ההורים שלי, ההורים שלי..אני לא יכולה יותר..!נועהה
אתמול נרדמתי אחרי שדמעתי יותר משעה, הבוקר מתעוררת עם עיניים נפוחות ואדומות!
הקשר עם ההורים כ"כ לא טוב. חלילה אני לא רבה איתם או משהו כזה ,אלא מרגישה מנותקת מהר והם ממני. על פניו נראה כאילו הכל בסדר..אני ילדה טובה, משתדלת מאוד להיות טובה. והם, הם לא מבינים כמה הם מכאיבים לי עם הלחץ שלהם לראות אותי כבר מתחתנת. פעם עוד הייתי חשה את זה אבל מעולם, כמעט, לא אמרו לי משהו בפנים, אני שומעת את השיחות ביניהם..למה היא עוד לא התחתנה, בודאי היא עושה משהו לא בסדר..אני שומעת ושותקת, מכווצת בתוכי ובוכה, הם לא מבינים שזה לא כזה פשוט. נכון אני לא ילדה קטנה, כבר בת 27, הבנות של השכנים וקרובות משפחה מתחתנות מהר מהר..ואני עוד הרחק מאחור . למה הם לא מבינים? אז מה אם הם עצמם התחתנו בגיל 16 אי שם בתקופה אחרת?
לפעמים נמאס לי כבר מהניסיון הזה, מייחלת להגיע לאיזשהו מקום שקט ששם לא יכאב יותר..
ותפילה, כל כך קשה להגיע לתפילה טובה על זה, יש כ" כ הרבה תחומים דחופים אחרים שצריך להקדים ולהתפלל עליהם, להתפלל לכיבוי שרפות בדברים שונים בחיים הפרטיים והמשפחתיים, מרגישה כרגע שזה פינוק להתפלל על זה..מרגישה מותשת.
מרגישה שהכל סתום וסגור ואין לאן לברוח..

סליחה שאני מעציבה ומבאסת בבוקר של שבוע חדש..
מכיר על בשריאמיר238
הי נועה!! מכיר את הסיטואציה מקרוב:/ דבר ראשון אני באמת מבין את ההורים זה ממש קשה להם כי הם אוהבים ודואגים לך לפעמים יותר מדי בקשר לתפילה- תפילה זה המקום הכי אינטימי שלך עם הקב"ה אם תתפללי על דברים שפחות מציקים לך מזה זו תפילה פחות כנה אני חושב... תפילה זה מקום המפגש שלך דווקא ורק אז הדברים הכללים יותר.. אממ מוזמנית לשלוח לי מייל אם באלך לפרט (: chanan1414@gmail.com
מה נעשה...גם אצלי זה ככהפשושון

דווקא בגלל שהם כל כך אוהבים ולחוצים שנצליח... זה קצת יוצא משליטה.

יש להורים קצת פחד לנסות לרדת לראש שלנו ולהבין אותו, כי הם מפחדים שזה יתן לגיטימציה לבעיה.

לכן הם עוברים ישר לעצות והאשמות כדי לכאורה לא לתת לך את האפשרות להרגיש שזה נורמלי להמצא בבעיה כזאת.

(מה שכמובן מתברר כטעות... כי בנאדם צריך שיבינו אותו ורק אח"כ יתנו לו עצות)

לא אגיד לך שאני יודע איך להתמודד במאה אחוז... אבל מה שאני עושה זה..

קודם כל מזכיר לעצמי שזה רק מאהבה.. ומנסה בכל זאת לשמוע את ההאשמות והעצות..(שורה תחתונה יש סיכוי טוב שהם צודקים) ומנסה להרגיע אותם שאני כן מנסה למצוא... האחרון לא תמיד מצליח אבל מה נעשה אפאטי

חלילה..ד.

לא הכל סתום.. שום דבר לא "סתום וסגור ואין לאן לברוח".... חלילה.

זה קשה. הרגשה מאד לא נעימה. ההורים שלך כנראה נלחצו, ואז כבר מאכילים אחד את השני בחששותיהם....

זה שבכלל איכפת לך ממה שהם אומרים - זה בגלל שיש לך קשר איתם. אם הייתם מנותקים מבפנים, לא היה כ"כ איכפת לך.

כדאי להבדיל בין התחומים: תגידי לעצמך - הם אבא ואמא שלי, יופי..

עד לתחום הזה.  זה שלך, אינם יודעים מה עובר עלייך.

הרי מעצם זה שהם אומרים, "בוודאי עושה משהו לא בסדר", כשאת יודעת שלא שייך בכלל... את יכולה לראות שהם פשוט לא קוראים אותך בתחום הזה נכון, בכלל. אז תחייכי לעצמך, כמו שהיית שומעת שמדברים על מישהי שאת מכירה ומישהו אומר עליה משהו מאה שמונים מעלות בכיוון ההפוך - ותחיי את חייך בשלוה.

כל אחד בקצב שלו. יש בנות מעולות, שהתחתנו יותר מבוגרות ממך. לא מזמינים - אבל קורה. התפקיד של הסביבה בעת כזו, הוא להסביר פנים. הבת מבינה בעצמה שיש ענין להתחתן....  תעזרו לה בקושי. תחייכו, תשבחו על העמידה כשברור שקשה, תעסקו בעניינים אחרים שממלאים את חייה. צאו מהלחץ. בלחץ לא בונים כלום.

גם את. יש לך ענין להתחתן? אז תדעי שההתעלמות מההורים בנושא הזה, זה חלק מהדרך. למה? כי כמה שיותר בלחץ, כך את פחות את, פחות מקרינה מה שאת. פחות שמחה לקראת הענין.

אם תביני שזה ממש חלק מהענין, זה "אקטיב" לא רק "פסיב".. כלומר: המצ"ר אינו משהו שרק נפעל אלא גם פועל - אז יקל עלייך להחליט להתעלם מהשטויות הללו. תגידי לעצמך, אני באמצע משימה, דווקא ע"י הנינוחות.  לא סותר השתדלויות נורמליות שבווודאי את עושה, כי את רוצה - לא בגלל מישהו אחר.

תתפללי על מה שאת חושבת שצריך, מלבד התפילות ה"קבועות". גם להתפלל זה לא בלחץ. ועל זה תתפללי כמיטב יכולתך. זה לא בדיוק "פינוק", אולי גם יעזור להתחדש בכמה עניינים אחרים שאת מתפללת עליהם..

ולא "העצבת וביאסת".. אם כי אכן מצער. אדרבה, בשביל מה המקום הזה קיים?... "איש את רעהו יעזורו".

הצלחה רבה. בשו"ט.

מוכרצלילי מיתר
ההורים שלי לא רוצים ללחוץ, לא רוצים לשאול אם אני לא בוחר לשתף אותם. אבל את הלחץ מרגישים. אי אפשר להסתיר את הדאגה שלהם. כמה שהם ינסו לתת לי את המקום שלי.
אני משתדל לא להיות איתם לבד כדי שלא יהיה את השתיקה הרעה הזאת שמשדרת 'אם רק יכולנו לומר לך כמה אנחנו דואגים לך. מה יהיה איתך אתה כבר מתחיל להיות מבוגר'.

א. זה מגיע מהמקום הכי אוהב. אני לא יודע איך אני הייתי מגיב אם הייתי במקום שלהם.

ב. זה לא בעיה מיוחדת שלך. זה דבר שמלווה המון אנשים בשלב הזה של החיים. זה טבעי. "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו" אחד השלבים זה לעזוב את האבא והאמא. זה בסדר שיהיה את המתח הזה ולא צריך להילחץ ממנו.

ג. לפני שבוע תוך כדי הליכה עם אבא שלי הוא 'אזר אומץ' ושאל מה קורה איתי בתחום השידוכים.
בד"כ במצב כזה אני עונה תשובה של 'כן לא שחור לבן" הפעם החלטתי להיות כנה איתו.
אמרתי לו שבטח הוא שם לב שאני לא כל כך פתוח איתם, והייתי שמח לדבר איתו על זה. הסברתי לו שאני חווה התמודדויות שכרגע לא מתאים לי לשתף אותו בהם, אבל מה שאני כרגע הכי צריך זה לשחרר לחץ. אני ממש מבין את המקום ההורי הדואג הזה וזה הדבר הכי בריא ונכון. אבל כדי לעזור למהלך הכי טוב זה לשחרר. יש דברים שאני לא יכול לשתף אותך כי הבלבול שלי ייצור אצלך לחץ. ואני בעצמי צריך להפסיק להילחץ ממנו. אני לא יכול לקחת איתי גם את הלחץ שלך. אי אפשר להתחתן מתוך לחץ.
הוא לגמרי הבין.
עכשיו אחרי שדיברנו על זה אני כבר לא מרגיש מה שהרגשתי קודם. אנחנו נותנים אחד לשני את המקום שלו.

בהצלחה!
הי נועהשירה456

אני מאוד מבינה אותך, אבל אצלי למשל זה לחץ של ההורים מכיוון אחר (אני נשואה אך טרם יש ילדים).

גם כשהייתי רווקה, היה לחץ מאוד גדול מצד ההורים להתחתן.

כמובן שזה נובע מתוך דאגה, אך אני כן חושבת שאת צריכה להגיד להם מה את מרגישה. שזה לא נעים לך להרגיש את הלחץ שלהם, שזה מכאיב, ואת גם ככה בעצמך רוצה להתחתן (ובעז"ה זה יבוא), ומבקשת את המרחב.

ובכל מקרה, גם אם תחליטי שאת לא רוצה לשתף אותם, או שזה לא יעזור, תדעי בעצמך שבעז"ה הכול יסתדר. תפילות כן מאוד עוזרות, וזה ממש ממש לא פינוק להתפלל על זה. 

בחג החנוכה הקרוב כדאי להתפלל מול נרות החנוכה, וכך בכל יום ותבקשי מה' שיגשים את כל משאלותייך.

הרב אליהו היה אומר גם שסגולה גדולה למציאת זיווג היא להגיד בכל יום: "אנא ה', קרב אליי את הטוב, הרחק ממני את הרע, ועשה כטוב בעינייך".

ובכל מקרה, דברי עם ה' במילותייך שלך. אין תפילה שלא מתקבלת בשמיים. 

והכי חשוב, אל תתייאשי אפילו לא לרגע אחד. תהיי חזקה, תמשיכי לעשות טוב, וה' יביא לך גם את הטוב בעז"ה!!

אני מבינה אותך וחיה בעצמי את אותו המצבתל אורות

ההורים שלנו מרוב דאגה, לפעמים פשוט מוחצים אותנו בלי לשים לב. הם כבר מתחילים להתייאש, חושבים שאנחנו לא שומעים כלום ולא מבינים כמה כואב לנו מהם. צריך לדבר עם ה', להדק את הקשרים עם החברות הכי טובות, לעשות מאמצים ולהאמין שיהיה הכי טוב שיש. שולחת לך מלא חיבוקים מרחוק ואם את רוצה לשפוך את הלב בפרטי... אני כאן.

מה ההורים שלך מתערבים? זה ממש לא עניינםה-מיוחד

1. הלחץ אף פעם לא מוביל למקום טוב.

2. את ילדה טובה? זה נראה לי עיקר הבעיה

3. מה זה עניינך איזה דבר יותר חשוב להתפלל עליו. את חושבת שאת צריכה להתפלל על משהו? שיישרף כל העולם, תתפללי על מה שאת צריכה  

4. נראה לך שהכל סתום וסגור ואין לאן לברוח? זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך

תודה על דברי החיזוק, זה המון בשבילי. באמת.נועהה
הלוואי שזה היה פשוט יותר. זו פשוט תקופה רעה וכרגע מתקשה לראות את האור בקצה המנהרה..
מה יותר דחוף לי? למשל אחי הצעיר ולא רק. לצערי הוא נפל לשימוש בסמים רעים ואני רואה אותו הולך ושוקע..ההורים שלי לא יודעים לגשת אליו בצורה נכונה, הם מבקרים אותו וכועסים כי הם חסרי אונים,ומיותר לציין שזה לא עוזר . אני מנסה לגרום לו להסכים לקבל עזרה אבל התחושה היא שעל כל צעד קדימה הוא נסןג אח"כ שני צעדים אחורה .אני עסוקה בזה רוב הזמן, וזה פשוט גומר אותי.אז ההורים שלי רואים אותו ורואים אותי- כנראה מרגישים שכשלו. ברור לי שהרצון שלהם טוב. הכוונה טובה. הם כואבים כנראה הרבה יותר ממני. הלוואי שיכולתי לתת הכל ,כולל הכל ובלבד שאחי יהיה בסדר. התייעצתי עם אנשי מקצוע ומנסה לפעול לפי הסברים והנחיות שקיבלתי מהם.
אין סיכוי כמעט שאדבר עם הורי בצורה גלויה על הכל, כרגע עסוקה בלנסות לצנן את הביקורת והכעס כלפי אחי. ההורים שלי לא מלומדים מי יודע מה וגם די מבוגרים.וזה מקשה על כל העסק.
נו..ד.

אז תראי כמה את נותנת. אשרייך.

בוודאי שאין מקום להתרשמות יתר מהביקורת. "תתרגמי" אותה לדאגה, לך - חייכי עצמך על רצונם הטוב - ותמשיכי בשלך.

ואל תפסיקי לחפש/לשמוע הצעות במקביל לעזרה לאחיך.

תסבירי גם לו, שהביקורת שלהם היא מדאגה - והכי חשוב כעת זה לא להתייחס לענין הזה בכעס, אלא לנסות לצאת מההרעלה הזו כמה שאפשר מהר, לטובת עתידו. את לא צריכה להתרכז ב"הסברה" להם; מספיק שפעם אחת-פעמיים תאמרי שאת מנסה גם לעזור לו ושלא נראה שכעס יעשה את זה, וגמרנו. תפעלי כמו שצריך.

תצליחי בעזרה לו, תצליחי בעזרה לעצמך, גם הורייך ישמחו בסוף. את נשמעת מעולה.

תודה רבה. הדברים מחזקים.נועהה
עם זאת ברור לי שלא אצליח לפתח חסינות .אני לא יודעת איך.מקסימום להעמיד פנים.
אז שיתחיל להיות ברור לךה-מיוחד

הרבה אומרים על ישראליםאמבא
שהם יודעים לקחת לימונים ולעשות מהם לימונדה..
כנל גם כאן.. החכמה זה לקחת את מה שיש גם אם זה קטן צהוב וחמוץ ולעשות מזה משהו גדול וחשוב העל ערך...

לכל אחד יש צדדים טובים הצדדים פחות טובים.. החכמה זה להסתכל על הצד החיובי... (מצד שני לא להתכחש על הדברים השליליים אבל בהחלט ליחס להם פחות חשיבות)

והמשפט הכי הכי כואב שכתבת:
'סליחה שאני מעציבה ומבאסת בבוקר של שבוע חדש'
בשיחת פרידה שלי מהצפקד שלי בצבא, הוא נתן לי חתיכת נזיפה על זה שכל הזמן הייתי בגישה כמו שלך.. בגישה של 'יש לי בעיה מסויימת ואני בבאסה אס אני אשתוק כדאי לא לבאס אחרים' אחרים (הפורום, חברות אולי אפילו ההורים) רוצי, מאוד רוצים שתבאסי אותם ותגיגי להם את הצרות שלך..ככה הם יתבאסו אבל יוכלו לנסות לעזור לך ואז גם את תצאי שמחה וגם הם ...

ב"הצלחה...
שהשם ישלח לך הרבה כוחאשת חיייל

חיבוק

יקירה, מזדהה עם כל מילה...מוזמנת לשוחח עימי באישי.כלה כנוצה

שלום לך נועהמנחם חפץ

ראשית כל שאפו על הפתיחות והפריקה

שנית הייתי מציע לך לכתוב ולכתוב ולכתוב לעצמך ואם יתאפשר לך לנסח משהו להורים במכתב ולתת להם זה יהיה מצויין.

שלישית בהערכה גסה אני מעריך שיש לך משהו שמונע ומעכב אותך מלהתחתן [תקני אותי אם אני תועה] איני רוצה לפרט כי אין לי בסיס מוצק לעניין.

אם זה אכן נכון הייתי מציע לך לפנות לעזרה בעניין

משהו שמעכב ומונע? לא יודעת, אולי.נועהה
חוויתי אובדן של משפחה ממעל ראשון. אולי זה? כי זה השפיע ושינה אןתי לא מעט מבחורה "רגילה" שרוב עולמה זה החברות וחיי חברה והייתי אומרת אפילו מרוכזת בעצמה למצב שהמשפחה תפסה תפסה בצורה ברורה את המקום הראשון. גרם לי להיות רגישה הרבה יותר לטוב ולרע.
זה לא שאין לי עם מי לדבר (אף פעם לא הייתה פתיחות עם ההורים, האחים כן) אבל אני פחות מחצינה . צריך עזרה בגלל זה?
לצערי גםאלעזר נאור123
אני נמצא באותו מצב
לא בהכרח.הלליש
אולי יעזור ויהיה טוב לפתוח את זה,

אבל לא בהכרח שזה מעכב.
כל דבר שמעכב מהנטיה הבריאה והטבעיתמנחם חפץ

להקים בית [בגילך] זהו דבר שצריך לעבוד על כך שלא יפריע.

מעבר לכך, עם כל הקושי שבמצבך אין לי ספק שאת צריכה לעשות שיחה רצינית עם איש חכם שהוא או רב או מטפל ולבחון יחד איתו את הברירות שעומדות בפנייך.

לדעתי את צריכה לדאוג לעצמך, להקים בית ולהתבסס בכיוון הזה. דבר זה ייטיב איתך מכל בחינה.

המצב הנוכחי יכול להמשיך לשאוב אותך עד בלי די, ולכן לדעתי צריך להפריד בין ענינייך הפרטיים לבין משפחתך.

אל תחפשיד.

"מתחת לאדמה"..

את לא מרגישה שיש משהו מעכב - אז מן הסתם שאין.

בחורות, שאומרים להן שאולי יש משהו ש"מעכב", עלולות לחפש משהו כזה, כולל להמציא יש מאין ולסבך את עצמן..

המשפחה תופסת אצלך מקום ראשון, את רגישה יותר - יופי. תנצלי את זה לרצון חזק להקים משפחה משלך, ולהיות רגישה אל הנפשות שבה.. 

[אם היית חשה באיזה מקום, בגלל האובדן, חשש מלהתחתן שמא תחווי ח"ו אובדן, היה מקום לעזור. וגם אז היית יכולה לעזור לעצמך, ע"י הגברת ערך הענין, שמחה וביטחון ורצון לבנין.  אבל במה שאת כותבת, את נראית לגמרי לענין, עם איכפתיות מסביבתך הקרובה - תכונות מצויינות לנישואין]

ולא "לברוח" אל עניינים דחופים יותר, כמו שכתבת על התפילה. אם את תינשאי, בוודאי זה יוסיף טוב גם לעצמך, וגם למשפחה, כולל אחיך, שיהיה לו עוד בית תומך..

את צריכה לצאת מהביתשפיפול

את כבר לא ילדה קטנה ואת לא צריכה את הזמזמת של ההורים אצלך בתוך הראש.

תמצאי שותפות , תמצאי עבודה, לכי לגור במקום מגניב , תתחילי את הבוקר ב"קפה מסריק" ותראי שהעולם יכול לחייך גם אלייך.

נכון מאוד! את צריכה לצאת מהבית, זה יוריד את הלחץמתנחלת גאה!

וזה יהיה טוב גם לך, להורים שלך ולמשפחה שלך

בתור מי שהתחתנה בגיל 32.5אחת שאכפת לה

הכאב שלך כ"כ נוגע לי ואני כ"כ מכירה אותו.

חשוב לי לומר לך שדווקא הנושא הזה של לבנות בית בהחלט עומד בראש סדר העדיפויות

וצריך לקבל קדימות הכי גבוהה בתפילותייך ובתפילות אוהבייך ומבקשי טובתך!

כל בית נאמן שקם הוא לבנה, ממש לבנה של אותו בית מקדש שלישי ונצחי שלו אנו מייחלים.

קחי את הדמעות כשהן פורצות ותמנפי אותן לתפילה על זה, דבר עם הקב"ה במילים שלך , שתפי אותו בכאב ותבקשי

בתחינה להיגאל (כן גאולה פרטית זה מותר וחובה!)

לגבי הכאב של הורייך - הייתי ממליצה (כמובן רק אם זה מתאים) לשתף אותם ולהרגיע אותם שאצלך הכל בסדר והעיכובים

הם מהקב"ה שמעריך את כוחותייך לעמוד בניסיון הזה ואנא הורים יקרים תאזרו בסבלנות , תתפללו והכל יגיע בזמן המדויק והנכון.

עלי מעלה, מעלה כי כוח עז בך!

מברכת אותך שתמריאי עם כנפי הרוח שנתן לך ה' במתנה ותשתפי אותנו במהירה בשמחותייך.

אל יאוש! זה יבוא!

אם הם לא מעירים יותר מידיטוביה2
אז תחליקי - אבא שלי בל"ח בשבילי מאז שאני בן 18. מתרגלים (למרות שעכשו אחי התחתן - וכל שיחה עם מישהו שמכיר אותו ולא נגמרת ב׳בקרוב אצלך׳ ממש גורמת לי שמחה
בת 27 "כבר לא צעירה"kly3

תביני לבד, גיל 27 הוא ממש אבל ממש לא מאוחר. אנשים מצפים ממך להתחתן בגלל תכתיב חברתי ולא בגלל אהבה.

לא שווה להתחתן בגיל 21 ולהיות כל החיים "על אוטומט", לא מאמין בזה. תתחתני אך ורק מתי ש*את* רוצה ומרגישה מאוהבת.

מספיק עם השטויות האלה של לשדך בכח. קחי את הזמן, את בסדר גמור.

כלכך מבינה!פלונית בת 25

אני ממש מבינה את הכאב שלך!

האמת שמה שעזר לי בעניין הזה היה יעוץ-קואוצ'ינג. עשיתי עבודה רצינית על הקשר עם ההורים שלי וזה ממש ממש עוזר. אני למדתי לשים את הדברים במקום הנכון שלהם. להורים שלנו אכפת מאיתנו ודואגים לנו. הדבר היחיד שרואים לנגד עיניהם זה הרצון לראות אותנו מאושרים, אבל--לא תמיד מצליחים להעביר את המסר מבלי להכאיב לנו בנקודה שגם ככה רגישה אצלנו. 

התהליך שהתחלתי בכלל לא היה מהמקום הזה, פשוט הפיצוצים והדילמות הובילו לנקודה הזאת.

תמיד יש על מה לעבוד ולאן להתקדם, אבל אני יכולה לומר לך בוודאות שהמצב היום הרבה יותר טוב מאשר לפני שנתיים כשהחלתי את התהליך.

בקיצר, אני ממש ממליצה על קואוצינג, גם בשביל זה וגם שאת תרגישי יותר טוב עם כל מה שאת עוברת!

אם את רוצה יש לי מישהי מעולה!תפני אלי בפרטי, אתן לך בשמחה את הפרטים.

בהצלחה רבה !!

מדהימה!! מעוררת השראה...זה כל כך נכון..כלה כנוצה

אשמח לשוחח איתך באישי..

את יכולה לפרסם גם כאן..(:ammyy admin
את בחורה טובת לב וכל כבוד לך אבלl666

כדאי לך באמת לחשוב על עצמך ועל זה שהגיע זמן להקים בית

אני לא מכירה את אחיך ומאחלת לו רק טוב אבל תהליך שלו יכול לקחת שנים ועוד שנים ואת תישארי לבד, לא מגיע לך ולא מגיע להורים שלך שגם בן שלהם יסבול וגם בת, יכול להיות שבעוד כמה שנים את תרגישי כעס כלפיך וכלפיו שלא הקמת בית וחבל

כבר בגיל שלך קשה מאוד למצוא, יש לי כמה וכמה חברות רווקות אבל לבעלי אין אפילו חבר רווק אחד

גם בעבודה שלו - כל הגברים תפוסים ויש כמה וכמה רווקות מאוחרות

את נורא מעודדת. ממש.שוברת גלים

לא מעודדים לנישואין ע"י לחץ. גם בכוונה טובה.ד.

איזו תגובה מוזרה תפוח יונתן
תמהני.הלליש
מתוקה..~א.ל

את נשמעת מקסימה ובע"ה, גם את תמצאי את שלך, בבהירות הלב והדעת, בשמחה וטוב לבב!!

התגןבות שלכם רגשו אותי . תודה רבה!נועהה
את צריכה לעזוב את הביתshir20

אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת עלייך לעזוב את הבית ולגור לבד או עם חברות במצב דומה לשלך. מקום המגורים צריך להיות במרחק של כחצי שעה הליכה מההורים, כך שבשבתות תוכלי להגיע לארוחות בלי להשאר לישון אצלם, אבל מצד שני לא יהיו קפיצות יומיומיות שלך אל הורים או יותר גרועי מכך להפך.

הנתק מההורים יצמצם את הלחץ שלהם עלייך ואולי גם יוריד קצת את הלחץ הפנימי שהם חשים בכל פעם שהם רואים אותך.

גם נתק חלקי מהאח הצעיר יקל עלייך נפשית ויאפשר לך ליצור קשר טוב יותר עם הבחורים שאת נפגשת איתם. הצלתו של אחיך איננה משימה אישית שלך, זה אומנם תפקידם של ההורים ולא שלך אך אם הם לא מסוגלים לעשות זאת, תעזרי ביתר האחים שלך (גם אם הם נשואים ועסוקים בבעיות היוםיום). אם את רואה שהלחץ על אחיך לא משפיע, תרדי ממנו. כמו שהלחץ של ההורים עלייך להתחתן לא עושה לך טוב, כך הלחץ שלך על אחיך לצאת מהסמים לא עושה לו טוב.

לאחר תעברי לגור בנפרד, תזמיני אותו אלייך מדי פעם לארוחות , אבל תשתדלי לא להרבות בשיחות בנושא הסמים אלא על  עניינים אחרים שחשובים לכם.

נ.ב הרבה פעמים בעיית סמים לא ניתנת לפתרון בגלל שזו הסביבה החברתית שלו. אם זה המצב, חשוב להרחיק אותו מהחברים הללו ולעזור לו למצוא חברים אחרים שלא משתמשים.

חשוב להתיעץ ולשחרר!ממבט על

יקרה.

גם אחרי מעל 30 שנה, אני חשה את הכאב שלך.

הגעתי לגילך וב"ה זכיתי להקים בית ברוך ילדים באושר רב.

ובתובנות לאחור, מבינה ויודעת שאם בתקופה ההיא היתה יותר פתיחות לנושא, היה מקל עלי ועל הורי בודאי.

לכן, כל כך מציעה לך להחיל את הוריך כפי שהם להבין שהכל ממקום של אהבה ודאגה כנה, גם אם לא בדרך הטובה לך.

ובמקביל חשוב מאד להתיעץ על המצב עם בעל מקצוע מבין, שיוכל לייעץ לך ולכוון אותך בנפתולי המצב המשפחתי והאישי שלך.

ובע"ה יקל עליך התהליך ותזכי לקול ששון וקול שמחה!

אל יאוש! הקב"ה משלם בכפלים!

אמא, סבתא ובחורה בעבר.

הורים אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם את יכולה להתנחם בזהמנחם10אחרונה

שאת לא היחידה   צרת רבים נחמת טיפשים שבת שלום

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך