הי בנות,
מקווה שיהיו לכן טיפים טובים...
אני היום מתחילה שבוע 36, לידה שלישית ב"ה.
יש לנו שני קטנטנטים (4 ו - 2).
הלידה הראשונה הייתה לידת בזק (שעה וחצי ובחוץ) אבל טראומטית ממש.
הלידה השניה הייתה פחות טראומטית (הגענו בפתיחה 6, הצלחתי לחוות קצת את הלידה) אבל הייתה ממש ממש ממש כואבת.
ועכשיו אני מתה מפחד. נזכרתי קצת מאוחר, מודה. בעיקר כי זה הריון מאוד מורכב - בשני הקודמים לא ממש עבדתי (חצי משרה ופעם אחת מהבית) ועכשיו אני גם עובדת, גם אחראית על שני קטנטנים... זה לא פשוט בכלל וקשה לי מאוד לעקוב אחרי ההריון הזה.
אז נזכרתי קצת מאוחר שאני צריכה ללדת, אבל אני חושבת שבעיקר הדחקתי.
כל פעם שיש לי צירונים אני נכנסת להתקף חרדה. ואני ממש ממש רוצה להיות כבר אחרי. אבל מצד שני, לא רוצה ללדת...
כאילו כל מה שבא לי זה ללכת לשון ולקום בבוקר עם תינוקת...
הייתי אצל דולה עשינו תהליך של עיבוד לידה. היה בסדר, נתנה לי כמה טיפים, מסתבר שזה לא נורא עזק.
ניסיתי לפלח את הפחדים שלי, ואני חושבת שאני יודעת על מה השם יושבים:
1. כמובן הפחד מהכאב. את שתי הלידות ילדתי בלי אפידורל, אני פוחדת מהזריקה יותר מהלידה עצמה....
2. כל הזמן מנקר בי הפחד שמשהו חס ושלום ישתבש. בהריונות הקודמים הייתי מתפללת המון על הלידה, כמעט כל יום, בהריון הזה אני בקושי עושה את זה. ולא כי אין לי זמן, יש לי, אני פשוט מרגישה את הלב שלי אטום. לא מצליחה להתפלל. זה מלחיץ אותי ממש ממש. בנוסף, ב"ה אלף פעם, חוץ מההריון הראשון שלקח לנו יותר משנה להקלט, נקלטתי להריונות די מהר, הם עוברים לי יחסית בלי בעיות (קשים וכבדים, אבל לא משהו חריג...) ב"ה ילדים יחסית בריאים... אני כל הזמן חושבת על כך שאין אישה מסביבי שלא עברה לפחות הפלה אחת, ואלה שלא היו להן הפלות היו להן קיסרי או ילד שצריך מעקב בבית חולים.... וזה מפחיד אותי כי לא יכול להיות שהכל יילך חלק ומשהו צריך להשתבש וזה הפחד הכי גדול שלי.... אני כל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שכל אחת רואה את הקשיים שלה אחרת, ובטח מישהי אחרת נורא מרחמת עלי ולא מבינה איך אני מצליחה להתמודד, אבל זה לא מנחם אותי...
אני פוחדת לפחד. אני יודעת שזה מעכב צירים ומפריע ללידה אבל אני לא שולטת בזה
אין לי אפשרות לקחת דולה ללידה עצמה.
מה עושים????
רחום וחנון