בס"ד
כבר כמה זמן שאני נתקלת בזה שוב ושוב וחשוב לי להעביר את המסר, ובבקשה תעבירו אותו גם לחברים שלכם.
אני מדברת לבנים (כי נתקלתי בזה מהצד שלהם, אבל אולי זה גם אצל בנות..)
מציעים לי מישהו ב"ה, נתונים יבשים מתאימים, אבל בהרבה מהמקרים מי שהציע לא מכיר לעומק את הבחור, ואז עיקר מה שאשמע עליו יהיה מהבירורים. וגם אם הוא מכיר, הבירורים עדיין משמעותיים..
ולצערי, ברוב הבירורים הבחורים פשוט לא מפרגנים! נותנים כמה נתונים די יבשים ושואלים אם יש לי שאלות..
נכון שאחת המטרות המרכזיות של הבירורים זה שאלות ספציפיות, ואם בסוף יהיו לי אני אשאל, אבל גם את השאלות- בא לי לשמוע את התשובות אליהן מתוך הדיבור הזורם שלכם, ולא אחרי ששאלתי...
אבל הבירורים זה לא רק בשביל השאלות..
חבר'ה- אני רוצה לשמוע שאתם מתלהבים על חבר שלכם!
אני רוצה שתשפכו את כל ההערצה שלכם אליו, תדברו על המידות שלו, על הכשרונות שלו, על היחס שלו לחברים, על האוירה שהוא משרה סביבו, על האמונה שלו, על המיוחד שבו, תנו דוגמאות מהחיים של מעשים מיוחדים וטובים שהוא עושה/עשה, תספרו לי כמה הוא חבר טוב, כמה אתם אוהבים אותו! איך מי שתתחתן איתו תזכה, תעשו לי חשק לפגוש אותו!
ואז כשאגיע לפגישה, אני אדע שאני הולכת לפגוש אדם חבל על הזמן, וכל היחס שלי מלכתחילה אליו יהיה שונה ואני אפרש את המעשים שלו באור חיובי, כי אני מעריכה אותו כל כך עוד לפני שפגשתי אותו!
חייבת לומר שהיו פעמים שפסלתי כי החבר היה אדיש כזה.. שאלתי שאלות וענה תשובות לקוניות כאלה.. והתבאסתי, אבל פשוט לא היה בא לי.. לא הצלחתי להבין מה יעמוד מולי חוץ מכמה פרטים יבשים או תכונות חוזרות על עצמן.. ורציתי שיהיו לו חברים שרואים את הטוב שבו ומפרגנים לו, ומדברים חמש דקות עוד לפני שפתחתי את הפה בכלל.. אני מדברת פה על החברים הכי טובים של הבחור, לא על צד ג', את מי נותנים בבירורים? אז איך החבר הכי טוב שלו לא יודע לדבר עליו כמה דקות ולפרט קצת יותר על האישיות המדהימה הזאת?
כמובן, שזה לא ככה אצל כולם, ואת הדוגמאות של האידאל נתתי מהמציאות, והרבה מפרגנים ביותר.
רק לחזק, אולי את כולנו, להשתדל בדבר הזה יותר ולעורר את עצמנו ואולי גם את חברינו..
בשורות טובות!