אני ממש לא מסכים עם דרך ההצגה של רוב הדברים שנאמרים פה,ואני יודע שרובכם תחלקו עלי.
אבל יחד עם זאת,
זה מאוד יפה לומר "תנתק כל קשר" וש"אל תדבר איתם כלום חוץ מזה בוקר טוב ותביאי לי את המסמך הזה והזה"- אבל בוא נודה על האמת, המציאות הרבה הרבה יותר מורכבת. מי שלא חווה מציאות צבאית כזאת לא יודע.(ולא, זה לא דומה למציאות בעבודה).
אני גם התגייסתי ליחידה צבאית שהתחום שלה דומה - אחרי שלוש שנים בישיבה.
הניסיון התמודדות עם חברה שכ"כ שונה משלנו הוא בכלל לא פשוט- וצריך למצוא את "דרך המלך" של שמירת כל גדרי ההלכה, אך יחד עם זאת להיות מחובר למציאות. פה אנחנו נמדדים כמה התורה באמת חזקה אצלנו. לנתק כל קשר, או לחיות כמו אאוטסיידר עם קשרים טכניים בלבד עם בנות- זה בלתי אפשרי במציאות שאותה הוא מתאר.
מה שכן הייתי אומר, זה שחייבים להיות גדרים ברורים של קווים אדומים שאסור שיעברו, ושגם הבנות ידעו את זה. אם השיח מתגלגל לצחוק בקטע רע, תכנים לא צנועים ובכללי אתה מרגיש לא בנוח- זה בהחלט מסוכן מאוד, ופה נמדדים הגבולות -
אבל אם נצליח ליצור קשר שהוא טוב, אך עם מרחק ברור לגמרי - אולי זה יהיה פתרון. הייתי אומר - אפילו להבהיר מראש שאין לך שום כוונה "רומנטית" בקשר כלל, ושאתה יוצא עם בנות יראות שמיים רק למטרות חתונה, וכו וכו' עוד גדולות ברורים- שלא יותיר להן ולך שום ספק שהקשר נשאר רק בגדרי ידידות ותו לא. והמשימה שלך היא כל הזמן להיות ערני אם הגבולות נשמרים ולא נפרצים!
ויש גם עבודה שהיא שלך, כל הזמן לוודא שאתה לא נסחף יותר מידי. להיות ה"דוס" - ממש!
וכמו שהציעו פה- ממליץ לך מאוד להיות כמה שיותר בקשר עם הישיבה, ללכת "למלות מצברים" מידי פעם, ולא לוותר בשום פנים, גם אם קשה!
למצוא ספר חיזוק בתחום, וגם למצוא מישהו "חזק" שתוכל לתאר לו את המצב ולהיות איתו כל הזמן בקשר, שיחזק אותך ויוודא שהכל טוב,זה יכול ממש לעזור! חוץ מזה, הייתי ממליץ לך לפתח שיח יותר "תורני" - כן, אפילו עם הבנות החילוניות! הזדמנות מצויינת לשיח עמוק בנושא פילוסופיה, תורה, דתיים וכו- ואז לגרור את השיח למקום חיובי, ולא סתמי.
אין ספק שזהו אחד הניסיונות היותר קשים של הדור- ופה בן תורה אמרתי נמדד איך הוא מוצא את הדרך הנכונה ביותר להתמודד בצורה נכונה וישרה. בריחה מהתמודדות לא תעזור- אלא מציאת דרך נכונה וקדושה שתסלול בסופו של דבר דרך של קידוש ה' ו"היה מחניך קדוש".
ובנימה אישית,
אחי, הניסיון הוא אחד הקשים-
אבל מי שעומד בו בגבורה מוכיח שהתורה היא באמת עמוד השדרה שלו. שהוא באמת בנוי טוב.
אני חושב שצריך כל הזמן למדוד עם עצמנו אם המעשים שאנחנו עושים מקדשים שם שמיים. אם ככה הקב"ה רוצה שנפעל.
מטרת ההלכה היא לעשות את מה שהכי יקדש שם שמיים בעולם. אם ככה נחשוב באמת, אז נוכל למצוא את הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם המציאות המורכבת!
מאחל לך שירות משמעותי באמת ומעצים, שתמצא איך להתגדל מהמציאות המורכבת שבה אתה נמצא- ושתתרום את כל כולך למען הכלל, ומתוך כך תזכה לבנות בית נאמן וטהור בישראל!