ההורים שלי, ההורים שלי..אני לא יכולה יותר..!נועהה
אתמול נרדמתי אחרי שדמעתי יותר משעה, הבוקר מתעוררת עם עיניים נפוחות ואדומות!
הקשר עם ההורים כ"כ לא טוב. חלילה אני לא רבה איתם או משהו כזה ,אלא מרגישה מנותקת מהר והם ממני. על פניו נראה כאילו הכל בסדר..אני ילדה טובה, משתדלת מאוד להיות טובה. והם, הם לא מבינים כמה הם מכאיבים לי עם הלחץ שלהם לראות אותי כבר מתחתנת. פעם עוד הייתי חשה את זה אבל מעולם, כמעט, לא אמרו לי משהו בפנים, אני שומעת את השיחות ביניהם..למה היא עוד לא התחתנה, בודאי היא עושה משהו לא בסדר..אני שומעת ושותקת, מכווצת בתוכי ובוכה, הם לא מבינים שזה לא כזה פשוט. נכון אני לא ילדה קטנה, כבר בת 27, הבנות של השכנים וקרובות משפחה מתחתנות מהר מהר..ואני עוד הרחק מאחור . למה הם לא מבינים? אז מה אם הם עצמם התחתנו בגיל 16 אי שם בתקופה אחרת?
לפעמים נמאס לי כבר מהניסיון הזה, מייחלת להגיע לאיזשהו מקום שקט ששם לא יכאב יותר..
ותפילה, כל כך קשה להגיע לתפילה טובה על זה, יש כ" כ הרבה תחומים דחופים אחרים שצריך להקדים ולהתפלל עליהם, להתפלל לכיבוי שרפות בדברים שונים בחיים הפרטיים והמשפחתיים, מרגישה כרגע שזה פינוק להתפלל על זה..מרגישה מותשת.
מרגישה שהכל סתום וסגור ואין לאן לברוח..

סליחה שאני מעציבה ומבאסת בבוקר של שבוע חדש..
מכיר על בשריאמיר238
הי נועה!! מכיר את הסיטואציה מקרוב:/ דבר ראשון אני באמת מבין את ההורים זה ממש קשה להם כי הם אוהבים ודואגים לך לפעמים יותר מדי בקשר לתפילה- תפילה זה המקום הכי אינטימי שלך עם הקב"ה אם תתפללי על דברים שפחות מציקים לך מזה זו תפילה פחות כנה אני חושב... תפילה זה מקום המפגש שלך דווקא ורק אז הדברים הכללים יותר.. אממ מוזמנית לשלוח לי מייל אם באלך לפרט (: chanan1414@gmail.com
מה נעשה...גם אצלי זה ככהפשושון

דווקא בגלל שהם כל כך אוהבים ולחוצים שנצליח... זה קצת יוצא משליטה.

יש להורים קצת פחד לנסות לרדת לראש שלנו ולהבין אותו, כי הם מפחדים שזה יתן לגיטימציה לבעיה.

לכן הם עוברים ישר לעצות והאשמות כדי לכאורה לא לתת לך את האפשרות להרגיש שזה נורמלי להמצא בבעיה כזאת.

(מה שכמובן מתברר כטעות... כי בנאדם צריך שיבינו אותו ורק אח"כ יתנו לו עצות)

לא אגיד לך שאני יודע איך להתמודד במאה אחוז... אבל מה שאני עושה זה..

קודם כל מזכיר לעצמי שזה רק מאהבה.. ומנסה בכל זאת לשמוע את ההאשמות והעצות..(שורה תחתונה יש סיכוי טוב שהם צודקים) ומנסה להרגיע אותם שאני כן מנסה למצוא... האחרון לא תמיד מצליח אבל מה נעשה אפאטי

חלילה..ד.

לא הכל סתום.. שום דבר לא "סתום וסגור ואין לאן לברוח".... חלילה.

זה קשה. הרגשה מאד לא נעימה. ההורים שלך כנראה נלחצו, ואז כבר מאכילים אחד את השני בחששותיהם....

זה שבכלל איכפת לך ממה שהם אומרים - זה בגלל שיש לך קשר איתם. אם הייתם מנותקים מבפנים, לא היה כ"כ איכפת לך.

כדאי להבדיל בין התחומים: תגידי לעצמך - הם אבא ואמא שלי, יופי..

עד לתחום הזה.  זה שלך, אינם יודעים מה עובר עלייך.

הרי מעצם זה שהם אומרים, "בוודאי עושה משהו לא בסדר", כשאת יודעת שלא שייך בכלל... את יכולה לראות שהם פשוט לא קוראים אותך בתחום הזה נכון, בכלל. אז תחייכי לעצמך, כמו שהיית שומעת שמדברים על מישהי שאת מכירה ומישהו אומר עליה משהו מאה שמונים מעלות בכיוון ההפוך - ותחיי את חייך בשלוה.

כל אחד בקצב שלו. יש בנות מעולות, שהתחתנו יותר מבוגרות ממך. לא מזמינים - אבל קורה. התפקיד של הסביבה בעת כזו, הוא להסביר פנים. הבת מבינה בעצמה שיש ענין להתחתן....  תעזרו לה בקושי. תחייכו, תשבחו על העמידה כשברור שקשה, תעסקו בעניינים אחרים שממלאים את חייה. צאו מהלחץ. בלחץ לא בונים כלום.

גם את. יש לך ענין להתחתן? אז תדעי שההתעלמות מההורים בנושא הזה, זה חלק מהדרך. למה? כי כמה שיותר בלחץ, כך את פחות את, פחות מקרינה מה שאת. פחות שמחה לקראת הענין.

אם תביני שזה ממש חלק מהענין, זה "אקטיב" לא רק "פסיב".. כלומר: המצ"ר אינו משהו שרק נפעל אלא גם פועל - אז יקל עלייך להחליט להתעלם מהשטויות הללו. תגידי לעצמך, אני באמצע משימה, דווקא ע"י הנינוחות.  לא סותר השתדלויות נורמליות שבווודאי את עושה, כי את רוצה - לא בגלל מישהו אחר.

תתפללי על מה שאת חושבת שצריך, מלבד התפילות ה"קבועות". גם להתפלל זה לא בלחץ. ועל זה תתפללי כמיטב יכולתך. זה לא בדיוק "פינוק", אולי גם יעזור להתחדש בכמה עניינים אחרים שאת מתפללת עליהם..

ולא "העצבת וביאסת".. אם כי אכן מצער. אדרבה, בשביל מה המקום הזה קיים?... "איש את רעהו יעזורו".

הצלחה רבה. בשו"ט.

מוכרצלילי מיתר
ההורים שלי לא רוצים ללחוץ, לא רוצים לשאול אם אני לא בוחר לשתף אותם. אבל את הלחץ מרגישים. אי אפשר להסתיר את הדאגה שלהם. כמה שהם ינסו לתת לי את המקום שלי.
אני משתדל לא להיות איתם לבד כדי שלא יהיה את השתיקה הרעה הזאת שמשדרת 'אם רק יכולנו לומר לך כמה אנחנו דואגים לך. מה יהיה איתך אתה כבר מתחיל להיות מבוגר'.

א. זה מגיע מהמקום הכי אוהב. אני לא יודע איך אני הייתי מגיב אם הייתי במקום שלהם.

ב. זה לא בעיה מיוחדת שלך. זה דבר שמלווה המון אנשים בשלב הזה של החיים. זה טבעי. "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו" אחד השלבים זה לעזוב את האבא והאמא. זה בסדר שיהיה את המתח הזה ולא צריך להילחץ ממנו.

ג. לפני שבוע תוך כדי הליכה עם אבא שלי הוא 'אזר אומץ' ושאל מה קורה איתי בתחום השידוכים.
בד"כ במצב כזה אני עונה תשובה של 'כן לא שחור לבן" הפעם החלטתי להיות כנה איתו.
אמרתי לו שבטח הוא שם לב שאני לא כל כך פתוח איתם, והייתי שמח לדבר איתו על זה. הסברתי לו שאני חווה התמודדויות שכרגע לא מתאים לי לשתף אותו בהם, אבל מה שאני כרגע הכי צריך זה לשחרר לחץ. אני ממש מבין את המקום ההורי הדואג הזה וזה הדבר הכי בריא ונכון. אבל כדי לעזור למהלך הכי טוב זה לשחרר. יש דברים שאני לא יכול לשתף אותך כי הבלבול שלי ייצור אצלך לחץ. ואני בעצמי צריך להפסיק להילחץ ממנו. אני לא יכול לקחת איתי גם את הלחץ שלך. אי אפשר להתחתן מתוך לחץ.
הוא לגמרי הבין.
עכשיו אחרי שדיברנו על זה אני כבר לא מרגיש מה שהרגשתי קודם. אנחנו נותנים אחד לשני את המקום שלו.

בהצלחה!
הי נועהשירה456

אני מאוד מבינה אותך, אבל אצלי למשל זה לחץ של ההורים מכיוון אחר (אני נשואה אך טרם יש ילדים).

גם כשהייתי רווקה, היה לחץ מאוד גדול מצד ההורים להתחתן.

כמובן שזה נובע מתוך דאגה, אך אני כן חושבת שאת צריכה להגיד להם מה את מרגישה. שזה לא נעים לך להרגיש את הלחץ שלהם, שזה מכאיב, ואת גם ככה בעצמך רוצה להתחתן (ובעז"ה זה יבוא), ומבקשת את המרחב.

ובכל מקרה, גם אם תחליטי שאת לא רוצה לשתף אותם, או שזה לא יעזור, תדעי בעצמך שבעז"ה הכול יסתדר. תפילות כן מאוד עוזרות, וזה ממש ממש לא פינוק להתפלל על זה. 

בחג החנוכה הקרוב כדאי להתפלל מול נרות החנוכה, וכך בכל יום ותבקשי מה' שיגשים את כל משאלותייך.

הרב אליהו היה אומר גם שסגולה גדולה למציאת זיווג היא להגיד בכל יום: "אנא ה', קרב אליי את הטוב, הרחק ממני את הרע, ועשה כטוב בעינייך".

ובכל מקרה, דברי עם ה' במילותייך שלך. אין תפילה שלא מתקבלת בשמיים. 

והכי חשוב, אל תתייאשי אפילו לא לרגע אחד. תהיי חזקה, תמשיכי לעשות טוב, וה' יביא לך גם את הטוב בעז"ה!!

אני מבינה אותך וחיה בעצמי את אותו המצבתל אורות

ההורים שלנו מרוב דאגה, לפעמים פשוט מוחצים אותנו בלי לשים לב. הם כבר מתחילים להתייאש, חושבים שאנחנו לא שומעים כלום ולא מבינים כמה כואב לנו מהם. צריך לדבר עם ה', להדק את הקשרים עם החברות הכי טובות, לעשות מאמצים ולהאמין שיהיה הכי טוב שיש. שולחת לך מלא חיבוקים מרחוק ואם את רוצה לשפוך את הלב בפרטי... אני כאן.

מה ההורים שלך מתערבים? זה ממש לא עניינםה-מיוחד

1. הלחץ אף פעם לא מוביל למקום טוב.

2. את ילדה טובה? זה נראה לי עיקר הבעיה

3. מה זה עניינך איזה דבר יותר חשוב להתפלל עליו. את חושבת שאת צריכה להתפלל על משהו? שיישרף כל העולם, תתפללי על מה שאת צריכה  

4. נראה לך שהכל סתום וסגור ואין לאן לברוח? זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך

תודה על דברי החיזוק, זה המון בשבילי. באמת.נועהה
הלוואי שזה היה פשוט יותר. זו פשוט תקופה רעה וכרגע מתקשה לראות את האור בקצה המנהרה..
מה יותר דחוף לי? למשל אחי הצעיר ולא רק. לצערי הוא נפל לשימוש בסמים רעים ואני רואה אותו הולך ושוקע..ההורים שלי לא יודעים לגשת אליו בצורה נכונה, הם מבקרים אותו וכועסים כי הם חסרי אונים,ומיותר לציין שזה לא עוזר . אני מנסה לגרום לו להסכים לקבל עזרה אבל התחושה היא שעל כל צעד קדימה הוא נסןג אח"כ שני צעדים אחורה .אני עסוקה בזה רוב הזמן, וזה פשוט גומר אותי.אז ההורים שלי רואים אותו ורואים אותי- כנראה מרגישים שכשלו. ברור לי שהרצון שלהם טוב. הכוונה טובה. הם כואבים כנראה הרבה יותר ממני. הלוואי שיכולתי לתת הכל ,כולל הכל ובלבד שאחי יהיה בסדר. התייעצתי עם אנשי מקצוע ומנסה לפעול לפי הסברים והנחיות שקיבלתי מהם.
אין סיכוי כמעט שאדבר עם הורי בצורה גלויה על הכל, כרגע עסוקה בלנסות לצנן את הביקורת והכעס כלפי אחי. ההורים שלי לא מלומדים מי יודע מה וגם די מבוגרים.וזה מקשה על כל העסק.
נו..ד.

אז תראי כמה את נותנת. אשרייך.

בוודאי שאין מקום להתרשמות יתר מהביקורת. "תתרגמי" אותה לדאגה, לך - חייכי עצמך על רצונם הטוב - ותמשיכי בשלך.

ואל תפסיקי לחפש/לשמוע הצעות במקביל לעזרה לאחיך.

תסבירי גם לו, שהביקורת שלהם היא מדאגה - והכי חשוב כעת זה לא להתייחס לענין הזה בכעס, אלא לנסות לצאת מההרעלה הזו כמה שאפשר מהר, לטובת עתידו. את לא צריכה להתרכז ב"הסברה" להם; מספיק שפעם אחת-פעמיים תאמרי שאת מנסה גם לעזור לו ושלא נראה שכעס יעשה את זה, וגמרנו. תפעלי כמו שצריך.

תצליחי בעזרה לו, תצליחי בעזרה לעצמך, גם הורייך ישמחו בסוף. את נשמעת מעולה.

תודה רבה. הדברים מחזקים.נועהה
עם זאת ברור לי שלא אצליח לפתח חסינות .אני לא יודעת איך.מקסימום להעמיד פנים.
אז שיתחיל להיות ברור לךה-מיוחד

הרבה אומרים על ישראליםאמבא
שהם יודעים לקחת לימונים ולעשות מהם לימונדה..
כנל גם כאן.. החכמה זה לקחת את מה שיש גם אם זה קטן צהוב וחמוץ ולעשות מזה משהו גדול וחשוב העל ערך...

לכל אחד יש צדדים טובים הצדדים פחות טובים.. החכמה זה להסתכל על הצד החיובי... (מצד שני לא להתכחש על הדברים השליליים אבל בהחלט ליחס להם פחות חשיבות)

והמשפט הכי הכי כואב שכתבת:
'סליחה שאני מעציבה ומבאסת בבוקר של שבוע חדש'
בשיחת פרידה שלי מהצפקד שלי בצבא, הוא נתן לי חתיכת נזיפה על זה שכל הזמן הייתי בגישה כמו שלך.. בגישה של 'יש לי בעיה מסויימת ואני בבאסה אס אני אשתוק כדאי לא לבאס אחרים' אחרים (הפורום, חברות אולי אפילו ההורים) רוצי, מאוד רוצים שתבאסי אותם ותגיגי להם את הצרות שלך..ככה הם יתבאסו אבל יוכלו לנסות לעזור לך ואז גם את תצאי שמחה וגם הם ...

ב"הצלחה...
שהשם ישלח לך הרבה כוחאשת חיייל

חיבוק

יקירה, מזדהה עם כל מילה...מוזמנת לשוחח עימי באישי.כלה כנוצה

שלום לך נועהמנחם חפץ

ראשית כל שאפו על הפתיחות והפריקה

שנית הייתי מציע לך לכתוב ולכתוב ולכתוב לעצמך ואם יתאפשר לך לנסח משהו להורים במכתב ולתת להם זה יהיה מצויין.

שלישית בהערכה גסה אני מעריך שיש לך משהו שמונע ומעכב אותך מלהתחתן [תקני אותי אם אני תועה] איני רוצה לפרט כי אין לי בסיס מוצק לעניין.

אם זה אכן נכון הייתי מציע לך לפנות לעזרה בעניין

משהו שמעכב ומונע? לא יודעת, אולי.נועהה
חוויתי אובדן של משפחה ממעל ראשון. אולי זה? כי זה השפיע ושינה אןתי לא מעט מבחורה "רגילה" שרוב עולמה זה החברות וחיי חברה והייתי אומרת אפילו מרוכזת בעצמה למצב שהמשפחה תפסה תפסה בצורה ברורה את המקום הראשון. גרם לי להיות רגישה הרבה יותר לטוב ולרע.
זה לא שאין לי עם מי לדבר (אף פעם לא הייתה פתיחות עם ההורים, האחים כן) אבל אני פחות מחצינה . צריך עזרה בגלל זה?
לצערי גםאלעזר נאור123
אני נמצא באותו מצב
לא בהכרח.הלליש
אולי יעזור ויהיה טוב לפתוח את זה,

אבל לא בהכרח שזה מעכב.
כל דבר שמעכב מהנטיה הבריאה והטבעיתמנחם חפץ

להקים בית [בגילך] זהו דבר שצריך לעבוד על כך שלא יפריע.

מעבר לכך, עם כל הקושי שבמצבך אין לי ספק שאת צריכה לעשות שיחה רצינית עם איש חכם שהוא או רב או מטפל ולבחון יחד איתו את הברירות שעומדות בפנייך.

לדעתי את צריכה לדאוג לעצמך, להקים בית ולהתבסס בכיוון הזה. דבר זה ייטיב איתך מכל בחינה.

המצב הנוכחי יכול להמשיך לשאוב אותך עד בלי די, ולכן לדעתי צריך להפריד בין ענינייך הפרטיים לבין משפחתך.

אל תחפשיד.

"מתחת לאדמה"..

את לא מרגישה שיש משהו מעכב - אז מן הסתם שאין.

בחורות, שאומרים להן שאולי יש משהו ש"מעכב", עלולות לחפש משהו כזה, כולל להמציא יש מאין ולסבך את עצמן..

המשפחה תופסת אצלך מקום ראשון, את רגישה יותר - יופי. תנצלי את זה לרצון חזק להקים משפחה משלך, ולהיות רגישה אל הנפשות שבה.. 

[אם היית חשה באיזה מקום, בגלל האובדן, חשש מלהתחתן שמא תחווי ח"ו אובדן, היה מקום לעזור. וגם אז היית יכולה לעזור לעצמך, ע"י הגברת ערך הענין, שמחה וביטחון ורצון לבנין.  אבל במה שאת כותבת, את נראית לגמרי לענין, עם איכפתיות מסביבתך הקרובה - תכונות מצויינות לנישואין]

ולא "לברוח" אל עניינים דחופים יותר, כמו שכתבת על התפילה. אם את תינשאי, בוודאי זה יוסיף טוב גם לעצמך, וגם למשפחה, כולל אחיך, שיהיה לו עוד בית תומך..

את צריכה לצאת מהביתשפיפול

את כבר לא ילדה קטנה ואת לא צריכה את הזמזמת של ההורים אצלך בתוך הראש.

תמצאי שותפות , תמצאי עבודה, לכי לגור במקום מגניב , תתחילי את הבוקר ב"קפה מסריק" ותראי שהעולם יכול לחייך גם אלייך.

נכון מאוד! את צריכה לצאת מהבית, זה יוריד את הלחץמתנחלת גאה!

וזה יהיה טוב גם לך, להורים שלך ולמשפחה שלך

בתור מי שהתחתנה בגיל 32.5אחת שאכפת לה

הכאב שלך כ"כ נוגע לי ואני כ"כ מכירה אותו.

חשוב לי לומר לך שדווקא הנושא הזה של לבנות בית בהחלט עומד בראש סדר העדיפויות

וצריך לקבל קדימות הכי גבוהה בתפילותייך ובתפילות אוהבייך ומבקשי טובתך!

כל בית נאמן שקם הוא לבנה, ממש לבנה של אותו בית מקדש שלישי ונצחי שלו אנו מייחלים.

קחי את הדמעות כשהן פורצות ותמנפי אותן לתפילה על זה, דבר עם הקב"ה במילים שלך , שתפי אותו בכאב ותבקשי

בתחינה להיגאל (כן גאולה פרטית זה מותר וחובה!)

לגבי הכאב של הורייך - הייתי ממליצה (כמובן רק אם זה מתאים) לשתף אותם ולהרגיע אותם שאצלך הכל בסדר והעיכובים

הם מהקב"ה שמעריך את כוחותייך לעמוד בניסיון הזה ואנא הורים יקרים תאזרו בסבלנות , תתפללו והכל יגיע בזמן המדויק והנכון.

עלי מעלה, מעלה כי כוח עז בך!

מברכת אותך שתמריאי עם כנפי הרוח שנתן לך ה' במתנה ותשתפי אותנו במהירה בשמחותייך.

אל יאוש! זה יבוא!

אם הם לא מעירים יותר מידיטוביה2
אז תחליקי - אבא שלי בל"ח בשבילי מאז שאני בן 18. מתרגלים (למרות שעכשו אחי התחתן - וכל שיחה עם מישהו שמכיר אותו ולא נגמרת ב׳בקרוב אצלך׳ ממש גורמת לי שמחה
בת 27 "כבר לא צעירה"kly3

תביני לבד, גיל 27 הוא ממש אבל ממש לא מאוחר. אנשים מצפים ממך להתחתן בגלל תכתיב חברתי ולא בגלל אהבה.

לא שווה להתחתן בגיל 21 ולהיות כל החיים "על אוטומט", לא מאמין בזה. תתחתני אך ורק מתי ש*את* רוצה ומרגישה מאוהבת.

מספיק עם השטויות האלה של לשדך בכח. קחי את הזמן, את בסדר גמור.

כלכך מבינה!פלונית בת 25

אני ממש מבינה את הכאב שלך!

האמת שמה שעזר לי בעניין הזה היה יעוץ-קואוצ'ינג. עשיתי עבודה רצינית על הקשר עם ההורים שלי וזה ממש ממש עוזר. אני למדתי לשים את הדברים במקום הנכון שלהם. להורים שלנו אכפת מאיתנו ודואגים לנו. הדבר היחיד שרואים לנגד עיניהם זה הרצון לראות אותנו מאושרים, אבל--לא תמיד מצליחים להעביר את המסר מבלי להכאיב לנו בנקודה שגם ככה רגישה אצלנו. 

התהליך שהתחלתי בכלל לא היה מהמקום הזה, פשוט הפיצוצים והדילמות הובילו לנקודה הזאת.

תמיד יש על מה לעבוד ולאן להתקדם, אבל אני יכולה לומר לך בוודאות שהמצב היום הרבה יותר טוב מאשר לפני שנתיים כשהחלתי את התהליך.

בקיצר, אני ממש ממליצה על קואוצינג, גם בשביל זה וגם שאת תרגישי יותר טוב עם כל מה שאת עוברת!

אם את רוצה יש לי מישהי מעולה!תפני אלי בפרטי, אתן לך בשמחה את הפרטים.

בהצלחה רבה !!

מדהימה!! מעוררת השראה...זה כל כך נכון..כלה כנוצה

אשמח לשוחח איתך באישי..

את יכולה לפרסם גם כאן..(:ammyy admin
את בחורה טובת לב וכל כבוד לך אבלl666

כדאי לך באמת לחשוב על עצמך ועל זה שהגיע זמן להקים בית

אני לא מכירה את אחיך ומאחלת לו רק טוב אבל תהליך שלו יכול לקחת שנים ועוד שנים ואת תישארי לבד, לא מגיע לך ולא מגיע להורים שלך שגם בן שלהם יסבול וגם בת, יכול להיות שבעוד כמה שנים את תרגישי כעס כלפיך וכלפיו שלא הקמת בית וחבל

כבר בגיל שלך קשה מאוד למצוא, יש לי כמה וכמה חברות רווקות אבל לבעלי אין אפילו חבר רווק אחד

גם בעבודה שלו - כל הגברים תפוסים ויש כמה וכמה רווקות מאוחרות

את נורא מעודדת. ממש.שוברת גלים

לא מעודדים לנישואין ע"י לחץ. גם בכוונה טובה.ד.

איזו תגובה מוזרה תפוח יונתן
תמהני.הלליש
מתוקה..~א.ל

את נשמעת מקסימה ובע"ה, גם את תמצאי את שלך, בבהירות הלב והדעת, בשמחה וטוב לבב!!

התגןבות שלכם רגשו אותי . תודה רבה!נועהה
את צריכה לעזוב את הביתshir20

אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת עלייך לעזוב את הבית ולגור לבד או עם חברות במצב דומה לשלך. מקום המגורים צריך להיות במרחק של כחצי שעה הליכה מההורים, כך שבשבתות תוכלי להגיע לארוחות בלי להשאר לישון אצלם, אבל מצד שני לא יהיו קפיצות יומיומיות שלך אל הורים או יותר גרועי מכך להפך.

הנתק מההורים יצמצם את הלחץ שלהם עלייך ואולי גם יוריד קצת את הלחץ הפנימי שהם חשים בכל פעם שהם רואים אותך.

גם נתק חלקי מהאח הצעיר יקל עלייך נפשית ויאפשר לך ליצור קשר טוב יותר עם הבחורים שאת נפגשת איתם. הצלתו של אחיך איננה משימה אישית שלך, זה אומנם תפקידם של ההורים ולא שלך אך אם הם לא מסוגלים לעשות זאת, תעזרי ביתר האחים שלך (גם אם הם נשואים ועסוקים בבעיות היוםיום). אם את רואה שהלחץ על אחיך לא משפיע, תרדי ממנו. כמו שהלחץ של ההורים עלייך להתחתן לא עושה לך טוב, כך הלחץ שלך על אחיך לצאת מהסמים לא עושה לו טוב.

לאחר תעברי לגור בנפרד, תזמיני אותו אלייך מדי פעם לארוחות , אבל תשתדלי לא להרבות בשיחות בנושא הסמים אלא על  עניינים אחרים שחשובים לכם.

נ.ב הרבה פעמים בעיית סמים לא ניתנת לפתרון בגלל שזו הסביבה החברתית שלו. אם זה המצב, חשוב להרחיק אותו מהחברים הללו ולעזור לו למצוא חברים אחרים שלא משתמשים.

חשוב להתיעץ ולשחרר!ממבט על

יקרה.

גם אחרי מעל 30 שנה, אני חשה את הכאב שלך.

הגעתי לגילך וב"ה זכיתי להקים בית ברוך ילדים באושר רב.

ובתובנות לאחור, מבינה ויודעת שאם בתקופה ההיא היתה יותר פתיחות לנושא, היה מקל עלי ועל הורי בודאי.

לכן, כל כך מציעה לך להחיל את הוריך כפי שהם להבין שהכל ממקום של אהבה ודאגה כנה, גם אם לא בדרך הטובה לך.

ובמקביל חשוב מאד להתיעץ על המצב עם בעל מקצוע מבין, שיוכל לייעץ לך ולכוון אותך בנפתולי המצב המשפחתי והאישי שלך.

ובע"ה יקל עליך התהליך ותזכי לקול ששון וקול שמחה!

אל יאוש! הקב"ה משלם בכפלים!

אמא, סבתא ובחורה בעבר.

הורים אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם את יכולה להתנחם בזהמנחם10אחרונה

שאת לא היחידה   צרת רבים נחמת טיפשים שבת שלום

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בשמחה, על איזה עניין?intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך