לא יכולתי שלא להיכנס...
עברו כמה שנים מאז שהייתי אולפניסטית, אבל כשהייתי - הייתי כמוה. וכן, הייתי צריכה עזרה. אז כמובן שעלו לי כמה דברים...
א. בלי לחץ. הכי חשוב. גם כי אין סיבה להילחץ - כמו שציינו כאן - זה גיל קיצוני. חוץ מזה, עצם העובדה שהיא מוציאה את זה החוצה ומדברת ככה, גם אם זה בדרך של צחוק, מעיד על איזשהו אמון בעולם שיעשה משהו עם המידע הזה - והנה, את באמת שם ורוצה לעזור לה. וגם כי לחץ מהסביבה רק עושה את המצב גרוע יותר (או הרבה יותר).
זה לא מפחית מהעובדה שהחברה שלך מרגישה את הרגשות הקיצוניים האלה, ויכולה מאוד להיעזר במישהו מבוגר שיעזור לה להבין את מה שהיא מרגישה. וזה חשוב מאוד ויכול לשנות מאוד מאוד.
ב. כן יש טעם להיזהר - למרות מה שאמרתי, ואני מאמינה שנכון מאוד ברוב המקרים, תמיד יש אחוז זעיר שלא, ולא כדאי להקל ראש. וגם לכן אני חושבת שכן צריכה להיות פנייה למבוגר(ת). אבל יש פה שני נושאים מהותיים: מי הפונה ומי המבוגר...
חשוב שזו תהיה מישהי שאת סומכת על הרגישות והטקט שלה, והכי טוב מישהי שכבר באיזשהו קשר עם החברה/נראה לך שיש סיכוי שיהיה.
אבל יותר חשוב זה מי הפונה. אם לספר על עצמי, מה שגרם לי להתחיל לשחרר, להתחיל התחלה של הבנה שאני צריכה/יכולה לקבל עזרה - וכל פעם מחדש בתהליך הארוך הזה - היו חברות שאמרו לי לפנות. שהראו לי שלשתף זה עוזר ושאם הדברים מכבידים מאוד, מישהו מבוגר עם ניסיון ויכולת להכיל יכול לעזור, ושכדאי מאוד שמשהו יעזור...
אבל זה מאוד מאוד תלוי בקשר שלכן. אם את לא חושבת שאת בעמדה לדבר איתה על זה, או אם את די בטוחה שהיא לא תפנה, אז כן. תפני בעצמך. לגבי התחושה שלה על פנייה כזו - אני יכולה להגיד על עצמי, שכשזה היו אנשים קרובים שפנו "מאחורי הגב שלי", זה כאב לי מאוד, וכן, כעסתי - אבל גם בפנים הרגשתי שזה מה שרציתי בעצם כשדיברתי ככה, וסוג של שמחתי שיש אנשים שמספיק אכפת להם ממני. (וחוץ מזה, שככל שזה אנשים יותר רחוקים, זה דווקא פחות כואב ומכעיס. בשבילי לפחות)
אולי כתבתי ארוך מדי, אז אני רוצה להדגיש: זה גיל שמרגישים הרבה ובקיצוניות, ולפעמים מדברים ביותר קיצוניות. זה גם גיל שקשה מאוד לראות שאתה לא היחיד שמרגיש ככה וקל מאוד להילכד בעצמך, ולכן זה גיל ששיתוף ועזרה מבחוץ יכולים מאוד מאוד לעזור בו.