או טו טו ילד חדשאמא צעירה

היי, אני חדשה פה, אז נעים להכיר

יש לי ילדה בת שנתיים ורבע, ואני בהריון, באמצע שמיני 

הגדולה נולדה שבוע לפני התאריך, אבל הפעם יש לי הרגשה שאלד מוקדם יותר.

כמה זמן מראש מספרים לגדולה?

יש לציין שמדובר בילדה שמתפללת כל יום שיהיה לנו תינוק, מקנאה בכל התינוקות שהיא רואה באיזור ומלטפת ומחבקת את כי מי שמרשים לה.

היא משתגעת לתינוק (ולא, היא לא מבינה את ההשלכות באמת, תודה ששאלתםחושף שיניים)

לחכות ממש לתחילת הלידה כדי לספר לה? (אם אספר לה בתחילת תשיעי ואלד בסוף חודש אחרי...??! המון זמן בשבילה לחכות מטורלל)

לחכות וכל יום לדחות את הענין?

היא לא הסוג שיצליח לעבור בשלום את זה שאמא נעלמת והיא צריכה להסתפק בדיווח של אבא/ סבתא/ דודה שאמא ילדה תינוק ועכשיו היא נחה איתו בבי"ח...

אשמח לתגובות, עצות טיפים ועידוד מבולבל....

חיוך

לחכות ללידה נראה לי מוגזםעדיין טרייה
היא צריכה לדעת מראש שאמא לא תהיה כמה ימים ושהיא תוכל לבקר ושתהיה מציאות חדשה בבית חודש לדעתי זה לא הרבה לחכות את לא מספרת לה שעכשיו הולך להיות לך אח את אומרת לה שנגיד לקראת פורים את תלדי (או תאריך אחר שהיא מכירה כמו יום הולדת שלה או משהו כזה) ככה היא יודעת שיש עוד זמן ולא חושבת שזה אמור לקרואת כל רגע.
בלי ניסיון בענייןש.א הלוי
אבל נראה לי כדאי כבר להכין אותה לזה שיהיה תינוק קטן במשפחה, קטן ממנה והוא אח חדש..וכו' וכו'
זהו שינוי מאוד משמעותי במיוחד בשבילה (כמובן שגם בשבילכם)
היא כבר שמה לב להריון? (חודש שמיני בד"כ כבר יש בטן ;)) אולי להסביר לה קצת עליו? (בצורה עדינה ונעימה.. יצא לי כבר לשמוע על ילד שחשב שהבטן של אמא שלו תתפוצץ והתינוק החדש יצא משם..)

בגיל הזה היא יכולה להבין שייקח זמן עד שזה יקרה.. מקסימום להזכיר כל פעם שיש עוד הרבההה זמן עד שזה יקרה.

הייתי אולי הולכת איתה בתאריך יותר קרוב ללידה לבחור לתינוק/ת בגד או מוצץ מתנה ממנה.

אולי יש ספר לילדים בנושא של אח קטן שמצטרף? (שכנה/ספרייה.. לא חייב לקנות..)

ולהיות מוכנים, אתם., לשינויים שאולי יבואו בעקבות הלידה (רגרסיה לפעמים והתנהגות תינוקית ע"מ להשיג צומי. ) אולי כדאי לקבוע לה מעכשיו זמן עם אבא קבוע ביום/שבוע? אחרי ההתאוששות מהלידה לתת לה זמן נקי שלה עם אמא? לזכור שלמרות שהיא הגדולה, היא בעצמה עדיין קטנה וצריכה אתכם ולהרגיש שלא גנבו לה את הצומי...
הבת שלי בת שנתיים, סיפרתי לה כבר בתחילת ההריוןאנונימי (2)
כבר מזמן אני מספרת לה שבבטן של אמא יש תינוק קטן קטן, ולאט לאט הוא גדל יותר ויותר, וכשהוא יהיה מוכן הוא ידפוק ויודע לי שהוא מוכן לצאת, ואז אני אסע לבית חולים ויהיה לנו תינוק חדש.
לא יודעת עד כמה היא מבינה, אבל היא בהחלט מחבקת לי את הבטן, ואוהבת להגיד שבת שלום לתינוק בליל שבת. כשהיא רואה בחוץ תינוקות אחרים היא מצביעה על הבטן שלי ואומרת 'אמא תינוק'.
רוב הזמן אני לא מדברת על זמנים, לפעמים אני מזכירה שקרוב לפורים יהיה לנו תינוק חדש (התאריך קצת לפני פורים), אבל את זה אני מעריכה שהיא פחות מבינה.
אני מתארת לעצמי שלקראת חודש תשיעי אני אתאר לה יותר מה הולך לקרות, ואיפה היא תהיה כשאמא תהיה בבית חולים, ואולי אני אספר לה סיפורים על ילדים שנולד להם אח ומה קרה ואיך זה היה, וזה גם יעזור לה לדעת למה לצפות.
בגלל שאני בשמירה כרגעאמא צעירה

יש ימים שהיא גם ככה מופתעת שאני לא לוקחת אותה כי שלחו אותי למיון (אני באה לגן להגיד לה או מדברת איתה בטלפון של הגן), ואז אחותי באה, או שהיא מחכה לי בגן יותר מאוחר.

ילדים בני שנתיים אין להם אחיזה בזמן. היא מכירה רק יום שישי, או שמחר יום שישי, ושבת.

בגיל הזה הם לא מודעים לדברים האלו, וכל כך קשה לה גם ככה לחכות למסיבת חנוכה שתיערך ב... יום שני הקרוב..!!

אני כן מאוד מכינה אותה ואת הבית בצורות אחרות, העגלה שתשמש את התינוק החדש כבר מזמן לא בשימושה (וכן ריהוט אחר של התינוק אנחנו משתדלים לטשטש את הסנטימנטים שלה כלפיהם), אני מחזיקה המון תנוקות קטנים על הידיים ומשתפת אותה והיא כבר רגילה למצב הזה (שכנים, אחיין, וכו)

אנחנו מתפללות המון לתינוק, ואני מסבירה לה שזה לוקח זמן.

היא רואה את הבטן שלי כבר מזמן, וכבר מבינה שמשהו כאן לא הכי רגיל (לאמא יש 3 בטן ולאבא אין בטן. נחשו למה הכוונה חושף שיניים.... בעלי בתת משקל) אני מדברת על זה שאני קצת שמנה ולכן אין לה כל כך מקום, אנחנו מספרים לה הרבה מאוד סיפורים על ילדים שנולדו להם אחים ואחיות (מספרים או בעל פה)

אני בטוחה שהיא גם מבינה דברים שהיא לא מצליחה להגיד לנו, כי השפה עדיין מאוד מוגבלת בגיל הזה, ואנחנו מדברים לידה ברמזים, או על ההריון והלידה, בלי להגיד לה ישירות או בלי לדבר על ה"תינוק/ת"

היא גם יודעת שתינוק לא יודע לדבר אלא רק לבכות וככה הוא מסביר שמשהו מציק לו.

הכל מסביב, כביכול לא נוגע בנקודה המהותית...

הפחד הגדול שלי שאדחה מדי את הסיפור וההכנה המהותית, ואז יהיה לה קשה מדי (כבר עדכנתי את בעלי שאני מתפללת ללדת בין ראשון לרביעי ושכמעט בכל מקרה אשתחרר לשבת כי היא לא תוכל לבקר אותי ויהיה לה קשה מאד, עדיפות ללידה בבית בשעות הבוקר המאוד מוקדמות, ואז להעיר אותה, לחגוג עם התינוק, לשלוח לגן ולעוף לבי"ח. הזויה, נכון?)

יצא א ר ו ך.....

עמכן הסליחה... עגלה

אני הייתי מספרת כבר עכשיו.אמא!!

גם אם תלדי רק עוד חודש וחצי, אז מה?

היא יודעת שבינתיים יש לאמא תינוק שישן בבטן ושם הוא גדל 

עד שהוא ירצה לצאת.

שתדע שעוד הרבה זמן הוא יוצא.

לא רואה צורך להסתיר...

לדעתי לחכות לזמן שממש תצטרכי לנסוע ללדת זה קצת מאוחר יותר

אם את אומרת שהיא מבינה, שואלת ומתעניינת.

למה לא לספר?..ד.

אדרבה, ציפיה נחמדה.

ספרי לה שלאמא יש ב"ה תינוק בבטן. ובעז"ה עוד כמה זמן הוא יוולד. ותגידי אחרי שתעכל, כשתדברו שוב, שאת תלכי לכמה ימים לבי"ח, ותחזרי עם המתנה הגדולה.

ותשאלי אותה מה היא תרצה לעשות כשיהיה לה תינוק/ת קטן בבית.. אם היא תרצה לטפל, לעזור להחליף חיתול...

אדרבה, זה  יכול לעזור ל"קליטה" שלו. ביחד איתה. היא גם תרגיש יותר חשובה עם זה. תינוק גם "שלה". התכוננה מראש..

מענין שאף אחת/ד לא אומר לי לחכות אמא צעירה

זה בגלל המנטליות שלי? שאני מרגישה שכן צריך עדיין לחכות קצת?

בגלל שלא מקובל אצלנו לדבר על הדברים האלו בחוץ ולכן אני מעדיפה שהיא לא תרכל בכל מקום על זה (כי זה יתקבל לא טוב)?

אוף, אוף!!

אני כן אומרת לה כשאנחנו מדברות על זה שהיא מתפללת לתינוק, שד' שומע את התפילות שלה/נו וייתן לנו בעזרת ד' תינוק כשהוא יחליט, אבל ממש לשים את הדברים על השולחן (ולא, היא לא תשאל אותי איך מגיע תינוק לעולם, לא אצטרך להסביר לה תהליכים כאלו, היא עדין לא שם חושף שיניים) אבל לתת את האישור הסופי לעניין, זה קצת מרתיע אותי.

אולי אני צריכה לעשות עם עצמי עבודה בעניין קורץ

כל אחד עם האופי שלו...ד.

אבל אולי זה פשוט כי עוד אין לך נסיון.

וגם מה זה "לדבר בחוץ", הרי במקומות שהקטנה מגיעה לשם, רואים גם אותך, יש להניח, ומבחינים (ולמה שדבר נפלא כזה לא יתקבל טוב?..).

דווקא כן מתחברת לגישה שלךיראת גאולה
גם לי לא נעים לדבר על כאלו דברים ולא בא לי שתספר את זה לכל עובר ושב ברחוב או במכולת...
לדעתי, מה שדיברת איתה עד עכשיו היה מעולה, לא יכולה להמליץ על יותר טוב כדי לחשוף אותה לרעיון.
כן תצטרכי להסביר לה שתלכי לכמה ימים, ובזמן הזה ‏X‏ ישמור עליה. (איפה היא תישן, מי יקח לגן ויחזיר, מי ישכיב לישון). אבל זה לא צריך לקרות כ"כ מוקדם.
אולי להתחיל כרגע ב‎סיפור על ילדה אחרת ש‎נולד לה אח‎‏, ו‎אמא שלה הלכה ל‎כמה ימים‎‏...‏‎ ‎
לדעתי לא לחכות ל9לטובה
לחוץ וגם מי יודע אולי תלדי קודם. חוץ מזה היא בטח חושדת. רואה ושומעת דברים. חוץ מזה עד אז אולי אחרים ידברו איתה על זה ולא כדאי.
מצד שני גם לא להגיד מוקדם מדי.לטובה
בעד לחכות!! זה המון זמן בשבילם... קצת לפני לספר בהחלט.אתי

אנשים אחרים לא ידברו איתה על זהאמא צעירה

כי זו לא המנטליות אצלנו, (חרדים דוסים )

אבל בגיל הזה אין טקט עדיין וכמו שהיא שואלת אותי על כל אדם ברחוב "מי זה?" (יותר גרוע? במעלית של הבנין מת על גברים זרים מהסוג שלא מסתכל עלייך....), היא יכולה לדבר על זה עם כל אחד באיזור.

לגבי הגן אני דווקא לא לחוצה כי זה יכול לקבל ביטוי של פנטזיה (שליש מילדי הגן זכו באח או אחות מתחילת שנה) אבל אולי זה קתצ בוגר מדי ביחס לגילה

אוף, אני לא יודעת מה לעשות

אמא שלי הציעה לי הבוקר לדבר על "כשיהיה לנו תינוק נשתמש בעגלה הזו בשבילו/ אמבטיה הזו/ את תעזרי לי ותביאי לי חיתול וכו".

כלומר, לא לדבר על תאריך ולא לספר שזה קורה עוד מעט...

מה דעתכן/ם?

יספיק כהכנה?

ויראת גאולה, קניתי את הרעיון של ההכנה הטכנית. זה באמת קריטי בגיל הזה שהם גם ככה מבולבלים (הטיפש עשרה של גיל שנתיים) ונאחזים בכל פיסת אדמה יציבה, להקדים לה את הקטע הטכני כדי שהיא לא תלחץ ותבהל.

תודה

רק הערה..ד.

ללא קשר מה לעשות במציאות שלכם..

הריון זה לא דבר "גס", ולא משהו שצריך להחביא, בשלב שזה כבר ניכר לגמרי.

נכון שיָפה לשמור על רשות-היחיד ולא לפטפט על כל ענין פרטי/משפחתי בשוק, אבל החשש שמא הבת הקטנטנה שבקושי מדברת, "תגיד למישהו".. נראה לי כבר לא הכי מציאות בריאה (אם כי, "אילוצי מנטאליות וחברה" זה דבר לא נדיר. לכן זו רק "הערה"..).

ויותר מזה..אנונימית 86

גם אם היא תגיד למישהו  אני לא חושבת שהיא תגלה פה איזה סוד, סה"כ בחודש שמיני מספיק להסתכל עליך בשביל לדעת שאת בהריון.

זה בסדר גמור, תרגישו בנחאמא צעירה

אני גם לא חושבת שהריון לידה וילדים הן מילים גסות, אבל בגיל הזה אי אפשר לדעת מה ילד יחליט להגיד ולמי.

ברור שאת לא חושבת..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ב בכסלו תשע"ו 11:43

ההערה לא היתה "כלפייך", אלא כלפי מה שגורם בחברה לחשוש שילד "יגיד" בשלב שהדברים ניכרים לגמרי.

[ומחילה אם חשבת שזו הערה "כנגדך", ח"ו.. אולי היה צריך לכתוב בהיר יותר]

אנחנו כבר סיפרנו בזמן הזהאומנותי

שימי לב שהשיקול שלך הוא לא מה נכון לילדה, אלא מה נכון לחברה שבה את חיה- שלא תפלוט מילה לא במקום ותאמר דברים שהם לא במקום ליד אנשים, נקרא לזה, מופנמים יותר שלא מדברים על כך...

בחודש שמיני, גם אם לא מדברים- רואים.

ובמצב הזה היא עלולה לגלות באופן לא מבוקר מאחרים, בין אם הם חסרי טאקט, לא מודעים לכך שהיא לא יודעת, או לא בעלי אותו קוד דיבור שלכם.

וזה באמת יהיה חבל...

קשה לה לחכות? 

שתלמד.

אלה עובדות החיים...

אצלי, הילדים סיפרו בגיל הזה לגננת ולמשפחה.

וכי הם לא ידעו כבר?

אז הם סיפרו...

"החלקתי" את זה ולא עשיתי מזה סיפור גדול...

מ ק ס י מ ו ם אמרו לי "מזל טוב" או "בשעה טובה"...

מבוגרים מבינים את הסיטואציה ולרוב משתפים פעולה עם הילד- שמחים בשמחתו ומעודדים אותו לקראת המאורע.

ובעיניי זה חלק מההכנה וההבנה של הילד שזה אירוע משמח, גם אם מטלטל...

שני השיקולים משחקים כאןאמא צעירה

היה ילדה ממש קטנה אחרי הכל, ולהבטיח לה שעוד מעט/ חודש ומי יודע אם לא יותר, יהיה לנו תינוק זה נשמע לי ממש סבל בגיל הזה.

ילד בן 4-5 אפשר לצפות ממנו לחכות גם אם קשה לו, כאן אני מרגישה שהיא קטנה מדי.

שיתו"פ עם הגן, יהיה. אני בטוחה.

גם ככה נולדו שם 4-5 תינוקות מתחילת שנה (אני מונה שם גם תאומים), ואני בטוחה שזה חלק מהשיח בין הילדים

מצד מה שאת כותבת על קושי לחכותאנונימי (2)
אני מבינה שלספר ש'עוד מעט יהיה לנו תינוק' קשה בגיל כזה, כי אז באמת אם זה כמה שבועות זה נהיה קשה לחכות.
אבל אפשר לספר משהו כמו 'את יודעת מה יש בתוך הבטן של אמא? ה' שם לנו תינוק בתוך הבטן ושם הוא גדל, וכשהוא יהיה מוכן הוא ידפוק ויודיע לאמא שהוא מוכן לצאת, ואמא תיסע לבית חולים ויהיה לנו תינוק קטן קטן' (הבת שלי שומעת את הסיפור הזה כבר המון זמן ויש להן עוד כמה חודשים לחכות...)
ביחס לשיקול השני (של מה היא תפלוט) קשה לי להתייחס כי קשה לי להבין מה החשש שהיא תגיד מה שכולם יכולים לראות.
כדי לספר לפני הלידה ולא אחרי.מתנחלת גאה!

ברגע שהשכנות והחברות מדברות= לספרשואל שאלות

אז זה כבר ברור וידוע...

את רוצה שהיא תשמע ממך, או מהגננת?....

חבל להפסיד את רגע השמחה...

הגננת לא תספראמא צעירה

ואני לא רוצה להפסיד את רגע השמחה. אני בטוחה שהוא יהיה מאוד מאוד מרגש לכולנו.

הדילמה היא בעיקר על זמן המתנה שיכול להמשך מאוד, ועל ליד מי היא תרכל (אנשים בשכונה וכו...) שוב, הגן לא מפחיד אותי בכלל, ולא המשפחה

אני חושבת שאת מתייעצת במקום הלא נכון...אמא, ברוך ה'

את כנראה גדלת בחברה בה "לא מדברים על זה", כמו על הרבה דברים אחרים, דברים קורים, בלי שמדברים, כי זה לא צנוע לדבר על דברים גופניים/אין צורך לדבר על כך.

אני מכירה את זה מהצד השני, כמו כמה ההורים של בעלי נעלבים, כי הם יודעים על הולדת בן לאחיין או אחיינית רק אחרי הלידה, בלי לדעת שהם בהריון, והם לא מבינים שככה זה אצל חרדים - לא מספרים (ההורים דתיים לאומיים). או בגלל ש"אין הברכה שרויה" או כי זה "חוסר צניעות" לא יודעת בדיוק למה, אבל לא מקובל.

זה ינגע בעוד הרבה תחומים, כמו כשהבת שלך תתבגר, על מה תדברי איתה ועל מה לא. האם כשהיא תקבל מחזור, היא תוכל לפנות אליך ולספר ומה תהיה התגובה שלך או שהיא תתבייש בזה וכבר תסתדר איכשהו לבד. האם היא תוכל לשתף אותך בדברים שקורים לה בגיל ההתבגרות? איך היא רואה את המערכת בינך והין בעלך, כמו האם המיטה כל הזמן מופרדת או מחוברת, האם היא רואה את החיבה ביניכם (לא חייב להתבטא בצורה פיזית). יש כל מני נקודות, בהם הגישה של הדתיים לאומיים, גם הדוסים, שונה משל החרדים. אנחנו לא מבינים את הבעיה בלספר, אני אומנם לא סיפרתי הרבה זמן מראש, אבל בערך מחודש שביעי-שמיני סיפרתי, וסיפרתי סיפורים מסביב לזה. וכמובן, לא חששתי שהם יספרו בגן, כי כבר רואים, ואם יספרו למישהו שלא ראה? נו שויין...

מצד זה שהייתי בקשר עם כמה תלמידות חרדיות, שיצאו נפגעות מכל העניין של "לא מדברים" אני חושבת שחשוב, וטוב שאת חושבת על זה עכשיו, לחשוב מה טוב למשפחה שלך, ולא רק מה מקובל בחברה או על מה גדלת. יכול להיות שתגיעי למסקנות שונות משלי לגבי דברים מסויימים, אבל להבין ש"כשלא מדברים" על כל מני דברים, יש גם תופעות לוואי לא טובות, כמו חוסר טבעיות/חוסר השלמה עם הגוף/סקרנות שמגיעה למחוזות אחרים וכדו', זה לא מחייב שזה יקרה לכל הילדים, אבל יש לא מעט שכן נופלים בעניינים האלה.

אכן.אנונימי (3)

כמו שרואים בחלק מהחברות (יותר אשכנזים מספרדים) שנשים לא מניקות בחברה אפילו שיש כיסוי, כי מה חושב מי שנמצא באזור וכו' וכו' כאלה שיקולים - ולא לוקחים בחשבון שזו לא רק הבחירה הזאת בפני עצמה, יש לזה כל מיני מחירים שלא ישר רואים, ולא במקרה אחוזי ההנקה הכללית בחברות שמצניעים אותה מאוד נמוכים יותר.

זה ממש אותו שיקול.

בעבר היה פה שרשור על הנקה מכוסה בציבור, ואני השוויתי את ההתנגדות לכך שבחברות מסוימות נחשב גם לא צנוע לראות נשים בהריון אפילו שהן מכוסות... אז אחד האושיות בפורום אמר שאין דבר כזה אצל יהודים, רק אצל גויים. אז הנה, יש... מה לעשות, גם היהודים הושפעו מנורמות בחברות גויות שגרו בהן, ואיפה שהתפשטה אצל הנוצרים תפיסת מוסר ויקטוריאנית, היא הגיעה גם ליהודים. אני מאוד מקנאת בבני עדות המזרח שפחות הושפעו מהסתבכויות כאלה ומתייחסים לנושא הגוף יותר בפשטות יהודיחת אמיתית, בלי חשיפת יתר על מחיריה הכבדים ובלי הצנעת יתר על מחיריה הכבדים.

ההשוואהד.

לא מדוייקת (בין הנקה להריון שכולם רואים ממילא).

בלי להיכנס לעצם הנושא  [ואכן, נורמות לפעמים גם גורמות מה מושך יותר תשומת לב. זה נתון שצריך לקחת בחשבון. ו"אחוזי ההנקה" הם לא בגלל זה לדעתי, אלא ענין של תרבות. דווקא אצל אשכנזים "מחמירים", האחוז גבוה]

אכן, אלו שני נושאים שלכל אחד מהם יש אופי משלואנונימי (3)

ובכל זאת יש גם נקודות השקה, ואפשר לומר שזה המשך של אותו קו מחשבה. וגם מגיע מאותם מקורות השפעה, וגם חלק מההשלכות דומות. לכן הזכרתי את זה.

לגבי האחוזים אני חולקת עליך, אך לא אפתח את זה כאן.

אני רק חייבת להגיב כחרדית..למחות!אנונימי (4)
שאת קצת נפלת למקום של סטיגמות.
יש הבדל עצום בין לדבר עם ילדה על מחזור (מה שבהחלט קורה בציבור החרדי..) והילדה לא מבינה לבד ומטפלת בעצמה לבד כמו שכתבת..(צאו מהסטיגמה שיש הזנחה אצל החרדים!!!)
לבין לראות מיטות מופרדות (ברור!) גילויי חיבה בין ההורים (גם מילים לא!) או שיח ודיון על הנקה והריון...
אני לא חושבת שהבעיה של הפותחת היתה האמירה לילדה שהיא בהריון כמו בגלל הגיל הקטן של הילדה.. (זא, גם בציבור החרדי מספרים לילדים שהאמא בהריון.. רק בגיל קצת יותר גדול 3-4 ובחודש תשיעי)
ושוב, אלו אמנם נושאים שונים, אבל יש קו שמחבר ביניהםאנונימי (3)

ויש גם עוד סוגים של חרדים חוץ ממך וממה שאת מכירה סביבך... יש גם כאלה שלא מספרים לילדים בכלל על הריון, גם לא לילדים בגיל העשרה. יש גם כאלה שמניקות במגרש משחקים. יש גם עוד המון חילוקים בנושאים שונים. (הכול אני כותבת מהיכרות אישית, לא מניחושים.)

הרבה פעמים מה שאנחנו מכירים בסביבה הקרובה שלנו נראה לנו כדרך יחידה, אבל זה לא בהכרח ככה. יש עוד דרכים ועוד אפשרויות בעולם, ולכל אחת יתרונות וחסרונות משלה.

תגידי את אמיתית?נשואים פלוס

מה נראה לך שהילדה מקבלת מחזור ומטפלת בעצמה בלי לדבר עם אמא שלה??

זה אולי במשפחות רווחה מוזנחות. ממש לא קשור לרמה דתית.

רצוי לקרוא לפני שמגיביםאנונימי (3)

אם היית קוראת בטעיון היית שמה לב, למשל, שאני בכלל לא הזכרתי את נושא המחזור ולא דיברתי עליו. זו הייתה מגיבה אחרת (לא אנונימית).

אם היית קוראת בעיון היית שמה לב שהיא לא דיברה על מציאות שלא מסכימים לדבר עם הילדה, אלא שהילדה מעצמה לא פונה ולא מספרת כי על רקע מסרים שקיבלה בילדות מוקדמת היא מרגישה לא בנוח לספר. לא צריך להיות משפחה מוזנחת בשביל זה. צריך רק לתת תחושה שזה לא בסדר להזכיר את הגוף ומה שנוגע בו...

מחילה, כתבתי בסגנון משתלחאנונימי (3)

היה עדיף שהייתי מחכה כמה זמן לפני התגובה ומגיבה באופן יותר ענייני ונעים. קבלי סליחתי.

שרשרתי לא נכון. התכוונתי להגיב ל'אמא, ברוך ה''נשואים פלוס
טוב, אז זה לא קשור לסטיגמות אלא מהכירות אישיתאמא, ברוך ה'

עם בנות שנפגעו מהעניין, שאמא חזרה מבית חולים עם ילד בלי שהם ידעו קודם (הילדה זכרה את זה כטראומה,לא יודעת באיזה גיל, אבל לפחות גיל 6 כי היא זוכרת את זה עד היום כשהיא בת 22).

או שלא הרגישה שהיא יכולה לפנות אל אמא שלה בענייני מחזור. ונכון, זו משפחה ממש חרדית, מרמת שלמה, ובמקור ממאה שערים, אבל בהחלט לא משפחה "מזניחה".

ומשפחה אחרת - אמריקאית ו"פתוחה" יחסית, אבל שהילדה אמרה לי שעצם זה שלא ראתה שום יחס של חיבה בין ההורים גורם לה ממש רתיעה וחוסר ידיעה איך לנהוג עם בעלה במיוחד שהוא בא מרקע דתי לאומי וההתנהגות בבית שלו הרבה יותר "טבעית". (הדרכתי אותה הדרכת כלות, כשניסיתי לפתוח אותה לעולם הזוגיות וזה לא היה קל, ויש לה קשיים עד היום)

אז יכול להיות שאלו מקרי קיצון, יכול להיות באמת, אבל אני מודה לה' שלא נולדתי בבית "דוסי" מדי, ואמא שלי היא מורה למדעים, כך שכל העניינים הגופניים עברו אצלנו איכשהו בטבעיות. איך שאני אגדל את הבת שלי, כשאני יותר "דוסית", אני צריכה לחשוב טוב על העניין, של מצד אחד לשדר לה טבעיות ומצד שני צניעות. זה גבול דק שצריך לחשוב איך להעביר אותו היטב. ולא כל מה שהיה אצלנו בבית, מתאים גם לבית שאנחנו בונים בעצמנו (אצלי לכיוון היותר סגור, אצל אחרות אולי לכיוון היותר פתוח)

לדעתי כמה חודשים מראשחילזון 123

ואם לא אז לפחות חודש לפני.

לא כ"כ ברור לי מה הכוונה שהיא "תרכל".

מה היא כבר תגיד? "יהיה לנו תינוק"?

הרי כל מבוגר שרואה אותך יודע שאת בהריון. זה לא כזה סוד. גם אם לא נושא לשיחה עם כל אחד.

אני חושבת שחשוב שילד ידע שיש דבר כזה הריון. ועדיף מגיל צעיר ולא פתאום תצטרכי לספר לה בגיל בוגר ולהכניס אותה להלם שקיים דבר כזה. בכל גיל מספרים לפי ההבנה של אותו גיל.

בגיל שנתיים ורבע אפשר להסביר שיש תינוק בבטן והוא יצא ויהיה לנו תינוק כמו שיש לX ו-Y וכו'. ונטפל בו ככה וככה וכו'.

ובקשר לזמן שצריך לחכות. מסבירים במושגים שלה. נגיד אומרים (סתם לדוגמא) שיהיה חג חנוכה וא"חכ טו בשבט ואז יום הולדת לסבתא ואז יום הולדת לאבא ואז התינוק בע"ה יגיע זמנו לצאת. ואת תהיי בבית עם סבתא\דודה וכו' ואמא תחזור אחרי כמה ימים. להכין אותה קצת שלא יהיה לגמרי הפתעה.

אצלי..אמא_מאושרת
ילדתי בהפרש של שנה וארבעה חודשים
ערב לפני שסיפרנו לכולם סיפרנו ל"גדול" שלאמא יש תינוק בבטן, ושמתישהו הוא יצא.
אני חושבת שזה היה מצוין, הוא היה חלק מהציפייה וממש בנינו את זה יחד
גם אפשר לאט לאט להכניס רעיונות כמו תעזור לאמא, זה התינוק שלך, וכו
היה שלב שהיינו שואלים איפה החבר שלך? והוא היה מצביע לי על הבטן
כמובן שהסברנו שבהתחלה הוא עוד יהיה קטן אבל אחרי שהוא יגדל הוא ישחק איתו וכו
אגב היום הם חברים ככ טובים ב"ה.. תענוג..
לדעתי לספר לה כמה שיותר מוקדם. גם היא צריכה להתכונן לזה..
וכדאי לקנות כל מיני מתנות קטנות בשם החדש שיגיע, כאילו הוא קנה לה ולתת לה אחת פעם ב.. אחרי הלידה.
ואגב לדעתי- אח קטן זה המתנה הכי טובה שילד יכול לקבל. לידה קלה!
ומה עונים?אמא אמלה

אני גם בגישה של לשתף את הילדים מראש לפני הלידה. והם ממילא התעינינו למה אמא נהייתה כזו שמנה. רק אחד הבנים, בן 4.5 שהוא מטבעו סקרן..

שאל אותי, איך התינוק נכנס? איך הוא יצא החוצה?

לא ממש ידעתי מה לענות לו.. 

הוא בוודאי ישאל שוב.. מנסה לחשוב מה לענות לו?

א.ד.

הוא גדל בתוך הבטן. כמו למשל שצמח קטן גדל באדמה.

ב. הוא יוצא מהבטן. ככה ה' עשה. תראה שבסוף אתה תראה אותו..

בד"כ זה מספיק.

זו הזדמנות נהדרתבהתהוות

זה גיל מצוין לפתוח איתו שיח בנושאי גוף, ולקבע אצלו בתודעה את הידיעה שאת נמצאת שם בשביל לענות לו, ושהוא יכול לפנות להורים לשאול כל דבר מציק. ידיעה כזאת שמוטבעת מגיל צעיר תשרת אותך נאמנה בגיל העשרה, שבו לצערנו הרוב פונים לחפש תשובות מחוץ לבית, חלקם ממקורות מידע די מפוקפקים... בגיל העשרה כבר קשה ליצור פתיחות אם לא הייתה שם קודם.

חשוב לענות בכנות, באמיתיות, וחשוב לא להעמיס יותר מדי מידע. תשובה קצרה, נקודתית - ולתת לו את החופש לפתח את זה הלאה או להסתפק בזה בינתיים ואולי בהמשך לחזור עם שאלה חדשה.

אפשר למשל "ה' ברא לאימהות פתח מיוחד בגוף בשביל תינוקות". פשוט ואמיתי, ומציג את הגוף באור חיובי ואוהד, ולא מביך.

ממליצה מאוד לצפות בסרטונים של שלומית בן שעיה, בקישור הזה:

http://www.milatova.org.il/show.asp?id=69482#.VmbMu7OmnMU

חשוב מאוד לכל הורה.

נראה לי גרוע לא לשתףyr

וזו הזדמנות לערער נמרצות על הנורמה שאת מתארת כאופיינית לחברה שלך, שהכל סודי והכל "שושו".

מה התועלת בכך????

רק נזק!!

מה הסוד פה?

ממה יש לחשוש?

כשמשתפים הבוגרים הופכים לחלק מההתעניינות והציפייה וזה מביא רק טוב לקליטה בריאה של האח החדש.

אבל בהחלט יש לחשוש מאי-גילוי. 

עוינות, תחושה שמישהו גנב לי בהפתעה את אמא ואבא, תחושה שמסתירים ממני דברים, ועוד הרבה . כל אלו רגשות שליליים מיותרים לחלוטין, שיכולים להמנע בשיחה גלויה.

אנחנו שיתפנו את הילדים תמיד בשלב שבו גם הגדולים רואים ומבינים, שזה בערך חודש רביעי.

חודש רביעי בקושי מספרים בעבודה..את אומרת לספר לילד בן ארבע?!נשואים פלוס

בתחושה שלי זה הקיצוניות השניה..

אבל עדיין צריך תשובה לשאלה ממה בכלל חוששיםyr

ילד הוא ילד!נשואים פלוס

ושמו שאני לא יסביר לו שלא קונים משחק או אוטו שהוא רוצה כי זה עולה יקר ונכנס למינוס וכו וכו'

ככה אני לא יסביר לו מאיפה ומתי התינוק מגיע..

ואני מדברת על גילאים קטנים..

ככל שיהיה לו זמן להיות עסוק בסיטואציה שיש תינוק בבטן של אמא ככה גם כמות השאלות שלו סביב הנושא תגדל ואני לא חושבת שיש טעם לשתף אותו חצי שנה לפני.. בדיוק בגלל שאם חלילה יקרה משהו לעובר אז יהיה צורך להסביר לו שהוא מת ואיך בדיוק וכו 

מענייןבהתהוות

לגבי הכנה מוקדמת ללידה אני לא בטוחה מה דעתי, יש שיקולים לכאן ולכאן (בגיל שמושגי הזמן עוד מטושטשים), אבל דווקא לגבי הדוגמה שאת נתת - ברור לי שאשמח לענות ולספר. להסביר לילד למה קונים בצורה מחושבת, ואיך העולם הכלכלי בנוי. תוך ערנות לרמת הקשב שלו כמובן, ולא להעמיס מידע וכו' - אבל בגדול - בטח שלספר! למה לא?

וכן להסביר אם קורה אסון (לעובר לא עלינו, או לסבא לא עלינו, או לכל אדם אחר שנוכח בחייו) - נשמע לי פשיטא. ודאי שחשוב להסביר. למה לא?

^^^^yr

כך אני חי, בכל אורחותי.

הילדים שותפים בכל דבר לפי רמתם, והאמינו לי - זה עושה להם רק טוב.

(יש לי ב"ה 8 בגילאים שונים, בנים ובנות)

ממה אתם פוחדים?

כמובן להסביר כל דבר ברמתו.

למשל "אני לא קונה כי את הכסף אני שומר לדברים חשובים אחרים". כך הילד מתחנך לצרכנות נבונה - בהתאם לגילו. איך בכלל אפשר אחרת? הרי כל ביקור בסופר וכל שכן בחנות צעצועים או ממתקים יהפוך לסיוט. מה, איך אפשר שלא להגיד לילד לפעמים "אין כסף"??!

וכן בכל שאר הדוגמאות שכתבת

כי הוא בן 4! מה הטעם להכניס אותו לסרטים?נשואים פלוס

אם קורה אסון לאדם שנוכח בחייו ברור שצריך להסביר.

אבל להכניס אותו מראש לסיטואציה בעייתית..נשמע לי מופרך.

היא מדברתעל חודש רביעי(!!). ילד בן 4... למה?? מה יועיל לו המידע?

מידע תמיד מועילyr

להתכונן ולהתרגש...ובכלל לחלוק את החיים שלי עם בני ביתי...

ואם חודש רביעי נראה לך מוגזם אז מילא שיהיה שישי, אבל הפותחת התלבטה אפילו על חודש שמיני!!!!

זה נראה לי מופרך לשמור סודות בתוך המשפחה ולא בריא לילד ליפול לתוך אירועים משמעותיים בלי הכנה.

מי שלא מסוגל לדבר עם הילד על דברים שהם קצת "רגישים", ימצא בעתיד שקשה לו לדבר גם על דברים חשובים, על התלבטויות, על ספקות בהשקפה ודרך חיים וכן הלאה.

פעם תלמיד שלי שמע על מות אביו ממודעות האבל (!!), כי לא היה בבית מי שמסוגל לשבת מול הילד ולהסביר לו דבר משמעותי כזה!

לא יודעת על מה אתה מדברנשואים פלוסאחרונה

אצל ההורים שלי סיפרו בחודש תשיעי.. ולא ניצפו בעיות ביכולת תיקשור ושיתוף במצבים רגישים בהמשך החיים..

אולי תלוי מאיזה סיבה נובע אי השיתוף.

בכל מקרה לי נראה הזוי לצרף ילד בן 4 לתהליך ההריון של אימו...

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך