בס''ד
היי בנות,
מבקשת להתעודד... אחרי כמעט שנה בבית, שבמהלכה עבדתי מעט מאד (יום אחד מדי פעם), אני צריכה לחזור לעבודה ואני מרגישה שברון לב גדול...
קודם כל, קצת רקע:
ילדה שנייה. התכנון המקורי היה לחזור לעבודה בתחילת שנת הלימודים, כשהקטנה היתה בת כ-8 חודשים. זה היה ממש גדול עלי ואמרנו שנחכה עד שהיא תהיה בת שנה, שנה +. השהייה בבית איתה הטיבה לי ולכל המפשחה המון (וברור לנו שזה היה הדבר הכי טוב לקטנה שלנו). כדי לאפשר את המצב הזה, נאלצנו להשתמש מעט בחסכונות שלנו. סכום לא מופרז אבל לא גם לא מבוטל. בואו נגיד שזה לא יהיה מאד בריא למשק הבית שלנו להמשיך ככה עוד הרבה זמן. מה גם שאנחנו חולמים על משפחה גדולה ואני גם חולמת שאוכל להקדיש שנה בבית לכל תינוק. ובשביל זה, צריך (מה לעשות?) כסף...
עד עכשיו הייתי עצמאית, אבל כרגע, בגלל המצב הבטחוני, אין הרבה עבודה בתחום שלי, כך שלא היה ברור אם הייתי מוצאת מספיק עבודה בתום חופשת הלידה. ואז הזדמנה לי עבודה בתור שכירה, עם תנאים (שעות, שכר, גמישות) שמאד מדוייקים למה שאני והמשפחה שלי צריכים כרגע. עבודה שנשמעת מרתקת ויש בה הרבה שליחות. שקשורה לעבודתי הקודמת (שמאד יקרה לליבי) ואף מאפשרת לי להמשיך לעבוד בה במינון נמוך. בקיצור: משהו מושלם, אם לא הייתי צריכה להפרד מהילדה. הלכתי לרעיון העבודה בלי לדעת אם אני מעדיפה להתקבל או לא להתקבל (ולהיות מובטלת בל כרחי). ב''ה התקבלתי - לשמחתי הרבה ולצערי הרב. עכשיו אין ממש תירוצים ואני עוד שבועיים צריכה לחזור לעבודה.
ועכשיו כמה מחשבות שטורדות את מנוחתי:
א. התכוונתי לחזור לעבודה כשהתינוקת תהיה בת שנה לפחות, ובפועל יצא שהיא תהיה בת 11.5 חודשים. אני יודעת שזה יכול להשמע קטנוני (ושרבות מחשבות בלב אדם ועצת ה' היא תקום) אבל זה לא יושב לי טוב ואני קצת חווה את זה כאכזבה.
ב. אנחנו לא אנשים בזבזנים מטיבנו אבל אנחנו כן מאפשרים לעצמינו דברים שעולים כסף, כשאנחנו מרגישים שזה מטיב לנו. דברים כמו: יעוץ שינה, סדנת הורים, בייביסיטר (כדי לצאת ברוגע בלי לדאוג לשינה של הילדים שלנו) וכדומה. לאחרונה עולה לי המחשבה שאילו רק היינו חיים ביותר צמצום, אז הייתי יכולה להשאר יותר זמן עם הילדה שלנו. מאידך, הדברים שאנחנו משלמים עליהם עושים את החיים שלנו להרבה יותר רגועים וטובים ואני לא בטוחה אם הייתי שמחה אילו היינו חייבים לוותר עליהם מפאת התנהלות כלכלית מאד מאד זהירה.
ג. אני מאמינה שבתנאי שאצליח למצוא מסגרת טובה, שתינו (בתי ואני) נתרגל מהר בסופו של דבר. אבל עדיין יש לי הרגשה כבדה שאני נוטשת אותה. וגם עצוב לי כל-כך שמעכשיו היא תבלה רוב יומה לא בנוכחותי ולא אני אראה את כל הדברים החדשים שהיא תעשה, אלא המטפלת.
אני יודעת שהרבה אנשים מאמינים שמסגרת זה דבר טוב לילד, שזה מפגיש אותו עם חברה וכו'. הדברים האלה לא כל-כך מנחמים אותי כי אני באמת מאמינה שבגיל כזה הכי טוב (לאמא ולתינוק) הבית.
מה אתן אומרות נשים יקרות?
תודה...