כמה פעמים אפשר לשמוע לא?עצה

שלום

אני קורא כאן מידי פעם, התחלתי את תקופת החיפוש אחרי החצי השני לפני יותר משלוש שנים, והייתי רוצה את עזרתכם.

איך לא להכנס לרגשי נחיתות אחרי שממש אין ספור אין ספור פעמים בנות אמרו "לא" כשהציעו לשדך בינינו? ה"לא" האחרון שבר אותי... כבר כמה ימים. ואע"פ שלא ידעתי עליה הרבה פרטים.

עד עכשיו במשך המון זמן הייתי אומר לעצמי באמונה, שלי מיועדת מישהי אחרת, שהכל מכוון משמיים, שזה נסיון וצריך לעמוד בו ולשמור על השמחה, וממשיך הלאה ב"ה. גם עכשיו אני באמונה. אבל עכשיו נחתה עליי כמו רעם ביום בהיר הרגשה לא נורמלית של נחיתות... קול פנימי שצועק "אפס אפסים! מה אתה שווה! לא שווה כלום, אף אחת לא רוצה אותך" וממש אין לי כוחות להתנגד לו, הרי בשטח יש לו כ"כ הרבה ראיות. והוא לא שותק.. 

ואפילו שבשכל אני יודע שזה לא נכון, לפני שבוע נפגשתי שתי פגישות עם מישהי אידאליסטית ומיוחדת, ובשיחת פרידה (שנינו החלטנו) היא אמרה שהיא מרגישה שאנחנו שונים, אבל היא חזרה הביתה מהפגישה שלנו עם תחושה של "וואו". באותו רגע שמחתי לשמוע את זה (באמת הפגישה מצד עצמה היתה תותחית), אבל עכשיו זה בעיני בטל ומבוטל ממש..

איך להסתכל על המציאות שכמעט אני לא נפגש עם בנות כי הן מסרבות המון, אפילו בלי לבדוק ברצינות את ההצעה, בלי להרגיש כ"כ נחות? ה' ישמור מאיפה זה "נחת" עלי? 

(זה ודאי לא קשור לבריאות\חיצוניות, וה"ממליצים" עלי טובים)

תודה!

הרבה פעמים (ואולי הרוב) מגיע ה'לא', מנקודה של הרגשהחסדי הים
של שוני, ולא בגלל שהיא חושבת שהיא יותר איכותית ממך.

(אולי גם תחשוב ותתיעץ, אם יש דרך לשנות ולהציג את עצמך יותר טוב לבחורה שאתה רוצה.)

בעז"ה שיבוא זיווגך הראוי המהירה!
אני גם שמעתי הרבה "לא"פאי פקאן

הם היו מגוונים מאד. היו הרבה סיבות (שהתלוו ל"לא") שפשוט אמרתי-בעיה שלהן.

בהצלחה לכולנו

.....תילה
אם את רוב הלא אומרים לך בשלב הבירור עוד לפני שנפגשתם אז אולי נתון מה'קורות חיים' שלך מרתיע בנות. לא אתה..
אם לא עשית צבא/ישיבה/גר בגבעות ומשדכים לך קווניקיות.. למשל..
אם באמת מדובר באיזה נתון מיוחד שאולי גורם לסרב כבר בהצעה, תנסה לכוון מראש שיציעו לך בנות שזה לא מפריע להן.

ובלא של אחרי שנפגשתם, מסכימה עם חסדי הים.. רוב הפעמים זה חוסר התאמה ולא חיסרון.
ועדיין שווה לחשוב עם מישהו חכם אם יש איזה עניין שגורם לזה. שדר מסוים/טאקט/התרכזות בעצמך..
(כמובן לא אישי סתם מעלה התנהגויות שיכולות לגרום לרתיעה)
אני אומרת בזהירותכל הישועות

אולי שווה לך לשקול לתת שמות של אנשים אחרים בשביל בירורים.

יכול להיות שבלי כוונה רעה הם פשוט לא עושים את זה טוב. לא מתארים אותך בצורה מדויקת, לא יודעים איך מה שהם אומרים נתפס בעיני הצד השני ואת המשקל של השיחה הזאת, לא מצליחים להסביר דקויות או להדגים מהחיים.. חשוב שהם ידעו להאיר אותך באור מאד חיובי..

לא מכירה ולא יודעת אם זאת המציאות. רק מעלה אפשרות שיכולה להסביר לפעמים איך הצעות נופלות כבר בשלב ההצעה.

אל תשמע ליצר הרע הזה...ד.

רואים לפי מה שאתה כותב והאופן שאתה כותב, שאתה מעולה.

ומה שההיא אמרה לך על הפגישה, אכן זה מראה הרבה.

אלא מה - אתה צריך מישהי שיותר "מדוייקת" עליך. זה יבוא בעז"ה.

אל תאמין לקול הזה. תתרומם מעליו.

ראינו כמה וכמה, ממש מעולי-מעולים/ות, שיש להם את הקושי הזה, דחיות, אי-המשך וכו'. לא מובן. עד שמגיע/ מי שמתאים/ה - ואז פתאום הכל מובן. ואפילו משמח....

חזק ואמץ!

תודהעצה

שבעזרת יהיה לך בהצלחה אחי. רק ממה שכתבת אתה נשמע בחור טוב חחarixon
תודה..עצה

אשריכם על התגובותעצה

יש דבר שאני מניח שהוא משפיע– לא עשיתי צבא כי אני מאמין שעמ"י יותר זקוק ללימוד התורה שלי. אבל אני מתפלא אם כן איך כ"כ הרבה בנות פוסלות על זה ולא מבין למה. גם סופר תורניות. איך זו הסיבה

ה'לא' שדברתי עליו הוא לפני שהבת מתקשרת לחברים.. אם היא בשלב שהיא מדברת איתם אז העניינים כנראה יתקדמו. אבל הן אומרות לא בלי להתקשר ולברר.. היתה בת שהדגישה מיד בהתחלה לחבר שלי שהיא מאוד רוצה מישהו שעשה צבא, ובסוף רצתה שנפגש. לכן הדגשתי שהם באמת טובים.

אהה..ד.

אם כך, אתה יכול להיות רגוע.

זה לא קשור שום דבר אליך אישית.

יש בנות שיש להן פנטזיה כזו, כאילו שירת בצבא זה "גברי" (לא מדבר על כאלה שזה מסיבה אידיאולוגית שחושבות שכך דווקא נכון).

חכה למישהי מתאימה.  אולי כדאי גם שתבהיר למי שמציעים, את "כוונותיך" בענין הצבא. למשל: אם אתה מתכווין בשלב כלשהו להתגייס תוך כדי הלימוד או כד'.

זה מה שנקרא הצעות לא ממוקדותה-מיוחד

גם אם הוא ילך לבית יעקב של חסידות בעלז הוא יקבל לא. זה קשור יותר למציעים מאשר למושא ההצעות.

הנקודה,ד.

היא קודם כל שיבין שזה לא בגלל חיסרון בו. שזה הטריד אותו לא פחות מהסירובים, וגם מחליש. ולכן חשוב להבין את מה שעומד מאחרי ה"סירובים" הללו, מכאלה שציפה שתרצינה.

הדבר השני הוא, הגדרת הענין, כדי שהמציעים ידייקו יותר.

אח"כ, לחפש כאלה שרוצות. שזה מה שעושים אלו שמציעים..

איך זה לא קשור אלי אישית?עצה

אם אני מברר על מישהי וחושב שזה יכול להתאים, והיא פוסלת בלי לברר, זה פוגע כשזה קורה שוב ושוב ושוב. נגמר הכח לפנות לשדכנים לברר ושוב לשמוע את ה'לא'.. כמה אפשר. ולא לדבר כמה פעמים שדכנים אמרו שבנות פסלו אותי שלא מידיעתי. ופניתי לשדכנים\חברים רבים.

תחשוב שאתה מחפש חברותא ואף אחד לא רוצה ללמוד איתך, איך תרגיש? כשחצי מהעולם לא רוצה קשר איתך? וגם החצי השני לא בטוח שהיה נותן לך את הבת שלו.

זה לא קשור אליך אישית,ד.

במובן שזה לא בגלל משהו "לא בסדר" אצלך. זה יכול לאכזב ולתסכל, אבל לא לפגוע בתדמית העצמית, כשברור שמדובר בכאלה שמחפשות מישהו שעשה כבר צבא.

שמח שיש לך אידאולוגיה משלך. יש כאלה שבלימוד שלך הוא יתרון עבורן. אכן, צריך למצוא אותן...

[אם אתה מחפש חברותא דווקא לבבא קמא, ואל שמסביבך רוצים ללמוד מסכת ברכות, אז אתה לא מוצא כי לא רוצים את קרבתך, אלא למרות שהיית מאד מוצא חן בעיניהם..]

לגבי המשלעצה

ציינתי שאני חושב שההצעות מתאימות, רק הן לא רוצות. אם יהיה קשר טוב ושאיפות משותפות והתאמה באופי, אני לא רואה למה זה שלא עשיתי גיוס זו סיבה לגיטמית לפסול. לכן אני חושב שזו לא מסכת ברכות.

מסכים איתך.ד.

אבל מה שציינתי, שזה לא בגלל משהו אצלך לא בסדר. אלא כמו מישהו שרוצה ללמוד מסכת אחרת בחברותא. זה סובייקטיבית בהסתכלות שלהן, לא שבאמת זו סיבה טובה לא לרצות להכיר. 

אבל מצד האמת, אתה צודק שאם היו מכירות, היו רואות שזו אותה מסכת...

נשמע לי שאולי לא מציעים לך את הסגנון שמתאים לךמישהי 1

כי יש בנות שרוצות מישהו שלומד ועדיין לא עשה צבא.

ומי שלא רוצה פשוט חבל על המאמץ..

כדאי שתפנה לשדכן שקשור לישיבה שלך

איך אתה "מגיע אליהן"? מהיכרות שלך אותן או מהצעות?מוטיבציה
הצעות, ר' תגובה למעלהעצה

חתימה חזקה יש לך

אז זה כנראה משהו שאומרים להן. אולי אתה לא פונה ליעד הנכון?מוטיבציה
מבחינת סגנון שתואם לך...?
גם לי קורה את אותו המצב בזמן האחרוןמחכה, עדיין

גם מסיבות כלשהן.

מאמינה כי הקב"ה ישלח לכל אחד את המיועד לו, שירצה בו, שה" כן" יהיה כל כך ברור ונכון, משני הכיוונים.

ומתפלל שזה יהיה בקלות, בלי כאב, ובקרוב

עצה "בין השורות"..Benny1988
עבר עריכה על ידי Benny1988 בתאריך ו' בכסלו תשע"ו 21:52
בתור אחד ששירת (שלוש שנים תמימות), והספיק כמה דברים לראות, שואל: מה לעזאזל קשור השירות (דגש על המילה) בצבא לכל החיים שלך בעתיד? אז ככה -
* אם הבחורה מגדירה את עצמה כלאומית מדיי (כלומר שמבחינתה המדינה מעל התורה, ושצריך שהחילונים יהיו מרוצים), ואז שירות בקרבי (!) הוא חובה - כנראה שפחות ילך איתה.
* אם הגישה שלה שונה מהמתואר למעלה - אז אולי השירות חשוב לה, אבל פחות, ואולי בכלל לא מעניין אותה.
נ.ב. תתנחם בכך שככל שהזמן עובר הנתון הזה מתקהה ולא מבררים אותו בכלל (למעשה הופך היסטוריה, כמו בית-הספר היסודי). אבל מאחל לך שלא תגיע לשם.. בהצלחה.
קודם כלברכה11

זאת הרגשה מאוד מוכרת וטבעית. בדיוק לאחרונה דיברתי עם חברה על זה ואמרנו שאפילו מישהו עם ביטחון עצמי חזק וטוב התקופה הזאת יכולה לערער קצת...

אבל לענ"ד צריך להלחם בזה, אני לאחרונה מצאתי שיטה שקצת עזרה- לפני פגישה או במהלך הצעה לומר לעצמי- אני הכי טובה איך שאני, אני חזקה וטובה ומוערכת ע"י עצמי ואחרים, אף אחד בעולם לא יקח ממני את הערך שלי עצמי! להזכיר לעצמי שלא כולם חייבים לאהוב ולרצות אותי, ושהערך שלי לא נפגע בכלום- בכלום! מתשובה שלילית כזאת או אחרת.

וזה לא קשור לדברים המעשיים כמו שאמרו פה לפני, אבל העיקר זה לבנות בנפש איזה חוזק שיוכל לעמוד בפני האכזבות האלו.

בהחלט.נפש חיה.
עצה טובה מאדפאי פקאן
אם אתה משתייך לזרם הדתי לאומי..אנונימית1111
אם היו אומרים לו שהבחור לא עשה צבא אוטומטית הייתי מניחה שקיימות בעיות רפואיות כאלה ואחרות ....ויש מצב שאם היו אומרים שזה נובע מאידיאלים יתכן שהייתי חושבת שזה הפךלאידיאל "בלית ברירה" ובאמת יש בעיות..
אז אולי תבקש שידגישו שאין שום בעיה רפואית!!
תודה על התגובותעצה

הקול לא מדבר יותר. עם זאת עדיין אין כוחות כ"כ.

קשה, אבל אפשריפרפר סגול

שמעתי לא הרבה יותר פעמים ממך, 

אני גם יותר שנים בתחום

וגם מחפשת עבודה הרבה שנים

שומעת לא הרבה מאוד פעמים

אין ספק שמדובר בנסיון קשה מאוד, ה"לא" הזה בפרוש שובר ומוריד את כל הביטחון

קודם כל לדעת שזה רגש נורמלי , ולקבל אותו שזה בסדר להרגיש ככה. 

ושהרהב מאיתנו מרגישים כך בשלב הזה של החיים

איך אמרה לי חברה? צודק שהוא לא רוצה אותי מה אני בכלל!

מה שאני אומרת לקול הזה שנכון אולי אני אפס אפסים ולא שווה כלום 

אבל גם לאפסים כמוני בורא עולם הכין זיווג חיוך

מה השטות הזאת? מי אומר לעצמו שהוא אפס ???ה-מיוחד

האמת שאני ממש מבין מה עומד מאחורי הדיכאון הזה. עברתי תקופות כאלו בחיים אז אני יכול להגיד בוודאות שהתקופות האלו עוברות ואת יכולה לגרום להם לעבור

מציע שתחזור בך על המילה "שטות"..Benny1988
ככה לבטל "בהינף חד" את מה שהיא אמרה? כאילו שאין בכך כלום?
מה עם "מאוד מאוד הוי שפל רוח"... ומה שחלק אומרים בתפילה (בימים הנוראים) - "מה אנו מה חיינו וכו'", ומה שמשה רבנו שאמר "ונחנו מה".. ועוד...
זה לא אפס, זה אומר שכל מה שיש לנו - ממנו ית'...תרחיב לבי

ועל דרך הדרוש:

ה'מה' הוא חיינו, חכמה - כח מה, ד' בחכמה ייסד ארץ, כולם בחכמה עשית...

בחב"ד יקחו את זה לכיוון הביטול, שאנו חלק אלוק ממעל ממש!!

ככל שאנו פחות מחזיקים מעצמנו, פחות 'יש' - אנו יותר 'מה',

יותר משתאבים בגופא דמלכא, וממילא מתמלאים יותר בעוצמות וכח!

לא יודע מה אמרתי בשעות טרופות אלו... שהחסידים והמקובלים יסבירו קורץ

אין אדם שהוא אפס אפסים!!!תרחיב לבי

המקסימום שאני מכיר זה אדם שעושה אפס עם הפוטנציאל שלו...

אם אדם חי - הקב"ה רוצה אותו, והוא ייעד לו משימה שרק הוא יכול לבצע!

לשם כך, הוא קיבל כוחות ויכולות שמתאימות לו בייחוד לביצוע משימה זו.

זה לא משנה אם מדובר בכל חיסרון אפשרי, גופני, נפשי, משפחתי או תרבותי.

אין דבר כזה "אולי אני אפס אפסים"!! והזיווג שהקב"ה הכין לא יגיע למי שישדר שדר כזה...

את, כמו כל אחד מאיתנו, גדול, קדוש, בן של מלך, ומלא טוב ועוצמה!!

בתור בת לפעמים ה"לא" כואב יותר..תל אורות

ואני קיבלתי תשובה שלילית לא מעט פעמים, ולכן גם מס' פגישותיי עד היום די מעטות. זה מבאס ממש אבל אם אתה מודע לכך שאמרו לא על סיבות אמיתיות כגון: רמה דתית, שאיפות ולא על סיבות שוליות כמו מראה חיצוני למשל, אז אתה צריך לומר תודה שלפחות נפגשת עם בחורה איכותית. כל דייט גרוע, אומרים, מוביל לדייט האמיתי והנכון. אל ייאוש!!

החתימה שלך סותרת קצת את התוכן בהודעהה-מיוחד

וכמה פעמים שמעת לא מגברים בחיים שלך? 5? 10? 20? 30?

אל תסיט את הדיון להיאבקות מי מבואס יותר, בנים או בנות...תל אורות

המטרה היא לעודד את הבחור הנ"ל.

נראה לי שכבר עשית את זה...ה-מיוחד

בגלל זה הגבתי לך ולא לו...חיוך

אז טעית, כי לא טרחת לקרוא עד הסוף..תל אורות

הבנת את זה ברוך? צוחק

מבין אותך, עבר לי אחרי הקשר הרציני הראשון...תרחיב לבי

עזוב אותך משטויות...

כשבאת לבנות בית, בטח חשבת על החוזקות והחולשות שלך.

הרי הם משליכים על המקצוע שתבחר ועל מקום המגורים האפשרי.

כיוון שאתה מודע לחוזקות שלך - תדע שהם הייחודיות שלך!!

הקב"ה רוצה אותך, עם חוזקותיך ועם חולשותיך!!

כותב שורות אלה בעיצומו של משבר גדול...

[חבר הגדיר אותי, שלא בצדק, כמי שעובר שבע מדורי גיהנם...]

הייתי יכול להתרסק, להתייאש וליפול בלי תקנה...

למרות זאת, מנסים לקחת את הכוחות ולתרום למי שניתן לעזור לו.

קשה לקום, אבל כשקמים ופועלים - בונים כלי שניתן לצקת לתוכו אור!!

בהצלחה צדיק!

קראתי את כל התגובותמנחם חפץ

ובכל זאת הייתי מציע לך לבדוק אצל איש מקצוע שמבין בשידוכים, האם משהו בהתנהלות שלך לא טוב או משדר מסר מסויים שמרתיע.

ישנם בשידוך כמה חלקים וצריך לוודא שכל חלק מתנהל בצורה נכונה.

ראה כרטיס אישי

נשמע שחסרים פרטים,~א.לאחרונה

מכיוון שלא מובן מאיזו סיבה הגיונית הן מסרבות מבלי לבדוק ברצינות את ההצעה? הרי זה לא קשור לאופיך...

בכל אופן-  אם תשמח בהחלטותיך, כל שיהיו בע"ה תמצא את המתאימה.

המון הצלחה!! שיהיה בבהירות וקלות!

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך