סקרמודעת
מה אתם מצפים מהבן / בת זוג שלכם מבחינה רוחנית...
1. שיהיה יותר ממכם
2. שיהיה כמוכם
3. שיהיה פחות מכם
למה?

ולמה הדוייסים מעדיפים בהרבה מקרים מישהי שהיא פחות מהם,
זה גורם להם להתחזק או להתקלקל?
מישהו יותר חזק ממניאוהבת_גשם
ואם לא אז אני בודקת שהוא בחור שרוצה לעבוד על עצמו
לפחות כמוני...פרפר סגול

בכל מקרה מישהו שהכיוון שלו הוא עליה , שמבין שכל מה שאנו באנו לעולם זה כדי להתקרב אל הבורא ית'

אממ..אבי אבי
אשמח שתהיה כמוני, אסתדר אם תהיה פחות ממני, כנראה שיהיה לי קשה אם היא תהיה יותר ממני..זה מלחיץ!
לפחות כמוני-אולי קצת יותר ובשאיפה להתקדם כמובןאלטלנה

ולמהאלטלנה

כדי שנבנה בית בקדושה ומלא בתורה, שנהיה באותו ראש ולא נרגיש שמשהו "נכפה" עלינו או שאנחנו צריכים לוותר על דברים שאנחנו מאמינים בהם, שתהיה זרימה בקשר ולמנוע חיכוכים בנושא זה וכמובן כדי שחינוך הילדים יהיה אחיד ואמיתי ומתוך כך יצליח

כמוני. לא פחות ולא יותר מדי.חלושששש
כמוני. [ונראה לי בגלל זה קשה לי למצוא ]חסדי הים
למה? מה שונה בך?מודעת
הוא מיוחדחכחעחילםכ
|ממליץ|
קשה לי להסביר פה בהודעה. אני חושב שיש הרבה 'מיוחדים'חסדי הים
בדורנו מבחינה רוחנית, גם בחורים וגם בחורות, כל אחד ואחת בדרך שלהם, וזו אחת הסיבות מיני רבות ל"רווקות המאוחרת" (היה שרשור על זה).
אה... אז אולי כדאימודעת
לעשות סוויצ' בראש. להחליט שנפתחים לעבודת ה' קצת שונה, להרחיב אופקים, לצאת מהמשבצת הרגילה שלנו. להכיר את הקב"ה בצבעים נוספים, בגילויים אחרים...
זה לא ככ קל כאשר רוצים להקים בית. אולי להכיר אדם בכללי כןכמעין הנובע
וברור שלא להיות מקובעים, אבל בזוגיות כן צריך שיהיה אותו ראש מבחינה רוחנית
מסכימהמודעת
אבל לא צריך העתק הדבק... בסיס דומה אני מניחה שיש. אלא אם כן הוא נביא והוא מחפש נביאה, אז אני לא יודעת אם קיימות הרבה כאלה...
וודאי. אבל השאיפה היא כמה שיותר דומהכמעין הנובע
אבל באמת שאסור להיות מקובעים יותר מידיי. כן לדעת מה הגבולות, מה חשוב, מה קוים אדומים..
אתה מרגיש עצמך מיוחד מבחינה רוחנית ולכן זה כך מבחינתך?כמעין הנובע
אני שואלת באמת.
לא יודע אם לקרוא לזה 'מיוחד', כי 'מיוחד' נשמע שבח, וישחסדי הים
לי הרבה מגרעות בעבודת ה' וברוחניות שלי. אבל בסופו של דבר זה כן שונה בהרבה בחינות מהדרך הממוצעת, חלק בגלל בחירה טובה, וחלק בגלל מגרעות.

[רק נגיד כך, אם הייתי מספר לך על החיים הרוחניים שלי היום-יומיים. היית מופתעת מאוד מזה, ובעיקר היית מופתעת מהמגרעות.
אבל כמו שאמרתי, אני חושב שיש הרבה כאלו בדור, שיש להם עבודת ה' מיוחדת, כל אחד ואחת בדרך שלו.]
אוקי, מעניין.כמעין הנובע
מבינה אותך, גם לי יש גם מזה וגם מזה אבל בהתייחסות אחרת, וכן חשוב לי שגם לבעלי לעתיד יהיה את זה, וכן, לא פשוט למצוא כאלה..
שנצליח
אם ההפרשים קטנים - לא קריטיתרחיב לבי

מבחינתי העיקר הוא שיש שאיפה להתקדם וללמוד,

ויש הכלה של הדרך והרמה הרוחנית שלי.

ברור שיש לי מינימום, גם אם היא ממש רוצה להתחזק, בית של תורה וכו',

וב'יותר מדיי דוסית, אני לא יכול עם זה' לא נתקלתי...

ולמה?

סבלתי כבר מספיק ממקרים בהם המצב היה אחר...

כמוני או יותרצורבאית
מתפללת שיהיה יותראושר תמידי
אני רוצה כזה בחורה יותר רוחנית ממני אבל לא דוסית מדירחמו
הנשים לא צריכות להיות דוסיות כ״כ. אם היא מאד רוחנית אז אני יהיה שמח אבל לא כזה שמקפידה יותר מדי על מצוות כשרות, צניעות וכו׳ היא יכולה להיות רוחנית וקרובה לבורא עולם בלי שום שגעון של כשרות עד שכמעט לא אוכלים כלום. וצניעות עד שהיא מכוערת-זו לא דרכה של תורה ולא דרך חכמינו ע״ה בכל דור ודור.
שלום. אני אחות של מרים. אני לא רשומה כאן. אבל רציתי להגיבמרים ג

אני מבינה את הפחד מהטוטאליות בעבודת ה'("דוסית") אבל באמת- כשמחפשים אמת- היא טוטאלית. התורה- זו אמת אבסולוטית. אז אם אדם מוצא שזו דרכו ומאמין בתורה שהיא תורת אמת- אז למה שלא ילך באמת עד הסוף?..

מצד שני- מאוד מובן הפחד והמחסומים מללכת עד הסוף, כי זה מחיב מאוד.

וברוך ה' אנחנו מתקדמים לעבר אותה אמת גדולה בצעדים קטנים קמעא קמעא. צעדים קטנים אך בטוחים. אך אל לנו לשכוח שזה מחולשתנו שלעיתים האמת נראית לנו "לא יפה או מחניקה את כוחות החיים שבנו". להיפך- היא בדיוק מה שמגלה אותם.

צניעות היא בדיוק הביטוי הנכון של היופי האמיתי- במקום שאין צניעות- שם זה פרוץ. ריק.

ההסתרה, הצניעות היא כדי לבטא את הפנים. וכשנפגשים עם הפנים של האדם- אין יפה מזה!

כן לגבי כשרות- הכשרות היא כדי שיהודי יכניס לגופו רק מאכלים שמותאמים לנפש היהודית שבו. לכן כשאדם מהדר בכשרות- אין זה מתוך סגפנית(כפי שלעיתים נתפס) אלא מתוך רצונו להיות עוד יותר עדין ומתאים בנפשו למהותו.

שנזכה כולנו לראות את הפנים ולגדול בצניעות ובקדושה.

בהצלחה לכולם בחיפושים

יפה! אבלרחמו
אני חושב שהנשים לא צריכות להחמיר כ״כ כי דברים כאלה שיך לגברים. את צודקת על הצניעות אבל היא לא צריכה להיות מכוערת -היא צריכה להיות יפה (לא לתפוס תזונת לב-אבל נעימה כזה ויפה מאד חשוב -לא מכוערת צניעות זה לא לראות מכוערת.) --ולעבוד את ה׳ -זה מה שחשוב לה! לדבוק בבורא עולם!
לענין הכשרות בוודאי שצריכים לשמור על מה שנכנס לפינו אבל לא צריכה להחמיר יותר מבעלה( אם הוא עושה כהלכה ) כי אז יהיה ריב ולא ילך.( אם היא רוצה לבדה-אז כל הכבוד -אבל לא לבית.
אז לדוסיות-דוס יותר טוב. אבל ברוב הוא צריך להיות יותר מקפיד על החומרות ועל ההלכה-זה לא מקום שלה.
עונה. (ככה זה כשמחכים שעתיים למשהו ומשעמם בינתיים)מודעת
מתפללת שאהיה ראויה למישהו שהוא יותר ממה שאני עכשיו, אבל שאהיה במדרגה שלו פחות או יותר, ושנהיה שנינו בשאיפה לעלות אבל בלי לחץ.
^^^^שירה ישנה חדשה

בכללי, אפשר גם באותה הרמה או קצת פחות מבחינת הקפדה על פרטים, ובלי עצבנות דתית, אבל שאיפות להתקדם בתורה, במעשים ובמידות.. וביחד

יותר ממני...יואב גל
עבר עריכה על ידי יואב גל בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ו 22:23
ממש מעדיף שתיהיה יותר חזקה ממני
אני גם חושב שהבחור צריך להיות יותר דתי מהאשהרחמו
לא בענין של רוחניות אבל על ההקפדה של הדת והמצוות
למה?מודעת
מעניין...
ככה הדרךרחמו
לא שזה נכון אבל בארצות המזרח הנשים לא ידעו כלום, אפילו לקרוא לא ידעו. ככה שהאשה צריכה יותר לטפל בילדים ולסדר את הבית וכו׳ וזה העבודה שלה. אבל בעניין רוחנית אני חושב שהנשים יכולות להיות יותר קשור לבורא עולם, אבל בסתם דת כמו תפילה, הקפדה בהלכה על כל דבר יותר לגברים. אפילו הנשים בכל הארצות לא היו מקפידות כ״כ על הדת כמו כיסוי הראש וכו׳ אפילו נשי הרבנים שמהם יש ממש גדולי הדור לא היו מכסות את הראש יעני הם היו פחות דתיים--אבל מאד רוחניות שכל דבר שהם עשו הם הזכירו את ה׳. וכן על דרך הגבר צריך להיות יותר דתי ביחס להקפדה בהלכה.
גם כי הגבר הוא הבעל והוא ראש הבית אז איך יהיה אם האשה יאמר לו , למה אתה לא לומד? למה לא התפללת עם יותר כונה? למה אתה הבאת את האוכל הזה? אתה לא יודע שאני מאד מקפידה בכשרות?
וכן לילדים אם הבעל אומר לסמוך על איזה ערוב באיזור והאשה אומרת לא לילדים-זה לא ילך!יהיה ריב ואי הבנה אצל הילדים וכן הרבה מקרים
דווקא אני שמעתיאוהבת את מלכנו
אפילו לפני ארצות המזרח.. בכללי- בדיוק ההיפך. שאם האישה צדמקה היא מעלה את הגבר. ואם לא ח"ו היא מורידה את הגבר. לאישה יש השפעה ממש גדולה על הרמה שלו
נכוןרחמו
בשביל זה אמרתי שלעניין של רוחניות האשה יותר שהאיש. אבל על הקפדות בהלכה האיש יותר
למה..שירה ישנה חדשה

מעניין אותי כי לי באופן אישי זה מסתדר נכון, לא יודעת אם לכולם, זה כבר די משתנה מאדם לאדם, זתומרת, יש פה את כל התגובות, בנים שרוצים מישהי חזקה, בנות שרוצות מישהו חזק, והפוך..

וזה נכון לעשות חלוקה בין רוחניות והלכה?

כי מבחינה הלכתית הייתי רוצה מישהו שנמצא במקום שאולי אני לא נמצאת בו עכשיו, והיית שמחה להיות בו בעצמי גם

בלי קשר אליו, אבל כמה שיצאתי איתם והיו חזקים הלכתית יותר ממני, זה הרתיע אותם, הם רצו שנהיה באותו המקום. לא בקטע של הבנה בהלכה ומציאת מקורות וכזה, זה ממש היה להם סבבה שהם ידעו יותר ויגידו מה צריך ומה נכון, אבל בקטע של שמירה והקפדה על הכל, היה ברור להם שצריך הכל ושהם רוצים מישהי באותו המקום.

כלומרשירה ישנה חדשה

זה נכון להכווין גם את הנשים להקפיד ולשמור יותר הלכות מדויקות או יותר אמונה ורוחניות בלי הפרטים?

כי מצד אחד חוסר הידיעה בהלכה מביא לפעמים לזלזול ברמה הדתית של שלהן או הרגשה שהן לא מסוגלות..

אם הסיבה היא כמו שאמרת שהנשים לא ידעו לקרוא- זו לא סיבה שיקפידו פחות, איך עדיין זה מסתדר שהבעל היה מקפיד מאוד והאישה "יכולה" פחות.. יכל להיות לזה פתרון פשוט שהבעל "היודע" יגיד להן את כל מה שצריך לעשות.

אז השאלה היא אם זה פשוט פחות מתאים למבנה הנפש שלהן, ולא כופים אותן לזה, ולא מתוך שהרמה הרוחנית שלהן פחותה, או שזה יותר נכון להן גם להתקדם בזה, אבל בקצב שלהן, או שבאמת יש סיבות לפטור ממצות עשה שהזמן גרמא אך בשאר ההלכות אין עניין שידעו ושיקפידו פחות ונכון לתת להם את אותה הדרכה שנותנים לבנים, בעניין ההלכתי?

הארכתי אבל זה ממש חשוב לי לדעת..שירה ישנה חדשה

נשים צריכות להקפיד כמו גברים." השווה הכתוב אשה לאיש לכלירושליםםםםם

עונשים שבתורה" ( גמרא).  נשים מסוגלות לקיים את כל ההלכה , אולי לגבי חומרות יש נשים שזה לא מתאים לנפש שלהם .  חז"ל ומרים שאשה פרושה ( ז"א עושה תעניות וסיגופים )- זה לא כ"כ טוב. לא לכל בת מתאים . אבל שמירת ההלכה הפשוטה זה שייך לכולם .  

חסיד שהתחתן עם רשעה- הפך רשעשירה ישנה חדשה

רשע שהתחתן עם חסידה- הפך לחסיד.

טוב השקעתי חיוך גדול הבאתי את הסיפור..

בראשית רבה, פרשה יז :

מעשה בחסיד אחד שהיה נשואי לחסידה אחת ולא העמידו בנים זה מזה, אמרו אין אנו מועילין להקב"ה כלום, עמדו וגרשו זה את זה, הלך זה ונשא רשעה אחת ועשתה אותו רשע, הלכה זו ונישאת לרשע ועשתה אותו צדיק, הוי שהכל מן האשה.

יאללה מדרשים כפשוטם בראבקקקק!!!!!!די"מ
?..שירה ישנה חדשה

האמת, לא הבנתי אם אתה כותב <צ> ממש, לא התכוונתי שיתחילו לפרש איך שרוצים, רק הבאתי את הסיפור כמקור כנראה לרעיון ש@אוהבת את מלכנו הביאה..

אני מבין אותךרחמו
אני חושב שיש מקרים שהבחורה יותר דוסית ומחמירה וזה עבד, אבל אני חושב לרוב זה לא עובד. כי הגבר הוא השולט על הבית ואיך יכול להיות שאשתו יתן לו מוסר על הכשרות, ואיך הוא לומד, ואיזה רבנים ללכת וכו. הבעל הוא שצריך לעשות את החוקים בבית (גם הלכתיים) כמו איזה אוכל יכנס ואיזה אוכל לא -לאיזה בית ספר לשלוח את הילדים וכן על דרך זה.
אבל היא היא מקפידה יותר בהלכה-אז בהרבה מקרים -אין לו חיים. כל דבר שהוא עושה היא יאמר לו אל תעשה , ולמה אתה עושה... אבל אם היא טובה ומקושר לבורא עולם ודבקה בו יעני רוחנית כזה -אז זה יועיל לו בהרבה בחיזוק ובשמירת המצוות.

אבל לנשים לא נכון שהם יקפידו יותר מדי על דברים כמו צניעות וכשרות (יותר מרמת הבעל) אלא היא עושאת את העבודה שלה בבית, ילדים וכו׳ וכן עובדה שהיה אצל הרבה מחכמי המזרח שנישיהם לא היו מקפידות בכל דבר-אבל היו צדיקות-ממש. היו מקושרים לבורא עולם הרבה-בלי כל החומרות. להחמיר זה עבודה של גבר אם הוא רוצה -כל הכבוד! אבל לאשה להיות יותר מחמירה מבעלה לא נראה לי שזה ילך( לרוב).
אם היא מספיק נבונה היא תדע לתת לו הרגשה שהוא היודע..אנונימית1111
תגיד לי אתה חי לפני 100 שנה?!אבי אבי
אני מסכים עם הרעיון שלך אבל הנימוקים מזעזעים.. הבעל הוא זה שקובע איפה הילדים ילמדו?! אתה חי בדור שהאישה קובעת בבית לא פחות מהבעל, יש ב"ה הרבה אולפנות ומדרשות וכמעט אין כיום נשים שלא יודעות הלכה בסיסית ואמונה.
אבל.
האופי הנשי הוא לעולם יהיה יותר רגשי ולכן עולם האמונה זורם להן הרבה יותר בקלות מאשר לגברים, הגברים לעומ"ז יותר שכליים ולכן להם שייך עולם ההלכה שהרגש בו תופס מקום מאוד קטן (עד כדי כך שנשים לא יכולות לדון ולהעיד כי שם אסור שהרגש יטה את השכל) ולכן בנים יושבים בישיבה הרבה שנים ולא 'שנת מדרשה' כמו בנות כי ע"מ לדעת לפסוק הלכה יש צורך בהרבה לימוד (ואין מה להוכיח ממגדל עז..).
זה ההסבר הנכון. לדעתי. מצטער על האריכות..
האמתמודעת
שאתה צודק.
אם כי כיום שנת מדרשה לבנות לא מספיקה. אם בשביל לימודי תואר צריך 3 שנים לפחות, אז כך גם בלימוד תורה אצל נשים...
למה?רחמו
הנשים לא צריכות ללמוד יותר מדי. אם הם הולכים לבית ספר אני חושב שזה מספיק. האמת היא שבכל הדורות הנשים לא ידעו כלום-ולא הלכו לשום בית ספר-אז עכשיו הולכים לבי״ס כל הכבוד-ואם הולכים למדרשה עוד שנה זה מהדרין מן המהדרין מן המהדרין! ולא צריכים עוד שנה אחרי זה-היא צריכה להתחתן כבר ולבנות בית וכו׳
צריך איזון בין הקודש לחול... לפחות איזון אם לא יותר.מודעת
גם נשים צריכות כוחות בשביל להתמודד עם הנסיונות של הדור. אבל זו כבר הרגשה אישית של כל אחת עם עצמה..
^^^ מאוד!שירה ישנה חדשה

עשיתי שנה מדרשה וכ"כ צריכה את החיזוק הזה מידי פעם, לחזור, לשמוע שיעור, גם הקביעות, לימוד- זה צורך.. חושבת שיש בסיס שכולן צריכות, גם אם הן לא מודעות לכמה זה נותן! אם מישהי זה מספיק לה- תפאדל.

אם מישהי צריכה יותר, -תפאדל, פשוט כמה שהיא צריכה

???לא מבינה מאיפה זה הגיעמייחלת לה'

סליחה? ממתי נשים לא יכולות ללמוד יותר מידי (וזה לא בא ממקום פמיניסטי) בחיים לא שמעת על נשים עם תארים? עם הסכלה שהיא מעבר? ויש הרבה שחושבות ששנת מדרשה נחוצה להקמת בית.

אני עדיין חושברחמו
שסופסוף הבעל קובע , כי הוא הגבר של הבית והוא הבוס (אני מדבר לרוב, אבל יש הרבה שהאשה קובעת). צריך לדעת שאם יש ריב בן האשה לבעל איפה לשלוח הילדים דעתי שברוב צריך לשמוע לבעל
זה חוצפה להגיד את זהלא נולדתי
אבל אין לי כוח להכנס לוויכוח הזה
צריך לדעת שאם יש ריב בן האשה לבעל איפה לשלוח הילדים, דעתי...שירה ישנה חדשה

שצריך ללכת לפי הערך ולפי הדעה הערכית יותר, ואם שניהם באים מאידיאלים אז זה נפלא ולהחליט ביחד, זה לא "ריב"..

מבין אבל לא מסכיםרחמו
סבבה..שירה ישנה חדשה

אז באמת ממליצה לך למצוא מישהי שתהיה באותו ראש שלך בהקמת בית, בהחלטות וכו'

אם היא באמת תרגיש, וגם אתה, אבל באמת בשביל האמת ולא "בשבילך", שמבין שניכם אתה יודע להחליט מה הדבר הנכון לעשות, או שאין לה דעה בנושא מסוים, אז תפעלו בד"כ לפי הדעה שלך,

אך עדיין, גם בשבילך, חושבת שכדאי לזכור שאתה אדם, וכולנו יכולים לטעות, ולכן אם היא חושבת שונה, תעלו ותשמעו את שתי הדעות, ותבדקו מה הנכון יותר, אולי יש נקודות נכונות בשניהם שיביאו לפתרון משולב ונכון יותר, וזה לחיים בכלל! לא רק לזוגיותחיוך.. ואם אתם חושבים על נושא מסוים אותו דבר, אז זה מעולה ויש סיכוי גדול יותר שזה הדבר הנכון, אבל אם לא, חבל שתגיעו למצב שהיא תסמוך עליך לגמרי בזה וגם אתה, ואולי לאבד את הצד והאמת מהזווית שלה.. "אלו ואלו דברי א-לוהים חיים" ובכ"ז בסופו של דבר בחרו דעה מסוימת..

ובלי קשר, קורע שאתה ער עכשיושירה ישנה חדשה

אני בחו״ל ארצות הבריתרחמו
9:17 pmרחמו
חחחח
^^^^ מסכימה במיוחד לעניין ההחלטות והקביעהשירה ישנה חדשה

המטרה היא לא להשאיר את הבעל "המחליט והקובע", אלא לפי הידע שלו, אם הוא יודע מה ההלכה במקרה מסוים, שיגיד, אם היא יודעת, שתגיד. וגם ובמיוחד בשאר הדברים, אם זו לא הלכה "יבשה", החלטות של אווירה בבית, בתי ספר וכו' ברור שביחד! 

אבל אם יש ריב על בית ספר וכזה מה עושים?רחמו
מבינה אותך, בימנו לנשים יש השפעה יותר מבעברמייחלת לה'

וזה גם לא עניין של משחקי כבודשירה ישנה חדשה

אם שניהם באים רוצים את המטרה המשותפת שהיא לעשות את הדבר הנכון, להקים בית נאמן ביחד, אז למה יפריע להם שהשני מעיר להם ומכוון אותם, הם לא יראו בזה פחיתות כבוד, אלא הדדיות.

מה זה "ואיך יכול להיות שאשתו יתן לו מוסר על הכשרות, ואיך הוא לומד ואיזה רבנים ללכת".. קודם כל נכון, איך הוא לומד ואיזה רבנים- כל עוד זה לא מוטעה ומזיק לו- זה עניין שלו, ואם היא רואה שזה לא טוב לדעתה- לדבר ולייעץ, כמו שזה גם עניין שלה מה ללמוד, עם איזה חברות להיפגש, ולאיזה שיעור ללכת. יש דברים שהם אישיים ולא "קובעים" אחד על השני, זוגיות זו לא מחיקה והשתלטות על אישיות האחר..

ונראלי שגבר או אישה שירגישו שהערה, יעוץ ודאגה מהשני, שהיא באמת בשבילם, היא ירידה בכבודם, פספסו נקודה חשובה במטרה שלנו בעולם

לרוב את צודקת אבל המציאות שונה כי הם כן רביםרחמו
רבים, נכון, זה קורה..שירה ישנה חדשה

אבל ברגע שהוויכוח, כן וויכוח, זה לא ריב על מי יכבה את האור או יזרוק את הזבל, מגיע ממקום של ערך, ככשני הצדדים באים מאידיאל ומהרצון לעשות את הדבר הנכון, אז זה כבר הופך לבירור, שאפשר לעשות אותו ביחד, הרי זו המטרה שלנו לא? לא באנו להוכיח ש"אני צודק" אלא למצוא את הנכון, ואז זה כבר נראה שונה לגמרי, וזה ביחד לגמרי גם אם הדעות יהיו שונות וכל אחד יחשוב אחרת, המטרה היא אחת.

"מחלוקת שהיא לשם שמים"- כמו בבית המדרש.

וכמו שרב שלי אומר "חילוקים בדעות אבל לא בלבבות"!

אולי את צודקתרחמו
יששששש ניצחתי!! חחח סתם תודה ;)שירה ישנה חדשה

האמת שנראלי שאנחנו לא כ"כ חושבים אחרת, וגם הרבה מהחבר'ה פה שהגיבו, הרבה בנות רוצות מישהו שהוא יותר, שידחוף קדימה, לדוגמא, @"בשמחה תמיד" כתבה "שהאבא בבית הוא דמות תורנית גדולה שיש לאן לשאוף גם לחיים וגם כדוגמא לילדים" שזה ממש נכון, ויש באמת מקום של אחריות כזאת על האיש, ואם זה מה שהאישה גם רוצה, זה נפלא ולא היית מגדירה את זה כ"יותר" אלא שזו מטרה משותפת ושטוב לשניהם שזה המקום שלו.

ואז היא כתבה (הרבה קרדיטקורץ) "יהיה לי כיף יותר אם אצטרך אפילו ללמוד ממנו עוד דברים ותמיד להמשיך להתקדם ולעלות בעבודת ה'. שנהיה כמין משולש שתינו בשני הצדדים למטה במטרה אחת למעלה לעבודת ה'."

ותכלס הרבה בנות פה כתבו שהן רוצות שזה יהיה המקום שלו אז מעולה

אם הוא מישהי שהיא מרגישה שיכולה תמיד ללמוד ממנו זה מדהים בעיניי,. ושידעו שיש דברים שהוא ילמד ממנה גם, וזה גם מדהים.. קיצר בעצם כל הלמידה מהזוגיות היא מדהימה..

שמח שאת שמחה את באמת צודקתרחמו
תובנה מעניינת שעלתה לי הרגע,,שירה ישנה חדשה

כי רציתי לכתוב על הלמידה "איזהו חכם הלומד מכל אדם", זה לא בושה ללמוד, וזו החכמה האמיתית למי שרוצה להתקדם בעשיית טוב ובתיקון עצמי, ואז שמתי לב שהמשפט הזה בכלל לא על זוגיות , וגם "ואהבת לרעך כמוך" ו"מה ששנוא עליך", וה"מחלוקת שהיא לשם שמים"..

אז בעצם הזוגיות מתבססת על דברים שהם בכלל לחיים ולא רק לזוגיות, ויחד עם זאת היא הרבה מעבר לקשרים אחרים, היא הכל..

זה היה ביט כסליוו!!!אוהבת את מלכנו
הרבנית ימימה סיפרה את זה
כן???!! חח איזה קטע, ולא היה לי כרטיס להופעה שירה ישנה חדשה

יש בזה אמת מסוימתתרחיב לבי

לא סתם הבעל משפיע והאשה - מקבלת,

ולא סתם האיש חייב בתלמוד תורה ולא האשה,

ולא סתם כל המצוות שהזמן גרמן מוטלות על האיש,

ולא סתם מקובל ברוב המקומות שהדרך של הבית היא ע"פ דרכו של הבעל.

השאלה היא האם אוסף הגורמים הזה אומר שהאיש יותר ברמה מהאשה...

לא שהבעל צריך להיות יותר צדיק, אלא שהוא מוביל את הבית והואירושליםםםםם

קובע בענייני הלכה. אבל זה לא אומר שהבת לא צריכה להקפיד על דקדוקי הלכות חלילה. 

כן אבל היא צריכה להחמיר מדי היא רק עושה את העבודה שלהרחמו
אתה קצת מתייחס לזה כאילו בני זוג הם 2 אנשים נפרדים, כל אחדכמעין הנובע
העבודה שלו וזהו, ואתה קצת (סליחה שאני אומרת) חי בסרט לגבי העובדה שרק הבעל נוכח ומחליט וקובע.
וודאי שהבעל הוא העמוד המרכזי, אבל זה לא סותר שהאישה גם קובעת. הם זוג, הם מחליטים ביחד. זה חלק מהמהות
עדיף להחליט בהסכמה ,אבל כשיש עדיין מחלוקת חז"ל אמרו "אשה כשרירושליםםםםם

אשה כשרה עושה רצון בעלה" . ( יש גם וורט חסידי על זה , שהאשה "עושה " לבעל את הרצון בעבודת ה' . אבל הוורט לא נוגע כ"כ לעניין). 

אחלה. לא סותר. אבל הוא מלכתחילה אומר ש ר ק הבעל מחליט וקובעכמעין הנובע
לא אני מסכים עם ירושליםםםםרחמו
הזוג צריכים לעבוד ביחדרחמו
כל צד משלים את הצד השני. אני דברתי אם יש ריב ח״ו על דברים מסוימים הבעל מחליט ועל דברים אחרים האשה מחליטה
הגבתי בכללי לכל מה שאמרת.כמעין הנובע
נשמע מצידך שכל אחד בדברים שלו, ואין אינטרקציה ביניהם
היא לא צריכה*רחמו
שיהיה יותר ממני.."בשמחה תמיד"
ברור לי שאני רוצה אחד שהוא פחות או יותר כמוני ויותר!!. שתמיד יהיה לו שאיפה ורצון להתקדם בעבודת ה'.
ואם שאלת למה?! אז אני חושבת שהבעל צריך להיות יותר תורני מהאישה הוא זה שלומד וגם יודע את ההלכות על פרטיהן וזה חשוב שהאבא בבית הוא דמות תורנית גדולה שיש לאן לשאוף גם לחיים וגם כדוגמא לילדים, תכלס אנחנו כאן בשביל לעבוד את ה' וגם מתחתנים כדי לעשות את רצונו בסופו של דבר זה מה שנשאר איתנו.. . כן חשוב שנהיה באותו כיוון אבל יהיה לי כיף יותר אם אצטרך אפילו ללמוד ממנו עוד דברים ותמיד להמשיך להתקדם ולעלות בעבודת ה'.
שנהיה כמין משולש שתינו בשני הצדדים למטה במטרה אחת למעלה לעבודת ה'.
אני גם מסכימה עם זהכמעין הנובע
2. כמוני, פחות או יותרפאי פקאן

כמוני.dora

כי זה יהיה הכי קל..

..אוהבת את מלכנו
שיהיה בערך כמוני, אבל נחזק אחד את השני בחולשות שלנו שיאהב חסידות...;) יעבוד את ה' מתוך רגש!
כמוני פלוסטוביה2
אני מאוד רוצה להתחתן עם אחת שתעזור לי להתקדם בעבודת ה׳
1.שירוש16
אבל בשאיפה שווה לגדול יחד בעבודת ה' בצורה משותפת.
כמוני פחות או יותרה-מיוחד

אבל עם מטרה ברורה להתקדם

כמוני +-צריך עיון
השאלה מה הרמה הדתית שלי, על זה אני ממש לא סגור...
נו פשוט, צריך עיון..צורבאית
ה 'למה' לא ממוספר...dora

די"מ
קשה לי להגדיר מה הרמה הרוחנית שלי ולכן קשה לי להגדיר מה הרמה שהייתי רוצה שאשתי תהיה בה.
כי כל מדד יבש שאני מצליח לחשוב עליו לקביעת רמה רוחנית מצבי בקנטים.
ואני באמת חושב שמצבי בקנטים ולמרות זאת שאני ברמה רוחנית סבבה אגוזים.
קיצר, זה מורכב ולא לפורום הזה.
קיצר, נראה לי אתה צריך מישהי יותר ממך..dora

כי?די"מ
ולדעתי אין דבר כזה.
זה לא ניתן למדידה.
נראלי היא התכוונה, לפחות יותר סגורה על עצמהשירה ישנה חדשה

זה יכול לתת לך יציבות, אולי אתה צריך חיזוק לדרך מסוימת ואולי אתה אדם מורכב מבחינה רוחנית שהדרך שלך, ה"חוסר יציבות" שלך כביכול הוא פשוט דרך מרוכבת אבל יציבה. והיא אחת  שזה לא מפחיד אותה ואולי היא כזאת בעצמה

אני חושב שאני די סגור על עצמידי"מ
כי אמרת שמצבך... אז נראה שמישהי קצת יותר תורנית תתאים.dora

וגם כמו ששירה כתבה מישהי שיותר סגורה על עצמה.

אבל אתה יודע הכי טוב מאיתנו מה מתאים לך.

בהצלחה!

בשאיפות כמוני. השאר זה השתדלות כל החיים. הרחבה בפנים.בשיפוצים

אני לא מכיר אנשים דוסים שבהגדרה מחפשים פחות מהם. מה שכן, אם בחורה מאוד מדגישה את העניין התורני אצלה באופן שמרגיש לגבר שהיא מתעלה עליו זה אכן לפעמים יכול להרתיע, כי זה גורם לגבר שמבין שהוא צריך להיות המוביל בעניין הזה להרגיש נחות וכאילו במעין "פיגור", בפרט שהוא אחרי מספר שנים בישיבה וכדו'. העניין הוא לשאוף. תמיד להיות בשאיפה מתמדת ואת זה צריך להדגיש - את השאיפה ואת העבודה אל עבר האידאל. אם מדגישים את המקום בפועל יותר מדיי במקום בו זה פחות נצרך - שם נכנסים הפערים. ואני לא אומר שלא צריך לדבר על זה, אלא רק שזה ראוי שיהיה במידה הנכונה ובאופן הנכון ולנסות בכל אופן להסביר מה יכול להיות מרתיע אצל בנים בעניינים אלו. בהצלחה!

מינימום כמוני ומקסימום מעט יותר ממניתל אורות

ןלמה? משום שחשוב לי בחור ששומר נגיעה ולומד ומצד שני, אני יודעת שלי יש את הגבולות שלי שלא הייתי רוצה לעבור. דוסים מעדיפים פחות מהם? לא נתקלתי בכלו, בדיוק הפוך!

כמוני או פלוסשולמית מילר

אני לא הכי מרוצה ממה שאני עכשיו כך שעדיף שהוא יהיה פלוס וגם אני יעלה בפלוס בכללי...

אמ.. נראה לי קצת יותר ממני, ונתקדם יחדגפן המתוקה

השאיפה היא שיהיה יותר ממנימישהי 1

אבל בפועל מורכב העניין..

אשמח אם יהיה קצת יותר ממני..עם רצון תמיד להתקדם ולשאוףכמעין הנובע
כמוני*שלי*
או כמוני או יותר ממנימעריצה של אבא

זה נשמע מוזר אבל מישהו שהוא יותר דוס ממניהפי
כדי שיעלה אותי ואם הרמה שלו תהיה כמוני הוא לא יחדש לי דברים וזה באסה
בהחלט אשמח שתהיה יותר ממניהודעה1

כך אעריך אותה עוד יותר

שבני הזוג יעלו יחד מבחינה רוחנית שכל אחד יצמיח את השניליאורה613

מסכימה.."בשמחה תמיד"
עבר עריכה על ידי "בשמחה תמיד" בתאריך כ"ז בכסלו תשע"ו 23:33
"שירה ישנה חדשה" קודם כל תודה..
ומסכימה רק מחזקת את הדברים...
נכון צודקת התכוונתי שנעבוד את ה' יחד מאותו מקום(לפחות שאיפות ורצונות דומים) ותמיד נהיה במטרה לעלות..
בכללי אני לא חושבת שבזוגיות צריך שיהיה אחד למעלה ואחד למטה אנחנו בני אדם ובסך הכל מחפשים ורוצים להיות טובים יותר.. ברור לי שאלמד ממנו וכן להפך..
וכן חושבת שהאבא הוא מהווה דוגמא לילדים כי בסופו של דבר הוא זה שלומד ויודע הרבה יותר מהאישה והילדים רואים את האבא כדמות לעבודת ה' וכשהאבא יושב ולומד ליידם מדבר נקי ומראה דוגמא חיובית זה מה שהולך איתם..
הילדים הולכים הרבה יותר עם מה שהם רואים מאשר סיסמאות שמעבירים להם והאבא הוא יותר הדמות התורנית..
מעבר לכך חושבת שזוגיות זה בעצמו שותפות בעבודת ה' ועובדים את ה' ייחד וגם מתקדמים ייחד.

לא זוכרת מי.. אבל מי שכתב כל הכבוד שבשמחה תמיד. אז הלוואי שאזכה זה בשאיפה

הייתי רוצה יותר ממני, וזה בסדר גם כמוני אבל יותר עדיףמייחלת לה'

פחות או יותר באותה "חבורה", אבל העיקר - שאיפה לכיוון עלייהיוסף ב.אחרונה

צריך התאמה ראשונית בתחום הרוחני כמו גם בדברים אחרים. אבל הדבר החשוב ביותר הוא שבן/בת הזוג רוצים לעלות. לא צריך עלייה מהירה או חריפה, אבל הכיוון צריך להיות כיוון של עלייה. אצל שני בני הזוג. אם זה כך, הם יתחברו יחד מהר מאוד, גם אם זה לא יקרה בחודש הראשון. סבלנות, הדדיות, רצון ושאיפה - עושים את החיים מלאים וטובים.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך