רציני.אנונימי (פותח)

יש אצלנו בכיתה קטע להגיד על כל דבר "אני הולכת להתאבד" בצחוק... אין לי בעיה עם זה...

אבל יש לי חברה שמלא פעמים בדיכאון כזה, ובוכה ואומרת שהיא רוצה להתאבד "די נמאס לי! אני באמת רוצה להתאבד כבר! בא לי למות!" ואני לא יודעת אם זה רציני או לא ואני לא יודעת מה לעשות אם זה, כי מצד אחד הגיוני שזה סתם בצחוק היא אומרת ומצד שני זה מפחיד...

וואי גם אצלינו בכיתה זה ככהאנונימי (3)
אם יש לך חשש שזה רציניבצל ירוק
תערבי יועצת או מחנכת או משהו.
הן יבררו וידאגו ויבדקו וכו'.
ואת תדעי שאת שלך עשית, לא משנה מה יתברר בסוף.
ממכישוף כושל

בס"ד

אני חושבת שקודם כל להגיד מילה ליועצת
להגיד שלאחרונה המצב רוח שלה רע ולבקש שישימו עליה יותר עין
דבר שני להיות שם בשבילה שתוכל לדבר עם מישי
אם זה מקצין לאיומים שנשמעים לך ממש רצינים
גם את זה תגידי ליועצת

(אם היועצת גרועה דברי עם המחנכת או ההורים)

אזהרהאנונימי (4)
לפני שאת מדברת עם היועצת... תבדקי שאת יכולה לסמוך על היועצת הזו.. אצלי בכיתה גם הייתה ילדה שרצתה להתאבד ופנינו ליועצת והיועצת דיברה איתה וסיפרה לה שאנחנו דיברנו איתה וכו' שלדעתי זה גרוע שאמרה לה מי סיפר ליועצת..
אם נראה לך שזה הופך להיות רציניאנונימי (5)

או שאת רואה\יודעת\מרגישה שהיא תפגע בעצמה 

תפני ליועצת\מחנכת ותבקשי שידברו איתה. תדגישי את זה שלא יגידו מי אמר (מניסיון, סיוט אם לא עושים את זה).

וכמובן, תהיי שם בשבילה.

קודם כל לא להשאיר את זה אצלך לבד. לספר ליועצת ומחנכת דחוףאורין

היא צריכה תמיכה ממבוגרים

חשוב מאד לספר למבוגר שסומכים עליו!!!מישהו37

מורה, יועצת, שכנה  מישהו.יכול להיות מאד שזה סתם שטות. יכול להיות שהיא לא מתכוונת להתאבד אבל צריכה עזרה. אבל יכול להיות שיש בעיה רצינית והאמירות שלה הם זעקה לעזרה. חשוב מאד להתייעץ, אפילו אם את חוששת שהחברות ביניכן עלולה להיפגע.

תלוי.אורח כלשהו

מה רמת הדאגה?מה זה 'דיכאון'?מה רמת הקשר שלכן?

שתי אופציות שעולות לי לאחר קריאת התגובות פה:
1)לשתף אותה בדאגה שלך אליה ולשמוע ממנה כמה זה חמור, כמובן שבדרך הזו יש סבירות שתצטרכי להיות שם בשבילה גם אחרי השאלה ולעזור לה. אם הקשר שלכן לא חזק זה גם עלול לגרום לה להינעל.
2)לשתף מישהי אחרת(מורה, יועצת, מדריכה וכו') בדאגה שלך
לדעתי לא כדאי לעקוף אותה אלא שהיא תהיה מודעת ואולי אפילו מסכימה עם הוצאה החוצה של הנושא.זה תלוי גם באיזה 'פורומים' זה נאמר, אם זה רק לאנשים מיוחדים (וכד', מהלכות לה"ר ורכילות, אבל אולי כאן זה בעצם לתועלת.)

ממש כל הכבוד על האכפתיות ,הדאגה והרצון להטיב! ישר כחך!

תשתפיכתום כתום
לא נראה לי שאם תשאלי אותה היא תסכים שתני לגורם מבוגר אבל היא זועקת לעזרה שאת לא יכולה לתת אזתפני למבוגר אחראי-מדברת מנסיון ,אני הייתי הבת שבצד השני... היא לא תכעס עלייך כי היא לא באמת רוצה למות וברגע שירד הלחץ שהיא נמצאת בו או הסיטואציה הכואבת היא אפילו תודה לך .ברור שאת עושה את זה כי את אכפתית ורוצה בטובתה והיא גם מבינה את זה.
הלוואי על כולם חברה כמוך
שיתוף ושימת לב לשיח המקובלאנונימי (6)
אין ספק שאת לא יכולה לשמור את המידע לעצמך גם אם את לא בטוחה ברצינות של הדברים. מכיוון שמדובר בדיני נפשות, הדברים אמורים להיות מטופלים אצל אנשי מקצוע. כגון: מחנכת, יועצת, מנהל... מלבד זאת השיח בכיתה בו מקובל לומר "אני רוצה להתאבד", הוא חמור מאוד, גם אם אינו נאמר ברצינות, כי השדר מחלחל, ומרכך את הזעזוע שלנו לאפשרות שאדם נוטל את נפשו בכפו. ומקרב אותנו, גם אם לא במודע, לאפשרות כזו, והפיכת הדבר לעניין מצוי ולגיטימי. דומה הדבר למשפט "אמא שלי תהרוג אותי" או "בעלי יהרוג אותי"- שעלינו להוציא לגמרי מהלקסיקון. אולי גם כאן כדאי להאיר את תשומת ליבה של המחנכת לכך שיש פה נושא שחשוב לדון בו עם הכיתה, לגבי סגנון הדיבור המקובל.
ובנוסף לדיווח תמיכה חברתית היא גורם מקל ומעודד. אל תנטשו אותאורין

אותה.

זה הגיל ..נושבת באויר

פעם המורה שלי אמרה לנו שבגיל הזה הכל קיצוני, זה או שחור או לבן .

החיים הם כמו מחברת חשבון, יש מלא משבצות,

ואם יש משבצת אחת שחורה אז אנחנו הופכים הכל לשחור

ואם יש משבצת אחת לבנה הופכים הכל ללבן..

תדברי איתה, תראי לה שאת נמצאת בשבילה ומוכנה לעזור לה.

אל תרוצי ישר למבוגר כי כשזה מגיע אליהם קשה מאוד להחזיר את זה .. [מנסיון כואב]

אם באמת את רואה שהמצב רציני - כמו שאמרו פה אז תלכי לדבר אם היועצת ..

אבל בדכ זה רק אמירות , כמו שכתבת בהתחלה , והיא בעצם מנסה להגיד שהיא רוצה שיקשיבו לה ..

ואולי כדאי לנסות להפחית את האמירה הזאת , כי בתכלס זה אמירה קשה .

בהצלחה (:

נכון שזה הגיל אבלרק שמחה

אם זה רציני אז זה רציני!!

חובה לדווח על אמירות כאלה. לא חייבים לדווח לראש האולפנה אבל למישהו מבוגר כן.

כמובן שלא סתם על כל אמירה, אבל נשמע שזה קצת יותר מאמירה בעלמא..

ראיתי את השרשור בדף הראשיאנונימי (7)אחרונה

לא יכולתי שלא להיכנס...

עברו כמה שנים מאז שהייתי אולפניסטית, אבל כשהייתי - הייתי כמוה. וכן, הייתי צריכה עזרה. אז כמובן שעלו לי כמה דברים...

א. בלי לחץ. הכי חשוב. גם כי אין סיבה להילחץ - כמו שציינו כאן - זה גיל קיצוני. חוץ מזה, עצם העובדה שהיא מוציאה את זה החוצה ומדברת ככה, גם אם זה בדרך של צחוק, מעיד על איזשהו אמון בעולם שיעשה משהו עם המידע הזה - והנה, את באמת שם ורוצה לעזור לה. וגם כי לחץ מהסביבה רק עושה את המצב גרוע יותר (או הרבה יותר). 

זה לא מפחית מהעובדה שהחברה שלך מרגישה את הרגשות הקיצוניים האלה, ויכולה מאוד להיעזר במישהו מבוגר שיעזור לה להבין את מה שהיא מרגישה. וזה חשוב מאוד ויכול לשנות מאוד מאוד. 

ב. כן יש טעם להיזהר - למרות מה שאמרתי, ואני מאמינה שנכון מאוד ברוב המקרים, תמיד יש אחוז זעיר שלא, ולא כדאי להקל ראש. וגם לכן אני חושבת שכן צריכה להיות פנייה למבוגר(ת). אבל יש פה שני נושאים מהותיים: מי הפונה ומי המבוגר...

חשוב שזו תהיה מישהי שאת סומכת על הרגישות והטקט שלה, והכי טוב מישהי שכבר באיזשהו קשר עם החברה/נראה לך שיש סיכוי שיהיה. 

אבל יותר חשוב זה מי הפונה. אם לספר על עצמי, מה שגרם לי להתחיל לשחרר, להתחיל התחלה של הבנה שאני צריכה/יכולה לקבל עזרה - וכל פעם מחדש בתהליך  הארוך הזה -  היו חברות שאמרו לי לפנות. שהראו לי שלשתף זה עוזר ושאם הדברים מכבידים מאוד, מישהו מבוגר עם ניסיון ויכולת להכיל יכול לעזור, ושכדאי מאוד שמשהו יעזור... 

אבל זה מאוד מאוד תלוי בקשר שלכן. אם את לא חושבת שאת בעמדה לדבר איתה על זה, או אם את די בטוחה שהיא לא תפנה, אז כן. תפני בעצמך. לגבי התחושה שלה על פנייה כזו - אני יכולה להגיד על עצמי, שכשזה היו אנשים קרובים שפנו "מאחורי הגב שלי", זה כאב לי מאוד, וכן, כעסתי - אבל גם בפנים הרגשתי שזה מה שרציתי בעצם כשדיברתי ככה, וסוג של שמחתי שיש אנשים שמספיק אכפת להם ממני. (וחוץ מזה, שככל שזה אנשים יותר רחוקים, זה דווקא פחות כואב ומכעיס. בשבילי לפחות)

אולי כתבתי ארוך מדי, אז אני רוצה להדגיש: זה גיל שמרגישים הרבה ובקיצוניות, ולפעמים מדברים ביותר קיצוניות. זה גם גיל שקשה מאוד לראות שאתה לא היחיד שמרגיש ככה וקל מאוד להילכד בעצמך, ולכן זה גיל ששיתוף ועזרה מבחוץ יכולים מאוד מאוד לעזור בו.

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך