראי לו שאת איתועינה

לא ממש קריטי בגינה או בבית.

יש לנו (לאימהות) נטיה תמיד לא להיות מרוצות ולבקר את עצמינו.

חשוב לעניות דעתי, שהוא ירגיש שמח וטוב איתך, ואת תהיי פנויה ונעימה אליו, גם ככה את מתאמצת הרבה לפרנס וללכת ברגל.

הרבה הצלחה!

אבל למה לא עגלת אחים אם זה כזה רחוק?ציירת עננים

אני מעריכה מאוד את היכולת שלך ללכת יום יום כזה מרחק עם שניים!

אני במרחק של 10 דק' בין הבית למעון- היה לי ברור שקונים עגלה עם הלידה.

ואכן אני לוקחת אותם בעגלה, לפעמים היא הולכת כשממש בא לה וכשאני מעריכה שהיא לא תהפך ל"קוקו" אח"כ. 

השאלה אם זה יכול לעזור לך...? ייקצר זמן וישאיר יותר מרץ לילד.

ומצטרפת לשאר- העיקר לא לשקוע במודעות עצמית גבוהה מדי שקוברת אותך ברגשי אשמה...

תודה לכולןאמא ועוד...

בס''ד

תודה רבה ציירת עננים, אין לנו עגלה כפולה כי אין לנו כל-כך איפה לשים אותה כשהיא לא בשימוש... למרות שאנחנו שוב ושוב מעלים את האופציה מדי פעם. אבל ה''טרמפיסט'' (את יודעת מה זה?) עונה נראה לי על הפתרון הזה של לדחוף את שני הילדים. הבעייה היא שכל הדרך חזרה מהגן אל הבית בעליה רצינית ושלדחוף את שניהם עושה לי כאבי גב...

תודה רבה לכולן על כל התגובות... אני קוראת וזה באמת עוזר. בימים האחרונים אני עושה מאמצים מאד גדולים כדי להגיע לגן יותר מוקדם על מנת שנהיה פחות לחוצים בחזור. הרבה פעמים אני ממשיכה לשלב זמן גינה, אבל לזמן יותר קצר (כ-20 דק'). בינתיים החלטתי לחזור להשתמש בטרמפיסט בחזור (למרות שקשה לי לדחוף כאמור) על מנת שהדרך חזרה תהיה נעימה וחלקה ושאני לא אצטרך להוציא אנרגיות מטורפות ומיותרות כדי שהבן שלי יתקדם בקצב סביר.

ולגבי כל מי שהציעה לא לחיות במודעות עצמית יותר מדי גבוהה ולזרום יותר... טוב - זאת התמודדות החיים שלי . אני חושבת שאני משתפרת ושזה הרבה פחות עלול למנוע ממני מלהנות מהחיים (כפי שקרה לעיתים קרובות בעבר) אבל אני לא חושבת שאני אצליח או אפילו ארצה להשתנות ב-180 מעלות (זה בסך הכל גם תכונה ממש בונה).

רק התייחסות קטנה לטרמפיסטיראת גאולהאחרונה
ראיתי אצלי-
הטרמפיסט טיפה מרחיק אותי מהידית של העגלה, וזה גורם למאמץ, במיוחד בעליה.
אני שמה את שני הילדים ביחד יושבים בתוך העגלה (איזה גיל הקטנה?), או שהגדול עומד על השלד של העגלה, וזה קצת פחות מאמץ בשבילי.
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך