אני הכרתי כמה וכמה בנות כאלו, אני מבינה על מה את מדברת. (כך לפחות נראה לי...)
זה בנות שמנסות להיות מקובלות בחברה, ולפעמים מצליחות...
הם עושות את זה על חשבון אחרים.
תחשבי רגע. הבנות המקובלות בכיתה הם בד''כ
1. כישרוניות במשהו כמו שירה, ציור, להצחיק, להיות טובות בלימודים, למשוך קהל...
2. או שהם מוקפות בחברה תומכת, נגדיר את זה ''צבא'', כמה בנות (יש מקרים שזה גם בת אחת) שתמיד נמצאות אתה (או פשוט הולכות אחריה) ומסכימות עם דעותיה. זה גורם לה להיות יותר בטוחה, כי פוחדים ללכת נגדה. זה הרי עובדה שיותר קל לפגוע בבת שנמצאת לבדה מאשר כזו המוקפת בחברות. אותו הדבר גם בדברים טובים, לבת כזו יותר קל להקשיב לה, לצחוק איתה, להבין אותה, להסכים עם דעותיה.
אוקי. רובנו רוצים להיות מקובלים וקיימת נטייה (לא עצל כולם) ללכת לבנות המקובלות. אז את זה אפשר להבין.
אז למה החברה שלך לא עוזבת אותך לגמרי ורק הולכת לבנות המקובלות?!
כי היא צריכה אותך כשהם לא נמצאות. היא לא רוצה להישאר בודדה, היא צריכה את הקיר התומך הזה ואת המצב הזה שהיא אף פעם לא לבד.
לפעמים זה ממש ניצול!!!
מה שאת צריכה לעשות במקרה כזה, לעשות דבר דומה. למצוא לעצמך חברה נוספת (כפי שאמרו פה לפניי...) שאליה תלכי כשהיא תעזוב אותך (כמובן תזהרי שלא לפגוע בחברתך החדשה...)
או לא מחייב חברה נוספת, תהיי עם בנות אחרות.
העניין הוא שלא תישארי לבדך כשהיא עוזבת אותך וכמובן שלא תראי לה שאת נפגעת, אלא להפך, זורמת הלאה ונהנית. כשהיא תראה שאת הולכת לבנות אחרות כשהיא עוזבת אותך, היא תפחד לעזוב אותך מחשש שתעזבי אותה לגמרי ותהיי עם חברות אחרות. כך גם תוכלי לראות עד כמה חשוב לה שתהיי חברה שלה.
אם תעשי את אחד מהדברים הללו ועדיין זה לא יזיז לה, זה סימן שאת לא באמת חשובה לה וזו לא חברות. ואם את לא חשובה לה, למה שהיא תהיה חשובה לך?! אם זה כך, תעזבי אותה ומהר.
תראי, יכל להיות שאני ממש טועה טעות חמורה. יכול להיות שהיא באמת אוהבת אותך ויש עוד הרבה סיבות...
אני לא מכירה אותך, לא יודעת בת כמה את ומה מצב החברה בכיתה שלך. אמרתי את דעתי מניסיון החיים שלי וממקרים שהכרתי, יכול להיות שזה לא נכון לגבי המקרה שלך. אבל תחשבי על זה, אולי בכל זאת יש בזה משהו...
בסופו של דבר רק ניסיתי לעזור וחו''ש לא לפגוע באף אחד.
אז שהיה לך בהצלחה... מקווה בשבילך שהכל יסתדר והעיקר שתהיי מאושרת...
נ.ב. תשתפי כשישתנה משהו...