רופא עיניים לילדים. או אולי אופטומטריסט?רבה אמונתך!

שלום לכם, אולי כאן יהיה מישהו שהתנסה ויודע לכוון...

בעלי ואני מרכיבים משקפיים במספרים גבוהים יחסית מגיל צעיר. יש במשפחה המצומצמת מקרים של עין עצלה, וגם פזילה.

בעבר כבר הומלץ לנו לקחת את הילדים שלנו לבדיקה בגיל צעיר. המטרה היא לבצע בדיקה כללית מקיפה כדי לשלול בעיות עיניים אפשריות ולהתאים משקפיים במידת הצורך.

הגדולה בת 4.5 ואנחנו רוצים לקחת אותה לבדיקה.

השאלה- האם לקבוע תור לרופא עיניים?

או אולי לאופטומטריסט?

בקופת חולים (במוקד, מזכירות וכו') אף אחד לא יודע לענות על השאלה הזו...

יש לכם נסיון בעניין?

אופטומטריסטתמרר

אופטומטריסט טוב יודע לבצע את כל הבדיקות כדי לשלול עין עצלה ופזילה ובעיות נוספות.

יכול להיות שהוא ישלח אתכם לרופא עיניים במידת הצורך.

בהצלחה!!

ממליצה מאודst20
לקבוע תור לרופא עניים ילדים. רק הוא מורשה לשים טיפות להרחבת אישונים והוא עושה את הבדיקה הרבה יותר מקיפה. וגם, אין לו אינטרס למכור לך משקפיים.
אם את מירושלים, ממליצה על ד"ר אריאלה ליפשיץ מילר.
הבעיה שבקופה שלנו לא מכירים מושג כזה "בדיקה מקיפה"רבה אמונתך!
רופא העיניים היחיד שקיים (וזו עיר גדולה!!) מטפל בדברים כמו דלקות עיניים וזהו... (כשביקשתי לקבוע תור גילית שאורך התור 8 דקות בלבד)
איך זה יתכן?אנונימי (2)

אני קבעתי תור לרופאת עינים דרך הקופה לשני ילדים, על רקע ליקויי למידה והצורך בשילוב. (הפרוצדורה היא ששוללים בעיות ראיה).

היינו שם בוקר שלם. קודם עברנו בדיקת ראיה פשוטה (מותאמת לילדים) אצל האחות, אח"כ הרופאה ביקשה לשים טיפות ובדקה במכשיר מיוחד. היא ביקשה לחזור על התהליך פעמיים. נמצא צילינדר אצל אחד הילדים והשני נמצא סובל ממס' גבוה בראיה מקרוב (מס' +).

קופ"ח כללית.

לדעתי - תקבעי קודם תור לרופאת עיניים (לוקח זמן, במיוחד בעיר הגדולה) ואם את לא שבעת רצון, תלכו לאופטימטריסט.

קבעתי תור לרופא, הוא בעוד חודשיים...רבה אמונתך!
אבל אני ממש מרגישה שזה לא מה שמתאים..
לא הגיוני האורך של התור
ולא הגיוני שבקופה לא שמעו על בדיקה מקיפה לעיניים...
באמת מוזר.אנונימי (2)

אולי כשתהיי שם ותתארי את הרקע, יהיו מוכנים להיכנס לעומק הענין ולבדוק באופן מקיף.

והתורים מאוד ארוכים. את צודקת.

אני כרגע משלמת באופן פרטי על מפגשים של ספורט טיפולי לילד כי לתור לנוירולוג שאמור להמליץ על טיפול רגשי ולאשר זכאות לקבלת טיפול כזה במסגרת הביטוח הנוסף שאני משלמת עליו - לצורך הזה ממש - אנחנו מחכים כבר חודשיים וחצי.

ולמה נוירולוג? כי הרופאה מראש הזהירה אותי שלקבל תור לרופא התפתחותי זה חסר סיכוי. אמרה שהיא מקווה שנוירולוג יוכל לעזור. נראה.

בהצלחה.

מסכימה עם כל מילהמדי פעם פה

רופא עיניים.~א.ל
אופטומטריס יותר בכיוון של לתת מספר.
רופא בודק לעומק.
כשתגיעי תבקשי בדיקה שגרתית. זו בדיקה שעושים אחת ל כדי לבדוק את תפקוד העין
ממה שאני יודעת אופטמטריסט לא מקבל בגיל הזהאמא, ברוך ה'

הם רוצים שרופא יעשה את הבדיקה, וישלול בעיות אחרות.

עין עצלה ופזילה, זה לא דברים שאופטומטריסטים מומחים אליהם ומוכנים לקבוע אותם בגיל כזה.

אם היא בת 4.5, ניתן בינתיים אולי ללכת דרך טיפת חלב, לפחות לעשות בדיקה ראשונית (לא בטוחה שיסכימו, אבל בכל מקרה בסביבות גיל 5 עושים אצלם בדיקה)

גם אנחנו חיכינו בערך חודשיים, לילדים מתחת לגיל 8 אין הרבה רופאי עיניים ולכן התורים ארוכים, אבל לרוב הרופא כן מקצועי ויודע לבדוק כמו שצריך ולאבחן.

וגם, שווה לך להיות בקשר איתן ולבדוק מדי פעם, לפעמים יש הפתעות ומתפנים תורים.

ואורך התור, לא תמיד אומר. לפעמים, עוד לפני שנכנסים לרופא, האחות עושה בדיקה ראשונית. לפעמים הרופא שולח תוך כדי התור לבדיקה מקיפה אצל האחות או אצל אופטמטריסט שעובד איתו במקביל וכדו', כך הם חוסכים חלק מהזמן (זה מה שלפחות הרופא עשה אצלנו)

בהצלחה.

תודה לכולם!רבה אמונתך!
אולי במקרה אתם מכירים את ד"ר ווהבי ווהבי?
היינו לפני כמה זמן אצל רופא עיניים בקופהחילזון 123

זה נכון שהתור הרישמי הוא 8 דקות

אבל זה לא לגמרי ככה.

בהתחלה נכנסים אליו לבדיקה קצרה, אח"כ הולכים לאחות ושמים טיפות עיניים להרחבת אישונים ואז מחכים איזה חצי שעה סתם בחוץ ואז הוא מכניס אותכם שוב לבדיקה אחרי הטיפות עיניים.

אם יהיו לך שאלות תשאלי אותו בפעם השניה שתיכנסו.

למרות שברור שהוא לא בודק הכל.

אחרי שהתברר שאנחנו צריכים משקפיים הלכנו לאופטומטריסט בחנות שהמליצו לנו עליה והוא ראה שיש לו בנוסף למספר גם עוורון צבעים מאד קל. משהו שהרופאה בכלל לא הזכירה.

אז אולי אח"כ תלכי גם לאופטומטריסט.

אולי תנסי לקבל המלצות על רופא מסויים כדי שתדעי שזה באמת מישהו יסודי.

ואני חושבת שאם זה ענייני פזילה יש גם מקצוע שנקרא אורתופטיקה או אורטופריסט משהו כזה.

מנצל"שת- מתי באמת הגיל המומלץ לבדוק דברים כאלו?אנונימי (3)
לבעלי גילו פזילה ממש קטנה בגיל די מבוגר (לא רואים בכלל, אבל זה גורם לו לראות מקרוב כפול, ויש לו משקפיים נורא יקרות שמתקנות את זה, ויש לו גם מספר נורא גבוה).
הבת שלי בת שנתיים, כדאי לבדוק כבר עכשיו או שאפשר לחכות?
נראה לי שעכשיו יהיה קצת קשה להשיג שיתוף פעולה בבדיקה, היא די מפחדת מרופאים...
רופא עיניים!לשם שבו ואחלמה

בהחלט רופא עינייםyr

ואופטומטריסט לא מורשה עד גיל 6 אפילו לקבוע מספר. (למרות שחלקם עושים זאת בכל זאת)

וסמכי עליו שידע תוך זמן קצר אם יש בעיה.

רופא עיניים + אורתופיסט124816

כדאי ללכת לרופא עיניים ואח"כ לבקש ממנו הפנייה לאורתופטיקה.

הרופא בודק שהכל תקין מבחינת מבנה העין וכדו' האורתופיטקי אמור לזהות עין עצלה בעיות ראיה וכדומה

ממליצה על הדסה עין כרםיעל רחובות

גילינו באופן אקראי שלבן בן 4.5 יש +8.5 ו+9.5..

הפנו אותנו להדסה עין כרם.. יש שם מרפאת עיניים לילדים עם טובי המומחים.

הם עושים את כל הבדיקות שצריך בבת אחת.

ניתן לקבוע שר"פ ואז התור הוא תוך שבוע ומקבלים החזר חלקי מהקופה..

בשביל פעם ראשונה, עם כזו הסטוריה, שווה לשלול אצל המומחים..

לקבוע לד"ר אנטבי אירן, היא ראש המחלקה..

יש לנו ניסיון טוב איתם.

רופא עיניים, אבל מקצועימודדת כובעים

פעם ראשונה רק רופא עינייםכלנית1אחרונה

אם אין ברירה תקבעי דרך הדסה עין כרם או מה שבהסדר עם קופ"ח שלך. תבדקי אפשרויות החזר (את יכולה לבדוק במוקד ביטוח משלים וכד'). 

לרופא עיניים מומחה, שמצלם את העין וקובע לא רק לפי בדיקת עיניים פשוטה. חשוב לדעת אם יש צילינדר, עין עצלה ועוד. לטפל במה שאפשר עכשיו. אופטומטריסט, גם אם הוא טוב, יכול להיות כהמשך טיפול, עם מרשם למשקפיים ראשונים תקינים מהרופא. אני לא ממליצה על קיצורי דרך בתחום הזה.

מאחר שמדובר בילדה בגן ולא נורא אם היא תפסיד חצי יום לימודים, למטרה חשובה, אחרי שקבעת תור, אם התור מעבר לחודש, תתקשרי אחרי שבוע לברר אם יש ביטולים ותתכונני להגיע אפילו באותו יום. לפעמים יום גשום הוא סיבה לביטולים, אם את מוכנה לשנות תוכניות ברגע האחרון.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך