שלום לכם..אנונימי (פותח)
איך משכנעים אח בן 17.5 להתקלח? נודף ממנו ריח רע כל הזמן. הוא מהטיפוסים המזיעים וכמעט תמיד לא נעים להיות בקרבתו. אנחנו מעירים לו הרבה, לא עוזר. פעם אפילו הזמינו את אמא שלי והתלוננו על חוסר הגיינה.. גם כשהוא משתכנע או מתקלח פעם ב .. זה לא מחזיק הרבה זמן.
כל פעם שאני מעירה לו( וכמעט לא מביא לתוצאה הרצויה) אני מרגישה רע עם עצמי כי ברור לי שזה פוגע ממש. לעיתים אני ממש יוצאת עליו כשכבר נמאס. בגלל חוסר ההגיינה שלו המצעים, השמיכות, החדר הבית מריח רע...
כשהוא כן מתקלח רואים עליו שטוב לו, הוא גםנאומר את זה, אני לא מבינה למה יש לו פחד ממקלחת חמימה ונעימה...
תודה מראש!
קחו אותואנונימי (3)

לטיפול הומאופתי.

הטיפול יטפל גם בעוצמת הריח של הזיעה החריפה וגם ברפיון (עצלות שלא באשמתו) שמונעים ממנו לאזור כוח ולהיכנס למקלחת.

אם יש סיבה רגשית אחרת להימנעות ממקלחת, גם בזה ההומאופתיה תוכל לטפל.

תודה רבה, נשמע טוב. אני אברר לגבי הומואפט.אנונימי (4)
מוכנה לפרט קצת יותר?בהתהוות

כשאת מעירה לו - מה את אומרת? איך את מציגה את הבקשה?

כשיש מדי פעם התפוצות - איך זה נשמע? מה את אומרת? מה הוא אומר?

תכניסי אותנו קצת יותר לסיטואציה. כמה שנבין יותר מה יש שם נוכל יותר טוב להושיט יד

כשנמאס לי אני יוצאת עליו ממש, אומרת משפטים קשיםאנונימי (4)
כמו: --, נמאס,תתקלח כבר, אתה מסריח את כל הבית...! וכו' . יוצאת יוצאת..
במצב רגוע יחסית אני מסבירה לו שהריח הרע מפריכ חאנשים, הוא זה שניזוק מזה וחוווה דחייה וכו. ..
פעם קניתי לו ערכת רחצה , מגבות וכו'. .
הוא לא ממש הבין את הקטע. השתמש בבשמים בעיקר ( בלי להתקלח יותר מדי פעמים..)..
טוב, יצא כאורך הגלות P-:בהתהוות

ראשית, אני מבינה אותך מאוד. לא קל לחיות במצב כזה. אני מבינה את האווירה הלא נעימה שהבית מקבל מההזנחה העצמית הזאת, ואת המתח הלא-נעים שמלווה את העניין. זה לא דבר קטן.

כדאי לראות את ההתמודדות הזאת שהזדמנה לך כאתגר מריבונו של עולם, ניסיון שההתמודדות המוצלחת איתו תלווה אותך ותעשיר אותך הלאה בשאר דברים שתיתקלי בהם בחיים.

אני חושבת שחשובה מאוד הגישה שאת באה איתה. התחושות שלך לגבי המצב עוברות - בין אם במילים ובין אם בשאר דרכים לא מילוליות ולא נשלטות שמסרים עוברים בהם. לפני שבוחרים אילו מילים להגיד, חשוב יותר מהן - כדאי לכוון את נקודת המבט.

יש כאן שני דברים שכדאי להקדיש להם תשומת לב: מה שעובר *עליו* ומה שעובר *עלייך*.

מה שעובר עליו: אין לנו דרך לדעת מה המחסום והקושי שלו בעניין, אבל ברור כשמש שהמחסום הזה קיים.

זו יכולה להיות למשל איזו טראומה ישנה מדבר שאירע בהקשר למקלחת, זו יכולה להיות מצוקה שקשורה לדימוי הגוף, זו יכולה להיות התמודדות יצרית קשה, ויכולים להיות עוד הרבה כיוונים אחרים. אנחנו לא נוכל לנתח, אבל נוכל להאמין שבשביל הנער היקר הזה המילה "מקלחת" מצלצלת אחרת לגמרי מאשר בשבילי ובשבילך. יש שם התמודדות לא פשוטה, וחשוב בעיניי לכבד את זה. לנסות לחוש אהדה, אמפתיה. לנסות להבין כמה קשה לחיות בחברה ובמשפחה כך, כשמצפים ממך להתמודד על בסיס יומיומי עם המפלצת המחרידה הזאת שאורבת לו שם...

אם העניין היה נוגע רק לו, בעיניי לא בטוח בכלל שהיה מקום להתערב (אולי כן, תלוי במערכת היחסים שלכם ובסיכוי שלו להיתרם מזה). אבל את הרי חיה איתו באותו בית, וסובלת מזה. ואת לא אמורה להיות קורבן של המצוקה שלו.

ראיתי בדברייך שכאשר את מתפרצת, את אומרת דברי אמת, דברים נכוחים. את מראה לו איך *את* סובלת מהבעיה. הבית שאת חיה בו מסריח! זו תלונה לגיטימית וסבירה לגמרי. לעומת זאת כשאת מתאמצת להישאר שקולה, את אומרת דברים שהם בעצם עניין שלו - את מדברת על המחירים שהוא משלם. זה אמנם נכון, הוא משלם מחירים, אבל אני בטוחה שהוא מודע לזה וכואב את זה בעצמו, ואולי תזכורת כזאת היא בשבילו רק דריכה על פצע. יש נערים שאמירות כאלה, אפילו בנימה רכה ואוהבת, יעוררו בהם התקוממות והתנגדות פנימית גדולה, לכאורה "באיזו זכות את מתערבת?"

אז יוצא בשיחות שלכם בנושא שכשהנימה רגועה - התוכן עלול לעורר התנגדות. וכשהתוכן ראוי - הנימה עלולה לעורר התנגדות. ככה מסתובבים במעגלים...

מה את אומרת? את מסכימה איתי שיש כאן בעייתיות?

האם לדעתך אפשרי שתעלי את הצד שלך, את הסבל שלך מהעניין, לכתחילה, ולא כי נשברת וצעקת?

האם יש לך זכות ולגיטימציה לדאוג לעצמך, לבקש דברים בשביל עצמך?

זה יכול להישמע, למשל, כך:

"שמע, מוישלה. אני יודעת שאתה לא אוהב הערות בענייני מקלחת, ומבינה את זה. גם אני הייתי משתגעת אם היו מתערבים בהרגלים שלי. אבל המצב הוא שקשה לי מאוד. יש ריח רע במצעים, בחדר שלך, זה עובר לכל הבית. קשה לי מאוד לחיות כך. מה אתה מציע? מה אפשר לעשות?"

(אם את חותמת את הנאום בשאלה ולא בהנחיה/בקשה, זה יכול לעודד אותו לנסות לשתף פעולה, לחפש פתרון מעצמו)

השלב הבא הוא להקשיב למה שעולה מכיוונו. לעודד אותו להתבטא... זו יכולה להיות עזרה עצומה בשבילו.

אשריו שזכה באחות כזאת אכפתית ורגישה!

איזו תשובה מושקעת! תודה רבה לך!אנונימי (4)
יש הרבה מאוד אמת בדברים שכתהת, די התפעלתי..
עזרתם לי מאוד!!
אם את רואה שהערה לא עוזרת,ד.

והערות "רעות" רק מזיקות ופוגעות - אז תעזבי את זה.

את לא יכולה להבין "ראש" של אח בגיל הזה. תניחי לו.

אפשר מידי פעם בחיוך, יש כבר ריחש ל זיעה כאן - גש תתקלח בבקשה...  זהו. אם עוזר, בסדר. אם לא -אז די.

הרי יש עוד דברים גילאים האלה, ויש בנות שלפעמים עם מצבי רוח וכו', וגם לזה לא מועילות גערות, כמובן. אז צריך סבלנות.

אפשר להזכיר, ברוח חיובית, לא כל הזמן - ולא מעבר לכך.

לא קל ךי בכללאנונימי (4)
א"א לערוך מאנונימי?אנונימי (4)
לצערי זה עבודת מידות ארוכת שנים שאני נכשלת בה פעם אחר פעם.. אני רק נכנסת ויש משב ריח שבא להקיא.
אוי, אני זוכרת את אחי בגיל הזהאנונימי (5)

כל הזמן ניסיתי לשבת עליו שיתקלח. עזר כקליפת השום...

אני זוכרת שבת חברתית אחת שנסענו אליה ביחד שנינו, ואני התקלחתי לפני שיצאנו מהבית והוא לא, מלמל איזה משהו על זה שאולי בבי"ס שאנחנו אמורים ללון בו תהיה מקלחת (ב-ט-ח!) והגענו למקום, והתארגננו בחדרים, וכשנפגשנו שוב לקראת הדלקת נרות פתאום ראיתי שהשיער שלו רטוב! שמחתי ואמרתי "אז באמת מצאת מקלחת!" והוא, נבוך: "אה, זה, לא... פשוט שיחקנו כדורגל והזעתי..."

>סמיילי מקיא<

>סמיילי קורץ<

אנונימי (4)אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך