בהמשך לשרשורים: הבחור/ה שומע/ת מוזיקה לועזית. פוסלים/ות?kly3

לא סיבה לפסול, אבל סימן לפסול...תרחיב לבי

אפרט:

גם אני מנגן stairway ושאר סולואים... [אגב, מטאליקה עושה לי רע, ואני נמנע...]

שמעתי מוזיקה לועזית, למדתי ממוזיקה לועזית, ויש שם הרבה דברים ברמה.

אבל אני רוצה לבנות בית שהכל בו נובע מהקודש, שהקודש מכוון אותו.

הרבה מאוד פעמים, שמיעת מוזיקה לועזית היא סימן לניתוק התורה מהחיים.

יכול להיות אדם ששומר על ההלכה קלה כבחמורה, אך חייו לא נובעים מהקודש.

בשיקולים שלו קיים 'האם זה מותר ע"פ ההלכה', אך לאו דווקא 'מה הקב"ה רוצה'?

זאת הכללה, זה ממש לא מדוייק ויש הרבה יוצאי דופן.

אבל אם אדם רוצה להיות ניזון מתרבות אשר לא לנו היא - אומר הוא דרשני.

בקיצור, כל מקרה לגופו.

עד כדי כך?kly3

פרטתי בעריכה של התגובה...תרחיב לבי

אויש נו באמת!מה הקשר?לולי הקטנה

זו הגזמה פראית ממש.יש שירים לועזיים כל כך יפים! לפעמים הרבה יותר ממוזיקה ישראלית אפילו.

הנה, תראי בעצמך... אנשים לא רואים את זה בעין יפה.kly3

אבל בואי נשאל אותך ככה: אם מדובר בשירים לועזיים ממיטב שירי הפופ. כלומר, שירים של כל הזמרים המערביים של היום? 

לא פוסלת.לולי הקטנה

לא מדברת על כל סוגי השירים הלועזיים,שישנם כאלה שהם לא לטעמי,

כמו שיש שירים עבריים שהם לא לטעמי.

לא פוסלחסדי הים
אוף! אני כל הזמן חושבת שתרחיב ליבי וחסדי הים זה אותו אדם!!!כמעין הנובע
ואני לא מבינה למה אותו אדם מגיב כמה פעמים עד שאני קולטת חחח
וגם אני מתחילה להתבלבל עם שפתותנו שבח (משהו כזה)
עדן עדן- תודה על המחמאה.שפתותנו שבח

להתבלבל ביני לבין חסדי הים- לכבוד הוא לי.

חח לא להרבה זמן..אני עובדת על זה כמעין הנובעאחרונה
אז נצל כל רגע
ממש לאאוהבת את מלכנו
יש מוזיקה לועזית מאוד עמוקה ויפה שעושה טוב לנשמה, בדיוק כמו שיש מוזיקה בעברית שהיא מזעזעת וגסה. זה כל כך לא מעיד על אדם! יש מלא צדיקייים שכן, ומלא אנשים שלא שומעים ונופלים במלא דברים אחרים.
כן, אבל אם זו מוזיקת פופ?kly3

כלומר, של כל הזמרים האמריקאים האלה כמו בריטני ספירס וכאלה?(מקווה שהשם שנתתי לא מיושן מידי)

...אוהבת את מלכנו
לדעתי זה תלוי גם בזמר וגם בתוכן. יש זמרים שלפי הפעולות שלהם, הם כותבים את השירים שלהם- ולכן התוכן תמיד יהיה בעייתי.. שירים מזמרים כאלו לי אישית לא עושים טוב לנשמה. ויש זמרים שעושים פחות דברים בעייתיים, וכותבים שירים מסויימים עם משמעות יפה ועמוקה. על זמרים שמראש אני יודעת איזה סוג דברים מעניינים אותם, כמו השם שנתת, נראלי כן הייתי פוסלת כי אני כן רוצה מישהו רציני ששומע דברים על רמה. אבל אם נודע לי שהוא שומע לועזית אבל דברים עם אחלה משמעות אז לא הייתי פוסלת. וזה היה בונוס עם הוא היה אוהב ושומע בעיקר מוזיקה יהודית שעושה כל כך טוב לנשמה כמוני;)
לועזיתצורבאית

איכות מוזיקלית יש בשפע, משמעות ותוכן, קצת חסר, אם לא בעייתי...

בעיקרון נראה לי שבנושא זה כמו באחרים, מה שאת/ה דורש/ת מעצמך את/ה יכול/ה לדרוש מהמדויט/ת...

והנה,כמו שיש כאלה בשרשור פה, שהם נגדלולי הקטנה

יש כאלה שהם בעד.

לא כולם רואים זאת בעין לא יפה.

גם אני לא רואה עם זה בעיה כמוךkly3
אבל עושה רושם שלרוב כאן כן יש בעיה.
לא מתאים לימודעת
זה לא משנה שהשירים יפים. זה משנה ממה הנשמה שלו מוזנת. ושירים לועזיים הם חסרי נשמה אלוקית בדיוק כמו המלחין שלהם.
זה משפיע על הנפש...
מי אמר שהמלחין שלהם חסר נשמה אלוקית??אוהבת את מלכנו
מוזיקה לועזית.מודעת
ב99.99999% מהמקרים, המלחינים גויים (שלא נדבר על עובדי ע"ז).
ואז מה? לגויים אין נשמה?שמש אא
את לא לובשת בגדים שייצרו גויים? ומכשירי חשמל? ואוכל? (לא מבושל) וכסף מהגויים?

בקיצור - אין לדבר סוף. חז"ל קבעו מה ההרחקות הרצויות מן הגוים ואין להוסיף על דבריהם
לא לפי מה שידוע לימודעת
אל תיכנס איתי להוכחות. אני
לחיות יש נפש
לגויים יש נפש ורוח
ליהודים יש נפש רוח ונשמה (את הנשמה מקבלים ביומולדת 20)
חיה זה אחרי המיתה, ויחידה זה בעולם הבא כשכל הנשמות יתאחדו.

ניגון הוא הביטוי הכי פנימי של הנפש "והקול קול יעקב"

יש איסור של בל תוסיפו, אבל אין בעיה במנהגי חסידות. (זו לא הלכה, אבל זכותו של מי שרגיש לזה, להחמיר על זה. ותבוא עליו הברכה... אישית אני מרגישה שמוזיקה לועזית מטמאת לי את הנפש. אם עליך זה לא משפיע, אשריך)
לגויים יש ויש נשמה, גם לחיות יש נשמהkly3

לכל חי יש נשמה. אי אפשר לומר שלגויים אין נשמה כי זה לא נכון. ויש אפילו גויים טובים ומצויינים.

לא נכוןמודעת
לפחות לפי מה שלמדתי...
(יש לך מקור?)
ועל נשמה אלוקית אין חולקין... (רק מי שעמד במעמד הר סיני קיבל אותה והיא שייכת רק לזרעם של אברהם יצחק ויעקב)
לא נראה לי כ"כצורבאית

רלוונטי הלכה למעשה.

לא כ"כ משנה נשמה אלוקית או לא... משנה בעיקר התוכן שאנו משמיעים לעצמינו ולאחרים..

לשמוע מוזיקה לא ראויה שיהודי ונניח דתי חיבר, זה מותר?

לגויים יש נפש , לא נשמהשוברת גלים

נשמה היא חלק אלוק ממעל. חלקיק ממש מהשם. היא טובה תמיד תמיד תמיד גם אם יהודי חטא בחטאים החמורים בעולם  - שהם נחשבים לקליפות.

הנשמה שלנו מוזנת -  ממה שאנחנו בוחרים להזין אותה.

וברגע שנותנים לנפשו של גוי להשפיע על נשמתנו - נשמת היהודי 

לא משנה כמה הגוי הזה חמוד ומתוק (ואגב, כותבי ומלחיני המוזיקה הלועזית פחות ) - זה משפיע. מאוד מאוד מאוד.

זה יכול להתבטא במאות דרכים שונות אבל משפיע זה וודאי וודאי.

אין ספק שלכל יש השפעה אבל כל מה שהוא "יצירה" משפיע יותר ויותר על הנשמה.

ולכן צריך להזהר בזה מאוד.

[הדברים הנ"ל לקוחים מהחסידות [תניא, רבי נחמן, ועוד] , שהיא בעצם הופכת את מה שמותר מתורת הנסתר - למשהו שאפשר וצריך ללמוד ממנו לחיים - ]

ולא צריך להרחיק לכת עד לחסידות אם זה מרתיע אותך,

הרב קוק מדבר על זה המון.

הו! תלמידה חכמהמודעת
הרב ליכטנשטיין זצ"לkly3

היה מושפע מאוד מציירים, מוזיקאים, משוררים, סופרים והוגי דיעות גויים גמורים.

העניין לא גוי "חמוד ומתוק" אלא גוי *טוב*. יש כאלה. 

מצטרפת למה שאמרת ומוסיפה..אוהבת את מלכנו
סתם סיפור שלפני מעט זמן ביקרתי אצת ניצולת שואה, והיא אמרה לי שמאווד כואב לה שאנחנו מתנשאים קצת או מזלזלים בגויים.. בזכות הרבה מאוד גויים צדיקים היא חיה היום!!! סתם היה לי חשוב להגיד את זה כי זו תפיסה מאוד לא נכונה ךנהוד ככה. כולנו ברואים של הקב"ה. ( זה לא סותר את זה שיש לנו משו קצת מעבר..)
ואני סתם אומרת את זה בכללי כי זה נראלי קשור.. לא כי אתם כאלה !
לא זה לא קשור נשמהשוברת גלים
תםתחי מקורות על נשמתו של יהודי לעומת גוי. יש על זה כמויות של מקורות

וודאי שאתנשא בענווה ושמחה גדולה אני בת מלך, חלק אלוק ממעל. הם תפאורה!

ודרכו של הרב ליכטנשטיין היא לא דרכי
לדעתי זה קשור,אוהבת את מלכנו
כי יש אנשים שבגלל שהם מודעים לכך שהם יהודים והם מיוחדים, כל מי שלא כמוהם הוא או רע או כלום. את לא ככה- וזה מעולה;) אבל יש כאלו שלא כמוך... וזה נאמר בשבילם..
ובאמתהבנת החיים שלו היא מאוד מאוד רחבההלליש
עשירה וכולי.

אז איך זהאוהבת את מלכנו
שאדם הראשון נולד עם נשמה אלוקים, וכולם גם גויים וגם יהודים יצאו ממנו? בטח שיש להם נשמה טובה מאוד! אנחנו שונים מבחינה מסויימת אינלי מושג איך, ויש לנו ייעוד מיוחד זה לא אומר שאין להם נשמה אלוקית
וואלה לא יודעת להגיד לך את החילוקיםמודעת
אבל רק ליהודים יש נשמה אלוקית, גדולי הפילוסופיה היהודית מדברים על זה.
אבל בקשר לשאלה שלך על אדם, שאלה יפה, תשאלי רב חסידי או קווניק...
אחותי זה לא אני ממציאה שוברת גלים

פתחי ספרים, תלמדי את הנושא לעומק.

האדם הראשון וחווה זו בחינה מסויימת.

מה שקרה אחר כך עם הנחש גרם לזריעת החושך והטומאה בעולם. אני אומר בעדינות, שהגויים -  האומות כולם, הם חלק מזה. 

אברהם יצחק ויעקב,

שרה רבקה רחל ולאה  - זו בחינה אחרת 

שם זה קודש מוחלט ואין ערבוב עם הטומאה

אנחנו משם, שייכים לשם. תסכימי איתי?

בדורות האלהאבוקת סוכר
הנשמה האלוקית עברה דרך צדיקים שבדור
אדם נח שם ועבר אברהם יצחק ויעקב...
ויעקב שמיטתו היתה שלמה זכה שזרעו יקבל את הנשמה האלוקית
לא יודע מה למדתkly3

אבל לא חושב שצריך "ללמוד" אם לאדם יש נשמה או לא.

כל יצור חי יש לו נשמה. גם לגויים וגם ליהודים. יש גויים שהם בעלי נשמות הרבה יותר גבוהות מיהודים מסוימים. כל מה שקשור לקבלה, רקיעים, זוהר, ספירות וכו' וכו' יהיה קצת יומרני להגיד שכתוב שם כך וכך כי אין לנו הבנה לכוונת המשורר בעניינים האלה.

יש דרגות בחלקים הרוחניים שבתוכנומודעת
כמו שכבר פירטתי למעלה..
תלמד חסידות, זה נמצא שם...
ידוע שיש דרגותkly3

גם בזה אני לא מתיימר להבין. אבל זה לא אומר שלגויים אין נשמה.

הרב ליכטנשטיין ז"ל תמיד בשיעורים ומאמרים שלו היה משתמש בהוגי דיעות ומשוררים גויים והיה מושפע לטובה רבות גם מהם.

היא צודקת. תלמיד של הרב ליכטנשטיין? גישתך מובנת אם כןjadataq

בלי לזלזל, אבל הרב ליכטנשטיין היה ליטאי בצורה קיצונית, לא נשמעו דברי רוח שם. לא הייתי מתפלא אם יצאו מהתלמידים שלו דרדעים למיניהם.

לגבי דברי "מודעת", האמת איתה, אבל החילוקים לא.

לגויים אין נפש רוח, יש רק נפש בהמית. מה שkly3 קורא לה נשמה.

הביטוי נשמה מופיע בהמון ספרים וכל פעם הוא מתייחס למשהו אחר.

החלוקה לנפש רוח ונשמה וגו' מקורה בעיקר בכתבי האר"י ז"ל.

בעיקרון אין לגויים את מה שיש ליהודים, יש חלוקה גדולה מאוד ומה שאמרת שיש גויים עם נשמה גדולה משל יהודים, זו הלצה לכל היותר. הכי גבוה שלהם הוא הכי למטה שלנו ודי למבין.

אמממודעת
לא אני המצאתי את זה
וכמובן שיש הבדל בין אדם לחיה, ולכן לאדם יש מה שאין לחיה וזה הרוח (יש גויים רוחניים... זה בא משם)
נשמה זה מה שיש ליהודים...
החלוקה היא לא בדיוק ככה , יש מצב מערבבת ביטויים משני ספריםjadataq

יש הבדל בין אדם לחיה, לא אמרתי שלא. אבל זה לא רק הרוח. הנפש האלוקית שעליה מדבר בעל התניא היא החלק הגבוה שגנוז בנפש, זה לא שייך עדיין לרוח וכו'.

וכל מה שיש לגויים לא מקביל ליהודים.

ה"רוח" שדיברת עליה אצל הגויים היא לא הרוח שיש ליהודים, כנ"ל לגבי ה"נשמה" שלהם שהבחור הנ"ל דיבר עליה".

לא יודעת... מקובלני מרבי שזה ככה מודעת
דברי הרב וכו'...
דרך הלימוד של גבר ושל אישה שונים לגמרי (כמתחוור לי לאחרונה)jadataq

לא שייך הויכוח הניצוחי הזה בין שתי הגישות.

לא יודע מי הרב שלך, כבודו במקומו מונח, אבל הוא מלמד במושגים מסויימים שצריך להיות מודעים למה הם.

הדברים שלי לא סותרים את הדברים שלו, אלא את ההבנה שלך בדברים שלו.

כדאי לא להכנס לעיון במה שלא אמורים לעיין פשוט, זה סתם יותר מלא טעויות ולא כיף לשבש דברי תורה (מנסיון!).

סומכת עליו שהוא יודע מה הוא עושהמודעת
וחבל שאתה מזלזל בהבנה שלי...
חחח למה ישר להעלב?jadataq

אני רגיל ללמד אנשים, אם כל אדם שלימדתי היה נעלב לא הייתי עובר את יו"כ.

לא מזלזל בהבנה, רק באתי לדייק את הדברים. לא שייך להכנס לפלפול כשלא מבינים נושא לעומק.

דרשן אחד אמר לי פעם משהו כזה "אם תדרוש בנושא שאתה לא מבין עד הסוף, יזלזלו בך", וכידוע כדי ללמד תורה אתה צריך שיכבדו אותך קצת (אחד משמונה בשמונה של כבוד לת"ח).

לא מדבר על הכבוד, כן? פשוט על ההבנה לעומק, ושם זה כבר קבלה שזה לא בשבילנו...

לא התפלפלתימודעת
מה אני גבר? כיוונתי למה שאמרת "הדברים שלי סותרים את ההבנה שלך".
אני לא מלמדת כרגע, יש רגעים אחרים שכן. כעת אני רק " מדברת בם".
סליחה על החוסר דיוקים, על כל השאר אני לא מתנצלת. לא על ההבנה שלי ולא על הצורך והרצון "לדבר בם".

את לא צריכה להתנצל, ולא באתי להעליבjadataq

קודם כל אין לך מה להתנצל בפני אף אחד, רק ה' יודע אם כיוונת לשם שמים ואז שום דבר לא משנה.

דבר שני, לא באתי להתנצח (צ"ע בעבודה המידות), אלא לדייק את הדברים.

ברור שלא צריכה להתנצל...מודעת
אבל אתה נותן הרגשה כאילו יש צורך בזה ובהחלט אין.
החתימה לא מספיקה, ברחוב אתה הולך עם שלט כזה על המצח?
ברחוב שומעים את הקול שלי אז מובן שאני לא תוקף אף אחדjadataq

משתדל להיות נעים לבריות, אבל כשאני כותב, אני כותב חד ולעניין בלי פנפונים למיניהם.

חחחחחח טוב אחי... בהצלחהמודעת
תודה רבה, גם לכם!jadataq

התחלנו עם מוזיקה לועזיתkly3

המשכנו לענייני גויים ונשמה, וכלה בריב בין אנשים.

לא לריב, ילדודס.

הס מלהזכיר, לא רביםjadataq

הכל, בהשתדלות, לשם שמים

אני לא תלמיד של הרב ליכטנשטייןkly3

אני תלמיד של עצמי קורץ

מה שאני אומר, זה שזה לא נכון להגיד שלגויים אין נשמה. מה שיש ליהודי, יש גם לגוי. אולי אצל היהודי יש עדיפות, או סגולה כזו או אחרת, אבל עדיין גם לגויים יש חלק לעולם הבא וגם להם יש נשמה.

חח רק למי שמקיים 7 מצוות בני נח והחלק שלו הוא עבד ליהודיjadataq

וגם על פי הסוד יש חלוקה ב"נחלה" לעולם הבא, אבל לא כאן המקום.

כל החלקים הרוחניים של הגוי הם מהס"א, ולכן ככל שהגוי יותר "גבוה" רוחנית, ככה הוא בעצם יותר נמוך, ודי בזה למבין! למה אתה לא מבין רמזים.

אתה נחרץ מידימודעת
יש דעות שסותרות את זה... אבל לא אכנס לזה פה.
לא מכיר דעות שסותרות את זה בשום מקוםjadataq

כך כתוב בחז"ל במפורש, מי יחלוק?

ואני נחרץ, זה כתוב במפורש בחתימה שלי

אם זה כתוב בחז"ל במפורש, תביא ציטוט.מודעת
ויש דעות שסותרות, כשאגיע למחוז חפצי, אוציא לך מקור בלנ"ד.
זה זוהר, לא ממקומי להביא זוהר כאן.jadataq

בקצרה, כתוב שם אפילו על גרים משהו שקשור למה שאמרנו

אז תביא מקור...מודעת
חח מסיבות הלכתיות כאלה ואחרות אשאיר לך רמזjadataq

"עולם הבא לגויים" וגוגל, תראי שם מקורות אם את רוצה, מודיע מראש שאת עלולה להתקל בדברים שלא כדאי להכנס אליהם.

נא לא להקפיד

עוד לא נכנסתי, אבל אם אתה מתכוון למהמודעת
שכתוב שם על נשים, כבר התמודדתי עם הנושא. חחחח אבל מה אתה אשם...
אני מאמין שהציטוטים הבאים יוסיפו לדיון...פשושון

נפש החיים שער א פרק ג-ד 

בדמיון זה כביכול ברא הוא יתברך את האדם והשליטו על רבי רבוון כוחות ועולמות אין מספר. ומסרם בידו שיהא הוא המדבר והמנהיג אותם עפ''י כל פרטי תנועות מעשיו ודבוריו ומחשבותיו וכל סדרי הנהגותיו הן לטוב או להיפך ח''ו כי במעשיו ודבוריו ומחשבותיו הטובים הוא מקיים ונותן כח בכמה כחות ועולמות עליונים הקדושים ומוסיף בהם קדושה ואור כמ''ש (ישעי' נ''א) ואשים דברי בפיך גו' לנטוע שמים וליסוד ארץ. וכמאמרם ז''ל אל תקרא בניך אלא בוניך כי המה המסדרים עולמות העליוני' כבונה המסדר בנינו ונותנים בהם רב כח ובהיפוך ח''ו ע''י מעשיו או דבוריו ומחשבותיו אשר לא טובים. הוא מהרס ר''ל כמה כוחות ועולמות עליונים הקדושים לאין ערך ושיעור. כמ''ש (שם מ''ט) מהרסיך ומחריביך וגו'. או מחשיך או מקטין אורם וקדושתם ח''ו. ומוסיף כח לעומת זה במדורות הטומאה ר''ל:...

..."כי הלא נבוכדנצר וטיטוס לא עשו במעשיהם שום קלקול כלל למעלה כי לא להם חלק ושורש בעולמות העליונים שיהו יכולים לנגוע שם כלל במעשיהם. רק שבחטאינו נתמעט ותש כביכול כח גבורה של מעלה. את מקדש ה' טמאו כביכול המקדש העליון. ועי"כ היה להם כח לנבוכדנצר וטיטוס להחריב המקדש של מטה המכוון נגד המקדש של מעלה. כמו שארז''ל (איכה רבתי) קמחא טחינא טחינת. הרי כי עונותינו החריבו נוה מעלה עולמות עליונים הקדושים. והמה החריבו רק נוה מטה. וזהו שהתפלל דוד המלך עליו השלום "יודע כמביא למעלה בסבך עץ קרדומות" ביקש שיחשב לו כאלו למעלה בשמי מרומים הרס. אבל באמת לא נגעו שם

מעשיו כלל כנ''ל:

כוזרי פרק א צז

אָמַר הֶחָבֵר: הַרְפֵּה לִי מְעַט, עַד שֶׁאֲבָאֵר אֶצְלְךָ גְדֻלַּת הָעָם, וְדַי לִי לְעֵד, שֶׁהַשֵּׁם בְּחָרָם לְעָם וּלְאֻמָּה מִבֵּין אֻמּוֹת הָעוֹלָם, וְחוּל הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי עַל הֲמוֹנָם עַד שֶׁהִגִּיעוּ כֻלָּם אֶל מַעֲלַת הַדִּבּוּר. וְעָבַר הָעִנְיָן אֶל נְשֵׁיהֶם וְהָיוּ מֵהֶן נְבִיאוֹת...וְאִם הָיוּ בֵינֵיהֶם מַמְרִים הָיוּ נִגְעָלִים, אַךְ הֵם בְּלִי סָפֵק סְגֻלָּה, כַּאֲשֶׁר הֵם בְּתוֹלַדְתָּם וְטִבְעָם מִן הַסְּגֻלָּה וַיּוֹלִידוּ מִי שֶּהָיָה סְגֻלָּה וְנִזְהָרִים בְּאָב הַמַּמְרֶה בַּעֲבוּר מַה שֶּׁיִּתְעָרֵב בּוֹ מִן הַסְּגֻלָּה אֲשֶׁר תֵּרָאֶה בִּבְנוֹ אוֹ בְּבֶן בְּנוֹ כְּפִי מַה שֶּׁתִּזְדַּכֵּךְ הַטִּפָּה, כְּמוֹ שֶׁאָמַרְנוּ בְּתֶרַח וְזוּלָתוֹ מִמִּי שֶׁלֹּא נִדְבַּק בּוֹ הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אַךְ בְּשֹׁרֶשׁ תּוֹלַדְתּוֹ שֶׁיּוֹלִיד סְגֻלָּה, מַה שֶּׁלֹּא הָיָה כֵן בְּתוֹלֶדֶת כָּל הַנּוֹלַד מֵחָם וָיָפֶת.​

לא מבין בסודות וקליפות למיניהםkly3

כל מה שאני מנסה לומר הוא שזה פשוט לא נכון שלגויים אין נשמה. לגבי חלוקות, אשאיר את זה לראויים ממני. אבל עצם נוכחות הנשמה נמצאת בכל יצור חי.

אתה לא מדקדק בשפת הקודש פשוט.jadataq

יש נפש שזה בלע"ז psyche

יש רוח שזה בלע"ז spirit או mental

ויש נשמה שזה בלע"ז soul

אלה דברים שונים לגמרי, את חלק הנשמה מקבלים רק על-ידי זכות, גם יהודים.

להבדיל אלף אלפי הבדלותkly3

גם להיטלר הייתה נשמה. היא הייתה מושחתת ומטונפת אבל עדיין, הייתה לו נשמה.

זה שהנשמה שלו ירדה, אחרי התפגרותו מצורתו הגשמית, לשאול תחתיות ומקבל את מה שמגיע לה, אומר שעדיין הייתה לו נשמה.

נשמה שיותר קטנה מזרת של יהודיjadataq

וגם זה מספק כי זה תלוי ב"זכות" (בס"א הכל הפוך), רק שהכוח שלו להניע דברים כל-כך גדולים מעיד עליו שהייתה לו דווקא נשמה (מצד הטומאה כמובן)

שוב, חלוקות אשאיר לראויים ממני.kly3

נשמה קיימת אצל כל יצור חי

לא נשמה. דייק בעבריתך, גם לא לכל יהודי יש נשמה.jadataq

חלק רוחני קיים אצל כל יצור חי.

למרות שאתה יכול להשען על הראשונים המדקדקים שהיו קוראים נשמה או נפש להכל בכללות.

נשמה = soulkly3

הכוונה לנשמה, נשמה ממש. גם בעברית גם בלועזית. ברוסית נשמה = душа.

אז אתה טועה, וידוע שכל מה שנכתב בזמן ההסתרה של הזוהרjadataq

בטל אז גם לסמוך על הראשונים והגאונים הפילוסופים לא בהכרח אתה יכול.

כידוע מתשובת רב האי גאון על אותם שעסקו בפילוסופיה.

כבודו של רבי האי גאון במקומו מונחkly3

זה לא אומר שדברי הרי"ף, רש"י, תוספות, רמב"ן, ר"ן, רא"ש וכו' בטלים.

חח רש"י והרמב"ן בודאי היו מבעלי הסודjadataq

לרמב"ן לא צריך ראיות, ולרש"י ישנן מספיק.

הרי"ף לא דיבר מילה בפילוסופיה, גם התוספות והר"ן והרא"ש.

אני מדבר על רבי שלמה אבן גבירול, רבי יהודה הלוי, הרמב"ם בענייני הסוד (כידוע מהאיגרת שלו שחזר בו) ועוד שדבריהם לא עומדים כנגד רב האי שהיה גאון וקדם להם ודיבר על בני דורו בכלל.

לא לי ולא לךkly3

הפריבליגיה של לדעת דבריו של מי בטלים או לא. "לא עומדים כנגד רב האי גאון". אלו ואלו דברי וגו'. לעצם העניין, רק חכמי הקבלה והסוד התעסקו בעניינים האלה, ולהבין במה שהם התעסקו זה ממש לא כפשוטו.

אין פורום של שאלות באמונה נכון?kly3

לא.אוהבת את מלכנו
אבל אפשר לשאול שאלות בכול התחומים בנוג"ה או צמ"ע תלוי בגילך
אפשר הסברkly3

על ראשי התיבות?

חחח סליחהאוהבת את מלכנו
נוג"ה- נוער וגיל ההתבגרות.. לצעירים יותר
צמ"ע- צעירים מעל עשרים.. קצת יותר בוגרים
אה לאkly3

שם זה נראה לי כבד מידי לפתוח שרשור

מה פתאום.. כדאי לך לפתוח שם.. דבקים כבדים זה אחלהאוהבת את מלכנו
אז כשמתגיירים פתאום מופיע נשמה?אוהבת את מלכנו
אני שואלת באמת... (אבא שלי גר..)
צדיקה, גם לגויים יש נשמה.kly3

אין מה לדאוג.

חחחחחחחחמודעת
זוהי גם דעתי..אוהבת את מלכנו
אבל אני לא מבינה מה אחרים אומרים פה?
ב.ר.ו.ר שליהודים יש משהו אחר, משהו יותר גבוהה וגם ייעוד אחר. אבל אנחנו לא יודעים/לא מבינים מה זה. וזה ל.א. סותר את זה שלגויים יש נשמה אלוקית גם!
אני מפחדת מההוא למעלה jadataqמודעת
בעיקרון גרים זה כאלה שיש בהם נשמה אלוקית. זה רובד אחר ולכן הם לא יכולים להיות נביאים. (למרות שגם בזה היה יוצא דופן...)
חחח כתוב במפורש בתניא שלגויים אין נפש אלוקיתjadataq

ולגבי גרים זה המקור ההוא בזוהר על למה כמה ואיך אבל זה לא עניין בשביל קטנים כמונו

ולהעלב מזה שאת מפחדת? לא יפה

חחח לא להעלבמודעת
אבל לעשות תשובה של בין אדם למקום על זה שהצלחת למישהי כמוני לפחד מבשר ודם ועוד לקרוא לו "ההוא מלמעלה"
אם את רצינית, אשתדל לעשות תשובהjadataq

לא באמתמודעת
אבל ברצינות, אולי תסגנן קצת את ההודעות שלך, כדי שלא ישמעו מתקיפות... עם כל זה שאתה לא אוהב פנפונים ;)
אגב כן לגרים מופיעה הנשמה האלוקיתjadataq

כתוב בכל מיני מקומות (אחמ אחמ) שהצדיקים של הדור עסוקים בבריאת נשמות לגרים

ישמודעת
אמרתי משו נכון 😎
גר שנתגייר.אבוקת סוכר
כתוב גר שנתגייר ולא גוי שנתגייר ולמה? כי מאז שנולד יש לו נשמת יהודי הסובב וכשנתגייר נולד מחדש ומקבל את הנשמה שנמצאת אצלו הסובב זה מוסבר בחסידות.
לא נשמעו דברי רוח???הלליש
גישה ליטאית יותר אולי כן, אבל הרבה רוח, המון קדושה. וגישה אחרת לתרבות גויית, היא לאו דווקא נטולת רוח.
מודעת ו-jadataqמגירות רועשות

אין לי מטרה לפגוע בכם באופן אישי, אני אעיר על מה שעולה מדבריכם.

קודם כל, jadataq,

להגיד שבדברי הרב ליכטנשטיין לא היה דברי רוח, זה פשוט פשע! ויותר מזה, זה מעיד על בורות עמוקה. מספיק לקרוא את 'מבקשי פניך' ואת 'באור פניך יהלכון', כדי לראות שהאדם היה בעל שיעור קומה לא רק הלכתית ולמדנית, אלא רוחנית ואמונית, לא פחות מאף גדול תורה אחר. העובדה שיצאו לו תלמידים שקצת פחות הולכים בדרך התורה והמצוות לא מעידה כהוא זה על דמותו ואישיותו.

הייתי אומר לך לבקש ממנו סליחה, אבל לצערנו הוא נפטר. אומר לך לחזור בתשובה באופן רציני ותו לא.

מודעת (וגם jadataq),

אני מבקש ממך, בכל לשון של בקשה, אל תדברי דברים אותם את לא מבינה. אני קורא מה את כותבת, ואני פשוט רואה (כפי שאת גם טורחת בכל הודעה כמעט לציין מחדש), שאלו רק ציטוטים ששמעת מרבך.

יש לכך כמה השלכות:

1) ייתכן שהציטוטים שלך לא מדוייקים, ואת רק מוציאה טעות תחת ידייך,

2) את בכלל לא מוציאה את עצמך חכמה, ואולי להפך. את רק אומרת דברים ששמעת בלי שהבנת אותם לעומק.

3) את גורמת לעצמך לחשוב שזה מה שנכון ואין אמת אחרת.

אז ככה, קודם כל קחי בחשבון שהדברים שאת אומרת נחמדים מאוד, אבל ייתכן שהם לא נכונים. אלו דברים שנכתבו במאתיים השנים האחרונות. לא שאני מזלזל בשום מידה לא באדמו"ר הזקן, לא ברב קוק ולא באף גדול תורה אחר, שכן אני כאין וכאפס לעומתם, אך קדמו להם אי אלו הוגים מחשבתיים אחרים בעולם היהדות.

מי שמבין מעט בגישתו הפילוסופית של הרמב"ם, לא מוכן לסבול דברים אלו, בין השאר משתי סיבות:

1) "כי האלקים בשמים ואתה על הארץ, על כן יהיו דבריך מעטים" (קהלת), אין לנו הבנה והשגה בדרכי הקב"ה. כל מושגי הנשמות וכו', הם דברים שנסתרים מאיתנו, ואין לנו ידע בהם. מה זו נשמה? מה זה רוח?  אתה לא מבין בדברים האלה, תמעיט את הדיבור.

2) למה שיהיה הבדל בין יהודי לגוי בדבר הזה? שניהם נבראו בצלם, לשניהם יש גוף, שכל, רוח ונשמה. הדברים האלה שאתם מצטטים, הם גזעניים. אני לא אתחיל לדבר עכשיו על סגולת עם ישראל, כי זה נושא אחר (ואני גם לא מספיק מבין בו [על כן לא אדבר עליו]), אבל הוא לא קשור לנשמה. לגוי יש נשמה אלוקית בדיוק כמו ליהודי. אין כזה דבר שמי שמתגייר בעצם היתה בו נשמה אלוקית, זו טעות שורשית. כולנו בני אדם, והדיבור הזה לאומני, ואם לא הייתי חושש מכבוד תורה של גדולים אחרים, אולי אף אנטי-יהודי.

לסיכום, אל לנו לדבר בדברים שאנו לא מבינים. לצטט לא מוציא אותנו חכמים. 

וקחו בחשבון, שיש כמה דעות ביהדות.

אתה טועה ומטעה,jadataq

קודם כל לעניין הרב ליכטנשטיין ז"ל לא אמרתי עליו מילה רעה, מכיר אותו רק מהתלמידים שדיברת עליהם.

דבר שני, כל מה שכתבת כ"תיקון" לדבריה הם טעות גמורה.

לגוי יש נשמה אלוקית בדיוק כמו ליהודי? אתה טוען גם שהרמב"ם אומר את זה במפורש?

אין שמץ של אמת בדבריך ולא יותר מעיוות דעתו של הרמב"ם. אתה מוזמן להבא להביא מקורות לפני שאתה יורה סתם מילים.

קרא את המאמר של הרב שילת בסגולת ישראל לפי הרמב"ם, עם קצת מורה נבוכים.

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/maaliyot/sgulat1-2.htm

ולהבא אל תערב דעות פוליטיקלי קורקטיות עם תורה.

ומגירות רועשות, ממליצה לך ללמוד את התחוםשוברת גלים

של סגולת ישראל לעומק

גם מהגדולים של לפני 200 שנה

(אגב, אני מקווה שאתה מודע לכך שגם אלו הגדולים מה 200 שנים האחרונות היו גדולים מגדולי הדור הזה, וממך פי כמה. בלי לזלזל, כן? - בוא ונניח כל דבר במקומו.)

רבותיkly3
אין מה ללמוד כאן. ללמוד אם לגויים יש נשמה זה כמו ללמוד אם גויים הם בני אדם. יש גדולים שסוברים שלגויים אין נשמה ויש גדולים שסוברים הפוך. גם להיטלר הייתה נשמה, רק שהיא הייתה מטונפת. החילוקים של נשמה אלקית או נפש בהמית זה לא קשור לדיון המשני כאן. מעצם ההגדרה של נשמה ממילון אבן שושן למשל זה כל יצור בעל חיים. החילוקים שייכים לתורת הסוד ובזה אף אחד מהמכובדים כאן לא יכולים להבין כלום. אפשר "ללמוד"על דיעות אבל לא על הגדרות.
האבן שושן שם מסתמך על דעתם של הראשונים בעלי הפילוסופיהjadataq

שאין לה שייכות עם התורה... הדבר ידוע ומפורסם

מפילוסופיה לא למדים על לשון הקודש

תגובתימגירות רועשות

אמרת שאין בדברי הרב ליכטנשטיין דברי רוח, וזוהי הפגיעה.

אני לא טענתי באופן מפורש, שהרמב"ם אומר את זה באופן מפורש, אלא טענתי שהוא לא אומר את דעתכם. כפועל יוצא מתפיסת ההשגחה של הרמב"ם, אמנם יש הבדל בין ישראל לגוי, אך יותר בכיוון של השלמות המוחלטת. הרי ודאי שלכל אדם, גם לגויים, ישנה השגחה (שוב, בהתאם לתפיסת הרמב"ם), אז איך ייתכן שלגוי אין נשמה אלוקית? אין בידי את המקורות כרגע, "ולכשאפנה - אשנה". כאחד שלמד לא מעט אצל הרב שילת, חוששני שלא אני הוא שמעוות את דברי הרמב"ם.

לא אמרתי שאני לא לומד על סגולת ישראל, אלא שאני עדיין לא מספיק מבין בזה, ולכן לא אדבר על זה. כמו כן, לא באתי להוריד מגדולת חכמי ישראל מ-200 השנה האחרונות. כמו שאני לא מנסה להשוות אף אחד לאף אחד. כוונתי הייתה, שקצת מוזר להביא רק את דעתם, ששאבה מגדולים שקדמו להם.

נ.ב, jadataq, בחתימה שלך אתה כותב שאתה לא מנסה לפגוע. אתה לא מספיק מתאמץ לטעמי. לא אכפת לי איך אתה מדבר אלי, אכפת לי איך אתה מדבר.

הו הו כבוד הרב אבן שושן זכותו תגן עלינו ועל כל עם ישראלשוברת גלים

נו נו

אם אלו המקורות שלך אין על מה לדבר

תרצה או לא, גדולים ביותר קבעו כי לגויים יש נפש, ולא נשמה. הם לא חפצים, אתה יודע

אבל בקרבם שוכנת רק הנפש.

זה שאתה לא יודע מה ההבדלים בין נפש לנשמה זה משהו אחר

אבל בחייאת זה נראה כאילו אתם ילדים בגן שמתבכיינים שאמרו להם שלגויים אין נשמה, נו באמת.

עלוב

שוברת גלים, אל תהיי דמגוגית בבקשהמגירות רועשות

כי הדיון פה הוא בכלל לא של ילדים בגן שמתבכיינים, אלא של אנשים בוגרים שדנים בנושא חשוב. הדמגוגיה שנקטת בה היא זו שמורידה את הרמה.

ובדרך אגב, הרב ליכטנשטיין זצ"ל בשיחה לפני לא מעט שנים, אמר כי כל הדברים הנאמרים בתהלים פרק ח', (מה אנוש כי תזכרנו וכו'..), ודאי שנאמרו גם על הגוי. ואם מסתכלים במפרשים, הם אכן לא מייחסים את הדברים לישראל. כי אנוש, הוא יציר אלוקים, ועל כן יש בו נשמה אלוקית. אולי יש רמות, דרגות, מעלות. אינני יודע. אבל יש בו.

אם אלך לשיטתכם, שלגוי אין נשמה אלוקית, אז אנא הסבירו לי:

מדוע בני נח צוו על שפיכות דמים וגילוי עריות? ומדוע על שאר המצוות שלהם? הרי אם אין בהם נשמה אלוקית, מדוע הם מחוייבים ללכת על פי חוקיו? יש כאן סתירה פנימית.

אדרבא... תשאלי ההפך למה הם קבלו רק 7 ואנחנו 613פשושון

כי אתה לא יכולמגירות רועשות
לחייב מישהו בתריג מצוות, אם הוא לא כרת איתך ברית במעמד כמו הר סיני. הוא לא אמר נעשה ונשמע. אבל הוא כן יציר אלוקים, יש בו את הנשמה האלוקית, ועל כן הוא מצווה בגדרי המוסר המינימליים לכינון חברה ישרה ומתוקנת.
זה לא תירוץ...פשושון

כמו שהקב"ה כפה עלינו הר כגיגית הוא יכל לכפות על כל העולם...

אלא שהקב"ה כבר תיכנן את זה שישראל יקבלו את התורה ולא הגויים.

כמו שמובא ברש"י על המילה בראשית שהעולם נברא בשביל ישראל שנקראו ראשית

הקב"ה רק שאל אותם כדי שלא יתלוננו אח"כ...

שאל את עצמך.. למה דווקא עלינו נכפה הר כגיגית ולא על שאר האומות? למה לנו לא ניתנה האפשרות לסרב לקבלת התורה כמו שניתנה לגוים? 

כי פשוט הגוים גם ככה לא יכולים לקיים כאלה חוקים... אין להם נשמה שמסוגלת לזה. אין להם כלי קיבול לקדושה.

ראה את הציטוטים שהבאתי בתגובה למעלה... 

כי ניסו וזה לא הצליחמגירות רועשות

הקב"ה ניסה לבחור בכל העולם ביחד, אבל פעמיים חטאו לו. אין ברירה, אי אפשר להחיל את הדבר הזה על כל העולם. הקב"ה בחר בעם אחד, השרה עליו את שכינתו, והם אלה שמפיצים את תורתו במובן הכי שלם שלה. אין קשר למסוגלות של נשמה.

טוב באמת שלא רציתיkly3
שהנושא כאן יגלוש לפסים של העלבות ועלבונות אחד על השני. אבקש מהמנהלים לנעול את השרשור.
לא צריך להתאמץ, אני כותב עובדות. לא עלבונות אישיים.jadataq

מה צריך להוסיף בכל משפט איזה התנצלות כדי שמישהו לא יבכה?

כיניתי מישהו (פרט לזה שמפזר עלבונות לכולם) בכינויי גנאי? טוב אולי נפלט קצת פה ושם חח

ולגבי הרב ליכטנשטיין השוותי אותו לליטאים, אם אתה חושב שליטאי זה עלבון, כנראה שאתה זה שצריך לבקש מחילה, לא אני.

פשוט ציינתי עובדה שדרכי הלימוד שם שונים משל מי שאנחנו דנים בו כאן.

ידוע שליטאים לא נוטים לפסוק לפי הקבלה.

אני רק רוצה להבין משהוkly3
אם הרמח"ל למשל סובר שלגויים יש נשמה, אתה אומר שסברתו בטלה? מה עושה סברה של מישהו בטלה ושל סברה אחרת לא בטלה?
האבן שושןkly3
לא מסתמך, אלא מביא אותם כדוגמא. זה לא ידוע ומפורסם. הרמב"ם גם היה פילוסוף אם כי אני לא בקיא בהגדרות שלו לנשמה אם ישנן כאלה. בכל מקרה לא אני ולא אתה רשאיים לקבוע על איזה ראשון להסתמך ועל איזה לא להסתמך. אנחנו משתמשים בדיעות של כל הראשונים וגם האחרונים כדי לדעת מה כל אחד סובר ואיך הוא לומד ובהתאם לכך אנחנו פועלים.
זה לא אני ולא אתה זה האר"י שהכריע וכולם הולכים אחריו בענייניjadataq

רוח והדברים ידועים

אף אחד לא מכריע לך על מי להסתמך!!מגירות רועשות

בענייני מחשבה, הלך על פי מי שנראה לך. 

ה' ירחם אם ההשקפה שלנו היא מה שנראה לנוjadataq

כאילו כולנו תלמידי חכמים גדולים שיודעים הכל

זה לא מה שאמרתימגירות רועשות

מה שבעל התניא כתב, לא מחייב אותי. גם הרמב"ם לא מחייב אותי להאמין בתפיסה שלו לגבי טעמי המצוות.

ועל כן, אדם יכול לפנות על פי שלל הכיוונים הקיימים ביהדות, ובלבד שהוא לא יכפור בעיקרים.

אה, זה משהו אחר. אבל כאן מדובר על מציאות רוחנית, לא על סברותjadataq

האם יש או אין ואיזה חלק והאם גם מה שיש לגויים (שודאי ה' יצר) הוא נקרא אלוהי או משהו אחר.

כאן אני חולק עליךמגירות רועשות

כי אני חושב שיש כאן חילוקים פילוסופיים גדולים. 

אך אין מה להמשיך להתווכח מנקודה זו כרגע.

לילה טוב! ושיהיו כל מעשינו (ומחלוקותינו) לשם שמים!

והמציאות הזאת היא גם סברה!אוהבת את מלכנו
אף בן אנוש לא יכול לדעת בבירור את התשטבה לכך.. יש תלמידי חכמים מאוד גדולים וחכמים שאמרו לנו מה הם סוברים.. אנחנו קטנים מכדי להבין פה כלום! אז בואו נפסיק להתווכח ונקבל בהבנה ובאהבה את הגעות אחד של השני.. ואת הדעות של גדולי ישראל שאנו לא סוברים כמוהם בכל מקרה הכל פה באמת מכוונה טובה, כולכם נשמות טובות;) לילה טוב
אחלה תשובה! מסכיימה עם כל מילה אוהבת את מלכנו
את הנשמה מקבלים בגיל 20?ציון חמדתי
כןמודעת
בגלל זה אנחנו נקראים בעלי דין מאז
לא בעלי דין כי אם בני עונשין!jadataq

אפשר לבקש ממך משהו? באמת בשיא העדינות, אל תכנסי לנושאים כאלה בלי לדייק במה שאת אומרת. זה מוליד צרות בסוף.

אגב את הנשמה לא מקבלים בגיל 20 אלא אם יש זכות. וגם זאת נשמה מסויימת ויש עוד המון חלקים, אלה ספרים שלמים שכתב האר"י לפי הזוהר, אי אפשר לגמד את זה למשפט אחד.

סליחה. לא דייקתי בהגדרה.מודעת
לגבי השאר, שוב, לא אני המצאתי. כך מקובלני מרבי.
אומר לך במסר מי זה אם תשאל...
זה בכל מקרה תלוי בזכות, לא כולם מקבליםjadataq

אהה..אנונימית1111
שמעתי פעם שהרב אבינר אומר שאם הזמר הוא לא דמות שהיו שולחים את הבן להתחנך וללמוד מהדוגמא האישית שלו-לא לשמוע.
יפה..מודעת
הוא מסכים לשמוע מוזיקה קלאסית?שמש אא
שאלה טובה שאפשר להפנות אליו..אנונימית1111
האמת שיש יצירות שאסור לשמוע הלכתיתמודעת
כאלה שנועדו לע"ז. במוזיקה הקלאסית יש לא מעט כאלה...
לאבן של מלך
ב"ה
מה הסיפור של השרשורים האלה?
יש אנשים שלא שומעים מוזיקה לועזית? או שיפסלו על זה?
קצת לא מציאותי כיום נראה לי.
יכול להיות שזה אני שחיי בסרט?
יכול להיות..אנונימית1111
הכל תלוי בתוכן השיר. לשפה או למחבר אין משמעותשמש אא
כך כותב הרמב"ם
אבל אבלמודעת
מרגישים את זה
יש אנשים שמסוגלים להרגיששמש אא
אבל הרוב לא וזו בוודאי לא שורת ההלכה.

לפסול על דבר כזה בלבד נשמע לי לא נכון
זו לא שורת הלכה. צודק בהחלט.מודעת
זכותך לא לפסול על זה...
יש כאלה שפוסלים מישהי עם נקודת חן על האף לך תסביר להם שזה יותר דבילי מזה
בוודאי שיש משמעות לשפה. הרמב"ם לא כותב מה שאמרת.נועם שוהם

הרמב"ם דיבר על מה שהיה בזמנו. כיום ברור שיש הבדל צום בין מוזיקה עברית למוזיקה לועזית.

אמנם יש ר-עבנים שמעדיפים מוזיקה לועזית על פני מוזיקה מזרחית בטענה שהאחרונה זולה,

אבל זה אך ורק מתוך גזענות דוחה. מוזיקה לועזית זה בדיוק תרבות יוון, מוזיקה עברית לא,

הגם שבה עצמה יש סגנונות שונים. כל בר דעת מבין את ההבדל, ולא על כך דיבר הרמב"ם.

אף אחד פה לא מתכוון למוזיקה בשפה הערבית למשל.

חלק גדול מהמוזיקה היהודית מגיעה מהגוייםה-מיוחד

לגבי שירים הרבה רבנים אומרים שזה לא טוב ושזה מטמא את הנפש. למה? לא ממש זוכר..

אם הייתי פוסל? לא. גם בגלל שאני לא הכי צדיק תמים וגם כל אחד יש לו את הפאשלות שלו

יש דבר כזה שנקרא גיורי שיריםמודעת
אבל זה צריך להעשות ע"י אדם כשר לחלוטין.
אגב, מעוז צור הידוע הוא לא יהודי. ויש הרבה שמחמירים שלא לשיר אותו
המנגינה, לא השיר. מנגינה זה משהו אחר לגמרי.נועם שוהם

לא פוסלת אבל בודקת מה גישתו בעניין -שוברת גלים

לרוב, זה מגיע עם עוד כמה דברים שלא לפי הדרך שלי - (ספרים \ סרטים וכו וכו)

אם זה כך -  אפסול.

אם זה רק השירים הלועזיים - אברר איפה הוא מונח ביחס לזה:

אם הוא רוצה ושואף שלא לשמוע בחייו את המוזיקה הזו שהיא טמאה ומטמאת ממש - ויתחיל איזשהו תהליך לצאת מזה - לא אפסול..

אם זה לא מזיז לו והוא לא רואה בזה בעיה - (וזה רק זה ) אתייעץ עם מי שאני מתייעצת תמיד בעיניינים שכאלו אבל בגדול נראה לי שזה לא יהיה שייך ואפסול..

[מבוסס על סיפור אמיתי! ]

ברור שפוסל זה מעיד על ריקבון פנימי עמוק!קלמן זלמן
>צ<
השאלות כאן משגעות אותי..
תתעסקו בענינים חשובים ומשמעותיים...
ומוזיקה אירית?הלליש
אירית זה בסדר. קלאסית זה בסדר.kly3
כל מוזיקה היא בסדר כל עוד זאת לא מוזיקת פופ חסרת צניעות.
בהמשך לתגובתיammyy admin

המוזיקה בסדר. יותר יש בעיה, במוזיקה לא איכותית.. (: 

איכות זה עניין של טעםkly3

מוזיקת פופ הנהוגה כיום היא מוזיקה זולה. איתה אולי יש בעיה. אבל מה לעשות, גם אותה שומעים.

בטח ששומעים.ammyy admin
בפרט אם זה היפ הופ
שיש לזה קצב מטורף..
לאברקת
כל עוד זה לא שיר בעייתי
קצת בעייתי לי לפסול מישהו על "חטא" שאני "חוטאת" בו.חופשיה לנפשי
רוב השירים שאני שומעת הם לועזיים וגם אלה שבעברית הם לא קודש ברובם.
אני מניחkly3

שאת שומעת מוזיקה לועזית נורמלית. השאלה היא, אם הוא שומע שירים כמו של ג'סטין ביבר, טיילור סוויפט ועוד ועוד מכל הזמרים של תרבוב הפופ שמחצינה מיניות ונהנתנות. או מוזיקה שחורה עם קללות וניבולי פה? הוא שומע אותם אבל הוא דוס לגמרי...

מילים גסות מפריעות לי רק כשאני מבינה אותן.חופשיה לנפשי
עם ג'סטין ביבר אין לי כל כך בעיה חוץ מהעובדה שאני ממש נהנית לעצבן מעריצות שלו
והמוזיקה הלועזית שלי מורכבת בעיקר מקייפופ (פופ קוריאני) וג'ייפופ (פופ יפני) שאת רוב המילים אני לא מבינה עד שאני קוראת תרגום.
אז פופ שרובכם מכירים לא מדבר אליי וכאשר מדובר בשיר שמחצין מיניות יש לי איתו בעיה בכל שפה שהוא יהיה בעיקר אם אני אבין כך מילה ומילה.
חחחחzm
פשוט מצחיק ששואלים שאלות כאלו, כאילו שיש שאלון שלפיו יוצאים עם אדם אצלי זה לא יורד לפרטים ככ קטנים אלה לתמונה הכוללת של האדם.
אז אצלך החתונה כנראה קרובה מתמיד.kly3

אין סוף לאנשים עם רצונות שונים. קורה. מי שמתעקש לברור על דברים שונים, יתמודד עם רווקות מאוחרת כמו שצריך, אני בטוח.

למה אתה בטוח?חלושששש
הדברים הקטנים מרכיבים את התמןנה הגדולה.
אדם שאין לו בעיה לשמוע שירים של זמרים בעייתים, בלי לברור ובלי להשתדל לשמור על הקדושה סביר שלא נזהר בעוד הרבה דברים אחרים.
זה לא תמיד נכוןzm
אני שומעת כל מוזיקה, כל מה שעושה לי טוב. אפילו אם זה השירים הכי מטומטמים אני לא חושבת שזה מראה משהו על היראת שמים.
אני חושבת שיש עניין לא לאסור סתם דברים שעושים טוב לאדם, לא בתור שירים עם מסר אלה רק למצברוח. אני משתדלת מאוד לשמור את כל ההלכות אבל בלי לאסור סתם דברים חסרי משמעות.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניהאחרונה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך