שאלה קטנה לכולםהכל מאת ה'
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך א' בטבת תשע"ו 22:03
היי אני חדשה פה האמת הרבה זמן אני קוראת פה שאלות ותשובות וזה מאוד מעניין אותי ומסקרן אותי.
היו כאן הרבה תשובות ושאלות שהזדהתי איתן.. ושעזרו לי.וראיתי שהרבה שאלו שאלות וסיפרו חויות על עצמם תוך כדי אני רציתי לשאול בגלל שאני בתקופה שלא נותנת לי מנוח כל הזמן אני מבולבלת.. אני באה ממשפחה דתית לאומית והתחזקתי לפני כמה שנים הלכתי לשיעורי תורה.. וזה קרה כך בדרך לאולפנה היו באזור שלי המון חרדים (כל פעם שאני יגיד מגזר מסוים רק כדי שתבינו ולא שחס ושלום אני עושה הגדרות .אח"כ תבינו למה) אז תמיד הייתי רואה אותם וממש התחברתי ואהבתי את החיים שלהם התאהבתי בהם!!
וחשבתי אם אני רוצה בחור כזה וכזה כמו שהחרדים נראים והם ממש מקיימים כמו שצריך אני צריכה גם להראות כמוהם אז התחלתי לקרוא הלכות ..וממש אני אמרתי לעצמי וואי כיאילו המגזר שבו אני חייה לא מתאים לי חפיף, לא ממש מקיימים את מה שהחרדים מקיימים אז מה קורה פה ? אמרתי זהו אני יהיה במגזר החרדי ככה לכל החיים זו הדרך הנכונה וגם בשיעור תורה אמרו לי תעברי בית ספר כדאי לך את תצטערי תבואי לחרדי ולא רציתי אמרתי מה שה' ירצה.בקיצור כל התהליך הזה התחיל מבחירת בחור שארצה להיות בעתיד! עכשיו אחרי שנתיים שאני הולכת לשיעורי תורה ומתחזקת פתאום שהתחילו כל הכניסות להדרכה בשכבה שלי שלא הייתי כלכך מחוברת אליהן.. (היייתי בבני עקיבא בכיתה ז' אבל בעקבות ההתחזקות שלי אמרתי לא מתאים ועזבתי כבר בכיתה ח') נחזור אז בכיתה י' אמרתי לעצמי וואי בני עקיבא איך באלי להיות מדריכה זה הכי אני .. רגע אבל אסור לפי החרדים ומה שחשבתי עד עכשיו ופתאום חשבתי וואו שנייה למה אני חושבת שדתיים לאומים זה לא טוב ? ממש לא עכשיו אני חושבת אחרת יש הרבה בחורים יראי שמיים שם למה חשבתי לא טוב !! וכל כך הרבה בנות טובות אני פשוט לא ראיתי את זה כי ההאולפנה שלי לא כזאת חזקה)ואז התחילו הבירורים שלי איפה אני נמצאת מה אני עושה דיברתי עם אנשים בקיצור סיבוך. לפני כמה שנים קיבלתי על עצמי את ההלכה גרביונים חצאית אחרי הברך שלושת רבע.. אני עדיין ככה אבל בתוך תוכי במגזר הדתי לאומי איך שאני מתלבשת זה לא ניראה ככה כי רובנו בציבור לא הולכות עם גרביים(יש לציין שיש לי לבוש כמו חרדיות חצאית גינס חולצת טריקו וגרביים) ..וזה הדבר שהכי קשה לי.. בתוך תוכי נמאס לי להראות חרדית..אני מרגישה שונה.. פתאום התחילו שאלות אולי לא חובה גרביים .. ואולי החצאית זה בסדר מעל הברך טיפה.. ואולי מותר להיות עם בנים אבל שישמרו נגיעה והכל..אבל מותר בני עקיבא יש שם בחורי טובים יראי שמיים.. אבל איך אפשר לשמור ולא להתאהב .. אז איך הם עדיין שומרים על עצמם? בקיצור שאלות שעדיין לא נפתרות במשך הזמן אני ימצא פתרון מאמינה בה' !! נקודות חשובות אני יודעת שברגע שהוריד אולי את הגרביים אני יודעת שמה שתמיד חלמתי בחור ירא שמיים חרדי לא יהיה כי בחור חרדי לרוב לא.ירצה מישהי שלא שמה גרביים ואם ארצה לשלוח את בנותי לחרדי אני חייבת בגרביים.. תמיד חלמתי על חרדי .. ומשפחה חרדית אבל יכול להיות שבסוף לא ..דרך השאלות שלי אני התחלתי פחות ללכת לשיעורי תורה כי בשיעורי תורה לפעמים הרבנית אומרת דברים שאסורים והציבור הדתי לאומי מותר ! וגם יש לי פחות אורות ואמונה שהכל לטובה בעקבות השאלות .. אשמח שתגיבו ותענו [[; ואשמח שתענו ספציפי לשאלות שציינתי שהפריעו לי ..תודה על ההקשבה אוהבת את עם ישראל אתם פשוט מדהימים !!!!!!
היי(:''הכל לטובה''

הלבוש הוא לא משנה,כלומר אני לא יודעת איך להסביר את זה.הלבוש ברור שמשנה אבל לא.!אופ רגע,

יש בנות חרידיות שהולכות בלבוש צבוע ממש(ואשריהם) אבל בפנים לא ממש,ויש כאלה בדתי לאומי חזק(אני אחת מהם )

שהם הולכות עם חצאיות סבבה,זה אומר שזה על גבול הברך או עובר את ברך,אבל לא הולכות עם גרביים,

ובפנים הן כן חזקות!אז זה הכל תלוי בפנים!(: ולגבי ,שאת אמרת שאת ניראת שונה,את לא צריכה לעשות שינוי

בגלל שאחרים ניראים ככה(החרידי)..

ב''הצלוחהחיוך

וואי אני ממש מבינה אותך!אוהבת את מלכנו
היו לי גם הרבה התלבטויות כאלו.. והיו פעמים שחשבתי שדתיים לאומיים סתם פשרנים וחרדים סבבה והיו פעם שההיפך החרידים מגזימים... נראלי מה שבעיקר מבלבל זה ההגדרות האלו! דתי לאומי/חרדי.. כולנו יהודים!! אז מה שבעיקר מבדיל ביננו זה שהדתיים לאומיים הם כשמם- לאומיים .. אנחנו מאמינים ופועלים למען ארץ ישראל.. לעומת החרדים שלא מאמינים בכך אלא שיש להחמיר בתורה ובהלכה הגלותית- שלא כוללת צבא והגנה על ארץ ישראל- שהוא גם תורה!! עכשיו את בעצם צריכה לבחור איך להגדיר את עצמך... אז תקשיבי להיות דתי לאומי זה לא אומר להתפשר!!! אנחנו הולכים 100% על הלכה עד הסוף! אנחנו לא מחפפים ולא עושים דברים שאסורים! ומעבר לכך אנחנו מוסיפים לכך תרומה למדינה... זה שבאידיאל יש דתיים לאומיים חפיפניקים לא אומר שזה מה שזה! אני דתייה לאומייה כמו חרדיה! מתלבשת צנוע קשרים מינימליים עם בנים פלוס זה שאני גם חולעל על ארץ ישראל. תיהי גם את כזאת! תישארי בדרך שהתחנכת בה.. ותוסיפי על כך החמרות לעצמך כמה שאת רוצה.. אבל זה לא אומר שהמגזר שלנו חוטא.. או פשרן. יש אצלינו חוואים כמובן.. וגם אצל החרידים יש.. ויש מלא בחורים יראי שמיים צדיקים תמימים אל דאגה.. ב"הצלחה מותק! תמיד מוזמנת לאישי...
לא נכון...101t

יש חרדים שעושים צבא! וכמות החרדים שעושים צבא ושורים על א"י גודלת משנה לשנה... לא חייבים להיות דתי לאומי כדי לעשות צבא...

רוב המגזר הדתי לאומי הוא כן פשרן,והנוער שלו בכלל אין מה לדבר לצערינו,הלוואי והוא באמת היה מקשיב לרבנים שלו...

זה לא סותר שבלאומיות שלו הוא נוער הכי טוב בעולם,אבל הצד של התורה הרבה יותר חלש מצד התורה של החרדים...

הכוונה לאדאולוגיהאוהבת את מלכנו
האדואולוגיה של הציונות הדתית היא לא פשרנות. 100% ללכת על ההלכה והתורה פלוס ארץ ישראל. במציאות שיש נוער שעושה דברים- זה לא האידיאל...כנו שאצל חרידים יש נוער שלא מתנהג כראוי...
ולגבי חרידים שעושים צבא- זהמדהים! אני רק אונרת שבכללי להיות חרידי זה אומר שהדעות שלך יותר בכיוון של לא בעד א"י
ממש ממש לא ..נחל
את טועה ממש.
חלק מהחרדים.
יודעת על חב"ד שהם בעד ברוב הדברים, מתגייסים, לא מתעלמים המציאות.
חב"ד זה לא חרידים!אוהבת את מלכנו
זה בכלל נראלי חצצניקים ..משיח בן דוד

אז מה הם?נחל
הם חסידיםאוהבת את מלכנו
ומאוד ציוניים!
חסידים הם חלק מהחרדים.נחל
חרדים מתחלקים למה סוגים:
ליטאים, מלא חסידיות..
חב"ד מיוחדים אוהבת את מלכנו
נחמד לשמוענחל
בדניקים? ציונים? הבנתי שהרוב לא....V.I.P

זה ידועאוהבת את מלכנו
שהם ציונים.. מאוד מאמינים בא"י..
תלוי עד כמה ציונים... בעד התיישבות וזה?\V.I.P

בא"י כן.ירא ורך לבב

במדינה???

הרבי נמנע במשך כל חייו, כולל פגישות והתכתבויות עם ראשי ממשלות, להזכיר את המילים מדינת ישראל.

הדגל היה צהוב ולא כחולבן. הוא היה אומר תחנון ביום העצמאות, וקיצור, ציוני הוא היה, אבל הוא התנגד מאוד לציונות (כפי שהיא, חילונית..)

מאמינים בא"יזקוק לגאולה

לאו דוקא במדינת ישראל (שזה המשמעות של ציוני בימינו)

נוו זה לא בעייה?101t

זה לא בעייה ש"בעיקרון" צריך ללכת לפי ההלכה אבל ב"תכלס" לא הולכים כמו שצריך?

זה לא האידיאל וזה גם לא קרוב לאידיאל:

1) אל תשווי בכלל בין הנוער החרדי שמיעוט שלו לא מקשיב לרבנים,לבין הנוער הדתי לאומי שרוב רובו של הנוער לא מקשיב לרבנים שלו בתואנות שונות ומשונות ושאיזה20 אחוז שלו חוזר בשאלה..קיבצתי כמה תירוצים טובים,"תפסיקו להסתכל על החיצוניות" , "יום אחד אני יהיה יותר צדיק" ,"אני לא הולך לפי הרב הזה" (אני פשוט מחפש איזה רב אומר מה שהכי נוח לי,ואני הולך לפי מה שהוא אומר בנוגע לאותו מקרה) ,"מה זה כלכך משנה עם זה עד הברך או סנטימטר מעל"  וכו וכו

2)דבר שני- אז מה שיש אצל החרדים נוער שלא מקשיב לרבנים?זה הופך את זה שיש  אחוז גדול של הנוער הדתי לאומי  שלא מקשיב לרבנים ל בסדר?

3)מי אמר לך ש"בכללי להיות חרידי זה אומר שהדעות שלך יותר בכיוון של לא בעד א"י"? בואי אני יגיד לך שהדור הצעיר של החרדים מתחיל להתפכח,הדור של היום זה לא הדור של פעם...יותר ויותר מתחילים להתגייס ולהיות בכיווון של גם מדינת ישראל וארץ ישראל וגם תורה...

דרך אגב 99 אחוז של החרדים האמריקאיים וגם כל החבדניקים החרדים מתגייסים כחלק מההשקפה שלהם...

ד"א לא באתי להגיד לשון הרע על שום מגזר,באתי רק להעמיד את הנתונים כמו שצריך...

לילה טוב

קצת סדר בהגדרות לדעתי...מיצ'ל
דתים לאומיים, הם תורה וא"י, כלומר הולכים עפ"י התורה וההלכה ובנוסף בעד המדינה ולוקחים בה חלק כמו צבא שירות לאומי ועוד..
דתיים אלו למשל תופסים את הקמת מדינת ישראל כ'התחלתא דגאולה'.
לרוב הכיפות של דתיים לאומיים יהיו סרוגות קטנות/גדולות/שחורה.
וכיסוי ראש מטפחת/כובע וכו..
כמו שיש סוגי דתיים כך גם בתוך הדתיים הלאומי יש המון זרמים.
דתיים לייט, תורנים, ציונים, חרדלים..
ניראלי שאת נכנסת לקטגוריה של חרדים לאומיים אם הבנתי נכון.
עכשיו הגדרה לחרדים, דתיים שהולכים עפ"י התורה ולא בעד המדינה(עד הכנסת האחרונה לא היה לחרדים שר בממשלה- כי לא תומכים בה, השנה לאחר הסכמות הרבנים נכנס ח"כ ליצמן להיות שר הבריאות).
לרוב החרדים חובשים כיפה שחורה
והנשים עם פאה ולפעמים גם עם כובע, תלוי בזרם..
לכל חברה וזרם ישנם יתרונות וחסרונות..
אני חושבת שאת צריכה לחשוב טוב מה הדרך חיים שאת רוצה? אם את רוצה להיות קשורה למדינה שלנו? עד כמה התורה וההלכה תופסת בחייך? מי הרב שלך? לאיזה זרם להשתייך ובאיזה חברה?
אני חושבת שלפי זה את יוכולה קצת לדעת לאן את רוצה להשתייך ובאיזה דרך לנהל את חייך..

למה יש רק 3 תגובות?;((הכל מאת ה'
בגלל זה שאלתי פה (פורום) כדי שאני ידע עוד דעות..
ותכתבו מה אתם חושבים !
הספציפי פה בשאלה:הגדרות אני יודעת ויש מכל סוג שגם בחרדי וגם בדתי יהיה את זה ..אבל אני לא מצליחה להבין למה צריך לשים גרביים גם ככה הן שוקופות? אוקי הן מטשטשות את הרגל הדגש הוא "למה"? ואיך אני יכולה לדעת תשובות יש הלכה צריך לשים גרביים אם החצאית אחרי הברך.. אז למה בציבור הלאומי לא רואים זאת? מה הם טוענים ?
ולגבי התגובה יש בכל מגזר את הפחות ואת היותר של לבוש הבנות.. אי אפשר לשפוט לכל אחת זה קשה..אז צריך להגיד כל הכבוד לחרדיות שלפחות את זה הן עושות.. אז אוקי יש כאלה שהלבוש פחות צנוע מהציבור הדתי ..אבל כל אחת משתדלת..
תודה על שאר התגובות עד עכשיו;)
חחח אל תיקחי אישית.. זה פשוט משהו מאוד מסובך לענות עליו:/אוהבת את מלכנו
לגבי הצניעות.. אני בעצמי לא בטוחה מה ב.ד.י.ו.ק ההלכות..אם את רוצה אני ממליצה לך לשאול רב מה בדיוק ההלכות צניעות. חוץ מזה למה לרידים עושים את זה? אני לא יכולה להגיד לך בדיוק.. אבל התרבות שלהם זה להישמר ולהיבדל משאר העם שלא מקיימים תורה, אז מה שהם עושים זה מחמירים טיפה בהלכות- והבנות פשוט ככה חונכו אז הן מתלבשות ככה עם גרביים זה לא עד כדי כך מסובך.. אל תתבחבשי;) תעשי מה שנכון ותחמירי כמה שאת רוצה בלי להתייחס לכל ההגדרות האלו!
אההה עכשיו הבנתי למה התכוונתאוהבת את מלכנו
למה הם שמות גרביים שקופות עם זה לא עושה כלום?? אינלי שמץ..:/
ולמה חלקן שמות פאות בלונדיניות ארוכות? שהרבה פחות צנוע מסתם כיסוי ראש...?
אני באמת לא יודעת!
אולי הגרביונים באמת טיפה יותר צנועים- אבל זה ממש לא משנה הרבה! אפשר להיות צנועה וחסודה מאוד גם בלי זה! פשוט זה מ שעשו כל הדורות וזה מה שהם מאמינים.. אז ממשיכים תמסורת (חוץ מזה שצניעות זה לא רק משהו חיצוני... )
יש לכן טעותזקוק לגאולה

כיסוי ראש זה לא משום צניעות אלא משום הלכה שהשער יהיה מכוסה, תחפשו וזה דעת רוב הפוסקים.

לגבי גרביים, אני מנחש שזה אותו סיבה - שהרגל תהיה מכוסית, אך זה לא באמת משנה אם צנוע או לא... 

תגובהאגוז מוסקט

בס"ד

מזדהה עם התחושה חוויתי משהו דומה בעבר

לגבי השאלות:

יש את סדרת הספרים פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד. רב דתי לאומי. תקבלי שם את מה שאת צריכה.

פניני הלכה > ליקוטים ג > ו - הלכות צניעות > ו – אורך השמלה ואם חובה לגרוב גרביים

לגבי שמירת נגיעה(לא מצאתי את זה בפניני הלכה): מותר נגיעה של חיבה(חיבוק לדוגמא) לאבא ,סבים(מלשון סבא).

נגיעה לא של חיבה(למטרה עניינית כמו למשל להרים ביחד משהו) מותר לאחים.

בני עקיבא: את באמת נימצאת במצב שאת מבינה שצריך הפרדה ואת צודקת ולכן נכון עשית שעזבת את בני עקיבא.(בהנחה שהסניף מעורב).והכל בסדר את עדיין נחשבת דתית לאומית.

לגבי דתי לאומי/חרדי:

באופן כללי לעניין הלכות לא אמור להיות הבדל גדול בין חרדים לדתיים לאומיים.(חוץ מהעניין של להתגייס לצבא או השקפות מסוימות על המדינה וכו' אע"פ שיש גם חרדים עם ההשקפה של הדתיים הלאומיים).

את צודקת שגם אם חברות שלך לא מקפידות על גדרי הצניעות מדובר בדבר מוטעה ופשוט לא בגדר ההלכה. וצריך לדעת שגם דתיים לאומיים מקיימים את ההלכה ללא חפיפניקיות אלא אם כן משהו משייך את עצמו למגזר בגלל שהוא חפיפניק. והם (חפיפניקים) לא מעידים על הכלל ולא מעידים על זה שאם את לא חפיפניקית אז את לא דתייה לאומייה.

אז גם אדם דתי לאומי (אלא אם הוא חפיפניק) יחפש אישה:

עם חצאית שבכל מצב מתחת לברך ועם גרביונים.(לגבי גרביונים עוד יש דעה מקילה אבל נכון להחמיר בזה)

שומרת שבת על כל הלכותיה.

שמקפידה לא להגיע לקלות ראש/קשר של חיבה עם בנים.

שהייתה בתנועה מופרדת.

שומרת נגיעה.

וכו'..

(ואפילו בלי לקיים חומרות אלא לדוגמא לקיים הלכות שבת בלי להחמיר.חוץ מקשר עם בנות/צניעות לבנות/לשון הרע שזה כן ראוי להשתדל להחמיר לדעתי)

זה שאנשים חפיפניקים מוצאים את עצמם במגזר לא מעיד שהחפיפנקיות היא דרכו והשקפתו של המיגזר.

לאחר שהתבוננתי שם ופה הבנתי מה הדרך לדעתי.

ואם תשימי לב תביני שההבדל כמעט ואיננו.

פניני הלכה > העם והארץ > ד - מהלכות צבא ומלחמה > א – המצווה לשרת בצבא – הצלת ישראל

פניני הלכה > העם והארץ > ד - מהלכות צבא ומלחמה > ה – האם לומדי תורה מצווים להתגייס

אז בעייני תלמיד חכם דתי לאומי לא פחות מתלמיד חכם חרדי

ותלמיד חכם חרדי לא פחות מתלמיד חכם דתי לאומי

זה תלמיד חכם וצריך לכבד אותו

זה נכון שבהשקפה יש דברים שאני חולק על פלגים מסויימים בציבור החרדי.וכן יש הלכות שזה גם נוגע לגביהן.

את פשוט צריכה למצוא אולפנה דתית לאומית לאחר שתסיימי תיכון ושם ב"ה תקבלי רקע והדרכה. ועד אז תחפשי רב דתי לאומי / בנות דתיות לאומיות תורניות שעושות שיעור ביחד/ או שתארגני שיעור עם אחת כזאת. תתפללי לה' שינחה אותך וישלח לך רב מתאים וחברותה מתאימה.

דתי לאומי לא שווה חפיפניקיות גם אם החברה שאת מכירה כן כזאת.

שתגיעי לשלב "לקראת נישואין וזוגיות" כנראה שתגדירי את עצמך דתייה לאומית תורנית. אבל את דתייה לאומית.

בכל ציבור יש יתרונות וחסרונות: בציבור החרדי בולט יותר שהתוכן המרכזי של החיים הוא עבודת ה', ויש יותר הקפדה על פרטי הלכה. הציבור הדת"ל מאוזן יותר במצוות שבין האדם לעמו וארצו. בשורה התחתונה, עבור מי שרוצה בכל היתרונות, הציבור הדת"ל מגוון יותר ומאפשר יותר למי שרוצה בכך לבחור בכל היתרונות.

אשרייך.

שלום לךזכרתי לך...

לפני שאנסה ממקומי הקטן ובעניות דעתי לענות על שאלותייך הנפלאות, הייתי רוצה להעלות לך שניה כמה נק למחשבה:

א) כל הגדרה היא דבר מוטעה, שורש המילה "הגדרה" הוא "גדר", גדר היא דבר מגביל ולא נותן לפרוח, וכולא אותך בתוכו, בגלל זה אני באופן אישי משתדל להמנע מהם כמה שיותר.

ב) למרות מה שאמרתי למעלה (חחחחח) הייתי רוצה להגדיר אותך שניה בהגדרה "בעלת תשובה"

זה לא מושג שצריך לפחד ממנו, להפך, זה מושג נפלא שאין כמוהו, לא סתם כתבו חכמינו זכרונם לברכה במסכת סנהדרין "מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים, שנאמר: שלום שלום לרחוק ולקרוב, לרחוק ברישא והדר לקרוב"

כמובן שאת לא חייבת להיות מוגדרת כ "|חילונייה" כדי לחזור בתשובה.

ומה כל זה נוגע לך?

מכיוון שנדמה לי ממקומי הנמוך שהאיש העוזר ביותר לנפשם של בעלי תשובה הוא רבי נחמן מברסלב

ממליץ בחום על ספריו (ליקוטי מוהרן, סיפורי מעשיות וכו...)

בנוגע לשאלותייך (וסליחה על החפירה עד עכשיו......) שאפו על זה שהתוודעת לבורא בגיל כל כך מוקדם! הלוואי עלי

וגם שאפו על הכניסה לבני עקיבא, גם כן יכול להיות דבר נפלא לנפש שלך

אני גם כן מדריך, ומצוי באותן הבעיות פחות או יותר... לכן אני מרשה לעצמי להמליץ לך על הכלל הבא:  אל תאמיני למראה עיניים

זה אולי נדמה שכל הבנים ה"טובים ויראיי שמים" הם מורמים מעם ולא נמשכים אחרי מה שאת מתארת, אך לא כך המצב

אין מה לעשות, באת מלחמה יומיומית, ויש כלים למלחמה הזאת שאת יכולה לצייד את עצמך בם (רבי נחמן נותן לי המון)

עניים המראה עיניים תקף גם על עניין החרדים שהזכרת קודם, אין לדעת מה עובר בליבו של איש

מאחל לך הצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה

שה' יהיה איתך

דעתי בנושאדוס

דבר ראשון יש הרבה אנשים דתיים לאומים צדיקים יותר מחרדים(יש לי דודים חרדים באמת צדיקים ואני אומר את זה).

דבר שני אכן צריך לברר האם מותר ללכת לחברה מעורבת של שומרי נגיעה ולכן אני מציע שתלכי לרב\רבנית שאת סומכת עליהם בעניין ההלכות(משהי\ו צדיק\ה וירא שמיים) ואל תשני את הרב שלך כי את רוצה ללכת לבני עקיבא או משהו כזה כשאת בוחרת הלכה את צריכה ללכת רק עם השכל ולא עם הרגש(יכול להיות שאת יכולה להיות סופר מדריכה) ואפשר גם להיות מדריכה בתנועת נוער יותר צנועה שתקבל אותך עם רמת הדתיות שרשמת לעיל(תנועת הנוער אריאל למשל צנועה בלי עירוב לפי ידעתי)

ורשום "עשה לך רב" אז תעשי לך רב צדיק וירא שמיים(את יכולה רבנית) ואל תשני את דעותייך סתם.

בהצלחה  

עוד משו קטן שרציתי להוסיף..מוריוש

גם אני הייתי המון זמן בהתלבטות הזאת בין הדתי לאומי לחרדי...

מסקנתי בעניין:

לא צריך ציבור. במיוחד היום כשיש הרבה חוזרים בתשובה שעדיין לא משתייכים למגזר מסוים.. אפשר להיות יהודי- דתי ולקחת את הטוב מכל אחד.. כי כשבאים מבחוץ רואים טוב את כל היתרונות- אבל גם כל החסרונות של כל ציבור.

ואז מזגזגים ממקום למקום כל החיים..

בקיצור:

העיקר שאת יודעת מה המטרות שלך בחיים, הולכת לפי ההלכה וממשיכה להתקדם..

לגבי חתן- אל תדאגי לא חסרים בנים במצב כמו שלך;) 

וואו עניתם לי תשובות מדהימות !!הכל מאת ה'
תודה רבה לכולכםם ;]]] עשיתם לי סדר בדברים תודה ;)
לגבי גרביים באמת שאני לא יודעת ..
אני קראתי את ההלכה של הרב מלמד( לגבי זה) וצריך להחמיר וראוי וזה דעת הרוב אבל גם מי שלא עושה את זה עדיין לא עוברת על ההלכה ..יש פה סתירה...כל התשובה הזאת היא לא חד משמעית... אז איך אפשר לעשות משהו שיש דעות מנוגדות(חלק כך וחלק כך)? זה כלכך מייאש..
בגלל זה כתוב עשה לך רב.. צריך למצוא רב ולהתנהג לפי הפסקיםכבשה
שלו. בהצלחה
יש דעות מנוגדת ויש עדיפות.>>>קן ציפור

בס"ד
נתחיל מדוגמה אחרת:
יש דעות מנוגדות האם גילדת שוקלד זה דבר טעים או לא?
6 אומרים שכן, ו3 שלא
מה זה אומר לאדם החיצוני?
שסביר להניח שזה יהיה טעים לו.

ובעניין של גרביים זה מאד חשוב, יש הגדרה בהלכות צניעות, וכן יש דברים שמשתנים לפי הנוהג של העולם.
בתקופת החפץ חיים לא היו הולכים בלי גרביים, לכן גם לגבר בבית החפץ חיים אמר שאסור וזה לא צנוע, ושיכסה עצמו קודם בשמיכה.
אבל בדור שלנו, ללכת בלי גרביים זה לא בעיה.
יחד עם זה הרבה רבנים ראו לנכון להחמיר, ושכן יש עדיין עניין צניעות גם בכף הרגל.

לכן עדיף ללכת עם רגל מכוסה, זה פחות מושך{יותר צנוע} לדעת הרוב{ה6 אנשים שאוהבים} יחד עם זה בגלל שעדיין יש דעות אחרות{3 שלא אוהבים, או רואים זה בעיית צניעות, דבר מושך} מי שקשה לה לא חייבת ויכולה לסמוך.
{אגב לדעתי זה אמור ללכת גם לגבריים שעדיף גרביים}

עכשיו אם תשאלי איך זה משתנה, אז התשובה היא שיש את עיקר הדין, אבל חכמים עושים סייג כדי שאם ניפול, נתקע רק בגדר, ולא ניפול מהגג.
המעקה הזה חשוב, ומי שיכול לעשות את המעקים שחכמים המליצו{לאו דווקא להמציא גדר בתוך הבניין שזה בעצם כלוב וחומרה יתרה} אז תבוא עליו הברכה

מקווה שהדברים מובנים ועזרו

כבר ציפיתי לשאלה קטנה...איש חשוב

גמאני....אין קדוש כה'

חשוב שתקראי זה ישמש לך לכל החייםשאלו פרטי תדעו

תמיד צריך לשאוף גבוה כדי שיהיה לאן לרדת...

שמרי על חצאית מתחת לברך אומנם לא באורך מוגזם...

גרביונים את יכולה להפסיק כי אומרים שלנסות לא להתבלט בשטח והגרביונים זה קצת מבליט את צבע הרגליים ועושה אותם יפות יותר ומושכות יותר גם אם זה בצבע גופ..

והם עדיין שומרים על עצמם כי בתכלס יש להם גבולות וזה לא באמת כמו שזה נשמע על הציבור הדתי שהוא ככה וככה.. 

את לא יכולה ממש לבחור את תוכנית הנישואין ש- ה' הכין לך.. אז אולי בסניף תמצאי את הבעל? הרבה זוגות נשואים יצאו מהסניף אצלנו...

לגבי שיעורי התורה .. יש הבדל בין שיעור תורה לשיעור הלכה.. תביני לבד 

מקווה שעזרתי זה ככה בתמצית וגם לא כלכך מובן אם תרשמי לי בםפרטי אוכל לעזור יותר.. (אני בת)

גרביים זה לא חובהאין קדוש כה'

בנים ובנות ביחד זה ממש לא טוב עד שתחפשי בעל ובקשר לבני עקיבא- אצלנו בבני עקיבא יש סניף בנים וסניף בנות.

ברור שלא חובה גרבייםם!!!!!!!1V.I.P

אם היה חובה גרבייםאין קדוש כה'

אני לא יודעת מה הייתי עושה עם עצמי.

אני כמעט תמיד הולכת עם סנדלים (גם בחורף).

אני לא מסוגלת לחשוב על סנדלים עם גרביים, אני באמת לא מבינה אנשים שהולכים ככה אבל אם זה מה שהם רוצים אז בכיף אני לא אגיד להם להפסיק.

כמו שאני חושב.. אם יותר מדיי מגזימים עלולים ליפול בהכי חדות.בועת סבון

ולא, אין שום סיבה שתלכי עם גרביים! שימי חצאית מתחת לברך וזהובועת סבון

יש קצת טעות בגישהזקוק לגאולה

לדעתי הגישה שלך עם כל הטוב שבו,קצת טועה. 

את מתלבטת בין דת"ל וחרדי. ההתלבטות שלך נובעת מהטוב שיש בשני המגזרים הללו. 

לא הבנתי למה את מתלבטת בין מגזרים? אין שום חיוב בתורה להיות חלק ממגזר. להפך! אני חושב שהבעיה במגזר (במיוחד החרדי) הוא שכולם עובדים את ה' באותה הדרך, אך זה לא נכון! כל אחד צריך לעבוד את ה' בדרך שלו! (אין שום סיבה שהיא תהיה שונה משל אחרים, רק שהיא תהיה שלו).

לכן תקחי את הטוב שאת רואה בכל מגזר, ותקימי מגזר משלך (אפילו אם את תהיי היחידה במגזר הזה).

לכן בעצם נראה לי שאת מבולבלת אידיאולוגית, שאת לא בטוחה מי יותר צודק. לכן תוציאי את המגזר מהשאלה שלך ותשאלי על כל נושא בפ"ע: בנים/בנות? נגיעה? גרביים? וכו'. וכך יתברר לך האמת האמיתית.

אני יסכם את הכלהכל מאת ה'
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך ז' בשבט תשע"ו 17:05
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך ז' בשבט תשע"ו 17:02
קודם כל תודה רבה על כל התגובות ;)
אני באמת לא ציפיתי לתשובות כאלו ;)
אני יגיד כמה דברים.
לעניין שכולם הזכירו אני מבינה ש
בצניעות-באמת זה כל אחת לפי איך שהיא יכולה וההשתדלות שלנו.וצניעות לא קשורה למגזרים.כי זה היכולת של הבת ולא תלויה בשום גורם חיצוני אחר.
והצניעות זה בינה לבין הקב"ה.
לגבי המגזרים שהזכרתה-אני באמת חושבת שלא צריך מגזר. זה הכי טוב. אבל יש יתרון וחסרון במגזר
מצד אחד מגזר שכולם הולכים בדרך מסויימת יש להם חשיבה מסויימת ודעה מגובשת אחת וזה גם מדרבן אותך לעבוד את ה' שיש עוד מליונים כמוך באותה חשיבה באותו מקום. ומצד שני המגזר מרוב שהוא ככה כמו שהזכרתי חוסם אותך הכוונה שאם אני במגזר כלשהוא אני מחויבת לנורמות המקובלות בסביבה שבו אני חיה אני מחוייבת בסוג של התחיבות וסטייה אחת יכולה לעלות לי או לפעמים גם ליצור לי חופש ובחירה עצמית.
אני באמת חושבת שלא צריך מגזרים!! לעבוד את ה' בלי מגזר.ככה אתה לא מחוייב לשום דבר.העבודת ה' שלך בחיים זה בינך לבין הקב"ה.ומצד שני גם אתה לא יכול להישאר באויר,
מה שהזכרת- להקים מגזר משליי ( חחח הלוואי זה יהיה מעניין וגם עבודת ה' שם תהיה מאוד חזקה רק צריך למצוא את האנשים שמוכנים להצטרף למגזר ;) אם למישהו יש מתנדבים לחיפוש או שרוצים להיות חלק מהמגזר רק תגידו לי ונקים ביחד!!;)
למרות שאני חוששת שהרבה אנשים במגזר יהיו מבולבלים כי הם לא ידעו מי הם.לא תהיה להם דעה מגובשת, הן לא ידעו אם הם פה או שם. וכן צריך שיהיה מגזר כי ככה זה בתהליך החיים.ואסביר לדוגמא
כאשר המגזר החרדי- תלמודי תורה בנות לבית יעקב אחרי כן בנים לרוב ישיבות מעטים לימודי ליבה יש גם אחרים שעובדים ולומדים. הבנות או הולכות ללמוד או לסמינרים או למדרשה.אין פה שירות לאומי..אחרי כן את ילדהם ישלחו לחרדי כמו שחונכו וכך הלאה.
המגזר הדתי לאומי-לרוב זה ממלכתי דתי יש גם תלמודי תורה לרוב ישיבות תיכוניות ובנות לאולפנה ואחרי כן בנות לשירות לאומי או צבאי. או מדרשה בנים לישיבות מכינות,הסדר. או צבא וכך הלאה .
יש מין מסגרת חיים ברורה.יש סטיות.לא אגיד שלו.אבל יש בכל הדרך איזשהוא ניווט בתהליך החיים.
אין לי עוד מה להוסיף זאת באמת שאלת רבים אין נכון לא נכון.השאלה מה העדיפות אני באמת חושבת שבמשך הזמן והחיים אתה יודע מה אתה רוצה מעצמך וה' כבר מכוון. אני באמת בהתלבטות והשאלות שצפות בי ומעלות בי זה הכל מה'(אגב הניק שלי כזה אז..)כניראה שה' רוצה שאני כן ישאל את השאלות האלה כדי לדעת מה טוב בשבילי.הוא המחליט,הוא מחשב באיזה מידה אני ישאל שאלות.זה באמת לא כייף לי אני לא רוצה לשאול כל הזמן שאלות כי זה באמת מתסכל שיש הרבה דעות.ואתה מרגיש לבד. כי אתה לא יודע מה הכי טוב בשבילך! אבל כנראה שצריך את זה.ורצוי. וחלק מתהליך החיים.
אז נסיים את השרשור פה ..אם מישהו/מישהי רוצים להמשיך להגיב אז בשמחה רבה ;) כמה שיותר תגובות יותר טוב. ותודה רבה לכולכם. חחח אני מרגישה כיאלו נפרדים כזה. אבל בכל זאת רשמתי שאלה מהלב באמת.והיו כאן תגובות זה לא רק המילים זה גם המשמעות של כל דעה ודעה . ממש יפה בעיניי.תודה [[:
פששששששששששש סחטן!!!!V.I.Pאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך