בחורה מיוחדת צריכה בחור מיוחד, האמנם?משתפת

סיפור מוכר-פתחתי ניק לצורך השיתוף כי אני לא רוצה מהניק המקורי שלי...

האמת, שפשוט מתחשק לי לשתף במשהו שיושב על ליבי...

תגובות, מענות, שאלות, או כל הארה מחכימה, מוזמנים להגיב כאן או באישי.

אני בחורה לא קונבנציונלית.

מה הכוונה אתם בטח תוהים...

לכאורה דוסית ממוצעת מן השורה. חמודה מתוקה, אמנם לא עם גומות חביבות, אך חביבה בדרכי שלי.

so this is the story....

ב"ה בחורה מאוד יפה. תכונות בולטות: כיפית, זורמת, מצחיקה מאוד, מאור פנים, שובבות שזורה במתיקות והרבה מאוד חן.

חדות לשון- מתובלת בשנינות.

אלו הן התכונות שעל פני השטח ניכרות מאוד לכל הסובב אותי. ואכן קיימות ובועטות.

ועכשיו טא טא טאדם, זה השלב שאני תוהה אם לכתוב- 'בנוסף לכך' או שמא, ו'עם זאת.'..

ומדוע? כי איני יודעת כיצד להתייחס למורכבות שלי. האם כדבר חיובי ומפרה, או כדבר מעיק ומפריע.

ואסביר למה הכוונה- אני בחורה מאוד רגישה. הרגישות שופעת ממני. מחד, הרגישות שלי לאחר מפליאה ומפעימה. ואני שמחה בכך. ומאידך, היא פוגעת בי מאוד. וגורמת לי לחוות את העולם בצורה קשה יותר, מן האדם הממוצע.

אני לוקחת דברים קשה. וזה מכביד עליי. גם מצד ההתעסקות וה'משאבים הנפשיים' שאני משקיעה בזה, וגם מצד זה שזה פוגע בי.

בנוסף, אני בחורה מאוד עמוקה... וחושבת....ולפעמים מסתבכת בתוך כל העומק. האמת שמכיוון שאני מניק 'חסוי' ולא מוכר, אשתף ואומר שאמרו לי לא אחת שאני בחורה עם ערך מוסף, מן נשמה יתירה. אני לא עד הסוף מצליחה להבין מה כוונת האומרים, אך לא אכחיש ואומר שאני כן יכולה לשער למה הכוונה. כי אכן השילוב באישיות שלי הוא נדיר.. לטוב למוטב.

אני מרגישה שאני זקוקה לבחור עמוק, יציב, וסגור על עצמו, שיעזור לי לראות את הדברים בצורה ישרה וחותכת, ויגאל אותי מהתסבוכות והלבטים שאני חווה.

לעיתים אני חוששת שאין בחור מספיק כיפי וחמוד שיהיה לו את הכח להיות איתי ולהיפגש איתי במקומות העמוקים הכבדים שלי.

אני לא רוצה להרגיש שאני צריכה לפצות אותו בכיפיות וזרימה אחרי כל שיתוף ושיח סביב דברים כבדים יותר...

אני רוצה שיקבל ויאהב גם את הצדדים האלו...

בינתיים ממה שיצאתי, לא הכרתי בחור שיש בו את התשלובת הזו...

מקווה שאתה אי שם מחכה כבר לפגוש אותי...

כי אני יודעת שאני מחכה לפגוש אותך בכיליון עיניים...

מאחלת שבוע טוב לכולנ"ו...

תודה על העין הקשבת ;)

יש כאלו.ד.

ומישהו כזה, אינו סבור שאת צריכה אחרי כל "פגישה במקומות עמוקים", לפצות ב"כיפיות וזרימה".

אלו צדדים שונים בחיים, לגיטימיים ויפים. לפעמים זה בולט יותר - ולפעמים זה. טוב מאד.

חבל להתאמץ ולהסתבך לשווא.

הצלחה רבה, ובקרוב!

יש לי חברים כאלה, ובלי קשר - אני מאוד מזדהה...תרחיב לבי

וחוץ מזה, אני תוהה בקול האם את צריכה מישהו כזה,

או שמא את הרבה יותר צריכה מישהו שיכיל את זה.

אל תתחתני עם בחור שאת מרגישה שאת צריכה לפצות כבר בשלב של הפגישות,

בטח לא על זה שאת בסך-הכל את עצמך (געוואלד....).

[ברור שאם זה גורם לך לחוסר משיכה / הערכה - קחי את דבריי חזרה...]

שהקב"ה יקרה לך את זיווגך ההגון לך משורש נשמתך במהרה!!

המון המון הצלחה ואור!!

יש כאלה... אני מכירה כמה. אבל הם צעירים..ענבל
בס"ד

ואני לא חושבת שזה עניין של פיצוי.
אני יכולה להגיד לך שגם אני הרגשתי כמוך והיו תקופות שזה גרם לי לחשוב שאין מישהו כזה..
אבל גיליתי שיש. אפילו כמה..
וגיליתי גם שאני לא מפצה בזרימה וכיפיות אלא שמטבע הדברים הוא מדביק אותי.
זה כבר הפך להיות אני..
עם כל העומק, הרגישות, המחשבה, הוא הוסיף לי לחיים גם את הכיפיות, את הזרימה, את השחרור..
ואני לא מרגישה שאני מפצה אותו, אני מרגישה שהוא פשוט הוסיף לי לחיים פן מאוד מקסים ומאוד כיף שלא היה אלמלא הוא.
ואני יודעת שיש עוד כאלה ובע"ה את תמצאי את האחד שיתאים לך..
מישהו שיוכל להכיל אותך ובו בזמן גם לעשות לך כיף וטוב.

ב"הצלחה!
אני מכיר אחד, שהתחתן לאחרונה,אלעזר300

אבל יתכן שהוא מכיר חברים בני-גילו (כלומר, דומים לו) מהבחינה הזאת. בלי נדר אשאל אותו.

מבטיחה שלא הבנתי מה הפאנץ' ליין. למה שלא יהיה כזה?מוטיבציה
ומה זה בכלל אומר "מיוחד"? מי אמר שמיוחדות זה משהו שכולם מגדירים אותו דבר? מי אמר שכולם מחפשים מיוחדות מסוג X או Y?

אם אני כבר כאן, אז אפשר לפרט באישי.
^^^ לגמרי!אנונימית1111
אם הבנתי אותך...את ממש לא יחידה גם באגף הנשי וגם הגברי...
^^^^ מצטרףה-מיוחד

בחיי שלא הבנתי את "הבעיה"

טעות,ד.

זו לא "בעיה" במרכאות, אלא בעיה אמיתית. עובדה שלבחורה זה מציק.

אלא יפה אמרו כאן כמה, שמכירים כאלה, מ"שני הצדדים", ואל יאוש...

ממש לא הבנתי מה היא רוצה לתארה-מיוחד

היא בחורה נורמלית? לוקחת כדורים?

הגזמת.ד.

זה שאתה לא הבנת, אני מאמין.

אבל אתה רואה שאחרים הבינו.

אז לא נורא שלא מבינים - אבל על מה שכתבת כעת, צריך להתנצל. יפה דקה קודם...

מתנצל. אין שום כוונה לפגועה-מיוחד

את בחורה נורמלית זאת היתה הכוונה הסימן שאלה היה בטעות, התכוונתי לסימן קריאה

נשמע שהיא חושבתהולם במיוחד
שהמקרה שלה מאוד יוצא דופן.
בין אם זו בעיה במרכאות ובין אם לא,
זה לא רק ש'יש כאלה' אלא יותר מכך,
אני די בטוחה שכל האנשים היו שמחים אם היו עומק ורגישות אצל בן הזוג שלהם, יותר ממה שנראה כלפי חוץ.
ייתכן שהיא מרגישה שהמצב שלה ''קיצוני'' יחסית (אם כי אני בטוחה שהרבה אנשים מרגישים באופן דומה שהרגישות שלהם פחות ניכרת לעין)
ובכל זאת, זה נראה לי עוד יתרון בתוך רשימת היתרונות המאוד מכובדת שהיא מנתה.
שאלה לפותחת- באמת הרגשת שהבחורים שיצאת איתם רק נהנים מהכיפיות שלך ולא מחפשים את הנשמה והעומק? אולי כיפי וזורם זה אחלה אבל זה כ''כ לא מספיק לחיי זוגיות.
בהצלחה.
זה לאו דווקא מיוחדות על פי הסביבה.ענבל
בס"ד

אם כי, כפי שהיא אמרה, היא כן מקבלת כאלה פידבקים מהסביבה.
אבל זה יותר מיוחדות בעיני עצמך.
לא בקטע של להשוויץ, יש בזה צדדים טובים וצדדים רעים, בקטע של מודעות עצמית.
יש אנשים שונים, אי אפשר להתכחש לזה.
ברור שכל אדם הוא שונה אבל הדמיון של רוב האנשים לסביבה שלהם הוא נורמלי והם לרוב בעלי קווי דמיון משותפים בלי קשר לזה שכל אחד מיוחד וייחודי.
אבל יש כאלה שאפשר לראות ולהגיד עליהם שהם שונים..
נראה לי טיפה היתממות לומר שלא.
בכל אופן לרוב זה אנשים שרואים את עצמם כשונים ותוהים אם יש מי שיכיל את זה.

(בשקט בשקט אומר שזה הרבה פעמים יכול להעיד על ביטחון עצמי ודימוי עצמי לא בשמיים.. אולי אפילו רגשי נחיתות. ועל עוד כמה דברים. אבל מכיוון שאינני מכירה את הפותחת אימנע מלהמציא ספקולציות.
בכל מקרה זה יכול לנבוע מהמון דברים באדם.).
יש ספר מסוייםיזהר

עוד לא הסתפקתי לתהות על קנקנו, אבל מומלץ להעיף מבט:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%93%D7%9D_%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%A9_%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93

נשמע מעניין. תודה...ענבל
יתכן שיש לי את הספר למסירהאיש השקים
ואתה רוצה למסור לי אותו?ענבל
כן רק צריך לבדוק שזה באמת השם שלואיש השקים
כן זה הספר..איש השקים
|עוברת לדרכי תקשורת נורמליות יותר|ענבל
אם בסוף את לא רוצה, אני אשמח.יזהר

יש גם את הספר "מודעות" של מרים אדהאןאיש השקים
אולי טיפוס מס 4 עונה על התיאור שלך
ספר מומלץ..מפתח סול

בתור בחורה רגישה (בדומה לדברים שציינת למעלה) הספר חידש לי כמה נקודות מעניינות.

ולפותחת- לגבי מציאת הזיווג, מתחברת לדבריך ומבינה את העניין.

אם כי, לדעתי קשה יותר למצוא בחור שיהיה מסוגל להכיל זאת, אבל מסתבר שיש כאלה. ועם המון אמונה ותפילה זה יגיע (יש לי חברה טובה שהייתה לה את אותה "הבעיה" וכל הצעה שהתקבלה, ירדה אחרי מספר מצומצם של פגישות. וכיום ב"ה עומדת להינשא לבחור מקסים, לא רגיש כמותה אך סובלני, מבין ומכיל).

מאחלת לך שתמצאי את זיווגך במהרה ובקלות

נחשפתי אליו ולכמה אנשים כאלהנחש משקפיים

ספר טוב שמסביר הרבה

מומלץ

5- מה זה אומר?שירוש16

היה כתוב שגם אם ענית על 1-2 מהשאלות ואת מזדהה עם זה מאוד-בצי.גאחרונה

יכול להיות שאת אדם רגיש מאוד. ככה שכנראה קשה להגדיר

תודה...משתפת
תודה לכם.
הנחתי שחלק לא יבינו את הדברים או לא יבינו מהיכן/מאיזה מקום נכתבו כי לא מכירים אותי. לקחתי את הסיכון הזה מכיוון שהקל עליי לשתף, ומכיוון שמספיק שאדם אחד הבין וכתב תגובה מחכימה שהניחה את דעתי מעט.

ובשקט בשקט גם אענה לך ענבל יקרה, שזה אכן מתלווה ברגשי נחיתות, ולא מעט. כל הצורך שלי לחלוק בזה מגיע מהמקום שהייתי מעדיפה להיות ללא 'המורכבות' הזו. לא כתבתי את הדברים מהתנשאות כלל. ולהיפך... ודווקא בגלל שהרגשתי שאני צריכה חיזוק.

ושוב, תודה לכם. שבוע מבורך
אז לא טעיתי..ענבל
בס"ד

אם את רוצה לדבר על זה את מוזמנת..

הייתי, ועודני קצת, במקום הזה..

ב"הצלחה יקרה,
זה לא פשוט בכלל בכלל.
וואי אני ממש מתחברת!אוהבת את מלכנו
את באמת מיוחדת.. וזה דבר מדהים! זו מתנה מדהימה היכולת להיות מצחיקה כשצריך אבל גם להיות מאוד עמוקה מבפנים.. אלו התכונות והכישרונות שה' נתן לך והן מדהימות! אל תצטערי בהן אף פעם! להיפך.. את צריכה להתגאות וממש לאהוב את המיוחדות שלך ולהציג אותה הכלפי חוץ..ואת בעז"ה תמצאי את המיוחד שלך יש הרבה אנשים מיוחדיפ כל אחד בדרכו.. ואני בטוחה שבקרוב תמצאי את המיועד.. אבל על הדרך לא לשכוח תמיד תמייד להיות עצמך ואף פעם לא להצטער על מי שאת.. זה חלק מהתהליך! ( וגם לי יש הרבה פעמים רגשות כמוך.. לפעמים אני מרגישה שאני אף פעם לא ימצא מישהן מיוחד כמוני...) בהצלחה נשמה!♡
ממה שכתבת נשמעokey

שיותר בולט אצלך הצד העמוק.. נכון? בכולופן יש הרבה כאלה (מהיכרות אישית..) שלפעמים תראי אותם עמוקים ולפעמים זורמים. כל אחד יש לו מינון אחר לכל צד אבל בוודאי שאנשים כגון דא קיימים. זה נפלא למצוא אנשים כאלה שמשלבים! את יכולה למצוא מישהו כמוך וגם מישהו שיכיל. לענ"ד יותר טוב לך מישהו שיותר קרוב ל'כמוך' מ'מכיל' כי הוא יותר יבין אותך.אבל זה רק השערה... וב"הצלחה רבה ובשמחה

יש לי הרבה מה לומר בנושאיזהר

אבל היותי לגמרי לא חסוי לא מאפשרת לי.

בכל מקרה אציין, שחשוב לדעת שרגישות זו גם תכונה נרכשת. אפשר ללמוד להיות רגיש, לקרוא רגשות, להגדיר רגשות, אצלך וממילא גם אצל האחר. (וחשוב גם לחנך ילדים למודעות רגשית וזיהוי רגשות.)

לכן, גם אם בחור לא רגיש באותה רזולוציה שלך, אבל הוא פתוח ונכון ללמוד, ויש לו את יכולת ההקשבה - נראה לי שזה גם יהיה לך טוב.

קודם כל, באמת ה' נתן לך מתנה מיוחדת, שהיא רגישות עמוקה.חסדי הים
רק דרך רגש עמוק ורחב, ניתן להשיג את שיא מעלות המידות. לדוגמה: כשהרב קוק זצ"ל אומר [ב'מידות הראי"ה', ו'אורות הקודש'] ששיא האהבה, הוא לאהוב את כל היקום, יש לך סיכוי להגיע לשם.

לגבי בחור שמתאים לך, תחפשי בחור שיש לו שכל רחב ועמוק והבנה רגשית, כך מצד אחד הוא יוכל להקשיב ולהבין אל רגשותייך העמוקות, מצד שני הוא ידע את הכיוון להציל אותך מסיבוך רגשי.
נכון, שאת צריכה בחור מיוחד, אבל ה' כבר הכין לך אותו, את צריכה רק לחפש!
הייתי פעם (ועדיין) רגיש בטרוף לדבריםמשה

הן ברמה האישית והן (בעיקר) ברמה המקצועית.

אני מזהה דברים מקילומטרים, ובעבר גם לקחתי דברים ללב בצורה שאת מתארת שפוגעת ולוקחת קשה.

מתישהו הפסקתי לעשות את זה. זה היה אתגר קשה אבל היה הכרחי כדי שהחיים שלי ימשיכו כרגיל.

ב"הצלחה. אין לי הרבה מה להוסיף על מה שנכתב כברותן טל
אז רק אגיד שלפי מה שכתבת (אגב זה גם ערך מאוד גדול לדעת להכיר בערך עצמך. זה לא טריוויאלי) בעלך יזכה ממש. אני משוכנע שהוא נמצא במקום כלשהו ומחפש אותך בדרכו.

ייתכן שה"סינון" הראשוני שאת צריכה לעשות לפני פגישות שונה מיתר האנשים, צריך להתמקג בשאלות "מיוחדות" כדי שלא תישחקי מפגישות לא רלוונטיות.

שוב,ב"הצלחה. אני אשמח וכמוני,אני מעריך,רבים, שתבשרי לנו כאשר תהיינה בשורות טובות... (אנשים פעמים רבות יודעים לשתף בעיקר בקושי פחות בטוב, וככה נוצר רושם כאילו יש קושי באופן חסר פרופורציה לטוב,ולא כך היא...)
שיואו!kly3

זה כאילו תיארת אותי בול!

יש לי רגישות, אולי אפילו over רגישות לצרות של אנשים!

זה פוגע לי באורח החיים בצורה קשה לפעמים.

לדוגמא, כשהייתה התאונה המזעזעת של משפחת אטיאס בטבריה, פשוט נהייתי זומבי.

הייתי סטודנט, ועובד.

לא באתי שבוע לעבודה שבוע שלם, נכשלתי במבחנים, הלכתי סהרורי ומופנם.

כשנשרפו משפחת שאער מרחובות - אותו דבר. עד היום אם אני נזכר בזה.

במשפחת פוגל - בכלל. עד היום אני רק מעלה את זה על הכתב ואני מאבד את דעתי, אפילו ברגע זה ממש!!

והבנות המתוקות האלו שנפטרו מהרעלת ההדברה בי-ם.

ועוד ועוד ועוד כהנה וכהנה.

עד כדי שאלות מאווווווד קשות באמונה. 

לא שאני חוזר בשאלה חלילה, אבל אני כבר לא "חלק מהעדר". 

אז אולי יש לך חברים שדומים לך שיכולים להתאים לה? nnn כמו במבה

מכירה את הנושא.שירוש16

רק מהמבט ההפוך- חוסר רגישות.

לענ"ד מדובר במודעות עצמית גבוה למצב שלך.

בנ"א הוא ייצור מורכב. לעיתים מדובר מורכבות של דעות, אידיאילוגיות, תכונות וכו'.

את ככל הנראה מחפשת בחור שמבין את מורכבות האדם/החיים.

הגיוני ולגיטימי.

רק שדברים כאלה לא ניתן לברר קודם אלא רק בדייטים עצמם.

בהצלחה!

אל תתייאשי312214471

אנשים שהם חסרי רגש אולי יותר קל להם בחיים אך יש בזה הרבה חסרונות...

ובסוף אנשים כמווך הם יכולים להבין הרבה אנשים ולהיות להם לעזר ולהבין ולתמוך....

צודקת שלא תמיד זה קל, אבל גם דעי לך שחייך עשירים יותר משל הרבה אנשים אחרים...

בקיצור יכול להיות שיעזור ללכת למשהו שיעזור לעשות קצת סדר בראש אך אל תשכחי שאישיותך נתנה לך מה' וכך הוא ברא אותך וכך הוא רוצה שתפעלי בעולם ותוסיפי טוב! וכמו שאמרת יש בזה הרבה יתרונות, ויש הרבה אנשים כאלה שתדעי...  

התגובה הופנתה אלי?שירוש16

לא. הופנתה היישר אל המשתפת312214471

אז נא לשרשר נכוןשירוש16

אני גבר כזה....?
‏‎
האם יש פה רמז כלשהו....? nnn כמו במבה

לא ראית את הקריצה? חלושששש
אולי...?

חיוך

אז קדימה..חלושששש
אני מבינה שיש רצון שהבן זוג יוכל לענות על כל צרכי הנפשים...

ואשרי מי שזוכה לכך

בכל זאת אני מניחה שזו טעות לחפש מישהו שיהיה כזה וכזה. מה שכן זה עבודה פנימית להיפתח לאחר.

הרי כולנו אנשים מורכבים ולכולנו יש עולם פנימי וזו טעות לשפוט לפי החיצוניות שאיתה את נפגשת כמו ששופטים אותך לפי החיצוניות שאותה פוגשים.

ומן הסתם שיש דברים שלא ניתן לשתף בהם מישהו אחר כי הוא לא יבין, ובטח שלא כאשר זה רק בתחילת הקשר

שמחה ששיתפת.מלי
מצאתי את עצמי קוראת כמה פעמים ואף מזדהה עם חלק מהכתוב.

ממ. אני אנסה להגדיר מה הסקתי.
לגביי העומק וה'כבדות' בניגוד לכיף והזרימה;
לדעתי לא נכון לנגד בינהם. אפשר בצורה חכמה ולא מסובכת לשלב ביניהם.
לדוגמא לי הרבה פעמים כיף לשבת עם חברה (כמובן מסויימת. כזו שזורמת בקטעים האלו)
ולהתעמק. לחשוב עוד ועוד.. ולהישאב יחד למערבולת שאנחנו טוות לעצמנו.
בשבילי זה הכיף באותו רגע. אז במצב כזה משולבים גם עומק, גם כיף וגם זרימה ועוד יעילים!

נכון שממבט ראשוני, הבחורים ה.. 'רדודים' (לא ממקום שלילי) מבחינת עומק וחשיבה ארוכה יותר נראים צפים על פני השטח, לעומת הזן השני שבד"כ נמצא עמוק יותר, מטבע הדברים.
אז אולי מישהי שלא חשה צורך בבחור שיחשוב על כל דבר ברובד העמוק יותר, תמצא שיש לה הצע נרחב יותר של בחורים, בעוד את צריכה לבחור במבט מצומצם יותר.

אבל כשאת יודעת שזקוק לך אחד בכדי לענות על הצרכים שלך ואת מאמינה שאותו אחד כבר קיים ונכתב עבורך משמיים, אז את צריכה להמשיך להתפלל ולהאמין במקביל לחיפוש אחר האחד שלך תוך מחשבה והתבוננות.

אוסיף ואומר שאני מסכימה עם הרבה מהתגובות כאן ואהבתי במיוחד (סליחה שאני לא זוכרת ניק)
את הרעיון של ההשלמה ביניכם.ז"א השילוב המנצח בין התכונות השונות של הבחור והבחורה. מה שיש לו הוא מטביע בך וכן להפך.. יפה.

אז אחרי ככלות הכל.....
בהצלחה נשמה!
שתבשרי בבשורות טובות בקרוב!
אמן! תודה..!משתפת
אני לגמרי מבינה מה שאת כותבת תכנסי!הפי
את צריכה לקחת בחור שאת יודעת שיהיה רגיש לרגישות שלך ולא בחור חלילה שיצחק עליך .
אני יודעת מה יש לך הסיברו לי את זה זה בנאדם שברגע יכול לשאול שאלות מאוד עמוקות והאחרים יכולו לפרש את זה כדיכאון למרות שאת יודעת טוב מאוד שאת יכולה להרים את עצמך תוך רגע . בנוסף זה בנאדם שהתכונות שלו מוקצנות שהוא שמח זה עד הסוף הוא מזדהה עם רגש מאוד האכפתיות שלו ענקית ואדירה .
מה שהכי חשוב זה לא לעוף על התכונות שלך "אני מיוחדת" " אני יפה" פשוט להבין שיש בך משהו שונה לטוב ולרגע ותופתעי לגלות שזאת תופעה של אנשים פשוט אין הרבה דיבור עליה זה אנשים רגשים מאוד לא במובן של בוכים הכי הרבה. אלא במובן שאתה אומר להם משפט והם נתפסים עליו או רואים אי צדק וזה הורס אותם פשוט אנשים שנפגעים המון וסופגים המון וחושבים לפני שהם מדברים קולטים את הסיטואציה בדקה זה מדהים יש לך נשק הכי חשוב לנסות כמה שפחות להיפגע מאנשים כי הם מאוד לא מודעים לרגישות שלך . עלי והצלחי בובי
תגובה מבחור שמזדההאישתמיש בתגא

שלום, ותודה רבה ששיתפת. בתור בחור (שעדיין לא יוצא לדייטים) אני יכול לומר לך, שאני נמצא בדיוק באותו הלבט: מצד אחד נמצאים השמחה הפשוטה, הזרימה, הצחוק מכל הלב, הריקוד הספונטני, החיוך הנסוך וכו', ומהצד השני יש את הדרישה לעומק ולאמת גדולה. הצד הראשון הוא בד"כ גלוי יותר, זה גם מה שאנשים רואים רחוקים יותר רואים ומזהים אצלי כתכונה בולטת, אבל בתוכי אני מכיר הסתבכויות גדולות, וכאבים שמעטים האנשים שהזדהו באמת. וכשאני אומר שהזדהו איתם באמת אני מתכוון להזדהות אמיתית, שהאדם שמולך מבין על מה אתה מדבר לא רק בסברא, לא רק איך זה עובד. אני מתכוון להזדהות כזו שכשאת שומעת את הצד השני את מוצפת בפנים ברגשות עזים. זו הכרות פנימית. זו אמפתיה של אמת, לא כמתודה חברית פסיכולוגית.

ואני חושב שעל זה אסור לך לוותר, את צריכה בעל שלא רק יבין אותך ויקשיב לך אלא יהיה איתך באותו עולם, שיבין מה באמת כואב לך! שכשתשתפי אותו זה יהיה משהו אחר לגמרי. ויש אנשים כאלו. אני מכיר. 

וכמו שאמרו פה יפה, שהצדדים צריכים להשלים אחד לשני, הגבר יזדהה איתך מהצד הגברי שלו, הוא לא יהיה כמו חברה. בעז"ה זו תהיה שכינה אמיתית. 

ועוד נק' למחשבה: * אמרת שאת רוצה שבעלך לעתיד יהיה יציב (אני מניח שהתכוונת כאן ליציבות נפשית). לענ"ד נטייה לעומק (שמתבטאת בהסתבכות) ויציבות הן תכונות שבאופן טבעי סותרות אחת את השניה. אני חושב שהשאיפה היא לאו דווקא יציבות נפשית, אלא היכולת להתקדם, ולהמשיך ולדעת מה לעשות, להכיר בכאב ולדעת שגם הוא מהקב"ה, אלוקים מדבר איתך גם דרך שם! אסור לכבות את זה, אסור "לפתור" את זה, זה החיים שלך, את נמצאת גם שם!. באיזשהו מקום זה כן יציבות, זה עוצמה וחוסן של משפחה, אבל זה לא הנורמליות, יש אנשים שיראו את זה כדיכאון, הם יגידו שאת "מבולבלת". אבל את, את חייבת להפנים שהחיים שלך זה משהו אחר. גם האושר שלך יהיה שונה, הוא יהיה בהתאם לכנות שלך מול הקב"ה, ולמוכנות שלך לעבוד אותו בשמחה, ולהקרבה שלך של צדדים קטנים בחיים לעומת גודל אמיתי שבאמת בעומק את הכי הכי שייכת אליו. (במילים אחרות, את לא צריכה תשובות שפותרות את הלבטים שלך, אם ניקח את הנטיה של לחפש פתרנות (שאצלי היא ג"כ ממש חזקה) ונפעל רק על פיה, זה יהיה פעולה של חוסר אמונה בקב"ה, בזה שזה מה שהוא רוצה מאיתנו! שהוא לא סתם נתן לך אישיות כזו מיוחדת).

אני באופן אישי שמח על זה ששיתפת, כי גם אצלי יש את הספק הזה, שאיזה בחורה בכלל תבין את הצדדים האלו? אולי זה בגלל שבתור דתיים הפגישה שלנו עם המין השני שלא למטרות חתונה לא חושפת צדדים כאלו בקלות. ובזכותך אפשר לדעת שיש גם בצד השני של המתרס חייזרים כמונו!

בהצלחה. מאחל שבעז"ה תזכי לזוגיות של אמת וקדושה!

ועוד משהו קטן. אולי דווקא שם, בתוך התסבוכות, בתוך העומקים החושפניים והכואבים האלו, צריך לתת את החיוך הגדול שאת יודעת לתת, תני חיוך

ואו זה פשוט מדהים מה שכתבתהפי
הדגשה קטנהאישתמיש בתגא

אנשים מורכבים. סביר להניח שיהיו משברים וקשיים שבעלך לא יצליח להבין. השאלה היא מה העיקר, אני מאמין שבני זוג צריכים להזדהות בעיקר הנשמה שלהם, במקומות שמהם האדם נובע, העומק היסודי. ממילא בלבטים והצפות העקרוניים תהיינה הזדהויות. וגם בעצם ההזדהות,אני לא הייתי שם אבל נראה לי שכמה שלא תתאימו יהיה מרחק בהזדהות. וזה אמיתי ואידאלי. אולי זה הרעיון של ההשלמה בין הזכר לנקבה. 

לכל האנשים הרגישים ולכותבתאדם רגיש מאוד

אני אף פעם לא כותבת פה אבל הפעם חורגת ממנהגי בגלל חשיבות הנושא.

יש תכונה שנקראת רגישות גבוהה. היא מולדת, ממש כמו צבע עיניים, ומערכים שיש אותה לבערך 20% האוכלוסיה בעולם, כולל בעלי חיים..

מה זה אומר?

זה אומר שאנחנו חווים את העולם בווליום מוגבר. 

ממה שכתבת, את ונוספים פה אין שום ספק שאת מה20% האלו.

והיום, אחרי הרבה תיסכולים וכאב אני יכולה להגיד לך בלב שלם, איזה כיף לך. כן זה קשה מאוד, אבל לא הייתי מוותרת על התכונה הזו לעולם.

את הידע וההבנה שלי על עצמי אני חייבת לדר איילין ארון, ששמה כבר הוזכר פה, אישה מופלאה ששינתה את חיי ואת חייהם של רבים.

אני ממליצה לך מאוד, אני אפילו מבקשת ממך, תני לעצמך את המתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לך, ותקראי את הספר שלה אדם רגיש מאוד. זה ספר מדהים, שמסביר באופן מעמיק וברור על כל ההיבטים של התכונה שלנו, ונותן כלים יקרים מפז לחיות איתה באהבה ובטוב. 

יכולה לקרוא עוד באתר הזה- https://adamragish.wordpress.com/

אני בטוחה שזה יעזור לך מאוד.

והעיקר יקרה, תאהבי את עצמך כמו שאת. 

את באמת משהו מיוחד, תערכי את עצמך, את מביאה לעולם קול חשוב מאוד...

ותזכרי, יש עוד (הרבה..) אנשים כאלו. 

תני חיוך! חיוך גדול

לא בטוח כל כךkly3
זה מגיע למצבים של חוסר תפקוד יום יומי. זה אולי טוב מבחינה מוסרית אבל מרוב שהראש פועל שעות נוספות והמעמסה על הנפש מכבידה, זה קשה
צודקת, מכירה אנשים כאלו מקרובנחש משקפיים

*צודקkly3

הייתי שם. בדיוק.אילהPHP

ברוך ה' עשיתי דרך ארוכה מאז ויש לי חדשות טובות עבורך:

היום כייף לי להיות אני

עם כל החבילה

הרגישות מוצאת לה את ביטוי שלה,

ושאר החלקים השמחים והטובים קורנים ומפיצים אור החוצה.

כן, גם האיש שלי הוא מדהים,

ולא, לא בחרתי בו כי ידעתי שהוא יוכל להכיל אותי

כן זיהיתי אצלו נשמה גדולה ולב טוב והמון סבלנות

אין ספק שהוא היה חלק מהדרך שלי.

היום אני עוזרת לנשים

להיות מבסוטיות ושמחות

לפסוע בדרך אל המקום הזה שמכיל אותן, בתוכן....

מוזמנת לתת לי יד

תוכלי ליצור איתי קשר דרך האתר שלי

mabsuta.co.il

שם המשתמש לא קשור לתגובה, במקרה בעלי ראה את הפוסט הזה וקרא לי

יש לך מה להגיד לה, נכון?

ככה הוא אמר

אז אמרתי...

קוראת את השירשור וקצת נבהלת. בדיוק אני! עודדת אותי! תודה!עדיין מתלבטת

מדליקה! תודה...משתפת
פרופורציות... זו מילת המפתח.בשיפוצים

לכל אדם יש תיק. כל אחד והתיק שלו. לפעמים אנחנו מתייחסים לתיק פחות נפוץ כחיסרון גדול יותר מאשר תיק יותר נפוץ, אבל אין זה נכון בהכרח. אם נתבונן כולנו על כל אחד שעומד לפנינו לא כאוסף נתונים אלא כמכלול של אישיות שכל השאלה היא האם הוא מתאים לי או לא, נוכל לראות גם את הצדדים המיוחדים שבכל אלמנט אישיותי כזה או אחר.

יש לך תכונה מסויימת שאת רגשית יותר, בסדר, זה לא חיסרון אלא זה תכונה בנפש ויש לה יתרונות ויש לה חסרונות. את יכולה להכיל אחרים, את יכולה לדבר בעומק, את יכולה לחוש את האדם שמולך ולהיות מאוד כנה. גם בגלל שאת מכילה את עצמך כל כך – מן הסתם יהיה לך קל יותר להכיל אחרים ובלבד שיהיו כאלו שיתנו לך את המקום הזה להיות מה שאת.

תסתכלי על עצמך באופן הזה, ותנסי לעשות את הסינון הזה – לא להתבונן על מידה מסויימת כקושי, אלא להתבונן עליה כתכונה שיש לה השלכות שעליהם את לפעמים צריכה לעבוד, אבל סה"כ זה חלק מאישיות גדולה וטובה.

מקרה נוגעשואל
עבר עריכה על ידי שואל בתאריך ב' בטבת תשע"ו 00:16

תגובות נוגעות ללב...משתפת
תודה על הענותכם. זה בהחלט תרם לי גם מצד ההזדהות של חלקכם וגם העצות הטובות ונקודות הראייה המגוונות.
נתתם לי פה לא מעט חומר למחשבה...
ומתנצלת שאני לא מודה לכל אחד באופן אישי... כי אתם רבים ומה שהלב חושק.. הזמן עושק.
לילה טוב! וראו הודעה זו כתודה אישית לכל אחד ואחד.
*נערך*על חומותיך
עבר עריכה על ידי על חומותיך בתאריך ב' בטבת תשע"ו 17:08
*נערך*
<היה כאן קטע קצת אישי שרק השעות הקטנות של הלילה יכולות להוציא ממך בקלות כזאת החלטתי לגנוז אותו לעת עתה אולי אפתח על זה פוסט נפרד בקרוב>
מזכיר לי את מאריאן מ"תבונה ורגישות" של ג'יין אוסטןונסי

עומק זה שם המשחק=הודיה

לעניות דעתי עומק ורגישות וכל מה שתיארת זה לא עושה אותך לא קונבנציונאלית אולי בסביבה שלך את מרגישה קצת משהו נדיר כי החברות שלך לא כאלה או שהן לא מראות את זה

אבל גבר שעובד על עצמו יודע שזה מה שיש בדכ בבחורה נורמטיבית והוא צריך להכיל את זה כי אחרת יש לו בעיה עם עצמו אשה נוטה לרגש וזה לא חיסרון

אני באמת שואלתהפי
איך אפשר לדעת אם הבחור גם כזה?
אני חושבת בנתיים שאי אפשר לזהות את זה
יש הרבה אנשים שניחנו בתכונות של אדם רגיש
יש אנשים שהם ממש אכפתיים יש אנשים שהם מוקצנים והם לאו דווקא "מיוחדים"
אני באמת חושבת שרק האדם יכול לזהות את זה על עצמו .
עבודה אישית פנימיתרגשית

בס"ד

אני גם כזו- ולכן בחרתי שם כזה. עזר לי מאוד ללמוד תנועה ואימפרוביזציה (בהללו). יש שם הזדמנות לחפור פנימה בכיף, תוך שחרור ותובנות פנימיות, ועוד להיות בקבוצה של בנות שעושות את אותו הדבר. ממש קבוצת תמיכה! נלקח ממני ההרגשה שאני דפוקה- כי זה בעצם מניע אותי לעבודה פנימית עמוקה. ויש לי באמת תחושה שבתוך זוגיות צריך לתעל את החפרנות והעמקניות לכלמיני חברות, חוגים, ואופציות, כדי שזה לא יכביד על הקשר, כי לפעמים הבעל לא יכול לתת את המענה לה-כל, גם אם הוא בעצמו מקבל ומכיל ורגיש. 

אני חושבת שיש הבדל בין רגשית לבין מה שהיא מתארתהפי
למי שיש את הדבר הזה זה משהו מולד. הוא תמיד ירגיש אחר מגיל קטן לא משנה מה. זה לא אומר שהוא הזה הכי רגיש שכל הקבוצה חושבת שהוא בכיין ושביר זה יותר משהו פנימי באדם.
לי יש את זה ואף פעם לא חשבתי שאני לא חזקה כל החיים היה ברור לי שיש לי שליטה עצמית . קיצר התכונה הזאת היא מעבר לרגישים מאוד זה מאוד פנימי ורוב הפעמים בכלל לא רואים את זה כלפי חוץ
תקראו על זה תבינו אני כבר מגיל אפס כותבת בגוגל רגישות יתר . ולא הבנתי למה אחרי שקראתי ספר על זה הבנתי שזה מולד משהו שחזק ממני.
מה שגם יש אנשים שחושבים שיש להם את זה ואין את זה בכלל .
לא כזה ברור מה את מתכוונת אבל סבבה..חננה

אבל עכשיו קראתי את תגובתך למעלהחננה

ויותר הבנתי למה את מתכוונת...

אלו תגובות להפיחננה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך